![]() |
#331 |
Przyczajenie
|
Dot.: Fotodepilacja czy laser diodowy?
Właściwie to warto zaczekać do jesieni, bo jak wiadomo skóra przed i w trakcie zabiegów nie może być opalona, a latem może być trochę ciężko wytrzymać ciągłe ukrywanie się przed słońcem... Im bardziej blada skóra, a im ciemniejsze włoski to tym lepiej
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#332 |
Raczkowanie
|
Dzisiaj byłam pierwszy raz na depilacji laserowej IPL bikini, miałam zamiar zrobić całość ale nie dałam rady wytrzymać z bólu, zrobiłam tylko górę. Kosmetyczka kazała mi kupić sobie Emlę i następnym razem zastosować godzinę przed zabiegiem żebym była w stanie zrobić całość. Czy Was też tak okropnie to boli? Kosmetyczka powiedziała, że cała seria to ok 4 zabiegi, możliwe, że tak mało? Byłam przygotowana na 7 czy nawet 8. Jedynie cena mnie zaskoczyła, spodziewałam się, że zapłacę 100zł a jednak za całość będę musiała wydać 150zł
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#333 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny, dowiedziałam się, że w No+Vello "TRZEBA" kupić specjalny krem kojący z filtrem spf 30 za 85 zł. Czy to naprawdę konieczne? Macie ten krem? Znacie jego skład? Może jest jakiś apteczny zamiennik tańszy i przede wszystkim lepszy. Jeżeli to naciąganie na krem na alkoholu etc. za cenę prawie jednego zabiegu to nie wiem czy się opłaca.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#334 |
Przyczajenie
|
hej dzisiaj mialam moj pierwszy zabieg light sheer na lydki. Koszt: 250zl (zimowa promcja 50%, duzo gabintow teraz tak ma) wiec w porownaniu z ipl wcale nie tak drozej. wiem, ze ipl mozna za 200 zrobic cale nogi ale jak bylam na bikini (robie ipl) i pytalam o nogi to mi pani powiedziala, ze na udach mam bardzo jasne i tylko okolo 30% zniknie po serii zabiegow wiec mi na udach wcale nie zalezy. Zabieg LS nie byl taki bolsny (przygotowana bylam na najgorsze) ipl na bikini bolal mnie bardziej ale to pewnie przez miejsce (bikini jednak jest delikatniejsze) a nie typ lasera. Ale ja jestem w ogole nieczula, kazdy moze to zniesc inaczej, mialam moc 11,5 na 12 mozliwa i odebralam to naprawde jako prawie bezbolesna. takie ciepelko i lekkie klucie (przy ipl bo tam czuje glownie klucie ale tez nie jakies straszne
![]() P.S. Skonczyly mi wypadac wloski po drugim zabiegu ipl na bikini i jest naprawde bardzo dobrze, cala gora lysa (no moze kilka wloskow zostalo) nizej tez sie ladnie przerzedzilo mam nadzieje, ze nie odrosnie. na razie jestem mega zadowolona. O i jeszcze zapomnialam napisac, moj fototyp: jasna jak papier z okropnymi, grubymi, czarnymi wlosami (pierwszy raz w zyciu czuje, ze to zaleta, bo podobno oba lasery lepiej sobi z takimi radza ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#335 |
Raczkowanie
|
Witajcie! Kutikul miałaś zabieg robiony laserem light sher duet. Ja też nim miałam 4 dni temu. Mam nadzieję, że nie znikniesz z forum i będziemy mogły się wymieniać spostrzeżeniami (mam nadzieję,że pozytywnymi).
Ja też miałam pierwszy raz, w gabinecie lekarskim Elderm w Bydgoszczy,u pani Elżbiety Wysockiej na Glinkach.Całe nogi z prawie głębokim bikini zapłaciłam 850,00. Moc miałam ustawioną na 9. Totalnie nic nie bolało, oprócz delikatnego pieczenia podczas strzału lasera. Nogi musiały być ogolone na maxa. Po zabiegu żadnych wrażeń, opuchlizny, strupków, zaczerwienienia, chrostek itp. Karnację mam taką jak Ty, czyli blada skóra, czarne grube włosy. Kolejny zabieg mam za 7 tygodni. Napisze jak włosy zaczną rosnąć ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 06:09 ---------- Poprzedni post napisano o 05:05 ---------- Mogę jeszcze dodać, ze zabieg trwał na całe nogi +bikini ok. 50 minut. A teraz po 4 dniach nogi na oko są gładkie, ale jak je dotknąć to czuć ostre odrastające kikuciki (tak jak broda mojego męża na drugi dzień po goleniu ![]() ![]() Edytowane przez agaapra Czas edycji: 2011-01-21 o 04:07 Powód: błąd |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#336 |
Przyczajenie
|
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#337 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny! Znów na Gruponie jest depilacja laserowa we Wrocławiu. " 320 zł zamiast 1600 zł za serię 5 zabiegów depilacji laserowej wybranej partii ciała" ale... podany jest link do strony, która gabinetu kosmetycznego nie ma! Nie wiem więc co to za depilacja, a cena kusząca... Gdyby ktoś to rozgryzł - plis, dajcie znać szybko !
![]()
![]() |
#338 |
Raczkowanie
|
Ja z light sheer duet dostałam jakąś ulotke i chyba się skuszę. Jest 5 razy szybszy i dwa razy tańszy od tradycyjnych laserów diodowych, a bez porównania jessli chodzi o IPL.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#339 |
Raczkowanie
|
Byłam w salonie Touch Silk w Lublinie na samej próbie i po 2 tyg juz widze róznice,wlosy wypadły;D jestem zadowolona i zapisuje sie na zabieg
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#340 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() O efektach jeszcze nie opowiem, bo to dopiero początek, ale będę informować na bieżąco ![]() Co do ceny, to nie spotklałam się jeszcze z tym, żeby duet był 2 razy tańszy od reszty, chyba że trafiłaś na jakąś wyjątkową promocję ![]() Poluję na jakieś promocje na grouponie, gruperze itp., ale niestety nie trafiłam na swój laser ![]() pozdrawiam i trzymam kciuki za zwycięstwo w walce z włosami ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#341 |
Raczkowanie
|
W ostatni czwartek byłam na próbie z użyciem IPL+RF w salonie SilkTouch w Lublinie. Nie ma ani uczulenia, ani podrażnienia, więc jutro idę na zabieg. Lubię od razu przystępować do działania
![]() Mam nadzieję, że ta forma depilacji będzie na mnie skuteczna, choć pani w salonie uprzedziła z góry, że mam dość jasne włosy. Na szczęście mam wysoki próg bólowy, więc można mnie potraktować mocniejszą dawką. Po jakim czasie powinnam zauważyć "gubienie włosa"? Miałam nadzieję, że może od próby da się już zobaczyć jak to na mnie działa, ale 4 dni to chyba za mało? Fajnie by było gdyby tydzień był wystarczającym czasem na obserwację efektów. Do końca stycznia w SilkTouch są promocje pakietowe "więcej zabiegów za mniej kasy" i w sumie niegłupio byłoby z takiej oferty skorzystać. Ale znowu szkoda by było wydać pieniądze, jeśli miałoby się okazać, że jednak włoski zbyt jasne i działanie depilacji znikome. Trzymajcie za mnie kciuki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#342 |
Wtajemniczenie
|
Witam Wizażanki
![]() Czy któraś z Was może z czystym sumieniem polecić jakiś gabinet wykonujący solidnie (i nie koniecznie mocno drogo) swoją robotę z Białegostoku (ewentualnie Giżycka)? Dodam, że najbardziej interesuje mnie depilacja bikini... Będę wdzięczna za wszelkie informacje ![]()
![]() |
#343 |
Raczkowanie
|
Kochane po ilu dniach od depilacji golicie te miejsca?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#344 |
Przyczajenie
|
Ja polecam z czystym sumieniem w Białymstoku Papillon
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#345 |
Przyczajenie
|
haha ;d nie mam nic z salonami wspolnego oprocz tego ze chodze tam (juz bylam 3 razy) na bikini, wiec z jednej strony smieszne,a z drugiej oburzające że wszystkim tutaj dziewczynom zarzucasz spisek i nieczystą konkurencję.
wiadomo że to są sprawy indywidualne i na kogoś działa na kogoś nie. poza tym różne salony, różne sprzęty i różne umiejętności. ja na moj 4 zabieg IPL+RF bikini ide w polowie lutego, poki co byłam 3 razy i ... nie jestem zadowolona... 4 i 5 to niby ostatnie zabiegi a mnie przydaloby się jeszcze jedno tyle co mialam. wloski wypadly w stopniu nielicznym, moim zdaniem bardziej zadowolona bylam z wosku... skora gladka, odrstajace wlosy byly rzadsze i jasniejsze a z tego niby super zabiegu co.. 80% ciemnych twardych włosów a 20% to jakies dziwne placki skóry gdzie włosów długich nie ma. moim zdaniem porazka i strata kasy. albo DEpilacja a nie foto i inne udziwnienia (ktore pewnie sa tak jak inne uzytkowniczki pisały, na naczynka, rozstępy, blizny itd a nie na włosy) albo wosk bądz też inne "domowe" sposoby. poza tym najlepsze jak kilka razy pytałam pań ile bedzie musiało byc zabiegów, chórem mówiły że sprawa indywidualna ale ok 4 max 5 a tu sie okazalo ze byla jedna pani co miala zabiegow 10!!!! MA SA KRA |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#346 |
Przyczajenie
|
cześć dziewczyny
![]() przeczytałam cały temat, wszyściutko od deski do deski ![]() ![]() teraz na jakimś gruponie czy innym takim jest kolejna oferta na foto na 4 strefy (pachy+bikini+wąsik+broda ) i kupiłam sobie kupon, ale jest to IPL tylko... zobacze w praniu co z tego wyjdzie... przy okazji chciałam się zapytać, bo nie mam jakiegoś specjalnego problemu z wąsikiem ani z brodą (pomimo że kosmetyczka coś na ten temat wspominała z uśmiechem na twarzy xD ) to jednak nie wiem czy się decydować na zabieg w tych miejscach... bo jeśli jakoś specjalnie nie zadziała to nic straconego, ale jeśli mi zaczną tam kudły rosnąć to się wkurze... pomimo tego, że w mojej podwarszawskiej mieścinie zrobili nowy salon no+vello to na następne zabiegi chyba jednak wybiorę się do Yasumi epil na Wiktorskiej skoro mówicie że lepiej iść na IPL+RW niż samo IPL... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#347 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A powiedz mi, czy miałaś wcześniej robioną próbę laserową? Ile czasu czeka się na zabieg (duże kolejki mają)? Z góry dziękuję za odpowiedź! ![]()
![]() |
![]() |
#348 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#349 |
Raczkowanie
|
Byłam wczoraj.
Ten zabieg wymyślono chyba z myślą o mnie ![]() ![]() Jedne co na minus, ale to chyba moja wina. Robiłam łydki i bikini. Jeśli chodzi o tą drugą strefę to planowałam zostawić co nieco na łonie, ale chciałabym się pozbyć wszystkiego poniżej. I chyba niedostatecznie to zwerbalizowałam, bo pani nie zajęła się okolicą najbardziej intymną. Jakoś głupio było mi się upominać. A może ja źle rozumiem pojęcie "głębokie bikini"? Dziewczyny decydujecie się na trwałą depliację warg sromowych i okolic sromu? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#350 |
Rozeznanie
|
tak dokładnie. Następnym razem rzuć jej coś "delikatnego"
![]() ps. ja miałam 29moc i nie koniecznie jest to przyjemne ;/
![]() |
#351 |
Przyczajenie
|
Witam. Ja również byłam 3x w Papillon w B-ku. Na łydkach jest rewelacja (80-90%nie ma już!), tylko teraz uda(nie były robione) wydają się jakieś włochate i chyba będę musiała pojechać po całości. Z brodą efekt jest słabszy, ale teraz porównując do stanu wyjściowego to i tak z 50 % zniknęło. Można umówić się telefonicznie, nie wiem jakie są kolejki. Pani robi próbę dawki bezpośrednio przed zabiegiem, i ocenia odczyn na skórze ,a nie czy włoski wypadają. Dla mnie za każdym razem zaczynają wypadać po 2,5 do 3 tygodni po zabiegu. 2 II idę na 4 zabieg.Jest już nieźle!!!!!!!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#352 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#353 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny, jestem 2 tygodnie po depilacji na całe nogi + bikini laserem Light Sheer Duet i włoski odrosły mi jak na razie na ok. 1 - 1,5 mm zarówno na nogach jak i bikini. Czy też tak miałyście? Nie wysuwają mi się włosy, nie wychodzą
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#354 |
Przyczajenie
|
Ja miałam tak po IPL, ale po pierwszym zabiegu LS wypadło mi o wiele więcej włosów, głównie na bikini (nogi mniej). A goliłaś włosy zaraz po depilacji? Może w skórze pozostały resztki spalonych włosków, które za jakiś czas wypadną, a teraz wyglądają jak normalne? Spróbuj je delikatnie pociągnąć i zobacz czy są skłonne do wypadania, czy też siedzą mocno w skórze... Duże znaczenie ma też kolor Twoich włosków i karnacja. Jeśli były ciemne i grube (a skóra jasna) powinno wypaść ich więcej, ale jeśli takie nie są, pewnie potrzeba o wiele więcej zabiegów żeby efekty były widoczne. No i oczywiście ważne jest to, czy nie depilowałaś tych obszarów krótki czas przez zabiegiem. Ale nie martw się na zapas, mało osób już po pierwszym zabiegu widzi jakieś wielkie efekty, bo jak wiadomo jeden zabieg nie wystarczy.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#355 |
Przyczajenie
|
Mam prosbę. Czy ktoś mógłby mi polecić jakiś dobry salon fotodepilacji w Lublinie i oczywiście w dobrej cenie (czytaj:99zł za strefę)? Byłam już na 3 zabiegach w no vello i tak srednio jestem zadowolona. Oni podobno maja sam ipl a tu czytam ze sa tez lepsze metody.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#356 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#357 |
Raczkowanie
|
hej
Mam pytanie odnoście lasera diodowego Elos. Czy ktoś był na zabiegu tym laserem? Jest teraz promocja we wrocławiu i się zastanawiam. Jest tak samo dobry jak light sheer? prosze o opinie |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#358 |
Przyczajenie
|
Dzisiaj jest znowu promocja na gruperze na IPL. Byłam wczesniej na IPL+RF wiec nie wiem czy kupic, bo z RF bezbolesne, i teraz nie wiem czy to sprawa żelu czy jak. Odczuje duża różnicę?
I mam pytanie: myślicie że można kupić np 2 kupony na jedna partie ciala i mieć po prostu 2 zabiegi taniej? wklejam linka w razie czego: http://gruper.pl/warszawa |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#359 |
Przyczajenie
|
a w takiej samej cenie co w no vello czyli cała jedna noga 99zł?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#360 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:18.