![]() |
#331 | ||
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie majowo- czerwcowe 2014 :-)
Patusia dzięki!
![]() [QUOTE=M_aria;42549491]Paciarotta Co to za zdjęcie? Lub kto to?[COLOR="Silver"] To mój wymarzony, ukochany ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:10 ---------- Poprzedni post napisano o 22:06 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Co do bólu brzucha, to ja mam od czasu owulacji (to juz bedzie ok 5 tyg), codziennie coś zakłuje, zaboli, pociągnie. Czasem rzeczywiscie tak jak przed okresem. To jest bardzo stresujące!! Lekarz mi powiedział, że jak "pobolewa" to macica się powiększa i przygotowuje. Bać należy się momentów, jak ten ból jest mocny i długotrwały. Ja miewam mocne skurcze ale takie na 1-3 min. A potem mija wiec chyba niegroźne. No ale wiadomo, każdy organizm jest inny ... Staraczki, do roboty!!! ![]() ![]() Mam pytanie do tych zaciążonych - Powiedziałyście już komuś (oprócz sprawcy tego zamieszania ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#332 |
Zakorzenienie
|
Witajcie, poczytuję Was troszkę i chciałabym dołączyć do "ciotek klotek", obecnie jesteśmy w 10cs, niestety przytrafił się bezowulacyjny i zakończyć sie ma 02.09 więc lada chwila.04.09 idę do ginki i mam nadzieję że dostanę CLO i ten nowy cykl zrekompensuje mi te wszystkie miesiące podwójnie bo bardzo bym chciała mieć bliźnięta ;D Ps. Moja mama ma brata bliźniaka.
Gratuluję wszystkim majowo-czerwcowym mamą i mam nadzieję że ciotki szybko się zarażą tym ciążowym bumem.
#333 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Co do listy, również popieram. Ktoś umie to zrobić? |
||
![]() ![]() |
![]() |
#334 |
Zakorzenienie
|
Hej laski!
Co do tego mojego wyjazdu to niestety nie moge z niego zrezygnowac, bo to slub przyjaciolki na ktorym mam byc swiadkowa. Modle sie codziennie, zeby to w zaden sposob nie zaszkodzilo kroszce. Ale mysle, ze bedzie dobrze. W samolotach przeciez cisnienie jest wyrownywane, a to tylko godzinka lotu, wiec bedzie ok ![]() Swoja droga co do list to kijowato wizaz to wymyslil, ze watki mamusiowe powstaja co 2 miesiace, bo naprawde ciezko sie odnalezc na watkach gdzie termin masz pozny, a niektore mamusie sa bliskie juz polowinek. |
![]() ![]() |
![]() |
#335 | ||
Zakorzenienie
|
Dzień Bardzo Dobry!
Melduję się z nową fasolką na wątku! Jesteśmy z mężem bardzo szczęśliwi z tego powodu, bo mamy już sporo latek i zaczęliśmy mieć schizy, że już dawno po naszym czasie, do tego ja mam macicę w tyłozgięciu, a to też utrudnia zajście... Ale starania zaczęliśmy od tego miesiąca i od razu się udało!!! podam trochę statystyki: * ostatnia @ - 31.07.2013 r. * średnia długość cykli - 30 dni, jednak nie zawsze regularne Do lekarza pójdę na dniach... jeszcze muszę się zastanowić do kogo... Ale z fasoli to już raz się cieszę od tygodnia, bo w zeszłą sobotę dostałam jakiegoś choróbska, strasznie mnie swędziało w tym miejscu i w poniedziałek szybko poszłam to zbadać. Powiedziałam P. doktor, że były starania i żeby nie dawała mi nic, co mogłoby zaszkodzić mojej (potencjalnej wtedy, bo test jeszcze był negatywny) fasolce. P. doktor zrobiła mi USG i powiedziała, że mam "bardzo ładny pęcherzyk owulacyjny i jeśli były w połowie cyklu starania, to jest bardzo duże prawdopodobieństwo, że się udało" doktor pokazała mi ten pęcherzyk, żadnych rewelacji, taki mały, lekko pofałdowany glutek... Ale już wtedy cieszyłam się jak głupia ![]() No i dziś już mam to co widać na zdjęciu ![]() Jeśli chodzi o objawy, to ja już chyba jakieś miałam... - od kilka dni, co jakiś czas czułam takie leciutkie kłucie w brzuchu, czasami coś podobnego czułam przy owulacji, czasem przed okresem, - od poniedziałku nie miałam ochoty na poranną kawę (gdzie normalnie nie potrafię funkcjonować bez niej) - od kilka dni przychodzę do domu po pracy, kładę się i śpię jak zabita do wieczora... potem kolacja, kładę się i dalej śpię... - parę razy lekko zakręciło mi się w głowie, ale tyle co nic - no i wczoraj powinnam dostać @, której nie dostałam ![]() Paciarotta, my z TŻ chyba od razu powiemy, ale chcemy o tym mówić razem, a na razie, tuż po teście, TŻ musiał iść do pracy... wróci o 21-ej Nie wiem tylko, czy mówić o tym przez telefon, czy może osobiście... Przez telefon będzie szybciej, a ja już nie mogę wytrzymać z tą nowiną ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#336 |
Zakorzenienie
|
VwVamporka wow gratulacje, expresowo Wam poszło.
#337 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:02 ---------- Poprzedni post napisano o 09:59 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#338 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Lolitka888,trzymam kciuki,sen jest przewaznie przeciwienstwem rzeczywistosci wiec bedzie dobrze ![]() A my witamy sie dzisiaj z Groszkiem w 6tyg,czyli 5t1d milego dnia wszystkim ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#339 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
#340 |
Zakorzenienie
|
No i witam nowe mamusie i ciotki
![]() Tymi kluciami chyba naprawde ne ma co sie przejmowac, mnie bardziej martwilyby bole malpowe. A jesli Wam to pomoze to kupcie sobie magnez, ale sam czysty, bez witaminy b6. Ewentualnie z potasem. Ja mam aspargin, co prawda go nie biore bo nie mam takiej potrzeby ale lekarze przepisuja czesto magnez na wlasnie takie rozciagajace sie macice ![]() A poki co i tak sie pase duphastonem i luteina, a na deser acardem, wiec moze mi to tez pomaga w rozciaganiu. Kluche mam dzis w gardle, a wieczorkiem idziemy do mojej szefowej na tajskie jedzonko ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#341 |
Rozeznanie
|
Gratulacje Vampirka
![]() Ja tydz temu jak robilam test bylam pewna ze nie jestem i dla swietego spokoju go zrobilam.Przy policystycznych jajnikach nie sadzilam ze tak łatwo zajde w ciaze wiec z Tż czasem sobie bzikowalismy i stalo sie ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#342 |
Raczkowanie
|
lolitka a wedlug USG na kiedy masz termin?
|
![]() ![]() |
![]() |
#343 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Mi gin kazal kupic kwas foliowy, lutke biore 2x1 i wlasnie magne b6 ---------- Dopisano o 10:18 ---------- Poprzedni post napisano o 10:16 ---------- Olenka1304 , 21 kwietnia (dzien przed moimi i mojego taty urodzinami) hehe |
|
![]() ![]() |
![]() |
#344 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny że tak wtrące magnez najlepiej brać z wit.B6 bo się lepiej wchłania i jest lepiej przyswajalny dla organizmu.
#345 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#346 |
Raczkowanie
|
Nie mogę uwierzyć, że już wątek majowo-czerwcowy 2014 jest, czas pędzi jak szalony !
![]() Powodzenia Dziewczyny, dużo, dużo zdrówka dla Was i Waszych pociech no i ekspresowych porodów ! ![]() Mama majowa 2013 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#347 | ||
Zakorzenienie
|
Dziękuję za przywitanie i gratulacje.
Też się cieszę, że już nas tutaj trochę jest... to dopiero początki i większość mamuś majowo-czerwcowych dopiero za jakiś czas się dowie o radosnej nowinie ![]() Ja też gratuluję wszystkim mamusiom, którym się udało i trzymam ![]() Z witamin, to ja na razie biorę tylko kwas foliowy... pytałam się tydzień temu, czy już powinnam zacząć brać jakieś inne witaminy, ale ginka powiedziała, że nie ma takiej potrzeby... i nie wiem... mam w domu jakiś magnez, jakieś witaminki itd... łykać... nie łykać... A jak myślicie, jest sens iść już w poniedziałek do gina, by potwierdzić moją fasolkę, czy jeszcze będzie za wcześnie? Idę do ginki, do której na kasę nie sposób się dostać, więc pójdę prywatnie... jak potwierdzi ciążę i będzie ją prowadzić, to będę miała drogę wolną nawet państwowo, ale jak jeszcze za wcześnie, to za jakiś czas znowu będę musiała iść prywatnie...
![]() ![]() |
![]() |
#348 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#349 |
Zakorzenienie
|
Ogolnie jesli ktos wie kiedy byla owulacja to mozna isc do lekarza z nadzieja na serduszko juz 21 Dni po owu, bo wtedy podobno wlasnie serduszko zaczyna bic
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#350 |
Raczkowanie
|
Niestety dziewczyny nie tym razem, znowu sie nie udało
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#351 | ||
Raczkowanie
|
Odp: Dot.: Mamusie majowo- czerwcowe 2014 :-)
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 12:41 ---------- Poprzedni post napisano o 12:31 ---------- Cytat:
![]() po 14 dniach chyba powinno już wyjść bo testy są już po 10dniach. ale może zrob jutro jeszcze jeden Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 12:42 ---------- Poprzedni post napisano o 12:41 ---------- witam nowe mamusie i nowe ciotki klotki ![]() ![]() i oby dla każdej szczęśliwy trzymam bardzo mocno kciuki ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#352 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Ost @ - 8.07 Owulacja wg sluzu 29.07 Test negatywny-7.08 Test pozytywny-21.08 i usg.5t2d ![]() Nesu, nie łam się ![]() ---------- Dopisano o 12:49 ---------- Poprzedni post napisano o 12:44 ---------- Dzieki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#353 | |||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Ja też mam wizytę 11 wrzesnia ![]() Dzień dobryMamuśki i Cioteczki!!! jak tam dziś samopoczucie? u mnie dziś ok,tylko godzine siedzalam nad kanapka na sniadanie i jednym jogurtem ![]() ---------- Dopisano o 12:56 ---------- Poprzedni post napisano o 12:53 ---------- jeśli chodzi o liste to chyba założycielka wątku powinna ja zrobić w pierwszym poście,tak mi się wydaje ![]() santom Ty jesteś doświadczona więc uświadom nas plisss ![]()
![]() |
#354 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
i mnóstwo ![]() ---------- Dopisano o 13:31 ---------- Poprzedni post napisano o 13:30 ---------- Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#355 |
Raczkowanie
|
Martusiaaa21 synuś jeszcze nie wie,ze bęzie miał rodzeństwo,zreszta nikt z rodziny i znajomych poza bratem meza i moja przyjaciółką jeszcze nie wie
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#356 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() mój synek będzie mial w październiku 2 latka, więc jeszcze pewnie do końca nie będzie wiedział o co cho ![]() ja też poczekam do wizyty, jedynie w poniedz. chcemy powiedziec naszym przyjaciołom, bo oni miesiąc wcześniej zaszli w ciąże i po prostu już nie możemy wytrzymać żeby choć im nie powiedzieć ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#357 |
Rozeznanie
|
Paciarotta
Nie rozpoznaje tego pana ![]() Ja o ciąży narazie nie mówię prawie nikomu wie tylko kilka najbliższych mi osob, tak jak piszesz czekam na pewniejsze czasy Witam nowe mamuśki i cioteczki ![]() U mnie dziś straszny bałagan. Mamy kapitalny remont łącznie z przerabianiem wody, prądu i gazu. TŻ większość prac robi sam, strasznie mi go szkoda bo biedak pracuje od rana do wieczora, a ja tylko gotuje objadki |
![]() ![]() |
![]() |
#358 | |
Wtajemniczenie
|
Dzis mam owulacje, wiec sie staralam i to bardzo
![]() Cytat:
![]() ![]() A co do watkow mamusiowych to masz racje ![]() ![]() ![]() No i dodatkowa sprawa, ze nie mieszkam - tak jak ty - w Polsce, wiec inne realia, inne zasady i tak ciezkawo czesto bylo o zrozumienie sie. Ale to nic, najwazniejsze to cieszyc sie ciaza, zyc dzien za dniem i powoli przygotowywac sie do najwikszej przygody twojego zycia ![]() Jak napisalam, dzis owulacja ![]() ![]()
![]() |
#359 |
Rozeznanie
|
O matko ale natrzaskalyscie od wczoraj
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Widze, swietne wiesci z wizyt a wiec dziewczynom gratuluje ![]() I sa nowe mamy ![]() I tak ciesze sie na ciotke klotke ![]() Proponuje tez ze zna tych listach mozna cos do pisac czy pierwsze dziecko czy imona dzieci jakos tak,co myslicie? Nesu ![]() Anessa, o to dzialaj! A co do tego slabego apetytu w ciazy to sie nie martwcie tym tak teraz bo na tym etapie ciazy organizm czerpie z zasobow. Wiec glowy do gory,jak brzuszek wystartuje mina najgorsze doligliwosci i bedzie wszamac ![]()
cionza ![]() Edytowane przez Czarnula204 Czas edycji: 2013-08-31 o 14:38 |
![]() ![]() |
![]() |
#360 | |
Raczkowanie
|
Odp: Mamusie majowo- czerwcowe 2014 :-)
http://vimeo.com/m/64228038
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 15:33 ---------- Poprzedni post napisano o 15:33 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:19.