|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć III część wątku? | |||
Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 3 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
25 | 40,98% |
Rosną nam zdrowo i kopią nas mocno maluchy co mają rodzić się WIOSNĄ - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 |
3 | 4,92% |
Jesień za oknem, liście z drzew spadają, a nasze maluszki się ujawniają - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 |
2 | 3,28% |
Coraz większe nasze brzuszki, a w nich kopią już maluszki - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 |
15 | 24,59% |
Z kompletowaniem wyprawki urwanie głowy- czy o tym będzie nasz wątek nowy?- Mamusie III/IV 2014 cz.3 |
0 | 0% |
Półmetek za nami, wiosną będziemy mamami - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 |
16 | 26,23% |
Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#331 | ||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 201
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO!! ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Ostatnio powiedziałam do TŻta, że za dobrze mnie traktuje ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#332 | |||
Zadomowienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:41 ---------- Poprzedni post napisano o 10:38 ---------- headzik no i oczywiście gratuluję 18 tc ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#333 | |
Moderator
|
Odp: Dot.: Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/I
Cytat:
![]() Trzymam kciuki zeby wszystko poszlo zgodnie z planem i szczescia na nowej drodze zycia zycze! ![]() Ja tez nie czulam roznicy z przed a po slubie, ale fajnie jest miec meza i byc zona ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#334 |
Zadomowienie
|
Dot.: Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 201
margo80
![]() ![]() ![]() ![]() headzik Życzenia bardzo udanego dnia i wspólnego życia ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#335 |
Rozeznanie
|
headzik wszystkiego co najlepsze na nowej drodze życia, pociechy już nie z chłopaka/narzeczonego, a z męża, dużo zdrowia dla Was i Maluszka! wiele radości i cierpliwości na każdy dzień małżeńskiego życia
![]() eh... za tydzień niecały miną 2 miesiące jak sama stałam na ślubnym kobiercu, niby niedawno, a wydaje się, jakby to już spoooooooro czasu minęło ![]() fajnie jest być żonką ![]()
#336 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#337 |
Rozeznanie
|
Odp: Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 2014
Byłam z mamą na zakupach i między innymi w sh. Kupiłyśmy 3 ciążowe tuniki. Jestem zadowolona. Niestety soodni nadal nie mam i chodzę w dresach i leginsach. I potrzebuje nowej kurtki jak się zrobi chłodniej a brzuch mi urośnie.
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#338 |
Zakorzenienie
|
headzik powodzenia
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#339 |
Raczkowanie
|
No to i mnie hormony dopadły. Jestem przeziębiona, boli mnie gardło, mam katar i kicham jak najęta. Do tego boli mnie ząb. A w sobotę nie ma szans się nigdzie dostać. Wstaję o 7 rano a u nas w kuchni siedzi już kolega męża. Zepsuł mu się samochód. Pojechali go naprawiać. Zostałam znów z całym domem na głowie. Gdy mąż wrócił przyjechał drugi kolega z autem zepsutym i siedzą w garażu. Jak poszłam to niego i powiedziałam, że ma iść w piecu rozpalić to wielce się oburzył. Z łaską rozpalił i dalej urzędują w garażu. Może to by nie było nic strasznego, ale mój mąż pracuje 6 dni w tygodniu po 10 godzin i dzisiaj ma wolny dzień i nie spędził ze mną i naszą córką ani minuty. I jeszcze nie rozumie o co mi chodzi. Przez cały tydzień tylko się mijamy a już drugi weekend on spędza z kolegami. Co najczęściej kończy się piwkowaniem. Już mam dość tego wszystkiego. Nie mówiąc już o naszym życiu intymnym, którego nie ma. Najpierw ja się bałam (choć nie było przeciwwskazań), a teraz on woli kolegów. Czuję się brzydka i nikomu nie potrzebna. Wszystkich bardziej interesują ja i nasze dzieci. Jego w ogóle ni obchodzimy. Przypomina sobie o nas jak jest głodny i jak czystą koszulę potrzebuje. Służba musi być!!! No a teraz właśnie przyszedł i oznajmił, że musi gdzieś jechać. Chyba zaraz się spakuję i wyniosę się z tego domu, w którym i tak ciągle jestem sama. Po co mi to wszystko skoro nie mam z kim tego dzielić.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#340 | ||
Zakorzenienie
|
nati
![]() 122 zł ![]() Cytat:
![]() Udanej imprezy i wszystkiego co najpiękniejsze na nowe drodze ![]() Cytat:
![]() Dziękuję za opinie co do ciuszków ![]() ![]() Ela mogę Ci pomóc szukać tylko daj cynk co Cie interesuje ![]()
![]() |
#341 |
Przyczajenie
|
Hej dziewczyny!jestem na poczatku 11 tyg i mam pytanie,czy moj lekarz prowadzacy sam wykona mi badanie NT i NB??czy musze zapisac sie na specjalne badania prenatalne zeby mi to wykonali????
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#342 |
Zadomowienie
|
Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 2014 cz.2
Na specjalne. Nie wszyscy lekarze to robia, albo maja certyfikat. Najlepiej zadzwon do Twojej przychodni, albo zapytaj gina.
#343 |
Rozeznanie
|
Odp: Dot.: Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/I
Powinien ci zrobic. Ja swojego zapytalam czy mi zrobi. I nie bylo problemu. Najlepiej zapytaj. Gdyby nie wowczas sie zapiszesz gdzie indziej.
|
![]() ![]() |
![]() |
#344 |
Raczkowanie
|
Czesc cięzarówki.
Bylam wczoraj na wizycie mam pierwsze zdjecia mojej fasolki, nie takiej małej bo ma juz prawie 6cm. Moja gin zakupiła sobie nowy sprzet i kazała mi na nastepna wizyte wziasc płytke to nagra mi moja dzidzie. Prosze o wpisanie nastepna moja wizyte 24.10 godz 16.00 27.09 mam usg genetyczne, trzymajcie kciuki Przesyłam wam zdjecie mojego skarba. |
![]() ![]() |
![]() |
#345 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#346 |
Rozeznanie
|
Hej Kobitki
![]() Też jestem mamusią kwiecień 2014 ale chodze jednak na wątek maj-czerwiec bo Wy jakoś dalej ode mnie;p W każdym razie mam pytanko. Jestem 10t2d i ginka kazała mi zrobić badania prenatalne 3d 4d i na nastepna wizyte czyli jak bede w 12t przyjsc z wynikami. Na czym to polega? Czy to tylko zwykle usg tylko ze lepiej widać? Czy będą mnie kłuć? Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#347 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
jesli nie macie pielegnacyjnego to trzeba udac sie do miejsca nie wiem z jakiej miejscowosci jestes ale tam gdzie sie przyznaje niepełnosprawnoscc wypełniacie papiery u onkologa oddajecie czekacie na komisje i dostajecie pieniazki + opinie o niepełnosprawnosci + karte osoby niepełnosprawnej upowazniajacej do zatrzymywania sie w miescach dla osób niepełnosprawnych itp ... .. dokladnie nie wiem ale powinna wam sie nalezec pielegniarka tymbardziej teraz kiedy ty w ciazy podpytaj ta pielegniarke która do was przychodzi z hospicjum ... tak samo podpytaj o ten materac ---------- Dopisano o 15:43 ---------- Poprzedni post napisano o 15:42 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:55 ---------- Poprzedni post napisano o 15:43 ---------- ale zdjecia fajowe ![]() zdrówka dla chorowitek moja mała ma podejzenie szkarlatyny siedzimy w domu ![]()
![]() |
#348 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Na razie nie szukam. Dzisiaj byliśmy z tżtem w CH i nawet mnie nie ciągnęło by coś kupić ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#349 |
Wtajemniczenie
|
hej ho
![]() estera super ![]() headzik wszystkiego najpiękniejszego na wspólnej drodze życia ![]() ![]() margo cudny widok ![]() nadzwyczajna matko, ja myślałam że takich pomyłek w dzisiejszych czasach już nie ma ![]() amelka ojj musisz się wziąć za tego swojego tż! bądź ostra, konsekwentna a on na pewno zacznie myśleć nad swoim postępowaniem. no i szczera rozmowa też na pewno pomoże! ![]() my siedzimy z młodą same, tż z teściem gdzieś po lesie buszują ![]() zła jestem bo też pracuje cały tydz od rana do wieczora i jeszcze w soboty wymyśla sobie robotę ![]() Edytowane przez Castia Czas edycji: 2013-09-21 o 15:29 |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#350 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 16:38 ---------- Poprzedni post napisano o 16:34 ---------- Ja wczoraj troszkę się przeforsowałam u mamy i strasznie od tego czasu bolą mnie plecy. Mąż był na fuszce do 14. Dzisiaj u mnie na rynku koncert jakiś i jego brat z rodziną mają do nas wpaść, bo my właśnie prawie na rynku mieszkamy, więc musiałam posprzątać mieszkanie i po myciu podłóg plecy mi już prawie całkiem odmówiły posłuszeństwa. Teraz kładę się i pierdzielę, jak przyjdą to tylko usiądę i tyle, niech się mąż martwi o gospodarzenie... Ech. ---------- Dopisano o 16:42 ---------- Poprzedni post napisano o 16:38 ---------- Ach i miałam zapytać. Bo szukałam tej piżamy, żeby mieć tak awaryjnie szpitala lub na poród. Powiedzcie czy to musi być koszula? Ja ich normalnie nie znoszę, bo zawsze budzę się z wałkiem pod pachami ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#351 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#352 | ||
Moderator
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#353 |
Rozeznanie
|
faceci najczęściej z niczego sobie nie zdają sprawy, więc popieram zdanie teQiby
mój np. ostatnio się NA MNIE pogniewał, że ja mu miałam za złe, że nie zadzwonił, kiedy miał być w domu o 8, a o 22:30 go nie było - ja najczarniejsze wizje snułam, że jak się nie odzywa, to się rozbił gdzieś na drzewie czy coś w ten deseń (bo jechał autkiem, miał u kuzyna je naprawiać) i się zamartwiałam, jak nie odpisywał na smsy, a jak wrocił to stwierdził "aaaa tak jakoś wyszło, ręce miałem brudne", to ja na to czy czysty telefon ważniejszy niż ja, to zeznania zmienił na "sam nie wiem kiedy ta 22 się zrobiła" dodałam, że stępnym razem będzie "mi rybka" gdzie jest i co robi, bo widzę że się niepotrzebnie zamartwiam i czekałam na "przepraszam", ale się nie doczekałam, a jeszcze jak wspomniałam, sam sie na mnie pogniewał i nie odzywał :P przeprosił następnego dnia, smsem :P ale czy zrozumiał, to nie jestem pewna :P
![]() |
#354 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Zapomniałam - zaczynam dzisiaj 18tydzień, czyli 5 m-c ![]() ![]() ![]()
![]() |
#355 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#356 |
Rozeznanie
|
AW: Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 2014
Też nie mam spodni
![]()
#357 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() jeżeli zleciła Ci tylko usg genetyczne to będzie to usg podczas którego lekarz sprawdzi czy dzidziuś prawidłowo się rozwija, tak jak zwyke usg tylko wykonane przez certyfikowanego lekarza na bardzo dobrej jakości sprzęcie ![]() ![]() jeżeli lekarka zleciła Ci badania prenatalne to opróćz usg genetycznego, będziesz miała test Pappa z krwi, czyli dodatkowo pobiorą Ci krew ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#358 | ||||
Zadomowienie
|
Witam
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Ja dzisiaj z tż poszliśmy na obiad do Sphinxa czy jak to tam się pisze ![]() ![]() ![]() Dodatkowo dorzucam Wam mój brzuch w 20tyg ![]() ![]() A jak wasze brzuszki ? |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#359 |
Raczkowanie
|
chyba i mnie wzięła ta rwa kulszowa, muszę poczytać o niej bo zaczęło mnie kłuć właśnie coś w pośladku
headzik wszystkiego naj ![]() ![]() ![]() estera85 duży już twój dzieć, ciekawe ile mój będzie miał ![]() Dziewczyny które w przedszkolu pracują, mam do was pytanie jak to jest w tych pierwszych tygodniach pracy we wrześniu - kiedy to nowe dzieciaczki mamusie zostawiają u was ?? ciężko z płaczem ?? czy raczej dzieciaczki szybko się uspokajają?? |
![]() ![]() |
![]() |
#360 | |||||
Zakorzenienie
|
Dot.: AW: Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV
Cytat:
![]() ![]() zaczarowałaś mnie tymi pięknymi zdjęciami ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() a co do Tza to ja bym porozmawiała z nim na ten temat.. Powiedziała mu że jest mi źle że mnie zaniedbuje - że ja tak czuję i że potrzebuje go częściej dla siebie... i na dokładkę bym się popłakała kazała się przytulić i obiecać że teraz się poprawi ![]() Cytat:
![]() ![]() same 18-nastki dzisiaj ![]() mój brzuch mi już zaczyna ciążyć ![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:59.