|
|
#331 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.1.
Witam
![]() Nie za bardzo mi wychodzi cytowanie na telefonie, więc napiszę więcej potem. Teraz tylko się pochwalimy, że dziś Krzyś przestaje być noworodkiem Kończymy 4 tygodnie I dziś spacer z koleżanka, która ma 3 mies córeczkę, niedawno dopiero się zgadalysmy ![]() ---------- Dopisano o 11:27 ---------- Poprzedni post napisano o 11:15 ---------- I Krzyś gadał dziś do pingwina ze swojej nowej książeczki czarno-białej Piękne to było, a Mamusia mogła spokojnie zjeść śniadanie
|
|
#332 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
|
#333 | |||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
kciuki za szczepienie o rany, już??? to mój jednak będzie miał niebieskie Cytat:
Cytat:
Cytat:
za uśmiech!mój synek obiektywnie też najpiękniejszy ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
rośnie chłopak jak na drożdżacha do pupki polecam linomag A mój Jasieczek od dwóch tygodni śpi od 20-21 do 4 rano |
|||||||||
|
|
|
|
#334 | |||
|
Zakorzenienie
|
My juz po szczepieniach . Roszek dzielnie to znósł . pierwsze doustne to cały czas podczas podawania się śmiał i gadał ... wene taką miał ze szok ,w ogóle to bardzo pogodny chłopiec - uśmiecha się ,zaczepia .... nawet brzydką lekarkę
, no ale podczas zaszczyków mieliśmy okazję usłyszec jego głosik -tak żałośnie zapłakał ... Jakub go przytulił od razu i Roszek się uspokoił ,potem wtulił się we mnie i zasnął .... a i wazy 6050 -mi na mojej wadze wychodziło więcej ale co tam ... Cytat:
ale 6 latka moze juz iśc do szkoły a poza tym sama chciała .... ja sama mamę poprosiłam w wieku ok.7 lat - i ona sama mi przebijała igłą ! a potem w tą ranną dziurkę trzeba było jeszcze kolczyk włozyc -oj bardzo bolało -ale sama chciałam to wytrzymałam ... ![]() Ninie pozwole dopiero w podstawówce -jesli będzie chciała ..... Cytat:
za tygodnie i za gadanie ! [QUOTE=alliw;40911973 A mój Jasieczek od dwóch tygodni śpi od 20-21 do 4 rano pucus fajniutki ,słodka minka -taka pogodna ! ![]() ---------- Dopisano o 12:03 ---------- Poprzedni post napisano o 12:01 ---------- Cytat:
|
|
|
#335 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zawsze mial takie dlugie wloski? Nestelle sliczne masz dzieci ---------- Dopisano o 12:20 ---------- Poprzedni post napisano o 12:05 ---------- Cytat:
|
|
|
#336 |
|
Zadomowienie
|
Cześć Mamusie!
Witam się w odchowalni. Mam nadzieję, że mnie pamiętacie ![]() Czy Wy też tęsknicie za byciem w ciąży? Miło wspominam ten czas i jakiś sentyment mam do poczekalni ![]() Na bierząco Was podczytuję i zachwycam się każdym zdjęciem jakie dodajecie. Cudne te nasze dzieciaki ![]() Kinga jutro skończy 10 tyg. Jest kochanym, pogodnym dzieckiem i jedyne na co mogę narzekać to to, że spać mi nie daje. Jak śpi 3 godz.ciągiem w nocy to jest już dobrze, ale zdarza się, że i co godzinę się budzi i chce cyca. Marzę o dniu, kiedy prześpi w całości choć pół nocy (o całej nie śmiem nawet marzyć). Zamówiłam dziś dla niej matę edukacyją a w zeszłym tygodniu leżaczek- bujaczek ale powiem Wam, że nie zawsze chce w nim siedzieć. Zaczyna trącać zabawki a w tym leżaczku ich nie dosięga i ją to wkurza... A leżaczek z FP więc myślałam, że nic mu nie będzie można zarzucić. Załączam zdjęcia, w tym z chrzcin
|
|
|
|
|
#337 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wrrr- teściowa mnie w☠☠☠☠.iła- za pięknie było....
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#338 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#339 | |||
|
Zakorzenienie
|
a na takie nie - garściówki tyz masz jakies okreslenie...?Cytat:
dla Filipka ![]() no ja wracam do pracy 1kwietnai2014 :P - wiem Glupi zawsze ma ''szczescie'' Cytat:
za usmiechi BABCIA zawsze ma racje wiesz nie chce nic mowiac - ale samo do siebie, to juz pod chorobe poschodzi ew paranoje jakas Cytat:
witam sie ok strona 11 skonczona - lecem dalej
|
|||
|
|
|
|
#340 | |
|
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() sliczny! i jaka ma modna fryzurke! sluszna waga! ![]() cudna. na focie z chrztu jak laleczka ![]() co wymyslila? dzis doswiadczylam odwrotnej reakcji na dziecko (niz wczoraj, vide: mily pan ochroniarz). syn zaczal koncert na ulicy. coz - jak to dziecko. wskoczyla na mnie jakas baba i mnie zwyzywala, znurala, skrzyczala. jestem pierdzielona zyciowa dyplomatka. nie konfliktowa, konformistka spoleczna... a darlam sie okrutnie. wiec krzyczala baba, krzyczal moj syn i krzyczalam ja (a glos mam donosny).... generalnie babie chodzilo o to bym natychmiast nakarmila to biedne, glodne, drace sie dziecko... zwyzywala mnie od bezstresujaco wychowujacych matek i wariatek, ktore zamiast karmic gadaja do dzieci... nie wdawalam sie w dyskusje, bo coz mam jej wylozyc filozofie zyciowa Torresa (cyc do pelna, porzadne wyboje i pozytywka-sowka) ....chcialam wymienic funty w kantorze ktory oferuje dobry kurs. moj pech polega na tym, ze krakowska ul. Slawkowska jest cala wyasfaltowana. jak wjechalismy w sw. jana (bruk) Torres zasnal w 30 sekund... teraz sobie mysle, ze powinnam jej ostentacyjnie wywalic cyca...
|
|
|
|
#341 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dla KrzysiaCytat:
co do spania zazdroszcze - moj sie dalej budzi co 3 - 3,5 ![]() Cytat:
za szczepienie i pokazna wageco do kolczykow - ja mam poprosilam po Komuni bo dostalam od babci takie piekne ... - no a w wieku 11 Lat na Kolniach zrobialam sobie dodatkowo 2 dziurki wiecej - wlozylam jakis beznadziejny kolczyk i mialam infekcje .. - obecnie posiadam na lewym uchu 3 dziurki na prawym 1 - ale bez kolczykow - no chyba ze uda mi sie wyszukac te co dostalam rok temu od ojca dziecka ... bo byly piekne - ale nie wiem gdzie sa no zapodzialy sie przy przeprowadzce Cytat:
za tygodnie i co do tesknoty za ciaza - juz robimy zaklady - ktora szybciej na poczekanie woric - i chyab wygrywam i witam sie ponownie we Poludnie - ja od rana zabiegana - o dziwo mam ochote na sprzatanie - wiec na razie odkurzylam - zmienialam posciel sobie i mlodemu - wstawilam pranie z ciuszkami - i zaraz bd z posciela -zostaje jeszcze ulozenie ciuchow w szafie bo tam taki porzadek ze Mlody dzis od rana dosc marudny wiec te czynnosci schodza mi dluzej nie planuje - ale coz, czasami trzeba przytulic i zalaczam fotke mojego KOCHANEGO WIERCIPIETKA |
||||
|
|
|
|
#342 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a moja teściowa cóż... ostatnio się zapowiedziała, ze są na działce mają już jarzyny więc będą jechać po coś tam do Kryspinowa to nam podrzuci. Myślę sobie, spoko, chce to niech podrzuca.Emilka usnęła, więc skorzystałam z tego i szybko poszłam się umyć- w tym momencie dzwonek do drzwi... gdyby domofonem zadzwoniła by mnie nie zaskoczyła... No więc otwarłam jej drzwi w szlafroku, przeprosiłam- poszłam zakręcić wodę i się ubrać.... I po paru dniach mój chłop się z nią spotkał i co usłyszał...ze ona się nie dziwi ze ja muszę dokarmiać dziecko, skoro jak ona była to u mnie na kuchence obiad nie stał, nawet się nie gotował- wiec ja na bank całymi dniami nic nie jem i takie są skutki... Poza tym na balkonie mam bałagan...i w domu nie poukładane... I dlaczego jeszcze dziecko nie jest ochrzczone...Przecież już duże jest... I dlaczego ja jej w śpioszki nie ubieram i kaftaniki tylko jakieś koszulki , spodnie jak to niepraktyczne jest.... I dobrze że nie schudłam całkiem bo przeciez za chuda byłam, jej się to nie podobało
|
|
|
#343 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny ale macie słodkie maluszki!
też pokażę Jaśkę... Jej obrażona mina, zadowolona i z psem (;
|
|
#344 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w kazdej sytuacji piekna! od miny obrazonej u nas do placzu sa 3 sekundy. buzia w podkowke - wiadomo ze idzie armag(i)edon
Edytowane przez pani22ka Czas edycji: 2013-05-21 o 14:01 |
|
|
|
|
|
#345 |
|
Zadomowienie
|
Hej nie ma to jak czytać poczekalnie i tu takie zdziwienie że już odchowalnia
troche mi smutno że tam już nie będe zaglądać ... my doczekaliśmy się dziś kilku szczerych uśmiechów z szeroką buźką do tej pory były tylko przez sen, teraz czekamy na głos przy uśmiechu i guganie, bo mój mały coś nie rozmowny, nie guga jeszcze ... dziewczyny jaką temperature mają wasze dzieci normalnie ??? czytałam że maluszki mają nieco podwyższona niż dorośli i żeby nie mierzyć podczas snu i przy karmieniu.. u nas jest często 36,8 36,9 a wieczorem 36.6 czy w ciągu dnia moze tak być??? Dodam że u nas w domu jest bardzo ciepło a mały zawsze jest lekko okryty kocykiem jak śpi... |
|
|
|
|
#346 |
|
Zakorzenienie
|
od niedzieli mamy z synkiem hita
myslalam ze on jest jeszcze duzo za maly i czytalam mu (dla wlasnej przyjemnosci) wrobelka Elemelka... a tu to: http://www.swistak.pl/a53097041,Ksie...we-strony.html robi furore ![]() szok. ja sie wyglupiam. dzwieko-nasladuje, pokazuje mu obrazki (bardziej sie na literkach skupia) i czytamy w kolko
|
|
|
#347 |
|
Wtajemniczenie
|
Śliczne te Wasze maluszyska!
Na odparzenia naprawdę polecam LINOMAG - u nas nie podziałało nic ![]() Co do kolczyków - dla mnie to nie jest element, który ma być naturalną częścią ciała (dziecko ma się nie dziwić, że ma coś w uszkach)... jest to ozdoba i uważam, że jak dziewczynka chce świadomie kolczyki to dopiero wtedy można jej uszka przebić. I przyznam, że w ogóle nie wygląda dla mnie uroczo niemowlak ze świecidełkami.. w ogóle... No i uwielbiam podkówkę u Filipka. Jestem wyrodna, wiem... ale tak bardzo mnie bawi jego podkóweczka a potem takie płakanie - nie płakanie... Do tego stopnia, że to nagrałam U nas wczoraj dzień gości - dostaliśmy wór ciuszków od Filipowego wujka (ma całe 7 lat)... w sierpniu dostaniemy porządny spacerowy wózek (kolejny trafiejny, którego nie trzeba kupować)... Męża spisuję już na straty - teraz ma akcje mieszkanie I dobrze Ja się ograniczyłam do zamówienia drzwi I powiem Wam, że tak mi szkoda jak kasa z konta znika... ledwo kupiliśmy płytki i do łazienki część sprzętu a tu 10tys ni ma Boję się co będzie później bo mnie jak zwykle podobają się pierdoły, ale drogie - np taka listwa przypodłogowa biała kosztuje 4x więcej niż plastik A najgorsze jest to, że nie wiem gdzie by można przyoszczędzić bo nie znosze półśrodków...I jeszcze się pochwalę - zabiję listonosza... siedze w domu, a w skrzynce co? Awizo z dzisiaj! WRRRR!!!!
|
|
|
#348 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale fajny ![]() Cytat:
za szczepienie i za wagę ![]() Cytat:
Cytat:
jak słodko śpi Cytat:
Cytat:
|
|
|
#349 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
a najlepsze jest to, ze musimy zmienic auto, do naszego juz coraz więcej trzeba włożyć, o ile po Krakowie jeszcze by sie dało jeżdzić to już dalej nie bardzo- musimy się zapożyczyć z banku- bo na szybko takiej kasy nie skombinujemy- a wszystkie oszczędności włożyliśmy w mieszkanie ( bo cały czas coś trzeba było zrobić, dokupić, zmienić) to niby w dobrej radzie usłyszeliśmy, ze jak bedziemy chcieli jechac na wakacje to ona nam pożyczy swoje - notabene takie że w czwórkę z wózkiem się nie zapakujemy.... I jaki komentarz - to przecież nie musimy jeżdzić nigdzie....no nie nie musimy- w sumie, moja Oliwia wakacje jak ma - to jakieś obozy gdzie jeżdziła przed chorobą nie wchodzą w grę, wiele osób nie chce się podjąć jazdy z chorym dzieckiem....-to z nami, bo jest w stanie się wtedy wybiegac , wybawić a jednocześnie ma zapewnione i wszystkie posiłki i cukier możemy kontrolować...Ale po co, przeciez w Krakowie może być....Ech.... Cała ona... Cytat:
Cytat:
Ja mam pocztę na początku osiedla a mieszkam z tyłu i oczywiście zimą jak były ferie i chłop z Oli był w domu, otem jak byłam na zwolnieniu co chwilę awiza i trzeba było dymać na pocztę- jeszcze żeby było smiesznie to awiza z datą sprzed paru dni. Napisałam skargę, bo co jak co ale jak jestem np. 25 na poczcie z awizem z 20 ( włożonym notabene 25 do skrzynki) - i pytam czy coś jeszcze jest i slyszę że nie, a za dwa dni mam z datą 25 awizo to mnie trafiło... Listonosz się u mnie pojawił, z pretensjami...po czym stwierdził, że zostawia mi swój numer i żebym mu pisala smsa że bedzie paczka- to on już ja zawsze bedzie brał z poczty, bo do tej pory tego nie robił.... (ale tak na lajcie podszedł- a mówię mu że zamawiałam Oliwce ksiązki - od 11 lat - bajki Disneya przychodzą i jest taki warunek że przerwanie wysyłki jest wtedy jak się jej nie odbierze- i nie wsadzil mi dwóch awiz....i dupa przerwane...)
Oliwka -01.07.2001 http://www.suwaczki.com/tickers/atdcgu1rztnwqwft.png Emilka -26.03.2013 http://www.suwaczek.pl/cache/da9d9f9ea7.png Edytowane przez despa Czas edycji: 2013-05-21 o 14:45 |
||||
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#350 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Jakie ma włoski długaśne
![]() Cytat:
![]() ale wielkolud ![]() Cytat:
Ja chyba nie tęsknię za byciem w ciąży., chociaż z sentymentem wspominam chwile, kiedy Nikoś był w brzuszku. Fajnie było być w ciąży, ale teraz jest o niebo lepiej ![]() )Cytat:
ha ha super zdjęcia. Jak dla mnie minka obrażona the best Cytat:
no i |
||||
|
|
|
|
#351 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ad 2 - tesciowa - co do obiadu, boshe ciekawam czy ona miala zawsze ugotowane i posprzatane ad 3 - no ale jak ona rozumie ze jest duze !!?? co ze juz chodzi ad 4 - ale to masz sie tz podobac, a nie jeje Cytat:
- wymiata Cytat:
przy kolejnej okazji jak bd go widac spytaj sie dlaczego nie zastukal do dzwi :P ![]() no i ja juz 2 pranie , oczywiscie chcac sobie odgrzac zamrozona zupe, musialam UMYC garnuszek .. bo kulega o 11.30 robil i do tej pory polowa stala na piecu - BOSHE daj mi sily bym jeszcze te kilka miesiecy z nimi wytrzymala
|
|||
|
|
|
|
#352 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zastanawia mnie po jakiego grzyba na balkon mi zaglądała....
|
|
|
#353 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() a gdzie pojedziecie?! moj tak samo dzis wstal nie wiem jak on to robi....cudnego masz synia!
|
|
|
|
#354 |
|
Raczkowanie
|
Hej, melduję się i ja na nowym wątku. Dłuuugo mnie tutaj nie było...Niestety miałam nieciekawe przeżycia. 10 dni po porodzie dopadła mnie wysoka gorączka i samopoczucie grypowe. Na wszelki wypadek pojechałam na IP co by zobaczyli czy wszystko ok no i nie ok. Okazało się, że w macicy został fragment łożyska dość spory bo ponad 7 cm x 5cm. Na drugi dzień miałam przyjść na łyżeczkowanie. Niestety po zabiegu miałam powikłanie w postaci masywnych 2 krwotoków. Toczyli mi krew dwa razy. W szpitalu leżałam 8 dni bez dziecka do teraz liżę rany psychiczne i fizyczne. Mały skończył 5 tygodni, karmię go cyckiem i waży już 5 kg.
|
|
#355 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#356 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#357 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A Wy nie gadacie same do siebie? ja czesto gadam i tz mi ciagle uwage zwraca ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Villga - cudnia dzidziunia!!!! Agnjeska - mina sfochowana najlepsza ![]() Alliw - do zacałowania!!!
|
|
|
|
#358 |
|
Wtajemniczenie
|
Mój Bączek
|
|
#359 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.1.
Co do kolczykow u niemowlaka - zdecydowanie nie. Dopiero u dziecka szkolnego.
Jutro idziemy chyba zwazyc Jakuba .minal tydzień od szczepienia zobaczymy ile przybral. Oby w normie... mamy jeszcze w planach pediatre i polozna. Ciezko jest. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 19:31 ---------- Poprzedni post napisano o 19:10 ---------- Luna - sprawdzilam. Delicol ma 15 ml. Daje sie 9 kropli do jedzenia dla dziecka w 3-4 m-cu. Ale nie wiem ile ml ma kropla bo nie napisali. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#360 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do balkonu, moze chciala ci Kwiatki podlac Cytat:
no po malu zaczynaja sie wiercic - musze kupic obicie na lozeczko, mialam iod kolezanki ale rozowe we kwiatki :P, ale dalam kolezance co bd miala dziewczynke - kupie sw we ''kosciotrupy'' Cytat:
co do gadania - to byl taki zarcik, ale OWSZEM gadam sama do siebie - ooo teraz udaje ze mowie do Emiliana taa on spi w pokoiku a ja w kuchni, ale OSTRO nawijam do niego Cytat:
za wizyteja mam 30maja - zobaczymy ![]() musze sie wam POCHWALIC wiecie co Mlody zrobil - no nie wiecie, poki wam nie powiem - otoz usnol jakos o k 12.20 wypijajac 120 ! ... wstal o 16.30 wypil 40 .. i smacznie sobie sam lezal na lozeczku - oko mu sie kimlo miedzy 18 a 18.45 - po czym wstal, wykapalam go - wczesniej naszykowalam 100 mleczka cieplego by mu smakowalo - a ten poczul smoka od butli 3 razy ''wsiagnol'' jedzenie i SPI
|
||||
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:56.

Kończymy 4 tygodnie

)
Od dwóch dni nie używamy i jest poprawa! 
za uśmiech!

Jakub go przytulił od razu i Roszek się uspokoił ,potem wtulił się we mnie i zasnął ....
a jak mu rano powiedziałam że dziś w nocy ma ładnie spać bo dostanie w dupsko to mnie wyśmiał w głos

troche mi smutno że tam już nie będe zaglądać ...
05.07.2008
za wizyte