Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XVIII - Strona 12 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem

Notka

Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-05-14, 10:02   #331
agatkaa1
Zakorzenienie

Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XVIII

Dzień dobry, u mnie w końcu słoneczny ale zimno....brrr....zaraz wstawiam pranie

Cytat:
Napisane przez iza243 Pokaż wiadomość
DziękiDobrze czasem dostać od ciebie kopa w tyłekTż też już opieprzyłam
To nie to że ja chcę Ci dawać "kopa" bo ciężarówek się nie bije ale krew mnie zalewa jak wymyślacie jakieś głupoty czy to a tamto Wam nie zaszkodzi....no IZA zlituj się Kochana...jest wszystko ok i tak będzie do końca ciąży! A TY nie wyszukuj sobie problemów do zmartwień

Cytat:
Napisane przez rena5 Pokaż wiadomość
kochane ja na wynik czekałam prawie 3 miesiące (bo oni coś tam hodują) a krew pobieraną miałam przy pierwszej wizycie u genetyka.
Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Mi mówili o 6 tygodniach.
heh...ta sama poradnia a różne terminy podają...

Żebym ja nie musiała tyle na to wszystko czekać

Cytat:
Napisane przez ButterBear Pokaż wiadomość
@ przyszedł. Wiem, że to może średni dramat w skali światowej, ale ja już tracę siły na starania...
Cytat:
Znam już po tym czasie mój organizm, jak własną kieszeń, wiem kiedy co dokładnie.
Temperatury nie mierzę, ale robię testy owu.
Kochana spokojnie....wiem jak to jest....jak się pragnie dziecka to chce się być w ciąży już i teraz! WIEM.....ale trzeba cierpliwości...ja starałam się długo i w obie ciążę zaszłam po 2 latach starań....zobacz dopiero jakie to trudne u mnie było....tyle starań, wizyt, lekarzy, leków a ciąży i tak nie utrzymałam...ale zobaczysz jeszcze zaświeci NAM słonko!!

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK
agatkaa1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-14, 10:07   #332
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Odp: Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. X

Hej!

Ja rano byłam w labie w poradni cukrzycowej, a potem znowu w Biedrze (komplet pościeli+kocyk jeszcze jeden mama mi chciała kupić+garnek do gotowania na parze jupiii nareszcie i wróciłam.

Cytat:
Super dzięki wielkie. Ja też mam nadzieję, że dziewczyny nie będą złe
Ja chleb jem tylko i wyłącznie ciemny, białego pieczywa nawet nie lubię.
A jak ma się sprawa łososia wędzonego?
Ja uwielbiam czytać o jedzeniu i sama lubię o nim pisać, więc ja nie będę Ale jak coś, będę podczytywać bloga

Na naszej cukrzycowej diecie trochę za dużo u Was cukrów prostych, te owoce suszone, banan - ale dla normalnych ludzi pewnie tak może być.
My np. możemy tylko 1-2 owoce dziennie i to najlepiej do 12, a z kolei posiłki nabiałowe później.
No a cała reszta to podobnie, dużo warzyw, pieczywo ciemne, itd.

Cytat:
Napisane przez Wika28 Pokaż wiadomość
do nas nie zapukała, sami podłożyliśmy się, niestety, przez jedną decyzję na domiar wszystkiego - mieliśmy mieć zwrot nadpłaconego vatu na 20 tys, a musimy dopłacić ok. 40 tys. i nie pytajcie jak to się stało, bo musiałabym przeklinać wszystkich naszych rządzących
teraz brakuje mi tylko ciąży i kolejnej straty, bo limit wszystkich innych nieszczęść już chyba wyczerpałam
Przytulam A ostatnie zdanie proszę SKASOWAĆ!!!

Cytat:
Napisane przez zebrawpaski Pokaż wiadomość
Dzień Dobry!
Niech będzie dobry i słoneczny.

Czy, któraś z Was robiła taką oto roladę
http://www.gotujmy.pl/rolada-z-zolte...isy,76666.html
czy można to podawać na ciepło ale odgrzewane?

Jadłam takią podobną na komuni na zimno i zamierzam zrobić na Roczek (rozważam czy nie podać na ciepło)
Ale fajna! Zainspirowałaś mnie, tylko to raczej na "po ciąży", z tym, że ja pewnie dałabym do środka same warzywa, np. brokuł mi się tam widzi..

Cytat:
Napisane przez kooocur Pokaż wiadomość
Dzień dobry...
Co tam?

Cytat:
Napisane przez kunegunda.bis Pokaż wiadomość

Perse czy te ksiazeczki to Oczami Maluszka? mam, i moja Tosia jest zachwycona a najbardziej obrazkiem z kura piszczy jak ja widzi

Chyba tak Taka mała, twarde kartki, ok. 14 zł kosztuje.
Bo wiem, że są też inne, takie mięciutkie książeczki jak poduszki, ale cena ok. 40-50 zł jest powalająca....

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-14, 10:11   #333
ButterBear
Zakorzenienie

Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XVIII

Cytat:
Napisane przez agatkaa1 Pokaż wiadomość
Kochana spokojnie....wiem jak to jest....jak się pragnie dziecka to chce się być w ciąży już i teraz! WIEM.....ale trzeba cierpliwości...ja starałam się długo i w obie ciążę zaszłam po 2 latach starań....zobacz dopiero jakie to trudne u mnie było....tyle starań, wizyt, lekarzy, leków a ciąży i tak nie utrzymałam...ale zobaczysz jeszcze zaświeci NAM słonko!!
Mam taką nadzieję.
A wiesz, jaka była przyczyna problemów z zajściem? I jakie były przyczyny poronień?

Hania

ButterBear jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-14, 10:17   #334
iza243
Zakorzenienie

Cytat:
Drugi.
Przed # było 8
Kochana spokojnieTo dopiero drugi cykl.Może organizm jeszcze musi dojść do siebie po #.
Cytat:
ale zobaczysz jeszcze zaświeci NAM słonko!!
Podoba mi się twoje nastawienie

Domiś-30.12.13 godz 11:05

Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek
iza243 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-14, 10:28   #335
agatkaa1
Zakorzenienie

Cytat:
Mam taką nadzieję.
A wiesz, jaka była przyczyna problemów z zajściem? I jakie były przyczyny poronień?
ja mam PCO...a co za tym idzie brak swojej owulacji....a jeśli już ona jest to pęcherzyk nie jest dobrej jakości i do zapłodnienia nie dochodzi....
Nie wiem jaka jest przyczyna poronień...teraz będę robić badania....

Cytat:
Podoba mi się twoje nastawienie
chyba nie mogę mieć innego...mąż by mnie powiesił na suchej gałęzi....

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK
Stary 2013-05-14, 10:31   #336
misia1505
Rozeznanie

Agatko mogę się zapytać na jakim etapie ciąża obumierała (tc)? znajoma chodzi do tego samego lekarza co ja, jest po 3 poronieniach, przyjmuje clexane od początku i jest w 7 msc, już nie długo jej zostało, więc nie ma co się poddawać, walcz o ten clexane.
Stary 2013-05-14, 10:34   #337
Hosenka*
Zakorzenienie

Ja już sobie chyba sama wkręcam .... Piersi dalej bolą, od wczoraj-przedwczoraj doszedł jeszcze ból sutków (nie stały, tzn ból nie stały ), w niedziele musiałam się przespać po południu (co u mnie w normalnych warunkach jest nie możliwe, nawet w taką pogodę jak teraz, spałam tylko do około połowy pierwszej ciąży), wczoraj po południu wzięły mnie słabości, było mi niedobrze, podbrzusze bolało, dzisiaj rano nie wiem jak dotarłam do pracy (tak jakby wszystko poza mną się działo) a i od 8 nie mogę się zabrać do roboty, bo nie mogę się skupić (to był pierwszy z objawów pierwszej ciąży - roztargnienie, wszystko mi z rak leciało, zapominałam o różnych rzeczach).
Kawę co prawda właśnie piję (szybko mnie od niej odrzuciło w pierwszej ciąży), ale też bez jakiegoś wielkiego smaku.

W niedzielę prosiłam Kamilka, żeby w śnie dał mamusi znać, czy w brzuszku jest jego braciszek lub siostrzyczka, bo on to wie. No i dzisiaj mi się śniło, że miałam delikatne plamienie i koleżanka u której akurat byłam tajemniczo się uśmiechnęła i powiedziała - to zobaczysz niedługo o co chodzi i pójdziesz na badanie połówkowe.

Jak tak czytam jak długo starałyście się czy dalej staracie o ciążę, wydaje mi się to nieprawdopodobne, żeby nam się udało w I cyklu. Wkręcam sobie pewnie i 23-24 dostanę okres

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-14, 10:38   #338
agatkaa1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misia1505 Pokaż wiadomość
Agatko mogę się zapytać na jakim etapie ciąża obumierała (tc)? znajoma chodzi do tego samego lekarza co ja, jest po 3 poronieniach, przyjmuje clexane od początku i jest w 7 msc, już nie długo jej zostało, więc nie ma co się poddawać, walcz o ten clexane.

na etapie ok 8tc .... będę teraz robić badania....ale mimo wszystko jeśli nawet wyjdą ok mam nadzieję że własnie "profilaktycznie" dostanę clexane...

---------- Dopisano o 10:38 ---------- Poprzedni post napisano o 10:36 ----------

Cytat:
Jak tak czytam jak długo starałyście się czy dalej staracie o ciążę, wydaje mi się to nieprawdopodobne, żeby nam się udało w I cyklu. Wkręcam sobie pewnie i 23-24 dostanę okres
Kochana ale weź pod uwagę ze nie każda ma problemy z zajściem w ciążę....są tutaj dziewczyny które w ciążę zachodziły w I cyklach! Nie ma reguły! Jak jest wszystko ok to czemu miałoby Wam się nie udać w pierwszym cyklu???

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK
Stary 2013-05-14, 10:39   #339
misia1505
Rozeznanie

Hosenko jednak za II kreseczki

w 2 pierwszych ciążach -aniolkach- nie miałam zadnych objawów ciąży prócz bolących piersi, wiecie jak w ciąży z lenką miałam mdłości to tak się cieszyliśmy z tż, wiedzieliśmy że teraz musi być dobrze,że to znak.

Edytowane przez misia1505
Czas edycji: 2013-05-14 o 10:42
misia1505 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-14, 10:43   #340
elizabarbara
Zakorzenienie

GG do elizabarbara

Hej

Umowilam sie na wizyte do kliniki do Łodzi na 5go czerwca. Jak wszystko pojdzie po mojej mysli, to w czerwcu zaczynam działac na poważnie

WYMIANKA
elizabarbara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-14, 10:46   #341
iza243
Zakorzenienie

Cytat:
Ja już sobie chyba sama wkręcam .... Piersi dalej bolą, od wczoraj-przedwczoraj doszedł jeszcze ból sutków (nie stały, tzn ból nie stały ), w niedziele musiałam się przespać po południu (co u mnie w normalnych warunkach jest nie możliwe, nawet w taką pogodę jak teraz, spałam tylko do około połowy pierwszej ciąży), wczoraj po południu wzięły mnie słabości, było mi niedobrze, podbrzusze bolało, dzisiaj rano nie wiem jak dotarłam do pracy (tak jakby wszystko poza mną się działo) a i od 8 nie mogę się zabrać do roboty, bo nie mogę się skupić (to był pierwszy z objawów pierwszej ciąży - roztargnienie, wszystko mi z rak leciało, zapominałam o różnych rzeczach).
Kawę co prawda właśnie piję (szybko mnie od niej odrzuciło w pierwszej ciąży), ale też bez jakiegoś wielkiego smaku.

W niedzielę prosiłam Kamilka, żeby w śnie dał mamusi znać, czy w brzuszku jest jego braciszek lub siostrzyczka, bo on to wie. No i dzisiaj mi się śniło, że miałam delikatne plamienie i koleżanka u której akurat byłam tajemniczo się uśmiechnęła i powiedziała - to zobaczysz niedługo o co chodzi i pójdziesz na badanie połówkowe.

Trzymam mocno kciuki

Stary 2013-05-14, 10:52   #342
agatkaa1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misia1505 Pokaż wiadomość
Hosenko jednak za II kreseczki

w 2 pierwszych ciążach -aniolkach- nie miałam zadnych objawów ciąży prócz bolących piersi, wiecie jak w ciąży z lenką miałam mdłości to tak się cieszyliśmy z tż, wiedzieliśmy że teraz musi być dobrze,że to znak.
ja w tych obu ciążach też nie miałam mdłości...i dlatego przy drugiej ciąży byłam nastawiona na najgorsze i wydaje mi sie ze dzięki temu nie załamałam się tylko jakoś sobioe z tym wszystkim radzę...

Cytat:
Napisane przez elizabarbara Pokaż wiadomość
Hej

Umowilam sie na wizyte do kliniki do Łodzi na 5go czerwca. Jak wszystko pojdzie po mojej mysli, to w czerwcu zaczynam działac na poważnie
super!!

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK
Stary 2013-05-14, 10:54   #343
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
ja mam PCO...a co za tym idzie brak swojej owulacji....a jeśli już ona jest to pęcherzyk nie jest dobrej jakości i do zapłodnienia nie dochodzi....
Nie wiem jaka jest przyczyna poronień...teraz będę robić badania....
Mhm, rozumiem.

Hosenko, trzymam kciuki za Ciebie

Hania

Stary 2013-05-14, 11:18   #344
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Odp: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XVIII

Hosenko ja w obie ciąże zaszłam w 1 cs bez specjalnych obserwacji. Ot seksik około owulki, ze 3-4 razy i II kreski. Te drugie dwie właśne mnie kopią. I oby tak do lipca, a przynajmniej do końca czerwca, to jest już naprawdę mój jedyny cel, jedyne marzenie...
Ale jeśli chodzi o prędkość, z jaką nam się udawało, to owszem, czasami jest mi aż głupio o tym pisać tutaj na forum, gdzie tyle dziewczyn zmaga się z różnymi problemami. Mamy jednak już sporo dzieci z problemowego zajścia i wszystkim mocno życzę, żeby wkrótce tulili swoje maluszki...

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-14, 11:20   #345
iza243
Zakorzenienie

Ja nie mam mdłości.Moje jedyne objawy to ból piersi, okropne bóle głowy i czasem zawroty.Pytałam wczoraj gina czy to zle że nie mam mdłości.Powiedział że powinam się cieszyć że przechodze ciąże dobrze.

---------- Dopisano o 11:20 ---------- Poprzedni post napisano o 11:18 ----------

Cytat:
Hej

Stary 2013-05-14, 11:20   #346
anitaxas
Zadomowienie

Cytat:
Hosenko Tak jak pisze Agatko u każdej jest inaczej. Ja w obie moje ciążę zachodziłam w pierwszych cyklach starań, z czego pierwsza ciąża to był jak to się mówi "złoty strzał" - jedno przytulanko na cały cykl i to już niby w niepłodnych więc jak widzisz nie ma reguły.
Teraz coś czuję że teraz już tak łatwo mi nie pójdzie i będę długo czekać na ciąże..

Cytat:
anitaxas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-14, 11:22   #347
agatkaa1
Zakorzenienie

Cytat:
Ja nie mam mdłości.Moje jedyne objawy to ból piersi, okropne bóle głowy i czasem zawroty.Pytałam wczoraj gina czy to zle że nie mam mdłości.Powiedział że powinam się cieszyć że przechodze ciąże dobrze
ale masz 1000 innych objawów...mnie piersi bolałay może z tydzień a póxniej przestały i 0 jakichkolwiek objawów! u Ciebie one są...nie ma mdłości ale są inne objawy i jest OK! Nie musisz mieć wszytskiego naraz!

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK
Stary 2013-05-14, 11:23   #348
Hosenka*
Zakorzenienie

Moim chyba pierwszym objawem był brak apetytu - nie mogłam prawie nic w siebie wmusić Za to piłam wodę mineralna litrami, bo tak mnie suszyło, ale po ok tygodniu czy 2 przeszło i w rezultacie przez całe upały letnie byłam o 2 kubkach herbaty dziennie Dopiero ok 5 miesiąca mogłam cokolwiek zimnego wypić, ale w zasadzie do końca ciąży mało jadłam. Może za mało?

Za to piersi mnie nie bolały, dopiero później zaczęły boleć . Choć i tak najgorszy był ucisk tuż pod piersiami - miałam brzuch wysoko i siedzenie było dla mnie mordęgą. No i swędzenie sutków, połączone z ich wysuszeniem i "pękaniem" - smarowałam maścią lanolinową i niewiele pomagało.

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu

Edytowane przez Hosenka*
Czas edycji: 2013-05-14 o 11:28
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-14, 11:23   #349
anitaxas
Zadomowienie

Cytat:
mam nadzieję że własnie "profilaktycznie" dostanę clexane...
Agatko wiele z nas liczy na "cud" gdy dostaniemy ww. lek oj żeby tak było
anitaxas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-14, 11:25   #350
agatkaa1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anitaxas Pokaż wiadomość
Hosenko Tak jak pisze Agatko u każdej jest inaczej. Ja w obie moje ciążę zachodziłam w pierwszych cyklach starań, z czego pierwsza ciąża to był jak to się mówi "złoty strzał" - jedno przytulanko na cały cykl i to już niby w niepłodnych więc jak widzisz nie ma reguły.
Teraz coś czuję że teraz już tak łatwo mi nie pójdzie i będę długo czekać na ciąże..
przestań gadać głupoty! Niby dlaczego miałoby być inaczej niż wcześniej!!??
Kochana Anitko TY jeszcze dobrze starań nie zaczęłaś a już sobie wkręcasz że będzie problem...DLACZEGO????? mam Cie spionizować?? dziś jestem bojowo nastawiona!

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK
Stary 2013-05-14, 11:26   #351
Kubek29
Zadomowienie

Hej!

Hosenko, trzymam kciuki!
A jak nie tym razem to następnym. Przeciez sie uda.

Butter, Ty tez niecierpliwa
Spokojnie, mie w tym to w następnym, przeciez nie masz problemów z zajsciem, jesteś zdrowa. Spokojnie!
Mało komu sie udaje za pierwszym razem przeciez.

Eliza
A o novum juz pisałas?
A do Łodzi to do kogo jedziiesz?

U mnie dzisiaj, odpukac, lepiej.
Muli, ale tak ze da sie żyć i jakos w miarę normalnie funkcjonować a nie cała dobę tulic klozet

Rena, jedzeniowo możesz pisać tutaj.
Ja tezse nie obrazę, bo lubię o jedzeniu czytać.
Jeść tez lubię

Edytowane przez Kubek29
Czas edycji: 2013-05-14 o 11:27
Kubek29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-14, 11:26   #352
agatkaa1
Zakorzenienie

Cytat:
Agatko wiele z nas liczy na "cud" gdy dostaniemy ww. lek oj żeby tak było
właśnie...i chyba to najbardziej trzyma mnie przy życiu... tylko co jesli się znów nie uda?? w tedy już odpuszczę sobie dziecko...

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK
Stary 2013-05-14, 11:29   #353
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kubek29 Pokaż wiadomość

Butter, Ty tez niecierpliwa
Spokojnie, mie w tym to w następnym, przeciez nie masz problemów z zajsciem, jesteś zdrowa. Spokojnie!

Mało komu sie udaje za pierwszym razem przeciez.
No mam nadzieję, że jestem zdrowa

W poprzednią ciążę zaszłam po dość ostrych staraniach, nie tak od razu. Więc podejrzewam, że może są jakieś problemy z zajściem

Hania

Stary 2013-05-14, 11:35   #354
iza243
Zakorzenienie

Cytat:
Co ty mówisz?Dostaniesz w tyłek za takie myślenie
Cytat:
Nie musisz mieć wszytskiego naraz!
To samo mi gin powiedział

Stary 2013-05-14, 11:43   #355
Kubek29
Zadomowienie

Anita, zaraz oberwiesz!
Czemu sobie wkrecasz najgorsze?
Wtedy nie miałas problemów, to czemu teraz miałabys mieć problem z zajsciem w ciążę?

Zamiast sie pozytywnie nastawiac...
Głowa na prawdę ma duże znaczenie.

I moj gin, nie jakis pierwszy lepszy, tylko porzadny profesor, wieccznie mi to powtarza.
Zawsze jak od niego wychodzę, to pokazuje mi z uśmiechem na głowę

---------- Dopisano o 11:43 ---------- Poprzedni post napisano o 11:39 ----------

Agata, Ty tez! Co wyprawiasz.
Nawet tak nie myśl.

Butter, ale te ostre starania to jakos długo nie trwały.
Pisałas o 8 miesiącach? to jest zupełnie normalny czas.

Świat troche staje na głowie.
Ale to powód na dłuższy wywód i mi se chyba nie chce sobie nim humoru psuć.
Znam osoby, co po pól roku in vitro robiły (mlode, zdrowe) bo im pól roku starań za długo było. Był piękny ślub, jest piękny dom i ile maja na to dziecko czekać. A tu jeszcze z szansa na blizniaki mozna. Wypas, nie?
I świat troche dzisiaj wlasnie tak wyglada, chce i musze mieć, juz i teraz.

Edytowane przez Kubek29
Czas edycji: 2013-05-14 o 11:49
Stary 2013-05-14, 11:48   #356
agatkaa1
Zakorzenienie

Cytat:

To samo mi gin powiedział
no więc sama widzisz Kochana!

Kubek a tak se ino gdybam

Butter 8 miesięcy to nie jest dużo! a jeśli masz wątpliwości to warto zrobić badania podstawowe hormonów i zobaczysz co w trawie piszczy....

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK
Stary 2013-05-14, 11:50   #357
Kubek29
Zadomowienie

Az mi sie tulic kibel zachćialo, ide od Was.
Grr!
Stary 2013-05-14, 11:50   #358
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kubek29 Pokaż wiadomość
Butter, ale te ostre starania to jakos długo nie trwały.
Pisałas o 8 miesiącach? to jest zupełnie normalny czas.

Świat troche staje na głowie.
Ale to powód na dłuższy wywód i mi se chyba nie chce sobie nim humoru psuć.
Znam osoby, co po pól roku in vitro robiły, bo im pól roku starań za długo było.
I świat troche dzisiaj wlasnie tak wyglada, chce i musze mieć, juz i teraz.
No ja nie sądzę, że to stawanie świata na głowie.
Jasne. Jak się ktoś po poł roku starania robi in vitro to dziwne...ale jak się ktoś stara, a mu nie wychodzi... i to przeżywa - to mi się nie wydaje całkiem dziwne...

Hania

Stary 2013-05-14, 11:52   #359
Kubek29
Zadomowienie

Ale czas o jakim piszesz to jest normalna fizjologia...
Ze tak tyle czasu to trwać moze.
A jeszcze w takim a nie innym środowisku żyjemy, taki poziom stresu itd.

Ja troche rozumiem to parcie, bo sama bym chciała mieć juz i teraz moje dziecko.
Tęsknię tez za Zuxia, która miałaby juz rok...
Ale pewnych rzeczy sie nie przeskoczy i jak sie nie uda w pierwszym czy drugim cyklu to tragedia być nie powinno przeciez? Wiadomo ze człowiek zawiedziony, ale doszukiwać sie w tym patologii?

Edytowane przez Kubek29
Czas edycji: 2013-05-14 o 11:56
Stary 2013-05-14, 11:53   #360
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
Butter 8 miesięcy to nie jest dużo! a jeśli masz wątpliwości to warto zrobić badania podstawowe hormonów i zobaczysz co w trawie piszczy....
Pisałam już wyżej, że robiłam

Hania

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Być rodzicem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości