|
|
#331 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 4
Cytat:
Właśnie! Same bobaskowe zakupy powinny Cię mocno wykańczać
|
|
|
|
|
#332 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#333 | |||
|
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
U mnie się zaczęło około 18tc, teraz to takie fale kilka dni nic a potem kilka dni aż cieknie ![]() Cytat:
-------------------------------------- aż brak mi słów http://www.wiocha.pl/997657,16-latka-Kompromitacja |
|||
|
|
|
#334 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Raz, że tak - mam niesamowitą łatwość z językami, ale za to całe życie byłam noga z chemią, fizyką czy matematyką.. To po prostu nie było dla mnie! Do tego reszta przedmiotów, historia - za dużo liczb, geografia - łatwa ale nudna, biologia - ale po co mi? itd. Tylko języki mnie interesowały i to właściwie z tego powodu, że więcej było w internecie zagranicznych mang (komiksów japońskich) przetłumaczonych na angielski czy niemiecki, niż tych polskich, więc je czytałam i język sam przychodził. Tylko własnie druga strona medalu - Ty WIESZ kiedy używać Present Simple Ja tego nie wiem
|
|
|
|
|
#335 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Nie ma jak brytyjskie kryminały.
|
|
|
|
|
#336 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#337 |
|
Wtajemniczenie
|
Co do stulejki-ja nie odciagalam,jak położna i pediatra mówiły i jak mały miał 6 miesięcy zaczela zarastac
. Od tamtej pory odciagalam minimalnie co kilka dni,az sie naprawilo.teraz sam sobie robi ![]() Z ta zielona herbata to tak z umiarem,bo jest szkodliwa dla płodu (powoduje rozszczep kręgosłupa,ale bodajże do 6 filizanek można pic) |
|
|
|
#338 |
|
Raczkowanie
|
Odp: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 4
Czesc dziewczyny melduje sie w nowym wątku. Wczoraj całe popołudnie nadrabialam weekendowe zaległości, że już dzisiaj mialam straszny sen. Tyle było o karmieniu i przygotowaniu piersi i sutkow,że musiało mi sie to mocno odcisnac na psychice
Skutkiem tego był sen w którym mialam już moją Zuzke w domu a nie mialam jej czym nakarmić, tz nie było w domu i nie miał kto do apteki iść. Dziecko głodne a ja sama... Co za koszmar.
|
|
|
|
#339 |
|
Zadomowienie
|
![]() właśnie skończyłam nadrabiać wątek. Miałam wstać i iść do SH na dostawę, ale stwierdziłam że lepiej pospać, noo i nie pospałam.
|
#340 |
|
Wtajemniczenie
|
aaaaa...od wczorajszego wieczora strasznie boli mnie głowa...a tu zaraz do pracy wychodzę...koszmar, mam nadzieję, że minie, właśnie walnęłam sobie kawkę.
Wczoraj zaliczyliśmy McDonaldsa...spełniłam swoją niezdrową zachciankę, parka HMowa zakupiona - dziś przejdzie test. Mąż kupił mi wczoraj dynię i będę dziś robić zupę krem z dyni...mniam uwielbiam
|
|
#341 |
|
Zakorzenienie
|
Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 4
Śniło mi się dzisiaj, ze byłam w ciąży z trojaczkami
I odesłali mnie z umówionej cesarki
|
#342 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja nie mam FB i nie zamierzam zakładać tam konta ---------- Dopisano o 08:28 ---------- Poprzedni post napisano o 08:21 ---------- Cytat:
o matko- co za sen my czekamy na ekipę remontową aby przyszła i zdemolowała nam mieszkanie
|
|
|
#343 | |||
|
Zadomowienie
|
Witajcie, właśnie sprawdziłam pogodę na ten tydzień i leje aż do soboty ech... Wczoraj młody mnie tak mocno kopał przez prawie cały dzień, że mnie wymęczył. Ciężko pozycję znaleźć jak tak sobie worek treningowy z matki robi
Zdecydowałam się też zakupić kołyskę do sypialni a łóżeczko będzie w pokoiku małego- czy któraś z Was miała kołyskę i na jak długo wystarczyła? Mało miejsca w sypialni spowodowało, że to jedyna słuszna opcja na sam początek przygody z macierzyństwem. Miłego dnia![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#344 | |||
|
Gang Iren
|
Cytat:
![]() O to mnie zaciekawiło: co to za rygorystyczne metody? ![]() Cytat:
Cytat:
Ja też jestem w grupie na fb z wizażankami z poprzedniego wątku mamusiowego,ale to już długo po porodach założyłyśmy grupę,okazało się,że niestety nie wszystkie z wątku mogą w grupie być,bo były osoby których większość nie akceptowała. A na fb to jednak pokazujesz siebie,swoje konto,nazwisko,znajomych. Moim zdaniem fajna jest taka grupa,ale na to w naszym przypadku za wcześnie. Oj do dobrej znajomości to mi daleko. Dogaduję się,czyli niby można powiedzieć że mój angielski jest komunikatywny,ale robię błędy językowe,czasem brakuje mi słowa,bądź mówię,że czegoś nie rozumiem i proszę o wytłumaczenie (druga sprawa,że tu gdzie mieszkam mówią dość specyficznie,nie wymawiają słów tak jak ja je znam). Nie mogłabym swobodnie przeczytać książki po angielsku. Do tego mi bardzo daleko. Ja też nie wiem jaki czas do czego,nie znam nawet reguł gramatycznych. Hmm,ja ich w języku polskim nie znam,a co dopiero w angielskim. W sumie to nie uczyłam się w szkole angielskiego,tylko sama. Więc nie brałam się za gramatykę.
|
|
#345 |
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 4
Hej, czekam sobie w przychodni z tą glukozą i umieram z głodu... Ale to tak kiepsko pocytuję
gosia261282 O to mnie zaciekawiło: co to za rygorystyczne metody? ![]() --- No ogólnie, z tym telewizorem, słodyczami, i jeszcze kilka jest takich rzeczy, dość niepopularnych chyba mam zamiar to egzekwować, a jak czasem o tym rozmawiam, to bywa traktowane niemal jak krzywda dziecka![]() A pogoda naprawdę średnia...
|
#346 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 4
Cytat:
Ile już czekasz/jak się czujesz ?
|
|
#347 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
I jak z ta glukoza, naprawde taka niedobra, bo jutro mnie to czeka i nie wiem jak sie nastawic ![]() ![]() ![]() U mnie leje od samego rana, straszna pogoda. Musze isc dzisiaj na fitness polazic po biezni albo na pilates, bo znowu mi karte zablokuja za to , ze nie korzystam, a strasznie mi sie nie chce A dziewczyny powiedzcie cwiczycie cos w ciazy? shizu48 Japonia - zazdroszcze strasznie, marzy mi sie , zeby moc tam kiedys pojechac, mam nadzieje, ze pewnego dnia sie uda
Edytowane przez Le La Czas edycji: 2013-09-16 o 10:07 |
|
|
|
|
#348 |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry
![]() Przepraszam że wpadam jak "Filip z konopi" ale mam chwilę tylko i bardzo proszę o kciuki ![]() jadę do urzędu załatwić dla mnie bardzo ważną i ciężką sprawę a jak wrócę to w końcu muszę się wyżalić ![]() nadrobiłam ale nie mam jak odpisać ale płonę z zazdrości o Japonię!!!
|
|
|
|
#349 |
|
Zadomowienie
|
Co do rooibosa to wiele razy już próbowałam się do niego przekonać ale niestety jego specyficzny smak kompletnie mi nie podchodzi
. Ja na ogół herbat nie piję tylko 1 kawę dziennie więc na szczęście nie muszę nic zastępować ![]() A co do seriali to moją miłością są chirurdzy Ehhh.. zabieram się za pakowanie, bo wracamy dzisiaj do Wrocławia. Półtora miesiąca koczowaliśmy u moich rodziców :P Było nam całkiem dobrze, no może z wyjątkiem potyczek z babcią ![]() W środę jedziemy w Bieszczady, Pieniny i Tatry. Nie chce mi się ale musimy odrobić wyjazd terenowy . Mam nadzieję, że uda nam się w tydzień wyrobić. Martwi mnie tylko kwestia noclegów, bo nie wiadomo jak się będziemy wyrabiać z trasą więc jedziemy trochę w ciemno.
|
|
#350 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Nadrobiłam już wszystko. Tak się po weekendzie u rodziców wstać nie chciało. Teraz już do nich pewnie pojedziemy w przyszłym roku z maluchami. Ale na szczęście oni przyjadą do nas ![]() Byliśmy u dziadków - nasłuchałam się jaki ja to niejadek jestem i że teraz to powinnam za troje jeść hehe. A jak powiedziałam babci że schudłam 5 kg to w ogóle ręce załamała
|
|
|
#351 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie
![]() U mnie choroby ciąg dalszy, kolejna mało przespana noc Co do seriali: ja oglądam mnóstwo, od wspomnianych Gry o Tron i Sherlocka po moje tzw guilty pleasures czyli np Pretty Little Liars I również uważam, że języka najłatwiej jest się nauczyć poprzez właśnie seriale i książki. Jedną z pierwszych książek po ang, które przeczytałam bodajże jeszcze w podstawówce był Harry Potter (nie pamiętam która część ). Mój małż zawsze się ze mnie śmiał, że ja taki no life jestem, że siedzę wiecznie przed lapkiem i oglądam seriale. Ale dzięki temu wszystkim egz językowe na studiach (filologia angielska) zdawałam bez problemu a końcowy egz, taki całościowy (słownictwo, grama, czytanie, słuchanie) zdawałam najlepiej na roku. Także seriale warto oglądać w oryginale ![]() A teraz muszę napisać tą przeokropną pracę, nienawidzę tego. Wolałabym już egzamin ze wszystkich lat niż to, naprawdę. Co ta moja praca wniesie do świata nauki? Nic. A męczyć się trzeba.
|
#352 |
|
Zakorzenienie
|
Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 4
Ja do rooibosa tez nie umiem się przekonać. Ble.
Pije 1-2 czarne herbaty (albo jedną kawę ) do tego rożne ziolka (melisa, rumianek, pokrzywa, mięta) i herbaty owocowe (hibiskusem się nie przejmuje; w 1 trymestrze pilam go tyle, ze gdyby na mnie działał to powinnam juz poronic 5 razy. A z innej beczki: macie jeszcze talię? Pamietam, ze w Oczekiwaniu na dziecko chyba przy 3 czy 4 miesiącu jest o tym, zeby pożegnać się ze swoją talią. A moja cały czas jest w miejscu, ciekawe jak długo jeszcze No i czarnej linii tez nie mam.
|
#353 |
|
Gang Iren
|
[QUOTE=ejani;42826592]
No ogólnie, z tym telewizorem, słodyczami, i jeszcze kilka jest takich rzeczy, dość niepopularnych chyba mam zamiar to egzekwować, a jak czasem o tym rozmawiam, to bywa traktowane niemal jak krzywda dziecka![]() /QUOTE] Wydaje mi się,że teraz już jest duża świadomość na temat tego co może dzieciom szkodzić i chyba jednak twoje poglądy nie są tak niepopularne. Przez rygorystyczne myślałam,że rozumiesz coś w rodzaju "dyscypliny". Ja pod tymi względami nie jestem bardzo "rygorystyczna". Tzn uważam,że wszystko z umiarem i odpowiednio do wieku dziecka.
|
|
#354 | |
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 4
Cytat:
Emerytka nie zrobi różnicy- naprzeciwko stoi automat z kanapkami i słodyczami a mój mąż, ma pyszne ciepłe kanapki, które od rana taaak pachną (sama robiłam). Mam ochotę go udusić (dopiero się za nie zabrał, po moich ponagleniach)
|
|
#355 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja cwicze, bo bym inaczej zwariowala. Joga, basen i silownia, a do tego rower. Balam sie, ze troche tego duzo, ale lekarz powiedzial mi, ze moge wszystko z wyjatkiem sportow esktremalnych, a ciaza to nie choroba. Moja ciaza przebiega bez problemow, wiec moj styl zycia nie zmienil sie jakos szczegolnie |
|
|
|
|
#356 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:26 ---------- Poprzedni post napisano o 10:24 ---------- Z liści malin, nie z owoców.
|
|
#357 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#358 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#359 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#360 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Haha kupiłam ten sam komplecik tylko że dla córeczki;p większość osób oburzona że to komplecik dla chłopca;p Ale ja się nie przejmuję kolor jak kolor, podobało się nam z mężem to wzięliśmy, a Biance kupuję ubranka białe, żółte i zielone to dziecko nie zazna ani grama różu;p
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:54.

A tu u mnie to lipa z lumpeksami jest drozej niz w primarku czy c&a, nie ma takiej frajdy, a flohmarkty sa daleko :/

Co najlepsze studiowałam rosyjski z angielskim, ale japoński znam lepiej niż rosyjski, pracowałam 3 miesiące w Japonii jako tłumacz i uczyłam angielskiego japończyków 

. Od tamtej pory odciagalam minimalnie co kilka dni,az sie naprawilo.teraz sam sobie robi 

16.06.2012 

załatwić dla mnie bardzo ważną i ciężką sprawę a jak wrócę to w końcu muszę się wyżalić
. Ja na ogół herbat nie piję tylko 1 kawę dziennie więc na szczęście nie muszę nic zastępować
Znacie coś co jest podobne w smaku, zalicza się do herbat, można ją pić w jesienne wieczory i nie zagraża temu w środku?