![]() |
#331 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Jesienne odchudzanie :)
Ja właśnie z siłowni wróciłam , a tak mi się dzisiaj nie chciało iść, że nawet sobie nie zdajecie sprawy, ale się przełamałam i poszłam
![]() skazana wyobraź sobie, że ja z bardzo podobnej wagi startowałam, a w poniedziałek się dowiemy, ile ważę obecnie - mam cykora ![]() No i jeszcze w niedzielę planujemy wypad do wesołego miasteczka do Chorzowa kurde ![]() ![]() Większość z nas jest na podobnym etapie dbania o siebie ![]() ![]()
![]() |
#332 | |
Raczkowanie
|
Przede wszystkim dziękuję serdecznie za życzenia powrotu do zdrowia, już jest ze mną wszystko dobrze
![]() Cytat:
![]() waga start: 64 kg waga obecnie: 60 kg waga meta: 55 kg? nie wiem, po prostu chcę zrzucić tłuszczu wały wzrost: 170 cm JAK: JEDZENIE Planuję jeść więcej warzyw i ryb, ograniczyć fast foody i niezdrowe przekąski, jeść ogólnie to na co mam ochotę - paleo jest jednak nie dla mnie, ale w jakiś rozsądnych dawkach. Na śniadania planuję kanapki z małą ilością chleba i serów oraz dużą ilością warzyw, jajek, mięsa/ryb. W ramach przekąski planuję chrupać marchewki, seler, orzechy lub owoce. Obiad - to na co mam ochotę + warzywa. Na kolacje lekka zupa, sałatka, makrela czy twaróg z rzodkiewką i szczypiorkiem. Jeśli mam ochotę na coś bardzo kalorycznego lub niezdrowego - jem to w dniu treningowym. Dużo zielonej herbaty i woda z cytryną i miodem pita codziennie rano. Nie liczę kalorii. SPORT Tutaj jeszcze nie wiem, ale chciałabym 3 razy w tygodniu chodzić na siłownię i dwa razy na jakąś jogę albo rozciąganie. Do tego jeżdżenie do pracy na rowerze (min. 7 km) a gdy trafi się ładna pogoda chcę chodzić na rolki bo mam niedaleko fajną trasę na 16 km, którą bardzo lubię śmigać. Poza tym chciałabym podjąć różne wyzwania, np. do końca roku nauczyć się robić męskie pompki albo zrobić wyzwanie przysiadowe ![]() INNE Nie traktować jako straconego dnia, w którym czymś zgrzeszyłam. To, że zjadłam batonika nie znaczy że "a, już nie ma sensu iść na siłownie bo i tak złamałam dietę, zacznę jutro" ![]() Tyle mi w tej chwili przychodzi do głowy. Jestem za utworzeniem klubu dla stałych bywalczyń, do którego będziemy wrzucać fotki, bardzo fajny pomysł ![]() Pozdrawiam was piękne i lecę do kosmetyczny na oczyszczanie! ![]()
![]() |
![]() |
#333 |
Przyczajenie
|
![]()
Może też się przyłączę? Planuję to już od rozwiązania ciąży (przytyłam z 47kg do 63 ) niestety z niewielkim skutkiem.. Nim poszłam do pracy zjechałam do 54, praca siedząca.. do tego odpowiedzialna. Teraz ważę 60-62 kg przy wzroście 163 chciała bym chociaż te 52... kurcze 55.
Niestety mam słomiany zapał.. i piję ogromne ilości kawy, białej z cukrem choć generalnie unikam cukru.. często zdarzają mi się fast foody, bardzo lubię spać więc lepiej wciągnąć coś na szybko i się wyspać. Posiadam dziecko więc posiadam zapasy "niespodzianek - obydwie babcie pracują w Niemczech ![]() Może któraś z Pań polec mi jakąś "dobrą dietę"? Dodam że, udało mi się w maju rzucić w diabły fajeczki.. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#334 | |
Przyczajenie
|
cos tam- jakieś ubogie wydaje mi się to śniadanie
![]() Na prawdę? było tego dość dużo, że pomagał mi synek dokończyć ![]() Cytat:
![]() ja też lubię pospać, kosztem np. śniadania, i jak jeszcze pracowałam to nigdy nie jadłam śniadania, bo nie było czasu a potem ssanie w żołądku i kupowanie szybko byle czego, byle coś zjeść. Moim zdaniem powinnaś usiąść z kartką i długopisem i rozplanować posiłki. Wiem łatwo się mówi. Dziewczyny tutaj są bardziej rozeznane, na pewno Ci doradzą ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#335 |
.
|
no to mnie pocieszyłyście
![]() ![]()
![]() |
#336 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() A niespodzianki chowaj, i przed sobą, i przed dzieckiem! Ja na "niespodziankach" od babć właśnie się roztyłam ![]() WAŻNE Dziewczyny, edytowałam pierwszy post ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#337 |
Wtajemniczenie
|
Kurcze powiem Wam, że wy super laski jesteście jak tak czytam Wasze wagi i wzrosty...
![]() Nie motywuje mnie kurde walka z tłuszczem, który jest trochę wymyślony ![]() ![]() ![]() Co innego się odchudzać, a co innego po prostu prowadzić zdrowy styl życia... ![]() ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#338 |
Przyczajenie
|
Na prawdę? było tego dość dużo, że pomagał mi synek dokończyć
![]() Witaj ![]() ja też lubię pospać, kosztem np. śniadania, i jak jeszcze pracowałam to nigdy nie jadłam śniadania, bo nie było czasu a potem ssanie w żołądku i kupowanie szybko byle czego, byle coś zjeść. Moim zdaniem powinnaś usiąść z kartką i długopisem i rozplanować posiłki. Wiem łatwo się mówi. Dziewczyny tutaj są bardziej rozeznane, na pewno Ci doradzą ![]() Ehh.. fakt chyba nieregularne i NIEZDROWE jedzenie to moja zmora ostatniego roku.. Czasem wstane o 3.30 to jak dobrze pójdzie zjem coś ok 11. i to najczęściej jakieś śmieci.. Jedno udało mi się zwalczyć... Zupki instant.. w pracy jadałam/wypijałam je wiecznie.. Dużo sole.. i ta kawa., chyba nie dam rady nie pić kawy. No i ćwiczenia... od sierpnia sporo jeżdżę na rowerze, parę razy skoczyłam do pracy a mam 13km w jedną stronę. Trzymam kciuki ![]() Może dodam tak: START DZIŚ: 62 META :50 WZROST :163 WIEK:21
Edytowane przez Nicoico Czas edycji: 2014-09-18 o 20:14 Powód: info |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#339 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Wiesz, można wyglądać przy takiej samej wadze super, dobrze albo fatalnie. Ja wyglądam dobrze ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#340 |
Zadomowienie
|
Nikt mnie nie rozgrzeszył za brak ćwiczeń dzisiaj :-( No i źle zrobiłam- miałam wyrzuty sumienia i nie zjadłam kolacji
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#341 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja powinnam była to zrobić, jako krwiodawczyni, przepraszam ![]() Oddawanie krwi to spore obciążenie dla organizmu. Potrzebujesz dużo kalorii, by nadrobić tę stratę- stąd dawanie krwiodawcom czekolady itd. Zjedz kolację koniecznie! Bo będziesz bardzo dużo na minusie. Ćwiczenia są niewskazane (bardzo dobrze, że odpuściłaś), bo organizm ma inne rzeczy do roboty i na co inne musi spożytkować dostarczane substancje odżywcze- ćwiczyć po oddawaniu krwi to jak przebiec maraton i pójść z niego prosto na basen. Tak nie wolno ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#342 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Popraw tylko żeby było bardziej czytelnie dla Nas i będzie miód malina! ![]() Cytat:
![]() ubierz się w seksowną bieliznę, załóż szpilki i dostrzegnij w sobie piękno (mi to pomaga ![]() Ćwiczyłam wczoraj na stepperku pół godzinki ![]() ![]() Śniadanie: kawa z mlekiem i 2 łyżeczkami cukru Śniadanie II i III: owsianka z jogurtem Obiad: Ryż z kotlecikami mamy ![]() Kolacja zobaczymy ![]() Jak tam, przynać się która wczoraj nie cwiczyła?? ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#343 |
Wtajemniczenie
|
stokrotenka18 Ty chcesz bić za wczorajsze ćwiczenia?
![]() ![]() ![]() Ale za ćwiczenia mi się nie dostanie, bo byłam godzinkę na siłowni ![]() U mnie dzisiaj na śniadanie owsianka z gruszką, na drugie mój ulubiony jogurt naturalny z owocami, dalej... się okaże ![]() Dziewczyny! Oddając krew trzeba jeść, bo pomagając innym krzywdzi się samą siebie, a przecież my chcemy być zdrowe, prawda? ![]() Ta wieczorna głodówka to głupi pomysł ![]()
![]() |
#344 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ewentualnie moge nie mówic że to śniadanie tylko poranna kawa, a śniadanie jem w pracy ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#345 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A rano nie możesz jeść, bo co? ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#346 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#347 |
Zadomowienie
|
Przepraszam za mój wczorajszy kryzys, jakoś słaba byłam, głowa mnie bolała, mała kłótnia z TŻ i tak jakoś poszło
![]() Dzisiaj już porządne śniadanko- owsianka ze śliwkami ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#348 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Nas nie przepraszaj ![]() 1. W nagrodę za pomoc innym 2. By przeprosić samą siebie za brak kolacji i poprawić sobie humor 3. Żeby odzyskać utracone siły i podnieść poziom magnezu Ugotuj sobie kakałka ![]() Wypij to kakałko, pogratuluj sobie ładnej postawy i uśmiechnij się ![]() Edytowane przez 201609102148 Czas edycji: 2014-09-19 o 12:13 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#349 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Uszy do góry i do przodu! ![]() Sądny dzień ważenia zbliża się wielkimi krokami... ![]()
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#350 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#351 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
I bardzo dobrze! "kakao z wiatraczkiem" moje ulubione ![]() Co do mleka- te odtłuszczone to straszny syf. Ja pijam najchętniej pełnotłuste z krótkim terminem ważności. Wolę ograniczyć ilość, niż zrezygnować z jakości ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#352 |
.
|
Ja dostawalam z☠☠☠y jak jadlam sniadanie pol godziny po wstaniu, bo to za pozno. Za to uslyszalam, ze moge zjesc np. 2 ciastka owsiane na sniadanie i z czasem mam zmieniac na bardziej wartosciowe produkty. Wazne, zeby organizm sie przyzwyczail.
![]() |
#353 |
Przyczajenie
|
Wracam po chwilowej nieobecności! Mam wrażenie, że całkowicie zaniedbuje te forum, a mój TŻ ma już dość słuchania o moim odchudzaniu, już na kolejne miesiące
![]() Jestem pod wrażeniem i bardzo się cieszę, że dołączyły osoby o podobnej wadze i celu do mojego.. czuje, że nie tylko ja mam tyle do zrzucenia! ![]() Co do śniadań, rzeczywiście nie można odpuścić. Mi na lenia pomagają te owsianki instant, gdzie zalewasz po minucie gotowa i można przy szykowaniu się rano podjadać. ![]() Dziś po treningu.. Muszę się pochwalić! Wczoraj po raz pierwszy udało mi się wyjscie do pubu ze znajomymi na mecz i obejście alkoholowego upojenia na rzecz wody z cytrynką;-) PS. Podziwiam odwagę przy oddawaniu krwii.. Zawsze chciałam, jednak ciągle się obawiam strzykawki ;o |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#354 |
Przyczajenie
|
![]()
Mój dzisiejszy jadłospis to:
na śniadanko kawa biała z cukrem ![]() Niestety nie mam zbyt wiele czasu, moje dziecię jest chore, od początku września poszła do przedszkola .. znaczy była 2 dni w przedszkolu, 5dni w domu, znów 2 w przedszkolu i od piątku siedzimy z temperaturką, katarem gigantem. Moim kolejnym poważnym krokiem było zapisanie się na kurs prawa jazdy, teraz muszę kuć ![]() Miałam zacząć biegać, wstałam rano, nim moja Hrabina wstała biegusiem się ubrałam, odsłaniam rolety a tu leje ![]() Myślę że, zacznę robić brzuszki, choć to nie brzuch jest moim problemem lecz PUPA i UDA. Jak ćwiczyć żeby w pierwszej kolejności zgubić centymetry w powyższych miejscach? Poradźcie coś.. Na siłownie udam się niestety dopiero po skończeniu prawka ;(
![]() |
![]() |
#355 |
Rozeznanie
|
U mnie waga jak w podpisie
![]() Wzrost 171 Jak: zbilansowana dieta, no fast food, mel b, nordic walking kurcze czuję się przy Was jak wieloryb ![]() no nic każdy musi mieć swojego wieloryba ![]()
![]() |
#356 |
.
|
brzuszki nic nie dadzą, jeśli jest tłuszczyk. i nie da się gubić miejscowo/szybciej z różnych partii tkanki tłuszczowej. dużo też zależy od predyspozycji genetycznych danej osoby.
![]() |
#357 |
Konto usunięte
|
88agnik ta waga czerwona w podpisie to dzisiejsza, czy z poniedziałku? Bo chciałam w pierwszy post wpisywać tylko poniedziałkowe (wątkowe
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#358 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie da się schudnąć z wybranych części ciała ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#359 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#360 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:27.