Świece zapachowe cz. VI (m.in. Yankee Candle, Kringle Candle) - Strona 12 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-05-12, 12:00   #331
olla74
Zakorzenienie

Dot.: Świece zapachowe cz. VI (m.in. Yankee Candle, Kringle Candle)

Mój mąż ma Black cherry patyczki i nawet pachną.One pod wpływem ciepła się rozprzestrzeniają, więc jak klima jest to mało daja aromatu.
Znajomi mówili, że Garden Sweet Pea pachnie intensywnie.

www.pustamiska.pl

Jesli myślisz,że zmienisz faceta, to lepiej zmień faceta.

kosmetyki, buty
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post63462611

oraz książeczki NOWE

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post76540401
olla74 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-12, 13:28   #332
Kasiulka22
Zakorzenienie

Ciekawe jak to będzie. Na pewno dam znać zawsze dobrze wiedzieć, że nie wszystkie patyczki są intensywne. Następnym razem wezmę pewnie jakąś zawieszkę z Yankee lub Kringle

Kasiulka22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-12, 16:32   #333
karynn
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Kasiulka22 Pokaż wiadomość
Ciekawe jak to będzie. Na pewno dam znać zawsze dobrze wiedzieć, że nie wszystkie patyczki są intensywne. Następnym razem wezmę pewnie jakąś zawieszkę z Yankee lub Kringle
Polecam zawieszkę Mango z Kringle, intensywna i jeśli postępuje się zgodnie z instrukcją, to pachnie długo
karynn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-12, 17:07   #334
irishcream
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez fela5 Pokaż wiadomość
Dzięki, fajnie to wygląda, a i cena bardziej zachęcająca niż YC.

Miał/wąchał ktoś coś innego z tej firmy albo z tej strony? Podobno w TK Maxxie można coś takiego czasami dostać?
irishcream jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-12, 17:47   #335
withi_as
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez olla74 Pokaż wiadomość
Mój mąż ma Black cherry patyczki i nawet pachną.One pod wpływem ciepła się rozprzestrzeniają, więc jak klima jest to mało daja aromatu.
Znajomi mówili, że Garden Sweet Pea pachnie intensywnie.
No właśnie ja mojemu kupiłam jakiś czas wkłady z Bath&Body (bawełna i jeden męski, nie pamiętam nazwy) i są ok, aczkolwiek szybko można się do nich przyzwyczaić. Chcę teraz kupić wkłądy z YC i tak sobie myślę - które są intensywniejsze, te z B&B czy YC? Miała któraś z Was zapachy z obu firm i może napisać?
withi_as jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-12, 19:26   #336
Archilochus
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez irishcream Pokaż wiadomość
Dzięki, fajnie to wygląda, a i cena bardziej zachęcająca niż YC.

Miał/wąchał ktoś coś innego z tej firmy albo z tej strony? Podobno w TK Maxxie można coś takiego czasami dostać?
Miałam i polecam, jednoknotowe ForEvryBody z linii spożywczej są super, intensywny zapach i dobre spalanie wosku, więc przy dwuknotowcach może być tylko lepiej. Organic Living miałam w dużej metalowej puszce 2 knotową i niestety tunelowała nieco, ale zapach wciąż pozostawał intensywny. Resztki sojowe ze świecy nie nadają się do kominka, nie sposób ich odkleić zastygniętych bo tłuste są, metoda zamrażarkowa nie skutkuje, można jedynie zebrać z kominka jeszcze ciepły płynny wosk np ręcznikiem papierowym.

Ja dzisiaj testuję nowy klosz Szklane Irysy na dużej świecy Pure Radiance, dam znać jak się sprawdza.
Archilochus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-12, 21:47   #337
irishcream
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Archilochus Pokaż wiadomość
Miałam i polecam, jednoknotowe ForEvryBody z linii spożywczej są super, intensywny zapach i dobre spalanie wosku, więc przy dwuknotowcach może być tylko lepiej. Organic Living miałam w dużej metalowej puszce 2 knotową i niestety tunelowała nieco, ale zapach wciąż pozostawał intensywny. Resztki sojowe ze świecy nie nadają się do kominka, nie sposób ich odkleić zastygniętych bo tłuste są, metoda zamrażarkowa nie skutkuje, można jedynie zebrać z kominka jeszcze ciepły płynny wosk np ręcznikiem papierowym.

Ja dzisiaj testuję nowy klosz Szklane Irysy na dużej świecy Pure Radiance, dam znać jak się sprawdza.
Dzięki za wyczerpujące wprowadzenie Jakie konkretnie zapachy testowałaś?
Nie miałam jeszcze nic sojowego, Busy Bee podobno też są sojowe - one też tak ciężko odchodzą od kominka?

Czekam na zdjęcie Twoich irysów podczas palenia, widziałam na razie wersję dzienną na forum
irishcream jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-05-12, 23:12   #338
smutnaja88
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez irishcream Pokaż wiadomość
Dzięki za wyczerpujące wprowadzenie Jakie konkretnie zapachy testowałaś?
Nie miałam jeszcze nic sojowego, Busy Bee podobno też są sojowe - one też tak ciężko odchodzą od kominka?

Czekam na zdjęcie Twoich irysów podczas palenia, widziałam na razie wersję dzienną na forum
Moje Busy Bee bardzo łatwo odskakują od kominka. Chyba jak zaden inny wosk...

Ktoś pytał o zapachy do samochodu. My mamy 2 - oczywiście w każdym samochodzie po 1

Mój "Mąż" ma Evening Air w takiej "zwykłej zawieszce". Czuc baaardzo słabo. Nawet jak wetknął to w nawiew to czaaaasem coś czuć.
Ja natomiast mam Sweet Garden Pea też w zawieszce ale jakby takim malym plastikowym słoiczku, w ktorym w środku jest wosk....
Pachnie OBŁĘDNIE. Szczególnie jak np. się zakręca, hamuje, mocno daje gazu to zapach po prostu uderza do nosa....
Za każdym razem jak jadę samochodem to wzdycham :P hahahaha
smutnaja88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-13, 07:04   #339
ennkaa
Zakorzenienie

GG do ennkaa

Cytat:
Napisane przez smutnaja88 Pokaż wiadomość
Mój "Mąż" ma Evening Air w takiej "zwykłej zawieszce". Czuc baaardzo słabo. Nawet jak wetknął to w nawiew to czaaaasem coś czuć.
Ja natomiast mam Sweet Garden Pea też w zawieszce ale jakby takim malym plastikowym słoiczku, w ktorym w środku jest wosk....
Pachnie OBŁĘDNIE. Szczególnie jak np. się zakręca, hamuje, mocno daje gazu to zapach po prostu uderza do nosa....
Za każdym razem jak jadę samochodem to wzdycham :P hahahaha
a to chyba zalezy od egzemplarza. Ja miałam własnie evening air w zwykłej zawieszce i dawał bardzo mocno. Aż musiałam przewiesić do bagażnika no i naprawdę jest piękny w takim słoiczku jak Ty miałaś groszek ja miałam clean cotton i pachniał może ze trzy dni. Teraz mam w zwykłej pink sands...też ładny , delikatniejszy do evening na pewno ale czuć. Szczególnie jak zostawię auto na słońcu.Evening air na pewno jeszcze kupię.
Stary 2014-05-13, 09:22   #340
Imperfecta
Zakorzenienie

Moja macocha ma w samochodzie Fluffy Towels w takim kartoniku i przez pierwsze dwa miesiące się nie dało do samochodu wejść, zwłaszcza jeśli ktoś zapachu nie lubił jak ja po prostu był tak intensywny, że aż dusiło. Teraz zelżało, ale nadal pachnie następnym razem też chyba jakiś kartonik kupię
Imperfecta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-13, 10:53   #341
kicia555
Zakorzenienie

oj też zapragnęłam zapaszek do autka

GALAXIA
Istanbul lover

kicia555 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-05-13, 11:50   #342
whenee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Imperfecta Pokaż wiadomość
Moja macocha ma w samochodzie Fluffy Towels w takim kartoniku i przez pierwsze dwa miesiące się nie dało do samochodu wejść, zwłaszcza jeśli ktoś zapachu nie lubił jak ja po prostu był tak intensywny, że aż dusiło. Teraz zelżało, ale nadal pachnie następnym razem też chyba jakiś kartonik kupię
kupiłam tż do auta 3pak new car i faktycznie pachnie "nowością" nie taki śmierdziuch jak wunderbaum new car. także do męskich aut polecam ten zapach. i co najważniejsze czuć go od kilku miesięcy, na początku wisiał gdzieś z tyłu auta i o dziwo nie był bardzo intensywny i nie bolała mnie po nim głowa.

Edytowane przez whenee
Czas edycji: 2014-05-13 o 11:52
whenee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-13, 14:05   #343
kaludia91
Zadomowienie

GG do kaludia91

może też od auta zależy? Kupiłam sticki black cherry, dwa dla mnie dwa dla mamy i u mnie mocno dawało, mocniej niż u niej. Mam cieplejszy nawiew czy co na pewno skodzina moja błyskawicznie się rozgrzewa. Ale na lato nie kupowałabym sticków, bo czuć je na ciepłym nawiewie. Jeden starczył mi na 2 tyg, na opakowaniu jest napisane że na tydzień więc spoko.
Stary 2014-05-13, 18:32   #344
Parvati
Zakorzenienie

Dziewczyny czy była ostatnio któraś z Was w ŚZ przy Centralnym i może wie czy mają już próbniki zapachów Q3 i Q4?

CBT
Parvati jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-14, 12:16   #345
martuunia
Zadomowienie

hej dziewczyny !
wybaczcie mi, że zadam pytanie bez przeczytania wątku. Przejrzałam kilka stron, ale opisujecie tyle rzeczy, że trudno mi to wszystko ogarnąć Niedługo moja mama ma urodziny, chciałabym do prezentu dokupić kilka zapachów YC. Podpowiecie mi, czy znajdę zapachy konwalii/bzu i jakiś ładny, delikatny owocowy zapach? Wiem, że to czy się podoba czy nie to kwestia bardzo subiektywna, chodzi mi jednak, żeby zapach nie był zbyt ostry ani mdły. Ja nigdy z tymi zapachami nie miałam nic do czynienia i jestem kompletnie zielona.
Stary 2014-05-14, 12:46   #346
joannaxoxo
Rozeznanie

na zapach domu jest bon z okazji dnia matki 20 zł od zamówień na 100 pln

niestety przesyłka darmowa od 89 pln , a już miało być zamówienie

Edytowane przez joannaxoxo
Czas edycji: 2014-05-14 o 13:08
joannaxoxo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-14, 12:48   #347
b276cf7d045b24ab4154d1e231f6ab4a04fdd640
Konto usunięte

U mnie dzisiaj Salted Caramel - wykończyłam chyba statni wosk
b276cf7d045b24ab4154d1e231f6ab4a04fdd640 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-14, 12:52   #348
joannaxoxo
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez martuunia Pokaż wiadomość
hej dziewczyny !
wybaczcie mi, że zadam pytanie bez przeczytania wątku. Przejrzałam kilka stron, ale opisujecie tyle rzeczy, że trudno mi to wszystko ogarnąć Niedługo moja mama ma urodziny, chciałabym do prezentu dokupić kilka zapachów YC. Podpowiecie mi, czy znajdę zapachy konwalii/bzu i jakiś ładny, delikatny owocowy zapach? Wiem, że to czy się podoba czy nie to kwestia bardzo subiektywna, chodzi mi jednak, żeby zapach nie był zbyt ostry ani mdły. Ja nigdy z tymi zapachami nie miałam nic do czynienia i jestem kompletnie zielona.
trudno jest coś doradzić , bo zapachów jest mnóstwo , jest dostępny zapach bzu , ale nie polecam ( intensywny i śmierdzący dla mnie ) , konwalia to chyba jest w Polsce teraz niedostępna . a będziesz kupować świece czy woski - bo woski to raczej bardziej intensywne są
Stary 2014-05-14, 13:39   #349
ennkaa
Zakorzenienie

GG do ennkaa

odebrałam właśnie świecę miodowego kwiecia i kilka wosków...MEGA! daje tak aż cały paczkomat pachniał
i stoi narazie u mnie z innymi..normalnie chyba nawet ten fiolet wytrzymam

---------- Dopisano o 14:39 ---------- Poprzedni post napisano o 14:35 ----------

Cytat:
Napisane przez martuunia Pokaż wiadomość
hej dziewczyny !
aż tak dokładnie jak piszesz to nie doradzę, ale jak piszesz"delikatny, kwiatowy i owocowy" to mi się kojarzy pink sands. Powinno się mamie spodobać.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-05-14, 14:11   #350
martuunia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez joannaxoxo Pokaż wiadomość
trudno jest coś doradzić , bo zapachów jest mnóstwo , jest dostępny zapach bzu , ale nie polecam ( intensywny i śmierdzący dla mnie ) , konwalia to chyba jest w Polsce teraz niedostępna . a będziesz kupować świece czy woski - bo woski to raczej bardziej intensywne są
to mnie zagięłaś chciałam kupić w Organique bo mam na miejscu. Nie weim czy tam jest taki pełny asortyment jak w sklepach online. Dobrze, że mówisz. Moja mama b.lubi bez i pewnie 'w ciemno; bym kupiła. Dziękuję.
Cytat:
Napisane przez fela5 Pokaż wiadomość
Z zapachów o które pytasz mogę polecić Jaśmin Organic Living z ForEveryBody - świecę sojową kupioną w sklepie www.aromatyczneswiece.pl. Mają również w ofercie konwalię i bez. Jaśmin jest bardzo ładny, nie drażniący. Świeca jest dwuknotowa, pali się na całej powierzchni i bardzo długo. Jeszcze nie wypaliłam całej, ale ten czas podany (140 godzin) jest realny. Osobiście bardzo polecam
wspomniałam wyżej, chciałabym kupić w Organique bo mam na miejscu, odpadnie czas na czekanie i koszty przesyłki. Jeśli będzie dostępny to mu się przyjrzę
Cytat:
Napisane przez ennkaa Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 14:39 ---------- Poprzedni post napisano o 14:35 ----------

[/COLOR]
aż tak dokładnie jak piszesz to nie doradzę, ale jak piszesz"delikatny, kwiatowy i owocowy" to mi się kojarzy pink sands. Powinno się mamie spodobać.
Brzmi ciekawie, jeśli będzie to kupię
_____
dziękuję
Stary 2014-05-14, 14:27   #351
hawananana
Wtajemniczenie

uwielbiam świece For Every Body i bardzo je polecam niestety w UK ciężko jest je dostać

u mnie dziś killerek Nature's Paintbrush . szału nie ma ... na wieczór będzie coś lżejszego.. ja ogólnie przystopowałam z zakupami - mój ostatni nabytek to duża świeca Gingerbread z Kringle - czekam właśnie na przesyłkę. następny nabytek to Watercolors (ale z tym poczekam na wypłatę). kupiłam go mamie i jest boski także w świecy
hawananana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-14, 14:52   #352
ennkaa
Zakorzenienie

GG do ennkaa

przeprowadzam eksperyment ze skarpetkową białą gardenią w dużym słoju...chyba moja teoria się sprawdza zapaliłam ją na górze i uchyliłam okna. Teraz to insza inszość! złapała powietrza i pachnie naprawdę ładnie i wiosennie. Jak by za oknem rosły...konwalie
Czyli w zamkniętych małych pomieszczeniach daje starą skarpetą a na dużych otwartych pięknie
Stary 2014-05-14, 15:35   #353
Imperfecta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ennkaa Pokaż wiadomość
przeprowadzam eksperyment ze skarpetkową białą gardenią w dużym słoju...chyba moja teoria się sprawdza zapaliłam ją na górze i uchyliłam okna. Teraz to insza inszość! złapała powietrza i pachnie naprawdę ładnie i wiosennie. Jak by za oknem rosły...konwalie
Czyli w zamkniętych małych pomieszczeniach daje starą skarpetą a na dużych otwartych pięknie
Spróbuję odpalić w salonie
Imperfecta jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-05-15, 12:11   #354
cuciola
Zakorzenienie

GG do cuciola

U mnie hibiskus, całkiem fajnie pachnie, spodoba się fankom róży

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

cuciola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-15, 15:04   #355
withi_as
Zakorzenienie

Jestem po dyżurze nocnym, odpaliłam sobie Black Plum Blossom i jestem w nieeeeeeeeebie <3 <3 ! Ten zapach wysuwa się chyba na solidne prowadzenie
withi_as jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-15, 18:39   #356
dioneja
Rozeznanie

A ja mam pytanie do dziewczyn które posiadają zarówno klosz jak i Illumę Lid (czy jak to się piszę ). Przeszukałam wątki ale nie znalazłam konkretnej odpowiedzi - mam klosz ale mam wrażenie, że trochę tłumi zapach. Jak to jest z tymi nakładkami? Bo 'działanie' z tego co się orientuję mają trochę podobne ale czy też nie będzie tłumić zapachu palącej się świecy tak jak klosz?

dioneja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-15, 18:44   #357
kicia555
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dioneja Pokaż wiadomość
A ja mam pytanie do dziewczyn które posiadają zarówno klosz jak i Illumę Lid (czy jak to się piszę ). Przeszukałam wątki ale nie znalazłam konkretnej odpowiedzi - mam klosz ale mam wrażenie, że trochę tłumi zapach. Jak to jest z tymi nakładkami? Bo 'działanie' z tego co się orientuję mają trochę podobne ale czy też nie będzie tłumić zapachu palącej się świecy tak jak klosz?
ja mam illumę i nie wyobrażam sobie palić świecy bez niej, zapach w każdej jest bardzo intensywny i mocno wyczuwalny

GALAXIA
Istanbul lover

kicia555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-15, 18:51   #358
Archilochus
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez dioneja Pokaż wiadomość
Klosz rzeczywiście tłumi zapach (przetestowane na killerze Beach Flowers) i wg. mnie nie przyspiesza topienia wosku do ścianek, ale reguluje ładnie nawet duży płomień i dzięki temu świeca nie kopci.
Illuma absolutnie nie tłumi zapachu, znacznie skraca czas topienia wosku do ścianek, w pewnym stopniu reguluje płomień ale nie chroni przed kopceniem świecy. Z doświadczenia polecam metalowe Illuma, im bardziej zabudowane tym lepiej dla tempa roztopienia wosku. Ceramiczne np. z serii Summer Love nie działają już tak dobrze, nie nagrzewają się tak mocno jak metalowe i nie oddają tyle ciepła ściankom świecy.
Archilochus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-16, 08:22   #359
joannaxoxo
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Archilochus Pokaż wiadomość
Klosz rzeczywiście tłumi zapach (przetestowane na killerze Beach Flowers) i wg. mnie nie przyspiesza topienia wosku do ścianek, ale reguluje ładnie nawet duży płomień i dzięki temu świeca nie kopci.
Illuma absolutnie nie tłumi zapachu, znacznie skraca czas topienia wosku do ścianek, w pewnym stopniu reguluje płomień ale nie chroni przed kopceniem świecy. Z doświadczenia polecam metalowe Illuma, im bardziej zabudowane tym lepiej dla tempa roztopienia wosku. Ceramiczne np. z serii Summer Love nie działają już tak dobrze, nie nagrzewają się tak mocno jak metalowe i nie oddają tyle ciepła ściankom świecy.
bardzo dobrze napisane , też mam takie zdanie
Stary 2014-05-16, 13:39   #360
Wiolka
Raczkowanie

Promocja na woski za 5,99zł w Imperium Zapachów
http://www.imperium-zapachow.pl/wosk...candle,81.html

do tego mają indywidualną przesyłkę jeśli zamawia się tylko woski, jest też obniżka na świece w puszce z Bomb Cosmetics
Wiolka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości