Rozładunek czas już zacząć, by się cieszyć dzidzią naszą!!! Wrześniówki 2014 cz. 7 - Strona 12 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-08-13, 17:34   #331
Mandragorrka
Zakorzenienie

Dot.: Rozładunek czas już zacząć, by się cieszyć dzidzią naszą!!! Wrześniówki 2014 cz

Cytat:
Napisane przez mmadziaa Pokaż wiadomość
Carolciuska powiedz mi proszę - te chmurki na ścianie przy łóżeczku to tapeta / naklejki / malowane ?

Mnadragorka pierogi ruskie powiedz jeszcze że odsmażane

My z mężem zrobiliśmy wczoraj bidżis (tzn on kroił skłądniki ) do zamrożenia, jak się Młodszy urodzi to będzie jak znalazł, żeby w kuchni nie stać ... jeszcze by coś można było pomrozić tylko co ? co polecacie z takich dań do zamrazarki?

---------- Dopisano o 17:24 ---------- Poprzedni post napisano o 17:20 ----------

Asia19x też mam taki śluz ! i też się wkręcałam ostatnie dni że mi się wody sączą , wczoraj byłam u gina, wszystko oki
a pytałaś o odejście - mi odeszły w nocy jak podnosiłam się z łóżka do wc na siku, usłyszałam cichutkie pyknięcie i się wylało, tego nie da się kontrolować jak już poleci
Też się boję Ana tego sączenia, jeszcze znajoma babeczka z pracy opowiedziała mi "głupią" historię z tym związaną i dodatkowo się wkręcam przez to :/ pewnych rzeczy chyba nie powinno się gadać ciężarnym, na prawdę
Nie, gotowane. Ale na kolację mam jesczce pierogi z kapusta i grzybami. Też od mamy. Te sobie odsmaze, a do tego barszczyk
Maz pierogow bez mięsa nie jada, wieć wszystkie dla mnie a dupka rosnie

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

"To nie my daliśmy Ci życie...
To życie dało nam Ciebie..."

Mandragorrka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-13, 17:39   #332
mmadziaa
Rozeznanie

Dot.: Rozładunek czas już zacząć, by się cieszyć dzidzią naszą!!! Wrześniówki 2014 cz

Cytat:
Napisane przez Mandragorrka Pokaż wiadomość
Nie, gotowane. Ale na kolację mam jesczce pierogi z kapusta i grzybami. Też od mamy. Te sobie odsmaze, a do tego barszczyk
Maz pierogow bez mięsa nie jada, wieć wszystkie dla mnie a dupka rosnie

o jaaaaa już nic nie mow a ja nawet nie tyknęłam bigosu naszego, jakoś tak mam że jak się przy czym narobię, ugotuję to wcale nie mam potem ochoty tego jeść :/
tymczasem idę zrobić sobie kawkę, mam nadzieję że moje dziecko będzie mimo to spało w nocy ... Carlciuska też mnie rozwalają takie gadki, daj spokój nic tylko się zaśmiać ale wiem że na miejscu to można siętylko zdenerwować :/
mmadziaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-13, 17:40   #333
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez małaPaulina Pokaż wiadomość
Manda gratki za wizyte

To ja dziś wizytuje ostatnia ech

Dziewczyny,wszystkie juz macie imionka dla maluszkow?
My mamy

Marika

Cytat:
Napisane przez Mandragorrka Pokaż wiadomość
Tak właśnie myślałam, ze Ciebie najbardziej zainteresuje ta informacja.

---------- Dopisano o 17:07 ---------- Poprzedni post napisano o 17:06 ----------

Na obiad zjadłam pierogi ruskie, które uwielbiam Mama mi przywiozła
juz czuję to rozrywające mnie szczeście

Razem już 10 lat
1.07.2012 Willkommen in Deutschland
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny
25.08.2014 Marika Nasze szczescie

88Ekaterina88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-13, 17:43   #334
mmadziaa
Rozeznanie

Paulina my nie mamy imienia nadal rodzę za 27 dni a porozumienia w tej kwestii brak
Stary 2014-08-13, 18:02   #335
carolciuska
Zadomowienie

Cytat:
Carolciuska powiedz mi proszę - te chmurki na ścianie przy łóżeczku to tapeta / naklejki / malowane ?

Mnadragorka pierogi ruskie powiedz jeszcze że odsmażane

My z mężem zrobiliśmy wczoraj bidżis (tzn on kroił skłądniki ) do zamrożenia, jak się Młodszy urodzi to będzie jak znalazł, żeby w kuchni nie stać ... jeszcze by coś można było pomrozić tylko co ? co polecacie z takich dań do zamrazarki?

---------- Dopisano o 17:24 ---------- Poprzedni post napisano o 17:20 ----------

Asia19x też mam taki śluz ! i też się wkręcałam ostatnie dni że mi się wody sączą , wczoraj byłam u gina, wszystko oki
a pytałaś o odejście - mi odeszły w nocy jak podnosiłam się z łóżka do wc na siku, usłyszałam cichutkie pyknięcie i się wylało, tego nie da się kontrolować jak już poleci
Też się boję Ana tego sączenia, jeszcze znajoma babeczka z pracy opowiedziała mi "głupią" historię z tym związaną i dodatkowo się wkręcam przez to :/ pewnych rzeczy chyba nie powinno się gadać ciężarnym, na prawdę
Chmurki sa recznie malowane ale sa tez takie tapety z tym, ze masakrycznie drogie:
http://scandikids.pl/pl/tapety/233-s...farg-form.html

http://totodesign.pl/230,758/tapeta_chmurki

A co do zamrozenia to mozna zamrozic pyzy, pierogi, kopytka.
carolciuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-13, 18:03   #336
nmartyna
Zadomowienie

Dziewczyny jak możecie to napiszcie mi ile bierzecie tych wielkich podpasek do szpitala??? Mam dwa opakowania po 10 szt. i nie wiem ile brać
A no i ile bierzecie podkładów na łóżko...
Wzięłam się za pakowanie torby w końcu i nie wiem czy wszystko mam... Napiszę Wam moją listę i jakbyście mogły zerknąć na nią i w razie czego dopisać coś...

Więc tak.
DOKUMENTY:
-dowód osobisty
-karta ciąży
-wyniki badań
-dokument potwierdzający grupę krwi

DLA MNIE:
-2 koszule do karmienia
-jedna stara koszula do porodu
-kapcie
-szlafrok
-klapki pod prysznic
-majtki siatkowe (nie wiem ile sztuk )
-podkłady poporodowe (j.w.)
-podkłady na łóżko (j.w.)
-sztućce i kubek
-przybory toaletowe (szczoteczka, pasta, ręcznik duży i mały, żel pod prysznic, szampon, dezodorant)
-octenisept
-tantum rosa + spryskiwacz
-woda mineralna
-ręczniki papierowe
-krem na brodawki
-wkładki laktacyjne (też nie wiem ile sztuk...)

DLA LENKI:
-mała paczka pampersów jedynek (23 szt.)
-chusteczki nawilżone
-3 pieluszki tetrowe
-smoczek
-ubranka na wyjście (ale to mąż przywiezie na samo wyjście)

Coś jeszcze???
08.09.2014 Lenka jest już z nami
nmartyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-13, 18:17   #337
Niestabilna
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez 88madziuszka88 Pokaż wiadomość
Ja mam też taki trochę mleczny, a dziś mnie jeszcze brzuch tak w dół ciągnął. Ale ten śluz to może wynik wczorajszego gorącego wieczoru z moim mężem

---------- Dopisano o 17:00 ---------- Poprzedni post napisano o 16:58 ----------

Bardzo mi się podoba Wyjątkowe, oryginalne i nie jakieś napuszone.
Dziękujemy w Niemczech tez jest mało spotykane. I długo nie szukałam, przeczytalam to imię i odrazu wiedziałam. No i moja siostra ktora kocham nad życie to Justyna i do niej zawsze mowilam Justek. M skwasil na początku twarz, ale chwila i się zakochał w tym imieniu. On wybierał dla dziewczynki

Stary 2014-08-13, 18:25   #338
Asia19x
Zakorzenienie

Cytat:
[/COLOR]Asia19x też mam taki śluz ! i też się wkręcałam ostatnie dni że mi się wody sączą , wczoraj byłam u gina, wszystko oki

O dzięki Ci kochana

Ech, nie wkręcajmy sobie, nie wkręcajmy Będzie wszystko dobrze

Martynka no ja też chyba eksploduję

---------- Dopisano o 18:23 ---------- Poprzedni post napisano o 18:19 ----------

Cytat:
Napisane przez nmartyna Pokaż wiadomość
Dziewczyny jak możecie to napiszcie mi ile bierzecie tych wielkich podpasek do szpitala??? Mam dwa opakowania po 10 szt. i nie wiem ile brać
A no i ile bierzecie podkładów na łóżko...
Wzięłam się za pakowanie torby w końcu i nie wiem czy wszystko mam... Napiszę Wam moją listę i jakbyście mogły zerknąć na nią i w razie czego dopisać coś...

Więc tak.
DOKUMENTY:
-dowód osobisty
-karta ciąży
-wyniki badań
-dokument potwierdzający grupę krwi

DLA MNIE:
-2 koszule do karmienia
-jedna stara koszula do porodu
-kapcie
-szlafrok
-klapki pod prysznic
-majtki siatkowe (nie wiem ile sztuk )
-podkłady poporodowe (j.w.)
-podkłady na łóżko (j.w.)
-sztućce i kubek
-przybory toaletowe (szczoteczka, pasta, ręcznik duży i mały, żel pod prysznic, szampon, dezodorant)
-octenisept
-tantum rosa + spryskiwacz
-woda mineralna
-ręczniki papierowe
-krem na brodawki
-wkładki laktacyjne (też nie wiem ile sztuk...)

DLA LENKI:
-mała paczka pampersów jedynek (23 szt.)
-chusteczki nawilżone
-3 pieluszki tetrowe
-smoczek
-ubranka na wyjście (ale to mąż przywiezie na samo wyjście)

Coś jeszcze???

Lista elegancka wg mnie
Fajnie, bo zapomniałam o Maltanie na sutki, muszę spakować i sztućce.

Co do podkładów - ja spakowałam paczkę dużych podpasek sztuk 10, reszte dowiezie Tż jak mi zbraknie i 3 podkłady na łóżko, w każdej chwili Tż mi dowiezie, bo mi się nie pomieści do torby wszystko

---------- Dopisano o 18:25 ---------- Poprzedni post napisano o 18:23 ----------

Leżę i kwiczę
https://www.facebook.com/photo.php?v...462126&fref=nf

09.09.2014 Nasza Królewna przyszła na świat

Przyszła Pani Magister
Asia19x jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-13, 18:33   #339
mmadziaa
Rozeznanie

Martynka ja spakowałam trzy sztuki podkładów na łóżko, jedną paczkę majtek siateczkowych w której jest 5 sztuk, jedno opakowanie podpasek bella mama. Strasznie dużo miejsca to zajmuje, stwierdziłam że mąż będzie dowoził, w końcu będzie codziennie a ja nie będę tachać na wejście giga torby tak samo dla małego wezmę jedno opakowanie pampków i chusteczek nawilżanych na początek. Pieluszek tetrowych nie biorę. Dzwoniłam wczoraj na oddział,babka kazała wziąść tylko pampki chusteczki i krem do pupki. Smoczka właśnie nie spakowałam ale wezmę.
No zobaczymy w praniu wyjdzie czy trzeba coś dowozić. Poza tym listę masz ok ! szlafroka kurcze nie mam ...
Carlciuska a szablonu rozumiem używaliście ? i jaką to farbą ? jedna warstwa wystarczyła ?
Stary 2014-08-13, 18:35   #340
nmartyna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Asia19x Pokaż wiadomość
O dzięki Ci kochana

Ech, nie wkręcajmy sobie, nie wkręcajmy Będzie wszystko dobrze

Martynka no ja też chyba eksploduję

---------- Dopisano o 18:23 ---------- Poprzedni post napisano o 18:19 ----------

Lista elegancka wg mnie
Fajnie, bo zapomniałam o Maltanie na sutki, muszę spakować i sztućce.

Co do podkładów - ja spakowałam paczkę dużych podpasek sztuk 10, reszte dowiezie Tż jak mi zbraknie i 3 podkłady na łóżko, w każdej chwili Tż mi dowiezie, bo mi się nie pomieści do torby wszystko

---------- Dopisano o 18:25 ---------- Poprzedni post napisano o 18:23 ----------

Leżę i kwiczę

Dziękuję
Też tak zrobię, a w jak czegoś zabraknie, małż dowiezie
Stary 2014-08-13, 18:36   #341
mmadziaa
Rozeznanie

Cytat:

[/COLOR]Leżę i kwiczę
skubaniec
Stary 2014-08-13, 18:36   #342
elffirka
Rozeznanie

MalaPaulina mój Małz wybrał dla chłopaka imię Konrad.
Co do dziewczynki nie mogliśmy się zdecydować. Moje typy to Bernadetta, Anastazja, Izabella, Gaja i Klara... Małż chciał Apolonię i nie chciał o innych słyszeć, zawsze gadał ma być Pola i koniec... Ale wyszło, że jednak chłopak więc będzie Konrad a na drugie Janusz po dziadku a jakby się urodził 1 września w urodziny mojego Taty to na drugie Piotr... Dziewczynka by miała na drugie po mojej ś.p. Mamie Jadwiga...
A Wy już macie imię wybrane Paulina?
Mmadziaa gdzieś Ty się podziewała? Ja jeszcze mroże krokiety, gołąbki i kotlety mielone... A no i na zupy warzywa starte czasem... I tak jak Asia19 mrożę całe pojemniczki pietruszki i koperku...
Martynka dzięki za listę... Na pewno skorzystam ale brakuje mi kilku rzeczy m.in. kapci... Ja mam ogólnie 3 paczki podkładów ale też wezmę 1 paczkę a Małz dowiezie. Ja biorę jeszcze laktator ze względu na CC, ponoć po niej ciężko z laktacją... A wkładek laktacyjnych nie wiem ile myślę że 10sztuk starczy.
Podkładów na łóżko biorę 5sztuk.
elffirka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-13, 18:51   #343
carolciuska
Zadomowienie

Cytat:
Martynka ja spakowałam trzy sztuki podkładów na łóżko, jedną paczkę majtek siateczkowych w której jest 5 sztuk, jedno opakowanie podpasek bella mama. Strasznie dużo miejsca to zajmuje, stwierdziłam że mąż będzie dowoził, w końcu będzie codziennie a ja nie będę tachać na wejście giga torby tak samo dla małego wezmę jedno opakowanie pampków i chusteczek nawilżanych na początek. Pieluszek tetrowych nie biorę. Dzwoniłam wczoraj na oddział,babka kazała wziąść tylko pampki chusteczki i krem do pupki. Smoczka właśnie nie spakowałam ale wezmę.
No zobaczymy w praniu wyjdzie czy trzeba coś dowozić. Poza tym listę masz ok ! szlafroka kurcze nie mam ...
Carlciuska a szablonu rozumiem używaliście ? i jaką to farbą ? jedna warstwa wystarczyła ?
Z tym szablonem to tez byly poszukiwania, nie znalezlismy nigdzie wiec moj S sam te chmurki narysowal w paintcie, wydrukowalismy i zaniosl do punktu zeby zalaminowali poznie ja to wycielam i takim oto sposobem powstal szablon.
Co do malowania to trzeba bylo pomalowac dwa razy, farba biala zmywalna dekoralu- my malowalismy cale mieszkanie i nam zostala.
Stary 2014-08-13, 18:57   #344
nmartyna
Zadomowienie

To zmniejszam liczbę wielgachnych podpasek do jednej paczki, podkładów na łóżko wezmę 3, a wkładek laktacyjnych 6 par Dzięki dziewczyny

A co do imienia, to my od paru ładnych lat uparliśmy się na Lenkę i tak już zostało
Teraz ciężko byłoby zmienić, bo mój siostrzeniec ciągle tylko pyta co u Lenusi, jak Lenusia, kiedy Lenusia wyjdzie z brzuszka... Słodziak mój
A jak pytaliśmy Go jak dać Lence na drugie imię to powiedział: "Jak to jak?! Lenusia!" Mój mądry trzylatek
Stary 2014-08-13, 19:10   #345
elffirka
Rozeznanie

Martynka to u nas tak 4letnia chrześnica Małża pyta co tam u Kondzia itp. a ostatnio wzięła taką torebkę na prezenty i zrobiła prezent dla Kondzia. Nikomu nie pozwoliła tam zaglądać, póki nam go nie dała... I tak o to Konradek od Zuzi dostał całą torebkę skarpeteczek i rajtek... ;-)
elffirka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-13, 19:14   #346
Metamfetaminax
Zakorzenienie

Cytat:
Meta mogę się z Tobą podzielić mam tak wystający tyłek że starczy dla nas obu gratis dorzucam rozstępki i cellulicik
Nie dzięki,nie zmieszczą się już
Cytat:
Manda gratki za wizyte

To ja dziś wizytuje ostatnia ech

Dziewczyny,wszystkie juz macie imionka dla maluszkow?
Mamy :P mniejsze zło,bo też bez szału ale dziecko jakoś na imię musi mieć -Mateusz takie uniwersalne i ani nie jestem zakochana w tym imieniu ani nie wywołuje we mnie odrazy,jest to jedyne imię o które się nie kłócimy więc niech będzie

Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie...
Metamfetaminax jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-13, 19:18   #347
DorissiriD
Rozeznanie

Ale dziś dużo gadania

Cytat:
Słuchajcie - mamusie rodzące już. Mam pytanko
Odejście wód da się przeoczyć? Mam schiza niesamowitego, że podczas siusiania mi odejdą i tego nie odróżnię. Dzisiaj tak sikałam i takim strumieniem, że już się bałam, że to wody.
Ale wody odchodzą raczej ze środka Bożeny, nie tak jak z cewki tak wysoko? NIe śmiejcie się, ale nie wiem i nie umiem inaczej wytłumaczyć
Ja miałam odejście wód dopiero w trakcie porodu bezpośrednio przed partymi. Podczas badania przez położną. A jak córka wyskoczyła ze mnie to jeszcze wody chlupnęły aż położne odskoczyły
Już nic nie czułam i nie analizowałam, działo się

Cytat:
Napisane przez 88madziuszka88 Pokaż wiadomość
Pamiętaj, że najpierw jest czop śluzowy. Co do tych wód to ja nie wiem. Tylko moja koleżanka mi opowiadała, że jej odeszły w nocy w łóżku i myślała, że się zsikała. To chyba jest bezwiedne. Raczej mocz jeszcze trzymasz i masz jakąś kontrolę. Tak mi się wydaje
Z czopem różnie bywa. Ja przegapiłam...

nmartyna - fajna lista. Ja pakuję 1 paczkę podpasek mega, podkłady będą w szpitalu to nie biorę, wkłądki laktacyjne może zapakuję kilka sztuk, ale nie wiem, zastanawiam się nad laktatorem ale w razie czego tż dowiezie. Torbę dla maluszka zostawiam, bo wszystko w szpitalu jest, a na wyjście przywiezie tż. Przypomniałaś mi o maści na sutki - dzięki!

Ależ mnie teraz przymula. Kawę wypiłam i nic... dalej mi źle

Zaraz zrobię tą Asiową cukinię. Bedzie na kolację bo obiad był marny
Stary 2014-08-13, 19:40   #348
wpaula
Wtajemniczenie

ja dodatkowo oprocz tego co powiedzialyscie biore jeszcze
papier toaletowy ,
rozek da dziecka ,
laktator,
stanik do karmienia,
plyn do higieny intymnej ,
dwie wody z dziobkiem ,
cukierki czekoladowe na porod to mi kolezanka mowila ze w tym szpitalu gdzie ona rodzila i ja bede , mozna sobie zjesc na energie czekoladowe cukierki hmm
plus pieniadze drobne np na stroj dla taty i polozna mowila ze warto zeby tatus mial na czas porodu krotki stroj bo te stroje sterylne nie przepuszczaja powietrza w ogole a na oddziale jest bardzo goraco okolo 24 stopnie plus dochodza emocje i zeby do zawalu nie doszlo to lepiej meic cos lzejszego

---------- Dopisano o 19:40 ---------- Poprzedni post napisano o 19:24 ----------

Dziewczyny czy planujecie zrobic sobie lewatywe same w domu jak pcozujecie skurcze? ja kupilam poki co w aptece i mam nadzieje ze uda mi sie bo jest to troche krepujace w szpitalu;p

A druga sprawa bardzo boje sie zakladania cewnika , kolezanka miala porod silami natury a i tak zalozyli jej cewnik , boje sie dlatego ze mialam zabieg juz raz i jak mi zalozyli pozniej nie moglam sie wysikac kilka dni tak mnie bolallo po tym cewniku , czy mamusie ktore juz rodzily tez mialy taki cewnik?
http://www.suwaczki.com/tickers/relgh371ffv9k4cd.png
wpaula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-13, 19:40   #349
ania9106
Zadomowienie

Niestabilna pisała o karpatce tak mi zrobiła smaki ze właśnie ztobilam ptysie: )

15.02.2020 MAŁY KTOŚ
ania9106 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-13, 19:41   #350
mmadziaa
Rozeznanie

Elfirka no nie lubię pisać jak nie jestem na bieżąco, ostatnimi dniami przed spaniem czytałam Was do poduszki na leżąco, nie wygodnie nawet było się wtrącic w tej pozycji
ja dla dziewczynki chciałam Izabella - przepięknie

Carolciuska widzę, że Ty jesteś bardzo obcykana jeśli chodzi o różne strony z fajnymi dzieciowymi rzeczami to dobrze te chmurki tak mi się podobają, że nie wiem noo kurcze ale z malowaniem tyle zachodu ... może naklejki jakieś kupię
Stary 2014-08-13, 19:46   #351
ania9106
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez wpaula Pokaż wiadomość
ja dodatkowo oprocz tego co powiedzialyscie biore jeszcze
papier toaletowy ,
rozek da dziecka ,
laktator,
stanik do karmienia,
plyn do higieny intymnej ,
dwie wody z dziobkiem ,
cukierki czekoladowe na porod to mi kolezanka mowila ze w tym szpitalu gdzie ona rodzila i ja bede , mozna sobie zjesc na energie czekoladowe cukierki hmm
plus pieniadze drobne np na stroj dla taty i polozna mowila ze warto zeby tatus mial na czas porodu krotki stroj bo te stroje sterylne nie przepuszczaja powietrza w ogole a na oddziale jest bardzo goraco okolo 24 stopnie plus dochodza emocje i zeby do zawalu nie doszlo to lepiej meic cos lzejszego

---------- Dopisano o 19:40 ---------- Poprzedni post napisano o 19:24 ----------

Dziewczyny czy planujecie zrobic sobie lewatywe same w domu jak pcozujecie skurcze? ja kupilam poki co w aptece i mam nadzieje ze uda mi sie bo jest to troche krepujace w szpitalu;p

A druga sprawa bardzo boje sie zakladania cewnika , kolezanka miala porod silami natury a i tak zalozyli jej cewnik , boje sie dlatego ze mialam zabieg juz raz i jak mi zalozyli pozniej nie moglam sie wysikac kilka dni tak mnie bolallo po tym cewniku , czy mamusie ktore juz rodzily tez mialy taki cewnik?
Ja poczekam aż zrobią mi w szpitalu myślę że dla nich to normalna rzecz

Dziś mam podejrzany przypływ energii. Cały czas bym coś robila

Chyba odpadł mi ten czop do końca:p strasznie dużo tego dzisiaj było.
Wizyta w środę mam nadzieję że dotrwam

Idę nadrabiać

15.02.2020 MAŁY KTOŚ
Stary 2014-08-13, 19:47   #352
mmadziaa
Rozeznanie

wpaula cewnik do sn ? hmm... ja nie miałam. A z lewatywką to raczej nie w domu ... tzn ja teraz będę mieć cc i w sumie nie wiem czy do cc robią? Dziewczyny po cc ?
Stary 2014-08-13, 19:48   #353
ania9106
Zadomowienie

Cytat:
wpaula cewnik do sn ? hmm... ja nie miałam. A z lewatywką to raczej nie w domu ... tzn ja teraz będę mieć cc i w sumie nie wiem czy do cc robią? Dziewczyny po cc ?
U nas nie robią tylko do sn i to zawsze...

15.02.2020 MAŁY KTOŚ
Stary 2014-08-13, 19:57   #354
nmartyna
Zadomowienie

Ania Ty czekaj jeszcze z tym rozpakunkiem bo termin widzę, że masz dzień przede mną Ja mam zamiar czekać do września

Torba spakowana jeszcze tylko dopakować muszę parę pierdół, ale to jak już będziemy do szpitala jechać...
Wypiorę jeszcze pościel Małej, wyprasuję większe ubranka i będziemy gotowi na małego szkraba w domu

Aaa! Jeszcze Tż musi znieść ze strychu i wyprać wózek
Stary 2014-08-13, 19:59   #355
ania9106
Zadomowienie

Cytat:
Ania Ty czekaj jeszcze z tym rozpakunkiem bo termin widzę, że masz dzień przede mną Ja mam zamiar czekać do września

Torba spakowana jeszcze tylko dopakować muszę parę pierdół, ale to jak już będziemy do szpitala jechać...
Wypiorę jeszcze pościel Małej, wyprasuję większe ubranka i będziemy gotowi na małego szkraba w domu

Aaa! Jeszcze Tż musi znieść ze strychu i wyprać wózek
Ok będę mocno zaciskac nogi)
Znając moje szczęście to się przeterminuje

15.02.2020 MAŁY KTOŚ
Stary 2014-08-13, 20:01   #356
etusiaaa
Wtajemniczenie

lewatywa u mnie w szpitalu robią, takze nie bede tego robic w domu

Nasz dzień: 16 czerwca 2012

Paulinka: 16 września 2014

Mateusz: 13 lipiec 2017
etusiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-13, 20:31   #357
carolciuska
Zadomowienie

Cytat:
Elfirka no nie lubię pisać jak nie jestem na bieżąco, ostatnimi dniami przed spaniem czytałam Was do poduszki na leżąco, nie wygodnie nawet było się wtrącic w tej pozycji
ja dla dziewczynki chciałam Izabella - przepięknie

Carolciuska widzę, że Ty jesteś bardzo obcykana jeśli chodzi o różne strony z fajnymi dzieciowymi rzeczami to dobrze te chmurki tak mi się podobają, że nie wiem noo kurcze ale z malowaniem tyle zachodu ... może naklejki jakieś kupię
Wiesz co, jesli chcesz to ja Ci wysle te chmurki na maila
Bo opcja kolejna to poszukaj wlasnie duzego bloku/kartki naklejkowej i wytniesz z tego, ale dosc droga chyba impreza, bo chmurek na sciane sporo wychodzi. A i jeszcze mi przyszlo do glowy, ze moze w jakiejs castoramie albo leroy bedzie po prostu okleina(taka jak tapeta) zwykla biala i z tego powycinac chmurki, okleiny takiej rolka mysle, ze starczy
Ja sie w motywie chmurkiwym zakochalam
Stary 2014-08-13, 20:36   #358
nmartyna
Zadomowienie

Liczę na to, że obejdzie się bez lewatywy, a organizm sam się oczyści

A co tu dzisiaj taka cisza i zastój???

Mój kochany małż właśnie mi napisał, że kończy ok 23... Czyli zanim dojedzie do domu będzie grubo po północy
Wczoraj rano pojechał na służbę, a dzisiaj po skończeniu służby pojechał na jakiś montaż mebli z kolegą... I tym sposobem już drugi dzień się nie widzimy, a żeby było śmiesznie, to ja dzisiaj już chyba z 4 skurcze miałam... Dobrze tylko, że nieregularne ...

Też tak macie, że teraz bardziej potrzebujecie bliskości Waszych Tżtów?
Mi mojego strasznie brakuje Jakoś nie mamy czasu dla siebie ostatnio
Stary 2014-08-13, 20:41   #359
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Cytat:
Liczę na to, że obejdzie się bez lewatywy, a organizm sam się oczyści

A co tu dzisiaj taka cisza i zastój???

Mój kochany małż właśnie mi napisał, że kończy ok 23... Czyli zanim dojedzie do domu będzie grubo po północy
Wczoraj rano pojechał na służbę, a dzisiaj po skończeniu służby pojechał na jakiś montaż mebli z kolegą... I tym sposobem już drugi dzień się nie widzimy, a żeby było śmiesznie, to ja dzisiaj już chyba z 4 skurcze miałam... Dobrze tylko, że nieregularne ...

Też tak macie, że teraz bardziej potrzebujecie bliskości Waszych Tżtów?
Mi mojego strasznie brakuje Jakoś nie mamy czasu dla siebie ostatnio
ja tam mam dosc juz mojego, wiec oge do ciebie go podesłac nawet czasami do wc za mna idzie a ja to czasami potrzebuje pobyc sama, zrobic cos po swojemu bez publicznosci, a on przez ta złamana reke ma za duzo czasu i swiruje
takze jak cos to pisz

Razem już 10 lat
1.07.2012 Willkommen in Deutschland
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny
25.08.2014 Marika Nasze szczescie

88Ekaterina88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-13, 20:47   #360
nmartyna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez 88Ekaterina88 Pokaż wiadomość
ja tam mam dosc juz mojego, wiec oge do ciebie go podesłac nawet czasami do wc za mna idzie a ja to czasami potrzebuje pobyc sama, zrobic cos po swojemu bez publicznosci, a on przez ta złamana reke ma za duzo czasu i swiruje
takze jak cos to pisz
To dawaj go do mnie
Ja codziennie od rana tak do godziny 14 jestem sama, ale później Tż robi jakieś papiery, coś na dworze, albo jedzie znowu do jakiejś pracy, jak wraca to zmęczony coś zje i dalej siedzi na komputerze. Do łóżka idzie ok. 23, a ja bardzo często o tej porze już śpię

Mówi, że teraz musi dużo robić, żeby później mieć więcej czasu dla nas, dlatego nie mam do niego pretensji... Ale smutno mi jest
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości