|
|
#331 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: My Mad Fat Diary, MMFD, kto ogląda? :)
|
|
#332 |
|
Zakorzenienie
|
uwaga spoiler !
raewidzi świat oczami chloe ponieważ przeczyta jej pamiętnik (retrospekcje) koniec taki jak w 5
![]() Edytowane przez mal00nie Czas edycji: 2014-03-18 o 19:21 |
|
|
|
|
#333 |
|
Przyczajenie
|
UWAGA!!! Przemyślenia na temat 6 odcinka!!! Zobaczyłam, ze wiele ludzi na wątkach MMFD na temat 6 odcinka ma tyle do powiedzenia, ze Rae po prostu jest wredną suką, a Chloe zawsze była jej przyjaciółką. Otóż uważam, że tak do końca nie jest. Rae pamięta inaczej niektóre wydarzenia, Chole inaczej. Obie w swoich pamiętnikach piszą o sobie i o swoich emocjach, a nie o tym jak zachowywała się druga z nich. W wersji Rae, Chole zawsze wydaje sie jakby ją nic nie obchodzilo, tak samo Chole pisze w swoim dzienniku o Rae. Tak do konca nie bedziemy wiedziec jak wyglądały ich realcje na prawde. W ostaniej scenie porównywania zapisków dziewczyn widac od razu, ze Rae, która miala problem z tym, ze jest smarkata, tak odebrala rozmowe z Chloe, natomiast Chloe mogła rowniez napisac to co wtedy tak naprawde czula podczas klotni. Mysle, ze gdyby Chole przeczytala dziennik Rae, tez doszlaby do wniosku, ze nie byla super przyjaciolką mimo, ze tak jej sie wydawalo. Dużo osób mowi, ze na koniec Rae zamiast pojsc do Liama powinna poleciec odnalezc Chloe, a nie dac wskazowki jej rodzicom. Ja mysle, ze poszla do niego, bo tak naprawde chciala sie ukarac za wszytsko, Chloe, Finna i cala reszte tego syfu, Uswiadomila sobie jeszcze bardziej, ze jest beznadziejna, dala się poniesc emocjom Chloe, ktore na pewno tez byly subiektywne i po prostu uwierzyla Liamowi, ze dla niej nie ma powrotu, jest jaka jest i powinna byc z Liamem, bo on tez jest jaki jest. Podejrzewam, ze sie to wyjasni w jakis sposob w odc.7, bo wiemy, ze ona nic do Liama nie czuje, procz tego, ze sa podobni. Kocha Finna, ale nie zasluguje na niego, mimo ,ze wie co on do niej czuje. Szkoda, ze tak uwaza, bo na pewno potem bedzie cirpiec. Jednak ze spoilerow od 7. wynika, ze sie opamieta, w kazdym razie bedzie chciala zjednoczyc gang, odnowic relacje z Chloe, mamą, myslę, ze koniec konca z Finnem tez (choc moze do siebie nie wroca w tym sezonie, ale raczej na pewno cos bedzie na ten temat, bo za duzo jest wskazowek ku temu, Gdyby ich watek byl skonczony, serial nie nawiazywalby juz do ich relacji, a na pewno nie na zasadach romantycznych z zazdroscia, bolem itd). 6 odcinek dla mnie byl emocjonujacy i wrecz genialny, pokazujacy, ze nie ma bialo-czarnych charakterow w normalym zyciu, wszyscy ma swoje dobre i zle strony. Nie wiem, ale chyba potrzebowalam wylac swoje przemyslenia. A Wy co myslicie o tym odcinku ?
|
|
|
|
|
#334 |
|
Zakorzenienie
|
zgadzam się z Tobą Pinika
|
|
|
#335 |
|
Zakorzenienie
|
och, przepięknie opisany odcinek
aż się złamię i obejrzę jutro odcinki 3-6. Dzięki
|
|
#336 |
|
Chimay
|
Nie ma za bardzo co dodać do opinii PiNiki.
Wiadomo było, że każda z nich będzie siebie samą w pamiętniku przedstawiać jako tę lepszą (ach ta cudowna, kobieca przyjaźń ), a to jak było naprawdę można by odtworzyć dopiero w połączeniu z relacją osób trzecich.Co do Liama dopiero w tym odcinku widać było jak na dłoni, jak destrukcyjny wpływ ma ta znajomość na Rae. Ona potrzebuje akceptacji mobilizującej do zmian, nie akceptacji na zasadzie "oboje jesteśmy beznadziejni, ale mamy to gdzieś." Może nie powinno, ale podobało mi się jak Kester na niego huknął podczas sesji grupowej ![]()
|
|
|
#337 |
|
Przyczajenie
|
Co do Liama dopiero w tym odcinku widać było jak na dłoni, jak destrukcyjny wpływ ma ta znajomość na Rae. Ona potrzebuje akceptacji mobilizującej do zmian, nie akceptacji na zasadzie "oboje jesteśmy beznadziejni, ale mamy to gdzieś." Może nie powinno, ale podobało mi się jak Kester na niego huknął podczas sesji grupowej
![]() [/QUOTE] Myślę, ze ogolnie Liam sam w sobie jest biedną postacią, zbyt zagubioną, żeby sobie poradzić, w dodatku on nie chce wyjść ze swoich lęków i problemów. Jakby nie patrzeć, to on namawiał Rae na głębszą relację, mimo że sugrował na początku tylko samą zabawę. Rae jest dla niego ważna, nie chce jej stracić. Mi się wydaje, że oni oboje mają na siebie zły wpływ....
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#338 | |
|
Chimay
|
Cytat:
|
|
|
|
#339 |
|
Przyczajenie
|
Szczerze to, przyszło mi na myśl, że w przedostatnim odcinku 1 sezonu widzieliśmy świat oczami Tix, a potem wiadomo co się stało, to teraz skoro widzieliśmy świat oczami Chloe w przedostatnim odc.2 sezonu to ona może leży gdzieś martwa w krzakach ;/ Jednak wątpię w to, bo jest to dość słabe rozwiązanie.
A wracając do wątku z Finnem to mi się wydaję, że koniec końców może być tak, że jednak Finn otrząsnął się już po Rae (w koncu mineło trochę czasu) i ona uświadomi sobie ile straciła z powodu głupoty i po prostu Finn skończy jako jej kolejna lekcja w jej życiu, że trzeba doceniać co sie ma, bo można to w koncu stracić. W następnym sezonie po prostu może będzie jakiś nowy przystojniak ![]() ![]() Chyba, że znowu będą odgrzewać po jakimś czasie znowu ten wątek w stylu "misja odzyskać Finna"
|
|
|
|
|
#340 |
|
Przyczajenie
|
Dziewczyny, dokopała się z Was może któraś do BIG spoilera odc 7 ???
Wszyscy na tumblr wysyłają go sobie prywatnie, podobno to jakaś super akcja jest ! Wyciekł podobno ze strony 4od, więc raczej nie ściema |
|
|
|
|
#341 | |
|
Chimay
|
Cytat:
|
|
|
|
#342 |
|
Chimay
|
http://my-madfat-diary.tumblr.com/po...odie-comer-and wolę Sharon bez grzywki
|
|
|
#343 |
|
Zakorzenienie
|
uwielbiam Finna
|
|
|
|
|
#344 | |
|
Zakorzenienie
|
“
Cytat:
|
|
|
#345 |
|
Zakorzenienie
|
OMG. Obejrzałam ciągiem cały sezon, do odcinka numer 6.
6 mnie powalił... Dosłownie. Boże, oby to się wszystko dobrze skończyło, już nie chodzi o Rae i Finna, ale o Chloe. Chciałabym, żeby Rae zostawiła Liama, on ją niszczy. Liam musi w sobie dużo mrocznych rzeczy mieć, skoro Kester negatywnie się o nim wypowiada i tak go traktuje. Och, chryste. Oby było ok. Jestem w szoku jak dobry jest drugi sezon. Myślałam, że będzie cienizną, ale nie - jest jeszcze prawdziwszy, smutniejszy, boleśniejszy niż pierwszy sezon. Ale tak realny, że aż chce się czasem zapłakać. Matko bosko kochano. O której przeważnie wcześniejsze odcinki pojawiają się na platformie ☠☠☠☠☠☠☠☠? Ktoś z was wie? przed czy po emisji w tv regularnego odcinka? Bo muszę jutro obejrzeć odcinek 7 ![]() Jeśli później, to będę zmuszona oglądać "na żywo" (tak jak pierwszy odcinek) Te emocje, ten stres, że się czegoś nie zrozumiało, to podniesione ciśnienie. Która oglądała pierwszy odcinek "na żywo" wie, o czym piszę ![]() Bezcenne chwile
|
|
#346 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale może byłby już po północy - jak sądzisz ?? ja pewnie zasnę i nie dam rady sprawdzić
|
|
|
|
#347 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo kiedyś widziałam na twitterze, że napisali, że po odcinku w tv zapraszają na platformę do obejrzenia kolejnego odcinka. Ja będę oglądać "na żywo" ![]() Cały dzień na to czekam, a wczoraj przez całą noc śnił mi się ten ostatni odcinek.Źle się skończył. Mam nadzieję, że mimo zapowiedzi, główna bohaterka się ogarnie i wszystko będzie ok
|
|
|
#348 |
|
Przyczajenie
|
A gdzie wy oglądacie na zywo? :x ja nie mogę na tym 4 channel, nie działają mi filmiki...
|
|
|
|
|
#349 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
[usunięto linki] to jest na żywo z kanału e. jeszcze tutaj: [usunięto linki] A to wszystko info z pierwszego posta w tym wątku ![]() PS. Fajny nick
Edytowane przez emememsik Czas edycji: 2014-10-08 o 12:07 Powód: niedozwolone linki |
||
|
|
|
|
#350 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja też tak miałam 1) musisz mieć google chrome 2) specjalną nakładkę zmieniającą IP na angielskie GB 3) zalogować się na kanale i wuala
![]() Edytowane przez mal00nie Czas edycji: 2014-03-24 o 21:58 |
|
|
|
|
|
#351 |
|
Przyczajenie
|
czyli, ty oglądsz teraz?
czy bedziesz o 23? a dziękuje :3---------- Dopisano o 22:08 ---------- Poprzedni post napisano o 22:06 ---------- leci już pewnie?
|
|
|
|
|
#352 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a na E4 kolejny jest jakby następnego dnia więc na razie nigdzie nie oglądam widziałam wszystkie do 6
|
|
|
|
#353 |
|
Zakorzenienie
|
nie, no ja mam coś z garem
![]() przecież teraz na e4 jest premiera odcinka numer 6, który już oglądałam. A siódmy wrzucą na stronie po jego emisji, czyli po 00:00. Czyli jednak nie oglądam, bo do roboty muszę o 6:00 wstać. Jutro obejrzę i zdam relację. Sorry za wprowadzenie w błąd, nie wiem co mi się pomyliło Aż dziwne, że mnie żadna z błędu nie wyprowadziła ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#354 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zobaczę jutro
|
|
|
|
#355 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak się nakręciłam, ze dzisiaj zobaczę jak to się kończy, że zapomniałam o całym świecie i nieuważnie przeczytałam ![]() Przepraszam Chyba wstanę wcześniej i obejrzę rano odcinek, bo nie wyczymię
|
|
|
#356 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
XD oj, ja mam do szkoły przed 10 także się wyśpię, ale wiesz ja te oglądałam już szósty więc po co ja szukam.. No nie wiem, ja tam nic nie ogarniałam, więc nie wiem gdzie tam błąd jakiś popełniłaś
|
|
|
|
|
|
#357 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Odcinek kończy się w okolicach 23:00 czasu lokalnego, czyli u nas będzie to północ. Wtedy właśnie wrzucają kolejny odcinek na stronę ☠☠☠☠☠☠☠☠ (po emisji odcinka wcześniejszego w tv). Czyli za jakieś 1,5 h powinien być na stronie
|
|
|
#358 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
dora zrobiłam wszytsko jak potrzeba zaraz sprawdzę czy filmiki działają oby
|
|
|
|
|
|
#359 |
|
Zakorzenienie
|
i koniec ...
|
|
|
#360 |
|
Zakorzenienie
|
koniec.
nie chcę 3 sezonu, ale pewnie będzie. Zakończenie fajne, bo wątki mogą być kontynuowane w kolejnej serii, ale serial może zostać w tym momencie zakończony i widzowie też nie będą zawiedzeni. Nie ma niedopowiedzień, wszystko jest wyjaśnione. Dużo się dzieje przez te 47 minut, już myślałam, że nie zdążą wszystkich spraw ująć w odcinku. Ale się udało
![]() |
Nowe wątki na forum Kultura(lnie)
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:11.

czy bedziesz o 23? a dziękuje :3
XD oj, ja mam do szkoły przed 10 także się wyśpię, ale wiesz ja te oglądałam już szósty więc po co ja szukam..