![]() |
#331 |
Konto usunięte
|
Dot.: Panny Młode na emigracji - łączmy się :)
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#332 |
Raczkowanie
|
7 lat razem, zaręczeni od grudnia 2014, planujemy wesele na grudzień 2015, wesele w Polsce, bilans podpisanych umów: zero
![]() Póki co mamy problem z księdzem tutaj, dlatego nic jeszcze nie mogliśmy formalnie załatwić w Polsce. Po prostu boję się ryzykować i podpisywać umowy, jeśli ksiądz wyskoczy, że nauk nam nie zorganizuje. Nie ma tu wielu kościołów katolickich, więc przebierać nie ma w czym. Na dodatek chcemy wziąć ślub jednostronny... I nie wiem jak to się potoczy ze strony kościoła. ![]() Mieszkamy w UK ![]() Właśnie zmieniłam avatar, dlaczego nadpisuje mi się logo wizażu? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#333 |
Konto usunięte
|
O kurcze to odwaznie
![]() ![]() co do ksiedza tez mieszkam w UK i nie robi problemow - moj Tż jeszcze bierzmowanie robi bo u nas bedzie slub katolicki, a powiedzial ze nauki to sa jeden dzien tylko kilka godzin wiec poki co mamy sie nie martwic ![]() A nie da sie tych nauk zalatwic od biedy w Pl? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#334 |
Raczkowanie
|
[1=52226a6b84e10414ec85695 991496d596c4cbe57_65555ba 93c74a;49820065]O kurcze to odwaznie
![]() ![]() co do ksiedza tez mieszkam w UK i nie robi problemow - moj Tż jeszcze bierzmowanie robi bo u nas bedzie slub katolicki, a powiedzial ze nauki to sa jeden dzien tylko kilka godzin wiec poki co mamy sie nie martwic ![]() A nie da sie tych nauk zalatwic od biedy w Pl?[/QUOTE] Dokładnie, u nas też, dlatego zdecydowaliśmy się na grudzień ![]() U nas z księdzem wygląda to tak: przyjdźcie za tydzień (i tak już 3 tygodnie minęły) - ale dzisiaj wpisał nas w kalendarz na przyszłą niedzielę, więc trzymam kciuki, żeby się udało. Pytaliśmy o nauki w Polsce. Z naukami przedmałżeńskimi nie ma problemu (są weekendowe), jest za to problem z poradnią i naukami przedślubnymi, które trwają u nas w mieście tygodniami i to z zaznaczeniem, że między jednym a drugim spotkaniem musi upłynąć kilka tygodni ![]() ![]() Mam nadzieję, że nasze nauki będą wyglądać jak Wasze ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#335 |
Konto usunięte
|
nam wlasnie zalezalo na slubie w lecie, nienawidze zimy
![]() ![]() to rozumiem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#336 |
Zadomowienie
|
ja manewrowałam między wrześniem albo kwietniem-majem, bo nie chcę w samym lecie, żeby za gorąco nie było, ale zimą też wolałabym nie
![]() padło na wrzesień... tylko boję się że terminu w USC nie dostaniemy, po prostu 'sram po gaciach' z przerażenia ![]()
![]() |
![]() |
#337 |
Konto usunięte
|
my cywilny zalatwiamy tutaj, date bedziemy rezerwowac za 2/3 tyg
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#338 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Troche sie tym stresuje jak to wszystko polapac, ale mam nadzieje, ze bedzie ok ![]()
![]() |
![]() |
#339 |
Raczkowanie
|
Ojej, my też stąd! Powiedzieliście już księdzu, że chodzi Wam o jednostronny? Jaka była reakcja? Jak będą wyglądać formalności (zgoda od biskupa etc)?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#340 |
Zakorzenienie
|
My właśnie kupiliśmy bilety lotnicze na ślub.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#341 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#342 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#343 |
Raczkowanie
|
Ksiadz tutaj w Szkocji byl bardzo wyrozumialy i powiedzial, ze zadnych problemow z tym nie bedzie. Ksiadz w Polsce to w sumie mnie olal i powiedzial, ze bym tutaj wszystko zalatwiala i jego to nic nie interesuje. Jak bede miec zezwolwnie, licencje czy dyspense, jakkolwiek sie to zwie, to on slubu udzieli.
![]() |
#344 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Nam polski ksiądz w Szkocji uparcie wkręcał, że ślub jednostronny nie istnieje i o czym my w ogóle mówimy, że KK nie przewiduje takiej opcji i skąd ja takie rewelacje wzięłam ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#345 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Nie wiem jak to dokladnie wyglada od strony formalnej, ale ksiadz mnie zapewnil, ze nie jest to ani skomplikowane, ani trudne do zalatwienia. Jedynie o co sie martwie to potem dogadanie sie z moim ksiedzem w Polsce, bo chcemy, zeby ceremonia odbyla sie po polsku i po angielsku.
![]() |
![]() |
#346 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#347 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#348 | |
Rozeznanie
|
hej dziewczyny dolaczam sie slub w kwietniu 2016, martwie sie czy damy rade zorganizowac duze wesele na odleglosc, teraz szukam zespolu na odleglosc... jakies podpowiedzi jak wy to robicie...
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#349 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do zespołu, my akurat szukaliśmy, będąc jeszcze w Polsce, ale szukałam zespołów w internecie i słałam maile z pytaniem o wolny termin i kwotę, więc spokojnie da się na odległość. ![]() Ja szukałam zespołu głównie na Google'u i na tej stronce. Po przesłuchaniu dem, warto wejść na yt i poszukać nagrań z rzeczywistych wesel, większość zespołów takie wrzuca oraz poszukać opinii o zespole na Google'u. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#350 |
Zakorzenienie
|
My natomiast wszystko na odległość
![]() Sala wybrana przez internet i załatwiana przez tel - ale akurat TŻ był na urlopie i podpisał osobiście. Zespół wybrany przez internet, zarezerwowany przez tel (poczekali z umową aż będziemy w PL). Fotograf tez internet - ale umowe podpisali moi rodzice Kamerzysta wybrany i podpisana umowa przez internet. Tak samo zaproszenia - kupione na allegro ![]() Wszystko się da ![]() Nas zaskoczył bardzo ksiądz u nas i udało się szybciutko "zalatwić" kurs ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#351 |
Konto usunięte
|
Co jak co ale sali bym nie zamówiła nie widząc jej ba żywo
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#352 |
Zakorzenienie
|
Swoją sale zobaczyłam na żywo dopiero w grudniu teraz a tak to tylko zdjęcia z strony i od jednej dziewczyny z forum.... powiem szczerze na żywo jest chyba ładniejsza
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#353 | |
Raczkowanie
|
[1=52226a6b84e10414ec85695 991496d596c4cbe57_65555ba 93c74a;49869625]Co jak co ale sali bym nie zamówiła nie widząc jej ba żywo
![]() A my zalatwialismy przez Internet....sale, dja, Fotografa i cala reszte ![]() ---------- Dopisano o 23:59 ---------- Poprzedni post napisano o 23:57 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#354 |
Zadomowienie
|
Ja o moim zespole wyczytałam gdzies nå forum. Posluchalam dem, obejrzałam filmiki , nå dodatek okazało sie, ze prowadzą zabawy rowniez po angielsku i maja angielskie piosenki w repertuarze ( w tym ukochane acdc mojego tz). Jemu tez sie podobali wiec od razu zamowilismy.
![]() |
#355 |
Zadomowienie
|
a jakie macie zespoly dziewczyny, zdradzicie?
![]() |
#356 |
Zadomowienie
|
http://gramofon.wodzislaw.pl/
https://www.facebook.com/gramofonband?fref=ts To nasz ![]() ---------- Dopisano o 20:27 ---------- Poprzedni post napisano o 20:22 ---------- z tym, ze teraz widze na fb filmiki takie bardziej disco, ja wole bardziej rockowe albo folkowe (maja skrzypce) potrafia grac w stylu bratankow itd plus angielskie przeboje repertuar maja szeroki wiec graja wg woli ![]()
![]() |
#357 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() zdradzisz ile biorą za wesele i co z kosztami dojazdu? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#358 |
Zadomowienie
|
ja tez ciagle szukam, chce z jezykiem niemieckim. tzn. nie musza spiewac po niemiecku ale przynajmniej towarzystwo do zabawy wciagnac
![]() ![]()
![]() |
#359 |
Zadomowienie
|
3500 zl
z dojazdem musialabym sprawdzic. Wydaje mi sie, ze do pewnej odleglosci za darmo, a jak dalej to sie placi. Ale nie pamietam.... (juz dawno ich zamawialam) W cenie jest tez skrzypek w czasie uroczystosci zaslubin (np w kosciele) i oprawa pierwszego tanca (choc ten element to my chyba przeskoczymy.... )
![]() |
#360 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:39.