Podkarpackie dziewczyny -> cud, miód i maliny! czyli Podkarpackie PM-ki cz. IV - Strona 12 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-04-12, 13:54   #331
talkative2
Zakorzenienie

Dot.: Podkarpackie dziewczyny -> cud, miód i maliny! czyli Podkarpackie PM-ki cz. IV

blue - no i tak zrobię nie lubię jak ktoś nie szanuje ludzi, a niestety to wśród pracodawców się zdarza nagminnie. Swoją droga, że ludzie (zwłaszcza młodzie) ich tego uczą - prześcigają się w tym kto przyjdzie pracować za mniej i z największymi kwalifikacjami.

Paula - nooo jajo Co do zęba - właśnie chce zadzwonić do dentysty i zapytać co robić - czy jakiś antybiotyk czy co..

talkative2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-12, 13:56   #332
bluesky89
Zakorzenienie

Dot.: Podkarpackie dziewczyny -> cud, miód i maliny! czyli Podkarpackie PM-ki cz. IV

Talk, z jednej strony szkoda, ale z drugiej, jak ktos ma takie podejscie do osoby starajacej sie o prace, to co by bylo pozniej.
Co do zeba, to wspolczuje.

Mnie cos gardlo pobolewa...
Stary 2013-04-12, 14:22   #333
talkative2
Zakorzenienie

blue - to chyba wszystkich ostatnio z kim nie rozmawiam to chory a mnie samą też trochę gardło zaczyna boleć już od dwóch dni. To chyba te zmiany temperatur.

Stary 2013-04-12, 14:25   #334
bluesky89
Zakorzenienie

No mnie wzielo zaraz po powrocie z Polski TZ sie smial, ze jak tzreba isc do pracy, to ja zaczynam byc chora
Stary 2013-04-12, 14:29   #335
talkative2
Zakorzenienie

Hehe Blue - nie symuluj!

a mi się lekarz kazał stawić z zębem w gabinecie. Tylko nie wiem jak pojechać, bo Pani z rejestracji powiedziała, żebym przyjechała do 19:00, ale że trzeba będzie czekać, bo jest dużo ludzi.. Myślałam, że mnie przyjmie pomiędzy pacjentami, więc co za różnica ile jest ludzi.. A jesli nie to chyba lepiej mi pojechać na sam koniec przyjmowania.. Hmm sama nie wiem.. Nie chce się nasiedzieć później przez 5 godzin

Stary 2013-04-12, 14:32   #336
bluesky89
Zakorzenienie

Hehe, Talk, staram sie

Co do dentysty, to ja bym pojechala tak, zeby tam byc gdzies na 18 Nie naczekasz sie i troche nerwow zaoszczedzisz
Stary 2013-04-12, 14:36   #337
RoXi_7
Zadomowienie

talk co to za pracodawca, któremu nie chce się nawet wysłać kawałka tekstu i ocenić jak go ktoś przetłumaczył masakra.. A co do zęba to współczuję. Mi przed wyrwaniem dentysta dał antybiotyk, bo mówił, że z ósemkami różnie bywa i lubi się wdać jakieś zakażenie, więc on zawsze daje antybiotyk. Zadzwoń do niego lepiej i zapytaj co i jak.

Mnie również pobolewa gardło, a od kilku dni również ucho. Kupiłam sobie krople, ale pasowałoby chyba pójść do lekarza. Strasznie mi szumi w tym uchu Najgorsze jest to, że nie zapisałam się jeszcze do żadnego internisty a na prywatną wizytę u laryngologa mnie nie stać
RoXi_7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-12, 14:52   #338
talkative2
Zakorzenienie

RoXi - do internisty (o ile jest sensowna przychodnia) zapiszesz się raz dwa z tego co słyszałam o ile panie w rcepcji sa na tyle miłe i nie utrudniają życia to tylko podajesz pesel (i sprawdzają w ewusiu). Ale są tez podobno takie, które mimo, ze wszystko już działa elektronicznie to karzą jakieś papiery przynosić, które w rezultacie i tak sprawdzają w systemie ja u internisty nie byłam już kupę czasu. Ostatnio potrzebowałam skierowania do specjalisty, ale jak zadzwoniłam zapytać się , ile później wynosi termin oczekiwania do lekarza (już specjalisty), to zrezygnowałam z dreptania po skierowanie, bo i tak musiałabym iść prywatnie.

Stary 2013-04-12, 16:13   #339
asiulka_22
Zakorzenienie

BUON GIORNO !!!!!!!
witam was z Florencji dojechalismy, droga męcząca bo wyjechalismy o 1 w nocy/ w środe/ a byliśmy na miejscu wzcoraj ok 19 / oczywiście przerwy też robiliśmy/.
pozdrawiam
asiulka_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-12, 19:38   #340
RoXi_7
Zadomowienie

talk Jak nie przestanie mnie boleć ucho do jutra, to pojedziemy na pogotowie W poniedziałek zadzwonię do laryngologa i zapytam jaki jest czas oczekiwania, jeśli długi to nie będzie wyjścia i pójdę prywatnie. W końcu zdrowie jest najważniejsze Tylko czasami człowieka szlag trafia, że nie chodzi tyle czasu do lekarza, a jak chce się dostać to musi czekać nie wiadomo ile, a w rezultacie musi iść prywatnie
asia Zazdroszczę! Dobrze, że szczęśliwie dojechaliście na miejsce
Stary 2013-04-12, 19:51   #341
Kate Noir
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bluesky89 Pokaż wiadomość
Talk, po tym co piszesz, to juz bym sobie odpuscila z ta praca. Co to za pracodawca, ktory ma takie podejscie?
Wlasnie...
Może po prostu zadzwoń do niego i spytaj prosto z mostu o jaką umowę chodzi. Ostatnio jak byłam w Rz to dowiedziałam się że istnieje takie coś hjak 1/8 etatu wydaje mi się że wprowadzają takie coś bo jest zbyt wielu zdesperowanych ludzi. U mnie w mieście też nie zaciekawie :/

A z zebem to po rwaniu? Współczuję
Kate Noir jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-12, 22:12   #342
Wiolinkax
Zadomowienie

Talk, współczuje zęba... oj co to za pracodawca, który się nawet nie pofatyguje z tym tekstem porażka jakaś, nie mówiąc już o odpisaniu na konkretne pytanie i to jeszcze jak mowiłaś że trzy razy pytałaś o to, nie wiem co myśleć, napewno to że nie traktuje ludzi poważnie chyba skoro go nie stać na szczerą odpowiedz, tylko coś kręci i unika...

asiulka, dobrze że szczęśliwie dojechaliście, miłego wypoczynku

Roxi, nie bagatelizuj tego ucha, ja tak lekceważyłam sobie jak mnie bolało ucho i tak z tydzień jechałam na tabletkach przeciwbólowych bo myślałam że samo kiedyś przejdzie, ale wkońcu ból się tak nasilił że nie dało rady wytrzymać ani spać w nocy itd więc poszłam do laryngologa i przepisał mi kropelki do ucha i antybiotyk i powiem Ci że błyskawicznie mi przeszło dzięki temu

blue, to super że wyjaz do PL był udany

Dziewczynki musze się wam pochwalić zważyłam się dziś ot tak przypadkiem i już mam 4 z przodu
Wiolinkax jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-12, 22:32   #343
siempre
Wtajemniczenie

Hej dziewczyny
Tak się nie odzywam bo strasznie teraz dużo mam na głowie w związku z nową praca. Muszę tyle rzeczy ogarnąć że chwilami mnie to przerasta więc moje myśli krążą tylko wokół hotelu. Odkąd jestem sama na tej recepcji to tak nie jest średnio Kurcze a pracy potrzebuję a w tej tak średnio wyrabiam no ale mam nadzieję że jakoś się poukłada jak to mówią albo wóz albo przewóz.

A tak z dobrych wieści w następnym tyg zamierzam kupić suknię ślubną, iść do księdza i zorganizować spotkanie zapoznawcze dla rodziców.

Powiedzcie jak u was takie spotkanie wyglądało.
siempre jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-12, 23:22   #344
RoXi_7
Zadomowienie

Wiolinka masz rację, będę musiała się wybrać, bo samo raczej nie przejdzie

siempre Początki w nowej pracy zawsze są trudne, ale mam nadzieję, że sobie poradzisz! U nas spotkanie zapoznawcze odbyło się w maju, a zaręczyliśmy się w lutym. Nasi rodzice już wcześniej się poznali, bo kilka lat przed zaręczynami byliśmy wszyscy na tym samym sylwestrze Spotkanie odbyło się u mnie w domu. Zrobiłyśmy z mamą sałatkę, jakieś ciastko. Na początku było trochę sztywno, moi rodzice jakoś nie zaczynali tematu ślubnego, tż-ta też nie. Nikt nie wiedział kto ma zacząć W końcu tż powiedział, że spotkaliśmy się, żeby omówić nasz ślub itp... i nasi rodzice tak się rozkręcili, że mało mieliśmy do powiedzenia Oczywiście żartuję Doszliśmy z rodzicami do porozumienia i na tym jednym spotkaniu się nie skończyło Rodzice zaczęli się nawzajem zapraszać do siebie i wszyscy razem jeździliśmy oglądać sale weselne
Stary 2013-04-13, 07:49   #345
talkative2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez RoXi_7 Pokaż wiadomość
Tylko czasami człowieka szlag trafia, że nie chodzi tyle czasu do lekarza, a jak chce się dostać to musi czekać nie wiadomo ile, a w rezultacie musi iść prywatnie
Wiem o czym mówisz W ogóle nie korzysta się usług NFZ , składki się płaci, a jak raz na jakiś czas potrzeba iść, to w rezultacie musisz się umawiać prywatnie, bo termin z pol roku

Cytat:
Napisane przez Kate Noir Pokaż wiadomość
Wlasnie...
Może po prostu zadzwoń do niego i spytaj prosto z mostu o jaką umowę chodzi. Ostatnio jak byłam w Rz to dowiedziałam się że istnieje takie coś jak 1/8 etatu wydaje mi się że wprowadzają takie coś bo jest zbyt wielu zdesperowanych ludzi. U mnie w mieście też nie za ciekawie :/

A z zebem to po rwaniu? Współczuję
Tak, jest coś takiego jak 1/8 etatu - słyszałam Mojego M mama, jako emerytka dorabia sobie , ale pracuje po 6-8 godz dziennie. Mimo tego jest zatrudniona na umowę zlecenie, a nie o pracę i dostaje za to naprawdę marne gorsze (chyba połowę najniższej krajowej ). Kombinują jak się da, żeby jak najmniej płacić pracownikowi.
A z zębem po wyrwaniu - ale podobno nie mam stanu zapalnego, tylko miałam krwiaka i on się "rozpuszcza" i stąd ta wydzielina, która, jak sądziłam była ropą. Póki co nie mam z tym nic robić, chyba, że sie pogorszy.

Cytat:
Napisane przez siempre Pokaż wiadomość
Powiedzcie jak u was takie spotkanie wyglądało.
TŻ z mamą przyszli do moich rodziców i już po 30 minutach siedzieli jak starzy kumple i piliśmy sobie drineczki .. a po każdym kolejnym drineczku było co raz lepiej Było lajtowo... Nawet o ślubne i zaręczynach nie gadaliśmy... Aaaa tylko rodzice zapytali kiedy ten ślub i byli w szoku, ze za 2 lata a nie juz a kilka miesięcy

aaaaa lecę , bo za niecałą godzinę wychodzimy, a ja jeszcze bez śniadania, nie obrana, nie spakowana , nie umyta ... BEz odbioru do niedzieli wieczorem! Oby była ładna pogoda to pójdziemy w góry!

Edytowane przez talkative2
Czas edycji: 2013-04-13 o 07:50
Stary 2013-04-13, 10:29   #346
bluesky89
Zakorzenienie

Witam sie sobotnio! W koncu mamy wiosne! Piekna pogoda, az chce sie zyc!

Talk, dobrze, ze to nie stan zapalny! Oby szybko Ci to przeszlo i udanego weekendu
Stary 2013-04-13, 11:15   #347
Kate Noir
Zakorzenienie

Pogoda w Rz jest niesamowita!
Stary 2013-04-13, 13:09   #348
paula54
Zakorzenienie

W Krośnie też!
Idę zaraz rozpocząć sezon motocyklowy
paula54 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-13, 14:30   #349
Wiolinkax
Zadomowienie

Powiedzcie jak u was takie spotkanie wyglądało.[/QUOTE]

U nas z tym spotkaniem to było strasznie lajtowo, bezstresowo itd... bo mój tata i tata Tż-ta to koledzy z ich dawnej szkoły także się znali już wcześniej Było to tak, że w pewną niedziele (jakiś miesiąc po zaręczynach)przyjechał Tż z rodzicami do nas do domu, ja i moja mama dostałyśmy po bukiecie kwiatów(od taty Tż-ta) a mój tata dostał jakiś tam mocniejszy trunek (%), nasze mamy się jedynie poznały, i tak wszyscy zasiedli do stołu (wcześniej z mamą zrobiłyśmy sałatki, placki, jakieś tam przystawki itd...) było bardzo wesoło, wszyscy gadali na luzie, śmiali się jakby się znali od xx lat wtedy ustaliliśmy mniej więcej kiedy ślub ja chciałam za 2 lata ale wyszło że za rok tak jak Tż chciał Teraz to moi rodzice i rodzice Tż-ta bardzo często się odwiedzają,(nawet tak bez powodu) przyjeżdżają do siebie to na grilla to na koncercie byli razem itd... Ogólnie mówiąć bardzo przypadli sobie do gustu
Wiolinkax jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-15, 00:32   #350
asiulka_22
Zakorzenienie

hejka laseczki
na poczcie czeka dla was kilka zdjęc. pozdro
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC00575 (1672 x 936).jpg (88,0 KB, 10 załadowań)
asiulka_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-15, 08:12   #351
nunny
Wtajemniczenie

Ale cicho tu było przez weekend
nunny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-15, 08:31   #352
Kate Noir
Zakorzenienie

Dzień dobry
Jak po weekendzie? My rozpoczęliśmy sezon grillowy

Asiu obejrze zdj wieczorem. Pewnie całymi dniami się grzejesz

Nunny nie wiem czy dobrze pamiętam ale chyba mialas też mieć kucharza. Dowiedzialas się już ile łącznie zaplacicie za produkty?
Stary 2013-04-15, 08:36   #353
agniecha_17
Zadomowienie

simpre mieliśmy trochę łatwiej po mój tata i tż tata kiedyś tam się poznali jak jeszcze my sie nie znaliśmy więc jakieś zaczepienie było , na początku byli zdenerwowani nas rodzice ale szybko sie dogadali, na pierwszym spotkaniu nawet nie wspomnieliśmy o weselu ale później zaczęli sie nawzajem zapraszać grill, święta jakies spotkanko, sylwester,nasi ojcowie spotykają sie żeby razem mecze oglądać

asiulka zazdroszę wypoczynku i lece zobaczyć zdjecia na poczcie

na weekendzie na wizazu cicho bo wszyscy cieszą sie wiosna
w sobote byliśmy u znajomych na grillu a wczorajsze popołudnie i wieczór spędziliśmy ze znajomymi na rynku a dzisiaj tzreba było wstać do pracy:/
agniecha_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-15, 08:51   #354
paula54
Zakorzenienie

A my cały weekend prawie gdzieś na dwóch kółkach albo śpiąc, bo TŻ odsypiał nockę Powiem Wam, że tęskniłam za tym wiatrem prosto w paszczę i warczeniem pod tyłkiem sezon czas zacząć
Stary 2013-04-15, 09:24   #355
nunny
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Kate Noir Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Jak po weekendzie? My rozpoczęliśmy sezon grillowy

Asiu obejrze zdj wieczorem. Pewnie całymi dniami się grzejesz

Nunny nie wiem czy dobrze pamiętam ale chyba mialas też mieć kucharza. Dowiedzialas się już ile łącznie zaplacicie za produkty?
Dobrze pamietasz Nie wiem ile zapłacimy, pewnie wyjdzie jak już zaczniemy robić zakupy.
Stary 2013-04-15, 09:56   #356
talkative2
Zakorzenienie

hejo
My po weekendzie pozytywnie , chociaż nie do końca się udało zrealizować wszystko W sobotę strasznie się chmurzyło, ale mimo tego stwierdziliśmy, że pojedziemy nad tamę, bo akurat nad nią wiedzie taka fajna dróżka . Niestety w połowie tej drogi złapał nas deszcz, a później grad ale nieustraszenie doszliśmy do knajpki, która jest przy tamie, napiliśmy się piwka, zjedliśmy ohydnego kebaba i wróciliśmy. Później jeszcze pojechaliśmy na taki punkt widokowy, ale już zaparkowaliśmy blisko, żeby w razie deszcze móc uciec do auta. Tam na ławeczce na górze sobie jeszcze jedno piwko wypiliśmy i już do domu pojechaliśmy, bo było dosyć chłodno. I wieczór spędziliśmy na gadaniu, oglądaniu głupot w TV i piciu pysznego winka, które siostra TŻ przywiozła z Francji (nadawałoby się idealnie na lato. Mocno schłodzone smakowało jak orzeźwiający soczek. Mniam! Następnego dnia już nie było specjalnie co planować , bo popołudniu jechaliśmy, więc tylko na 2 godzinki wypadliśmy na działkę. Ale i tak pozytywnie , bo każde uwolnienie z Krk działa na mnie energetyzująco Pogoda piękna, tak jak blue pisała - chce się żyć!

asia - ja widziałam zdjęcia wcześniej na FB

Edytowane przez talkative2
Czas edycji: 2013-04-15 o 09:58
Stary 2013-04-15, 10:25   #357
bluesky89
Zakorzenienie

Hej!
Ja siedze w sklepie i popijam kawke. Jakos mega ciezko bylo mi sie zerwac z lozka dzis. Masakra.
Wczoraj poszlismy na spacer popoludniu, ale juz bylo zachmurzone i wial taki chlodny wiatr, no ale sie dotlenilismy troche
Dzis tez zachmurzone, choc slonce probuje sie przez chmury przebic

Asia, tez ogladalam zdj na fb
Talk, fajnie, ze weekend udany
Stary 2013-04-15, 14:51   #358
talkative2
Zakorzenienie

a czy wie ktoś co jest z MAŁGORZATĄ?! że tak zamilknęła ostatnio

ale piękne słońce! Paula - jak tak dalej będzie pod koniec tygodnia to na kolację w któryś dzień robimy grilla!

Stary 2013-04-15, 14:58   #359
nunny
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez talkative2 Pokaż wiadomość
a czy wie ktoś co jest z MAŁGORZATĄ?! że tak zamilknęła ostatnio

ale piękne słońce! Paula - jak tak dalej będzie pod koniec tygodnia to na kolację w któryś dzień robimy grilla!
Rzeczywiście dawno jej nie widziałam Też chcę grilla! Jeszcze godzina w biurze i spadam do domu
Stary 2013-04-15, 15:11   #360
paula54
Zakorzenienie

talk - ofkorz. Bez dwóch zdań. Ja nawet mam gdzieś jeszcze wungiel z zeszłego roku...
nunny - zapraszamy ktoś jeszcze się pisze? Nie żartuję!
A ponoć idzie nad Polskę fala upałów. Czekam...
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości