|
|||||||
| Notka |
|
| Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#331 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Ćwiczenia na talie?
Żadna się nie wypowie?
|
|
|
|
|
#332 |
|
Raczkowanie
|
Według mnie ćwiczenia pomogą. Nie mam pojęcia jak szybko możesz spodziewać się efektów, ale myślę, że warto poćwiczyć.
Polecam twister
|
|
#333 |
|
Przyczajenie
|
Dziękuje za odp.
|
|
|
|
|
#334 |
|
Raczkowanie
|
ja bbardzo polecam ćwiczenia ze strony "wdziek"
są super na talie!! Ogólnie zamierzam je od jutra ćwiczyć-trwaja 5 tygodni, jak chcesz to możesz sie przyłączyć do mnie![]() takie duchowe wsparcie
|
|
|
#335 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: "Ćwiczenia na talię osy"
Cytat:
up tez sie nad tym zastanawiam...tzn zmagam sie z mysla zeby to zaczac
|
|
|
|
|
|
#336 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: "Ćwiczenia na talię osy"
Cytat:
nie myśl! tylko przeczytaj co pod tymi ćwiczeniami jest napisane! Konkluzja jet tam tak że te ćwiczenia nie są za dobrze dobrane a poza tym na talię musi być odpowiednia dieta..jaka... nie podano heh Jakbym ktoś napisał że na talię są dobre przysiady po 225 przysiadów dziennie przez 10 dni i wam 5 cm ubędzie to pewnie z 80% dziewczyn robiło by te przysiady ehhh...---------- Dopisano o 08:44 ---------- Poprzedni post napisano o 08:33 ---------- Taniec brzuch . Moja koleżanka na to chodziła i powiem wam, że ma świetną talie. Zawsze miała ładną ale te ćwiczenia jeszcze jej pomogły. Dobrze, dokładnie wykonywane ruchy z tańca brzucha dają dobre efekty, ona chodziła około rok czasu. Pierwsze efekty po jakiś 3 miesiącach .
|
|
|
#337 |
|
Przyczajenie
|
Dieta i ćwiczenia na brzuszek
Witajcie!
Mam 19 lat, 163 cm wzrostu i 54 kg. Chciałabym, żebyście zaproponowały mi jakąś dietę i ćwiczenia, tak żeby schudnąć te 3, 4 kg. Na ogół jestem szczupła, moim problemem jest brzuszek. Próbowałam robić już codziennie bruski, ale chyba to nie wystarczy, trzeba pewnie dodać odpowiednią dietę. Dlatego prosiłabym Was o pomoc. Z góry dziękuję
|
|
|
|
|
#338 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Dieta i ćwiczenia na brzuszek
|
|
|
|
|
#339 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: ćwiczenia na brzuch i talię
A ja słyszałam,że po treningu trzeba dać mięśniom brzucha 2 dni odpoczynku- tylko wtedy będzie widać efekty. To prawda? ja od początku wakacji ćwiczę i na razie nie zauważyłam zbytniego spłaszczenia brzuszka. Mam przestać robić ćwiczenia na brzuch?
|
|
#340 |
|
Przyczajenie
|
hej dziewczyny potrzebuję ćwiczeń na mięśnie brzucha które nie obciążają kręgosłupa pomóżcie
|
|
|
|
|
#341 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: ćwiczenia na brzuch
Spróbuj robić je na piłce.
|
|
#342 |
|
BAN stały
|
Ja również zaczynam
Tylko jeszcze do tego dodaję A6W będzie piękna talia i wyrzeźbiony brzuszek
|
|
|
|
|
#343 |
|
Zakorzenienie
|
chciałabym schudnąc jak najwięcej z brzucha, a jak najmniej z innych partii, czy HH mi w tym pomoże czy jest za słaby? Ćwiczyłam na siłowni, ale schudłam z tyłka i nóg, a z brzucha minimalnie :/
|
|
|
|
|
#344 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Coś innego na smukłą talię?
O ile nie masz ochoty na liposukcję...
Żeby zgubić oponkę trzeba się solidnie spocić-albo się spocisz, albo zostaje oponka. a6w jest chyba najbardziej efektywnym sposobem. Może nie musisz robić całego programu (ja doszłam kiedyś do momentu, w którym robiłam te ćwiczenia przez ponad 40 minut), możesz zatrzymać się gdzieś w połowie i ćwiczyć tyle, ile Ci pasuje. Poza tym są też zwyczajne, normalne brzuszki .Także skuteczne. |
|
|
|
|
#345 |
|
Rozeznanie
|
u mnie zumba zrobila ladne wciecie w tali
a co do wyszczuplenia brzucha to sama potrzebuje pomocy w tym temacie.Poza tym nie widze u Ciebie zadnego brzucha To co na zdjeciu widze to sama bym chciala :PTylko pozazdroscic
|
|
#346 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#347 |
|
Zadomowienie
|
ja robię ćwiczenia 'superbrzuszki' - bardzo szybko widac efekty, ale też trochę namęczyć się trzeba
ale warto, bo juz 2 razy sprawdzilam na sobie
|
|
|
|
|
#348 |
|
Rozeznanie
|
może hula - hoop? tylko takie cięższe i z wypustkami, kulami węglowymi.
|
|
#349 |
|
Raczkowanie
|
można szybko wyrzeźbić mięśni brzucha dzięki tzw Aerobiczna 6 Weidera - sposób na płaski brzuch
|
|
#350 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#351 |
|
Raczkowanie
|
ja pomimo diety i ćwiczeń, nie mogę się pozbyć oponki na brzuchu. i brzuszki wcale nie pomagają, bo rzeźbią się mięśnie ale pod oponką. a próbowałyście kiedyś masaży zbijających tkankę tłuszczową? podobno dają też rewelacyjne efekty.
|
|
|
|
|
#352 |
|
Raczkowanie
|
tak, taki masaż pomaga ale ma to sens dopiero z ćwiczeniami. Bo chyba nie chcemy mieć wiotkiego brzucha tylko szczupły brzuch. Więc jak tkanka jest rozluźniona dzięki takiemu masażowi spalamy ją dzięki ćwiczeniom aerobowym i jest pięknie
![]() Nic samo się nie stanie. Trzeba wysiłku fizycznego żeby dobrze wyglądać fizycznie. To nie złośliwośc do którejś z Was bo żadna takie postawy nie reprezentuje z tego co widzę ale - Jak ktoś chce bez wysiłku to można sobie zrobić podobną do siebie ale szczuplejszą postać w Simsach i się cieszyć pięknym ciałem |
|
|
|
|
#353 |
|
Raczkowanie
|
kiedyś próbowałam tych ćwiczeń wytrzymałam jakieś 2 tygodnie różnicy nie zauważyłam i przestałam, aczkolwiek bólu jeszcze nie odczuwałam.Niestety jak poszukałam w internecie na ten temat opinii to efekty są bardzo dobre tylko gorzej ze zdrowiem
|
|
#354 |
|
Raczkowanie
|
AW6 nie jest sposobem na płaski brzuch tylko na rzeźbę. Żeby schudnąć trzeba ćwiczeń cardio. Bez tego ja nie widzę możliwości wyszczuplenia, bo kwestię zabiegów chirurgicznych oczywiście pomijam.
|
|
|
|
|
#355 |
|
Raczkowanie
|
kurcze a wg mnie a6w jest najłatwiejszym ćwiczeniem. Może spróbuj też hulahop takie cięższe, skacz , tańcz wywijaj
plus brzuszki i jak najczęściej napinaj mięsnie brzucha
|
|
#356 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a ja się nie zgadzam spójrz ja ćwiczyłam a6w i zgubiłam jakieś 5 cm w talii, może zobaczysz efekt. Myślę że wszystko się da zrobić ale trzeba wytrwałości i chęci. I nie ćwiczyć tylko raz na jakiś czas ale często i przez dłuższy okres. Jak pisałam wczesniej wg mnie a6w są proste, i dobrze jest dorzucić do nich inne . Choćby nawet ok 200 zwykłych brzuszków, no a minimum 50 . Może nie jest to efekt w pełni mnie zadawalający ale póki co nie rezygnuję z ćwiczeń. Ja ćwiczę gdy oglądam tv. Wtedy itak nic nie robię więc czas można jakoś dobrze wykorzystać. Tez mam czasem chwile zwątpienia, i nie czuję się np atrakcyjna ale wiem że siedząc i nic nie robiąc nie pomogę sobie. Polecam Ci też płyty Ewy Chodakowskiej, Ale musisz wiedzieć że to nie są lekkie ćwiczenia. Tak więc powodzenia I wytrwałości życzę.
|
|
|
#357 |
|
Rzabbocop
|
A6W to przede wszystkim zabójstwo dla kręgosłupa. W czasie który potrzeba poświęcić na wykonywanie A6W można zrobić wielokrotnie efektywniejsze a co ważniejsze zdrowsze treningi
|
|
|
|
|
#358 |
|
Raczkowanie
|
@Aish1 - to świetnie że Tobie te ćwicznia pomogły, że dbasz o siebie i masz takie pozytywne myślenie ale muszę przyznać, że moja reakcxja na Twoje zdjęcia była taka "no kurde, jak się jest tak szczupłą to sie nie ma co dziwić że a6w daje efekt!". Może tak tego nie widzisz bo to Twoje ciało i możesz mieć trochę zafałszowany obraz jego, po prostu nie jesteś obiektywna na swój temat
ale to jest inaczej jak ktoś ma śliczny szczupły brzuch a inaczej jak ma tam trochę nadmiernego tłuszczu. Wiem, wiem ze Ci ubyło 5 cm w talii ale to tez jest zrozumiałe przy Twojej sylwetce sprzed cwiczeń natomiast jest trudne do osiagniecia jesli się ma za dużo tego tłuszczyku.Więc może jeszcze raz - ja nie zniechęcam do a6w. znam chłopaka któremu te ćwiczenia bardzo pomogły. Ale on równocześnie bardzo dużo pracował fizycznie, biegał i nie jadł słodyczy ani śmieciowego żarcia i schudł 20 kg A co do niekorzystnego wpływu na kregosłup to z własnego doświadczenia wiem o nim. Tych ćwiczen po prostu nie mogę robić. |
|
|
|
|
#359 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie lubię ćwiczeń kardio, nużą mnie. Wolę zaufać biologii i logice-robię trening siłowy, który rzeźbi i wzmacnia (także-powiększa) mięśnie. Większe mięśnie wymagają więcej kalorii, jem tyle samo, ile przed rozpoczęciem regularnego treningu, więc pewnie jestem lekko "na minusie". Metabolizm mi się rozhulał, waga turla się w dół, a sylwetka zmienia jeszcze szybciej (bo przecież mięśnie są cięższe od tłuszczyku, więc waga wolniej spada). |
|
|
|
|
|
#360 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:31.

kiedyś próbowałam tych ćwiczeń wytrzymałam jakieś 2 tygodnie różnicy nie zauważyłam i przestałam, aczkolwiek bólu jeszcze nie odczuwałam.