|
|
#331 | |
|
Zakorzenienie
|
Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 3
Cytat:
Mamy upatrzone 2 mieszkania, ale zobaczymy czy coś z tego wyjdzie.
|
|
#332 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 3
Cytat:
Oj nie da i prawie wszystkie bluzki zrobiły się za krótkie bo zjeżdżają na brzuchu
|
|
#333 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#334 | |
|
Zadomowienie
|
Strasznie mnie zaskoczył
chociaż mógłby troszkę wolniej rosnąćCytat:
Czyli jest szansa że jednak będziecie mieć większą sypialnię Życzę szczęścia w poszukiwaniu nowego lokum.---------- Dopisano o 10:30 ---------- Poprzedni post napisano o 10:28 ---------- Dziękuję Bella
|
|
#335 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ależ mnie korci, żeby zacząć buszować na strychu w 5- worach ciuszków po 3 córach mojej cioci Ale obiecałam sobie, że zrobię to dopiero jak poznam płeć Wytrzymam? Wątpię ![]() Dziewczyny wczoraj pierwszy raz poczułam jakby mi się jakaś kulka pod skórą w brzuchu ruszyła. Myślicie, że to TO Yhhh wróciłam znad morza, biorę się za stertę prania. Zobaczyłam dzisiaj na wadze 69,8, więc do przekroczenia magicznej 7 już ciut ciut :P Nie podoba mi się to Od początku ciąży urosłam już 2,5 kg.
Edytowane przez Akkma Czas edycji: 2013-08-16 o 10:38 |
|
|
|
|
#336 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a po za tym tylko tłuszczyk jest ![]() a jak chcesz to chyba na moim profilu sa zdjęcia jakieś brzuszkowe, i jak chcesz to zaprzyjaźnij, tam mam chyba z 18 tygodnia
|
|
#337 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja tez mam 69 i boję się tej 7 z przodu
|
|
|
#338 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
też już się nie mogę doczekać takiego Hejka dzisiaj muszę iść dokupić leki, bo mi się skończyły. i jeszcze dzień leniucha dzisiaj miłego dnia dziewczęta
|
|
|
|
|
#339 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
mama byla przerazona przeszlo mi ciut jak poszlam do liceum, ubieralam sie juzz bardziej dziewczeńsko, ale nadal kiecek nie uznawalam. Na kiecki przerzucilam sie tak naprawde jak przytylam fest i nie moglam na siebie znaleźć dżinsów, a kiecka kazdej wielkosci tylek przykryla LOL wtedy je pokochalam ale to juz stara dupa bylam Cytat:
![]() ![]() Cytat:
pokazalam gre mamie i teraz jak sie loguje, to zawsze mi pokazuje, ze jest online przerzuciła sie z pasjansów na to![]() Cytat:
Wolalabym czuc kopniaki, niz budzic sie co rano z brudna od siary koszulka. Cytat:
|
|
#340 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja już przekroczyłam magiczną 7 z przodu i... świat się nie zawalił Normalnie odkurzyłabym karnet na siłownie, ale w tej sytuacji po prostu się cieszę
Edytowane przez krolowa_nilu Czas edycji: 2013-08-16 o 11:09 |
|
|
|
|
#341 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
o jaki fajny brzusio )) ja w 16 tygodniu zaczęłam się już widocznie zaokrąglać tzn jak ubiore bluzkę to nic nie widac prawie ale jak stanę przed lustrem to spory brzuch widać już bo ja zawsze palska byłam na brzuchu jak decha mój maż jest zachwycony, a w przeciągu ostatniego tygodnia rozmiar się powiększył brzucha znacznie no i lekarz mówi że wszystko mam już w takim stadium że teraz dziecko będzie wychodzić na zewnątrz do ludzi i stanie się oficjalnie widoczne;p
|
|
#342 | |
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 3
Cytat:
|
|
#343 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() U mnie też już coraz bardziej widoczny, coraz częściej czuję ruchy - ale tylko w określonych porach, tj. rano lub wieczór. Dzisiejszy dzień zapowiada się typowo wizażowo chyba u mnie. TŻ na szkoleniu, ja posprzątałam troszkę i siedzę sama. Siostra już praktycznie mieszka u chłopaka. Czeka aż znajdziemy swoje mieszkanie, żeby to mogła wymówić (jednak tego po niej nie chcemy nie podoba nam się). Kolejne prezenty dostałam od koleżanek: od jednej spodnie ciążowe od drugiej łóżeczko turystyczne cieszę się bo wydatki pójdą w dół, a za wózek zapłacą dziadki hihiPrzybory higieniczne dla malucha i dla siebie zamówię paczką przed porodem - 30 kg za 100 zł można wysłać, więc mi z PL wyślą. Zostają ubranka- TŻ mówi "no po pierwszej wypłacie już coś pokupujemy dla maluszka" ![]() Jeszcze tylko niech mi wreszcie przyślą ten termin USG i będę spokojniejsza ![]() Ostatnio ciągle bym tylko sprzątała...dziwna się robię. Gosiu: przepraszam , że z opóźnieniem - bardzo dziękuję za przydatne informacje ![]() ______ Troszkę mi się nudzi więc zrobiłam wstępną listę co bym chciała z PL kupić, rodzinka paczkę wyśle. Proszę o sugestie jeśli czegoś jest za dużo, za mało lub o czymś zapomniałam ![]()
Edytowane przez _Shiloh_ Czas edycji: 2013-08-16 o 12:22 Powód: dop. |
|
|
|
|
#344 |
|
Zadomowienie
|
Kurdę zawstydziłyście mnie z tą pralką
Jadę dzisiaj wieczorem do Wrocławia na 2 dni to porządnie ją wyszoruję, bo pleśniak też już pewnie na niej siedzi. Spróbuję też z tym Ace raz ją puścić
|
|
#345 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja dla młodego miałam tylko sudocrem, oliwke i mydełko bambino w kostce I krem na mróz do buziaczka
|
|
|
|
|
#346 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#347 | ||
|
Gang Iren
|
Cytat:
Cytat:
Marki Babydream nie znam,ale jak masz sprawdzoną to fajnie. Nie używałam mleczek,ani kremów. Tylko krem do pupy i na dwór oraz do kąpieli Oilatum na początku. Żadnych oliwek też nie. Ani termemotru do wody,bo najlepszy moim zdaniem jest łokieć. Wkładki laktacyjne: mi szło mnóstwo,ale to kupisz wszędzie i możesz sobie dokupić później. Jakie są te z Babydream nie wiem. Przetestowałam różne i według mnie najlepsze są z Tommee Tippee,duże,bardzo chłonne,a jednocześnie nie grube,tak że bardziej dyskretne. Najgorsze są z johnson's baby. Kłaczki z nich przyklejają się do sutków,podrażniają. Okropne! Dorzuciłabym do twojej listy mydło biały jeleń do podmywania,jest naprawdę super. Mi ginekolog z Polski polecił. I tantum rosa w razie infekcji czy po porodzie czasem można się też podmyć. Nożyczki polecam ci z Canpolu: http://images.sklepy24.pl/92648081/3...kci-canpol.jpg Miałam też całe mnóstwo nożyczek,które były niedobre,źle się obcinało.
|
|
#348 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 3
Cytat:
Podobno to tantum rosa dobrze sie wszystko goi po naturalnym porodzie, tez dostalam plyn od kolezanki ona miala cc, ja kiedys do buzi uzywalam emolium i widze, ze duzo mam myje tez w nim swoje dzieciaczki, drogie ale wydajne i bardzo fajnie sie sprawdza. Sa tez z tego balsami itp, do atopowego zapalnie skory wiem, ze lekarz jednej zalecil. Nozyczki z canpolu tez polecam i obcinak. w obcinak z canpolu zaopatrzylam wszystkich domownikow, nawet jeden mam u siebie dla bratanka zawsze jak przyjezdza mowi, ciocia obetniesz mi paznokcie. ładnie pstryka i nie tępia sie szybko. Edytowane przez isia4891 Czas edycji: 2013-08-16 o 13:31 |
|
|
|
|
#349 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Babydream'a używam nagminnie nawet teraz mam oliwkę dla mam w ciąży- tania i sprawdzona marka Dziękuję za sugestie. |
|
|
|
|
#350 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój wyglada teraz tak (to 21 tydzien):
|
|
#351 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Uciekam zrobić zakupy, może wymyślę jakieś ciasto |
|
|
|
|
#352 |
|
Gang Iren
|
|
#353 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#354 |
|
Gang Iren
|
No to ja też wrzucę mój obecnie. 18t5d:
|
#355 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#356 |
|
Zakorzenienie
|
Wow, ewidentnie ciazowy juz
|
#357 |
|
Rozeznanie
|
Ale macie brzuchy!!! Ja wieczorem wrzuce moj ale nie jest jakis spory, nie wiem gdzie sie to 17 cm ukrywa :P
Muminek a myslalas o jakims dodatku na wyprawke? Ja bylam teraz i 29 dostane 100 % odpowiedz. Jak masz jakies pytania to spoko, dopiero co to przeszlam wiec moze cos pomoge ![]() ---------- Dopisano o 14:24 ---------- Poprzedni post napisano o 14:11 ---------- http://parenting.pl/portal/zielona-herbata-w-ciazy podobno sie tak nie tyje :P ---------- Dopisano o 14:26 ---------- Poprzedni post napisano o 14:24 ---------- A no i jeszcze jedno uzywa ktos z was plynu do higieny intymnej Sagella? Ja kiedys uzywalam i chyba mi pomagal, wiec kupie znowu a jestem ciekawa czy ktos tego uzywal...
|
|
#358 |
|
Zadomowienie
|
AW: Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 3
[QUOTE=Cicici;42291377]Ale macie brzuchy!!! Ja wieczorem wrzuce moj ale nie jest jakis spory, nie wiem gdzie sie to 17 cm ukrywa :P
Muminek a myslalas o jakims dodatku na wyprawke? Ja bylam teraz i 29 dostane 100 % odpowiedz. Jak masz jakies pytania to spoko, dopiero co to przeszlam wiec moze cos pomoge [COLOR="Silver"]Cicici a co to za dodatek?
|
#359 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny jakby któraś nie widziała w 3 poście na 1 stronie są 2 przykładowe wyprawki podkradzione z innych wątków
Myślę, że pomoże to się nam ogarnąć co kupić, a co nieCytat:
Ta kulka to może być to ![]() Cytat:
Powiem Ci że jest jeden minus...trudniej znaleźć pozycję do snu (aż się boję co będzie później), bo jak małej źle to tak daje o tym znać, że muszę ją zmienić. Nie zawsze mi jest wygodnie, gdy jej jest Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Z kosmetykami póki co nie pomogę, bo planuję je na końcu kupić. Wg składu babydream zapowiada się całkiem ok dla malucha. Myślę jednak że nie ma co robić sporych zapasów, bo może się okazać, że maluch ma coś uczulenie albo, że dany produkt nie sprawdzi się po prostu do skóry malucha. Cytat:
Śliczny brzucholek ![]() Wiesz że mój tydzień temu też jeszcze tak wyglądał? Dziękuję Gosiu śliczny brzuszek!
|
|
#360 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny które martwią żylakami na nogach, ja się chetnie zamienie, oddam te które ostatnio pojawiły sie tam gdzie się zwykle nie zagląda
![]() Przed pierwszą ciążą zero takich problemów, pojawiły sie przy porodzie, zniknęły po połogu a teraz już się pojawiły i dokuczają tak że szlag mnie trafia. Jeszcze zapomniałam ginekologa zapytac czy mogę sobie jakos pomóc, taka byłm przejęta na ostatniej wizycie. Musze wytrzymać do 7 września i następnej wizyty, chyba ze któras ma jakąś rade na to
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:07.

na razie puściłam na pusto gotowanie i teraz kieszeń namoczyłam i będę szorować 
ale brzuchol
Czyli jest szansa że jednak będziecie mieć większą sypialnię
Życzę szczęścia w poszukiwaniu nowego lokum.
i boję się tej 7 z przodu
16.06.2012