![]() |
#331 |
Naczelna Nastolatka
|
Dot.: Musi urodzić nieuleczalnie chore dziecko-klauzula sumienia
jakaś niekumata jesteś, wg prawa lekarz ma obowiązek wskazać miejsce gdzie aborcja będzie przeprowadzona.
Ponadto, pomyślmy jakież to będzie wzniosłe uczucie kiedy dziecko z odkrytą czaszką się urodzi, zero bólu, co nie? a jeszcze naturalnie to sam miód, przeciskanie się przez kanał rodny. A potem sama radocha czyli agonia w cierpieniu, fajnie, bardzo po chrześcijańsku, bo przecież cierpienie uszlachetnia. Nawet noworodki. O kobiecie i jej odczuciach nie ma co wspominać bo przecież jest nieistotnym pojemnikiem na nowe życie.
![]() |
#332 | |
Zakorzenienie
|
Nikt nie zmusza lekarza do robienia aborcji. Ale ma obowiązek wskazać lekarza, który te aborcję przeprowadzi. I ktoś, kto aborcje robił za czasów komuny, sprawia komiczne wrażenie, ze nawet wskazanie takiego lekarza kala jego moralność... Nagle wszyscy święci.
Ja głownie nie mogę pojąć, co to komu robi, że pani X usunie ciąże z chorym dzieckiem. Jakie to w ogóle ma dla innych znaczenie, że dokona takiego wyboru? ---------- Dopisano o 21:20 ---------- Poprzedni post napisano o 21:18 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#333 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:24 ---------- Poprzedni post napisano o 21:20 ---------- Cytat:
![]() Edytowane przez treselle0 Czas edycji: 2014-06-26 o 20:27 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#334 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:29 ---------- Poprzedni post napisano o 21:28 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#335 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#336 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
to są tylko przypuszczenia
![]() |
![]() |
#337 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Swoją drogą, tutaj tak wielce się martwisz o cierpienie, a z Twoich postów wywnioskowałam, że przeciwko eutanazji też jesteś. Czyli dziecko urodzone w 23tc nie może pocierpieć tych powiedzmy 3o sekund zanim umrze, kiedy przetną pępowinę, a ciężko chory człowiek może konać tygodniami, zanim go dobry Bóg wezwie ![]() Nie no, czytałam wypowiedź ginekologa na ten temat, zresztą to się wydaje logiczne. Gdzieś też czytałam, że przy terminacji najpierw się płód uśmierca, a dopiero potem wywołuje poród. Wtedy całkowicie upada argument o cierpieniu. Edytowane przez _vixen_ Czas edycji: 2014-06-26 o 20:59 |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#338 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#339 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Swoją drogą nie rozumiem jak można twierdzic, ze aborcja jest dla dziecka lepszym rozwizaniem, niz narodziny i smierc naturalna ![]() Z wikipedii: Metody aborcji[18] aborcja farmakologiczna (syn. medyczna) – przerwanie wczesnej ciąży (przed upływem 9. tygodnia) poprzez podanie środków farmakologicznych (mifepriston, metotreksat) aborcja chirurgiczna rozszerzenie szyjki macicy i aspiracja (odessanie pod ciśnieniem), możliwa w 7.–12. tygodniu ciąży wyłyżeczkowanie płodu (generalnie między 10. a 22. tygodniem ciąży), Edytowane przez treselle0 Czas edycji: 2014-06-26 o 21:21 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#340 |
Zakorzenienie
|
kiepskie źródło z tej wikipedii...
pogadaj z dziewczynami po terminacji,nawet na wizazu jest wątek,wtedy dowiesz się jak to wygląda i moze zmienisz zdanie w paru kwestiach
![]() |
#341 |
Konto usunięte
|
Wiecie co, rozwala mnie podejście co poniektorych typu "co tam matka, najwazniejsze jest DZIECKO niech matka sie meczy zeby to nieswiadome cierpiace dziecko polezalo z nia kilka godzin az umrze"
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#342 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#343 |
Konto usunięte
|
Ja to w ogóle mam wrażenie, że dziewczyny broniące Chazana mają taki obraz przeciętnej kobiety decydującej się na terminację ciąży: dziecko chore, a to uśmiercamy i rodzimy martwe dziecko, przecież to pikuś, taka normalna sytuacja, o której szybko da się zapomnieć i szybko starać się o kolejne... Zero myślenia, jakim tak naprawdę dramatem to jest dla kobiety. Lepiej skopać leżącego.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#344 |
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;47060162]Ja to w ogóle mam wrażenie, że dziewczyny broniące Chazana mają taki obraz przeciętnej kobiety decydującej się na terminację ciąży: dziecko chore, a to uśmiercamy i rodzimy martwe dziecko, przecież to pikuś, taka normalna sytuacja, o której szybko da się zapomnieć i szybko starać się o kolejne... Zero myślenia, jakim tak naprawdę dramatem to jest dla kobiety. Lepiej skopać leżącego.[/QUOTE]
i to mnie wkurza Nie wiem czy ktokolwiek odmawiając kobiecie prawa do terminacji zastanowił się jak trudną decyzję musiała podjąć. Znam dziewczynę,która urodziła dziecko z wytrzewieniem ,dowiedziała się na usg połówkowym,diagnozowali i wodzili ją za nos tak długo,że o terminacji nie było juz czasu mysleć.Od tamtej pory mineło 10 lat,a ona nadal boi się zajść w ciążę ,i to nie dlatego,że boi sie kolejnej straty a dlatego,że przeraża ją myśl o noszeniu dziecka ,o którym wie,że umrze z chwilą porodu,o czuciu jego ruchów,o trwaniu w tym kilka miesięcy. Zaliczyła jeszcze w tamtej ciąży próbę samobójczą. Ale co tam.Donosić,urodzić,to najwazniejsze.
![]() |
#345 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#346 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#347 |
Naczelna Nastolatka
|
dla informacji co niektórych, mam 40 lat. terminacja ciąży w wypadku omawianym tutaj polegałaby na podaniu dziecku leków usypiających i zatrzymujących akcje serca. Dziecko nie żyłoby w momencie wywołanego porodu. Nie czułoby bólu. urodzenie żywego jest okrucieństwem w tym wypadku, zarówno wobec dziecka jak i matki.
![]() |
#348 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Jak nie to cofnij się i przeczytaj. Cytat:
CZYTAJCIE czego aktualnie tyczy się dyskusja ![]() Cytat:
![]() ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;47060162]Ja to w ogóle mam wrażenie, że dziewczyny broniące Chazana mają taki obraz przeciętnej kobiety decydującej się na terminację ciąży: dziecko chore, a to uśmiercamy i rodzimy martwe dziecko, przecież to pikuś, taka normalna sytuacja, o której szybko da się zapomnieć i szybko starać się o kolejne... Zero myślenia, jakim tak naprawdę dramatem to jest dla kobiety. Lepiej skopać leżącego.[/QUOTE]za Twoje wrażenie nie odpowiadam, ale gratuluje łatwości oceniania innych Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:52 ---------- Poprzedni post napisano o 08:49 ---------- A najśmieszniejsze jest to, że ja nigdzie nie napisałam, że jestem przeciwnikiem aborcji, pisałam tylko, że jestem za prawem dla lekarzy odmowy takich 'zabiegów', ale kto by czytał uważnie ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#349 |
Konto usunięte
|
Rzeczywiście świetny pomysł urodzić dziecko niezdolne do życia, trzymać takiego potworka bez czaszki i patrzeć jak umiera w cierpieniu. No REWELACJA. Zero traumy, na psychice się nie odbija nic. Normalna, zdrowa sytuacja, bardzo dobra dla matki i dla dziecka.
Naprawdę nie wiem co mają w głowach zażarte przeciwniczki aborcji. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#350 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() któraś pisała, że wikipedia podaje nieprawdziwe informacje, proszę podajcie wiarygodne. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#351 | |
wańka wstańka
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#352 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeszcze rozumiem, kiedy matka chce donosić taką ciążę, jej wybór, ale jeśli nie chce? I co przez te powiedzmy dwa dni rodzice mają robić, podziwiać strasznie zdeformowane dziecko? Kiedyś nawet takich dzieci nie pokazywano rodzicom, zabierano zaraz po porodzie, żeby traumy nie mieli. I co takiego może zrobić lekarz, naszprycować środkami przeciwbólowymi, pod jakim względem to dla dziecka lepsze niż usmiercenie płodu w łonie matki i wywołanie porodu? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#353 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie wyobrazam sobie zdecydowac sie na zabicie swojego dziecko Cytat:
![]() Edytowane przez OYE Czas edycji: 2014-06-27 o 12:08 |
||
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#354 | ||
Zakorzenienie
|
widzę ze wychodzi na to ze te co zdecydują śie urodzić są dziwne i okrutne
Cytat:
Cytat:
stokrotka jak piszesz usypia to nie zmieni to faktu ze śie umierca je Wysłane z mojego ST26i przy użyciu Tapatalka
![]() |
![]() |
#355 |
Konto usunięte
|
Aha, a jak się rodzi i pozwala cierpieć dziecku które i tak lada moment umrze to jest lepiej? Dla kogo?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#356 |
wańka wstańka
|
Czasami lepiej dla wszystkich zaangażowanych.
![]() |
#357 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
kim jesteś żeby komuś powiedzieć zabij swoje dziecko bo tak będzie lepiej? ręki mi opadły Wysłane z mojego ST26i przy użyciu Tapatalka
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#358 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
W niektórych przypadkach trzeba użyć głowy i rozsądku. Jak ktoś ma śmiertelnie chorego psa albo kota to idzie go uśpić żeby było mu lepiej. A jak obrońcy życia słyszą że kobieta ma dziecko z wadami które po prostu go zabiją po porodzie to "absolutnie, nie zabijać, trzeba urodzić, tylko zwyrodnialcy zabijają dzieci". Dla mnie urodzenie takiego dziecka to niepotrzebne przedłużanie zarówno jego cierpienia jak i matki. Więcej, według mnie to jest po prostu egoizm. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#359 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kim jestes by powiedziec komus urodz dziecko skazane na smierc? Gdybym wiedziala ze moje dziecko jest smiertelnie chore, zdeformowane itp. i po urodzeniu nie przezyje to bym przerwala ciaze wiedzac ze jego smierc we wczesnej fazie rozwoju nie byla bolesna w porownaniu do smierci w zasadzie dojrzalego noworodka. Wiadomo ze uklad nerwowy plodu na poczatku ciazy jest nie wyksztalcony w pelni I nie polaczony z mozgiem a co za tym idzie nie aktywny. I zrobilabym to po to zeby wlasnie ani ten plod / dziecko, ani ja cierpialo. I to uwazam za bardziej humanitarne, niz zmuszanie kogos do donoszenia takiej ciazy I patrzenie na smierc po urodzeniu. Ale jesli ktos chce rodzic niech rodzi, ja chce miec tylko prawo do wyboru nie urodzenia. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#360 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
lekarzem nie jestem.....ale to dziecko ma sie urodzic bez czaszki, mozgu takze nikt nie wie jak z ukladem nerwowym ja z tych co do konca bym walczyla o dziecko, i pewno glupio wierzyla ze moze jednak, moze nie jest tak zle jak lekrze mowia. Jak dziecko by umarlo naturalnie to czula bym taki spokoju ze jednak nic nie dalo sie zrobic, a tak to zawsze bym wracala do tego ze co jak by jednak. Edytowane przez OYE Czas edycji: 2014-06-27 o 13:00 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:02.