![]() |
#331 |
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 6
Dzien dobry!!! Widze ze wszystkie na posterunku ja rowniez czekam na wiesci od cayenne
Wysłane z mojego LG-P700 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#332 |
Raczkowanie
|
hello
a ja czekam i czekam na jakieś wiadomości ..... ![]()
#333 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
virginia dobrze, że u Ciebie w końcu jakaś reakcja ze strony rodziny się pojawiła ![]() ja biorę prysznic w ciepło/gorącej wodzie, z tym że nie leje wody na brzuch albo tylko na chwile żeby go opłukać ale to też nie bezpośrednio Małego ubiorę w body, kaftanik, pajac i przykryje kocykiem. Ale może się zmienić w zależności od pogody ag9 zgrabny brzuszek ![]() amelka2006 idź koniecznie ![]() margo80 ![]() a waga maluszka wg mnie jest bdb ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#334 |
Zadomowienie
|
Lutien nie jesteś dziwna bo ja też wszystko tak prałam i w sumie piorę
![]() Margo ![]() Asienka to szaleństwo z rana miałaś :P Wysłane z telefonu... |
![]() ![]() |
![]() |
#335 | |
Zadomowienie
|
![]() Obudziłam sie z bólem głowy i najpierw czekam na to, jak mi przejdzie i ruszam w świat. Cayenne ma pewnie juz Wikinga przy sobie. Ja jeszcze cieplutkiego ![]() Ale kochana My dzięki blogowi wiemy dokładnie, co u Was. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() No i teraz niektóre zaczną zazdrościć Tobie, a Ty tym nierozpakowanym ![]() Cytat:
![]() Czekamy teraz na wiadomosci od Kate- po KTG i Ginie może Majka zajarzy, że czas wychodzić.
![]() |
#336 | ||||
Zakorzenienie
|
Witam się w ten piękny, słoneczny poranek
![]() Mam dziś dobry humor-mały ładnie się rusza, była położna środowiskowa, a za godzinkę wybieram się z Tż do lidla zobaczyć te ciuszki, może coś fajnego kupimy na większy rozmiar, a potem na ploty do kuzynki i jej półrocznego synka. Trzymam kciuki za Cayenne, może juz ma Wikinga przy sobie ![]() Elunka ale jaja z tymi mokrymi plamami! Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||
![]() ![]() |
![]() |
#337 | |
Zadomowienie
|
Jestem już w domu
![]() ![]() ![]() ![]() Byłyście ciekawe co dalej robić po terminie. Jutro muszę stawić się na izbie przyjęć szpitala w którym rodzę na ktg i powinni mi już założyć jakąś dokumentację. No i szpital ustala co ile muszę do nich jeździć na ktg. Jestem zła bo liczyłam, że chociaż trochę się coś ruszyło ![]() ![]() Idę nadrobić co psiałyście... ---------- Dopisano o 10:24 ---------- Poprzedni post napisano o 10:18 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#338 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Pewnie dużo z nas tak będzie miało ze najpierw strach żeby ciążę donosic a potem przenosimy. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#339 | |||||
Moderator
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Mnie sie niestety koszmar snil - ze moja przyjaciolka z domu w piwnicy trzymala zwloki jakiejs dziewczyny ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#340 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() U mnie punkt kulminacyjny to 1.30 ![]() Pewnie o wpychanie sie w kolejkę ![]() Cytat:
![]() a 3500 g to w sam raz ![]() Cytat:
![]() Jak berety ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#341 |
Rozeznanie
|
A ja mimo pieknego slonca mam jakiegos przedporodowego dola. Tak naprawde martwie sie sytuacją w jakiej jestesmy z TZ. Dzis musialam znowu wstac o 2:45 i zawiezc go do Lodzi. Ledwo wstalam. Mam nadzieje ze to jednak ostatni taki kurs i od poniedziałku bedzie juz na miejscu. Po drugie jego pensja. Za grudzien jeszcze brakuje 650 zl za styczen cala pensja. Ale nie licze ani na jedno ani na drugie. Ten szef to jakis wredny typ. Wiem ze nie mozemy tak zyc. I TZ musi szukac innej pracy. Na miejscu i wyplacalnej. Chcialabym spłacic dlugi i jakos normalnie zyc.
I dlatego jakos mi dzis ciezko. Moj brat wczoraj powiedzial ze niezle spuchlam-nos i usta. Dla mnie to znak ze porod blisko bo wszystkim kolezankom przed porodem tak sie dzialo. Chcialabym juz wiedziec gdzie rodze i nastawic sie psychicznie. Sent from my GT-I9105P using Wizaz Forum mobile app |
![]() ![]() |
![]() |
#342 |
Zadomowienie
|
Witam się w nowej części
![]() cayenneOna czekamy na wieści ![]() kate kochana rozumiem Twoje zniecierpliwienie ![]() ![]() ![]() side doczytałam ze miałaś konsultację z anestezjologiem, super ze już wiesz na czym stoisz, ja chyba nie będę mieć takiej konsultacji ![]() Trisdom dzięki kochana za odpowiedź, jesteś wspaniała ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#343 |
Raczkowanie
|
KATE przyznam ci racje mialam 2 porody wywolywane i bola jak cholera... teraz licze ze obejdzie sie bez tego
Wysłane z mojego LG-P700 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#344 |
Zadomowienie
|
Mamuśki tą Tantum Rosa to będziecie rozpuszczać w przegotowanej czy zwykłej z butelki wodzie?
|
![]() ![]() |
![]() |
#345 | ||
Moderator
|
Cytat:
Przebudzilam sie i nic nie czuje... Leze - nic, poszlam siku - nic, zaczelam sie martwic bo zawsze juz cokolwiek sie dzialo i zaczelam bujac brzuchem i w koncu maluch sie obudzil. Uspokoilam sie, ale potem mialam wyrzuty sumienia ze pewnie sobie spal, a ja go mecze... Cytat:
Wrecz czuje jak musisz byc zawiedziona ze sie przedluza ![]() Moze czas na koktajl poloznych? ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#346 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A wiesz, że zapomniałam o tym koktajlu ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#347 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#348 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Dziewczyny, bardzo dziękuję za wszystkie miłe słowa, jesteście niezastąpione. Ciekawa jestem jak tam Cayenne... Imię Vincent mi się podoba też, gdyby nie to że kojarzy mi się z Vincentem Rostowskim ![]()
![]() |
#349 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Pewnie urodzisz ni z gruchy ni z pietruchy ![]() Mam dwa pytania ![]() 1. Chodzi o tą promocję Dad z biedronki. Jak mam dwie paczki jedynek to dady kupić 2 czy 3? Bo podobno między 1 i 2 nie ma dużej różnicy, a tam w paczce jest dużo sztuk (130?) i nie chciałabym żeby mi potem zostały ![]() 2. Wczoraj po tym tarmoszeniu brzuchem trochę pobolewało mnie podbrzusze jak na @ ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#350 | |
Moderator
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#351 |
Zakorzenienie
|
kate no kurcze nie fajnie że Majeczka tak się zasiedziała
![]() ![]() ![]() ja musiałam swojego maluszka obudzić bo taki senny był od rana... teraz się trochę rozpycha ale też już zaczynam czasem popadać w panikę ![]() idę chyba na jakiś spacer i zakupy puki jest słoneczko na dworze... Cayenne pewnie się synkiem zajmuje i zapomniała o nas ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#352 |
Zadomowienie
|
Witajcie,poczytam was jak wrócę z zakupów. Miałam koszmarną noc i jestem nieprzytomna.
elunka ja też dziękuje za gazetkę. Bardziej niż pieluchy cieszy mnie finish w promocji ![]() Na stronie rossmanna jest informacja: http://www.rossnet.pl/ekupony Z tym, że informacja przy * chyba wyklucza zakupy dzieciowe... Jadę po proszek i nową suszarkę =) Zaczynamy wielkie pranie ![]()
#353 |
Rozeznanie
|
Witam się już po nadrobieniu wszystkich stron
![]() ![]() side85 Świetny ten kosz Mojżesza, a te płozy super do bujania... Też mi się taki chce... ![]() Tequillla bardzo ciekawe te badania... Masz może coś na ten temat do poczytania? A jakie wnioski z tych badań Ci wyszły? To co je mama może uczulać dziecko? (np. białka krowiego mleka?) Wogóle to śwetny rożek.. Sama uczyłaś się szyć? ![]() wewillrockyou Podobno te większe łóżeczka dłużej posłużą...Ja właśnie rozłożyłam moje marne 120x60, a wydaje mi się, że jest taakie wielkie i zajmuje pół pokoju.... Też mi się marzy trójeczka dzieciakow... ale zobaczymy jak będzie, na razie jestem na etapie drugiego ![]() virginia Trzymaj się, nie jest łatwo, ale jest jakaś prawda w powiedzeniu co nas ne zabije to nas wzmocni,... Nawet się czasem nie przypuszcza ile jest w nas siły kiedy zmusi nas do czegoś sytuacja, dasz radę bo tez jake masz inne wyjście? A maluszek na pewno Ci wynagrodzi ten trud i nerwy ![]() Kolba Szczęście w nieszczęściu, że miałaś tą wizytę... Trzymajcie się w dwupaku jak najdłużej! Ciekawe jak tam u cayenneOna .... U nas wszystko ok, ale wyniki mam trochę słabe - hemoglobina 9,4. Ostatnie usg miałam 32 tygodniu i już nie będę miała. Poprzednio wizytę miałam 30 stycznia. Znowu mam przyjść 25 lutego jak zdążę... Wy chodzicie tak często, jakieś KTG macie a ja mam morfologii nawet nie robić, dopiero po wizycie ![]() Na szczęście mały się rusza i to baardzooo ![]() Też nie mamy jeszcze imienia ![]() ![]() Wogóle to boję się spakować torbę ![]() ![]() ![]() Edytowane przez cambria04 Czas edycji: 2014-02-10 o 09:47 |
![]() ![]() |
![]() |
#354 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#355 |
Zakorzenienie
|
kate pisze że musi być rozmiękczona szyjka, nic nie pisze o długości
a ja mam jeszcze pytanie odnośnie tej herbatki od trisdom, na 1 str jest napisane że herbatka składa się z krwawnika sprzypu melisy itp ale nic nie pisze o liściach malin. Chciałam sobie już zacząć pić |
![]() ![]() |
![]() |
#356 |
Rozeznanie
|
Ja na własne pocieszenie, pochwalę się kącikiem mojego Maksia.
Między naszym łóżkiem jak jest rozłożone i łóżeczkiem jest może 30 cm do przejścia i trzeba bokiem ![]() Ale ma to swoje zalety - będę mieć małego na wyciągnięcie ręki, no i na razie mogę się podeprzeć jak wstaję w nocy, bo sprawia mi to duży problem. |
![]() ![]() |
![]() |
#357 | ||
Wtajemniczenie
|
[QUOTE=kate1623;45072749]Jestem już w domu
![]() ![]() ![]() ![]() Byłyście ciekawe co dalej robić po terminie. Jutro muszę stawić się na izbie przyjęć szpitala w którym rodzę na ktg i powinni mi już założyć jakąś dokumentację. No i szpital ustala co ile muszę do nich jeździć na ktg. Jestem zła bo liczyłam, że chociaż trochę się coś ruszyło ![]() ![]() Idę nadrobić co psiałyście...[COLOR="Silver"] Cytat:
Cytat:
Chyba nie dociera jeszcze do mnie, że może za 3 tyg max 1,5 miesiaca całe życie się nasze zmieni. Cieszę się ale i bardzo się boję. Nowe obowiązki, zajęcia, troski wszystko przed nami, wszystko co mi jest nieznane.... ![]() |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#358 | |
Moderator
|
I to bez wyrzutow sumienia
![]() Cytat:
![]() 2. A tego to juz w ogole nie wiem, ale chyba normalne... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#359 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#360 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja też mam nie za wiele, ale od zawsze jestem niskopłytkowa i gin powiedział, że to nie będzie problem, o ile ich poziom nie spadnie poniżej iluś tam... no i oczywiście nie pamiętam już ile, ale to jakaś mała liczba Cytat:
![]() ![]() Na walentynki bzykajcie się na potęgę to może Majka sama zdecyduje sie opuścić spokojne legowisko, bo coś tam za bardzo trzęsie i telepie.... ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:45.