![]() |
#331 |
Raczkowanie
|
Dot.: Uniwersytet Łódzki część II
To jeśli limit jest 90 a będzie chętnych np 230 to moga przyjąc np 180 osob zamiast 90 ? czy trzymaja sie limiotw do konca ??????
|
![]() ![]() |
![]() |
#332 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:19 ---------- Poprzedni post napisano o 21:18 ---------- [1=5e39f43c776cd63a5691dbe eeb4c12a7b21f7a21_63e1948 2c3766;41572626] Dziewczyny składające na lingwistykę - jaki język wybrałyście jako drugi? Cały czas byłam przekonana, że złożę na filologię hiszpańską, ale jednak druga filologia to nie dla mnie (jestem już na germanistyce), a zarządzanie zawsze mnie interesowało ![]() [/QUOTE] Włoski ![]() Jestem ciekawa ile wyniesie próg... ---------- Dopisano o 21:20 ---------- Poprzedni post napisano o 21:19 ---------- Ja też tego kompletnie nie rozumiem... i nawet się jeszcze do tego nie zabrałam.. ;//
![]() ![]() |
![]() |
#333 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Z palcem w plecach. ![]() Cytat:
![]() |
#334 |
Raczkowanie
|
Witam
![]() Składam papiery na gospodarkę przestrzenną [580pkt], marketing[408pkt] i.. no właśnie. Zastanawiam się nad dziennikarstwem z językiem i kulturą francuską[580pkt], jednak mam problem. Orientujecie się może, czy język francuski będzie prowadzony od podstaw czy jest wymagana jakaś znajomość? To może nieco głupie pytanie ale nigdzie nie mogę tego znaleźć [albo nie umiem szukać ![]() ![]() Ewentualnie zastanawiam się, czy 408pkt wystarczy na lingwistykę dla biznesu ;>. Będę wdzięczna za odpowiedź ![]()
#335 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
tak jest;d
![]() ![]() |
![]() |
#336 |
Raczkowanie
|
Też mi się wydaje, że jak ktoś startuje na jakiś kierunek realnie oceniając swoje szanse to się dostanie, bo uczelnia bierze poprawkę na to, że przeciętnie jeden student wybiera 2-3 kierunki i dlatego przyjmują więcej niż jest w limitach
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#337 |
Raczkowanie
|
A to jakaś lista pojawi się po 18 lipca (koniec skladania dokument) ???
|
![]() ![]() |
![]() |
#338 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#339 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Słuchajcie tak mnie wkurzają te opłaty rekrutacyjne - człowiek by sobie złożył na kilka kierunków, no ale jak mam wydać 55 zł za każdy, praktycznie za nic, to aż mnie krew zalewa. No takie dziadostwo. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#340 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#341 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#342 |
Raczkowanie
|
A co robicie z tymi zdjęciami? Wysyłacie przed 3 lipca? Ja już zgłupiałam w tej kwestii :p
|
![]() ![]() |
![]() |
#343 | |
Raczkowanie
|
No, ale powinno być tak jak na politechnice, płacisz 85 zł i wybierasz ile chcesz kierunków.
![]() ---------- Dopisano o 21:56 ---------- Poprzedni post napisano o 21:55 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#344 |
Przyczajenie
|
Mam szansę dostać się na administrację (533 pkt.)dziennikarstwo albo psychologię z 567 punktami?
|
![]() ![]() |
![]() |
#345 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#346 |
Raczkowanie
|
logistyka, specjalność: innowacyjne technologie materiałowe studia stacjonarne pierwszego stopnia
Co sądzicie ? Warto ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#347 |
Raczkowanie
|
Odp: Dot.: Uniwersytet Łódzki część II
.
Uniwersytet Mikołaja Kopernika. doradca finansowy Edytowane przez idontknow13 Czas edycji: 2014-09-04 o 08:06 |
![]() ![]() |
![]() |
#348 |
Raczkowanie
|
Dot.: Odp: Dot.: Uniwersytet Łódzki część II
|
![]() ![]() |
![]() |
#349 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Jak dajesz 3 kierunki to już Ci 165 zł wychodzi. ![]() Normalnie uczelnie dają 85 zł na wszystkie kierunki. A tak swoją drogą - ludzie w tym temacie pisali, że na IiE zawsze jest 2 nabór ( zresztą nawet w statystykach widać, że nawet połowa ludzi się nie zapisała ), to oznacza, że możesz sobie nawet nie składać w I turze opłat/papierów a dostaniesz się w II. Z tym, że nie wiem kiedy jest II tura - zapytaj się jakiegoś eksperta, ale albo od razu, albo w sierpniu. xd
![]() |
#350 |
Raczkowanie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Uniwersytet Łódzki część II
.
Uniwersytet Mikołaja Kopernika. doradca finansowy Edytowane przez idontknow13 Czas edycji: 2014-09-04 o 08:06 |
![]() ![]() |
![]() |
#351 | |
Raczkowanie
|
A jak u Was sytuacja z zamieszkaniem? Macie już jakieś plany czy akademik czy mieszkanie? Jeżeli to drugie to macie już dograną paczkę czy idziecie 'samotni' do obcego miasta, jak np. ja?
![]() ---------- Dopisano o 22:35 ---------- Poprzedni post napisano o 22:34 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#352 |
Raczkowanie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Uniwersytet Łódzki część II
.
Edytowane przez idontknow13 Czas edycji: 2014-09-04 o 08:04 |
![]() ![]() |
![]() |
#353 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#354 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#355 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Zalety: -można samodzielnie uczyć -nikt nie przeszkadza w mieszkaniu -własna kuchnia i łazienka -przede wszystkim: spokój i swoboda ![]() Wady: -niestety płaci więcej niż w akademiku miesięcznie -trochę kawał drogi na wykłady itp. -przede wszystkim dodatkowo trzeba płacić za media, gaz itd. Z drugiej strony akademik ma własne plusy i minusy: Zalety: - podstawową zaletą jest atrakcyjna cena - akademiki najczęściej są położone blisko uczelni - akademik ułatwia kontakt z studentami starszych roczników, zawsze znajdzie się ktoś dysponujący notatkami z zeszłego roku - zazwyczaj akademiki mają także atrakcyjną infrastrukturę otoczenia, w pobliżu znajduje się wiec: stołówka, siłownia, przychodnia, dyskoteka a nawet przedszkole Wady: -ciasno w pokoju -mieszkanie z innymi w jednym pokoju (często na bardzo małej powierzchni) staje się przyczyną wielu konfliktów: jedna dziewczyna chce spać, drugiej potrzebne zaświecone światło; dwie dziewczyny rozmawiają, trzecia chce się uczyć itd. -imprezy niestety też są wadą, kiedy ktoś inny imprezuje i przeszkadza się uczyć lub spać -zdarzały się przypadki kradzieży ubrań z pralni ![]() -brak prywatności: np. ktoś lubi masturbować ![]()
studentka UŁ - przyszła informatyczka ![]() Ćwiczę z P90X i inne: Biegam - 4 razy w tygodniu Jeżdżę na rowerze - 3 razy w tygodniu Hula hop z masażem - klika razy w tygodniu przez 30 min. plat.wib. - codziennie przez 20 min. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#356 |
Konto usunięte
|
Odp: Dot.: Uniwersytet Łódzki część II
|
![]() ![]() |
![]() |
#357 |
Zadomowienie
|
Ale oni wtedy ustalają że kto złoży to się od razu dostaje czy robią jakąś fasadową "rekrutacje"?
![]() Mam panikarę na 2 linii - ma jakieś 350 pkt. i pyta się czy płacić od razu 110 zł za AG i IiE czy wstrzymać się do II tury ( powiedziałem żeby płaciła na 1, ale chyba podważa mój autorytet, bo chce żeby ktoś inny też potwierdził xd ). Swoją drogą mówiłem już, że to konkretne zdzierstwo przypisywać opłatę do kierunku zamiast do całej rekrutacji? W sumie to nic - znajomi rekrutowali się na UAM - było 85 zł za 1 kierunek. 85 za jeden! A teraz załóżmy, że przynajmniej te 50% złożyło sobie na 2-3. Niezły biznes. :F
Początkujący specjalista ds. bazodanowych, aczkolwiek porad w tym zakresie udzielam tylko na forach tematycznych pod innym nickiem, ew. na pw. Edytowane przez Japanication Czas edycji: 2013-06-30 o 22:39 |
![]() ![]() |
![]() |
#358 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#359 |
Raczkowanie
|
Lucrais, wybrałam francuski
![]() Edytowane przez limmi Czas edycji: 2013-06-30 o 23:09 |
![]() ![]() |
![]() |
#360 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:09.