![]() |
#331 |
Raczkowanie
|
Dot.: Planowanie ciąży cz. 2
Powiem wam ze mnie też tak łapie raz mi gorąco duszno mdli mnie , potem głowa boli . I ciągle bym spała . A tarczyce ostatnio kontrolowałam i ok było.
Prolaktyna podobno to jest ciężka do zbadania . Moja lekarka powiedziała że zwykłe zdenerwowanie i już wzrasta. Aby ją zmierzyć trzeba by było tydzień leżeć w łóżku .
#332 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Czy to moze byc problema zwiazany ze zbyt wysoka prolaktyna? Dostalam skierowanie na badanie w trzecim dniu cyklu m.in prolaktyny. Czy wtedy juz mi moze wykazac jakies nieptawidlowosci czy musialabym powtorzyc badanie w innym dniu? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#333 |
Raczkowanie
|
Kurcze nie wiem ja prolaktynę badałam i wszystko ok a objawy mam takie same. Piersi to tak mnie swędzą że od ich drapania to mam tartkę na sutkach. Do tego ciągle głodna chodzę co godzinnę to mnie ssie jakbym nie jadła tydzień.
#334 |
Raczkowanie
|
cicci, a prolaktyny nie powinno się badać w II fazie cyklu?
ja spotkałam się z dwoma teoriami: - albo między 19 a 22 dc - albo w 7-8 dni po owulacji |
![]() ![]() |
![]() |
#335 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#336 |
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny,
ja mierzyłam prolaktyne również 3 dc - tak zalecił lekarz. I mimo,że wyszło 26 nic na nią nie dostałam. TSH już unormowałam. Z wymazu wyszła mi jednak ureoplasma, biorę aktualnie antybiotyk razem z mężem. Czuję się po nim okropnie ![]() Czytam Was regularnie, ale nie mam czasu regularnie pisać niestety z Wami. Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#337 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#338 |
Raczkowanie
|
Mi gin powiedział że w następnym miesiącu clostilbegyt. Pocieszające jest to że wiele kobiet pisze że pomógł im zajść w ciąże. Liczę na to po cichu.
#339 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja tez na to liczylam, najpierw przeczytalam ze po bromku zajde, potem mialam zaciazyc po norprolacu nastepnie po hsg, potem przeczytalam ze ziola pomoga, teraz znowu ze duphaston a wciaz jest tylko zalamka bo nic nie skutkuje ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#340 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Caroline203 a badałaś prolaktynę po obciążeniu - MTC?
![]() |
#341 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#342 |
Raczkowanie
|
U mnie właśnie - ta podstawowa prolaktyna jest w normie - a ta po MTC już niestety nie..i nazywa się to hiperprolaktynemia czynnościowa.
"Zawsze trzeba podejmować ryzyko. Tylko wtedy uda nam się pojąć, jak wielkim cudem jest życie, gdy będziemy gotowi przyjąć niespodzianki, jakie niesie nam los." (Paulo Coelho) Edytowane przez Marika27 Czas edycji: 2014-02-08 o 22:03 |
![]() ![]() |
![]() |
#343 |
Raczkowanie
|
Mam wrażenie że to chodzi o naszą psychikę, że to wszytko przez nasze myśli i stres.Bo przecież każda kobieta jest zbudowana tak samo i prędzej czy później z lekami czy bez powinna zajść w ciąże. Więc dlaczego nie zachodzi? Przecież do tego zostałyśmy stworzone. A tu kurcze same problemy. Sama się zastanawiam od czego kobiety mają PCO.
#344 |
Raczkowanie
|
Co do ilości plemników zdania są podzielone. Jedni naukowcy mają teorię że nadmiar plemników (ma to swoją nazwę naukową) może powodować bezpłodność (bo z powodu braku fruktozy w plemnikach nadprodukują się) a niektórzy twierdzą że nadmiar może rekompensować jakieś problemy w budowie plemników. Co do innych wytycznych to jak napisałam 30% jest prawidłowej budowy pozostałe mają zmiany w obrębie główki: płaskie, olbrzymie, podwójne, rzadko wstawki (rozdęte) i witki (podwójne). Nie ma co w głowę zachodzić i szukać dziury w całym tylko po prostu iść do lekarza.
|
![]() ![]() |
![]() |
#345 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny,
ja badałam prolaktynę kilka razy w 3dc, 7dc, 22dc ale raczej nie ma wskazania na badanie w konkretnym dniu, jedynie dobrze jest robić badanie po weekendzie kiedy jest się wypoczętą i bez stresów, bez seksu min 2 dni i pieszczot ![]() Powiem wam że średnio się czuję po bromku, nudności, senność, mam nadzieję że się przyzwyczaję... |
![]() ![]() |
![]() |
#346 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#347 |
Raczkowanie
|
Cicci to tak jak ja w weekend pełno gości uszykuj posprzątaj i Tż w domu całymi dniami mnie wkurza. Jakoś w tygodniu jak go nie ma do 17 to mnie mniej denerwuje. A tak to tylko rozwala rzeczy po domu a ja chodzę za nim i sprzątam.
![]()
#348 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:31 ---------- Poprzedni post napisano o 11:24 ---------- oj, no to atmosfera nie jest zbyt sprzyjająca... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#349 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:57 ---------- Poprzedni post napisano o 11:53 ---------- Ja tez tak podejrzewam ze to przez stres nie moge byc w ciazy, a szkoda mowic... Chcialabym gdzies wyjechac i zostawic wszystko za soba, moze by pomoglo... Edytowane przez Kasik1313 Czas edycji: 2014-02-09 o 10:55 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#350 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pomógł ci bromek? prl spadła? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#351 |
Raczkowanie
|
Tak spadla prawie z 52 na 12 ja biore 1 tab na noc... Musisz sie przyzwyczaic, niestety czasem to trwa...
|
![]() ![]() |
![]() |
#352 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#353 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#354 |
Zakorzenienie
|
Ile jeszcze będziesz brać? ja za miesiąc mam zrobić badania. Gin mówił Ci że podczas brania można zajść w ciąże? Nie pamiętam jaka jest norma, mam tylko spisane w kompie wyniki i przy każdym strzałeczka w górę.
|
![]() ![]() |
![]() |
#355 |
Zadomowienie
|
Jeszcze jedna CUD METODA:
http://www.jestemplodna.pl/medytacja...ci-dla-ciebie/ Nie próbowałam, bo nie mam albo nie chce poświęcac na to czasu, ale może któraś się skusi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#356 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Bromergon nie przeszkadza w zajsciu... pozniej tylko trzeba go jakos powoli odstawic zeby do poronienia nie doszlo, a co do tego ile go trzeba brac to ogolnie mi powiedzial ze jak odstawie to znowu skoczy. Jest to hormon stresu, moze po ciazy byc ok... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#357 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny, pewnie już o tym pisałyście ale która miała badanie na obecność chlamydie? Możecie mi coś więcej napisać? Jak się robi takie badanie, przez krew? Ile kosztuje? Jeśli dobrze pójdzie to wybieram się do Polski i tam sobie zrobię dodatkowe badania m.in. na chlamydie. Zbyt często piszą o tych bakteriach jako o przyczynie poronień...
|
![]() ![]() |
![]() |
#358 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() u mnie póki co nie dość, że w domu się wszystko posypało to mi się jeszcze cykl skrócił to 25 dni ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#359 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:47 ---------- Poprzedni post napisano o 15:43 ---------- Cytat:
Edytowane przez simonee Czas edycji: 2014-02-09 o 14:53 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#360 | |
Rozeznanie
|
simonee, na ktora powinnam zwrocic uwage?
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 15:57 ---------- Poprzedni post napisano o 15:54 ---------- Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:28.