![]() |
#331 |
Zakorzenienie
|
Dot.: moda na zaręczyny
[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;38434053]Równie dobrze kobieta może się określić i zapytać faceta czy się z nią ożeni. A stawianie "ultimatum" kilkukrotnie jest żałosne zawsze. Już po jednym takim kobieta powinna się zorientować na czym facetowi zależy.
To chyba nieco dziwne zeby przez 8 lat związku ani razu nie porozmawiać o swoich preferencjach dotyczących małżeństwa. Dotyczy to obu stron, nie tylko faceta.[/QUOTE] Nigdzie nie napisałam że kilka razy trzeba rozmawiać i cokolwiek wymuszać. Jak facet nie chce po tylu latach to po kolejnych raczej nie zacznie chcieć. Tak dziwne że po 8 latach nie ma takich rozmów, ale mam w swoim otoczeniu taką parę, facet ciągle powtarza że "kiedyś" ale nie podejmuje konkretnych działań a ma już 31 lat ![]()
![]() |
#332 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Gdy koleś po takim czasie (te 8 lat co wspomniałaś) nie przejawia żadnej chęci ustatkowania się, to niech się wali na ryj ![]() ![]()
01.03-Palette c10 Edytowane przez novelove Czas edycji: 2013-01-04 o 10:46 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#333 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#334 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Co do mody na zaręczyny, to ja jej nie zauważyłam, ale to pewnie dlatego, że mam 28 lat, wiec trochę inne pokolenie ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#335 |
Wtajemniczenie
|
ja tam szału zaręczyn nie zauważyłam, ale może to dla tego że większość moich znajomych to 26 latkowie w górę, a szał zaręczyn to chyba raczej przedział wiekowy 19-21
![]() |
#336 |
Zakorzenienie
|
U mnie jest szał zaręczyn, a mam znajomych w wieku 24-28 lat
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#337 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() stawiam na pare nr 2- na 99% i parę nr 3 - na jakieś 51% ![]() z moich znajomych to tylko jedna para zwręczona od roku (kobieta bardzo chciała i szopki czyniła z płaczami po %% na imprezach, że facet nie chce, to po miesiacu pierscionek dostała), ale o ślubie nie słychać poza tym słyszałam dziś, ze szał jest na grypę- w sensie ze atakuje ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#338 |
Zakorzenienie
|
u mnie co tydzień ktoś się zaręcza a mam znajomych 21-23 lata
![]() |
#339 | |
BAN stały
|
Cytat:
dzisiejszym, niby tak podobno nowoczesnym kobietom ciągle cały czas bardzo, ale to bardzo zależy na oświadczynach, zaręczynach, narzeczeństwie, ślubie, pierścionkach, obrączkach, deklaracjach i innych tego typu pierdołach rodem z zamierzchłych epok, że zwyczajnie się cieszą, cieszą i jeszcze raz cieszą, gdy się tego wreszcie doczekają i nie będą musiały udawać zadowolonych z życia, niezależnych singielek z wyboru. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#340 |
Raczkowanie
|
Też nie rozumiem chwalenia się zmianą statusu na portalach społecznościowych.. ale każdy lubi co innego.
W kwestii zaręczyn- wydaje mi się, że boom na zaręczyny zależy od wieku, czy też rodzaju kierunku studiów/pracy, ale to tylko moje zdanie wynikające z obserwacji ![]() Mam prawie 25 lat a w moim otoczeniu zaręczyły się tylko dwie pary, które są ze sobą ponad 5 lat.. ja osobiście również czekam na oświadczyny, jestem z chłopakiem 3 lata, ale on raczej nie kwapi się do zaręczyn. Więc stwierdziłam, że "walę to" poczekam do zakończenia studiów i wracam do swojego rodzinnego miasta a on niech robi co chce.. nie potrzebuję niezdecydowanego faceta, który ba! rok temu wspominał, że chciałby się ze mną zaręczyć na ostatnim roku studiów.. przepraszam za offtop |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#341 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja z kolei jestem w totalnie innej sytuacji, bo mój facet chciałby się oświadczyć i wziąć ślub, na co z kolei ja jestem absolutnie niegotowa. On dobrze o tym wie, co by czasem nie wyskoczył w najbliższej przyszłości z pierścionkiem. Jeszcze mnie rzuci jak tak dalej pójdzie. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#342 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#343 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#344 |
jestę wieszczę
|
Dołącz do akcji NA SZCZYT W SZCZYTNYM CELU na Facebooku. Za każdy zdobyty szczyt wpłacamy po 10 zł na ukończenie budowy domu całodobowej opieki dla osób z niepełnosprawnością intelektualną ![]() Dołącz do nas! *ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#345 |
Zakorzenienie
|
![]() |
#346 |
Zakorzenienie
|
.. a ja ziemniakami i sokiem Kubuś...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#347 |
Ekspert od Dupy Strony
|
[1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;38413228]A propos "wiecznych zaręczyn" to przyjełam w wigilie (po powrocie od mojej rodziny) pierścionek zaręczynowy, ale nikomu z rodziny (poza moja kuzynką - ale to juz po świetach mi się wyrwało przy okazji jej pytania pewnego - taka kuzynka, która tylko na chwile z zagranicy wpadła) o tym nie powiedzieliśmy. Tzn. mój narzeczony (ale to jakoś obco mi brzmi...:|) nie powiedział swoim rodzicom, mimo że pierścionek miałam na dłoni (a zwykle piersionków zadnych nie noszę) jak byliśmy cały pierwszy dzien u nich, więc ja też (tak z automatu poniekąd) to ukryłam.
Tak sie chciałam przy okazji tematu zapytać- co o tym sądzicie...?[/QUOTE] dziwne
![]() |
#348 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:59 ---------- Poprzedni post napisano o 19:55 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#349 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#350 |
Wtajemniczenie
|
koziemleko - były w końcu Wasze zaręczyny? jest czego gratulować czy nie?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#351 | |||||
Wtajemniczenie
|
bosh byłam tam przez chwile... meeegaaa odjazd
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
no wlasnie czekam i czekam na info a tu nic. pewnie skapitulował a jej sie wstyd przyznac bo juz pusciła wiesci na forum o brylancie a teraz kicha ![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#352 |
Zakorzenienie
|
A w ogóle..
Czym różni się chwalenie zaręczynami na facebooku od chwalenia się tym faktem na publicznym forum..? ![]() ![]()
najważniejsze w życiu jest być zdrowym, mieć zdrowego małżonka, zdrowe dziecko, zdrowych rodziców, zdrowe rodzeństwo. wszystko inne jest kwestią chęci i siły, niekiedy szczęścia... Edytowane przez wika82 Czas edycji: 2013-01-05 o 09:34 Powód: zmiana szyku |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#353 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#354 |
Raczkowanie
|
Moda na zaręczyny? Nie wiem, może po prostu taki wiek
![]() ![]() Co do chwalenia się tym na fb, cóż.. był moment kiedy mnie to irytowało ale w sumie to taka wiadomość, że każdy się chce swoim szczęściem podzielić. Ja osobiście nie jestem wylewna na społecznościowych portalach ale nigdy nie mówię nigdy ![]() Co do ustawianych zdjęć z tych zaręczyn, to już dla mnie przesada ![]()
![]() |
#355 | |
.
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:42 ---------- Poprzedni post napisano o 11:42 ---------- btw. jestem ciekawa, jak zareagowali by ich faceci, gdyby się dowiedzieli, że udzielają się w takim wątku.
![]() |
![]() |
#356 | |
Żona Gargamel
|
Cytat:
Myślę, że nie przyśpieszyłoby to decyzji o kupnie pierścionka ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#357 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale teraz lepiej szydzić i się wyśmiewać ![]() ![]() i miło by było jakbyś nie przerabiała faktów. Cytat:
![]() Skazana, zachęcam do poczytania, a dowiesz się jak jest naprawdę. Ich kredyt, ich mieszkanie=ich sprawa. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#358 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak latwo jest napisac "nawet nie pogadaja z facetami" bez wczytania sie w watek ![]()
![]() |
![]() |
#359 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#360 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:49.