|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#331 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Rozładunek czas już zacząć, by się cieszyć dzidzią naszą!!! Wrześniówki 2014 cz
Cytat:
![]() Maz pierogow bez mięsa nie jada, wieć wszystkie dla mnie Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#332 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Rozładunek czas już zacząć, by się cieszyć dzidzią naszą!!! Wrześniówki 2014 cz
Cytat:
już nic nie mow a ja nawet nie tyknęłam bigosu naszego, jakoś tak mam że jak się przy czym narobię, ugotuję to wcale nie mam potem ochoty tego jeść :/tymczasem idę zrobić sobie kawkę, mam nadzieję że moje dziecko będzie mimo to spało w nocy ... Carlciuska też mnie rozwalają takie gadki, daj spokój nic tylko się zaśmiać ale wiem że na miejscu to można siętylko zdenerwować :/
|
|
|
|
|
#333 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Marika Cytat:
|
|
#334 |
|
Rozeznanie
|
Paulina my nie mamy imienia nadal
rodzę za 27 dni a porozumienia w tej kwestii brak
|
|
|
|
#335 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale sa tez takie tapety z tym, ze masakrycznie drogie:http://scandikids.pl/pl/tapety/233-s...farg-form.html http://totodesign.pl/230,758/tapeta_chmurki A co do zamrozenia to mozna zamrozic pyzy, pierogi, kopytka.
|
|
|
|
|
#336 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny jak możecie to napiszcie mi ile bierzecie tych wielkich podpasek do szpitala??? Mam dwa opakowania po 10 szt. i nie wiem ile brać
A no i ile bierzecie podkładów na łóżko... Wzięłam się za pakowanie torby w końcu i nie wiem czy wszystko mam... Napiszę Wam moją listę i jakbyście mogły zerknąć na nią i w razie czego dopisać coś... Więc tak. DOKUMENTY: -dowód osobisty -karta ciąży -wyniki badań -dokument potwierdzający grupę krwi DLA MNIE: -2 koszule do karmienia -jedna stara koszula do porodu -kapcie -szlafrok -klapki pod prysznic -majtki siatkowe (nie wiem ile sztuk )-podkłady poporodowe (j.w.) -podkłady na łóżko (j.w.) -sztućce i kubek -przybory toaletowe (szczoteczka, pasta, ręcznik duży i mały, żel pod prysznic, szampon, dezodorant) -octenisept -tantum rosa + spryskiwacz -woda mineralna -ręczniki papierowe -krem na brodawki -wkładki laktacyjne (też nie wiem ile sztuk...) DLA LENKI: -mała paczka pampersów jedynek (23 szt.) -chusteczki nawilżone -3 pieluszki tetrowe -smoczek -ubranka na wyjście (ale to mąż przywiezie na samo wyjście) Coś jeszcze???
|
|
#337 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#338 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
O dzięki Ci kochana Ech, nie wkręcajmy sobie, nie wkręcajmy Będzie wszystko dobrzeMartynka no ja też chyba eksploduję ![]() ---------- Dopisano o 18:23 ---------- Poprzedni post napisano o 18:19 ---------- Cytat:
Lista elegancka wg mnie ![]() Fajnie, bo zapomniałam o Maltanie na sutki, muszę spakować i sztućce. Co do podkładów - ja spakowałam paczkę dużych podpasek sztuk 10, reszte dowiezie Tż jak mi zbraknie i 3 podkłady na łóżko, w każdej chwili Tż mi dowiezie, bo mi się nie pomieści do torby wszystko ---------- Dopisano o 18:25 ---------- Poprzedni post napisano o 18:23 ---------- Leżę i kwiczę ![]() https://www.facebook.com/photo.php?v...462126&fref=nf
|
|
|
#339 |
|
Rozeznanie
|
Martynka ja spakowałam trzy sztuki podkładów na łóżko, jedną paczkę majtek siateczkowych w której jest 5 sztuk, jedno opakowanie podpasek bella mama. Strasznie dużo miejsca to zajmuje, stwierdziłam że mąż będzie dowoził, w końcu będzie codziennie a ja nie będę tachać na wejście giga torby
tak samo dla małego wezmę jedno opakowanie pampków i chusteczek nawilżanych na początek. Pieluszek tetrowych nie biorę. Dzwoniłam wczoraj na oddział,babka kazała wziąść tylko pampki chusteczki i krem do pupki. Smoczka właśnie nie spakowałam ale wezmę.No zobaczymy w praniu wyjdzie czy trzeba coś dowozić. Poza tym listę masz ok ! szlafroka kurcze nie mam ... Carlciuska a szablonu rozumiem używaliście ? i jaką to farbą ? jedna warstwa wystarczyła ?
|
|
|
|
#340 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dziękuję Też tak zrobię, a w jak czegoś zabraknie, małż dowiezie
|
|
|
#341 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#342 |
|
Rozeznanie
|
MalaPaulina mój Małz wybrał dla chłopaka imię Konrad.
Co do dziewczynki nie mogliśmy się zdecydować. Moje typy to Bernadetta, Anastazja, Izabella, Gaja i Klara... Małż chciał Apolonię i nie chciał o innych słyszeć, zawsze gadał ma być Pola i koniec... Ale wyszło, że jednak chłopak więc będzie Konrad a na drugie Janusz po dziadku a jakby się urodził 1 września w urodziny mojego Taty to na drugie Piotr... Dziewczynka by miała na drugie po mojej ś.p. Mamie Jadwiga... A Wy już macie imię wybrane Paulina? Mmadziaa gdzieś Ty się podziewała? Ja jeszcze mroże krokiety, gołąbki i kotlety mielone... A no i na zupy warzywa starte czasem... I tak jak Asia19 mrożę całe pojemniczki pietruszki i koperku... Martynka dzięki za listę... Na pewno skorzystam ale brakuje mi kilku rzeczy m.in. kapci... Ja mam ogólnie 3 paczki podkładów ale też wezmę 1 paczkę a Małz dowiezie. Ja biorę jeszcze laktator ze względu na CC, ponoć po niej ciężko z laktacją... A wkładek laktacyjnych nie wiem ile myślę że 10sztuk starczy. Podkładów na łóżko biorę 5sztuk. |
|
|
|
#343 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
poznie ja to wycielam i takim oto sposobem powstal szablon. Co do malowania to trzeba bylo pomalowac dwa razy, farba biala zmywalna dekoralu- my malowalismy cale mieszkanie i nam zostala. |
|
|
|
|
#344 |
|
Zadomowienie
|
To zmniejszam liczbę wielgachnych podpasek do jednej paczki, podkładów na łóżko wezmę 3, a wkładek laktacyjnych 6 par
Dzięki dziewczyny ![]() A co do imienia, to my od paru ładnych lat uparliśmy się na Lenkę i tak już zostało ![]() Teraz ciężko byłoby zmienić, bo mój siostrzeniec ciągle tylko pyta co u Lenusi, jak Lenusia, kiedy Lenusia wyjdzie z brzuszka... Słodziak mój A jak pytaliśmy Go jak dać Lence na drugie imię to powiedział: "Jak to jak?! Lenusia!" Mój mądry trzylatek
|
|
#345 |
|
Rozeznanie
|
Martynka to u nas tak 4letnia chrześnica Małża pyta co tam u Kondzia itp. a ostatnio wzięła taką torebkę na prezenty i zrobiła prezent dla Kondzia. Nikomu nie pozwoliła tam zaglądać, póki nam go nie dała... I tak o to Konradek od Zuzi dostał całą torebkę skarpeteczek i rajtek... ;-)
|
|
|
|
#346 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
takie uniwersalne i ani nie jestem zakochana w tym imieniu ani nie wywołuje we mnie odrazy,jest to jedyne imię o które się nie kłócimy więc niech będzie
Synuś Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie... |
||
|
|
|
#347 | ||
|
Rozeznanie
|
Ale dziś dużo gadania
![]() Cytat:
![]() Już nic nie czułam i nie analizowałam, działo się Cytat:
nmartyna - fajna lista. Ja pakuję 1 paczkę podpasek mega, podkłady będą w szpitalu to nie biorę, wkłądki laktacyjne może zapakuję kilka sztuk, ale nie wiem, zastanawiam się nad laktatorem ale w razie czego tż dowiezie. Torbę dla maluszka zostawiam, bo wszystko w szpitalu jest, a na wyjście przywiezie tż. Przypomniałaś mi o maści na sutki - dzięki! ![]() Ależ mnie teraz przymula. Kawę wypiłam i nic... dalej mi źle ![]() Zaraz zrobię tą Asiową cukinię. Bedzie na kolację bo obiad był marny
|
|
#348 |
|
Wtajemniczenie
|
ja dodatkowo oprocz tego co powiedzialyscie biore jeszcze
papier toaletowy , rozek da dziecka , laktator, stanik do karmienia, plyn do higieny intymnej , dwie wody z dziobkiem , cukierki czekoladowe na porod to mi kolezanka mowila ze w tym szpitalu gdzie ona rodzila i ja bede , mozna sobie zjesc na energie czekoladowe cukierki hmm ![]() plus pieniadze drobne np na stroj dla taty i polozna mowila ze warto zeby tatus mial na czas porodu krotki stroj bo te stroje sterylne nie przepuszczaja powietrza w ogole a na oddziale jest bardzo goraco okolo 24 stopnie plus dochodza emocje i zeby do zawalu nie doszlo to lepiej meic cos lzejszego ![]() ---------- Dopisano o 19:40 ---------- Poprzedni post napisano o 19:24 ---------- Dziewczyny czy planujecie zrobic sobie lewatywe same w domu jak pcozujecie skurcze? ja kupilam poki co w aptece i mam nadzieje ze uda mi sie bo jest to troche krepujace w szpitalu;p A druga sprawa bardzo boje sie zakladania cewnika , kolezanka miala porod silami natury a i tak zalozyli jej cewnik , boje sie dlatego ze mialam zabieg juz raz i jak mi zalozyli pozniej nie moglam sie wysikac kilka dni tak mnie bolallo po tym cewniku , czy mamusie ktore juz rodzily tez mialy taki cewnik?
|
#349 |
|
Zadomowienie
|
Niestabilna pisała o karpatce
tak mi zrobiła smaki ze właśnie ztobilam ptysie: )Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#350 |
|
Rozeznanie
|
Elfirka no nie lubię pisać jak nie jestem na bieżąco, ostatnimi dniami przed spaniem czytałam Was do poduszki na leżąco, nie wygodnie nawet było się wtrącic w tej pozycji
![]() ja dla dziewczynki chciałam Izabella - przepięknie Carolciuska widzę, że Ty jesteś bardzo obcykana jeśli chodzi o różne strony z fajnymi dzieciowymi rzeczami to dobrze te chmurki tak mi się podobają, że nie wiem noo kurcze ale z malowaniem tyle zachodu ... może naklejki jakieś kupię
|
|
|
|
#351 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
myślę że dla nich to normalna rzecz![]() Dziś mam podejrzany przypływ energii. Cały czas bym coś robila ![]() Chyba odpadł mi ten czop do końca:p strasznie dużo tego dzisiaj było. Wizyta w środę mam nadzieję że dotrwam Idę nadrabiać ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#352 |
|
Rozeznanie
|
wpaula cewnik do sn ? hmm... ja nie miałam. A z lewatywką to raczej nie w domu ... tzn ja teraz będę mieć cc i w sumie nie wiem czy do cc robią? Dziewczyny po cc ?
|
|
|
|
#353 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
tylko do sn i to zawsze... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#354 |
|
Zadomowienie
|
Ania Ty czekaj jeszcze z tym rozpakunkiem
bo termin widzę, że masz dzień przede mną Ja mam zamiar czekać do września Torba spakowana Wypiorę jeszcze pościel Małej, wyprasuję większe ubranka i będziemy gotowi na małego szkraba w domu Aaa! Jeszcze Tż musi znieść ze strychu i wyprać wózek
|
|
#355 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
będę mocno zaciskac nogi ) Znając moje szczęście to się przeterminuje ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#356 |
|
Wtajemniczenie
|
lewatywa u mnie w szpitalu robią, takze nie bede tego robic w domu
|
#357 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Bo opcja kolejna to poszukaj wlasnie duzego bloku/kartki naklejkowej i wytniesz z tego, ale dosc droga chyba impreza, bo chmurek na sciane sporo wychodzi. A i jeszcze mi przyszlo do glowy, ze moze w jakiejs castoramie albo leroy bedzie po prostu okleina(taka jak tapeta) zwykla biala i z tego powycinac chmurki, okleiny takiej rolka mysle, ze starczy Ja sie w motywie chmurkiwym zakochalam
|
|
|
|
|
#358 |
|
Zadomowienie
|
Liczę na to, że obejdzie się bez lewatywy, a organizm sam się oczyści
![]() A co tu dzisiaj taka cisza i zastój??? Mój kochany małż właśnie mi napisał, że kończy ok 23... Czyli zanim dojedzie do domu będzie grubo po północy Wczoraj rano pojechał na służbę, a dzisiaj po skończeniu służby pojechał na jakiś montaż mebli z kolegą... I tym sposobem już drugi dzień się nie widzimy, a żeby było śmiesznie, to ja dzisiaj już chyba z 4 skurcze miałam... Dobrze tylko, że nieregularne ... Też tak macie, że teraz bardziej potrzebujecie bliskości Waszych Tżtów? Mi mojego strasznie brakuje Jakoś nie mamy czasu dla siebie ostatnio
|
|
#359 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nawet czasami do wc za mna idzie a ja to czasami potrzebuje pobyc sama, zrobic cos po swojemu bez publicznosci, a on przez ta złamana reke ma za duzo czasu i swiruje ![]() takze jak cos to pisz
|
|
#360 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja codziennie od rana tak do godziny 14 jestem sama, ale później Tż robi jakieś papiery, coś na dworze, albo jedzie znowu do jakiejś pracy, jak wraca to zmęczony coś zje i dalej siedzi na komputerze. Do łóżka idzie ok. 23, a ja bardzo często o tej porze już śpię Mówi, że teraz musi dużo robić, żeby później mieć więcej czasu dla nas, dlatego nie mam do niego pretensji... Ale smutno mi jest
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:00.

) do zamrożenia, jak się Młodszy urodzi to będzie jak znalazł, żeby w kuchni nie stać ... jeszcze by coś można było pomrozić tylko co ? co polecacie z takich dań do zamrazarki?

a ja nawet nie tyknęłam bigosu naszego, jakoś tak mam że jak się przy czym narobię, ugotuję to wcale nie mam potem ochoty tego jeść :/

)
27.07.2013 Ślub

Będzie wszystko dobrze