ćwiczenia na brzuch i talię - Strona 12 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Notka

Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-06-16, 16:13   #331
Aliiiicja
Przyczajenie

Dot.: Ćwiczenia na talie?

Żadna się nie wypowie?
Aliiiicja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-16, 20:45   #332
natalka_rulez
Raczkowanie

Według mnie ćwiczenia pomogą. Nie mam pojęcia jak szybko możesz spodziewać się efektów, ale myślę, że warto poćwiczyć.
Polecam twister

http://www.onemilliongiraffes.com/
natalka_rulez jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-16, 23:04   #333
Aliiiicja
Przyczajenie

Dziękuje za odp.
Aliiiicja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-20, 21:22   #334
horizons
Raczkowanie

ja bbardzo polecam ćwiczenia ze strony "wdziek" są super na talie!! Ogólnie zamierzam je od jutra ćwiczyć-trwaja 5 tygodni, jak chcesz to możesz sie przyłączyć do mnie
takie duchowe wsparcie

"Daj każdemu dniu szansę stania się najpiękniejszym w całym Twoim życiu."

-Mark Twain
horizons jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-15, 21:41   #335
kosaciec
Raczkowanie

Dot.: "Ćwiczenia na talię osy"

Cytat:
Napisane przez Dog-Rose Pokaż wiadomość
Czy ktos juz ma za soba caly ten plan cwiczen na talie osy? Podaje linka do tych cwiczen o ktorych pisze http://www.sfd.pl/Ćwiczenia_na_talię...ł-t336884.html
Czy warto to zaczynac? Ubywaja jakies cm w talii?

up

tez sie nad tym zastanawiam...tzn zmagam sie z mysla zeby to zaczac
kosaciec jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-16, 08:44   #336
AzjatSmok
Raczkowanie

Dot.: "Ćwiczenia na talię osy"

Cytat:
Napisane przez kosaciec Pokaż wiadomość
up

tez sie nad tym zastanawiam...tzn zmagam sie z mysla zeby to zaczac
To ja ci zaoszczędzę czasu nie myśl! tylko przeczytaj co pod tymi ćwiczeniami jest napisane! Konkluzja jet tam tak że te ćwiczenia nie są za dobrze dobrane a poza tym na talię musi być odpowiednia dieta..jaka... nie podano heh Jakbym ktoś napisał że na talię są dobre przysiady po 225 przysiadów dziennie przez 10 dni i wam 5 cm ubędzie to pewnie z 80% dziewczyn robiło by te przysiady ehhh...

---------- Dopisano o 08:44 ---------- Poprzedni post napisano o 08:33 ----------

Taniec brzuch . Moja koleżanka na to chodziła i powiem wam, że ma świetną talie. Zawsze miała ładną ale te ćwiczenia jeszcze jej pomogły. Dobrze, dokładnie wykonywane ruchy z tańca brzucha dają dobre efekty, ona chodziła około rok czasu. Pierwsze efekty po jakiś 3 miesiącach .
Stary 2011-05-14, 10:04   #337
paula92r
Przyczajenie

Dieta i ćwiczenia na brzuszek

Witajcie!
Mam 19 lat, 163 cm wzrostu i 54 kg. Chciałabym, żebyście zaproponowały mi jakąś dietę i ćwiczenia, tak żeby schudnąć te 3, 4 kg. Na ogół jestem szczupła, moim problemem jest brzuszek. Próbowałam robić już codziennie bruski, ale chyba to nie wystarczy, trzeba pewnie dodać odpowiednią dietę. Dlatego prosiłabym Was o pomoc. Z góry dziękuję
paula92r jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-14, 17:24   #338
201703061232
Konto usunięte

Dot.: Dieta i ćwiczenia na brzuszek

https://wizaz.pl/forum/search.php?f=19
201703061232 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-26, 20:30   #339
MuffinBaby
Raczkowanie

Dot.: ćwiczenia na brzuch i talię

A ja słyszałam,że po treningu trzeba dać mięśniom brzucha 2 dni odpoczynku- tylko wtedy będzie widać efekty. To prawda? ja od początku wakacji ćwiczę i na razie nie zauważyłam zbytniego spłaszczenia brzuszka. Mam przestać robić ćwiczenia na brzuch?
Stary 2012-05-20, 21:53   #340
ulaglamour
Przyczajenie

Smile ćwiczenia na brzuch

hej dziewczyny potrzebuję ćwiczeń na mięśnie brzucha które nie obciążają kręgosłupa pomóżcie
ulaglamour jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-20, 22:03   #341
morelle
Zakorzenienie

Dot.: ćwiczenia na brzuch

Spróbuj robić je na piłce.

"Prawdziwe szczęście niewiele kosztuje; jeśli jest drogie, niedobrego jest rodzaju".
F.-R. Chateaubriand
morelle jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-04, 10:54   #342
sabina000
BAN stały

Ja również zaczynam Tylko jeszcze do tego dodaję A6W będzie piękna talia i wyrzeźbiony brzuszek
sabina000 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-17, 14:20   #343
Dinulka
Zakorzenienie

chciałabym schudnąc jak najwięcej z brzucha, a jak najmniej z innych partii, czy HH mi w tym pomoże czy jest za słaby? Ćwiczyłam na siłowni, ale schudłam z tyłka i nóg, a z brzucha minimalnie :/
Dinulka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-23, 10:09   #344
nosferatku
Zadomowienie

Dot.: Coś innego na smukłą talię?

O ile nie masz ochoty na liposukcję...

Żeby zgubić oponkę trzeba się solidnie spocić-albo się spocisz, albo zostaje oponka.
a6w jest chyba najbardziej efektywnym sposobem. Może nie musisz robić całego programu (ja doszłam kiedyś do momentu, w którym robiłam te ćwiczenia przez ponad 40 minut), możesz zatrzymać się gdzieś w połowie i ćwiczyć tyle, ile Ci pasuje.

Poza tym są też zwyczajne, normalne brzuszki .Także skuteczne.
nosferatku jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-23, 17:26   #345
aanetaa007
Rozeznanie

GG do aanetaa007 Send a message via Skype™ to aanetaa007

u mnie zumba zrobila ladne wciecie w tali a co do wyszczuplenia brzucha to sama potrzebuje pomocy w tym temacie.
Poza tym nie widze u Ciebie zadnego brzucha To co na zdjeciu widze to sama bym chciala :P
Tylko pozazdroscic
21 day fix

PiYo

w planach:
Focus T25

Insanity Max: 30

15/06/15
aanetaa007 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-24, 15:10   #346
_madlen
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez nosferatku Pokaż wiadomość
O ile nie masz ochoty na liposukcję...

Żeby zgubić oponkę trzeba się solidnie spocić-albo się spocisz, albo zostaje oponka.
a6w jest chyba najbardziej efektywnym sposobem. Może nie musisz robić całego programu (ja doszłam kiedyś do momentu, w którym robiłam te ćwiczenia przez ponad 40 minut), możesz zatrzymać się gdzieś w połowie i ćwiczyć tyle, ile Ci pasuje.

Poza tym są też zwyczajne, normalne brzuszki .Także skuteczne.
Nie zgodzę się. Powtórzę za Ewą Chodakowską - gdyby chodziło o spocenie się, opalanie uchodziłoby za najlepszą kurację odchudzającą. Ważne jest przyspieszone tętno, bo wtedy dochodzi do spalania tłuszczu. Polecam Ci jakiś z programów Ewy, bo efekty są niesamowite! Na wizażu jest nawet taki wątek

Amelia - 9.07.2012

Mój blog: fitness, zdrowe odżywianie, powrót do formy -
Piękna po porodzie
_madlen jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-24, 21:41   #347
karolkao89
Zadomowienie

ja robię ćwiczenia 'superbrzuszki' - bardzo szybko widac efekty, ale też trochę namęczyć się trzeba ale warto, bo juz 2 razy sprawdzilam na sobie
karolkao89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-25, 10:31   #348
Simia
Rozeznanie

może hula - hoop? tylko takie cięższe i z wypustkami, kulami węglowymi.
Stary 2012-10-27, 14:37   #349
Jewels
Raczkowanie

można szybko wyrzeźbić mięśni brzucha dzięki tzw Aerobiczna 6 Weidera - sposób na płaski brzuch
15.11.2014

Jewels jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-27, 21:57   #350
nikki999
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jewels Pokaż wiadomość
można szybko wyrzeźbić mięśni brzucha dzięki tzw Aerobiczna 6 Weidera - sposób na płaski brzuch
chyba na zniszczony kręgosłup

BLOG -
zdrowe odżywianie, ćwiczenia, motywacja
Jeżeli chcesz się ze mną szybko skontaktować napisz mail
nikki999 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-29, 11:40   #351
lisica_80
Raczkowanie

ja pomimo diety i ćwiczeń, nie mogę się pozbyć oponki na brzuchu. i brzuszki wcale nie pomagają, bo rzeźbią się mięśnie ale pod oponką. a próbowałyście kiedyś masaży zbijających tkankę tłuszczową? podobno dają też rewelacyjne efekty.
lisica_80 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-01, 18:00   #352
megalija
Raczkowanie

tak, taki masaż pomaga ale ma to sens dopiero z ćwiczeniami. Bo chyba nie chcemy mieć wiotkiego brzucha tylko szczupły brzuch. Więc jak tkanka jest rozluźniona dzięki takiemu masażowi spalamy ją dzięki ćwiczeniom aerobowym i jest pięknie

Nic samo się nie stanie. Trzeba wysiłku fizycznego żeby dobrze wyglądać fizycznie.

To nie złośliwośc do którejś z Was bo żadna takie postawy nie reprezentuje z tego co widzę ale - Jak ktoś chce bez wysiłku to można sobie zrobić podobną do siebie ale szczuplejszą postać w Simsach i się cieszyć pięknym ciałem
megalija jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-02, 16:39   #353
Jewels
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez nikki999 Pokaż wiadomość
chyba na zniszczony kręgosłup
kiedyś próbowałam tych ćwiczeń wytrzymałam jakieś 2 tygodnie różnicy nie zauważyłam i przestałam, aczkolwiek bólu jeszcze nie odczuwałam.

Niestety jak poszukałam w internecie na ten temat opinii to efekty są bardzo dobre tylko gorzej ze zdrowiem
15.11.2014

Jewels jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-02, 17:31   #354
megalija
Raczkowanie

AW6 nie jest sposobem na płaski brzuch tylko na rzeźbę. Żeby schudnąć trzeba ćwiczeń cardio. Bez tego ja nie widzę możliwości wyszczuplenia, bo kwestię zabiegów chirurgicznych oczywiście pomijam.
Stary 2012-11-07, 22:16   #355
Aish1
Raczkowanie

kurcze a wg mnie a6w jest najłatwiejszym ćwiczeniem. Może spróbuj też hulahop takie cięższe, skacz , tańcz wywijaj plus brzuszki i jak najczęściej napinaj mięsnie brzucha
Stary 2012-11-07, 22:40   #356
Aish1
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez megalija Pokaż wiadomość
AW6 nie jest sposobem na płaski brzuch tylko na rzeźbę. Żeby schudnąć trzeba ćwiczeń cardio. Bez tego ja nie widzę możliwości wyszczuplenia, bo kwestię zabiegów chirurgicznych oczywiście pomijam.

a ja się nie zgadzam spójrz ja ćwiczyłam a6w i zgubiłam jakieś 5 cm w talii, może zobaczysz efekt. Myślę że wszystko się da zrobić ale trzeba wytrwałości i chęci. I nie ćwiczyć tylko raz na jakiś czas ale często i przez dłuższy okres. Jak pisałam wczesniej wg mnie a6w są proste, i dobrze jest dorzucić do nich inne . Choćby nawet ok 200 zwykłych brzuszków, no a minimum 50 .
Może nie jest to efekt w pełni mnie zadawalający ale póki co nie rezygnuję z ćwiczeń. Ja ćwiczę gdy oglądam tv. Wtedy itak nic nie robię więc czas można jakoś dobrze wykorzystać.
Tez mam czasem chwile zwątpienia, i nie czuję się np atrakcyjna ale wiem że siedząc i nic nie robiąc nie pomogę sobie. Polecam Ci też płyty Ewy Chodakowskiej, Ale musisz wiedzieć że to nie są lekkie ćwiczenia. Tak więc powodzenia I wytrwałości życzę.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg przed cwiczeniami.jpg (43,1 KB, 50 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie06581.jpg (67,3 KB, 25 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie06612.jpg (128,5 KB, 44 załadowań)
Stary 2012-11-07, 22:45   #357
Rzabba
Rzabbocop

GG do Rzabba

A6W to przede wszystkim zabójstwo dla kręgosłupa. W czasie który potrzeba poświęcić na wykonywanie A6W można zrobić wielokrotnie efektywniejsze a co ważniejsze zdrowsze treningi
Peliczaple stały smutcholijne
I zbłąkinie rykoświstąkały.
10 PŻ
Rzabba jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-08, 06:44   #358
megalija
Raczkowanie

@Aish1 - to świetnie że Tobie te ćwicznia pomogły, że dbasz o siebie i masz takie pozytywne myślenie ale muszę przyznać, że moja reakcxja na Twoje zdjęcia była taka "no kurde, jak się jest tak szczupłą to sie nie ma co dziwić że a6w daje efekt!". Może tak tego nie widzisz bo to Twoje ciało i możesz mieć trochę zafałszowany obraz jego, po prostu nie jesteś obiektywna na swój temat ale to jest inaczej jak ktoś ma śliczny szczupły brzuch a inaczej jak ma tam trochę nadmiernego tłuszczu. Wiem, wiem ze Ci ubyło 5 cm w talii ale to tez jest zrozumiałe przy Twojej sylwetce sprzed cwiczeń natomiast jest trudne do osiagniecia jesli się ma za dużo tego tłuszczyku.

Więc może jeszcze raz - ja nie zniechęcam do a6w. znam chłopaka któremu te ćwiczenia bardzo pomogły. Ale on równocześnie bardzo dużo pracował fizycznie, biegał i nie jadł słodyczy ani śmieciowego żarcia i schudł 20 kg wygląda rewelacyjnie. Wiec jak dla mnie to "szóstka" + coś jeszcze - czyli moim zdaniem cwiczenia cardio.
A co do niekorzystnego wpływu na kregosłup to z własnego doświadczenia wiem o nim. Tych ćwiczen po prostu nie mogę robić.
Stary 2012-11-08, 09:54   #359
nosferatku
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez megalija
A ja jak najbardziej widzę.
Nie lubię ćwiczeń kardio, nużą mnie. Wolę zaufać biologii i logice-robię trening siłowy, który rzeźbi i wzmacnia (także-powiększa) mięśnie. Większe mięśnie wymagają więcej kalorii, jem tyle samo, ile przed rozpoczęciem regularnego treningu, więc pewnie jestem lekko "na minusie". Metabolizm mi się rozhulał, waga turla się w dół, a sylwetka zmienia jeszcze szybciej (bo przecież mięśnie są cięższe od tłuszczyku, więc waga wolniej spada).
nosferatku jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-08, 19:24   #360
Aish1
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez megalija Pokaż wiadomość
@Aish1 - to świetnie że Tobie te ćwicznia pomogły, że dbasz o siebie i masz takie pozytywne myślenie ale muszę przyznać, że moja reakcxja na Twoje zdjęcia była taka "no kurde, jak się jest tak szczupłą to sie nie ma co dziwić że a6w daje efekt!". Może tak tego nie widzisz bo to Twoje ciało i możesz mieć trochę zafałszowany obraz jego, po prostu nie jesteś obiektywna na swój temat ale to jest inaczej jak ktoś ma śliczny szczupły brzuch a inaczej jak ma tam trochę nadmiernego tłuszczu. Wiem, wiem ze Ci ubyło 5 cm w talii ale to tez jest zrozumiałe przy Twojej sylwetce sprzed cwiczeń natomiast jest trudne do osiagniecia jesli się ma za dużo tego tłuszczyku.

Więc może jeszcze raz - ja nie zniechęcam do a6w. znam chłopaka któremu te ćwiczenia bardzo pomogły. Ale on równocześnie bardzo dużo pracował fizycznie, biegał i nie jadł słodyczy ani śmieciowego żarcia i schudł 20 kg wygląda rewelacyjnie. Wiec jak dla mnie to "szóstka" + coś jeszcze - czyli moim zdaniem cwiczenia cardio.
A co do niekorzystnego wpływu na kregosłup to z własnego doświadczenia wiem o nim. Tych ćwiczen po prostu nie mogę robić.
może jest coś w tym, ale pisałam też o brzuszkach i hula hop. Kardio owszem ale ja nie stosuję. Wiem że byłam chuda , ele mój brzuch ma tendencję do przybierania. Zresztą myślę że widać różnicę. .. Poprostu boczki mi wychodziły. czego nie lubialam. a muszę przyznać ze diet nie stosuję. ostatnio mialam postanowienie że nie będę jesc o 22-23 i narazie trwam, ale z czekolady nie zrezygnowałam. Cały czas marzy mi się brzuszek z widocznymi mięśniami. ale czy mi sie to uda...

Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości