![]() |
#331 |
Konto usunięte
|
Dot.: Cellulit -sposoby zwalczania.
Nie trzeba zadnych tabletek, wystarczy jesc wiecej produktów z witaminą C. Po co od razu wątrobe męczyc? Co do cellulitu tłuszczowego to zdecydowanie pomogą Ci masaze banka chinską, ale zanim ją zaczniesz uzywac to zajmij sie tymi naczyniami krwionosnymi, bo jesli nie beda wzmocnione to po tym masazu beda Ci wychodzic na wierzch na tydzien-dwa.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#332 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
I masz rację ,że witamina C bardzo pomaga. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#333 |
Raczkowanie
|
Dot.: Jak się pozbyć cellulitu?
Dziewczyny, chciałabym w jednym miejscu zebrać produkty, które bez żadnego ALE i ograniczenia można jeść i pić żeby zniszczyć cellulit. Dotychczas mam:
- warzywa - kasze - woda - zielona herbata - ryby |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#334 |
Zakorzenienie
|
Tak, staram się. Jem codziennie pomarańcze, jabłka w sporej ilości, włączę też inne owoce, często jem kiwi. Też dużo warzyw. Do tego staram się mieć więcej ruchu. Po kąpieli też bardzo często mocno wychodzą, chyba często robię zbyt gorące, to staram się teraz inaczej. Z tym, że ja mam tak, że jak wezmę letnią, to tak jakbym kąpała się w zimnej, taki zmarźluch ze mnie, a czasem i gorącej wody tak bardzo nie czuję. No, ale zmienię to. Na twarzy też mi dużo wychodzi, więcej niż kiedyś, będę musiała chyba w profesjonalne kosmetyki się zaopatrzyć, bo wyglądam nie dość, że bardzo blado, to jeszcze to i w okolicach nosa taka widoczna żyła, że przybiera moja skóra tam odcień zielonkawy.
Edytowane przez Candy_lips Czas edycji: 2013-03-14 o 14:59 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#335 |
Konto usunięte
|
Ja rok temu jak robilam masaze banką to mi wlasnie wychodzily tzw. pajączki czyli słabe naczynka, ale nie robiłam nic specjalnego, by z tym walczyc. Moze to wynika z tego ze od kilku miesiecy zaczelam sie całkiem zdrowo odzywiać, tzn owoce, warzywa, straczki, pestki, nasiona, zarodki, pieczywo pelnoziarniste itd. Tylko woda, oranzade czy sok zdarzy mi sie wypic z raz na 2-3 tygodnie. Jedynie mam problem ze slonymi przekąskami. Pije tez tą pokrzywe ktora z tego co wiem poprawia krążenie. Banka chisnka na pewno szybko Ci pomoze z cellulitem ale jak pisalam musisz zanim zaczniesz ją stosować poprawic kondycje naczyn krwionosnych.
Edytowane przez 201605161006 Czas edycji: 2013-03-14 o 15:41 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#336 |
Zakorzenienie
|
Tak, wiem generalnie odżywiam się zdrowo, rzadko teraz pozwalam sobie na słodycze itp. U mnie to też może być przez tabletki antykoncepcyjne, niedawno odstawiłam, organizm musi się przyzwyczaić, a do tego mam PCOS i Hahimoto, co może w jakiś sposób też wpływa. Wiem, że bańki chińskie są bardzo skuteczne. Miałam jakiś czas temu też maść z arniki na obolałe nogi itp, teraz mi się skończyła, ale coś tam dawała. Muszę znów kupić.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#337 |
Konto usunięte
|
Jesli bralas leki antykoncepcyjne to juz wszystko jasne skąd ten problem.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#338 |
Raczkowanie
|
Też mam ten rozgrzewający i moge powiedzieć że naprawde rozgrzewa
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#339 |
Raczkowanie
|
ja mogę tylko od siebie dodać, że po miesiącu regularnych ćwiczeń 5x w tygodniu i odstawieniu słodyczy moja skóra przede wszystkim na udach gdzie miałam najbardziej widoczny cellulit się strasznie ujędrniła, na pośladkach też, jest taka gładka a po cellulicie już prawie nie ma śladu - ruch czyni cuda!
![]()
![]() |
#340 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Ruch i dobra dieta. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#341 |
Przyczajenie
|
Ja generalnie przezylam szok, ale "efektem ubocznym" brania moich tabletek odchudzajacych byl takze zanik celluitu
![]() ![]() Edytowane przez Eldo_rado Czas edycji: 2013-04-28 o 19:10 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#342 |
Rozeznanie
|
E tam, ja mam taki dość lekki cellulit, od 3 miesięcy chodzę na basen 2 razy w tyg, od 2 miesięcy ćwiczę i piję dużo wody, masuję się gąbką Syrena, wklepuję krem i nic. Więc to wszystko zależy od konkretnego przypadku.
![]() |
![]() |
#343 |
Przyczajenie
|
![]()
Najlepsza jest jazda na rowerze czy to stacjonarnym, górskim, holenderce. Najważniejsze by jeździć. Ja tak już jeżdżę od 2 miesięcy na rowerze stacjonarnym 1h kilka razy w tygodniu plus dieta. I celullit prawie znikl. Co najważniejsze zauważył to moj mąż. Rower pomaga naprawdę. Jeździmy na najlzejszej przeżutce lub robimy interwaly. Kręcimy non stop przez godzinę a efekty zaskoczą was. Nie potrzebne kremy czy drogie zabiegi najtańszy i najlepszy rower i ruch.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#344 |
Raczkowanie
|
Ja polecam uważać na syrop glukozowo - fruktozowy w napojach, dżemach, płatkach i jogurtach. Właśnie napisałam o nim na swoim blogu (link w podpisie). To straszna substancja która niestety powoduje że obrastamy w tłuszcz. A jest jej mnóstwo w sporej ilości codziennie zjadanych przez nas produktów.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#345 |
Konto usunięte
|
Jedyne, co przychodzi mi do głowy, to polepszenie krążenia, wtedy pewnie cellulit się zmniejszy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#346 |
Raczkowanie
|
oh tak, ruch to zapewne podstawa. a ja wam powiem, że stosuję chyba wszystko
![]()
![]() |
#347 |
BAN stały
|
Hej
![]() ja też jakiś czas temu wzięłam się za mój cellulit. Ogólnie staram się ćwiczyć, niby w miarę zdrowo się odżywiam, ale zawsze miałam z tym problem:/ Może nie miałam cierpliwości do tych kremów, ale jakoś nie widziałam efektów. Niedawno zaczęłam się rozglądać za jakimiś zabiegami, w sumie trzeba wszystkiego spróbować, niby troche to kosztuje, ale chyba warto sprawdzić na sobie. ja całkiem dobrze trafiłam, byłam na Med contour w Ds Instytut w Warszawie. Wyczytałam o tym na jakimś forum, była (i chyba jeszcze jest aktualna) całkiem fajna promocja, właściwie połowa normalnej ceny i poszłam na zabieg na uda. Wiadomo, że nie zlikwidowało całego cellulitu od razu, ale serio wydaje mi się, że jest go mniej, a po pierwszym zabiegu to chyba całkiem duży sukces, ja byłam mile zaskoczona ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#348 |
BAN stały
|
Też używam tego serum eveline, kosztuje grosze, mam nadzieję, że efekty będą, do tego bański chińskie raz lub dwa razy w tygodniu i peeling kawowy. Od środka detocell i dieta, zero fastfoodów, minimum soli, sporo owoców i warzyw, zielona herbata, mniej kawy niż zazwyczaj, liczę na efekty do końca czerwca
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#349 |
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#350 |
Pani żona :)
|
Hej dziewczyny
![]() Ja ostatnio zaczęłam przygodę z pasem wibrującym, czy jak to się tam nazywa ![]() ![]() W ogóle to już byłam bliska kupna serum z eveline, ale weszłam do sklepu, a tam chyba ze 3 zielone serum były z tej samej firmy. Na żadnym nie pisało, że chłodzące i zdezorientowana w końcu wyszłam ze sklepu nie kupując nic. Do tej pory nie wiem, które to to chłodzące ![]()
![]() |
![]() |
#351 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#352 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jakaś dieta na cellulit?
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#353 |
Raczkowanie
|
dieta na cellulit
Jestem szczupla ale niestety jak wiekszosc kobiet mam cellulit, od dawna z nim walcze ale bez wiekszego efektu moze tutaj ktos cos doradzi z wlasnego doswiadczenia
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#354 |
Raczkowanie
|
Dot.: dieta na cellulit
no to witaj w klubie, też mam ten problem :/ w zasadzie to chyba nie ma takiej typowej diety na cellulit, najkorzystniej prowadzić racjonalną dietę + zero słodyczy, tłustych potraw itd.. na ćwiczenia jestem za leniwa, ale duuużo chodzę, schody zamiast windy i takie tam drobne zmiany
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#355 |
Zadomowienie
|
Dot.: dieta na cellulit
Zobaczcie tutaj
![]() https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...&postcount=283
![]() |
#356 |
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny,
Ja właśnie rozpoczynam walkę z cellulitem, który pojawił się u mnie około miesiąc temu. Jestem bardzo szczupłą osobą, więc podejrzewam, że mam do czynienia z cellulitem wodnym. Zastanawiam się, czy winne mogą być środki hormonalne, skoro biorę je od półtora roku, a cellulit pojawił się u mnie właśnie teraz, do tego pierwszy raz w życiu...?
![]() |
#357 |
Raczkowanie
|
Żaden krem nie przenika przez skórę, więc uważam,że kremy na cellulit również nie pomagają. Nawet te rozgrzewające
![]() Annabelle, niestety, środki hormonalne mogą być przyczyną Twojego cellulitu ![]() Edytowane przez hallen Czas edycji: 2013-05-26 o 00:11 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#358 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Opracowałam sobie trening, mam zamiar pić dużo wody (której wstyd się przyznać, ale nie piję praktycznie w ogóle), herbatki na detox, do tego rolletic i kosmetyki antycellulitowe. Daję sobie miesiąc i zobaczymy, jakie będą efekty ![]()
![]() |
![]() |
#359 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#360 |
Zadomowienie
|
Co masz na myśli mówiąc, że pracowałyśmy kilka lat?
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:47.