zmiana nazw statusu wizażanek??? - Strona 12 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Wirtualna Redakcja > Techniczne forum

Notka

Techniczne forum Forum techniczne - obszar całe forum. Tutaj można zgłaszać uwagi techniczne, problemy dotyczące całego forum, problemy z hasłem i dostępem i inne…

Pokaż wyniki sondy: Która wersja nazw stażu użytkowniczek podoba Ci się najbardziej?
stara 32 13,79%
wojskowa 44 18,97%
morska-rybkowa 20 8,62%
pudernicowa 110 47,41%
harcerska 3 1,29%
policyjna 8 3,45%
inna 3 1,29%
czarodziejska 61 26,29%
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 232. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2005-10-19, 23:04   #331
guia
Zadomowienie

GG do guia
Dot.: zmiana nazw statusu wizażanek???

Cytat:
Napisane przez demonik
Też o to pytałam "parę" postów wyżej...

Skoro program bezproblemowo nie odróżni "pudernicy" od powiedzmy "wacika", to może i tak warto dodać płeć - żeby można było odróżnić Pudernicę-kobietę od Pudernicy-faceta?
waacik
guia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-10-19, 23:05   #332
guia
Zadomowienie

GG do guia

Cytat:
Napisane przez demonik

Skoro program bezproblemowo nie odróżni "pudernicy" od powiedzmy "wacika", to może i tak warto dodać płeć - żeby można było odróżnić Pudernicę-kobietę od Pudernicy-faceta?
waacik

Edytowane przez guia
Czas edycji: 2005-10-19 o 23:08 Powód: czemu mi posta podwoilo to ja nie wiem..
guia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-10-19, 23:40   #333
kajasia222
Zadomowienie

GG do kajasia222

No no poszło na pudernice Jak to teraz zobaczyłam to pękam ze śmiechu ale to bardziej do nas wizażanek pasuje niż szeregowa :P
kajasia222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-10-19, 23:54   #334
nacioszek
Raczkowanie

podobają mi się te pudernicowe statusy - zgadzam się, że pasują do tego forum, no i biorąc pod uwagę doborowe towarzystwo (grunt do wazelina ;-) złe skojarzenia z tym określeniem chyba już nie będą miały racji bytu
nacioszek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-10-20, 01:26   #335
201701160947
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Jej_Ekscelencja
A może oznaczenia arystokratyczne (Hrabina, Baronówna) ?
No właśnie to jest dobry pomysł,można dodać - księżniczka,królowa,lady, madame .No nie wiem ,ale całkiem niezły pomysł.Pudernice jakoś mi nie pasują,już wolę czarodziejskie nazwy
201701160947 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-10-20, 03:45   #336
Jej_Ekscelencja
BAN stały

Chyba ponamawiam facetów na mały protest. będziemy mieć tego samego avatarka i bardzo podobne nicki. Jest nas tak mało że nasze głosy w sondzie mają małe znaczenie. Złosiu Alex19 napisał Ci prawdę ty puderniczką nie zostaniesz. .
Jej_Ekscelencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-10-20, 03:48   #337
Jej_Ekscelencja
BAN stały

Cytat:
Napisane przez kajasia222
No no poszło na pudernice Jak to teraz zobaczyłam to pękam ze śmiechu ale to bardziej do nas wizażanek pasuje niż szeregowa :P
Do wizażanków też Ci to pasuje?
Jej_Ekscelencja jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2005-10-20, 06:31   #338
zlosliwiec
Przyjaciel Wizaz.pl

Cytat:
Chyba ponamawiam facetów na mały protest. będziemy mieć tego samego avatarka i bardzo podobne nicki. Jest nas tak mało że nasze głosy w sondzie mają małe znaczenie. Złosiu Alex19 napisał Ci prawdę ty puderniczką nie zostaniesz. .
Możesz napisać prostest song w swoim avatarku. Jakieś ptasie elementy spowodują, że wzbudzisz fale:
- współczucia
- szczepień przeciw grypie
zlosliwiec jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-10-20, 06:34   #339
zlosliwiec
Przyjaciel Wizaz.pl

Co do "starej pudernicy" to możemy ją zmienić na "Capo di tutti Pudernice" (nie jestem pewien pisowni) albo Wielką Pudernicę czy też Królewską Pudernicę. Nie widzę problemu...
Stary 2005-10-20, 06:36   #340
zlosliwiec
Przyjaciel Wizaz.pl

Cytat:
Napisane przez demonik

To da się zrobić, pomyślę jak to rozwiązać graficznie
Stary 2005-10-20, 06:42   #341
zlosliwiec
Przyjaciel Wizaz.pl

Mała zmiana nazw odzwierciedlająca stopnie podoficerskie puderniczek i oficerskie pudernic

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2005-10-20, 06:48   #342
pharma
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez młodaa
Eee,.. a mi sie nei podoba :P i wyrazam tylko swoje zdanie ;]
Przyzwyczailam sie do "nalog", bylo ok, ale zaraz pudernica? Nieeeeee
I prosze nei komentowac, bo o gustach sie nie dyskutuje
Popieram w 100%, mi tez sie nie podobaja nowe nazwy statusu... Zmiemny je na jakiekolwiek inne.... "pudernice"-nic w tym fajnego...
Stary 2005-10-20, 07:56   #343
vanilla_sky
Zakorzenienie

Cytat:
jestem z wami, ale chyba nikt nie slucha no ale widocznie trzeba sie podporzadkowac do wiekszosci...
vanilla_sky jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-10-20, 08:19   #344
neuilly.
Rozeznanie

Fatalne !!!!!!!! Ja protestuję !!!!!!!! Co to ma być Młoda PUDERNICZKA ??!! Do młodej jeszcze takie idiotyczne zdrobnienie , weszłam dziś na wizaż i poczułam się jak BARAN , gdybym była obcą osobą to miałabym wrażenie , że jak ktoś ma podpis młoda puderniczka to zdurniał kompletnie , młode puderniczki brzmi dla mnie jak młode durnoty - nie chcę nikogo obrazić , sama mam taki fatalny podpis . Protestuję . Kto wpadł na puderniczkę ? To może popielniczkę jeszcze ktoś wymyśli ????? Litości , to brzmi fatalnie głupio . To moje osobiste zdanie i go nie zmienię . Zbaraniałam kiedy to zobaczyłam i apeluję o opcję UKRYTY STATUS
neuilly. jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-10-20, 08:22   #345
hybris
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zlosliwiec
Mała zmiana nazw odzwierciedlająca stopnie podoficerskie puderniczek i oficerskie pudernic

Wybacz Zło, ale "puderniczka bez wieczka" brzmi kretyńsko. O wiele lepsze było poprzednie rozróżnienie - puderniczka > młoda pudernica > pudernica.
Stopnie oficerskie - cóż, mogą być, ale też nie rozumiem zniknięcia "starej pudernicy". Wielka pudernica, czy Królewska Pudernica (brzmi to jak nazwa jakiejś ryby), to niestety nie to samo - jak juz wcześniej pisałam - "stara pudernica" to klasyka gatunku, określenie budzące od razu konkretne skojarzenie - a jeśli się je odbiera z odrobiną autoironii, idealnie opisujące tak zaawansowaną stażem wizażankę. Rozumiem, że od "starej pudernicy" odszedłeś, bo Pomadka tak intensywnie przeciwko temu określeniu głosuje - no, ale jak widać miażdżąca większość ma inny gust. Więc może nie warto?

Aha, jeszcze jedna rzecz przyszła mi do głowy i ciekawam, czy jest to możliwe od strony technicznej: rozumiem, że moderatorzy mają zostac moderatorami (i jest to logiczne), ale czy oprócz napisu "Moderator" nie mogliby mieć także naszych pudernicowych podpisów?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2005-10-20, 08:34   #346
MagJa
Zakorzenienie

Do tej pory w sumie podobała mi się werjsa pudernicowa, ale widzę, że jest ona baaardzo konfliktowa Ta nowa wersja z Puderniczką bez Wieczka i Królewską Pudernicą to już w ogóle - śmiech na sali Więc może jednak lepiej połączyć wersję pudernicową z wojskową, tak jak już ktoś wcześniej proponował albo wystosować samą wojskową. Jest bardziej bezpłciowa, więc myślę, że i Wizażankowie powinni być zadowoleni.
MagJa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-10-20, 08:44   #347
hybris
Zadomowienie

Magja, ale ja cały czas pytam, dlaczego przesadzać z polityczną poprawnością? Nie ma takiej sytuacji, w której wszyscy mogliby być zadowoleni.

Propozycja połączenia pudernic ze stopniami wojsowymi była moja i z pełną odpowiedzialnością stwierdzam, że była KRETYŃSKA, i bardzo proszę nie brać jej pod uwagę. Stopnie wojskowe na portalu do wizażu mają się jak pięść do nosa, no chyba, że Szanowny Administrator pragnie wprowadzić jeszcze większą dyscyplinę i chce nas na to psychicznie przygotować

Zło, przywróć poprzednią nomenkalturę pudernicową, bo ta innowacja Ci po prostu nie wyszła!
hybris jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-10-20, 09:02   #348
zlosliwiec
Przyjaciel Wizaz.pl

Cytat:
Napisane przez hybris
Zło, przywróć poprzednią nomenkalturę pudernicową, bo ta innowacja Ci po prostu nie wyszła!
Już przywracam

W sumie to nie ma takiego admina, żeby wszystkim dogodził Ponieważ w sodzie wersja pudernicowa zdobyła większość, takie statusy najprawdopodobniej pozostaną.
Stary 2005-10-20, 09:16   #349
MagJa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hybris
Magja, ale ja cały czas pytam, dlaczego przesadzać z polityczną poprawnością? Nie ma takiej sytuacji, w której wszyscy mogliby być zadowoleni.
I zapewne po wprowadzeniu stopni wojskowych albo wojskowo-pudernicowych nadal nie wszyscy byliby zadowoleni. Ale w sumie to już nie tak o zadowolenie mi chodzi, jak o uniknięcie kretyńskich (dla mnie) podpisów typu Młoda Pudernica pod nickami facetów. Wszystko byłoby ok, jeśli chodzi o pudernicowe stopnie wtajemniczenia, ale jak widzę Wizażanka-Pudernicę to mi się śmiać chce

Cytat:
Napisane przez hybris
Propozycja połączenia pudernic ze stopniami wojsowymi była moja i z pełną odpowiedzialnością stwierdzam, że była KRETYŃSKA, i bardzo proszę nie brać jej pod uwagę. Stopnie wojskowe na portalu do wizażu mają się jak pięść do nosa, no chyba, że Szanowny Administrator pragnie wprowadzić jeszcze większą dyscyplinę i chce nas na to psychicznie przygotować
A dla mnie ta propozycja kretyńska nie była, wręcz przeciwnie - całkiem fajna I podoba mi się ten rozdźwięk między babskim forum a wojskową nomenklaturą

PS MagJa jestem tak w ogóle. Odkąd dowiedziałam się o istnieniu Magji na Wizażu, odtąd będę się czepiać, jak mnie ktoś przekręci
MagJa jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2005-10-20, 09:24   #350
Dreamgirl
Rozeznanie

GG do Dreamgirl

Cytat:
Napisane przez hybris
Wybacz Zło, ale "puderniczka bez wieczka" brzmi kretyńsko. O wiele lepsze było poprzednie rozróżnienie - puderniczka > młoda pudernica > pudernica.
Podpisuję się obiema rękami, głosowałam na pudernice, ale wtedy nie było jeszcze opcji bez wieczka
/Albert Camus/
Dreamgirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-10-20, 09:27   #351
zlosliwiec
Przyjaciel Wizaz.pl

Cytat:
Napisane przez Dreamgirl
Podpisuję się obiema rękami, głosowałam na pudernice, ale wtedy nie było jeszcze opcji bez wieczka
I już nie ma - pisałem o tym powyżej.
Stary 2005-10-20, 09:35   #352
zlosliwiec
Przyjaciel Wizaz.pl

kontynuujmy tutaj
http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=77673
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Techniczne forum

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości