![]() |
#331 |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz. I
no właśnie, a moja wychodzi, że jest w 10???
waży 4 kg...może 4100 - 4200...kurcze chyba naprawde się nie najada ;( no nic we wtorek wizyta u pediatry i zobaczymy,moze dokarmiać zacznę... a to Twoja ile waży teraz?i z jaką waga się urodzila?? no moja ma miesiąc i 3 dni też ![]() Kurde, coś nie tak z tym moim mlekiem chyba!!! ;(
Edytowane przez ewadylewska Czas edycji: 2013-03-09 o 09:39 |
![]() ![]() |
![]() |
#332 |
Zakorzenienie
|
Ewa, ja przy niedowadze miałam zalecenie lekarskie, żeby dokarmiać - chociaż już dokarmiałam sama od jakiegoś czasu. Spytaj lekarza o zdanie, jeśli uzna, że ta waga jest za mała, to prawdopodobnie każe Ci dokarmiać małą...
|
![]() ![]() |
![]() |
#333 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Znowu pospała pół godziny i wstała...jejku!!! jeść mi się chce ![]()
![]() |
#334 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Moja się urodziła 3900, wyszła z 3500 teraz ma około 5 kg. Próbujesz jakoś podkręcić laktacje, czy to mała nie chce jeść? Widzicie tutuł wątku pod spodem? ![]() Edytowane przez meduzza Czas edycji: 2013-03-09 o 09:55 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#335 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
a jak podkręcić??zaraz poczytam o tym
![]() |
#336 | |
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;39666115]Laurka, jak nie chcę dodać
![]() Dorka była i jest na 97 centylu ![]() No nie chce ![]() Cytat:
Ewa tylko spokój was uratuje. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#337 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#338 |
Zakorzenienie
|
Jejku, nancy, przerazilo mnie to, co napisalas.
Jak tak mozna?! Wcale nie dziwie Ci sie, ze masz dola ![]() Ale najwazniejsze, ze Ty robisz dobrze i jestes pewna swego! Tesciowa pewnie niedlugo pojedzie i bedziecie miec spokoj. Szkoda tylkio, ze Twoj maz nie reaguje na te glupie teksty :/ Co do kp-moze maly nie potrafi chwycic cyca, jest glodny i stad te nerwy? Karmisz przez nakladki? ---------- Dopisano o 11:15 ---------- Poprzedni post napisano o 11:11 ---------- Ewa, a moze ona budzi sie tak czesto, bo po prostu nie najada sie w te 5min? Moze sprobuj laskotac ja po policzku, zeby nie zasypiala tak szybko. |
![]() ![]() |
![]() |
#339 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Mój też tak robi ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ja próbuję obiad zrobić tylko że młody śpi tylko u mnie na klacie a jak odkładam to marudzi. Więc robię ten obiad na raty już jakieś 2 godziny a końca nie widać. Zaraz go znowu spróbuję odożyć bo tward śpi już chyba. A wiecie co na ten obiad robię? Królika, pierwszy raz w życiu o ![]() ![]() Iguś już ma katarek coraz mniejszy, prawie przeszedł ![]() No i co do skazy białkowej to próbuję różnych rzeczy i wcale go nie wysypuje i kupy ładne: jogurty jadłam, serki homogenizowane, czekoladę ![]() No i byliśmy wczoraj u mojego męża babci czyli dla młodego to prababcia. Nosiła go, całowała, tak wychwaliła że piękny a on uspokajał się u niej i obserwował wszystko dookoła. No i wszystko pięknie ładnie tylko że powiedziała że imię brzydkie ![]() ![]() Nancy ja tez miałam ze swoją teściówką trochę przebojów ale już jest ok. Po jej pierwszej wizycie u nas poryczałam się. No ale mąż ją opier...lił równo i ja później też wzięłam się w garść i jej durnowate rady kwitowałam tekstami że położna/lekarz lub szkoła rodzenia są innego zdania i że widocznie 30 lat temu jak ona dzieci wychowywała robiło się inaczej i że ja i tak będę robiła tak jak ja uważam za słuszne. Porozmawiaj z TŻtem żeby jej coś powiedział jak ty nie masz odwagi. Edytowane przez ILLUSION Czas edycji: 2013-03-09 o 10:21 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#340 | ||||||
Zakorzenienie
|
Kochany ten Twój mąż
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Ja nie mogę przez osłonki bo Niunia nie potrafi ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;39661351] A muszę się pochwalić, dzisiaj musiałam obie baby kąpać, no więc... o 18:30 wsadziłam Agatkę w brodzik (z głowy pół godziny, będzie się bawić), Dorotkę zamotałam i dawaj - ścielenie łóżek, gary w zmywarkę, przygotowałam rzeczy do jej kąpania, potem wyjęłam Agatkę (wciąż z Dorką zamotaną), wytarłam, ubrałam, żarcie zrobiłam i dopiero do jedzenia Dorkę dałam do łóżeczka - ona fajnie po noszeniu leży, spokojna. Przygotowałam wodę do jej kąpieli, wykąpałam w asyście Agatki, nakarmiłam, Agu do łóżka, Dorka do łóżka i usypiamy ![]() Podziwiam za organizację! Super! ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Przestań sobie wkręcać!! ![]() ![]() ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#341 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#342 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#343 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#344 |
Zakorzenienie
|
Czy u Was też tak podle pada śnieg?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#345 |
Raczkowanie
|
Moja w 8 tyg byla na 50. W niektorych tyg przybierala tylko 20gram w innych 200. Jak przybierala 20 to sie stresowalam I teraz steierdzilam ze nie bede co tydzien wazyc a raz na 3-4 tyg. Jesli dziecko przybiera na wadze (niekoniecznie te 150-200 gr na tydzien) sporo sika, nie ma duzych problem ow z zasypianiem I ma okresy w ciagu dnia kiedy jest usmiechniete to wszystko jest ok. Moja tez strasznie ulewa niestety
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#346 |
Raczkowanie
|
A no I nie je dluzej niz 5-6 min :/
|
![]() ![]() |
![]() |
#347 |
Wtajemniczenie
|
Nooo,masakra jakaś i mróz jest u mnie do tego.
Ewa nie stresuj się. Mój też czasem 5 minut je tylko, dłużej niż 10 minut rzadko mu się zdarza a przybiera ładnie więc od długości jedzenia to nie zależy. Myśl pozytywnie, pij dużo wody, jedz regularnie a będzie dobrze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#348 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ale z wodą gorzej, jakoś mi się pić nie chce
![]() |
#349 |
Zadomowienie
|
Moja Ola rano wymiotowala pierwszy raz w zyciu,a potem sie troche slinila.Czy to normalne?
#350 |
Zakorzenienie
|
Hej Dziewczyny,
ja tak na chwile, cholera, moja mała od 4 rano kaszle, nie wiem chyba wezwe lekarza prywatnie bo na pogotowie nie mam zamiaru z nią jechać jak co, psikam jej takim sprayem do gardełka(lekarka zaleciła na gardełko bo miała lekko czerwone we wtorek)daje witaminke c, do noska psikam sterimarem - odciagnęłam dwa malutkie glutki. No ale ten kaszel, gorączki nie ma, ogólnie teraz się smieje do karuzelki no ale kaszle.. czytalam ostatnio że po szczepionce tydzien po może wystapic kaszel, ale nie wiem czy to prawda czy sciema.
![]() |
#351 | |||||||
Zakorzenienie
|
hej
![]() chyba się młody tych cyganów wystraszył, bo dzisiaj anioł nie dziecko ![]() ![]() a tak na serio, to skorzystałam z okazji, że rano miał dobry humor i po jedzeniu i zmianie pampka (tak na marginesie robi kupkę co drugi dzień, ale taką po szyję ![]() ![]() w załączniku mój chuściaczek ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() a co imienia, to olej, prababcie mają swoje prawa ![]() Cytat:
![]() też podle, ale deszcz ![]()
![]() |
#352 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzięki dziewczyny za pocieszenie, ja już mam wszystkiego dość, ale już powiedziałam, że choćby skały srały to za pomoc teściowej serdecznie dziękuję :/ a myślałam, że jest zupełnie inna. mam pytanko, czy którejś z Was po porodzie też wylazło takie mega uczulenie na ciele? Odkąd wróciłam ze szpitala cały czas się pogłębia, czytałam że to od karmienia piersią, bo oksytocyna działa ale kurcze kiedy to minie? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#353 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#354 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
To moze sprobuj w jakis inny sposob ja pobudzic? Zmiana pozycji, przebieranie, itp? Niee... Sloneczko ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#355 |
Zakorzenienie
|
#356 |
Raczkowanie
|
Witam laseczki
![]() Nancy,wyobraź sobie że ja jestem w takiej samej sytuacji tylko że na stałe (mieszkamy z teściami-fakt dwa piętra i dwa mieszkania ale jeden budynek ) to dopiero można jobla dostać. ![]() Dziołchy dzisiaj poprawił mi się mega humor okazało się że do osiągnięcia wagi z przed porodu zostało mi tylko 1,5 kg ![]() ![]() Moja mała przesypia cały dzień a wieczorem jest jezz. Latanie na rączkach (tatuś nauczył noszenia ![]() Mała tak się nauczyła od tych kolek,teraz nawet jak jej nic nie boli to jest pisk i chce noszenia na rękach ![]() Już mnie tak nadgarstki bolą że szoking. Poza tym tak zasuwacie na wątku że jakaś masakra,nie idzie nadrobić po 3 dniach nieobecności |
![]() ![]() |
![]() |
#357 |
Zakorzenienie
|
no co chwila kaszle, to nie taki kaszel od nadmiaru śliny, na pewno. Chociaż podobny, bo nic sie jej nie odrywa itd.
![]() |
#358 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#359 |
Zakorzenienie
|
no to chyba tylko lekarz zostaje
#360 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
I koniecznie pogadaj z mężem. On ma być po Twojej stronie, a nie być obojętnym. Mu już po spacerku. Mąż pierwszy raz z nami był ![]() ![]() ellmi super wyglądacie ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:35.