Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 4 - Strona 12 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-15, 23:42   #331
Shizu48
Raczkowanie

Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 4

Cytat:
Napisane przez Cicici Pokaż wiadomość
Lubie basen ale zaczne chodzic jak uporzadkuje juz sprawy z praca no i bede miala mniej zakupow dla bobaska A tu u mnie to lipa z lumpeksami jest drozej niz w primarku czy c&a, nie ma takiej frajdy, a flohmarkty sa daleko :/
Kurcze, szkoda z tymi flomarkami, bo często jeżdżę do Niemiec, ale do Kóln gdzie piątek, sobota, niedziela jest ich po 10 w różnych miejsach... I nie ma niczego cudowniejszego na świecie niż buszowanie za niesamowitymi skarbami Właśnie! Same bobaskowe zakupy powinny Cię mocno wykańczać
Shizu48 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-15, 23:42   #332
em ma
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Shizu48 Pokaż wiadomość
Haha, dziękuję Niemieckiego i - tu zawsze spore zaskoczenie - japońskiego Co najlepsze studiowałam rosyjski z angielskim, ale japoński znam lepiej niż rosyjski, pracowałam 3 miesiące w Japonii jako tłumacz i uczyłam angielskiego japończyków Fajne przeżycie i spełnione marzenie, kiedyś planuję jeszcze odwiedzić.. Ale najpierw skupię się na wychowaniu sobie dziecka
Super że masz taką łatwość do nauki języków! Na mnie zupełnie nie działa system nauki, który stosowany jest np w naszych szkołach. Zdecydowanie więcej z ang nauczyłam oglądając filmy i seriale...co z tego że wiem kiedy stosować Present Simple jak nie potrafię swobodnie mówić w tym czasie
Stary 2013-09-15, 23:49   #333
23Paula23
BAN stały

Cytat:
Termin mamy niby na 2.01 chociaz ostatnio na 31.12 przeskakuje
Planuje rodzic naturalnie, rozwazam jeszcze w wodzie ale to do przemyslenia co do znieczulenia to nie chce odrazu tylko i wylacznie w razie potrzeby/ A Ty jak? Tez w de?
Też się nad tym zastanawiam...

Cytat:
To będzie głupie pytanie - to mleko leci z piersi przed porodem? W którym tygodniu zaczyna?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

---------- Dopisano o 13:03 ---------- Poprzedni post napisano o 13:01 ----------

My wszyscy (trójka dzieci) mieliśmy gazikami z alkoholem.. I aktualnie możemy się pochwalić pięknymi pepkami. Muszę zapytać moja matkę bo kojarze jeszcze coś fioletowego u najmłodszego braciszka

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

U mnie się zaczęło około 18tc, teraz to takie fale kilka dni nic a potem kilka dni aż cieknie

Cytat:
Napisane przez _Shiloh_ Pokaż wiadomość
Myślę, że Twoje również jest rozwijające. Kocham czytać książki, seriale też lubię, a szczególnie: Grę o Tron i Suits.

A jakie seriale kryminalne oglądasz?

--------------------------------------
aż brak mi słów :
http://www.wiocha.pl/997657,16-latka-Kompromitacja
23Paula23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-15, 23:51   #334
Shizu48
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez em ma Pokaż wiadomość
Super że masz taką łatwość do nauki języków! Na mnie zupełnie nie działa system nauki, który stosowany jest np w naszych szkołach. Zdecydowanie więcej z ang nauczyłam oglądając filmy i seriale...co z tego że wiem kiedy stosować Present Simple jak nie potrafię swobodnie mówić w tym czasie
Haha, wszystkiego są plusy i minusy Raz, że tak - mam niesamowitą łatwość z językami, ale za to całe życie byłam noga z chemią, fizyką czy matematyką.. To po prostu nie było dla mnie! Do tego reszta przedmiotów, historia - za dużo liczb, geografia - łatwa ale nudna, biologia - ale po co mi? itd. Tylko języki mnie interesowały i to właściwie z tego powodu, że więcej było w internecie zagranicznych mang (komiksów japońskich) przetłumaczonych na angielski czy niemiecki, niż tych polskich, więc je czytałam i język sam przychodził. Tylko własnie druga strona medalu - Ty WIESZ kiedy używać Present Simple Ja tego nie wiem Tak dużo czytałam, że nigdy nie musiałam się uczyć angielskiego, a co za tym idzie - nie wiem co, po co i dlaczego, więc jak ktoś mnie zapyta to już jest d*** blada A co do seriali z których się więcej nauczyłaś - nie znam lepszego sposobu, powaznie, więc nie masz czym się martwić. Jeżeli masz ochotę szkolić się jeszcze bardziej to ściągaj sobie seriale z torrentów bez lektora i wrzucaj angielskie napisy które są powszechnie dostępne w internecie - mnie w ten sposób najłatwiej się uczy
Stary 2013-09-15, 23:51   #335
Sheperdess
Rozeznanie

Cytat:
Co do seriali to kryminalne w stylu: Sherlock, Luther, Most nad Sundem, Morderca z Whitechapel - czyli brytyjskie lub szwedzkie, już raczej mocniejsze.
O widzę, że oglądamy to samo. Nie ma jak brytyjskie kryminały.
Stary 2013-09-15, 23:58   #336
Shizu48
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Sheperdess Pokaż wiadomość
O widzę, że oglądamy to samo. Nie ma jak brytyjskie kryminały.
Oj, prawda <przybija piątkę> To tym bardziej podziel się swoimi serialami jakie jeszcze lubisz, bo pewnie będą w moim guście i sprawdzę w wolnym czasie
Stary 2013-09-16, 07:13   #337
OlusiaS
Wtajemniczenie

Co do stulejki-ja nie odciagalam,jak położna i pediatra mówiły i jak mały miał 6 miesięcy zaczela zarastac . Od tamtej pory odciagalam minimalnie co kilka dni,az sie naprawilo.teraz sam sobie robi

Z ta zielona herbata to tak z umiarem,bo jest szkodliwa dla płodu (powoduje rozszczep kręgosłupa,ale bodajże do 6 filizanek można pic)
OlusiaS jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-09-16, 07:40   #338
Olcia_1983
Raczkowanie

Odp: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 4

Czesc dziewczyny melduje sie w nowym wątku. Wczoraj całe popołudnie nadrabialam weekendowe zaległości, że już dzisiaj mialam straszny sen. Tyle było o karmieniu i przygotowaniu piersi i sutkow,że musiało mi sie to mocno odcisnac na psychice Skutkiem tego był sen w którym mialam już moją Zuzke w domu a nie mialam jej czym nakarmić, tz nie było w domu i nie miał kto do apteki iść. Dziecko głodne a ja sama... Co za koszmar.
Olcia_1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-16, 07:53   #339
marieee
Zadomowienie

GG do marieee

Dzień dobry!
właśnie skończyłam nadrabiać wątek.
Miałam wstać i iść do SH na dostawę, ale stwierdziłam że lepiej pospać, noo i nie pospałam.

________
9.01.14 Zuzanka
1.03.18 Igusia

marieee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-16, 07:57   #340
AgatkaL
Wtajemniczenie

aaaaa...od wczorajszego wieczora strasznie boli mnie głowa...a tu zaraz do pracy wychodzę...koszmar, mam nadzieję, że minie, właśnie walnęłam sobie kawkę.

Wczoraj zaliczyliśmy McDonaldsa...spełniłam swoją niezdrową zachciankę, parka HMowa zakupiona - dziś przejdzie test. Mąż kupił mi wczoraj dynię i będę dziś robić zupę krem z dyni...mniam uwielbiam

Jesteśmy zaręczeni !!!
http://s8.suwaczek.com/201102120926.png

♥NASZ ŚLUB♥ 03.09.2011
http://s5.suwaczek.com/20110903580113.png
AgatkaL jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-16, 08:03   #341
perfuzja
Zakorzenienie

Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 4

Śniło mi się dzisiaj, ze byłam w ciąży z trojaczkami
I odesłali mnie z umówionej cesarki

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-09-16, 08:28   #342
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Z ciekawości właściwie - grupy na facebooku jeszcze nie macie co nie? Tzn moja przyjaciółka z roczną córeczką ma i dziewczyny z wizażu zaglądają na fejsie na zdjęcia maluszków, przesyłają sobie różne w tej grupie i wszystko jest prywatne co jest dużym +. Jeżeli póki co wy jeszcze nie macie to z czasem proponuję założyć, przynajmniej osoby trzecie nie będą miały dostępu do naszych prywatnych zdjęć jak brzuszki, potem dzieciaczki itd

ja nie mam FB i nie zamierzam zakładać tam konta

---------- Dopisano o 08:28 ---------- Poprzedni post napisano o 08:21 ----------

Cytat:
Napisane przez perfuzja Pokaż wiadomość

o matko- co za sen

my czekamy na ekipę remontową aby przyszła i zdemolowała nam mieszkanie
Stary 2013-09-16, 08:55   #343
san_g
Zadomowienie

Witajcie, właśnie sprawdziłam pogodę na ten tydzień i leje aż do soboty ech... Wczoraj młody mnie tak mocno kopał przez prawie cały dzień, że mnie wymęczył. Ciężko pozycję znaleźć jak tak sobie worek treningowy z matki robi Zdecydowałam się też zakupić kołyskę do sypialni a łóżeczko będzie w pokoiku małego- czy któraś z Was miała kołyskę i na jak długo wystarczyła? Mało miejsca w sypialni spowodowało, że to jedyna słuszna opcja na sam początek przygody z macierzyństwem. Miłego dnia

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Obejrzalam sobie ten dokument "7 kobiet ciaza" (nie pamietam ktora polecala) i calkiem fajny
Oglądałam go jeszcze przed ciążą, bardzo fajny-lekki i miejscami zabawny

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Ja normalnie biegałam (a byłam mocno szyta). A w ogóle jak już zaczęło boleć to mimo wszystko czułam się jak na haju (chyba przez oksytocynę przy karmieniu) wstawałam w nocy radośnie,ciągle się śmiałam,miałam tak dużo sił. No było mega fajnie. Chcę tak jeszcze!
Też tak chcę!

Cytat:
Napisane przez Olcia_1983 Pokaż wiadomość
dzisiaj mialam straszny sen. Tyle było o karmieniu i przygotowaniu piersi i sutkow,że musiało mi sie to mocno odcisnac na psychice Skutkiem tego był sen w którym mialam już moją Zuzke w domu a nie mialam jej czym nakarmić, tz nie było w domu i nie miał kto do apteki iść. Dziecko głodne a ja sama... Co za koszmar.
Ja też miałam koszmary dzisiaj- krwawiłam a nie miałam jak się dostać do szpitala i w ogóle cyrki na kiju się działy w tym śnie. Niefajnie ;/

http://www.suwaczki.com/tickers/34bw43r82yq11y27.png
san_g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-16, 09:00   #344
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Haha, dziękuję Niemieckiego i - tu zawsze spore zaskoczenie - japońskiego Co najlepsze studiowałam rosyjski z angielskim, ale japoński znam lepiej niż rosyjski, pracowałam 3 miesiące w Japonii jako tłumacz i uczyłam angielskiego japończyków Fajne przeżycie i spełnione marzenie, kiedyś planuję jeszcze odwiedzić.. Ale najpierw skupię się na wychowaniu sobie dziecka
No naprawdę jestem pełna podziwu!

Cytat:
Napisane przez ejani Pokaż wiadomość
wtrącania się w moje metody wychowawcze (dość rygorystyczne
O to mnie zaciekawiło: co to za rygorystyczne metody?

Cytat:
ale po drugie, ważniejsze, ale też w tym temacie, zastanawiałam się, czy info z pierwszej strony o imionach i wieku nie pasowałaby również do klubu bardziej, niż tak na publiczne forum, gdzie nie wiadomo kto zagląda. co myślicie o tym? czy tylko ja jestem przewrażliwiona?
Mi to akurat nie przeszkadza,w sumie imię i datę urodzenia i tak każdy zna moją. Więc to zależy od was,albo po prostu kto nie chce nie podaje.

Cytat:
Co do mnie właśnie z tego powodu podałam tylko datę narodzin i imię mojego dzieciątka, bez swoich danych. Nie żebym czegoś się bała, ale tak po prostu - to moje Stąd sama wysunęłam pomysł odnośnie fejsa, bo moja przyjaciółka właśnie z resztą wizażanek które mają tam konta założyły grupę tylko między sobą gdzie wrzucają najróżniejsze zdjęcia i problemy nie nadające się na publiczne forum Jeżeli klub spełnia taką samą rolę to super

Ja też jestem w grupie na fb z wizażankami z poprzedniego wątku mamusiowego,ale to już długo po porodach założyłyśmy grupę,okazało się,że niestety nie wszystkie z wątku mogą w grupie być,bo były osoby których większość nie akceptowała. A na fb to jednak pokazujesz siebie,swoje konto,nazwisko,znajomych. Moim zdaniem fajna jest taka grupa,ale na to w naszym przypadku za wcześnie.

Cytat:
A Ty to nie? Nauczylas sie chyba angielskiego
Oj do dobrej znajomości to mi daleko.
Dogaduję się,czyli niby można powiedzieć że mój angielski jest komunikatywny,ale robię błędy językowe,czasem brakuje mi słowa,bądź mówię,że czegoś nie rozumiem i proszę o wytłumaczenie (druga sprawa,że tu gdzie mieszkam mówią dość specyficznie,nie wymawiają słów tak jak ja je znam). Nie mogłabym swobodnie przeczytać książki po angielsku. Do tego mi bardzo daleko.

Cytat:
Tylko własnie druga strona medalu - Ty WIESZ kiedy używać Present Simple Ja tego nie wiem
Ja też nie wiem jaki czas do czego,nie znam nawet reguł gramatycznych. Hmm,ja ich w języku polskim nie znam,a co dopiero w angielskim. W sumie to nie uczyłam się w szkole angielskiego,tylko sama. Więc nie brałam się za gramatykę.
Stary 2013-09-16, 09:35   #345
ejani
Zadomowienie

Odp: Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 4

Hej, czekam sobie w przychodni z tą glukozą i umieram z głodu... Ale to tak kiepsko pocytuję

gosia261282
O to mnie zaciekawiło: co to za rygorystyczne metody?

---

No ogólnie, z tym telewizorem, słodyczami, i jeszcze kilka jest takich rzeczy, dość niepopularnych chyba mam zamiar to egzekwować, a jak czasem o tym rozmawiam, to bywa traktowane niemal jak krzywda dziecka

A pogoda naprawdę średnia...
Stary 2013-09-16, 09:50   #346
marieee
Zadomowienie

GG do marieee
Dot.: Odp: Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 4

Cytat:
Hej, czekam sobie w przychodni z tą glukozą i umieram z głodu... Ale to tak kiepsko pocytuję
Teraz tylko czekać aż przyjdzie jakaś emerytka z jogurtem :/:/:/
Ile już czekasz/jak się czujesz ?

________
9.01.14 Zuzanka
1.03.18 Igusia

marieee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-16, 09:50   #347
Le La
Zadomowienie

Cytat:
Hej, czekam sobie w przychodni z tą glukozą i umieram z głodu... Ale to tak kiepsko
Hej dziewczyny.

I jak z ta glukoza, naprawde taka niedobra, bo jutro mnie to czeka i nie wiem jak sie nastawic

U mnie leje od samego rana, straszna pogoda.
Musze isc dzisiaj na fitness polazic po biezni albo na pilates, bo znowu mi karte zablokuja za to , ze nie korzystam, a strasznie mi sie nie chce
A dziewczyny powiedzcie cwiczycie cos w ciazy?

shizu48 Japonia - zazdroszcze strasznie, marzy mi sie , zeby moc tam kiedys pojechac, mam nadzieje, ze pewnego dnia sie uda

Edytowane przez Le La
Czas edycji: 2013-09-16 o 10:07
Le La jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-16, 09:54   #348
J0zefina
Raczkowanie

Dzień dobry

Przepraszam że wpadam jak "Filip z konopi" ale mam chwilę tylko i bardzo proszę o kciuki
jadę do urzędu załatwić dla mnie bardzo ważną i ciężką sprawę a jak wrócę to w końcu muszę się wyżalić

nadrobiłam ale nie mam jak odpisać ale płonę z zazdrości o Japonię!!!
J0zefina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-16, 10:10   #349
Akkma
Zadomowienie

Co do rooibosa to wiele razy już próbowałam się do niego przekonać ale niestety jego specyficzny smak kompletnie mi nie podchodzi . Ja na ogół herbat nie piję tylko 1 kawę dziennie więc na szczęście nie muszę nic zastępować

A co do seriali to moją miłością są chirurdzy

Ehhh.. zabieram się za pakowanie, bo wracamy dzisiaj do Wrocławia. Półtora miesiąca koczowaliśmy u moich rodziców :P Było nam całkiem dobrze, no może z wyjątkiem potyczek z babcią

W środę jedziemy w Bieszczady, Pieniny i Tatry. Nie chce mi się ale musimy odrobić wyjazd terenowy . Mam nadzieję, że uda nam się w tydzień wyrobić. Martwi mnie tylko kwestia noclegów, bo nie wiadomo jak się będziemy wyrabiać z trasą więc jedziemy trochę w ciemno.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-09-16, 10:15   #350
mezaga
Zakorzenienie

Cytat:
Ja od dawna nie pije czarnej herbaty, lepsza jest zielona, ma tez mniej kofeiny, wiec pije jedna do sniadania, kawy w ogole, a potem to jak leci rumianek, melisa z pomarancza, herbatki owocowe ale bez hibiskusa, idzie sie przyzwyczaic nienawidzilam rumianku a teraz to pychotka aaaa no i najwazniejsze soczki malinowe itd z goraca woda, najlepsze te od babci, ja dzisiaj jagodowy pilam
Wy tak o tej czarnej herbacie a ja piję tylko taką - do śniadania i kolacji codziennie.

Cytat:

Oh, mamy coś zdecydowanie wspólnego bo Grę o Tron też uwielbiam! Teraz jestem na 5 tomie książki, bo tak bardzo brakowało mi serialu
Książka świetna - miesiąc temu skończyłam czytać. Szkoda, że w filmie poucinali i pozmieniali sporo scen.

Cytat:
Ja tak bardzo przyzwyczaiłam się do braku jakichkolwiek efektów ubocznych mojej ciąży, że aż porodem przestałam się martwić gdzieś tam w kącie głowy myśląc, że skoro nic się nie działo przez całą ciążę to poród też przejdzie fajnie. Bardzo głupie myślenie, wiem Panika się zacznie dwa miesiące przed terminem
U mnie panika już się powoli zaczyna. O wile bardziej boję się cesarki niż późniejszych problemów z opieką nad maluchami

Cytat:
Perfuzja Twoje sny są coraz ciekawsze

Nadrobiłam już wszystko. Tak się po weekendzie u rodziców wstać nie chciało. Teraz już do nich pewnie pojedziemy w przyszłym roku z maluchami. Ale na szczęście oni przyjadą do nas

Byliśmy u dziadków - nasłuchałam się jaki ja to niejadek jestem i że teraz to powinnam za troje jeść hehe. A jak powiedziałam babci że schudłam 5 kg to w ogóle ręce załamała
Stary 2013-09-16, 10:16   #351
sadlaczyca
Raczkowanie

Witajcie

U mnie choroby ciąg dalszy, kolejna mało przespana noc

Co do seriali: ja oglądam mnóstwo, od wspomnianych Gry o Tron i Sherlocka po moje tzw guilty pleasures czyli np Pretty Little Liars I również uważam, że języka najłatwiej jest się nauczyć poprzez właśnie seriale i książki. Jedną z pierwszych książek po ang, które przeczytałam bodajże jeszcze w podstawówce był Harry Potter (nie pamiętam która część ). Mój małż zawsze się ze mnie śmiał, że ja taki no life jestem, że siedzę wiecznie przed lapkiem i oglądam seriale. Ale dzięki temu wszystkim egz językowe na studiach (filologia angielska) zdawałam bez problemu a końcowy egz, taki całościowy (słownictwo, grama, czytanie, słuchanie) zdawałam najlepiej na roku. Także seriale warto oglądać w oryginale A co do książek jeszcze, to ja czytam wyłącznie po ang, bo chcę mieć jak najwięcej kontaktu z językiem, żeby nie zapomnieć Nawet Wiedźmina w zeszłym roku po ang przeczytałam, to było fajne doświadczenie

A teraz muszę napisać tą przeokropną pracę, nienawidzę tego. Wolałabym już egzamin ze wszystkich lat niż to, naprawdę. Co ta moja praca wniesie do świata nauki? Nic. A męczyć się trzeba.
Stary 2013-09-16, 10:18   #352
perfuzja
Zakorzenienie

Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 4

Ja do rooibosa tez nie umiem się przekonać. Ble.
Pije 1-2 czarne herbaty (albo jedną kawę ) do tego rożne ziolka (melisa, rumianek, pokrzywa, mięta) i herbaty owocowe (hibiskusem się nie przejmuje; w 1 trymestrze pilam go tyle, ze gdyby na mnie działał to powinnam juz poronic 5 razy.

A z innej beczki: macie jeszcze talię? Pamietam, ze w Oczekiwaniu na dziecko chyba przy 3 czy 4 miesiącu jest o tym, zeby pożegnać się ze swoją talią. A moja cały czas jest w miejscu, ciekawe jak długo jeszcze No i czarnej linii tez nie mam.
Stary 2013-09-16, 10:20   #353
gosia261282
Gang Iren

[QUOTE=ejani;42826592]
No ogólnie, z tym telewizorem, słodyczami, i jeszcze kilka jest takich rzeczy, dość niepopularnych chyba mam zamiar to egzekwować, a jak czasem o tym rozmawiam, to bywa traktowane niemal jak krzywda dziecka
/QUOTE]

Wydaje mi się,że teraz już jest duża świadomość na temat tego co może dzieciom szkodzić i chyba jednak twoje poglądy nie są tak niepopularne. Przez rygorystyczne myślałam,że rozumiesz coś w rodzaju "dyscypliny".

Ja pod tymi względami nie jestem bardzo "rygorystyczna". Tzn uważam,że wszystko z umiarem i odpowiednio do wieku dziecka.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-09-16, 10:23   #354
ejani
Zadomowienie

Odp: Dot.: Odp: Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 4

Cytat:
Napisane przez marieee Pokaż wiadomość
Teraz tylko czekać aż przyjdzie jakaś emerytka z jogurtem :/:/:/
Ile już czekasz/jak się czujesz ?
Dzięki, idzie wytrzymać, myślałam, że będzie gorzej, a takie mdłości to dla mnie norma, tylko ten głód... Ale jeszcze 45 minut

Emerytka nie zrobi różnicy- naprzeciwko stoi automat z kanapkami i słodyczami a mój mąż, ma pyszne ciepłe kanapki, które od rana taaak pachną (sama robiłam). Mam ochotę go udusić (dopiero się za nie zabrał, po moich ponagleniach)
Stary 2013-09-16, 10:23   #355
guapissima
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Le La Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny.

I jak z ta glukoza, naprawde taka niedobra, bo jutro mnie to czeka i nie wiem jak sie nastawic

U mnie leje od samego rana, straszna pogoda.
Musze isc dzisiaj na fitness polazic po biezni albo na pilates, bo znowu mi karte zablokuja za to , ze nie korzystam, a strasznie mi sie nie chce
A dziewczyny powiedzcie cwiczycie cos w ciazy?

shizu48 Japonia - zazdroszcze strasznie, marzy mi sie , zeby moc tam kiedys pojechac, mam nadzieje, ze pewnego dnia sie uda

Ja cwicze, bo bym inaczej zwariowala. Joga, basen i silownia, a do tego rower. Balam sie, ze troche tego duzo, ale lekarz powiedzial mi, ze moge wszystko z wyjatkiem sportow esktremalnych, a ciaza to nie choroba. Moja ciaza przebiega bez problemow, wiec moj styl zycia nie zmienil sie jakos szczegolnie
guapissima jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-16, 10:26   #356
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Kobietki drogie, czym zastępujecie czarną herbatę? Wiem, że jej nie mogę... Ale to jest to co baaaardzo ciężko jest mi sobie odmówić! Po prostu całe zycie piłam i nagle ograniczyć, oj ciężko Znacie coś co jest podobne w smaku, zalicza się do herbat, można ją pić w jesienne wieczory i nie zagraża temu w środku?
Bez przesady, 1-2 kubki niezbyt mocnej czarnej herbaty nie zaszkodzi.

---------- Dopisano o 10:26 ---------- Poprzedni post napisano o 10:24 ----------

Cytat:
Napisane przez upadly_aniol00 Pokaż wiadomość
A ja już wielokrotnie słyszałam , żeby soku z malin nie pić ponieważ może wywołać przedwczesny poród . Nawet moja znajoma dostała za sok opierdziel od gina.
Z liści malin, nie z owoców.

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-16, 10:28   #357
Le La
Zadomowienie

Cytat:
Ja do rooibosa tez nie umiem się przekonać. Ble.
Pije 1-2 czarne herbaty (albo jedną kawę ) do tego rożne ziolka (melisa, rumianek, pokrzywa, mięta) i herbaty owocowe (hibiskusem się nie przejmuje; w 1 trymestrze pilam go tyle, ze gdyby na mnie działał to powinnam juz poronic 5 razy.

A z innej beczki: macie jeszcze talię? Pamietam, ze w Oczekiwaniu na dziecko chyba przy 3 czy 4 miesiącu jest o tym, zeby pożegnać się ze swoją talią. A moja cały czas jest w miejscu, ciekawe jak długo jeszcze No i czarnej linii tez nie mam.
Wlasnie tez o tym myslalm kiedys jak czytalam ta ksiazke, ja tak samo jak Ty mam talie normalnie tak jak mialam i ciemnej linii rowniez brak
Le La jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-16, 10:30   #358
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _Shiloh_ Pokaż wiadomość
Z tym blogiem to od dawna się zamierzałam, ale nigdy nie miałam czasu. Ale skoro teraz kiszę się w domu i nie mam zajęcia wieczorami bez TŻ to postanowiłam je sobie znaleźć.

Adres jest w moim podpisie, ale na blogu nic narazie nie ma
Będę zaglądać

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-16, 10:37   #359
830b3402b90be91bee3a8a4ac8547146eb396896_6583840e13f22
Konto usunięte

Cytat:

Ja mam talię normalnie jak miałam. Nie jest tak "widoczna" jak była (trochę jednak brzuszek zakłóca odbiór), ale jest tyle samo cm co przed ciążą. Linii też nie mam
830b3402b90be91bee3a8a4ac8547146eb396896_6583840e13f22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-16, 10:39   #360
nattalli
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Amberella Pokaż wiadomość

Kilka dni temu byłam w H&M. Kupiłam sobie legginsy takie lekko cieplejsze i kilka drobiazgów dla Kacpersona . Chwalę się:
- komplecik: bodziak z sową, spodnie i czapeczka,
- skarpetki pod kolor

Haha kupiłam ten sam komplecik tylko że dla córeczki;p większość osób oburzona że to komplecik dla chłopca;p Ale ja się nie przejmuję kolor jak kolor, podobało się nam z mężem to wzięliśmy, a Biance kupuję ubranka białe, żółte i zielone to dziecko nie zazna ani grama różu;p

26.05.2013 II kreseczki

http://www.suwaczki.com/tickers/c55fs65gkig2xlf5.png
nattalli jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości