|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Nowy tytuł wątku | |||
Mamusie Sierpień część już druga, nasza ciąża jest zbyt długa 2014! |
![]() ![]() ![]() ![]() |
2 | 5,71% |
Połowa ciąży już za nami w sierpniu nasze dzieci przywitamy |
2 | 5,71% |
Mamusie sierpień 2014 ! |
10 | 28,57% |
sierpniowe dzieciaczki w brzuchu buszują za kilka miesięcy światem zapanują |
1 | 2,86% |
Chociaż małe mamy brzuszki w sierpniu wyjdą z nich maluszki |
4 | 11,43% |
Chociaż goszcza w naszych brzuszkach już od sierpnia w naszych łóżkach |
0 | 0% |
Pod serduszkiem je nosimy a już w sierpniu przytulimy |
4 | 11,43% |
Wiosna szybko przeminie i przywita nas lato. Mój Tż zostanie sierpniowym TATĄ ! |
12 | 34,29% |
Głosujący: 35. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#331 |
Przyczajenie
|
Dot.: Mamusie sierpień 2014
CZesc dziewczyny
![]() ![]() ![]() Gratutuje wszystkim przyszłym mamusiom !! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#332 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Ma ktoś jakiś sposób na pobudzenie bez kofeiny? Ta senność doprowadza mnie do szału. W pracy nie mogę się skupić, myślę tylko o tym, żeby już wracać do domu. Dzisiaj miałam lekkie spięcie z koleżanką bo jej papierów nie przygotowałam... najzwyklej w świecie nie myślę o tym co muszę zrobić. Kawka zbożowa dobra ale bez szału dla organizmu ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#333 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wiem co przeżywasz odnośnie krwiaczyska. Ja właśnie jestem po dwóch HCG i czekam na wyniki i czym prędzej lecę z nimi do ginekologa TO JEGO ZALECENIE. LEŻĘ PLACKIEM chodzę tylko do wc i na badania, oszczędzam się jak tylko mogę. Czytałam dowiadywałam się o podobnych przypadkach w rodzinie i u znajomych każda z dziewczyn mówi żeby leżeć i "wrzucić na luz". krwiaczysko się wchłonie. ja na twoim miejscu poprosiła bym gina o skierowanie i dla własnego spokoju zrobiła badania. Będziesz spokojniejsza to raz a dwa będziesz też wiedzieć na czym stoisz. Informuj na bieżąco co się u Ciebie dzieje, Lindsay zobacz podobnie nas dopadło....krwiaczysko i brak apetytu ... aż mnie to martwi. Zanim zaszłam w ciąże...to miałam wilczy apetyt. Obecnie jedzenie może nie istnieć...nawet zachcianki najmniejszej nie mam....
![]() |
#334 |
Przyczajenie
|
Mam 23 lata, udało nam sie zobaczyć dwie kreski juz w pierwszym cyklu, także szybko poszło
![]() ![]() ![]() Co do objawów, to pierwszym z nich była niewątpliwie wzmożona płaczliwość, dosłownie wszystko, doprowadza mnie do łez.. jakaś tragedia. Drugim są WZDĘCIA ![]() No i jest jeszce senność, mogłabym spać cały czas i wciąż bym miała malo ![]() W czwartek wybieram się do ginekologa, chociaż z pewnościa mi jeszce nic nie powie, ale tak dla spokoju ducha. Chcoiaż nie powiem, bo mam nadzieje, że może już coś tam zobaczy ![]() Jeszce raz gratuluje wszystkim sierpniowym mamom ! ---------- Dopisano o 19:45 ---------- Poprzedni post napisano o 19:42 ---------- Własnie u mnie jest tak samo ;/ Kompletnie nie moge sie na niczym skupić, bo oczy mi same opadają, w pracy jestem rozkojarzona i marze o tym, żeby iść do domu ;/ Mnie pomoga, co prawda chwilowo ale jednak, mała dawka cukru np jakiś batonik zbożowy czy coś w tym stylu, działa na chwilę, ale zawsze leposze to niż nic ![]() Ma ktoś jakiś sposób na pobudzenie bez kofeiny? Ta senność doprowadza mnie do szału. W pracy nie mogę się skupić, myślę tylko o tym, żeby już wracać do domu. Dzisiaj miałam lekkie spięcie z koleżanką bo jej papierów nie przygotowałam... najzwyklej w świecie nie myślę o tym co muszę zrobić. Kawka zbożowa dobra ale bez szału dla organizmu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#335 | ||
Wtajemniczenie
|
Witajcie nowe Mamusie, gratulacje
![]() Dziś byłam na USG piersi u innego ginekologa (mam taka panią do której chodzę tylko na usg) i zrobiła mi "przy okazji" USG dopochwowe i już wiem, że nie ma krwiaka, którego widział mój Gin tydzień temu ![]() ![]() ![]() ![]() Dziś byłam też na Beta HCG, jutro będę miała wyniki. A za tydzień idę na drugą wizytę do mojego Gin od ciąży i zobaczymy czy usłyszę serduszko (ost. @ miałam od 1 listopada) Cytat:
![]() Uwielbiam kawę ![]() Cytat:
![]()
Edytowane przez asix86 Czas edycji: 2013-12-10 o 19:16 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#336 |
Przyczajenie
|
Otóż to
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#337 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja w pierwszej ciąży nie miałam zachcianek. W ogóle nie miałam zwiększonego apetytu. Za to podczas kp... jadłam za 2 rosłych facetów ![]() Cytat:
Cytat:
![]() kawy nie pijam więc teraz ,w ciąży, nie mam problemu. Cytat:
![]() Ale mam smaka na kiszoną kapustę ![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:25 ---------- Poprzedni post napisano o 20:22 ---------- Cytat:
![]() ![]() Wczoraj mój mąż powiedział, że do niego to jeszcze nie dociera, że się udało.
![]() |
#338 |
Przyczajenie
|
To wszystko jest strasznie metafizyczne, gdzieś poza granicami mojej wyobraźni, ale nie umniejsza to mojego szczęscią
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#339 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#340 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja piłam ok. 3-4 kawy dziennie, z jednej łyżeczki i pół na pół z mlekiem czyli nie jakieś mega mocne, no ale kawa ma kofeinę, herbata ma teinę a to ponoć szkodliwe. Próbuję wprowadzić coś nowego. Zbożowa jest dobra ale nie ma efektu. Biorę! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#341 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jutro do pracy, nie wiem jak dam radę ![]() Przed chwilą sąsiad był wrzucić do drzwi życzenia świąteczne. Bardzo miło z ich strony, jesteśmy nowymi sąsiadami po pół roku temu kupiliśmy dom. Na szczęście sąsiadów mamy super, o to się najbardziej bałam przy wyborze domu.. ![]() |
|||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#342 | |||||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Moja 1. ciąża to było niesamowite przeżycie - każdego poranka na nowo cieszyłam się, że jestem w ciąży, chodziłam w chmurach, przeżywałam wszystko całą sobą; szczęście nie do opisania ![]() Teraz na razie więcej mam obaw, niż wniebowzięcia, ale pewnie niedługo to się zmieni ![]() Cytat:
![]() ![]() Mój kręgosłup wysiada ![]() Rano jest ok, w ciągu dnia coraz gorzej, a wieczorem nie jestem w stanie podnieść Synka... Mam nadzieję, że to jednak przejdzie, bo nie wyobrażam sobie tak całej ciąży ![]() Już teraz ledwo wchodzę na IIp. z K. na rękach i torbą przez ramię. Jutro do gina, ciekawa jestem zaleceń ![]() A na usg chcę się wybrać w przyszłym tyg., akurat będzie 7 tc ![]()
![]() |
#343 | |
Wtajemniczenie
|
Ja pożyczę 7-mio miesięczniaka, dojdą Ci skłony i podnoszenie ciężarów
![]() Cytat:
![]() Przejdą Ci niedługo mdłości, zobaczysz ![]() ![]()
![]() |
#344 |
Zadomowienie
|
dzięki za radę, powiem tż to mi jutro kupi. a herbata imbirowa może być? bo nie wiem gdzie tu sam imbir można kupić...
Edytowane przez 88natka Czas edycji: 2013-12-10 o 20:19 |
![]() ![]() |
![]() |
#345 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() (uprzedzam, że bardzo smaczne to to nie jest ![]()
![]() |
#346 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#347 |
Zakorzenienie
|
a mi się włączyło osłabienie ciążowe
![]()
#348 |
Zadomowienie
|
a ja wieczorem padam juz okolo 21.30 - 22 (zwykle chodzilam spac okolo polnocy), maz sie smieje bo nawet jak w tv jest fajny film to nie daje rady go obejrzec, wczoraj usnelam na kanapie na siedzaco, nigdy mi sie to nie zdarzalo. za to juz o 5.30 sie budze a zwykle rano mi bylo ciezko wstawac... jakis taki inny rytm!
ja tez jeszcze nie wierze, to prawda, ze jakies to takie metafizyczne.. melduje ze po pierwszej wizycie - bez badania, tylko pogaduchy - pan doktor powiedzial mi: jedz wszystko na co masz ochote, na razie oprocz surowego miesa, ryby i jajek (toksoplazmoza), do 2 kaw dziennie, kieliszek wina lub piwa mozna ahh Wlochy, kawy i wina sie nie odmawia nawet ciezarnym ![]() mam zrobic badania krwi i za tydzien sie mozemy juz umowic na echografie! podobno juz moze byc slychac serduszko! wow ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#349 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Ja się zmartwiłam tylko tym że zarodek bardzo malutki ![]() ![]() A co do kawy to 1 zwykła kawka nie zaszkodzi, tylko nie jakas jedna siekiera ![]() ![]() Miłego dnia wszystkim ![]() ![]()
![]() |
#350 | ||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A ile płaciłaś za badanie bety? Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Pytanie do dziewczyn które były na badaniu bety ile płaciłyście bo mnie trochę zdziwiło jak mi zawołali 35 zł, kojarzyło mi się, że było mniej ![]() Idę malować w pokoju mojego Diabełka dopóki śpi
![]() |
#351 |
Zadomowienie
|
u mnie kosztuje 25 euro beta, takze ten...
|
![]() ![]() |
![]() |
#352 |
Zakorzenienie
|
u mnie beta 24 ale złote
![]()
#353 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Teraz niestety nie mogę spać, kiedy chcę, ani sobie jakoś odpocząć w ciągu dnia i momentami chodzę jak zombieeee ![]() A co do Włoch - zazdroszczę! Do tego Sycylia! ![]() ![]() ![]() Picie wina w malutkich ilościach podobno nie szkodzi, ale to chyba nie do końca zbadane... Dla mnie akurat nie ma półśrodków - w ogóle to w ogóle i z alko i z papierosami (przed 1. ciążą paliłam jak smok ![]() ![]() ![]() Cytat:
I będzie dobrze, a pewnie! ![]() I z kawą zgadzam się ![]() ![]() Cytat:
![]() eeeee ![]() No i witam się ![]() Dziś mam gina na 16, trzymajta kciuki! ![]() Ja trzymam za te, które też dziś idą (bo chyba kilka z nas o środzie pisało, prawda? ![]() ![]()
![]() |
#354 |
Raczkowanie
|
Chodziło mi że na bete nikt nie da skierowania żeby zrobić za darmo, bo to jest tylko odpłatne. Mam nadzieje że dobrze mówię
![]() I jak już sie robi to najlepiej 2 razy w 2 dniowych odstępach żeby zobaczyć czy poziom wzrasta i wszystko jest w porządku. Dziś chyba ciśnienie jakieś eee :/ głowa ciężka ![]() Trzymamy kciuki ![]() ![]()
#355 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#356 |
Raczkowanie
|
hej hej...
Odebrałam wyniki Bety notabene DARMOWEJ (gin wypisał skierowanie) Przedział dla : 6 tc wg lab. 158-31795 7 tc wg laboratorium wynosi 3697-163563 mój wynik z Piątku to 4267, 00 czekam teraz na wyniki z poniedziałku i odpalam miotłę i fruuu do gina. Cały dzień marzy mi się kanapka z zielonym ogórkiem i szynką wiejską ... ![]() ![]()
Moja cudowna Kornelia 15.07.2014 !! "...pukasz i wtedy splecione cztery dłonie biegną ci na spotkanie. Rodzice debiutanci niezgrabnie drepczemy na progu" Edytowane przez angelika__2014 Czas edycji: 2013-12-11 o 14:48 |
![]() ![]() |
![]() |
#357 |
Zadomowienie
|
bieniek
![]() no, lekarz relaksujacy, naprawde.. i mi powiedzial, ze jesli mam przeciwciala na toksoplazmoze to bede mogla jesc nawet krwiste steki ![]() ale maz mi marudzi ze nie moge owocow morza tzn malzy wszelakich bo moga miec metale ciezkie i pasozyty... no dobra. a mam kolezanke ktora rodzila rok temu, byla u tego samego lekarza.. ale sie zestresowala, sfiksowala i przez cala ciaze nie jadla: -nic co bylo nawet lekko rozowe w srodku (mieso), -majonezu "bo sa w nim surowe jajka" - taaa majonez sklepowy z surowymi jajkami.... -wieprzowiny bo niezdrowa - kawy zadnej i wina oczywiscie ze nie, ale to sa uzywki wiec rozumiem, -wszystkie warzywa i owoce po normalnym mysciu moczyla pol godziny w roztworze sody oczyszczonej zeby miec pewnosc ze sa czyste - przez 9 miesiecy nie jadla zadnych warzyw i owocow poza domem bo mogly nie byc dobrze umyte.. ehh.. to chyba przesada, co? czy ja jestem zbyt zrelaksowana? |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#358 |
Przyczajenie
|
Witam wszystkie sierpniowe mamusie i z dumą do was dołączam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#359 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Wszystko z głową.. Nie dajmy się zwariować ![]() ---------- Dopisano o 16:18 ---------- Poprzedni post napisano o 16:17 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#360 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:10.