|
|
#331 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Grudniowe mamusie 2014 cz. III
Hej dziewczyny.
Byłam wczoraj na tej wizycie, z małym wszystko dobrze, waży 862g i wszystkie parametry w normie, nawet buzie ładnie pokazał. Lekarz mowi ze szyjka długa, zamknięta i ze małego na pewno na dole nie ma wiec on mnie nie nuciska i an dowod mi pokazał, naciskajac moocno brzuch na dole i reka od srodka pochwy i z gory brzucha dotykał sie palcami i mowi widzi pani gościa tu na pewno nie ma Sprawdził watrobe, nerke i okazało się że mam zastój i prawopodobnie te bóle z kolki nerkowej, z tego ze mały jeszcze lezy na nerce i ją dodatkowo uciska i niestrawnośc, czyli wszystko na raz. Ja bardziej mimo to obstawiam ze to bóle od kręgosłupa jednak bo juz kiedys tak mialam takie bole brzucha od niego..ale tym razem to bylo bardzo mocno no i jestemw ciazy i mnie troche to zmyliło. Mam brac pyraligine albo paracetamol 3x1, nospe 3x1 i luteine mi dał jeszcze. Skierowanie na szpital na dzis tez mi dał, ze jakby nie rpzeszło to mam przyjść, ale jest juz troche lepiej wiec nie jade pozatym MĄŻ sie rozchorował eh..zawsze jak mnie cos boli to on nagle chory ![]() ogolnie jest ok, moge sie wiecej ruszać już także przeżyje Oliwka- to ty masz problem z tym kregosłupem? chyba tez sie przejde do ortopedy skoro mowisz ze to moze mieć wpływ na poród, a on mnie tyle lat juz boli tak strasznie miśkowa- ja mam ten sam problem z imieniem dla syna, dalej na 100% nie mamy. A moze podoba ci się : Kornelka, Aurelia, Michalina, Amelia, Natalia, Melisa, Jaśmina, Liliana, Nadia, Ludmiła, Anastazja.. nie wiem ![]() piszecie o przetworach, ja robiłam dzemy truskawkowe, pomrozilam truskawki,agrest. Teraz bede robić kompoty z aronii ktorej bede miec baardzo duzo, powidla śliwkowo-czekoladowe, apfelmusy, kompoty z gruszek, dżemy z nektarynek i brzoskwiń. miśkowa- z imion to moze jeszcze Nikola Edytowane przez Justyssia87 Czas edycji: 2014-08-21 o 10:06 |
|
|
|
#332 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A te słoiczki kiedy można dzieciom podawać?Bo tak się zastanawiam czy robić teraz czy czekać aż do przyszłorocznych warzyw
|
|
|
|
|
#333 |
|
Rozeznanie
|
super, że z dzidzią dobrze
to najważniejsze, a resztę jakoś się zniesie...dziewczyny, a co co wy tą luteinę bierzecie prawie wszystkie? ---------- Dopisano o 10:04 ---------- Poprzedni post napisano o 10:02 ---------- i też myślałam nad tym co i kiedy takiemu dziecku można podawać... bo narobię słoiczków, a tu się okaże, że nas sezon zastanie i będą na bieżąco owoce i warzywa
|
#334 |
|
Rozeznanie
|
basiabasia- mi luteine teraz dał na te twardą macice, zobacze jak długo bedę ją brać, moze nie bedzie to konieczne jednak.
Takie słoiczki można dziecku daac po 4mcu, jak sie karmi piersią tlko to niby po 6mcu ale na infolini mowia zeby juz po 5mcu dawac. Takie słoiczki są wygodne jak sie gdzies jedzie to wystarczy odkręcic i nakarmic, a nie zawsze jest mozliwosc np jabłko scierać na tarce czy miksować coś. |
|
|
|
#335 |
|
Zakorzenienie
|
O to ja się cieszę, że mój mąż nie pali i nie lubi tego nałogu. Za to od zawsze miałam problem z tatą, On rzucić nie może
a nawet i nie próbuje. Justyssia najważniejsze, że już trochę lepiej i oby przeszło całkowicie
|
|
#336 |
|
Rozeznanie
|
a to w kwietniu czy w maju owoców jeszcze nie będzie
|
#337 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak tak was czytam, to mam wrażenie, że jestem bardzo do tyłu ze wszystkimi przygotowaniami |
|
|
|
|
#338 |
|
Zakorzenienie
|
Oliwka cena dosc podobna
a wyplata jeszcze zostala
|
|
#339 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#340 |
|
Wtajemniczenie
|
Wiecie najgorsze jest to ze moj tz pali dopiero 1,5 ROKU ... Ja po 4 dalam rade rzucic...a zawsze gadal ze jak rzuce to on tez...
Justysia super ze to nic powaznego No dobra...Ja z tych calkiem nie sloiczkowych napisze mi ktoras krok po kroku jak takie przetwory robic ?? Linka Ja tez wlasnie we wrzesniu chce juz zaczac prac w docelowym proszku i prasowac Bo kregoslup to juz tera wieczorami mnie tak boli ze masakra wiec podejrzewam ze w pazdzierniku czy listopadzie to bedzie mi ciezko stac przy prasowaniu :/
|
#341 | |||
|
Raczkowanie
|
Hej
![]() U mnie też dziś szaro i brzydko nawet nie chce mi się wstawać z łóżka:p Cytat:
Dzięki za linki Ja też chyba jak każda tu boi się popękać Chyba będzie trzeba zacząć ćwiczyć![]() Cytat:
Widziałam go ostatnio w sklepie, no ale cena faktycznie powala na kolana ale jak dla mnie wydawał się bardzo lekki, miał fajne zwrotne kółka, szybko składany stelaż, gondola składała się prawie na płasko no i ten co widziałam był zrobiony z tak fajnego materiału( nie wiem co to było) że na pewno by się tak szybko nie brudził ale wiadomo że każdy ma inny gust:pCytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#342 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry
Justyssia bardzo się ciesze, ze wszystko dobrze i czujesz się lepiej. Ach z tymi facetami, lekka grypa i juz obłożenie chorzy. A kobieta nie ma czasu na chorowanie Jakbym chciała porobić przetwory w sloiczki, poki co niestety nie miałabym gdzie tego trzymać. Rodzice mi dali sporo słoików wiec jedyna przeznaczona na to szafkę mam już zajęta. Ale nie nazekam uwielbiam ich przetwory. Dla dziecka jeszcze się nie zastanawiałam jak to ogarnąć, wy myślicie juz o wszystkim! Piszcie ja będę robić listę z waszymi pomysłami
|
#343 |
|
Raczkowanie
|
Justysia to super że z małym wszystko jest dobrze
To ja mogę dołączyć do Was z brakiem przygotowań bo też jeszcze nic nie mam Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#344 |
|
Zakorzenienie
|
To ja tez przelom wrzesnia i pazdziernika chce poprac ciuszki.
Dzis nie mam humoru jakos wiec pewnie tylko bede podczytywac was.
|
|
#345 |
|
Wtajemniczenie
|
Alekaz brak humoru czyms spowodowany czy ot tak poprostu ?
|
|
#346 |
|
Rozeznanie
|
wiecie co...może głupie pytanie...ale zapytam... idziemy za tydzień na chrzciny (mąż ma być chrzestnym) i za 2 tygodnie na wesele kuzynki. Ile się daje do koperty? bo pojęcia nie mam
|
#347 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
justyssia lekarz trochę Cię uspokoił, że z Młodym ok ![]() Zależy jakiego typu problemy z kręgosłupem się ma pewnie. Mnie strasznie zaczął boleć z przeciążenia po pierwszym dziecku. A jak zrobił tomografie i chciałam rozpocząć rehabilitacje to w ciąże zaszłam także póki co masaże delikatne mi zostały. Dzisiaj pogoda nie nastraja, byłam z młodą na małych zakupach i pożyczyć książkę od koleżanki tak więc może jak pójdzie spać to zacznę czytać trochę....
|
|
#348 |
|
Raczkowanie
|
basiabasia ja w zeszłym roku jak zostałam chrzestną brata synka to dałam 400 zł plus kupiłam szatkę i pamiątkę. Na ślub kuzyna męża też daliśmy 400 zł.
|
|
|
|
#349 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#350 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ufff, chociaż nie jestem sama |
|
|
|
|
#351 |
|
Raczkowanie
|
Hej hej dziewuszki ja juz po polowkowym z Lilka wszystko dobrze wszystkie narzady przepływy idealnie wazy 570g i buzke tez slicznie pokazala
bardzo mi ulzylo ze wszystko jest dobrze no i dumny tata pierwszy raz ja mogl poogladac u mnie dzis pogoda o dziwo calkiem ladna sie zrobila. Co wymyslacie na obiad? Ja chyba sobie zjem knedle z truskawkami Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#352 |
|
Zakorzenienie
|
tak po prostu wstalam rano i dol jakos tak
|
|
#353 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ależ dziś okropna pogoda, leje...Zadżumimy sie z córką cały dzień w domu... W ogóle to już chyba lato się kończy...Jeszcze dobrze sie nie zaczełoa tu znowu zaraz plucha i zimnica...
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#354 |
|
Rozeznanie
|
jak mi się ciężko do pracy zmusić
|
|
|
|
#355 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A na wesele to już różnie. Ale przeważnie to tak 400-500zł.
|
|
#356 |
|
Wtajemniczenie
|
Karo Znalazlam komode
Alekaz
|
#357 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a na ślub tak zazwyczaj daje 400-500zl Cytat:
![]() Ja właśnie nie mam pojęcia co zrobić dziś na obiad knedle z truskawkami pycha smaka mi zrobilaś a może też wymyśle coś z truskawkami bo mam ich trochę pomrozonych![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#358 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#359 |
|
Raczkowanie
|
Kasiulka za mna te knedle juz od tygodnia chodza wiec w koncu musze je zrobić
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#360 |
|
Rozeznanie
|
Inka pochwal się jaką komodę wybrałas
madziqqq ja żałuję, że nie wzięłam wczoraj zwolnienia i teraz muszę siedzieć w pracy, a tu jakoś smętnie, a następna wizyta za miesiąc
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:43.

i mowi widzi pani gościa tu na pewno nie ma

to najważniejsze, a resztę jakoś się zniesie...
a nawet i nie próbuje. 

ale jak dla mnie wydawał się bardzo lekki, miał fajne zwrotne kółka, szybko składany stelaż, gondola składała się prawie na płasko no i ten co widziałam był zrobiony z tak fajnego materiału( nie wiem co to było) że na pewno by się tak szybko nie brudził

knedle z truskawkami pycha