|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#331 |
Zakorzenienie
|
Dot.: O dzidzie sie staramy i na narodziny czekamy :) czesc X
Aga dolem juz nie czuje tylko nogi czuje i widze jak wypina plecy a dolem juz zupelnie nic.No ma swoje fazy i Karola i tesciowka ale tesciowka znaczniej bardziej do pieca tutaj dodawala.Ty tak nie szalej,kurcze swoja droga ty w ruchu i mala szaleje fajnie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#332 |
Zakorzenienie
|
Agabi, to że brak przepowiadaczy o niczym nie świadczy. Trzymam kciuii i wierzę, że wszystkie urodzicie szybko, sprawnie i ze znośnym finiszem
![]() Yss, u mnie w szpitalu też nie myli tylko wytarli małą. Nie było tego widać, tylko pamiętam, że zapach dziwny. Mysia chyba tam nieźle szaleje ![]() Mam chwilę bo Hana usnęła przytulona do cyca. Jest tak niespokojna dziś, że chyba dalej brzunio męczy ![]() ![]() ![]() Wczoraj nie mogłam usnąć i tak rozmyślałam o problemach z tż. Pomijając jak to się odbywa u nas to takie kryzysy przechodzi mnóstwo dziewczyn Z mamusiowego- faceci nie chcą się dziećmi zajmować. Stwierdziłam, że kp jest odwieczną gwarancją dla facetów, że się małymi dziećmi nie będą zajmować. Teraz świat się zmienia ale mężczyźni jeszcze ewolucyjnie nie dostosowali się do realiów i stąd konflikty. To tak filozoficznie...
24.09.2011 ![]() II kreski - 09.05.2013 ![]() 23.12.2013 o godz. 2:35 urodziła się Hania ![]() Pyza dorasta ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#333 |
Zakorzenienie
|
Gianna szybko poszło Karolnice, domyślam się, że to siostra Tża
![]() ![]() Na Ciebie też przyjdzie odpowiednia pora, delektuj się ostatnimi chwilami wolności ![]() Aga Ty to dziewczyna nie do zdarcia jesteś ![]() ![]() ![]() ![]() Podobno teraz nie myją maluszków tylko wycierają, chcą je bardziej oswoić z nowym środowiskiem i ma to podobno dobroczynny wpływ na maluchów ![]() U mnie słoneczko przebija się przez chmury ![]() ![]()
#334 |
Wtajemniczenie
|
To mnie wyedukowałyście z tym wycieraniem. Ja to i tak wiele wiedzieć nie będę, bo będzie planowe cc jak się uda. Mam bezwzględny zakaz rodzenia sn.
Dziś szef chory, ja szaleje - wizaż otwarty ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#335 |
Zakorzenienie
|
Lila tak to siostra tz'ta. U mnie tez sloneczko sie przebija ale tylko chwilowo teraz znow ciemno i smutno
![]() Kluska masz racje ja mysle ze narodziny dziecka to jednak duza proba dla zwiazku,czas zmian,przystosowan,rezygn acji z wielu rzeczy,kazdy moze odczuwac frustracje.Szkoda ze uzyl takich slow ale jak juz emocje opadna to na pewno sie zaluje i mysle ze Hania jest jego oczkiem w glowie a te slowa pewno padly przez to ze facetowi trudniej jest ogarnac jednak malenstwo kobiety maja instynkt a oni jednak musza sie tego nauczyc i jak mu cos nie wychodzi to sie zlosci ale mysle ze kazdy facet przejdzie na poczatku taki etap.Mojej kolezanki maz w niczym jej nie pomaga,wrecz nawet nie kwapi sie zeby cos zrobic ona pada ze zmeczenia,sprzata,gotuje, zajmuje sie mala,robi zakupy a on siedzi w domu i nic sam sie nie domysli a po rozmowie mowi jej ze ona sie czepia ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#336 |
Zadomowienie
|
Hej ja dalej zla na tzta a ten oczywiscie nie wie dlaczego.
U mbie ladne slonce ale strasznie wieje. Wiec tylko werandowalismy. Zapisałam mala do ortopedy na 3 marca a w przyszlym tyg mamy isc do przychodni zobaczyc czy przybiera. Ja juz zrobilam obiad a teraz ide chyba sie troszke położyć póki mala spi. Ruda a tz czasem bierze moj tel zeby w necie poszperac a ja mam wizaz w zakladkach zapisany wiec moze podczytywac
13.05.2013 MOJE UPRAGNIONE II KRESKI ![]() 21.01.2014 Przewidywany termin porodu -Natalia 25.01.2014 godz 16.05- narodziny coreczki ![]() żyj jakbyś miał umrzeć jutro,ale marz jakbyś miał żyć wiecznie |
![]() ![]() |
![]() |
#337 |
Zakorzenienie
|
Aga, nie ma reguły
![]() ![]() ![]() Gianna, cieszE się, że tej małej zołzie tak sprawnie poszło ![]() Ewciu Twój mały cudak jest niesamowity ![]()
24.09.2011 ![]() II kreski - 09.05.2013 ![]() 23.12.2013 o godz. 2:35 urodziła się Hania ![]() Pyza dorasta ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#338 |
Zakorzenienie
|
Hana idzie na spacer
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#339 |
Zakorzenienie
|
Nie to zdjęcie mi się załączyło, poprawiam:
Hana idzie na spacer ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#340 |
Zakorzenienie
|
A w pi**u, nie umiem teraz usunąć tych zdjęć ani podmienić załącznika. przekręcicie sobie monitory i będzie w pionie
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#341 |
Zakorzenienie
|
Hania jest sliczna
![]() Kami to dobrze jak podczytal nawet niech wie ze Ci ciezko i ze powinien sam sie ocknac i Ci pomagac a nie czekac jak mu powiesz. Ale jestes zorganizowana ![]() Dobra siedze od rana na kompie ide sobie zrobic jesc,zaraz pewno wroci tz z pracy a ja jak wstalam tak siedze ,ale stol przynajmniej do kuchni znalazlam ![]() Cos dolem mnie zaczyna cmic oby to bylo cos konkretnego ![]() Buziaki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#342 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 ![]() Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#343 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Przed chwilą zadzwonił po raz enty, w końcu odebrałam. Przeprosił i mówi znów żebym multisporta oddała to na żadne treningi nie będzie chodził. Tłumaczę mu, że nie chodzi o treningi i nigdy mu ich nie wypomniałam bo nie chcę, żeby żadne z nas rezygnowało z siebie. On niech sobie 3x tyg chodzi a ja czasem chcę wyjść z koleżanką bez jego wyrzutów. W ogóle to chyba też moim problemem jest, że mam Tatę idealnego. Zajmował się nami, gotował, bawił się, rozmawiał. Zawsze z nim miiałam lepszy kontakt niż z mamą. No i rodzice wcale się nie kłócą, nigdy. Czasem fochy zy foszki ale nigdy nie ma podniesionego tonu. Nie znam drugiego tak idealnego faceta...chociaż mój brat jest zadatkiem ale ma poza tym wady ![]() ![]() Budzę Pyzę i idziemy do rehabilitantki na 17. Tż pamiętał i powiedział, że będzie czekał przed gabinetem...a ja nie chcę go widzieć ![]() Ps pamiętniczku, sorry za mega wywód... ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#344 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Może dajcie sobie trochę czasu na ochnięcie i ułoży się. Kiedy ten skok ubwas był? My mamy nasze poranki śmiechu i dzisiaj wzięłam Kubę pierwszy raz na matę. Aż się wyrywał z radości ![]() ![]() A miałam dzisiaj wrócić do korków to nie miałam nawet minuty,żeby przygotować się do zajęć ![]() Iza , a może udzielanie korepetycji to byłby pomysł na dodatkowe pieniądze dla Ciebie? Agabi, Arletka, ja tam przepowiadaczy, czopa i innych atrakcji noe uświadczyłam. Brzuch bolał jak na @ dopiero w dzień porodu, wiec wszystko może się jeszcze o czasie rozkręcić. Gianna a może to cisza małej przed wyjściem? U mnie w szpitalu po porodzie wycierają dziecko, a kąpią dopiero w drugiej dobie, ale tak bez szorowania włosów. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#345 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]()
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 ![]() Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#346 |
Zakorzenienie
|
Byliśmy na zakupach w Biedrze i kupiłam cały zamrażalnik mrożonych warzyw
![]() ![]() ![]() Kluska zazdroszczę Taty idealnego ![]() ![]() zaczynam być coraz bardziej uzależniona od wizażu ![]() W ogóle to mama mnie wkurzyła, bo powiedziała że mam nie kupować żadnego wózka ani łóżeczka, przesądy jakieś ![]() W sumie i tak by się nie dowiedziała jak kupię, bo mieszkamy daleko i wpada raz na miesiąc, dopiero po porodzie pewnie przyjedzie, ale nie lubię takiego gadania ![]()
#347 |
Zakorzenienie
|
Kluska twoj tz z mala naprawde daje rade.Tym bardziej ze jak mowisz zostaje na dluzej niz 1h a niewielu tatusiow sie godzi na takie cos. Poprzeczka jest wysoko,moze patrzysz przez pryzmat taty ale poki co to wiesz to sa poczatki a jak dla mnie i tak niezle twoj wymiata
![]() Iza ten masaz szyjki to w sensie ze przytulanki ![]() Lila tez wlasnie widzialam ze jest promo i chyba sie wybiore na male zakupy na zapas ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#348 |
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny
![]() Witam nową koleżankę ![]() Kluseczka dziś sobie zapodam tą zapiekankę ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kostello ładne burdello bum bum zrobił ![]() Agabi i Gianna czekam na te Wasze porody :P u mnie w pracy masa do zrobienia.. w domu z bandą moich przygłuptasów trzeba wyjść.. ja jestem pociągająca.. tż mi dziś na pytanie kiedy w końcu wraca czy coś więcej wie odp. że nie wie jeszcze, ale dziś idzie do pracy ostatni raz (!) że szef go męczy bo chce mu dać kontrakt na czas nieokreślony i stanowisko menager'a.. a ja jestem w takim stanie, że jeżeli nie wróci do niedzieli to mimo, że to gówniarskie ale nie będę jechać specjalnie na drugi koniec świata, żeby mu powiedzieć, że to koniec. Nie mam już sił psychicznych i fizycznych wiecznie jestem sama..wiecznie zdana tylko na siebie. Z każdej strony czegoś ode mnie oczekują nie dając nic w zamian.. Chyba wezmę jakiegoś współlokatora do mieszkania żeby mieć do kogo gębę otworzyć i zastanawiam się nad wizytą u terapeuty. Bo jestem w rozsypce psychicznej, ![]()
![]() |
#349 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#350 | |
Zakorzenienie
|
kluska pewnie jest tak jak pisza dziewczyny,ze on zostanie chetnie z małą, świetnie sobie radzi tylko moze te 5 h to poprostu za długo dla niego. a ze on nerwus i nie potrafi powiedziec tego normalnie to oplata w takie słowa które ciebie rania, i to w tym wszystkim jest okropne, ze nie potrafi powiedziec spokojnie, przemyslec tylko paple co mu slina na jezyk przyniesie a potem przeprasza. on nie jest złym chłopem tylko pewnie stawiasz go na wysokosci z własnym tatą.
ja na razie nie widze mojego tz siedzacego chocby 1 h z tak małym dzieckiem, a dlaczego? dlatego ze mój ojciec nigdy sie nami tak nie zajmował, na rece brał dopiero jak super siedzielismy czyli ok pół roku. zreszta nie pamietam chwil u niego na rekach, na kolanach,przytulonych:-( no ale to inna bajka. tz ojciec taki sam,wiec ja nie sądze ze mój tz bedzie inny,choc nie ukrywam ze chciałabym zeby choc troche sie małą zajmował. ---------- Dopisano o 17:49 ---------- Poprzedni post napisano o 17:47 ---------- lila nie wierz w takie głupie gadanie, ja miałam to samo,nie kupuj ubranek, zadnych pampersów,a juz wózka i łóżeczka to wogóle nie można,wszystko można kupic jak sie dziecko urodzi...no jestem ciekawa jak bym to zrobiła??? postawiłam na swoim, to moje dziecko i co ma sie stac? choc miałam na poczatku opory w końcu stwierdziłam ze to głupie gadanie i tyle. ---------- Dopisano o 17:52 ---------- Poprzedni post napisano o 17:49 ---------- Cytat:
![]() a on niech siew reszcie zdeklaruje a nie to za tydzień, to za dwa, to za pare dni i w końcu nie wie ![]()
Nasz ślub 28.01.2012 ![]() 27.04.2012-aniołek ![]() ![]() ![]() Lenka 11.03.2014 ![]() ![]() Hania 6.09.2016 ![]() ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-67603.png http://www.suwaczki.com/tickers/3i498u69fevq68l3.png |
|
![]() ![]() |
![]() |
#351 |
Zakorzenienie
|
Kluska mi się wydaję że TŻ najnormalniej w świecie wydziwia-on może sobie na treningi chodzić itd. a Ty wyjść nie możesz? Najlepiej żebyś dziczała w domu i tylko się Haną zajmowała-on przegina.To według niego jak z dzieckiem jest coś nie tak to tylko matka ma się nim zajmować ? a ojciec to co? zrobić to każdy potrafi a wychować to już gorzej
![]() Yss mi Kostella w szpitalu tylko wytarli i we włoskach miał pełno mazi ale mimo to wąchałam go jak wariatka ![]() Aga ja przed porodem non stop sprzątałam więc u Ciebie to już syndrom"wicia gniazda",ja po tym się wyciszyłam,spałam często i w końcu nadszedł ten piękny dzień ![]() Madziu nie dziwię Ci się bo ile można czekać ![]() ![]() Gianna korzystajcie z przytulanek póki możecie-oby coś się ruszyło. Arletko Lenuś ma coraz mniej miejsca i pcha się gdzie może,poleguj sobie i odpoczywaj ![]() Lila u mnie słońca dzisiaj nawet przez sekundkę nie było ![]() Mimo paskudnej pogody spacer zaliczony ![]()
#352 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nasz ślub 28.01.2012 ![]() 27.04.2012-aniołek ![]() ![]() ![]() Lenka 11.03.2014 ![]() ![]() Hania 6.09.2016 ![]() ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-67603.png http://www.suwaczki.com/tickers/3i498u69fevq68l3.png |
|
![]() ![]() |
![]() |
#353 |
Zakorzenienie
|
Znów wlazłam na wizaż
![]() Ale idę chyba leżeć zaraz, bo jakoś tak nic mi się już nie chce ![]() ![]()
#354 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
||
![]() ![]() |
![]() |
#355 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#356 |
Zakorzenienie
|
Tż właśnie przebrał małego i czyta mu bajeczke
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#357 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale jutro sie wybiore. ---------- Dopisano o 18:12 ---------- Poprzedni post napisano o 18:12 ---------- już bajeczki czyta???omg jak super ![]() ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#358 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#359 |
Zakorzenienie
|
Iza
![]() ![]() Arletko ja tez lezec nie umiem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#360 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nawet sie ostatnio zastanawiałam kiedy mozna zaczac czytac dziecku,a tu prosze 2 miechy i już mały wpatrzony i wsłuchany w czytajacego tate ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:10.