|
|
#331 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Polecamy - odradzamy :) cz. 2
dzięki, ale on jest na receptę
|
|
|
|
|
#332 |
|
Konto usunięte
|
No to co? nie przepisze ci lekarz
|
|
|
|
|
#333 |
|
Zakorzenienie
|
przepisze, ale na razie sie nie wybieram
![]() jak będę to na pewno poproszę, dzięki
|
|
|
|
|
#334 |
|
Zakorzenienie
|
A co dać osłonowo przy antybiotyku u rocznego dziecka?
Edytowane przez sanetka Czas edycji: 2014-02-21 o 08:30 |
|
|
|
|
#336 |
|
Zakorzenienie
|
dzięki, acidolac nam się kończy i myślałam że znajdzie się coś tańszego
|
|
#337 |
|
Wtajemniczenie
|
lakcid tańszy (chyba najtańszy z probiotyków?), nam dawali go w szpitalu, więc ja w domu potem też używałam. ale on jest w szklanych fiolkach i mnie one "stresują", dlatego zawsze to tż je otwierał
|
|
|
|
|
#338 |
|
Raczkowanie
|
Dicoflor jest the best!
|
|
#339 |
|
Zakorzenienie
|
A czy możecie polecić jakąś konkretną parasolkę do wózka?
|
|
#340 |
|
Zadomowienie
|
Ja podaję "zwykłą" wit d taka jak dla niemowlaczków ale co 2 dzień
|
|
|
|
|
#341 |
|
Zakorzenienie
|
andziat ja w tranie podaje wit d
|
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#342 |
|
Zadomowienie
|
Kliwia- mi w szpitalu pani dr powiedziała żeby podawać co drugi dzień wit d i tran, na zmianę bo w tranie jest za mało, w sumie pierwszy raz się spotkałam z taką opinią ale podaję.
|
|
|
|
|
#343 |
|
Zakorzenienie
|
Możecie polecić jakieś farby plakatowe w tubkach? Szaja?
|
|
|
#344 |
|
Konto usunięte
|
Ja mam tylko biedronkowe
z pędzelkiem, to chyba nawet nie tubki. A nie wolisz w butelkach do nalewania? rewelacja.
|
|
|
|
|
#345 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#346 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;45904242]Ja mam tylko biedronkowe
z pędzelkiem, to chyba nawet nie tubki. A nie wolisz w butelkach do nalewania? rewelacja.[/QUOTE]A te z butelek to Olecki może? [1=749d3470e67da5a340716cf 11c99d98c9d41692a_5eab587 331573;45905009]Nie ma w tesco ?[/QUOTE] Nie mam pojęcia, nie chodzę do Tesco, bo mi nie po drodze.
|
|
|
#347 |
|
Konto usunięte
|
Otocki
u nas świetnie dają radę, rok temu kupiłam 5 kolorów po 0,5l i przy częstym używaniu mam po 3/4 butelki jeszcze 8zł/butla. Nalewam do pojemniczka na kostki lodu, kupiłam za grosze taki z płaskimi wgłębieniami.
|
|
|
|
|
#348 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;45908120]Otocki
u nas świetnie dają radę, rok temu kupiłam 5 kolorów po 0,5l i przy częstym używaniu mam po 3/4 butelki jeszcze 8zł/butla. Nalewam do pojemniczka na kostki lodu, kupiłam za grosze taki z płaskimi wgłębieniami.[/QUOTE]No przecież, że Otocki Miałam nazwę przed oczami, bo na all znalazłamNo właśnie 10 kolorów i jest 8 dych , ale właśnie Otocki ma też w tubkach, to pewnie to samo, co?
|
|
|
#349 |
|
Konto usunięte
|
pewnie tak, jakość naprawdę ok, są takie półpłynne, nie tak, że twarde bryły
|
|
|
|
|
#350 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny,
prowadzę bloga i w tej chwili jest na nim konkurs, nagród jest więcej niż chętnych, więc może któraś chętna, żeby wziąć udział? ![]() [reklama] Edytowane przez shonyen Czas edycji: 2014-04-07 o 10:47 |
|
|
|
|
#351 |
|
Raczkowanie
|
Witam
![]() Moja córeczka za miesiąc kończy roczek. Chciałam poradzić się w jakie zabawki warto zainwestować? Nie chciałabym kolejnego podobnego grającego sortera, czy gadającego misia... Spodobały mi się drewniane zabawki Boikido i inne, ale może mogłabym prosić doświadczone Mamusie o pomoc, co najlepiej sprawdziłoby się w niedalekiej przyszłości? Córka jest np. zaczarowana w tej chwili mulą z Ikei, może przerzucać te kuleczki non stop przez 20 min.... Do dyspozycji mamy ok. 200 zł. I jeszcze jedno pytanko: pchacz, czy jeździk? A może 2w1? Co lepiej się sprawdzi? Z góry dziękuję
|
|
|
#352 |
|
Konto usunięte
|
http://www.maxizabawa.pl/produkt/prz...jace-kule-goki
http://www.maxizabawa.pl/produkt/6-c...ll-foot-design http://www.maxizabawa.pl/produkt/kol...-100-elementow http://www.maxizabawa.pl/produkt/ukl...i-kot-dom-goki tego typu puzzle klocki lego duplo - moja córa kocha miłością absolutną ![]() a teraz są piękne serie dla dzieci: http://www.lorien.waw.pl/lego_duplo_...39,109372.aspx http://sklep.rampers.pl/duplo/lego-d...cha-p-794.html http://www.smyk.com/lego-duplo-moj-p...y-dla-dzieci-p i tak dalej Dla mnie pchacz/wózek lepszy niż jeździk. |
|
|
|
|
#353 |
|
Zakorzenienie
|
http://www.matras.pl/mundra.html
Dla zainteresowanych porodami, dzisiaj w Wysokich Obcasach fragment książki, bardzo ciekawy wywiad z położną. |
|
|
|
|
#354 |
|
Zadomowienie
|
Moja córka wolała jeździk samochodzik, teraz ma 3,5 roku i tez czasem jeżdzi chociaż juz za mały, siostra ma córkę niecałę 1,5 roku i ona tez woli ten samochodzik niz pchacz.
|
|
|
|
|
#355 |
|
Zakorzenienie
|
3 latka nie trzeba dodatkowo suplementować wit. d, jest to witamina którã syntetyzujemy pod wpływem promieni słońca. Oprócz tego 3 latek je już praktycznie wszystko czyli będzie ją otrzymywał jedzæc pełnotłuste mleko, ryby np. makrelę, sardynki, łososia, oprócz tego żöłtka jaj, prztwory mleczne, masło, płatki śniadaniowe, oliwę w sałatkach.
Za to nadmiar prowadzi do powstania złogów wapniowych i zmian w sercu, płucach i nerkach... A teraz co ja polecam kąpanie maluszka w wanience turystycznej. Żadna inna twarda wanienka nie wchodziła nam do wanny i kupiłam solidną ale dmuchanã. Teraz synek uwielbia w niej brykać, albo sobie leży i jest mu na pewno wygodniej niż leżąc na twardym plastiku Polecam też ostatni dodatek do gazety ,,mam dziecko'' płytę muzyczne wyliczanki. |
|
|
|
|
#356 |
|
Zakorzenienie
|
Ja właśnie mam dylemat z witaminą D, kupiłam córce tran, dostaje codziennie wit. D w kapsułce, a chyba w tranie też jest, nie wiem czy nie będzie za dużo, zwłaszcza, że wiosna jest.
|
|
|
|
|
#357 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem na bieżąco z witaminą D.
MM zawiera odpowiednią do wieku i diety dawkę witaminy, w związku z tym nie jest wymagana dodatkowa suplementacja. Jednak jeśli dziecko nie pije już mm zaleca się suplementowanie, bez względu na dietę, tak usłyszałam od pediatry dwa tygodnie temu. W okresie wiosenno-letnim, gdy nasłonecznienie jest dość duże zaleca jedną kroplę co dwa, trzy dni. W okresie jesienno-zimowym, ale już od września - jedna, dwie krople dziennie. I tak przez całe życie. Z tłustymi rybami jednak bym uważała, bo niestety obszary połowów nie są czyste ekologicznie, a dorosłe ryby kumulują w sobie duże ilości substancji toksycznych.
|
|
#358 |
|
Zakorzenienie
|
Moja MM pić nie chce.
Moller`s Baby Tran Norweski, aromat naturalny, 250 ml Mamy ten tran. |
|
|
|
|
#359 |
|
Wtajemniczenie
|
co do wit D to widzę, każdy pediatra co innego mówi
![]() ja ostatnio pytałam o to też pediatrę córki i ona mnie poinformowała, że należy przyjmować wit D całe życie, u dzieci powyżej 2 lat suplementacja powinna być na poziomiet nie tych 400 jednostek co w kapsułkach, a wymagane byłoby minimum 800 jednostek. z podawaniem nam poleciła tran , bo teraz w okresie letnim to słońce może trochę podziałać (aczkolwiek utrudnia się stymulację poprzez używanie filtrów), trochę też dostarczane jest z diety. co do tłustych ryb, wędzonych to też bym ostrożnie podchodziła... ---------- Dopisano o 11:08 ---------- Poprzedni post napisano o 11:06 ---------- vixen też mam ten tran. chciałam ten dla dzieci od 3 lat (moja w lipcu kończy), ale pan farmaceuta w aptece mnie skutecznie "zniechęcił" tłumacząctym, że tam już inne proporcje "tłuszczów" są i lepiej podać jeszcze teraz ten dla maluchów (ale w nim jest trochę mniej wit D). |
|
|
|
|
#360 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:29.

, ale właśnie Otocki ma też w tubkach, to pewnie to samo, co?