Cellulit -sposoby zwalczania. - Strona 12 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-03-14, 13:10   #331
201605161006
Konto usunięte

Dot.: Cellulit -sposoby zwalczania.

Nie trzeba zadnych tabletek, wystarczy jesc wiecej produktów z witaminą C. Po co od razu wątrobe męczyc? Co do cellulitu tłuszczowego to zdecydowanie pomogą Ci masaze banka chinską, ale zanim ją zaczniesz uzywac to zajmij sie tymi naczyniami krwionosnymi, bo jesli nie beda wzmocnione to po tym masazu beda Ci wychodzic na wierzch na tydzien-dwa.
201605161006 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-14, 13:17   #332
Blooondi94
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez takasobie93 Pokaż wiadomość
Nie trzeba zadnych tabletek, wystarczy jesc wiecej produktów z witaminą C. Po co od razu wątrobe męczyc? Co do cellulitu tłuszczowego to zdecydowanie pomogą Ci masaze banka chinską, ale zanim ją zaczniesz uzywac to zajmij sie tymi naczyniami krwionosnymi, bo jesli nie beda wzmocnione to po tym masazu beda Ci wychodzic na wierzch na tydzien-dwa.
Lepiej ,żeby nie używała baniek chińskich jak ma problemy z naczynkami .
I masz rację ,że witamina C bardzo pomaga.
Blooondi94 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-14, 13:45   #333
Nylony
Raczkowanie

Dot.: Jak się pozbyć cellulitu?

Dziewczyny, chciałabym w jednym miejscu zebrać produkty, które bez żadnego ALE i ograniczenia można jeść i pić żeby zniszczyć cellulit. Dotychczas mam:

- warzywa
- kasze
- woda
- zielona herbata
- ryby
Nylony jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-14, 14:56   #334
Candy_lips
Zakorzenienie

Tak, staram się. Jem codziennie pomarańcze, jabłka w sporej ilości, włączę też inne owoce, często jem kiwi. Też dużo warzyw. Do tego staram się mieć więcej ruchu. Po kąpieli też bardzo często mocno wychodzą, chyba często robię zbyt gorące, to staram się teraz inaczej. Z tym, że ja mam tak, że jak wezmę letnią, to tak jakbym kąpała się w zimnej, taki zmarźluch ze mnie, a czasem i gorącej wody tak bardzo nie czuję. No, ale zmienię to. Na twarzy też mi dużo wychodzi, więcej niż kiedyś, będę musiała chyba w profesjonalne kosmetyki się zaopatrzyć, bo wyglądam nie dość, że bardzo blado, to jeszcze to i w okolicach nosa taka widoczna żyła, że przybiera moja skóra tam odcień zielonkawy.

Edytowane przez Candy_lips
Czas edycji: 2013-03-14 o 14:59
Candy_lips jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-14, 15:40   #335
201605161006
Konto usunięte

Ja rok temu jak robilam masaze banką to mi wlasnie wychodzily tzw. pajączki czyli słabe naczynka, ale nie robiłam nic specjalnego, by z tym walczyc. Moze to wynika z tego ze od kilku miesiecy zaczelam sie całkiem zdrowo odzywiać, tzn owoce, warzywa, straczki, pestki, nasiona, zarodki, pieczywo pelnoziarniste itd. Tylko woda, oranzade czy sok zdarzy mi sie wypic z raz na 2-3 tygodnie. Jedynie mam problem ze slonymi przekąskami. Pije tez tą pokrzywe ktora z tego co wiem poprawia krążenie. Banka chisnka na pewno szybko Ci pomoze z cellulitem ale jak pisalam musisz zanim zaczniesz ją stosować poprawic kondycje naczyn krwionosnych.

Edytowane przez 201605161006
Czas edycji: 2013-03-14 o 15:41
Stary 2013-03-14, 16:09   #336
Candy_lips
Zakorzenienie

Tak, wiem generalnie odżywiam się zdrowo, rzadko teraz pozwalam sobie na słodycze itp. U mnie to też może być przez tabletki antykoncepcyjne, niedawno odstawiłam, organizm musi się przyzwyczaić, a do tego mam PCOS i Hahimoto, co może w jakiś sposób też wpływa. Wiem, że bańki chińskie są bardzo skuteczne. Miałam jakiś czas temu też maść z arniki na obolałe nogi itp, teraz mi się skończyła, ale coś tam dawała. Muszę znów kupić.
Candy_lips jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-14, 16:13   #337
201605161006
Konto usunięte

Jesli bralas leki antykoncepcyjne to juz wszystko jasne skąd ten problem.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-03-15, 11:39   #338
Izabela_wow
Raczkowanie

Też mam ten rozgrzewający i moge powiedzieć że naprawde rozgrzewa poza tym wypróbowałam z perfecty serum do szybkiej redukcji cellulitu, z eveline superskoncentrowane serum +przeciw nawrtom cellulitu i tu nie moge powiedzieć konkretnie bo nie stosowałam regularnie.Ale w końcu wzięłam się za siebie więcej ruchu codziennie staram się ćwiczyć (Mel B-pośladki) przed kąpielą peeling z kawy+oliwa i potem z bielendy 'skórka pomarańczowa'.Jest dużo lepiej
Izabela_wow jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-16, 08:16   #339
lauris
Raczkowanie

ja mogę tylko od siebie dodać, że po miesiącu regularnych ćwiczeń 5x w tygodniu i odstawieniu słodyczy moja skóra przede wszystkim na udach gdzie miałam najbardziej widoczny cellulit się strasznie ujędrniła, na pośladkach też, jest taka gładka a po cellulicie już prawie nie ma śladu - ruch czyni cuda!

follow me on tumblr aniaishere.tumblr.com
lauris jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-17, 09:01   #340
201607040946
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez lauris Pokaż wiadomość
ja mogę tylko od siebie dodać, że po miesiącu regularnych ćwiczeń 5x w tygodniu i odstawieniu słodyczy moja skóra przede wszystkim na udach gdzie miałam najbardziej widoczny cellulit się strasznie ujędrniła, na pośladkach też, jest taka gładka a po cellulicie już prawie nie ma śladu - ruch czyni cuda!
Zgadzam się, cudów nie ma
Ruch i dobra dieta.
201607040946 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-19, 16:16   #341
liiimonka
Przyczajenie

Ja generalnie przezylam szok, ale "efektem ubocznym" brania moich tabletek odchudzajacych byl takze zanik celluitu ale w sumie znacznie przyszpieszyl mi sie metabolizm.. teraz jeszcze wolnym (bardzo wolnym;] ) nadchodzi wiosna, czlowiek sila rzeczy bedzie sie wiecej ruszal.. i co najwazniejsze - bedzie mu sie chcialo, wiec.. spokojnie, bedziemy piekne na lato )

Edytowane przez Eldo_rado
Czas edycji: 2013-04-28 o 19:10
liiimonka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-19, 16:31   #342
SlodkoOstra
Rozeznanie

E tam, ja mam taki dość lekki cellulit, od 3 miesięcy chodzę na basen 2 razy w tyg, od 2 miesięcy ćwiczę i piję dużo wody, masuję się gąbką Syrena, wklepuję krem i nic. Więc to wszystko zależy od konkretnego przypadku.

było: talia68(-6)brzuch82(-7)biodra95(-5)udo54(-5)łydka35(-1)

SlodkoOstra jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-24, 13:38   #343
MarzenaGG
Przyczajenie

Wink Dot.: Jak się pozbyć cellulitu?

Najlepsza jest jazda na rowerze czy to stacjonarnym, górskim, holenderce. Najważniejsze by jeździć. Ja tak już jeżdżę od 2 miesięcy na rowerze stacjonarnym 1h kilka razy w tygodniu plus dieta. I celullit prawie znikl. Co najważniejsze zauważył to moj mąż. Rower pomaga naprawdę. Jeździmy na najlzejszej przeżutce lub robimy interwaly. Kręcimy non stop przez godzinę a efekty zaskoczą was. Nie potrzebne kremy czy drogie zabiegi najtańszy i najlepszy rower i ruch.
MarzenaGG jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-28, 09:43   #344
JeanneInes
Raczkowanie

Ja polecam uważać na syrop glukozowo - fruktozowy w napojach, dżemach, płatkach i jogurtach. Właśnie napisałam o nim na swoim blogu (link w podpisie). To straszna substancja która niestety powoduje że obrastamy w tłuszcz. A jest jej mnóstwo w sporej ilości codziennie zjadanych przez nas produktów.
Stary 2013-03-28, 11:16   #345
201607040946
Konto usunięte

Jedyne, co przychodzi mi do głowy, to polepszenie krążenia, wtedy pewnie cellulit się zmniejszy
201607040946 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-31, 18:49   #346
Cold Paradise
Raczkowanie

oh tak, ruch to zapewne podstawa. a ja wam powiem, że stosuję chyba wszystko masaż bańką chińską, peeling z kawy, kremy ( ja stosuję eveline 3d) do tego trochę ruchu.... efekty ? marne.... pewnie dlatego że w moim menu jest za dużo słodyczy... macie może jakieś pomysły jak zmniejszyć apetyt na te małe czekoladowe potworki ? ;P

Cold Paradise jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-03, 12:22   #347
tiphi
BAN stały

Hej
ja też jakiś czas temu wzięłam się za mój cellulit. Ogólnie staram się ćwiczyć, niby w miarę zdrowo się odżywiam, ale zawsze miałam z tym problem:/ Może nie miałam cierpliwości do tych kremów, ale jakoś nie widziałam efektów. Niedawno zaczęłam się rozglądać za jakimiś zabiegami, w sumie trzeba wszystkiego spróbować, niby troche to kosztuje, ale chyba warto sprawdzić na sobie. ja całkiem dobrze trafiłam, byłam na Med contour w Ds Instytut w Warszawie. Wyczytałam o tym na jakimś forum, była (i chyba jeszcze jest aktualna) całkiem fajna promocja, właściwie połowa normalnej ceny i poszłam na zabieg na uda. Wiadomo, że nie zlikwidowało całego cellulitu od razu, ale serio wydaje mi się, że jest go mniej, a po pierwszym zabiegu to chyba całkiem duży sukces, ja byłam mile zaskoczona Jeżeli mi się uda, to postaram się pójść na jeszcze co najmniej jeden zabieg i zobaczymy czy dalej będą postępy.
tiphi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-05, 09:18   #348
yacha
BAN stały

Też używam tego serum eveline, kosztuje grosze, mam nadzieję, że efekty będą, do tego bański chińskie raz lub dwa razy w tygodniu i peeling kawowy. Od środka detocell i dieta, zero fastfoodów, minimum soli, sporo owoców i warzyw, zielona herbata, mniej kawy niż zazwyczaj, liczę na efekty do końca czerwca
yacha jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-07, 23:29   #349
hallen
Raczkowanie

Cześć dziewczyny Ja też od niedawna zmagam się z wrogiem zaczęłam od masażu bańką chińską. wykonuję go jakieś trzy tygodnie. w pierwszym tygodniu co 2 dni, w kolejnych codziennie. ból był niesamowity, teraz już nie czuję. niestety, nie zauważyłam zmian byłam strasznie zdesperowana, jestem szczupła, a tu taka niespodzianka na same wakacje :P dlatego postanowiłam spróbować peelingu z kawy, o którym sporo czytałam sama z dystansem do niego podchodziłam i nie wierzyłam w działanie, dopóki nie spróbowałam :p wykonałam go pierwszy raz, ale efekt mnie zadowolił co prawda-cellulit po pierwszym nie zniknął, wiadomo-ale skóra w dotyku jest naprawdę rewelacyjna do tego codziennie piję zieloną herbatę i mam nadzieję, że do wakacji cellulit pożegnam...planuję jeszcze jakieś ćwiczenia Wam też tak trudno się tego pozbyć? Czytam, że dziewczyny w miesiąc się pozbywają cellulitu i aż ciężko uwierzyć ale zazdroszczę i wierzę, że mnie też się uda :P
hallen jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-08, 12:54   #350
white_bear
Pani żona :)

Hej dziewczyny
Ja ostatnio zaczęłam przygodę z pasem wibrującym, czy jak to się tam nazywa Wibruje jednocześnie masując. Mam tam taki program do redukcji cellulitu więc sobie to stosuje. Skóra mi się taka bardziej gładka zrobiła
W ogóle to już byłam bliska kupna serum z eveline, ale weszłam do sklepu, a tam chyba ze 3 zielone serum były z tej samej firmy. Na żadnym nie pisało, że chłodzące i zdezorientowana w końcu wyszłam ze sklepu nie kupując nic. Do tej pory nie wiem, które to to chłodzące
Na zawsze MY

white_bear jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-10, 16:15   #351
findsomething
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Blooondi94 Pokaż wiadomość
Hej. Właśnie przechodzę małą metamorfozę na wiosnę i z niecierpliwością czekam do lata ! Każda z nas chcę wyglądać bosko na ciepłe dni. Właśnie się odchudzam , chce się pozbyć kilogramów,ale też cellilitu ,żeby wskoczyć w jakieś fajne szorty! Może znacie jakieś sposoby?
Jeśli bierzesz środki hormonalne - odstaw je. I zbieraj szczękę z podłogi, powodzenia
findsomething jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-18, 16:27   #352
Kocurasek
Zakorzenienie

Dot.: Jakaś dieta na cellulit?

Cytat:
Napisane przez breslaw Pokaż wiadomość
oj nie, zdecydowanie nie, żadnych tabletek na odchudzanie, poza tym jak piszesz, że w 2 tygodnie straciła prawie 50 kilo, to chyba nie jest zbyt zdrowe. A jeśli chodzi o dietę to myślę, że najlepiej jest właśnie dużo owoców, warzyw unikać fast foodów, do tego ruch. Ale moim zdaniem najbardziej skutecznym sposobem na to, żeby się pozbyć cellulitu jest wizyta w dobrym salonie, jak good time day spa, gdzie można nie tylko poddać się wysokiej jakości zabiegom, ale też skonsultować, co za rodzaj cellulitu, jaka metoda będzie dla nas najlepsza.
to chyba literówka ?

25.08.2012

Aparatka
08.04.2013 Damon Clear (góra)
18.11.2013 aparat metalowy mini (dół)

Kocurasek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-03, 15:28   #353
ciekawaswiata22
Raczkowanie

dieta na cellulit

Jestem szczupla ale niestety jak wiekszosc kobiet mam cellulit, od dawna z nim walcze ale bez wiekszego efektu moze tutaj ktos cos doradzi z wlasnego doswiadczenia nie chce schudnac ale chce sie pozbyc cellulitu i zastanawiam sie co najlepiej jesc zeby mi sie to udalo, wiem ze cwiczenia duzo wody ale nie wiem co jesc zeby wspomoglo mnie to w walce, bardzo prosze o jakies porady
ciekawaswiata22 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-05-03, 15:41   #354
angela2602
Raczkowanie

Dot.: dieta na cellulit

no to witaj w klubie, też mam ten problem :/ w zasadzie to chyba nie ma takiej typowej diety na cellulit, najkorzystniej prowadzić racjonalną dietę + zero słodyczy, tłustych potraw itd.. na ćwiczenia jestem za leniwa, ale duuużo chodzę, schody zamiast windy i takie tam drobne zmiany pije duuużo wody i stosuje kosmetyki specjalne wraz z masażerami i jest o niebo lepiej. mam wrażenie, że to właśnie te masaże dały najlepsze efekty
Stary 2013-05-03, 16:37   #355
fatass
Zadomowienie

Dot.: dieta na cellulit

Zobaczcie tutaj :
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...&postcount=283
Stary 2013-05-25, 21:24   #356
Annabelle
Zadomowienie

Hej dziewczyny,
Ja właśnie rozpoczynam walkę z cellulitem, który pojawił się u mnie około miesiąc temu. Jestem bardzo szczupłą osobą, więc podejrzewam, że mam do czynienia z cellulitem wodnym. Zastanawiam się, czy winne mogą być środki hormonalne, skoro biorę je od półtora roku, a cellulit pojawił się u mnie właśnie teraz, do tego pierwszy raz w życiu...?

Annabelle jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-26, 00:05   #357
hallen
Raczkowanie

Żaden krem nie przenika przez skórę, więc uważam,że kremy na cellulit również nie pomagają. Nawet te rozgrzewające

Annabelle, niestety, środki hormonalne mogą być przyczyną Twojego cellulitu

Edytowane przez hallen
Czas edycji: 2013-05-26 o 00:11
Stary 2013-05-26, 10:01   #358
Annabelle
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez hallen Pokaż wiadomość
Żaden krem nie przenika przez skórę, więc uważam,że kremy na cellulit również nie pomagają. Nawet te rozgrzewające

Annabelle, niestety, środki hormonalne mogą być przyczyną Twojego cellulitu
Niestety nie będę z nich rezygnowała i to na pewno przez najbliższych kilka lat

Opracowałam sobie trening, mam zamiar pić dużo wody (której wstyd się przyznać, ale nie piję praktycznie w ogóle), herbatki na detox, do tego rolletic i kosmetyki antycellulitowe. Daję sobie miesiąc i zobaczymy, jakie będą efekty

Stary 2013-05-26, 11:19   #359
hallen
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Annabelle Pokaż wiadomość
Niestety nie będę z nich rezygnowała i to na pewno przez najbliższych kilka lat

Opracowałam sobie trening, mam zamiar pić dużo wody (której wstyd się przyznać, ale nie piję praktycznie w ogóle), herbatki na detox, do tego rolletic i kosmetyki antycellulitowe. Daję sobie miesiąc i zobaczymy, jakie będą efekty
Rozumiem ale pamietajmy, na cellulit pracowalysmy kilka lat, nie pozbedziemy sie go w miesiac :p wytrwalosci
Stary 2013-05-26, 12:42   #360
Annabelle
Zadomowienie

Co masz na myśli mówiąc, że pracowałyśmy kilka lat?

Odpowiedz

Nowe wątki na forum Dietetyka

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości