|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#331 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odwyk od zakupów kosmetycznych (grupa wsparcia) - część X
Cytat:
No i dołaczyli do DDD
|
|
#332 |
|
Zakorzenienie
|
Czas na bilans. Jak zwykle niekorzystny.
Wpadlo: - dwa quady cieni Maca, fluidline Mac (ale tu moge sie usprawiedliwic, ze byly kupowane z drugiej reki, wiec troszke taniej niz w sklepie) - paletka Viva Glam - prasowany pigment Regal Affair - pomadka Salon Rouge - maska Biowax (na promocji ) - dwa plyny do kapieli-balwanki Avon - puder Rimmel Match Perfection (promocja) - zestaw probek w Hebe (byl gratis do gazety, kosztowal grosze) - dwie odzywki Gliss Kur w spray'u Zuzycia: - Nivea zel-krem antycellulitowy - szampon Alterra (rozowy, do kitu) - odzywka Gliss Kur w spray'u - miniaturka Clinique High Impact Mascara (teoretycznie jeszcze maluje, ale tuszu jest juz bardzo malo, moze bede jeszcze uzywac do dolnych rzes) Poszly na wymianke: - balsam i miniaturka zelu pod prysznic CK - peeling do twarzy Avon Zamowilam jeszcze zestaw minipigmentow z Maca, ale zaplace za nie w grudniu, wiec wlicze do kolejnego (miejmy nadzieje, ze mniejszego) bilansu. ![]() Aha, sprzedalam jeszcze paletke Sleek Au Naturel
Edytowane przez GlamKitty Czas edycji: 2014-11-30 o 15:45 |
|
|
|
#333 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#334 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Niestety Ci nie pomogę, ale przykro mi z powodu mamy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Ale nie wydałaś dużo.Jak oceniasz te dwie rzeczy? Ja go używam tylko na końcówki i przy regularnym stosowaniu w ogóle się nie rozdwajają. Cytat:
Bardzo ładnie ![]() Cytat:
Poza tym może odpuść sobie definiowanie "normalnego" człowieka, bo każdy jest inny. I każdy ma inne podejście. I nie wszystkie tu dążymy do tego samego. A skoro Ci się tu nie podoba, to po co dalej z nami jesteś?
|
||||||
|
|
|
#336 |
|
Zakorzenienie
|
No to błysnęłam blondem.
|
#337 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:16 ---------- Poprzedni post napisano o 19:12 ---------- Dziękuję, w tym miesiącu bardzo się starałam, grudzień mam nadzieje tez taki będzie bo przeprowadzka tuż tuż |
|
|
|
|
#338 |
|
Raczkowanie
|
To ja pisalam o uzywaniu jednego rozu, pudru przez pol roku. Mozna by wiec rzec ze bede ZUŻYWAĆ. I dobrze mi póki co
z tą decyzją. Wysyłane z mojego LG-E400 za pomocą Tapatalk 2
|
#339 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ma w składzie alkohol i to jego "zasługa" - lepsze są juz te z mariona, a najlepiej (przynajmniej u mnie) sprawdza sie czysty kwas hialuronowyCytat:
Cytat:
![]() Na samym początku zgłupiałam, bo nie tego człowiek się spodziewa po wątku stricte odwykowym, ale później zaczęłam traktować to jako "spowiednik" i dobre miejsce do comiesiecznych podsumowań, bo zawsze lepiej dzielic sie swoim sukcesem (lub porażką) z innymi, niż samemu Prawda jest taka, że są tu dziewczyny, które rzeczywiscie idą jak burza z odwykiem i śmiało można się nimi inspirować. Ale są też takie, których o odwyk bym nie posądziła ![]() Podliczyłam dziś kosmetyki - mam dokładnie 160 sztuk. W grudniu czeka mnie sporo zużyć, kilka rzeczy planuję też sprzedać i tak po cichu liczę, że będę ok. 40 szt na minusie. |
|||
|
|
|
#340 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ten wątek zawsze przypomina mi scenę z filmu wyznania zakupoholiczki i tamtejsze pokazanie grupy odwykowej ![]() Jeszcze mi się nigdy nie udało podliczyć kosmetyków w sztukach .... mam za dużo dylematów przy tym ... co wliczać ... jak....czy np. próbka 2ml perfum to szutka ...ehh może kiedyś Chyba w tym miesiącu opublikuje tylko denka, bo z zakupami poszalałam jak nigdy Podsumowanie porażki i sukcesy Błąd nr 1 tego miesiąca : Płacenie visa ... kto pomyślał że można zrobić 20 transakcji i nie wejść nawet na konto żeby zobaczyć jaka piękna kwota się z tego uzbierała Porażka nr 2. coraz więcej perfum, pomadek i cieni czyli moich najstraszniejszych obecnie kategorii Sukces nr 3 Aż dziwne przy tej ilości zakupów ale oczyściłam kilka problematycznych kategorii w których kiedyś pływałam. Wyszłam na prostą z rzeczami do włosów, pozbyłam się kilku zbędnych kategorii (np. wody termalne, kosmetyki do depilacji (poszłam w depilator a nie że zapuszczam na zimę ;p), osobne balsamy do biustu, antycellulitowe, pojedyncze rzeczy jak maseczki do twarzy ampułki itp.) Skandal nie odwyk nr 4 .... Wiedziałam że coś kupie bo mnie swędział portfel, przeglądnęłam więc mój wykaz kosmetyków i znalazłam lukę: miałam tylko 2 pudry ( jeden się kończy, drugi jest sypki i ciemny nie ta pora roku) więc zadowolona postanowiłam kupić sobie puder ......i tak jestem szczęśliwą posiadaczką 7 pudrów i ta kategoria jest już na czerwono w moim wykazie Puder eveline bo pasował do pary w rossmanie, puder inglot bo lubie inglot, puder pease bo była promocja a jeszcze nie miałam ich pudru a używam ich podkładu i puder maxfactoer creme puff bo nie miałam a w rossmanie wszyscy brali za 45 zł !! a ja sprytna wypatrzyłam go na eglamour za 13 zł Czyli niech pomyślę ugotowałam się na jakieś 2 lata
|
|
|
|
|
#341 | |
|
Zakorzenienie
|
Mam włosy długie włosy i myje codziennie i codziennie odżywke biorę.
Cytat:
Aż sobie wykorzystam kupon.
|
|
#342 |
|
Zakorzenienie
|
|
#343 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja nie wliczam próbek, bibułek, chusteczek nawilżanych, płatków i patyczków kosmetycznych, pasty do zębów (po to przecież potrzebne jak papier toaletowy) i farby do włosów, bo idzie w dzień zakupów od razu ja tak zrobiłam w listopadzie ![]() Cytat:
Ogłaszam grudzień miesiacem walki z próbkami i maseczkami w saszetkach - mam tego prawie 50 sztuk
|
||
|
|
|
#344 |
|
Kuźnia inspiracji
|
Wydałam 110zł, ale reszta niewliczona to prezenty
![]() Micel szczypie w oczy i średnio daje radę z tuszem do rzęs, do twarzy ok, nie lepi się bardzo. Maskara ma trudną dość szczoteczkę i raczej naturalny efekt, może trochę pogrubia, ale podkręca średnio.
|
|
|
|
#345 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zużyłam żelowe płatki pod oczy Efektima, które kupiłam wczoraj. Nie zauważyłam żadnego działania. Co prawda nie mam zmarszczek, ale mam "zmęczoną" skórę pod oczami przez nieustanne łzawienie oczu. |
|
|
|
|
#346 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#347 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Trzymam kciuki A gdzie się przeprowadzasz?Cytat:
Cytat:
No fakt faktem, że nazwa wątku w sumie ma się nijak do tego, co się tu dzieje Ale jak komuś tu ewidentnie źle, to nie ma co zostawać na siłę. Twoje oczekiwania po prostu zweryfikowała rzeczywistość, ale nie wyglądasz na osobę, która byłaby niezadowolona z uczestnictwa w tym wątku.5 nowych pudrów? Faktycznie pojechałaś po bandzie ![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#348 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mój bilans: Listopad: Wyszło: 16 1. Lirene, dermoprogram, peeling enzymatyczny 100 ml 2. Palette, farba do włosów 3. Le Petit Marseillaise, olejek pod prysznic z olejkiem arganowym i kwiatem pomarańczy 250 ml 4. Ziaja, Krem do stóp głęboko nawilżający 80 ml 5. Le Petit Marseillaise, krem do rąk z masłem karite 75 ml 6. Dax Cosmetics, Perfecta Bronze, Balsam do ciała stopniowo brązujący 200 ml 7. BabyDream, lotion do ciała 250 ml 8. Bania Agafii - cukrowy scrub do ciała - antycellulitowy – cukier trzcinowy, melisa, różeniec górski, żeń szeń, rozmaryn, papryczka chili 100 ml ![]() 9. Oriflame, Lip Spa Therapy, balsam do ust 1,6 g 10. Nectar of nature, mydło do rąk z migdałem 300 ml 11. Bielenda BiO Technologia Ciekłokrystaliczna 7D - Matujący krem ultra nawilżający na dzień i na noc Młodzieńczy Blask 50 ml 12. Sephora, Moisturizing Body Lotion, Nawilżające mleczko do ciała Kwiat Pomarańczy 190 ml 13. Veet, krem do depilacji 14. Dove, antyperspirant z minerałami z morza martwego 15. Loreal False Lash Wings, tusz do rzęs 16 Chanel, Sublime de Chanel Mascara, Wydłużająco - podkręcający tusz do rzęs, tester Przyszło: 1. Coty, Playboy, Play it Sexy, żel pod prysznic 250 ml, 1,97 € 2. Yves Rocher, Kakao i Pomarańcza, żel do mycia rąk 200 ml 2,95 € 3. Yves Rocher, Czarne Owoce, krem do rąk 2,50 € 4. Yves Rocher, Gruszka w karmelu, żel pod prysznic 50ml 1,50 € 5. Yves Rocher, Tradition de Hammam, maseczka marokańska z glinką 30ml 1,95 € 6. Yves Rocher, Czerwone Owoce, żel pod prysznic 200 ml 1,95 € Wydane: 12,82 € |
|
|
|
|
#349 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzieki za zyczenia, co do przeprowadzki to zamieniam moje piekne miasteczko na Dublin. Bede musiala znowu przywyknac do zycia w wielkim miescie ![]() ---------- Dopisano o 23:56 ---------- Poprzedni post napisano o 23:29 ---------- a w ogole to znalazlam stare tabelki z odwykiem z 2009 roku i ale jazda.... ![]() az tu wpisze ![]() *pielegnacja / kolorowka zaczelam odwyk w maju 2009 - 74/68, a skonczylam z 40/55 potem w 2010 zaczalam od 39/59 w srodku mialam 50/53 a skonczylam z wynikiem 32/46 w 2011 zaczelam z 28/49 i skonczylam zapiski w srodku roku na 20/44 (i to chyba byl moj minimalistyczny rekord, gdzie stwierdzilam ze jestem wyleczona) ale potem zmianilam kraj w 2012 i nagle wszyystko bylo takie dostepne niestety nadpisalam sobie plik gdzie mialam zapisana ilosc startowa, podejrzewam ze bylo to 2x tyle co aktualnie. Kurcze, zastanawiam sie czy jest mozliwe zrobienie porzadku z tym raz na zawsze... Edytowane przez favianna Czas edycji: 2014-11-30 o 22:43 |
|
|
|
|
#350 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Ale najlepszy jest i tak kwas hialuronowy, ja mam ten http://zrobsobiekrem.pl/pl/p/Kwas-hialuronowy-1/239 i najlepiej sprawdza się na końcówki ze wszystkich testowanych ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#351 | |
|
Kuźnia inspiracji
|
Cytat:
byłam kupę lat temu, urokliwe miasto
|
|
|
|
|
#352 |
|
Zakorzenienie
|
Tak sobie przeglądam te sklepy z DDD i w sumie nic mi się nie podoba
|
#353 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#354 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A zaczynam szukac dopiero teraz, bo mialam zobowiazania do dokonczenia tu gdzie jestem.Ostatnio bylam w Galway i ze wszystkich miasteczek Irlandii Galway wygrywa, potem piekne jest Cork. Moje Killarney tez urokliwe choc to male miasteczko, a nie miasto. Limerick jest przyjemny, ale bardzo przemyslowy (jesli cokolwiem mozna nazwac przemyslowym w Irlandii). Dublin jest ladny, ale tloczny i szybki, jak panstwo w panstwie. Inni ludzie, inne zasady. |
|
|
|
|
#355 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wiem, może to przyzwolenie było totalnie niepotrzebne, bo jak zaczęłam się rozglądać to rozejrzałam się za bardzo i jeszcze capnęłam wszystko od razu Bilans Denka : Pielegnacja 1.Ziaja multi modeling serum do biustu 100ml -koniec z używaniem oddzielnego balsamu do biustu ,musi zacząć się trzymać za pomocą normalnego balsamu lub oliwki 2. Alterra chusteczki do demakijażu 3.bioliq serum rewitalizujace 30 ml - nawet ok, ale zużyje ostatnie serum jakie mi zostało i też odpuszczam ten dodatkowy produkt w pielęgnacji niech sobie radzi krem 4.Yasumi mgiełka do zmęczonych nóg 50ml 5 Yasumi mgiełka do zmęczonych nóg 50ml (oddana mamie ) produkty z boxów szału nie ma 6.Dermika serum koncentrat piękna 5ml 7.Tołpa łagodny płyn micelarny 400ml- wreszcie 8.Isana krem do rąk kwiat pomarańczy 100ml wróciłam do używania kremów po letniej przerwie oczywiscie mam zapsay na lata ale jeden mniej 9.dermedic hydrain 3 krem pod oczy 15g 10.Bebeauty peeling do stóp 75ml sama nie wiem, ale na ten moment też nie kupię następnego tego typu produktu 11.Isana krem do ciała owoc granatu i figa 500ml !! wielkie opakowanie ale ok 12.Lovely anti age pomadka ochronna do ust moja ukochana seria !! Kolorówka 13.Bell róz 2skinpocked 52 - do ostatniego okruszka dobry produkt 14 Lovely magic pen korektor pod oczy 2ml - bardzo mało wydajny, błyskawicznie się kończy 15 Maybelline affinitone podkład 30ml - drugie moje opakowanie, lubię Paznokcie 16.Sally Hansen Dries Instantly Top Coat Włosy 17.Yves Rocher odżywka odbudowująca z olejkiem jojoba 150ml Próbki zużyte : 2 Wyrzucone stare lakiery do paznokci 15 szt. Zakupy Allegro (darmowa dostawa) 1Vichy idealia krem pod oczy (5x3ml) 2Preta Porter Glamour Tester 50ml perfumy3Yves Rocher Neroli 50 ml ( używana jakieś ⅔) perfumyInglot puder hd 403 Inglot róże paletka 4 puder maxfactor creme puff Rossmann (promocja 1+1 pary) 7 Sally Hansen Instant Cuticle Remover 8 Eveline Cosmetics puder matująco wygładzający mineralny 9 Rimmel pomadka 050 10 Rimmel Salon pro 711 lakier 11 Rimmel pomadka 077 12 Rimmel pomadka 105 13 Eveline pomadka Aqua P 14 Eveline pomadka Aqua P 15 Wibo Temptation 5 16 Lovely Pump up tusz 17 Bi-es Sexy Girl 100ml 5,99 (w tej cenie musiałam ) perfumy18 Bi-es Ocean fun 50ml 4,99 perfumyYves Rocher wydane 62 zł 19 YR karmelizowana gruszka woda toaletowa 100ml perfumy20 YR karmelizowana gruszka mleczko do ciała 400ml 21 YR krem ovale lifting 50ml 22 YR lilas mleczko do ciala 200ml 23 YR perfumy Qnda 15ml perfumy3 za 2 24 Paese puder 25 Paese mgła pudrowa 26 Paese korektor 27-31shiny box 32 Avene cicalfate 33 Adidas deo 34 Sally hansen zmywacz |
|
|
|
|
#356 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Mi najbardziej serce skradło Dingle, tamtejsze "mohery" (tych "prawdziwych" jeszcze nie widziałam... jeszcze ) i conor pass - niesamowite miejsce |
|
|
|
|
#357 |
|
Zakorzenienie
|
Ja okroilam zamówienie z ddd. Planuje zamówić jedynie koperty, mydło savon Noir i chyba okulary.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#358 |
|
only smart shopping
|
ZUŻYCIA/NADUŻYCIA LISTOPAD’14
Zużycia: 1. YR – Riche Creme (75 ml!) - krem przeciwzmarszczkowy, 2. LRP – Effaclar A.I. – preparat punktowy, 3. Pierre Fabre – Elancyl Cellu Slim, 4. Chapstick Medicated – balsam do ust, 5. Lierac 3 kwiaty – żel pod prysznic (30 ml), 6. Collistar Shock – mascara, 7. Shiseido Ultimune – serum (10 ml), 8. Clinique Superdefense – krem (7 ml), 9. Yasumi Collagen – serum (3 ml). Oddane: 1. Avon Planet Spa – serum kawowe, 2. Sephora – żel do demakijażu, 3. YR edp MdB (odsprzedane). Kupione: 1. Clarins Extra Firming Day – krem, 2. Clarins Extra Firming Night - krem (15 ml), 3. Clarins Extra Firming Serum (10 ml), 4. Clarins Super Restorative Night - krem (15 ml), 5. Clarins Beauty Flash Balm (15 ml), 6. Clarins One Step Exfoliating Cleanser – peeling (15 ml), 7. Estee Lauder – mini mascara, 8. GSL Pore 365 – serum (7,5 ml), 9. CK Downtown edp (15 ml) 10.Clinique Even Better – podkład (7 ml), 11.Eris Telomeric – krem na szyję I dekolt (30 ml), 12.Geomar – peeling remodelujący, 13.Body Farm – żel (50 ml), 14.Eris – balsam ujędrniający, 15.Artemis krem SPF 30 (5 ml), 16.Jacobs Dot – balsam, 17.Lirene – balsam nawilżający (prezent). Znowu więcej przyszło, niż wyszło, ale to przez pokusy końca roku. Z resztą większość z nas popłynęła w listopadzie. Od nowego roku u mnie konieczny post zakupowy! Wydałam 320 zeta, 50 odzyskałam sprzedając wodę, więc ostateczny bilans to: 270 zł. Edytowane przez kjd3 Czas edycji: 2014-12-01 o 09:14 |
|
|
|
#359 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
), przyprawy i w Sephorze (o ile nie wyłączą jutro kodu 3 za 2) mój ukochany żel do demakijażu.
|
|
#360 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Promocja 3 za 2 trwa do 07.12., nie powinni wiec wyłączyć. Dziewczyny, o jakie koperty chodzi? I taka mam pytanio-prośbę- jesli którejś z Was wpadła gdzies w oczy szczotka Tangle Teezer w dobrej cenie w ramach akcji Ddd, to dajcie prosze znac. Mam mnóstwo roboty w tym tygodniu i nie wiem, czy zdaze poszukać, a bardzo mi na niej zalezy. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:21.

Mają w fajnej cenie moją ulubioną sól do kąpieli.

Poza tym może odpuść sobie definiowanie "normalnego" człowieka, bo każdy jest inny. I każdy ma inne podejście. I nie wszystkie tu dążymy do tego samego. A skoro Ci się tu nie podoba, to po co dalej z nami jesteś?
Czyli niech pomyślę ugotowałam się na jakieś 2 lata

A gdzie się przeprowadzasz?
), przyprawy i w Sephorze (o ile nie wyłączą jutro kodu 3 za 2) mój ukochany żel do demakijażu.