Grudniowe mamusie 2014 cz. III - Strona 12 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-08-21, 09:58   #331
Justyssia87
Rozeznanie

Dot.: Grudniowe mamusie 2014 cz. III

Hej dziewczyny.
Byłam wczoraj na tej wizycie, z małym wszystko dobrze, waży 862g i wszystkie parametry w normie, nawet buzie ładnie pokazał. Lekarz mowi ze szyjka długa, zamknięta i ze małego na pewno na dole nie ma wiec on mnie nie nuciska i an dowod mi pokazał, naciskajac moocno brzuch na dole i reka od srodka pochwy i z gory brzucha dotykał sie palcami i mowi widzi pani gościa tu na pewno nie ma

Sprawdził watrobe, nerke i okazało się że mam zastój i prawopodobnie te bóle z kolki nerkowej, z tego ze mały jeszcze lezy na nerce i ją dodatkowo uciska i niestrawnośc, czyli wszystko na raz. Ja bardziej mimo to obstawiam ze to bóle od kręgosłupa jednak bo juz kiedys tak mialam takie bole brzucha od niego..ale tym razem to bylo bardzo mocno no i jestemw ciazy i mnie troche to zmyliło.

Mam brac pyraligine albo paracetamol 3x1, nospe 3x1 i luteine mi dał jeszcze. Skierowanie na szpital na dzis tez mi dał, ze jakby nie rpzeszło to mam przyjść, ale jest juz troche lepiej wiec nie jade pozatym MĄŻ sie rozchorował eh..zawsze jak mnie cos boli to on nagle chory i teraz ja musze sie nim zajmowac, do lekarza go wieźć, obiad mu ugotowac..a to ja mialam odpoczywac, powiem wam..z tymi facetami to jak z dziećmi. On sie mnie pyta czy mu nic nie ebdzie z 2ibupromow na dzien a ja mu mowie ze ja mam w ciazy brac 3pyralginy na dzień!! co za łoś

ogolnie jest ok, moge sie wiecej ruszać już także przeżyje

Oliwka- to ty masz problem z tym kregosłupem? chyba tez sie przejde do ortopedy skoro mowisz ze to moze mieć wpływ na poród, a on mnie tyle lat juz boli tak strasznie

miśkowa- ja mam ten sam problem z imieniem dla syna, dalej na 100% nie mamy. A moze podoba ci się : Kornelka, Aurelia, Michalina, Amelia, Natalia, Melisa, Jaśmina, Liliana, Nadia, Ludmiła, Anastazja.. nie wiem

piszecie o przetworach, ja robiłam dzemy truskawkowe, pomrozilam truskawki,agrest. Teraz bede robić kompoty z aronii ktorej bede miec baardzo duzo, powidla śliwkowo-czekoladowe, apfelmusy, kompoty z gruszek, dżemy z nektarynek i brzoskwiń.

miśkowa- z imion to moze jeszcze Nikola

Edytowane przez Justyssia87
Czas edycji: 2014-08-21 o 10:06
Justyssia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-21, 10:00   #332
madziqqq
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Linea86 Pokaż wiadomość
Basjenia moj probowal tych tabletek co je tak reklamuja, nie wiem na ile robil to wg ulotki bo normalnie palil w tym czasie papierosy (mowil, ze mozna- tylko mniej) i niestety nic nie pomoglo. Byl moment, ze palil te ekofajki ale przeszlo mu po 3 mcach bo niby go dusily i wrocil do normalnych papierosow...o ile kiedys mi to nie przeszkadzalo to jednak teraz ten "zapach" bywa bardzo denerwujacy...
mój próbował tego desmoxanu i sporo ograniczył ale potem znowu zaczął bo niby nerwy i stres mam nadzieję, że go namówię do kolejnej próby jak zacznie w domu być przed urodzeniem małego, ale kilku jego kolegów i jego brat rzucili dzięki tym tabletkom.
A te słoiczki kiedy można dzieciom podawać?Bo tak się zastanawiam czy robić teraz czy czekać aż do przyszłorocznych warzyw
madziqqq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-21, 10:04   #333
basiabasia989
Rozeznanie

super, że z dzidzią dobrze to najważniejsze, a resztę jakoś się zniesie...

dziewczyny, a co co wy tą luteinę bierzecie prawie wszystkie?

---------- Dopisano o 10:04 ---------- Poprzedni post napisano o 10:02 ----------

i też myślałam nad tym co i kiedy takiemu dziecku można podawać... bo narobię słoiczków, a tu się okaże, że nas sezon zastanie i będą na bieżąco owoce i warzywa
Stary 2014-08-21, 10:09   #334
Justyssia87
Rozeznanie

basiabasia- mi luteine teraz dał na te twardą macice, zobacze jak długo bedę ją brać, moze nie bedzie to konieczne jednak.

Takie słoiczki można dziecku daac po 4mcu, jak sie karmi piersią tlko to niby po 6mcu ale na infolini mowia zeby juz po 5mcu dawac. Takie słoiczki są wygodne jak sie gdzies jedzie to wystarczy odkręcic i nakarmic, a nie zawsze jest mozliwosc np jabłko scierać na tarce czy miksować coś.
Justyssia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-21, 10:10   #335
Suqub
Zakorzenienie

O to ja się cieszę, że mój mąż nie pali i nie lubi tego nałogu. Za to od zawsze miałam problem z tatą, On rzucić nie może a nawet i nie próbuje.

Justyssia
najważniejsze, że już trochę lepiej i oby przeszło całkowicie

I picture you in the sun wondering what went wrong...
Suqub jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-21, 10:11   #336
basiabasia989
Rozeznanie

a to w kwietniu czy w maju owoców jeszcze nie będzie
Stary 2014-08-21, 10:12   #337
miskowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niteczka83 Pokaż wiadomość
Dzień dobry dziewczyny
chociaż mój dziś kiepski, pogoda bura ... ale cóż jakoś trzeba go przetrwać.

Basjenia - mój pali od jakiś 19 lat i ciężko z rzuceniem, ogólnie też pali paczkę dziennie, czasem pół (zależy od dnia). Przy synku nie rzucił palenia ale ostatnio powiedział, że jak Mała się urodzi to będzie musiał rzucić bo nie da rady wychodzić na balkon przy biegającym synku, ja z Małą na rękach i będzie chłód wpadał do mieszkania (a teraz przeniesiemy się z Małą do pokoju od którego właśnie jest balkon). Zobaczymy - średnio w to wierzę ale może...

Linea - mój też palił te e-papierosy tak ze 3-4 miesiące, zresztą jak skończy mu się paczka to czasem sięgnie po tamtego. Jego dwaj przyjaciele po 17 i 18 latach rzucili palenie dzięki tym e-fajkom. On nie.

Inka - śliczne łóżeczko
U nas się co chwila zmienia wersja z łóżeczkiem i nie wiem co jeszcze zdecydujemy (opcje: synek nowe łóżeczko - córka ma to po synku / synek śpi w swoim - córce kupujemy nowe / synek na materacu - córka w łóżeczku po synku).

Miskowa - może coś z tych o których my myśleliśmy: Iga, Gabrysia, Małgorzata. Mi jeszcze podobały się: Kalina, Marysia (ale mamy zbyt bliską rodzinę z tymi imionami). Na placu zabaw królują u nas ostatnio: Lilki, Laury, Hanie. Ładne są też Helena, Alicja, Matylda. Zależy w jaką stronę bardziej się kierujecie - czy takie dawniejsze imiona czy bliższe są Wam nowsze. My wybraliśmy dawne imię Wanda .

Basiabasia - ja tam liczę, że Mała też urodzi się terminowo jak poprzednio synek

Ja chyba ominę przeciery 1. i tak Mała zacznie jeść pierwsze stałe pokarmy (próbować) w sumie w sezonie, 2. jak będzie takim ewenementem jak synek to tak zupełne przeciery będzie jadła tylko 2-3 miesiące a potem będzie pluła i chciała jeść coś z kawałkami. Zrobię na bieżąco. Będę najwyżej mroziła.
mi się Marysia też podoba, ale Tż się chyba tak na tą Wiktorię zafiksował, że będzie teraz odrzucał wszystko po kolei

Jak tak was czytam, to mam wrażenie, że jestem bardzo do tyłu ze wszystkimi przygotowaniami
miskowa jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-08-21, 10:13   #338
alekaz1
Zakorzenienie

Oliwka cena dosc podobna a wyplata jeszcze zostala
Stary 2014-08-21, 10:16   #339
Suqub
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez miskowa Pokaż wiadomość
mi się Marysia też podoba, ale Tż się chyba tak na tą Wiktorię zafiksował, że będzie teraz odrzucał wszystko po kolei

Jak tak was czytam, to mam wrażenie, że jestem bardzo do tyłu ze wszystkimi przygotowaniami
Nie jesteś sama z tym brakiem przygotowań

I picture you in the sun wondering what went wrong...
Suqub jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-21, 10:20   #340
19Inka90
Wtajemniczenie

Wiecie najgorsze jest to ze moj tz pali dopiero 1,5 ROKU ... Ja po 4 dalam rade rzucic...a zawsze gadal ze jak rzuce to on tez...

Justysia super ze to nic powaznego

No dobra...Ja z tych calkiem nie sloiczkowych napisze mi ktoras krok po kroku jak takie przetwory robic ??

Linka Ja tez wlasnie we wrzesniu chce juz zaczac prac w docelowym proszku i prasowac Bo kregoslup to juz tera wieczorami mnie tak boli ze masakra wiec podejrzewam ze w pazdzierniku czy listopadzie to bedzie mi ciezko stac przy prasowaniu :/

Emilka
19Inka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-21, 10:22   #341
Kasiulka07
Raczkowanie

Hej
U mnie też dziś szaro i brzydko nawet nie chce mi się wstawać z łóżka:p

Cytat:
Napisane przez Paulinkus Pokaż wiadomość
W dodanych niżej linkach są rady jak i kiedy wykonywać masaz krocza oraz jakich olejków powinno się do tego używać.
Filmik z instrukcją
http://www.mamazone.pl/tv/film,24679...d-porodem.aspx
Kilka dodatkowych porad
http://www.poradnikzdrowie.pl/ciaza-...cja_37898.html
Tu są dodatkowo ćwiczenia na mięśnie Kegla
http://dzidziusiowo.pl/ciaza-i-porod...a-miesni-kegla
Nawet nie wiedziałam że coś takiego jest jak masaż krocza Dzięki za linki Ja też chyba jak każda tu boi się popękać Chyba będzie trzeba zacząć ćwiczyć

Cytat:
Napisane przez Hasiap Pokaż wiadomość
Właśnie wczoraj koleżanka mi pokazała na necie wózek hartan vip bodajże, bo szuka dla siostry takiego. Jak dla mnie ani to ładne, ani cena mi nie odpowiada :p Powiesz co Cię skłania ku niemu ??
Wózek Hartan vip to jeden z tych co strasznie mi się podobają Widziałam go ostatnio w sklepie, no ale cena faktycznie powala na kolana ale jak dla mnie wydawał się bardzo lekki, miał fajne zwrotne kółka, szybko składany stelaż, gondola składała się prawie na płasko no i ten co widziałam był zrobiony z tak fajnego materiału( nie wiem co to było) że na pewno by się tak szybko nie brudził ale wiadomo że każdy ma inny gust:p

Cytat:
Napisane przez 19Inka90 Pokaż wiadomość
Linka masz na życzenie ale w tym świetle moh telefon niestety robi słabe zdjęcia no i szuflady jeszcze zamontowanej nie ma
I lozeczko jeszcze nie stoi na swoim miejscu wiec to tylko tak prowizorycznie wam pokazuje
---------- Dopisano o 22:22 ---------- Poprzedni post napisano o 22:21 ----------
Inka bardzo ładnie się prezentuje to Twoje łóżeczko

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Kasiulka07 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-21, 10:23   #342
TheN4ti
Rozeznanie

Dzień dobry Justyssia bardzo się ciesze, ze wszystko dobrze i czujesz się lepiej. Ach z tymi facetami, lekka grypa i juz obłożenie chorzy. A kobieta nie ma czasu na chorowanie
Jakbym chciała porobić przetwory w sloiczki, poki co niestety nie miałabym gdzie tego trzymać. Rodzice mi dali sporo słoików wiec jedyna przeznaczona na to szafkę mam już zajęta. Ale nie nazekam uwielbiam ich przetwory. Dla dziecka jeszcze się nie zastanawiałam jak to ogarnąć, wy myślicie juz o wszystkim! Piszcie ja będę robić listę z waszymi pomysłami
Stary 2014-08-21, 10:34   #343
Kasiulka07
Raczkowanie

Justysia to super że z małym wszystko jest dobrze

Cytat:
Napisane przez Suqub Pokaż wiadomość
Nie jesteś sama z tym brakiem przygotowań
To ja mogę dołączyć do Was z brakiem przygotowań bo też jeszcze nic nie mam

Stary 2014-08-21, 10:42   #344
alekaz1
Zakorzenienie

To ja tez przelom wrzesnia i pazdziernika chce poprac ciuszki.

Dzis nie mam humoru jakos wiec pewnie tylko bede podczytywac was.
Stary 2014-08-21, 10:45   #345
19Inka90
Wtajemniczenie

Alekaz brak humoru czyms spowodowany czy ot tak poprostu ?

Emilka

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-08-21, 10:46   #346
basiabasia989
Rozeznanie

wiecie co...może głupie pytanie...ale zapytam... idziemy za tydzień na chrzciny (mąż ma być chrzestnym) i za 2 tygodnie na wesele kuzynki. Ile się daje do koperty? bo pojęcia nie mam
Stary 2014-08-21, 10:55   #347
Ollliwka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Suqub Pokaż wiadomość
O to ja się cieszę, że mój mąż nie pali i nie lubi tego nałogu. Za to od zawsze miałam problem z tatą, On rzucić nie może a nawet i nie próbuje.
mój tż też nie pali, ja też nie. Moi rodzice obydwoje od ponad 20 lat i też tata niby ograniczał i brał desmoxan, ale to pic na wode te farmaceutyki. Po prostu silna wola.

justyssia lekarz trochę Cię uspokoił, że z Młodym ok
Zależy jakiego typu problemy z kręgosłupem się ma pewnie. Mnie strasznie zaczął boleć z przeciążenia po pierwszym dziecku. A jak zrobił tomografie i chciałam rozpocząć rehabilitacje to w ciąże zaszłam także póki co masaże delikatne mi zostały.

Dzisiaj pogoda nie nastraja, byłam z młodą na małych zakupach i pożyczyć książkę od koleżanki tak więc może jak pójdzie spać to zacznę czytać trochę....
Stary 2014-08-21, 10:55   #348
Linea86
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez basiabasia989 Pokaż wiadomość
wiecie co...może głupie pytanie...ale zapytam... idziemy za tydzień na chrzciny (mąż ma być chrzestnym) i za 2 tygodnie na wesele kuzynki. Ile się daje do koperty? bo pojęcia nie mam
basiabasia ja w zeszłym roku jak zostałam chrzestną brata synka to dałam 400 zł plus kupiłam szatkę i pamiątkę. Na ślub kuzyna męża też daliśmy 400 zł.
Stary 2014-08-21, 10:57   #349
Linka1984
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alekaz1 Pokaż wiadomość
To ja tez przelom wrzesnia i pazdziernika chce poprac ciuszki.

Dzis nie mam humoru jakos wiec pewnie tylko bede podczytywac was.
co jest ??

Cytat:
na slub zazwyczaj daje koło 400zł a na chrzest dla chrzesniaka dawałam kocyk + 300zł

3690 gram szcześcia <3
Linka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-21, 10:57   #350
miskowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez TheN4ti Pokaż wiadomość
Dzień dobry Justyssia bardzo się ciesze, ze wszystko dobrze i czujesz się lepiej. Ach z tymi facetami, lekka grypa i juz obłożenie chorzy. A kobieta nie ma czasu na chorowanie
Jakbym chciała porobić przetwory w sloiczki, poki co niestety nie miałabym gdzie tego trzymać. Rodzice mi dali sporo słoików wiec jedyna przeznaczona na to szafkę mam już zajęta. Ale nie nazekam uwielbiam ich przetwory. Dla dziecka jeszcze się nie zastanawiałam jak to ogarnąć, wy myślicie juz o wszystkim! Piszcie ja będę robić listę z waszymi pomysłami
Chciałabym być taką mamą, że sama będę słoiki dla dziecka przygotowywać, ale wydaje mi się to nierealne. Na to można mieć czas, jak się siedzi w domu. Ja póki co ciągle jeszcze sporo pracuję a dodatkowo wykańczamy dom, mam więc wrażenie, że czasu wolnego mam 0.

Cytat:
Napisane przez Kasiulka07 Pokaż wiadomość
Justysia to super że z małym wszystko jest dobrze

To ja mogę dołączyć do Was z brakiem przygotowań bo też jeszcze nic nie mam

ufff, chociaż nie jestem sama
miskowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-21, 11:08   #351
Sweet Olcia
Raczkowanie

GG do Sweet Olcia

Hej hej dziewuszki ja juz po polowkowym z Lilka wszystko dobrze wszystkie narzady przepływy idealnie wazy 570g i buzke tez slicznie pokazala bardzo mi ulzylo ze wszystko jest dobrze no i dumny tata pierwszy raz ja mogl poogladac u mnie dzis pogoda o dziwo calkiem ladna sie zrobila.
Co wymyslacie na obiad? Ja chyba sobie zjem knedle z truskawkami

27.09.2014 Najszczęśliwsza żonka na świecie
Lili już jest z nami 19.12.2014
Sweet Olcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-21, 11:13   #352
alekaz1
Zakorzenienie

Cytat:
Alekaz brak humoru czyms spowodowany czy ot tak poprostu ?

tak po prostu wstalam rano i dol jakos tak

Cytat:
Napisane przez Linka1984 Pokaż wiadomość
co jest ??

wlasnie tak jak wyzej samo z siebie
Stary 2014-08-21, 11:22   #353
kasienka1701
Zadomowienie

Cytat:
My też niedługo mamy chrzciny i chyba 400 zł damy do koperty

Ależ dziś okropna pogoda, leje...Zadżumimy sie z córką cały dzień w domu... W ogóle to już chyba lato się kończy...Jeszcze dobrze sie nie zaczełoa tu znowu zaraz plucha i zimnica...

kasienka1701 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-08-21, 11:24   #354
madziqqq
Rozeznanie

jak mi się ciężko do pracy zmusić
Stary 2014-08-21, 11:28   #355
Ollliwka
Zakorzenienie

Cytat:
Ja jak zostałam chrzestną to dałam 500zł. Jak moja córka miała chrzest to od chrzestnych też tyle dostała.
A na wesele to już różnie. Ale przeważnie to tak 400-500zł.
Stary 2014-08-21, 11:28   #356
19Inka90
Wtajemniczenie

Karo Znalazlam komode

Alekaz nie jestes sama, Ja po wczorajszej awanturze mam tak psi humor ze nic mi sie nie chce ...

Emilka
Stary 2014-08-21, 11:30   #357
Kasiulka07
Raczkowanie

Cytat:
Ja swojej chrześnicy na chrzciny dałam złoty łańcuszek i medalik z Matka Boską w kształcie serca a na ślub tak zazwyczaj daje 400-500zl

Cytat:
Napisane przez Sweet Olcia Pokaż wiadomość
Hej hej dziewuszki ja juz po polowkowym z Lilka wszystko dobrze wszystkie narzady przepływy idealnie wazy 570g i buzke tez slicznie pokazala bardzo mi ulzylo ze wszystko jest dobrze no i dumny tata pierwszy raz ja mogl poogladac u mnie dzis pogoda o dziwo calkiem ladna sie zrobila.
Co wymyslacie na obiad? Ja chyba sobie zjem knedle z truskawkami
To super że z Twoją małą wszystko dobrze
Ja właśnie nie mam pojęcia co zrobić dziś na obiad knedle z truskawkami pycha smaka mi zrobilaś a może też wymyśle coś z truskawkami bo mam ich trochę pomrozonych

Stary 2014-08-21, 11:34   #358
madziqqq
Rozeznanie

Cytat:
Karo Znalazlam komode

Alekaz nie jestes sama, Ja po wczorajszej awanturze mam tak psi humor ze nic mi sie nie chce ...
pochwal się komodą
Stary 2014-08-21, 11:36   #359
Sweet Olcia
Raczkowanie

GG do Sweet Olcia

Kasiulka za mna te knedle juz od tygodnia chodza wiec w koncu musze je zrobić

27.09.2014 Najszczęśliwsza żonka na świecie
Lili już jest z nami 19.12.2014
Sweet Olcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-21, 11:37   #360
basiabasia989
Rozeznanie

Inka pochwal się jaką komodę wybrałas

madziqqq ja żałuję, że nie wzięłam wczoraj zwolnienia i teraz muszę siedzieć w pracy, a tu jakoś smętnie, a następna wizyta za miesiąc

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości