|
Notka |
|
Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#331 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XX
u mnie w przychodni jest odrebne okienko dla osob ktore robia podwojny cukier i dla ciezarnych
![]()
#332 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XX
a no nie ma...ja nie mam podstaw a TY nie jesteś moim lekarzem...
Cytat:
![]() trzymam ![]() Ja dziś też nie czuję się najlepiej...;/ Eliza ja badania już robiłam i nic mi z nich nie wyszło a skoro mam swoją przyczynę to tego się trzymam...nie szukam dalej chociaż może powinnam... Rena jestem z Tobą całym sercem! Ty wiesz ![]() ![]()
![]() |
#333 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#334 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#335 |
Zadomowienie
|
Pszczółka i osmerfetka - Witajcie !
Twardy brzuch jest gdy macica sie "wypycha" do przodu i jest autentycznie jak kamień. Nie sposob przeoczyć. Reszta "twardnien" to chyba nasze strachy i wymysly. W szpitalu położne sie z moich"twardnien" śmiały- prosiłam dosyć czesto o macanie brzucha bo mi sie wydawało... ![]() Moje dziecko wczoraj odkrylo, Ze stopa mozna grzebać w wątrobie ![]() Jak zacznie to skończyć nie moze a ja prawie rycze z bólu. Edytowane przez Kubek29 Czas edycji: 2013-11-07 o 09:23 |
![]() ![]() |
![]() |
#336 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wczoraj był u nas kolega. Mówił że w pracy ma koleżankę która poroniła 8 razy... W końcu trafiła na lekarza który kazał jej żyć w zgodzie z naturą i jeść ekologiczne jedzenie. No i zaraz rodzi.. Nie wiadomo czy śmiać się czy co... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#337 |
Zadomowienie
|
Rena, nikomu tu nie chodzi o dawanie złudnej nadziei, nikt nie twierdzi tez ze bedzie dobrze.
Tylko wszystkie wlasciwie kestesmy zgodne, ze to jeszcze nie czas by "odpuścić". Organizm to niestety nie jest zaprogramowana maszyna... Domyślam sie ze Ci cholernie cieżko ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#338 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kubek, oczywiście Ci współczuję, ale tak fajnie to zabrzmiało ![]()
wymiana https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1270304 rękodzieło https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=882341 Moda - wspólne zakupy https://wizaz.pl/forum/forumdisplay.php?f=110 Przeczytaj to, zanim coś kupisz przez wizaż https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...56&postcount=1 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#339 |
Zakorzenienie
|
agatko tutaj nikt nie jest niczyim lekarzem, ale poruszanych jest wiele tematów związanych z zabiegami i lekami, więc nie wiem skąd ta złość
---------- Dopisano o 11:05 ---------- Poprzedni post napisano o 11:02 ---------- pomyśl o tym, że dziś będziesz miała pewnie usg i zobaczysz swojego maluszka. ty chodzisz prywatnie?
#340 |
Zakorzenienie
|
hmmmm zwłaszcza że w sprawie heparyny dla Berbie było tu kilku lekarzy... Agatko, kij ma dwa końce... ![]() ![]()
![]() |
#341 | ||
Zadomowienie
|
Pszczółka i 0smerfetka witajcie
![]() Jana schizujesz! zdecydowanie za bardzo ![]() ![]() A ja leżysz na płasko, jeszcze jeśli z wyprostowanymi nogami to nie dziwię się że czujesz "napięty" brzuch. Leż na boku z ugiętymi nogami i będzie dobrze. Elizka kciuki za dzisiejszą wizytę!!! Nie mogę pojąć tego Twojego nakręcania się na ruchu ![]() ![]() Cytat:
![]() Rena wierzę, że jest Ci bardzo ciężko i że przejście kolejnych dni niepewności będzie trudne, ale znajdź w sobie kochana jeszcze odrobinkę sił ![]() Izka jak tam to przeziębienie? mam nadzieję, że zwalczyłaś w zarodku. Kucyk_truskawkowy ![]() Barbi jak się dzisiaj czujesz? plamienia są? mdłości, rzygi?? jakieś inne atrakcje ![]() ---------- Dopisano o 11:25 ---------- Poprzedni post napisano o 11:22 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#342 |
Konto usunięte
|
znajoma miała to darmowe in-vitro - kosztowało ją 2.5 tys - ponoć to mało, bo jej kolezanka zapłaciła 4
|
![]() ![]() |
![]() |
#343 | ||
Wtajemniczenie
|
Cieszę się, że poprawiłam Ci humor
![]() No co, musi jakoś poznawać otaczający świat ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Właśnie BERBIE jakieś haftowanko już było? ![]() ![]() A ja jestem w błogim zawieszeniu i spokoju ![]() ![]() ![]()
Są groby uwiecznione tylko wspomnieniem, na których wciąż tli się płomień rozpaczy. Edytowane przez wadera4 Czas edycji: 2013-11-07 o 10:41 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#344 |
Konto usunięte
|
A tak w ogóle...
" ![]() Zakorzenienie ![]() Zarejestrowany: 2010-07 Wiadomości: 11 016 Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XV Cytat: Napisane przez kooocur ![]() Dzis dopiero 23 d.c. Kochana, to mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze, bo jeśli tak, to... będziemy ciążowymi siostrami ![]() U mnie wczoraj (26dc) też wyszedł cień cienia, beta 53,51 ![]() Po południu lecę do lekarki ![]() " Rok temu zrobiłam test, dzisiaj dwie kreski właśnie mnie kopią ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#345 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]()
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 ![]() Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#346 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Rena, Wadera Trzymamy kciuki za Wasze Fasolki ![]() Iza Nie panikuj w związku z tymi cukrami, ja też takie miałam i diabetolog też mówił, że pod koniec ciąży tak się dzieje, że rosną pomimo diety i insuliny. Witam nowe dziewczyny ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#347 |
Zadomowienie
|
Ej dziewczyny, ja na te kręcenie stopa w wątrobie nie narzekam.
Boli mnie to, ale tez bawi ![]() Pewnie jeszcze za tymi ciazowymi dolegliwsciami bede tęsknić ![]() Zreszta sama chciałam, ba .. Marzyłam zeby takiego czasu doczekać... Izka, tez dzisiaj bez apetytu jestem, jem... na sile. Kuruj sie i nie daj sie żadnej chorobie ![]() Wczoraj za to pojadlam pysznosci. Robiłam m.in. makaron z brukselka http://whiteplate.blogspot.com/2013/...brukselka.html tylko dałam makaron razowy z maki orkiszowej i wiecej brukselki, fety i suszonych pomidorów. Bardziej salatkowo wyszło. Pysznie ![]() ---------- Dopisano o 13:00 ---------- Poprzedni post napisano o 12:50 ---------- Perse ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#348 |
Zakorzenienie
|
Kubek Czujesz, że jest już blisko?
Chciałabym tak teraz czasem Stasia włożyć do brzucha i pochodzić jak kangurzyca ![]() Zazdroszczę Ci tego oczekiwania ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#349 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 ![]() Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#350 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() To oczekiwanie to taki dziwny czas... Radość i lęk. Lekka masakra ![]() Czy czuje ze juz blisko? Nie wiem ![]() Pozatym cisza... Juz nawet tych skurczow przepowiadajaych nie mam albo zglupialam i nie czuje ; ) W niedziele kończę 37 tydzień. ![]() ---------- Dopisano o 13:21 ---------- Poprzedni post napisano o 13:18 ---------- Cukier był po tym ładny. A danie mega proste i szybkie. I brukselke (i inne wzdymacze) trzeba jesc poki mozna ![]() Edytowane przez Kubek29 Czas edycji: 2013-11-07 o 12:22 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#351 |
Zakorzenienie
|
Kubek Pamiętam dla mnie te dni przed tp były mega stresujące, nie umiałam się nimi cieszyć, nie wierzyłam do końca, ale teraz z perspektywy czasu wspominam to z sentymentem i wracam do wspomnień i smsów od dziewczyn.
Naciesz się teraz TŻtem, bo już niedługo będziecie w trójeczkę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#352 |
Zakorzenienie
|
rena, gdzie jesteś?
kubeczku- moje dziecko też mi załatwiło dzisiaj wątrobę tylko, że działało oddrugiej strony ![]() jesteśmy po szczepieniu, na wadze niecałe 9kg moje dziecko w 17 miesiącu życia nadal nie potroiło wagi urodzeniowej rozwojowo i z badań wygląda, że wszystko ok ![]()
#353 | |||||||
Zakorzenienie
|
Czesc
![]() Melduje ze bylam w labie po odbior wyników ![]() ![]() Badania mam kiepskie.. Tzn, d-dimery i fibrynogen poszly w gore, cos tam jeszcze z krzepliwoscia nie tak.. No i cholesterol mi wywalilo na 242 ![]() ![]() Kucyk, fajny sen. Moze i u Ciebie okaże się w koncu ze są blizniaki ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja czuje tylko jelita ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Ide wieczorem do lekarza, ciekawe co mi powie na te moje wyniki ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#354 |
Zakorzenienie
|
Berbie tak chodzę prywatnie i pewnie usg będzie.
Anita mam leukocyty 13tys. Lekarka na IP powiedziała że jak na początek ciąży to dużo za dużo. Wadera niezła ta Twoja koleżanka ![]() Nie poszłam do labu. Pójdę z mężem w sobotę i powiem że jestem w ciąży. Nawet nie do ludzi tylko do okienka :p Tam mnie znają babki juz po imieniu. Eliza no to przykro mi że wyniki Ci się pogorszyły. Może lekarz zwiększy dawke clexane czy cuś ![]() Ja pospałam jak dzidzi i tym sposobem jeszcze tylko nieco ponad 1,5h do wizyty ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#355 |
Wtajemniczenie
|
Kucyku daj znać od razu po wizycie
![]() A czemu Hosenka się nie odzywa ![]()
Są groby uwiecznione tylko wspomnieniem, na których wciąż tli się płomień rozpaczy. Edytowane przez wadera4 Czas edycji: 2013-11-07 o 14:11 |
![]() ![]() |
![]() |
#356 |
Raczkowanie
|
Hejka
![]() Jestem już po wizycie u hematologa. Jestem mega zaskoczona życzliwością, zrozumieniem i ciepłem jakim obdarzyła mnie pani doktor. Dostałam skierowanie na badanka jest ich sporo, ale się cieszę, że powoli ruszam z miejsca. Powiedzcie mi czy lekarz rodzinny może dać skierowanie do Genetyka? Pozdrawiam
#357 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#358 |
Raczkowanie
|
Aha no to fajnie dzięki za info
![]() A tak poza tym jak się czujesz?
#359 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mnie tez podskoczyly leukocyty, choc nadal mieszcze sie w normie. Mam obecnie 9.5 tys, a przed ciaza mialam max 5tys. Wiec moze jak Ty mialas przed ciaza wysokie, to teraz Ci sie po prostu podniosły. To fizjologia jest. Sprawdz sobie najlepiej jakas morfo sprzed ciazy i porownaj ![]() ![]() Moje wyniki nie sa najgorsze. Wiem ze d-dimery i fibrynogen lubia sie w ciazy podnosic. Mam nadzieje, ze to tez fizjologia. O 17 wychodze do lekarza, mam nadzieje ze sie cos dowiem ![]() Na pewno mnie opieprzy, ze jestem za gruba :P |
|
![]() ![]() |
![]() |
#360 | |
Wtajemniczenie
|
Ja całkiem dobrze, martwię się za to o Renę
![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:33.