|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#331 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXI
Agatko A próbowałaś bronzer z firmy Avon
Ja mam go już jakiś czas, jest nawet fajny i trwały. A można go kupić na all za gorszeEliza Nie martw się wagą, po porodzie samo wszystko poleci. Logiczne, że masz większy brzuch, bo to bliźniaki. Barbie My wogole nie mieliśmy monitora Kucyk Nie używaj za często detektora, bo on dla dziecka też nie jest obojetny. Poczujesz ruchy to bedziesz bardziej spokojna Zeberko Udało Ci się gdzieś dostać do gina ![]() Iza Jak się czujesz TŻ pomaga w nocy
|
|
|
|
#332 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXI
Cytat:
o tym w żelu? ja w sumie nie bardzo przepadam za bronzerami...tamtym się zainteresowałam bo ma dobre opinie....i chciałabym chyba ten brązująco-matujący......
Dla świata Byliście tylko cząstką, dla Nas całym światem.... 26,01,2011[*] 23,04,2013[*] Nasze Szczęście- IGOREK Edytowane przez agatkaa1 Czas edycji: 2014-01-15 o 12:29 |
|
|
|
|
#333 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#334 | |
|
Zadomowienie
|
Temat bronzerów to dla mnie totalna magia.. nigdy nie używałam
nie licząc pewnie makijażu ślubnego zrobionego przez wizażystkę.Podziwiam Waszą wiedzę w tym temacie i umiejętności używania tych cudnych kosmetyków! Cytat:
![]() No i jak ruchy? Panienki aktywne czy śpią? Bo moja od jakiejś godziny znów urządza sobie fitness ![]() Kucyku my kupujemy dokładnie ten model z dwoma płytkami. Dla mnie to jest urządzenie absolutnie must have! |
|
|
|
|
#335 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 12:47 ---------- Poprzedni post napisano o 12:46 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 12:49 ---------- Poprzedni post napisano o 12:47 ---------- Ja planuje kupic 2 nowe monitory. Albo na allegro albo smyku z 30% znizka pracownicza. Moim zdaniem monitor powinien byc nowy. Chyba tylko do takiego bede miala zaufanie Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 12:50 ---------- Poprzedni post napisano o 12:49 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 12:52 ---------- Poprzedni post napisano o 12:50 ---------- Cytat:
A moje Laski daja dzis czadu. Spac im sie ne chce najwidoczniej ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||||
|
|
|
#336 |
|
Zakorzenienie
|
No to widzę że Angelcare znany i lubiany
![]() Anitaxas dla mnie to też podstawa wyprawki...Na moim mamusiowym wątku dziewczyny pisały że to nie potrzebne.No chyba że wcześniak albo matka paliła w ciąży.... ![]() Chce kupić własnie dwupłytkowy z nianią. Mimo że mieszkanko 60m2, to jednak mój wzrok przez ściany nie przenika... ![]() Iza nie dociera do mnie że jeżeli wszystko dobrze pójdzie, to mnie też to czeka....Dosłownie śnie chyba. A właśnie. Jak często detektora można używać? Hosenko codziennie sprawdzałaś? |
|
|
|
#337 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#338 | ||
|
Konto usunięte
|
Ja też nie używam bronzera. Róż od wielkiego dzwonu...
Cytat:
Cytat:
Wcześniakom częściej niż donoszonym dzieciom zdarzają się epizody bezdechu. Przepraszam, że tak bezpośrednio - ale nie masz zamiaru spać w pokoju z dzieckiem? Ja sobie nie wyobrażam na początku inaczej, właściwie to nie wiem, kiedy się wyprowadzę od Małego :P ---------- Dopisano o 13:13 ---------- Poprzedni post napisano o 13:12 ---------- U mnie w szpitalu była rundka po patologii co 2 godziny od 6 rano do 24 w nocy. |
||
|
|
|
#339 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;44620463] Akurat to jest prawda. Wcześniakom częściej niż donoszonym dzieciom zdarzają się epizody bezdechu. Przepraszam, że tak bezpośrednio - ale nie masz zamiaru spać w pokoju z dzieckiem? Ja sobie nie wyobrażam na początku inaczej, właściwie to nie wiem, kiedy się wyprowadzę od Małego :P ---------- Dopisano o 13:13 ---------- Poprzedni post napisano o 13:12 ---------- U mnie w szpitalu była rundka po patologii co 2 godziny od 6 rano do 24 w nocy.[/QUOTE] Ja wiem że wrześniaki są bardziej narażone. Ale ta dziewczyna napisała to w taki sposob, jakby tylko wrześniaków nagła śmierć łóżeczkowa dotyczyła. A przecież są przypadki że wszystko było ok,dziecko urodzone o czasie a mimo to.... I oczywiście będe spała z dzieckiem w pokoju naaaajdłużej jak się da Ale w ciągu dnia jak bedzie spało to jednak po domu będe sie kręcić więc taka niania się przyda.
Edytowane przez Kucyk_Truskawkowy Czas edycji: 2014-01-15 o 13:23 |
|
|
|
|
#340 |
|
Zakorzenienie
|
Tak
Ja nie używam brązerów,tylko róże do policzków.Wogóle nie wyobrażam sobie wyjścia bez make-up
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
#341 |
|
Zadomowienie
|
A ja spałam w pokoju dziecka tylko przez pierwszy miesiac. Nawet nie tyle spałam, co na zmianę z mezem czatowalismy przy nim całe noce
pomimo monitora...Mamy sypialnie naprzeciwko pokoju dziecka i u nas i u niego otwarte drzwi, włączona niania i monitor i nie widze potrzeby (juz ) spania w jego pokoju. A juz jego w naszej sypialni never. Ja, maz, dziecko (i czasem pies- bo ten to rożnie, czasem z nami czasem wybiera samotność) to za duzo na jeden pokoj, niech dziecko ma tlen dla siebie
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#342 | |
|
Zakorzenienie
|
miałam kiedyś...w sumie może i ok ale jakoś bronzery za mną nie koniecznie przemawiają...
Cytat:
![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;44620463]Ja też nie używam bronzera. Róż od wielkiego dzwonu...[/QUOTE] różu to używam...jakoś się tak przyzwyczaiłam....kiedyś dostałam od ciotki fajny i tak mi spasował... ja też nie.... chyba ostatnio wyszłam tylko jak byłam chora ale już mi było wszystko jedno no i to wieczór był....
|
|
#343 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:11 ---------- Poprzedni post napisano o 14:10 ---------- to jak Dziewczyny wkoncu z tymi zapachami do szaf ???? jakie polecacie??
|
|
|
#344 |
|
Zadomowienie
|
Do szafy tez woski YC. Serio. Mam w szufladach ze skarpetkami
w garderobie i ładnie mi w całej pachnie.Miałam tez ich zawieszki (tekturkowe i żelowe) i ona nie sprawdziły sie tak jak woski. Pozatym sie zużywają a woski nie ![]() Miałam jeszcze te saszetki z " pachnącej szafy" czy jakos tak... I klapa. Pachnie niezbyt pieknie i krotko. |
|
|
|
#345 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:24 ---------- Poprzedni post napisano o 14:22 ---------- a jeszcze mam pytanko, zamierzam kupic tort na oficjalne ur Tosi ale chce sama oblozyc go lukrem plastycznym i przyozdobic - jakiej firmy polecacie/ jakiego sprzedajacego na allegro? czy mozna dzien wczesniej tort oblozyc lukrem p. czy trzeba tego samego dnia kiedy bedzie sie go spozywac?
|
|
|
#346 |
|
Zakorzenienie
|
woski trzymam w szufladzie i racja jak ją otwieram to zapach sie unosi i pachnie że hoho
|
#347 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jeszcze bardziej Cię lubię ![]() ![]() ![]() no u mnie detoks zdroworozsądkowy... a że i inne priorytety są to co inszego ![]() TBS mi zupełnie nie po drodze... ale będę pamiętać (jak dla mnie super. a już myślałam że w głowie mam tylko dziecięcą zupkę ![]() a tu jeszcze jedna pasja ![]() ![]() )podziwiam szybkość dobiegu na karmienie ![]() właśnie miałam pytać o psa. miałam pytać czy już wrócił, ale widzę że wrócił ![]() zazdrosny??? jak reaguje na Tymka??? (najpiękniejszy sojusz dzieciowo -psi był u Inutil ![]() powinnaś się z nimi zaprzyjaźnić. albo dać im szansę. warto Dzieć mi padł PO spacerze. cud. zjadłam obiad, umyłam gary, nastawilam pranie, piję Inkę, siedzę na wizażu, normalnie przeczytalam kawałek Newsweeka... High life
|
|
|
#348 |
|
Wtajemniczenie
|
Paniczka oraz inne Dziewczeta wybierajace sie na urlop wychowawczy - wlasnie dodzwonilam sie do swojej gminy - dodatek do zasilku rodzinnego z tyt opieki nad dzieckiem podczas uw przysluguje - to jest w sumie podstawowe kryteriam, gdy: dochod netto na czlonka rodziny nie przekracza 539zł, jeszcze jest istotne, na jaki okres ma sie podpisana umowe w pracy, od kiedy sie pracuje i chyba tyle
- wiec tradycyjnie my sie nie lapiemy ![]() ---------- Dopisano o 14:51 ---------- Poprzedni post napisano o 14:49 ---------- do poczytania odnosnie tego dodatku http://www.infor.pl/prawo/zasilki/za...owawczego.html ---------- Dopisano o 14:56 ---------- Poprzedni post napisano o 14:51 ---------- Paniczka to chyba cos w powietrzu - u mnie Tosia spala dzis od 20 do 7.20 pozniej drzemka 1,20 i teraz druga drzemka trwa juz 1,10 ![]() tez zjadlam cieple sniadanie, kawke inke tez pilam - goraca!!! pozmywalam gary, wstawilam makaron do rosolu i tez pisze z Wami,aa jeszcze poumawialam wizyty lekarzy, Tosie na kwiecien - ortopeda, ja do gina na maj - musze miec skierowanie od niego na usg cycuchow, mialam je zrobic jak przestane karmic... ---------- Dopisano o 14:57 ---------- Poprzedni post napisano o 14:56 ---------- My to na spacrze ostatni raz bylysmy w zeszlym roku
|
|
#349 |
|
Zadomowienie
|
Lol!
Chyba faktycznie cos w powietrzu. Moj spał 2 godziny prawie... A to sie w dzien nie zdarza, wyjątek jest na spacerze. I u mnie podobnie spędzony czas... I tyle z tego radości Obiad w porze obiadowej, w dodatku ciepły i zjedzony przy stole, nastawione i pozniej rozwieszond pranie, wypastowane buty kawa Inka (cieplutka z mlekiem ryżowym), wizaz i gazeta i książka nawet. High life młodych mam: ciepły obiad i Inka Pani- w drodze na nocne karmienie jeszcźe łazienkę i kuchnie zaliczam. On zanim sie na dobre rozbudził, kilka minut wczesniej postękuje sobie przez sen, kręci sie, wiec mam cyroche czasu na wystawienie cycka ![]() Z psem bardzo ok. Obawialam sie ze bedzie zazdrość a nie ma ani troche. Nie jest tez natarczywa. Obserwuje go spokojnie, niepokoi sie jak placze (potrafi przerwać jedzenie, zeby zobaczyc czy z poplakujacym Tymkiem wszystko ok, raz pomoc jak biegła do mnie i Tymka nie wyrobiła w przedpokoju na zakręcie ) Chyba sie polubią.
Edytowane przez Kubek29 Czas edycji: 2014-01-15 o 15:38 |
|
|
|
#350 | |
|
Zakorzenienie
|
![]() dzięki za info o wych. czyli tradycyjnie - my też ![]() ![]() Cytat:
![]() (moja mama na wizyta(cja)ch po czajniku w nocy sprawdzała czy się karmimy - jak ciepły był znaczy, że cycujemy i się przebieraliśmy )
|
|
|
#351 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja oczywiście w ramach, żeby czas szybciej minął przespałam pół dnia i znowu w śnie/półśnie miałam wrażenie że czuję jakieś pociagnięcia w brzuchu.
|
|
#352 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja się bałam tych bezdechów. No i ew. ulewania (Artur bardzo często śpi na plecach, z wyciągniętymi rączkami od jednego brzegu łóżeczka do drugiego). Co do spania z dzieckiem, ja bym chyba się nie wyspała w drugim pokoju. A tak jak długo śpi, tylko podnoszę łeb, patrzę - śpi spokojnie - kimam dalej. Poważnie, odkąd Artur ma tylko jedną (! ciekawe jak długo ) pobudkę w nocy, budzę się sama
|
|
|
|
|
#353 |
|
Wtajemniczenie
|
Umówiłam się na to monitorowanie cyklu. Lekarz chyba konkretny, ma gabinet w domu, więc nawet w sobotę może mnie przyjąć. Chyba jako jedyny w okolicy wykonuje taką usługę, więc nie trzeba było mu tłumaczyć, że leczę się u kogo innego itd.
Ale po tym co mi powiedział padłam ![]() On twierdzi, że owulacja np. z prawego jajnika nie oznacza, że prawy jajowód przechwyci jajeczko. Równie dobrze może to zrobić lewy (zwłaszcza jeśli ten prawy został usunięty). Owszem czytałam o takich rzeczach jak leżałam w szpitalu i bałam się, że usuną mi jajowód. Informacje w internecie były przeróżne. Popytałam lekarzy w szpitalu i powiedzieli, że to bzdura totalna! A teraz już sama nie wiem ![]() ![]() Muszę to skonfrontować z Waszą wiedzą. Co o tym myślicie...?
|
#354 |
|
Zakorzenienie
|
niestety nie [osiadam, żadnej wiedzy w tym temacie. mam nadzieję, że dziewczyny coś podpowiedzą
|
#355 |
|
Zakorzenienie
|
Waderka ale spokojnie! Można normalnie zajść w ciażę z jednym jajowodem choćby nawet!!
|
#356 |
|
Zakorzenienie
|
jaka tu cisza...
mi tak nos juz napuchł, że nie mogę w nim nawet podłubać
|
#357 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#358 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
|
#359 |
|
Zakorzenienie
|
mnie pytał o wujostwo i styjowstwo i ich dzieci.
|
#360 |
|
Zakorzenienie
|
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:50.

Ja mam go już jakiś czas, jest nawet fajny i trwały. A można go kupić na all za gorsze

nie licząc pewnie makijażu ślubnego zrobionego przez wizażystkę.

bo z tego co wiem dwie moje ciotki / żony wujków poroniły pierwsze ciąże, ale to było dosyć późno i pewnie nie wiadomo dlaczego...