Fotodepilacja czy laser diodowy? - Strona 12 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Medycyna estetyczna

Notka

Medycyna estetyczna W tym miejscu znajdziesz pytania i odpowiedzi z zakresu medycyny estetycznej. Wejdź i zobacz jak możesz podnieść jakość swojego życia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-01-19, 19:37   #331
lady_sensible
Przyczajenie

Dot.: Fotodepilacja czy laser diodowy?

Właściwie to warto zaczekać do jesieni, bo jak wiadomo skóra przed i w trakcie zabiegów nie może być opalona, a latem może być trochę ciężko wytrzymać ciągłe ukrywanie się przed słońcem... Im bardziej blada skóra, a im ciemniejsze włoski to tym lepiej Sama chyba nie wyrobię się do lata ze wszystkimi zabiegami (drugi mam dopiero pod koniec lutego, więc kolejny pewnie jakoś w maju itd.) i trochę żałuję, że nie znalazłam takiej promocji wcześniej, ale trudno się mówi, na szczęście nie jestem jakąś wielką fanką opalania
lady_sensible jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-20, 10:10   #332
exotic smile
Raczkowanie

Dzisiaj byłam pierwszy raz na depilacji laserowej IPL bikini, miałam zamiar zrobić całość ale nie dałam rady wytrzymać z bólu, zrobiłam tylko górę. Kosmetyczka kazała mi kupić sobie Emlę i następnym razem zastosować godzinę przed zabiegiem żebym była w stanie zrobić całość. Czy Was też tak okropnie to boli? Kosmetyczka powiedziała, że cała seria to ok 4 zabiegi, możliwe, że tak mało? Byłam przygotowana na 7 czy nawet 8. Jedynie cena mnie zaskoczyła, spodziewałam się, że zapłacę 100zł a jednak za całość będę musiała wydać 150zł I mam jeszcze jedno pytanie po jakim czasie po pierwszym zabiegu zaczną wypadać mi włoski? Bo nie wiem czy przy takiej cenie warto to robić.
exotic smile jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-20, 14:32   #333
coffee and cigarettes
Rozeznanie

Dziewczyny, dowiedziałam się, że w No+Vello "TRZEBA" kupić specjalny krem kojący z filtrem spf 30 za 85 zł. Czy to naprawdę konieczne? Macie ten krem? Znacie jego skład? Może jest jakiś apteczny zamiennik tańszy i przede wszystkim lepszy. Jeżeli to naciąganie na krem na alkoholu etc. za cenę prawie jednego zabiegu to nie wiem czy się opłaca.
coffee and cigarettes jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-20, 21:01   #334
kutikul
Przyczajenie

hej dzisiaj mialam moj pierwszy zabieg light sheer na lydki. Koszt: 250zl (zimowa promcja 50%, duzo gabintow teraz tak ma) wiec w porownaniu z ipl wcale nie tak drozej. wiem, ze ipl mozna za 200 zrobic cale nogi ale jak bylam na bikini (robie ipl) i pytalam o nogi to mi pani powiedziala, ze na udach mam bardzo jasne i tylko okolo 30% zniknie po serii zabiegow wiec mi na udach wcale nie zalezy. Zabieg LS nie byl taki bolsny (przygotowana bylam na najgorsze) ipl na bikini bolal mnie bardziej ale to pewnie przez miejsce (bikini jednak jest delikatniejsze) a nie typ lasera. Ale ja jestem w ogole nieczula, kazdy moze to zniesc inaczej, mialam moc 11,5 na 12 mozliwa i odebralam to naprawde jako prawie bezbolesna. takie ciepelko i lekkie klucie (przy ipl bo tam czuje glownie klucie ale tez nie jakies straszne. teraz skora na nogach jest lekko podrazniona, czuje sie troche jakbym za dlugo na sloncu siedziala ale tragedii nie ma (po ipl nie mialam zadnych podraznien). Nastpny zabieg mam za ok. 8-10 tyg. wiec inaczej niz ipl gdzie robi sie co miesiac. Kolejna roznica to taka, ze do LS skora musiala byc gladko ogolona a nie z odrostami (lekarz jeszcze poprawial niektore miejsca maszynka zeby nic nie bylo). Na efekty trzeba czekac tak przy ipl czyli do miesiaca ale mi po ipl juz po tygodniu wypadaja wiec tu tez sie tak spodziewam. Napisze jak zaczna wypadac.
P.S. Skonczyly mi wypadac wloski po drugim zabiegu ipl na bikini i jest naprawde bardzo dobrze, cala gora lysa (no moze kilka wloskow zostalo) nizej tez sie ladnie przerzedzilo mam nadzieje, ze nie odrosnie. na razie jestem mega zadowolona.
O i jeszcze zapomnialam napisac, moj fototyp: jasna jak papier z okropnymi, grubymi, czarnymi wlosami (pierwszy raz w zyciu czuje, ze to zaleta, bo podobno oba lasery lepiej sobi z takimi radza)
kutikul jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-21, 05:09   #335
agaapra
Raczkowanie

Witajcie! Kutikul miałaś zabieg robiony laserem light sher duet. Ja też nim miałam 4 dni temu. Mam nadzieję, że nie znikniesz z forum i będziemy mogły się wymieniać spostrzeżeniami (mam nadzieję,że pozytywnymi).
Ja też miałam pierwszy raz, w gabinecie lekarskim Elderm w Bydgoszczy,u pani Elżbiety Wysockiej na Glinkach.Całe nogi z prawie głębokim bikini zapłaciłam 850,00. Moc miałam ustawioną na 9. Totalnie nic nie bolało, oprócz delikatnego pieczenia podczas strzału lasera. Nogi musiały być ogolone na maxa. Po zabiegu żadnych wrażeń, opuchlizny, strupków, zaczerwienienia, chrostek itp. Karnację mam taką jak Ty, czyli blada skóra, czarne grube włosy. Kolejny zabieg mam za 7 tygodni. Napisze jak włosy zaczną rosnąć lub wypadać . Pozdrawiam wszystkich i do usłyszenia

---------- Dopisano o 06:09 ---------- Poprzedni post napisano o 05:05 ----------

Mogę jeszcze dodać, ze zabieg trwał na całe nogi +bikini ok. 50 minut. A teraz po 4 dniach nogi na oko są gładkie, ale jak je dotknąć to czuć ostre odrastające kikuciki (tak jak broda mojego męża na drugi dzień po goleniu ) mam nadzieję, że te włoski wysuną, wypadną po prostu a nie odrosną -jak zawsze

Edytowane przez agaapra
Czas edycji: 2011-01-21 o 04:07 Powód: błąd
agaapra jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-21, 22:58   #336
j880
Przyczajenie

Smile Dot.: Fotodepilacja czy laser diodowy?

ja mam inne doświadczenia z laserem light sher , w ubiegłym roku skorzystałam z depilacji na twarz , pomimo że zakupiłam i użyłam kremu znieczulającego Emla , bolało przeokropnie , nie zaprzeczę po 3 zabiegach w 60 % zniknęło paskudztwo , od niedawna pojawił sie w Częstochowie nowy gabinet fotodepilacja , konsultacja i próba przeprowadzona za darmo,a każdy zabieg danej części ciała to koszt 99zł ( dwie pachy ,cała noga , twarz), zapewniam zabieg bezbolesny , a rezultat jak na razie super , na początku grudnia zrobiłam pachy i jak na razie nie wymaga poprawy bo te kilka wątłych włosków załatwię może za miesiąc , gabinety tej firmy są w całej Polsce No+Vello, teraz jest promocja kupując karnet 3 zabiegów 4 gratis - pozdrawiam i życzę skutecznego usunięcia paskudztwa nie zależnie jaki sposób i metodę wybierzecie
j880 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-22, 06:04   #337
Arta
Raczkowanie

Dziewczyny! Znów na Gruponie jest depilacja laserowa we Wrocławiu. " 320 zł zamiast 1600 zł za serię 5 zabiegów depilacji laserowej wybranej partii ciała" ale... podany jest link do strony, która gabinetu kosmetycznego nie ma! Nie wiem więc co to za depilacja, a cena kusząca... Gdyby ktoś to rozgryzł - plis, dajcie znać szybko !

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-01-23, 09:52   #338
nowa_kacha
Raczkowanie

Ja z light sheer duet dostałam jakąś ulotke i chyba się skuszę. Jest 5 razy szybszy i dwa razy tańszy od tradycyjnych laserów diodowych, a bez porównania jessli chodzi o IPL.
nowa_kacha jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-23, 19:11   #339
Anjuna
Raczkowanie

Byłam w salonie Touch Silk w Lublinie na samej próbie i po 2 tyg juz widze róznice,wlosy wypadły;D jestem zadowolona i zapisuje sie na zabieg
Anjuna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-23, 19:18   #340
misioqlka1202
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez nowa_kacha Pokaż wiadomość
Ja z light sheer duet dostałam jakąś ulotke i chyba się skuszę. Jest 5 razy szybszy i dwa razy tańszy od tradycyjnych laserów diodowych, a bez porównania jessli chodzi o IPL.
Wczoraj miałam robione łydki za pomocą Light Sheer Duet. Rzeczywiście jest szybki i prawie bezbolesny. Miałam ustawioną moc 10,5 jednostek na 12 możliwych, może wytrzymałabym więcej, bo Pani robiła mi też próbę przy 11, ale ostatecznie uznała, że tak jest ok
O efektach jeszcze nie opowiem, bo to dopiero początek, ale będę informować na bieżąco kolejna depilacja za 8 tygodni.

Co do ceny, to nie spotklałam się jeszcze z tym, żeby duet był 2 razy tańszy od reszty, chyba że trafiłaś na jakąś wyjątkową promocję Cena jest raczej porównywalna do zwykłego Ligft Sheera. Ja za łydki płaciłam przy 20%zniżce 400zł (w tym miałam zrobione kolana i stopy).
Poluję na jakieś promocje na grouponie, gruperze itp., ale niestety nie trafiłam na swój laser

pozdrawiam i trzymam kciuki za zwycięstwo w walce z włosami
misioqlka1202 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-23, 20:23   #341
Viranna
Raczkowanie

W ostatni czwartek byłam na próbie z użyciem IPL+RF w salonie SilkTouch w Lublinie. Nie ma ani uczulenia, ani podrażnienia, więc jutro idę na zabieg. Lubię od razu przystępować do działania

Mam nadzieję, że ta forma depilacji będzie na mnie skuteczna, choć pani w salonie uprzedziła z góry, że mam dość jasne włosy. Na szczęście mam wysoki próg bólowy, więc można mnie potraktować mocniejszą dawką.

Po jakim czasie powinnam zauważyć "gubienie włosa"? Miałam nadzieję, że może od próby da się już zobaczyć jak to na mnie działa, ale 4 dni to chyba za mało?

Fajnie by było gdyby tydzień był wystarczającym czasem na obserwację efektów. Do końca stycznia w SilkTouch są promocje pakietowe "więcej zabiegów za mniej kasy" i w sumie niegłupio byłoby z takiej oferty skorzystać. Ale znowu szkoda by było wydać pieniądze, jeśli miałoby się okazać, że jednak włoski zbyt jasne i działanie depilacji znikome.

Trzymajcie za mnie kciuki
Viranna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-01-24, 07:58   #342
szprotka_mada
Wtajemniczenie

Witam Wizażanki

Czy któraś z Was może z czystym sumieniem polecić jakiś gabinet wykonujący solidnie (i nie koniecznie mocno drogo) swoją robotę z Białegostoku (ewentualnie Giżycka)? Dodam, że najbardziej interesuje mnie depilacja bikini...
Będę wdzięczna za wszelkie informacje

Kubuś

ex-aparatka
góra- 30.06.10- 17.11.11
dół- 01.09.10- 26.08.11

koszt leczenia- 6225 zł

szprotka_mada jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-24, 09:14   #343
exotic smile
Raczkowanie

Kochane po ilu dniach od depilacji golicie te miejsca?
exotic smile jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-24, 11:17   #344
martini87
Przyczajenie

Ja polecam z czystym sumieniem w Białymstoku Papillon byłam trzy razy i jestem zadowolona, w tym tygodniu idę na czwarty zabieg. Efekty są, więc myślę, że warto w to inwestowac
martini87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-24, 12:09   #345
theo0
Przyczajenie

haha ;d nie mam nic z salonami wspolnego oprocz tego ze chodze tam (juz bylam 3 razy) na bikini, wiec z jednej strony smieszne,a z drugiej oburzające że wszystkim tutaj dziewczynom zarzucasz spisek i nieczystą konkurencję.
wiadomo że to są sprawy indywidualne i na kogoś działa na kogoś nie.
poza tym różne salony, różne sprzęty i różne umiejętności.

ja na moj 4 zabieg IPL+RF bikini ide w polowie lutego,
poki co byłam 3 razy i ... nie jestem zadowolona... 4 i 5 to niby ostatnie zabiegi a mnie przydaloby się jeszcze jedno tyle co mialam.
wloski wypadly w stopniu nielicznym, moim zdaniem bardziej zadowolona bylam z wosku... skora gladka, odrstajace wlosy byly rzadsze i jasniejsze a z tego niby super zabiegu co.. 80% ciemnych twardych włosów a 20% to jakies dziwne placki skóry gdzie włosów długich nie ma.

moim zdaniem porazka i strata kasy.

albo DEpilacja a nie foto i inne udziwnienia (ktore pewnie sa tak jak inne uzytkowniczki pisały, na naczynka, rozstępy, blizny itd a nie na włosy) albo wosk bądz też inne "domowe" sposoby.

poza tym najlepsze jak kilka razy pytałam pań ile bedzie musiało byc zabiegów, chórem mówiły że sprawa indywidualna ale ok 4 max 5
a tu sie okazalo ze byla jedna pani co miala zabiegow 10!!!!
MA SA KRA
theo0 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-24, 16:21   #346
nessaaneri
Przyczajenie

cześć dziewczyny

przeczytałam cały temat, wszyściutko od deski do deski no i chyba się zdecydowałam

teraz na jakimś gruponie czy innym takim jest kolejna oferta na foto na 4 strefy (pachy+bikini+wąsik+broda ) i kupiłam sobie kupon, ale jest to IPL tylko... zobacze w praniu co z tego wyjdzie...
przy okazji chciałam się zapytać, bo nie mam jakiegoś specjalnego problemu z wąsikiem ani z brodą (pomimo że kosmetyczka coś na ten temat wspominała z uśmiechem na twarzy xD ) to jednak nie wiem czy się decydować na zabieg w tych miejscach... bo jeśli jakoś specjalnie nie zadziała to nic straconego, ale jeśli mi zaczną tam kudły rosnąć to się wkurze...

pomimo tego, że w mojej podwarszawskiej mieścinie zrobili nowy salon no+vello to na następne zabiegi chyba jednak wybiorę się do Yasumi epil na Wiktorskiej skoro mówicie że lepiej iść na IPL+RW niż samo IPL...
nessaaneri jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-24, 17:23   #347
szprotka_mada
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez martini87 Pokaż wiadomość
Ja polecam z czystym sumieniem w Białymstoku Papillon byłam trzy razy i jestem zadowolona, w tym tygodniu idę na czwarty zabieg. Efekty są, więc myślę, że warto w to inwestowac
Właśnie zajrzałam na ich stronkę i jestem normalnie zszokowana (pozytywnie) cenami .
A powiedz mi, czy miałaś wcześniej robioną próbę laserową? Ile czasu czeka się na zabieg (duże kolejki mają)?
Z góry dziękuję za odpowiedź!

Kubuś

ex-aparatka
góra- 30.06.10- 17.11.11
dół- 01.09.10- 26.08.11

koszt leczenia- 6225 zł

szprotka_mada jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-24, 18:25   #348
Anjuna
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Viranna Pokaż wiadomość
Po jakim czasie powinnam zauważyć "gubienie włosa"? Miałam nadzieję, że może od próby da się już zobaczyć jak to na mnie działa, ale 4 dni to chyba za mało?

Fajnie by było gdyby tydzień był wystarczającym czasem na obserwację efektów. Do końca stycznia w SilkTouch są promocje pakietowe "więcej zabiegów za mniej kasy" i w sumie niegłupio byłoby z takiej oferty skorzystać. Ale znowu szkoda by było wydać pieniądze, jeśli miałoby się okazać, że jednak włoski zbyt jasne i działanie depilacji znikome.

Trzymajcie za mnie kciuki
Ja mialam próbe tam dokładnie 2tyg temu i w sumie po ok.1,5 tyg juz widziałam róznice,ze tam gdzie była próba nie ma włosów( w sumie to nie bylo tak ze nie było wogole,wyrosły jakies pojedyńczea po probie po 3 dniach goliłam,jestem zadowolona
Stary 2011-01-25, 18:57   #349
Viranna
Raczkowanie

Byłam wczoraj.

Ten zabieg wymyślono chyba z myślą o mnie Może to dziwne, ale dla mnie jest zwyczajnie przyjemny i relaksujący. Miałam robione mocą 25 - nie wiem czy to dużo czy mało, ale minimalne "ukłucia" czułam tylko na tyle ud i przy głębszych miejscach w pachwinie. Ale nawet to było w sumie całkiem ok - może mam skłonności masochistyczne

Jedne co na minus, ale to chyba moja wina. Robiłam łydki i bikini. Jeśli chodzi o tą drugą strefę to planowałam zostawić co nieco na łonie, ale chciałabym się pozbyć wszystkiego poniżej. I chyba niedostatecznie to zwerbalizowałam, bo pani nie zajęła się okolicą najbardziej intymną. Jakoś głupio było mi się upominać.

A może ja źle rozumiem pojęcie "głębokie bikini"? Dziewczyny decydujecie się na trwałą depliację warg sromowych i okolic sromu?
Viranna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-01-25, 19:23   #350
pszczola2000
Rozeznanie

tak dokładnie. Następnym razem rzuć jej coś "delikatnego" "głębiej tez robimy"

ps. ja miałam 29moc i nie koniecznie jest to przyjemne ;/

Go włoski Go!

(70cm)

Po ENCANTO można myć włosy już po 3h!!

pszczola2000 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-26, 17:13   #351
cokolwiek76
Przyczajenie

Witam. Ja również byłam 3x w Papillon w B-ku. Na łydkach jest rewelacja (80-90%nie ma już!), tylko teraz uda(nie były robione) wydają się jakieś włochate i chyba będę musiała pojechać po całości. Z brodą efekt jest słabszy, ale teraz porównując do stanu wyjściowego to i tak z 50 % zniknęło. Można umówić się telefonicznie, nie wiem jakie są kolejki. Pani robi próbę dawki bezpośrednio przed zabiegiem, i ocenia odczyn na skórze ,a nie czy włoski wypadają. Dla mnie za każdym razem zaczynają wypadać po 2,5 do 3 tygodni po zabiegu. 2 II idę na 4 zabieg.Jest już nieźle!!!!!!!
cokolwiek76 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-27, 14:14   #352
martini87
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez szprotka_mada Pokaż wiadomość
Właśnie zajrzałam na ich stronkę i jestem normalnie zszokowana (pozytywnie) cenami .
A powiedz mi, czy miałaś wcześniej robioną próbę laserową? Ile czasu czeka się na zabieg (duże kolejki mają)?
Z góry dziękuję za odpowiedź!
Nie mają zbyt dużej kolejki, ja w zasadzie na pierwszy zabieg czekałam ok tygodnia, nie miałam robionej próby, ponieważ z przeprowadzonego ze mną "wywiadu" nie było przeciwwskazań do zabieu. Przed samą depilacją pani zrobiła mi kilka próbnych "strzałów" żeby ustalić odpowiednią dla mnie moc lasera, czyli taką przy której mnie nie bolało Później umawiasz się na kolejny zabieg po około czterech tygodniach a następnie to już chyba indywidualnie się dostosowuje czas odstępu pomiędzy kolejnymi depilacjami. Ja jestem już teraz po czwartym zabiegu i jak wypadną mi włosy to wtedy myślę, że będę mogła obiektywnie powiedzieć czy to działa bo cztery zabiegi to podobno minimum.
martini87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-27, 19:18   #353
agaapra
Raczkowanie

Dziewczyny, jestem 2 tygodnie po depilacji na całe nogi + bikini laserem Light Sheer Duet i włoski odrosły mi jak na razie na ok. 1 - 1,5 mm zarówno na nogach jak i bikini. Czy też tak miałyście? Nie wysuwają mi się włosy, nie wychodzą . Zauważyłam, że tylko w pojedynczych miejscach nie odrastają. Też tak miałyście? Po depilacji nie miałam żadnych poparzeń, krostek itp.
Stary 2011-01-28, 11:21   #354
lady_sensible
Przyczajenie

Ja miałam tak po IPL, ale po pierwszym zabiegu LS wypadło mi o wiele więcej włosów, głównie na bikini (nogi mniej). A goliłaś włosy zaraz po depilacji? Może w skórze pozostały resztki spalonych włosków, które za jakiś czas wypadną, a teraz wyglądają jak normalne? Spróbuj je delikatnie pociągnąć i zobacz czy są skłonne do wypadania, czy też siedzą mocno w skórze... Duże znaczenie ma też kolor Twoich włosków i karnacja. Jeśli były ciemne i grube (a skóra jasna) powinno wypaść ich więcej, ale jeśli takie nie są, pewnie potrzeba o wiele więcej zabiegów żeby efekty były widoczne. No i oczywiście ważne jest to, czy nie depilowałaś tych obszarów krótki czas przez zabiegiem. Ale nie martw się na zapas, mało osób już po pierwszym zabiegu widzi jakieś wielkie efekty, bo jak wiadomo jeden zabieg nie wystarczy.
lady_sensible jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-29, 06:36   #355
Marttitta87
Przyczajenie

Mam prosbę. Czy ktoś mógłby mi polecić jakiś dobry salon fotodepilacji w Lublinie i oczywiście w dobrej cenie (czytaj:99zł za strefę)? Byłam już na 3 zabiegach w no vello i tak srednio jestem zadowolona. Oni podobno maja sam ipl a tu czytam ze sa tez lepsze metody.
Marttitta87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-29, 08:58   #356
Anjuna
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Marttitta87 Pokaż wiadomość
Mam prosbę. Czy ktoś mógłby mi polecić jakiś dobry salon fotodepilacji w Lublinie i oczywiście w dobrej cenie (czytaj:99zł za strefę)? Byłam już na 3 zabiegach w no vello i tak srednio jestem zadowolona. Oni podobno maja sam ipl a tu czytam ze sa tez lepsze metody.
Ja byłam w touch silk w olimpie i po samej próbie wypadło mi 90%wlosków na bikini wiec jestem zadowolona,wczoraj miałam całe za tydz sie przekonam czy wypadaja....
Stary 2011-01-29, 13:42   #357
Marynia19
Raczkowanie

hej
Mam pytanie odnoście lasera diodowego Elos.
Czy ktoś był na zabiegu tym laserem?
Jest teraz promocja we wrocławiu i się zastanawiam.
Jest tak samo dobry jak light sheer?
prosze o opinie
Marynia19 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-29, 15:42   #358
klejka
Przyczajenie

Dzisiaj jest znowu promocja na gruperze na IPL. Byłam wczesniej na IPL+RF wiec nie wiem czy kupic, bo z RF bezbolesne, i teraz nie wiem czy to sprawa żelu czy jak. Odczuje duża różnicę?

I mam pytanie: myślicie że można kupić np 2 kupony na jedna partie ciala i mieć po prostu 2 zabiegi taniej?
wklejam linka w razie czego:
http://gruper.pl/warszawa
klejka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-29, 18:03   #359
Marttitta87
Przyczajenie

a w takiej samej cenie co w no vello czyli cała jedna noga 99zł?
Marttitta87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-30, 13:12   #360
agaapra
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez lady_sensible Pokaż wiadomość
Ja miałam tak po IPL, ale po pierwszym zabiegu LS wypadło mi o wiele więcej włosów, głównie na bikini (nogi mniej). A goliłaś włosy zaraz po depilacji? Może w skórze pozostały resztki spalonych włosków, które za jakiś czas wypadną, a teraz wyglądają jak normalne? Spróbuj je delikatnie pociągnąć i zobacz czy są skłonne do wypadania, czy też siedzą mocno w skórze... Duże znaczenie ma też kolor Twoich włosków i karnacja. Jeśli były ciemne i grube (a skóra jasna) powinno wypaść ich więcej, ale jeśli takie nie są, pewnie potrzeba o wiele więcej zabiegów żeby efekty były widoczne. No i oczywiście ważne jest to, czy nie depilowałaś tych obszarów krótki czas przez zabiegiem. Ale nie martw się na zapas, mało osób już po pierwszym zabiegu widzi jakieś wielkie efekty, bo jak wiadomo jeden zabieg nie wystarczy.
rzeczywiście włoski tylko wystarczy pociągnąć a one same wychodzą, tylko zostały pojedyncze sztuki (pewnie laser je nie złapał albo pani zrobiła te miejsca niedokładnie). Włosy, jeśli odrosną ogolę przed drugim zabiegiem, ale to dopiero w pierwszym tygodniu marca. Jestem w szoku, że one same wyszły (po delikatnym pociągnięciu), to wyglądało tak jakby one leżały na skórze.Karnację mam jasną , włosy ciemne i mocne-sztywne.Od wakacji się nie opalałam , nie depilowałam ani nie używałam samoopalacza i solarium- przygotowywałam się fizycznie, psychicznie i finansowo do serii zabiegów. Teraz widzę, że warto było
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości