![]() |
#331 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Shalimar Guerlain
Cytat:
![]() Gdzie upolowalas ![]() ![]() Ja mam edt, czaje sie na edp. Lajt mi nie podpasowal, to dla mnie cytrusy rodem z plynu do mycia naczyn ![]() Czarnego Szalika Szugar mi da pomacac we wtorek ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#332 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Właśnie znalazłam jeszcze jedną aukcję - http://www.allegro.pl/item298632546_...al_unikat.html
![]() |
![]() |
#333 |
Zadomowienie
|
probowalam się swojego czasu przekonać do Shalimar - bo go tutaj tak zachwalacie. Nic z tego zapach niby orientalny ale zupelnie nie dla mnie. Pr Jest nijaki ani slodki,ani cięzki, raczej taki mydlany (edt)
![]() Ale prawdziwym koszmarem okazała się wersja edp, którą poznałam dopiero niedawno. I nigdy więcej... ![]()
![]() |
#334 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#335 |
Raczkowanie
|
nie wiedziałam gdzie to wrzucic,tu czy do okazji na allegro,ale ten wątek chyba będzie najodpowiedniejszy
pojawił się na all balsam do ciała shalimar- aukcja jest charytatywna (chodzi o uratowanie chorej klaczy) http://www.allegro.pl/item301410749_...la_pesty_.html zdarzyło mi się juz ze 2 razy cos kupowac o owej użytkowniczki i jest miód malina : same autentyki i szybka przesyłka
![]() |
#336 |
Zadomowienie
|
Postanowiłam zbilansować swoją shalimarową fascynację i sprawdzić (tuż przed urodzinami), czego mi brakuje…
![]() Moje aktualne Shalimary: Zapach: * 15 ml Perfumy - Parfum * 2 x 75 ml woda perfumowana – EDP, Eau de Perfum * 50 ml EDP - Shalimar złoty * 2 x 95 ml olejek do ciała - Sensual Body Oil (jeden zapas, jeszcze w folii) * 30 ml mgiełka do ciała - Body Mist (razem 435 ml czystego zapachu!) Ciało: * 100 ml lotion - Silky Body Lotion * 100 ml mleczko - Sensual Milky Veil * 200 ml krem - Supreme Body Crème Kąpiel: * 200 ml szafirowe cudo do kąpieli - Voluptuous Foaming Bath * 200 ml żel do kąpieli - Satin Shower Gel * 100 g mydełko - Perfumed Body Soap * 200 ml piling do ciała - Softening Exfoliator For The Body * Shalimarowe kulki do kapieli (5 sztuk) Twarz i włosy: * Puder - Perfumowane Perły do ciała All-over Body Powder * Puder 125 g – Perfumed Dusting Powder (ogromny) * 7,5 ml żel do włosów - Beautifing Hair Gel Moje „stare” zbiory czyli puste już flakoniki i opakowania. Myślę, że widać tu ok 80% tego, co miałam z Shalimarowej rodziny. W świat poszło kilka buteleczek, w tym niebieska, letnia wersja Shalimara (brakuje mi jej teraz do kolekcji), a gdzieś po domu zachomikowanych mam kilka innych flakoników, buteleczki po szafirowej piance (co najmniej dwie), i jeszcze jedno opakowanie po mydełku. Całkiem nieźle, prawda? Zapach: * 8 ml Perfumy (Parfum) * 7,5 ml Perfumy (Parfum) * 8 x 50 ml EDP (w tym 7 wkładów do złotej buteleczki) * 2 x 30 EDP * 6 x 100 ml Eau Deodorante * 100 ml Silky Body Mist * 3 x 50 ml EDT (Eau de Toilette) * 3 x 30 EDT * 30 EDT Razem 1445,5 ml zapachu, co z aktualnymi pojemnościami daje ni mniej ni więcej, ale - 1880,5 ml Z całą pewnością wylałam na siebie ponad 2 litry Shalimara. Ależ było przyjemnie ![]() Ciało i kąpiel: * 3 x 200 ml Voluptuous Foaming Bath * 100 ml Dezodorant * 100 Supreme Body Crème Więcej grzechów nie pamiętam ![]()
![]() |
#337 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#338 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#339 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Łojezusie! Łomatko! ![]()
![]() |
![]() |
#340 |
Zakorzenienie
|
Mona!!! Pięknie.
![]() To sie nazywa sprofilowana kolekcja! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#341 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Prześliczna kolekcja. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#342 |
Zakorzenienie
|
Mona Liso
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#343 |
Zakorzenienie
|
Mona Liso,jesteś prawdziwą Królową Shalimara
![]() Strasznie tęsknie za Shalimarem.... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#344 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Brawo ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#345 | |
rude jest piękne:)
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez rachela Czas edycji: 2008-01-28 o 21:40 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#346 |
Zakorzenienie
|
Mona Liso, również jestem pod wrażeniem - niesamowita, piękna kolekcja.
Gratuluję tej shalimarowej miłości... ![]() P.S. Jak się sprawują pachnące kuleczki do ciała? Czy mają intensywny zapach, czy mocno nabłyszczają?
Between men and women there is no friendship possible. There is passion, enmity, worship, love, but no friendship. Oscar Wilde Edytowane przez rachela Czas edycji: 2008-01-28 o 22:04 Powód: dopisek |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#347 |
Zakorzenienie
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#348 |
Zakorzenienie
|
Mona Liso, jesteś prawdziwą Shalimarową królową
![]() Napisz proszę o perłach. Jaki daja efekt na skórze i czy intensywnie pachną? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#349 |
Zakorzenienie
|
No to królowa ma dwie wierne poddane
![]() ![]() Też chętnie dowiem się jak te perełki bo jakiś czas temu o mały włos nie kliknęłam. |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#350 |
Zadomowienie
|
Dziękuję pięknie, muszę powiedzieć, że "Shalimarowa królowa" to najpiękniejszy komplement pod słońcem
![]() Perełki są prześliczne, pachną dość intensywnie w szklanym słoiczku (przypominając shalimarowe mydełko - mają taką mydlaną nutę), ale na skórze są ledwo wyczuwalne. Połyskują identycznie jak Meteoryty Guerlain (porównałam połysk z Mythic 01), mienią się naprawdę barrrdzo delikatnymi drobinkami. Jeszcze raz dziękuję i serdecznie pozdrawiam ![]()
![]() |
#351 |
Wtajemniczenie
|
Dołączam do grona wyznawców Shali..
Mona ..Twoja kolekcja.. ![]() Ten zapach jest wspaniały.. ![]() Mam wersję EDT, czuję się nim opętana i cały czas myślę o tym jak zdobyć flakonik EDP. Przeszukałam ten wątek na okoliczność słowa "wycofana" ![]() Powiedzcie mi dlaczego jest tak trudno dostępna? Czy brać w tej gorączce za każdą cenę w perfumerii internetowej, czy wziąć kilka głębokich wdechów i poczekać na fajny flakonik i okazję ![]() Edit Za późno, no i proszę... mój odwyk trwał tydzień ![]() Edytowane przez Yola Czas edycji: 2008-01-29 o 20:29 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#352 |
Zakorzenienie
|
Yolu, znalazłam edp tutaj, wiem, że to nie allegro i cena może być za wysoka, ale kierowała mną chęć pomocy
![]() http://tagomago.pl/guerlain-m-17.html?page=2&sort=1a
"Jeśli skończysz, prowadząc beznadziejne życie dlatego, że słuchałeś swojej mamy, swojego taty, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, to w pełni na nie sobie zasłużyłeś." Frank Zappa http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#353 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#354 |
Zakorzenienie
|
Nie ma za co, w swej żądzy jak widzę, byłaś szybsza w poszukiwaniach
![]()
"Jeśli skończysz, prowadząc beznadziejne życie dlatego, że słuchałeś swojej mamy, swojego taty, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, to w pełni na nie sobie zasłużyłeś." Frank Zappa http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#355 |
Rozeznanie
|
Dla wszystkich miłośniczek Shalimara podrzucam ciekawy link
http://www.mimifroufrou.com/scenteds...imar_2008.html ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#356 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ale nigdy nie zrozumiem fascynacji tym zapachem. Dla mnie jest jednym z gorszych jakie niuchałam ![]() Tak czy siak gratuluję wierności! ![]()
![]() |
![]() |
#357 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#358 |
Zakorzenienie
|
A dla mnie Mona Lisa jesteś nawet Cesarzową Shalimar - bo uważam że to pieknie brzmi, jako kobiece imię.
Podziwiam przede wszystkim wiernośc , czy naprawdę nie używasz innych zapachów, przepraszam jeśli to wśibskie pytanie ale wynika z mojej fascynacji Twoją konsekwencją. Ja też podzielam miłość do Tego zapachu i nie widze innego określenia aby to nazwać. Zgromadziłam też mały zapas, tłumacząc sobie ,że a to różne pojemności a to flakoniki a to coś tam jeszcze . Ale prawda jest taka,że świadomość posiadania tego zapasiku daje mi poczucie spokoju i bezpieczeństwa - takie jak i Shalimarowa woń. Czasem myśle, że jest moim panaceum na różne smutki i niepokoje. Troche to trwało zanim na siebie trafiliśmy a i droga była dosyc wyboista, też wydawał mi sie kiedys zapachem co najmniej dziwnym - ale w końcu osiągnęlam stan, w którym wiem że zapachów przecudownych jest wiele ale gdybym miała wybrać jedyny - to Shalimar !
![]() |
#359 |
Raczkowanie
|
Mnie Shalimar w ogóle nie przypadł do gustu. Uważam, że jest nijaki. Ani mnie od niego nie odrzuca, ani też nie ciągnie. Nic ciekawego, jak dla mnie.
i ask for silence i ask for sex give me a ray gun tell me how to dress call my mother call the priest tell them my lover has turned a beast i ask for strength a clear head maybe a razor to paint you red i want radar i want a light i want division i want to fight |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#360 |
Zadomowienie
|
Dziękuję Wam bardzo
![]() Kocham się w Shalimar od ... ojej... 1996 roku ![]() Żaden z tych zapachów ani przez chwilę nie wywoływał takich dreszczy, jak Shalimar, żaden nie może się z nim równać, chociaż trzy ostatnie nadal bardzo mi się podobają. Jak testuję nowości w perfumerii (a nie zdarza się to często, bo nie mam takiej potrzeby) wydaje mi się, że "to już było", "znam już ten zapach", albo że "ten coś mi przypomina"... A Shalimar jest jeden, jedyny i niepowtarzalny, koniec, kropka ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:09.