|
|
#331 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Kościół, rodzice, a wspólne mieszkanie
strix55 akurat ja pisałam o opuszczeniu rodziców i zamieszkaniu z drugą osobą w kontekście zasad Kościoła, nie wyprowadzeniu się ot tak bo ktoś mi się spodobał to sobie z nim pomieszkam, a później może z innym i następnym. Absolutnie nie o to mi chodzi, moje poglądy są najbliższe tyene więc wiadomo do której grupy na Wizażu pretenduję (w sprawach wiary).
|
|
|
|
|
#332 |
|
Rozeznanie
|
Cóż ale tyene jako katoliczka także jak ja nie uznaje mieszkania bez ślubu i współżycia przedmałżeńskiego, a o tym jes cały watek a nie o tym ze kotoś po ślubie zamierza zamieszkać z współmałżonkiem.
Edytowane przez strix55 Czas edycji: 2014-06-23 o 20:24 |
|
|
|
|
#333 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#334 |
|
Konto usunięte
|
więc z pewnością mamy te same poglądy
![]() szkoda że ostatnio tyene rzadziej tu zaglądała bo zawsze miała coś ciekawego do powiedzenia, umie dobrze i dużo wyjaśnić innym użytkownikom Wizażu. |
|
|
|
|
#335 |
|
Rozeznanie
|
jak już napisałem katolik nie może przyzwalać na grzech bo jeśli przyzwala sam też grzeszy co nie znaczy ze ma siłą do czegoś kogoś zmuszać nigdzie tego nie napisałem. Bóg też nas do niczego na siłe nie zmusza dał nam wolną wolę.
|
|
|
|
|
#336 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Jak Ty widzisz to "nie przyzwalanie na grzech" w tym konkretnym przypadku? Córka idzie na swoje, porzuca KK, kropka. Co mają zrobić w tej sytuacji rodzice? |
|
|
|
|
|
#337 | |
|
zuy mod
|
Cytat:
taka moja własna rozkminia - trudno mi uwierzyć w to, że Bóg, który podobno jest dobry miałby kogoś potępić tylko za to, że żył z ukochaną osobą bez ślubu.
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#338 |
|
Rozeznanie
|
Tak jak już wyżej pisałem, rodzic powinien powiedzieć że to co jego dziecko chce zrobić to złe i grzeszne i powinien to jasno powiedzieć , jeśli mimo wszytko dziecko zdecyduje sie wyprowadzić pozostaje sie rodzica modlić za dziecko aby wróciło na dobra drogę. Przecież nie zatrzyma na siłę dziecka bo to nierealne.
|
|
|
|
|
#339 |
|
zuy mod
|
I powinien je jawnie potępić? Z tego co wiem człowiek nie jest od tego żeby potępiać
|
|
|
#340 |
|
Rozeznanie
|
Należy zawsze potępić grzech nie grzesznika.
|
|
|
|
|
#341 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#342 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
W zupełności popieram. Zwracanie uwagi na cos tak przyziemnego i przemijalnego jak uroda i przywiązywanie wagi do tego co o nas powiedzą inni jest alarmujące i świadczy o wielu zaburzeniach. Dla własnego i dzieci dobra należałoby sie zaprzyjaźnić z terapeuta i przepracować ten temat oraz dojść do źrodła tych zachowań. W przeciwnym razie to będzie miało negatywny wpływ w przyszłości.
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:18.

?