|
|
#331 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Straszny wątek. Część 2.
Dawno mnie u Was nie było
![]() Wczoraj oglądnęłam w nocy Szepty i.. miałam wrażenie,że znowu coś mi puka ja nie wiem
|
|
#332 |
|
Rozeznanie
|
zgadzam się. nawet nie chodzi o to, że cmentarz jest jakimś strasznym miejscem, ale mieszkanie kilka kroków od niego by mnie pewnie przygnębiało.
|
|
|
#333 |
|
Zakorzenienie
|
oglądalyście The HauntThing of Helena ?
zakoczył mnie ![]()
|
|
#334 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#335 |
|
Holy Crap!
|
Nie oglądałam, to jest film czy dokument?
|
|
|
#337 |
|
Zakorzenienie
|
Film
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#338 |
|
Raczkowanie
|
Przeczytałam cały pierwszy wątek i mam takiego stracha, że boje się iść do łazienki, do której mam dosłownie 3 kroki od pokoju. Wszędzie "widzę" zjawy, a jak już zgaszę światło i chcę spać, to staram się nie otwierać oczu, żeby przypadkiem czegoś nie zobaczyć.
Mam schizy A co do mieszkaniu przy cmentarzu, to nigdy nikt mnie by chyba do tego nie zmusił
|
|
#339 |
|
Konto usunięte
|
nie wiem, czy to prawda, czy nie, ale mina mojej nauczycielki wskazywała raczej na to pierwsze. byliśmy na wycieczce na zamku w Malborku, było to późnym wieczorem, więc było niemal całkiem ciemno. nauczycielka twierdziła, że zobaczyła "coś" w studni. nikt tego nie widział, ale jej wyraz twarzy wskazywał na to, że rzeczywiście coś ujrzała. wiecie coś może na ten temat?
Edytowane przez 201605090940 Czas edycji: 2014-06-05 o 21:41 |
|
|
|
|
#340 |
|
Raczkowanie
|
Historia z mlodości mojej Mamy:
otóż wychowala się ona na zabitej dechami wsi, siakieś pol wieku temu. Śpi ta moja mama i jej sie śni, ze śmierć puka w okno. Budzi się. Świta. COŚ PUKA W OKNO! Obudzila mama siostrę, ta nie miala odwagi pojsc otworzyc drzwi. Polazla mama, z duszą na ramieniu, szykując się na niechybne odejscie na drugą stronę... Okazalo się, że to sąsiad pukal w okno, bo przybiegl do telefonu (kiedys na malych wsiach tylko soltys mial telefon), bo żonka rodzila.. Ja bym umarla ze strachu
|
|
|
|
|
#341 |
|
Zakorzenienie
|
Historia taty mojego tż, na pewno autentyczna bo nic się nie zmienia w niej na przestrzeni lat. A więc będąc jeszcze młodym chłopakiem wracał z kuzynem z sąsiedniej wsi. Jechali rowerem droga polną, daleko od wioski. Było już po zmroku. W jednej chwili zobaczył unoszącą się po polu kobietę całą ubraną na biało. Szybko zawołał kuzynka czy tez to widzi, ale on niczego nie zobaczył. Potem żaden z nich już jej nie widział. To była chwila
Od czasu gdy znam tą historię boję się tamtego miejsca.
Edytowane przez lulka19 Czas edycji: 2014-06-06 o 10:37 |
|
|
|
|
#342 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#344 |
|
Zakorzenienie
|
a mi się bardzo podobał, w końcu coś innego , nieprzewidywalnego jak dla mnie - bo zaskoczyła mnie końcówka
|
|
#345 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tzn. film sam w sobie nie był zły... ale jako horror był słaby (jeśli chodzi o poziom strachu)
|
|
|
|
|
|
#346 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale ogólnie historia mega mi się podobała ![]() a ta mała dziewczynka od poczatku dla mnie była straszna brrr
|
|
|
#347 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nawet mojego tż niepokoiła
|
|
|
|
|
|
#348 |
|
Raczkowanie
|
Moja babcia opowiadała mi dzisiaj, że słyszała o mężczyźnie który zmarł i został pochowany. Miał jakimś cudem w marynarce komórkę (czyli nie było to tak bardzo dawno temu) i kilka dni po pogrzebie do jego żony zaczął dzwonić ktoś z telefonu jej męża, ale jak odbierała to był głuchy sygnał. Na pewno nie była to śmierć kliniczna, facet zmarł na zawał czy coś w tym rodzaju
![]() Boże przed chwilą nastraszył mnie własny kot. Kocia polowała na muchę i rzucała się na podłogę co brzmiało jak czyjeś kroki, mało nie umarłam
05.08.12- Kocham najbardziej na świecie! 02.04.14- Kierowca! BLOGUJĘ o włosach Szybkie poniedziałki, namiętne wtorki, gorące środy, mocne czwartki, szalone piątki... ![]() Edytowane przez MsZet25 Czas edycji: 2014-06-06 o 18:54 |
|
|
|
|
#349 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Serio??? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#350 |
|
Raczkowanie
|
zamiast się uczyć do sesji przeczytałam sobie wszystkie posty z wątku i boje się co to będzie w nocy... znów się będę wkręcać i umierać ze strachu jak coś gdzieś puknie
|
|
#351 |
|
Przyczajenie
|
Przeczytałam 1 i 2 część Strasznego Wątku i jestem pod wrażeniem. Wiele z nas jest jak niewierny Tomasz, który potrzebuje zmysłowych dowodów, żeby przekonać się, że coś jest prawdą. Część z tych historii na pewno jest efektem nazbyt bujnej wyobraźni, ale powiedzmy sobie szczerze, są rzeczy, którym nie podoła najsilniejszy nawet racjonalizm.
Ja dowodu zmysłów na istnienie "zaświatów" nigdy nie potrzebowałam, w mojej rodzinie było ich aż nadto, ale chcąc nie chcąc, kiedyś taki dowód otrzymałam. Co do wywoływania duchów i związanych z tym przykrych konsekwencji, to obawiam się, że nie trzeba wykonywać żadnych szczególnych rytuałów, żeby się coś przyplątało. Wystarczy zostawić "otwarte drzwi". |
|
|
|
|
#352 |
|
Konto usunięte
|
co do dziwnych telefonów, w pierwszej części ktoś opisywał historię, że podczas połączenia telefonicznego w słuchawce było słychać słowa ACHTUNG ACHTUNG :O
|
|
|
|
|
#353 |
|
Raczkowanie
|
No ale ciekawe ie było w tym prawdy, chociaż dreszcze mnie przeszły jak to usłyszałam
|
|
#354 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mnie tez jak to przeczytalam.. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#355 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
niewiele trzeba, zeby nam jakies niefajne cosik wisialo nad glowa i syfu w zyciu robilo ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#356 |
|
Przyczajenie
|
Moja babcia "lubiła" modlić się za zmarłych i wręcz, jak twierdziła, zachęcała ich do składania jej "próśb" o modlitwę i jak jej się raz "coś" przyczepiło, to potem pół roku do egzorcysty chodziła i jeszcze na jakieś specjalne msze. A chciała dobrze...
|
|
|
|
|
#357 |
|
Konto usunięte
|
czyli dobrze jest się modlić za zmarłych czy nie?
dziwne, że modlitwa w dobrym celu może nieść czasek tak niemiłe konsekwencje
|
|
|
|
|
#358 |
|
Raczkowanie
|
Mam kilka historii z dreszczykiem, a ostatnia przytrafiła mi się w lutym.
Byliśmy ze znajomymi na nartach we Włoszech. Dwie rodziny, z dziećmi. Zamieszkaliśmy w starym domu, murowane gmaszysko, wiele pokoi, zimno, wyczuwalny smród wilgoci. Gdybym tylko wiedziała jak będzie nasza kwatera wyglądać, nigdy bym tam nie nocowała, no ale zamawialiśmy przez net a zdjęcia były zachęcające... Dostaliśmy w tym domu jeden "apartament", z 3 sypialniami, kuchnią, łazienką. Wszystko stare, śmierdzące wigocią i starością, na szczęście pościel czysta. Znajomi wraz z małym dzieckiem zajmowali jedną sypialnię. My z 6latkiem drugą. Trzecia stała pusta, bo po samym wejściu do tego domu bałam się połozyć syna spać w osobnej sypialni, gnietlismy się więc w 3 na dwóch zsuniętych razem łóżkach. Byłam wtedy w pierwszym trymestrze ciąży, więc stale senna i zmęczona. Któregoś dnia wszyscy wybrali się na narty, a ja postanowiłam zostać w domu i pospać w ciszy i spokoju. Położyłam się spać i od razu zasnęłam. Po jakiś 2 godzinach zaczęłam się przebudzać, spojrzalam na zegarek i znów przysnęłam. Po chwili usłyszałam take jakby szuranie a potem poczułam, że wrócił mój syn i skacze po brzegu łóżka, próbując mnie obudzić. Wrażenie było jakby opierał się rękoma o brzeg łóżka i energicznie naciskał. Przebudziłam się trochę szczęśliwa, że już wrócili a trochę zirytowana, że mnie tak brutalnie budzi. Jak możecie się domyślić, po otworzeniu oczu w pokoju nie zastałam nikogo. Apartament był nadal pusty. Wszyscy wrócili po kilku godzinach. Ja o dziwo nie spanikowalam. Wytłumaczyłam sobie, że to był sen i zasnęłam dalej. Ale wiem, że to sen nie był. A opowiedzialam to mojemu facetowi dopiero jak stamtąd wyjechalismy, tak bardzo bałam się powiedzieć to co się zdarzyło na głos. |
|
|
|
|
#359 | ||||
|
Zakorzenienie
|
xandria
Miła ta historia z tatą TŻ ![]() A co do poprzednich wcieleń, to coś w tym musi być Ja mam teorię, że ktoś mnie kiedyś zadźgał nożem. Panicznie boję się ostrych przedmiotów. Uwielbiam też amerykańskie klimaty z okresu świetności rock'n'rolla. Jak oglądam stare filmy, słyucham muzyki to czasem mam aż łzy wzruszenia w oczach. Podobno podczas hipnozy można zobaczyć swoje poprzednie wcielenia, ale lepiej tego nie robić. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Biedna pani, pewnie nabawiła się przez to kompleksów ![]() Cytat:
Opowiesz?
|
|
|
#360 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
masz rację, panicznie się boję tych petard hukowych, bo wydaje mi się, że jest wojna wszyscy w Sylwestra są podpici i się cieszą, a ja przeżywam dramat, którego nikt nie rozumie także rozumiem Twój lęk związany z ostrymi przedmiotami, bo to analogiczny przykład
Edytowane przez 201605090940 Czas edycji: 2014-06-14 o 14:23 |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:56.

dziwne, że modlitwa w dobrym celu może nieść czasek tak niemiłe konsekwencje