Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXI - Strona 12 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem

Notka

Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-01-15, 12:26   #331
fiolusiek
Zakorzenienie

Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXI

Agatko A próbowałaś bronzer z firmy Avon Ja mam go już jakiś czas, jest nawet fajny i trwały. A można go kupić na all za gorsze

Eliza
Nie martw się wagą, po porodzie samo wszystko poleci. Logiczne, że masz większy brzuch, bo to bliźniaki.

Barbie My wogole nie mieliśmy monitora

Kucyk Nie używaj za często detektora, bo on dla dziecka też nie jest obojetny. Poczujesz ruchy to bedziesz bardziej spokojna

Zeberko
Udało Ci się gdzieś dostać do gina

Iza Jak się czujesz TŻ pomaga w nocy
fiolusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-15, 12:27   #332
agatkaa1
Zakorzenienie

Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXI

Cytat:
Napisane przez fiolusiek Pokaż wiadomość
Agatko A próbowałaś bronzer z firmy Avon Ja mam go już jakiś czas, jest nawet fajny i trwały. A można go kupić na all za gorsze
masz na myśli te kulki???

o tym w żelu?

ja w sumie nie bardzo przepadam za bronzerami...tamtym się zainteresowałam bo ma dobre opinie....i chciałabym chyba ten brązująco-matujący......

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK

Edytowane przez agatkaa1
Czas edycji: 2014-01-15 o 12:29
agatkaa1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-15, 12:29   #333
fiolusiek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agatkaa1 Pokaż wiadomość
masz na myśli te kulki???
Tak
fiolusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-15, 12:43   #334
anitaxas
Zadomowienie

Temat bronzerów to dla mnie totalna magia.. nigdy nie używałam nie licząc pewnie makijażu ślubnego zrobionego przez wizażystkę.
Podziwiam Waszą wiedzę w tym temacie i umiejętności używania tych cudnych kosmetyków!

Cytat:
Napisane przez elizabarbara Pokaż wiadomość
Koniec 32 to za pozno. Moj mowil, ze ok 30-31 jest najlepiej

Ide sie polozyc. Bede ruchy liczyc
Umówiłam się na to usg na początek 29tc. Innej opcji już nie było, ale to chyba też będzie dobry czas

No i jak ruchy? Panienki aktywne czy śpią? Bo moja od jakiejś godziny znów urządza sobie fitness

Cytat:
Napisane przez Kucyk_Truskawkowy Pokaż wiadomość
Dziewczynki napiszcie coś o monitorach oddechu....Planuje kupić Angelcare 401.
Kucyku my kupujemy dokładnie ten model z dwoma płytkami. Dla mnie to jest urządzenie absolutnie must have!
anitaxas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-15, 12:52   #335
elizabarbara
Zakorzenienie

GG do elizabarbara

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
jak się ma B. do MACa? bo mi właśnie MAC wyszedł, jadę teraz na Diorze, ale nie lubię teraz za bardzo, bo ma mini drobinki (które zostają na T.).

Elizka, dawaj fotę
Wiesz. Hoola jest bez zadnych drobinek i bez pomaranczowo zoltych tonow. Ja ją stosuje tylko do konturowania. Trzeba oszczednie nakladac bo mozna sobie nią krzywdę zrobić. . Nie to co rozami benefitu. Mam kilka i uwielbiam

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

---------- Dopisano o 12:47 ---------- Poprzedni post napisano o 12:46 ----------

Cytat:
Napisane przez Kubek29 Pokaż wiadomość
Pani, pytasz oHoola?
Ja jak róże benefit uwielbiam (sugarbomb ) tak hoola to dla mnie kompletna klapa, ale moźe jakas lewa jestem. Użyłam kilka razy i leży odłogiem.
Najlepiej mi robił za ' bronzer' róż MACa kolor Strada- genialne to było, ale oczywiscie musieli wycofać.
Sprobuj brac minimalne ilosci hooli i otrzepuj dobrze pędzel. Ona jest swietna do konturowania. Daj jej szanse:-D a roze sa cudowne.:p

---------- Dopisano o 12:49 ---------- Poprzedni post napisano o 12:47 ----------

Cytat:
Napisane przez BERBIE Pokaż wiadomość
wszystkie kupowałyście nowe monitory?
Ja planuje kupic 2 nowe monitory. Albo na allegro albo smyku z 30% znizka pracownicza. Moim zdaniem monitor powinien byc nowy. Chyba tylko do takiego bede miala zaufanie

---------- Dopisano o 12:50 ---------- Poprzedni post napisano o 12:49 ----------

Cytat:
no i zapodałam Wam temat ja się boję tych bronzerów

ELIZA wstawia t zdjęcie i nie marudź i chcemy z porównaniem! Nie jesteś wielorybem! Jesteś w ciąży i to bliźniaczej więc masz prawo być "grubsza"!!!
Dam fote potem. Musze wbic na duzy komputer bo tam mam zdjecia. A na razie leze bo mi Anitka kazala lezec i sie oszczędzać

---------- Dopisano o 12:52 ---------- Poprzedni post napisano o 12:50 ----------

Cytat:
Napisane przez anitaxas Pokaż wiadomość
Temat bronzerów to dla mnie totalna magia.. nigdy nie używałam nie licząc pewnie makijażu ślubnego zrobionego przez wizażystkę.
Podziwiam Waszą wiedzę w tym temacie i umiejętności używania tych cudnych kosmetyków!

Umówiłam się na to usg na początek 29tc. Innej opcji już nie było, ale to chyba też będzie dobry czas

No i jak ruchy? Panienki aktywne czy śpią? Bo moja od jakiejś godziny znów urządza sobie fitness

Kucyku my kupujemy dokładnie ten model z dwoma płytkami. Dla mnie to jest urządzenie absolutnie must have!
29 chyba bedzie ok. Pamietaj zeby Corcie dokladnie pomierzyli. Dopytaj sie o centyle. I wazne zebys popatrzyla czy wszystkie narzady sa w terminie.. czy nie ma nic mniejszego niz powinno byc.

A moje Laski daja dzis czadu. Spac im sie ne chce najwidoczniej

WYMIANKA
elizabarbara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-15, 13:00   #336
Kucyk_Truskawkowy
Zakorzenienie

No to widzę że Angelcare znany i lubiany
Anitaxas dla mnie to też podstawa wyprawki...Na moim mamusiowym wątku dziewczyny pisały że to nie potrzebne.No chyba że wcześniak albo matka paliła w ciąży....
Chce kupić własnie dwupłytkowy z nianią. Mimo że mieszkanko 60m2, to jednak mój wzrok przez ściany nie przenika...

Iza nie dociera do mnie że jeżeli wszystko dobrze pójdzie, to mnie też to czeka....Dosłownie śnie chyba.

A właśnie. Jak często detektora można używać? Hosenko codziennie sprawdzałaś?
Kucyk_Truskawkowy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-15, 13:10   #337
elizabarbara
Zakorzenienie

GG do elizabarbara

Cytat:
Anitaxas dla mnie to też podstawa wyprawki...Na moim mamusiowym wątku dziewczyny pisały że to nie potrzebne.No chyba że wcześniak albo matka paliła w ciąży....
Chce kupić własnie dwupłytkowy z nianią. Mimo że mieszkanko 60m2, to jednak mój wzrok przez ściany nie przenika...

Iza nie dociera do mnie że jeżeli wszystko dobrze pójdzie, to mnie też to czeka....Dosłownie śnie chyba.

A właśnie. Jak często detektora można używać? Hosenko codziennie sprawdzałaś?
Ja nie hosenka ale odpowiem ze polozne w spa raz dziennie sprawdzaly tetno. Po 30tc 2x dziennie

WYMIANKA
elizabarbara jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-01-15, 13:13   #338
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Cytat:
no i zapodałam Wam temat ja się boję tych bronzerów
Ja też nie używam bronzera. Róż od wielkiego dzwonu...

Cytat:
Napisane przez anitaxas Pokaż wiadomość
To prawda, ja kładę Małego do łóżeczka, włączam monitor i mam spokojny sen...

Cytat:
Akurat to jest prawda.
Wcześniakom częściej niż donoszonym dzieciom zdarzają się epizody bezdechu.
Przepraszam, że tak bezpośrednio - ale nie masz zamiaru spać w pokoju z dzieckiem? Ja sobie nie wyobrażam na początku inaczej, właściwie to nie wiem, kiedy się wyprowadzę od Małego :P

---------- Dopisano o 13:13 ---------- Poprzedni post napisano o 13:12 ----------

Cytat:
Ja nie hosenka ale odpowiem ze polozne w spa raz dziennie sprawdzaly tetno. Po 30tc 2x dziennie

U mnie w szpitalu była rundka po patologii co 2 godziny od 6 rano do 24 w nocy.
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-15, 13:19   #339
Kucyk_Truskawkowy
Zakorzenienie

Cytat:

Dzięki

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;44620463]

Akurat to jest prawda.
Wcześniakom częściej niż donoszonym dzieciom zdarzają się epizody bezdechu.
Przepraszam, że tak bezpośrednio - ale nie masz zamiaru spać w pokoju z dzieckiem? Ja sobie nie wyobrażam na początku inaczej, właściwie to nie wiem, kiedy się wyprowadzę od Małego :P

---------- Dopisano o 13:13 ---------- Poprzedni post napisano o 13:12 ----------

U mnie w szpitalu była rundka po patologii co 2 godziny od 6 rano do 24 w nocy.[/QUOTE]

Ja wiem że wrześniaki są bardziej narażone. Ale ta dziewczyna napisała to w taki sposob, jakby tylko wrześniaków nagła śmierć łóżeczkowa dotyczyła. A przecież są przypadki że wszystko było ok,dziecko urodzone o czasie a mimo to....

I oczywiście będe spała z dzieckiem w pokoju naaaajdłużej jak się da Ale w ciągu dnia jak bedzie spało to jednak po domu będe sie kręcić więc taka niania się przyda.

Edytowane przez Kucyk_Truskawkowy
Czas edycji: 2014-01-15 o 13:23
Kucyk_Truskawkowy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-15, 13:54   #340
iza243
Zakorzenienie

Cytat:

Iza Jak się czujesz TŻ pomaga w nocy
TakPrzebiera małego i często usypia.Do poniedziałku tż jest w domu,zobaczymy jak będzie jak pójdzie do pracy.

Ja nie używam brązerów,tylko róże do policzków.Wogóle nie wyobrażam sobie wyjścia bez make-up

Domiś-30.12.13 godz 11:05

Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek
iza243 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-15, 14:01   #341
Kubek29
Zadomowienie

A ja spałam w pokoju dziecka tylko przez pierwszy miesiac. Nawet nie tyle spałam, co na zmianę z mezem czatowalismy przy nim całe noce pomimo monitora...
Mamy sypialnie naprzeciwko pokoju dziecka i u nas i u niego otwarte drzwi, włączona niania i monitor i nie widze potrzeby (juz ) spania w jego pokoju.
A juz jego w naszej sypialni never.
Ja, maz, dziecko (i czasem pies- bo ten to rożnie, czasem z nami czasem wybiera samotność) to za duzo na jeden pokoj, niech dziecko ma tlen dla siebie
Kubek29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-15, 14:07   #342
agatkaa1
Zakorzenienie

Cytat:
Tak
miałam kiedyś...w sumie może i ok ale jakoś bronzery za mną nie koniecznie przemawiają...

Cytat:
Dam fote potem. Musze wbic na duzy komputer bo tam mam zdjecia. A na razie leze bo mi Anitka kazala lezec i sie oszczędzać
spoko, spoko nie spieszy się byleby się w końcu pojawiła

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;44620463]Ja też nie używam bronzera. Róż od wielkiego dzwonu...[/QUOTE]

różu to używam...jakoś się tak przyzwyczaiłam....kiedyś dostałam od ciotki fajny i tak mi spasował...

Cytat:
Napisane przez iza243 Pokaż wiadomość
Wogóle nie wyobrażam sobie wyjścia bez make-up
ja też nie.... chyba ostatnio wyszłam tylko jak byłam chora ale już mi było wszystko jedno no i to wieczór był....

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK
Stary 2014-01-15, 14:11   #343
kunegunda.bis
Wtajemniczenie

Cytat:

Dziewczynki napiszcie coś o monitorach oddechu....Planuje kupić Angelcare 401. A Wy co używacie?
Cytat:
wszystkie kupowałyście nowe monitory?
Ja mam i polecam Angelcare AC 401 z dwoma plytkami - kupowalam uzywany ale w moim miescie wiec podjechalam zobazylam, duzo taniej kupilam, byl uzywany przez wczesniejszych wlascicieli przez miesiac czy dwa - z paragonem. U mnie byc moze uratowalo zycie Tosi - jest dzieckiem w pelni donoszonym ale przez refluks miala bezdechy....

---------- Dopisano o 14:11 ---------- Poprzedni post napisano o 14:10 ----------

to jak Dziewczyny wkoncu z tymi zapachami do szaf ???? jakie polecacie??

Tosielka
ok. 120cm
ok. 20,5kg

...cel osiągnięty 64,5kg
kunegunda.bis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-15, 14:20   #344
Kubek29
Zadomowienie

Do szafy tez woski YC. Serio. Mam w szufladach ze skarpetkami w garderobie i ładnie mi w całej pachnie.
Miałam tez ich zawieszki (tekturkowe i żelowe) i ona nie sprawdziły sie tak jak woski. Pozatym sie zużywają a woski nie

Miałam jeszcze te saszetki z " pachnącej szafy" czy jakos tak... I klapa. Pachnie niezbyt pieknie i krotko.
Stary 2014-01-15, 14:24   #345
kunegunda.bis
Wtajemniczenie

Cytat:
Do szafy tez woski YC. Serio. Mam w szufladach ze skarpetkami w garderobie i ładnie mi w całej pachnie.
Miałam tez ich zawieszki (tekturkowe i żelowe) i ona nie sprawdziły sie tak jak woski. Pozatym sie zużywają a woski nie

Miałam jeszcze te saszetki z " pachnącej szafy" czy jakos tak... I klapa. Pachnie niezbyt pieknie i krotko.
hmm to moze sie jednak skusze na te YC

---------- Dopisano o 14:24 ---------- Poprzedni post napisano o 14:22 ----------

a jeszcze mam pytanko, zamierzam kupic tort na oficjalne ur Tosi ale chce sama oblozyc go lukrem plastycznym i przyozdobic - jakiej firmy polecacie/ jakiego sprzedajacego na allegro? czy mozna dzien wczesniej tort oblozyc lukrem p. czy trzeba tego samego dnia kiedy bedzie sie go spozywac?

Tosielka
ok. 120cm
ok. 20,5kg

...cel osiągnięty 64,5kg
Stary 2014-01-15, 14:30   #346
agatkaa1
Zakorzenienie

woski trzymam w szufladzie i racja jak ją otwieram to zapach sie unosi i pachnie że hoho

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK
Stary 2014-01-15, 14:48   #347
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Chyba za bardzo w róże popłynęlam teraz bedzie krócej.

Pani, ja tez kosmetyczny detoks. Sam z siebie sie pojawił, bo nie mam czasu na bujanie sie po kosmetycznych przybytkach, w zwiazku z czym nic nie kusi a i priorytety lokowania $ juz inne
hehe czyli kolejna maniaczka jeszcze bardziej Cię lubię
no u mnie detoks zdroworozsądkowy... a że i inne priorytety są to co inszego

TBS mi zupełnie nie po drodze... ale będę pamiętać (). Dziękuję.

Cytat:
no i zapodałam Wam temat
jak dla mnie super. a już myślałam że w głowie mam tylko dziecięcą zupkę
a tu jeszcze jedna pasja

Cytat:
A na razie leze bo mi Anitka kazala lezec i sie oszczędzać
()

Cytat:
A juz jego w naszej sypialni never.
podziwiam szybkość dobiegu na karmienie

właśnie miałam pytać o psa. miałam pytać czy już wrócił, ale widzę że wrócił
zazdrosny???
jak reaguje na Tymka???
(najpiękniejszy sojusz dzieciowo -psi był u Inutil )

Cytat:
ale jakoś bronzery za mną nie koniecznie przemawiają...
powinnaś się z nimi zaprzyjaźnić. albo dać im szansę. warto

Dzieć mi padł PO spacerze. cud. zjadłam obiad, umyłam gary, nastawilam pranie, piję Inkę, siedzę na wizażu, normalnie przeczytalam kawałek Newsweeka... High life

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-15, 14:57   #348
kunegunda.bis
Wtajemniczenie

Paniczka oraz inne Dziewczeta wybierajace sie na urlop wychowawczy - wlasnie dodzwonilam sie do swojej gminy - dodatek do zasilku rodzinnego z tyt opieki nad dzieckiem podczas uw przysluguje - to jest w sumie podstawowe kryteriam, gdy: dochod netto na czlonka rodziny nie przekracza 539zł, jeszcze jest istotne, na jaki okres ma sie podpisana umowe w pracy, od kiedy sie pracuje i chyba tyle - wiec tradycyjnie my sie nie lapiemy

---------- Dopisano o 14:51 ---------- Poprzedni post napisano o 14:49 ----------

do poczytania odnosnie tego dodatku http://www.infor.pl/prawo/zasilki/za...owawczego.html

---------- Dopisano o 14:56 ---------- Poprzedni post napisano o 14:51 ----------

Paniczka to chyba cos w powietrzu - u mnie Tosia spala dzis od 20 do 7.20 pozniej drzemka 1,20 i teraz druga drzemka trwa juz 1,10
tez zjadlam cieple sniadanie, kawke inke tez pilam - goraca!!! pozmywalam gary, wstawilam makaron do rosolu i tez pisze z Wami,aa jeszcze poumawialam wizyty lekarzy, Tosie na kwiecien - ortopeda, ja do gina na maj - musze miec skierowanie od niego na usg cycuchow, mialam je zrobic jak przestane karmic...

---------- Dopisano o 14:57 ---------- Poprzedni post napisano o 14:56 ----------

My to na spacrze ostatni raz bylysmy w zeszlym roku ale za to Tosia juz prawie nie kaszle - chyba te inhalacje jej pomogly z Beroduala

Tosielka
ok. 120cm
ok. 20,5kg

...cel osiągnięty 64,5kg
Stary 2014-01-15, 15:35   #349
Kubek29
Zadomowienie

Lol!
Chyba faktycznie cos w powietrzu. Moj spał 2 godziny prawie... A to sie w dzien nie zdarza, wyjątek jest na spacerze.
I u mnie podobnie spędzony czas... I tyle z tego radości
Obiad w porze obiadowej, w dodatku ciepły i zjedzony przy stole, nastawione i pozniej rozwieszond pranie, wypastowane buty kawa Inka (cieplutka z mlekiem ryżowym), wizaz i gazeta i książka nawet.

High life młodych mam: ciepły obiad i Inka

Pani- w drodze na nocne karmienie jeszcźe łazienkę i kuchnie zaliczam. On zanim sie na dobre rozbudził, kilka minut wczesniej postękuje sobie przez sen, kręci sie, wiec mam cyroche czasu na wystawienie cycka

Z psem bardzo ok. Obawialam sie ze bedzie zazdrość a nie ma ani troche. Nie jest tez natarczywa. Obserwuje go spokojnie, niepokoi sie jak placze (potrafi przerwać jedzenie, zeby zobaczyc czy z poplakujacym Tymkiem wszystko ok, raz pomoc jak biegła do mnie i Tymka nie wyrobiła w przedpokoju na zakręcie ) Chyba sie polubią.

Edytowane przez Kubek29
Czas edycji: 2014-01-15 o 15:38

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-01-15, 15:48   #350
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kunegunda.bis Pokaż wiadomość
My to na spacrze ostatni raz bylysmy w zeszlym roku

dzięki za info o wych. czyli tradycyjnie - my też

Cytat:
High life młodych mam: ciepły obiad i Inka
, choć nie ma się z czego śmiać. toż to raj

Cytat:
Pani- w drodze na nocne karmienie jeszcźe łazienkę i kuchnie zaliczam.

(moja mama na wizyta(cja)ch po czajniku w nocy sprawdzała czy się karmimy - jak ciepły był znaczy, że cycujemy i się przebieraliśmy )

Cytat:
jak biegła do mnie i Tymka nie wyrobiła w przedpokoju na zakręcie
cuuudooo! foty strzelaj!

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-15, 15:58   #351
BERBIE
Zakorzenienie

Cytat:
Z psem bardzo ok. Obawialam sie ze bedzie zazdrość a nie ma ani troche. Nie jest tez natarczywa. Obserwuje go spokojnie, niepokoi sie jak placze (potrafi przerwać jedzenie, zeby zobaczyc czy z poplakujacym Tymkiem wszystko ok, raz pomoc jak biegła do mnie i Tymka nie wyrobiła w przedpokoju na zakręcie ) Chyba sie polubią.
ale fajnie, trochę żałuję, że nie mam w domu psa. kiedyś myślałam, że jak będę w ciaży to jakiegoś malucha sobie sprawimy, ale tak się przyzwyczaiłam do domu bez psa, że teraz nie wyobrażam sobie tego sprzątania po nim. jak moja suczka żyła to była normlaka że trzeba sprzątać i nikomu to nie przeszkadzało, teraz przyzwyczailśmy się, że nie trzeba.

ja oczywiście w ramach, żeby czas szybciej minął przespałam pół dnia i znowu w śnie/półśnie miałam wrażenie że czuję jakieś pociagnięcia w brzuchu.
Stary 2014-01-15, 16:15   #352
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Cytat:
Ja wiem że wrześniaki są bardziej narażone. Ale ta dziewczyna napisała to w taki sposob, jakby tylko wrześniaków nagła śmierć łóżeczkowa dotyczyła. A przecież są przypadki że wszystko było ok,dziecko urodzone o czasie a mimo to....
A o SIDS Ci chodzi... Ja czytałam opinie lekarze, że nigdy się osobiście z tym nie spotkali.
Ja się bałam tych bezdechów.
No i ew. ulewania (Artur bardzo często śpi na plecach, z wyciągniętymi rączkami od jednego brzegu łóżeczka do drugiego).

Co do spania z dzieckiem, ja bym chyba się nie wyspała w drugim pokoju.
A tak jak długo śpi, tylko podnoszę łeb, patrzę - śpi spokojnie - kimam dalej.
Poważnie, odkąd Artur ma tylko jedną (! ciekawe jak długo) pobudkę w nocy, budzę się sama
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-15, 16:38   #353
wadera4
Wtajemniczenie

Umówiłam się na to monitorowanie cyklu. Lekarz chyba konkretny, ma gabinet w domu, więc nawet w sobotę może mnie przyjąć. Chyba jako jedyny w okolicy wykonuje taką usługę, więc nie trzeba było mu tłumaczyć, że leczę się u kogo innego itd.

Ale po tym co mi powiedział padłam
On twierdzi, że owulacja np. z prawego jajnika nie oznacza, że prawy jajowód przechwyci jajeczko. Równie dobrze może to zrobić lewy (zwłaszcza jeśli ten prawy został usunięty). Owszem czytałam o takich rzeczach jak leżałam w szpitalu i bałam się, że usuną mi jajowód. Informacje w internecie były przeróżne. Popytałam lekarzy w szpitalu i powiedzieli, że to bzdura totalna! A teraz już sama nie wiem

Muszę to skonfrontować z Waszą wiedzą. Co o tym myślicie...?

Są groby uwiecznione tylko wspomnieniem, na których wciąż tli się płomień rozpaczy.
wadera4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-15, 16:42   #354
BERBIE
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wadera4 Pokaż wiadomość
niestety nie [osiadam, żadnej wiedzy w tym temacie. mam nadzieję, że dziewczyny coś podpowiedzą
Stary 2014-01-15, 17:16   #355
agatkaa1
Zakorzenienie

Waderka ale spokojnie! Można normalnie zajść w ciażę z jednym jajowodem choćby nawet!!

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK
Stary 2014-01-15, 18:16   #356
BERBIE
Zakorzenienie

jaka tu cisza...
mi tak nos juz napuchł, że nie mogę w nim nawet podłubać
Stary 2014-01-15, 18:25   #357
rena5
Zakorzenienie

Cytat:
Heh i sama nie wierze że jestem w trakcie 18 tygodnia. No masakra no Dopiero bete robiłam...
już??!! dopiero co jedna po drugiej zachodziłyśmy ciążę...

Cytat:
Napisane przez iza243 Pokaż wiadomość
Uwielbiam go karmić i przytulać wtedy czuje ciepełko jego maleńkiego ciałka
ale zazdroszczę...

Cytat:
To ja muszę najpierw przeprowadzić wywiad z moją mamą bo z tego co wiem dwie moje ciotki / żony wujków poroniły pierwsze ciąże, ale to było dosyć późno i pewnie nie wiadomo dlaczego...
aż tak daleko nie pytają - tylko najbliższa rodzina

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
Dzieć mi padł PO spacerze. cud. zjadłam obiad, umyłam gary, nastawilam pranie, piję Inkę, siedzę na wizażu, normalnie przeczytalam kawałek Newsweeka... High life

Mateuszek -> cuda się zdarzają
rena5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-15, 18:35   #358
iza243
Zakorzenienie

Cytat:
Umówiłam się na to monitorowanie cyklu. Lekarz chyba konkretny, ma gabinet w domu, więc nawet w sobotę może mnie przyjąć. Chyba jako jedyny w okolicy wykonuje taką usługę, więc nie trzeba było mu tłumaczyć, że leczę się u kogo innego itd.

Ale po tym co mi powiedział padłam
On twierdzi, że owulacja np. z prawego jajnika nie oznacza, że prawy jajowód przechwyci jajeczko. Równie dobrze może to zrobić lewy (zwłaszcza jeśli ten prawy został usunięty). Owszem czytałam o takich rzeczach jak leżałam w szpitalu i bałam się, że usuną mi jajowód. Informacje w internecie były przeróżne. Popytałam lekarzy w szpitalu i powiedzieli, że to bzdura totalna! A teraz już sama nie wiem

Dobrze że znalazłaś gina.Co do drugiego nie pomoge bo nie mam pojęcia

Domiś-30.12.13 godz 11:05

Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek
iza243 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-15, 18:36   #359
BERBIE
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rena5 Pokaż wiadomość
aż tak daleko nie pytają - tylko najbliższa rodzina
mnie pytał o wujostwo i styjowstwo i ich dzieci.
Stary 2014-01-15, 18:39   #360
agatkaa1
Zakorzenienie

Cytat:
mnie pytał o wujostwo i styjowstwo i ich dzieci.
mnie też!!

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Być rodzicem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości