|
|
#331 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Najlepsze horrory i thrillery ...!!! cz. II
The Canal- naprawdę niezły, dla mnie chyba najlepszy horror ubiegłego roku. Musicie zobaczyć
|
|
|
#332 |
|
Konto usunięte
|
The Atticus Institute - straszna lipa jak dla mnie. Niestraszna nuda
|
|
|
|
|
#333 | |
|
Wtajemniczenie
|
jeśli chodzi o Scotta to tez go lubię
![]() Cytat:
Ja mam kryzys permanentny. Jestem typem depresyjnym, trudno jest mi się cieszyć z czegokolwiek, widzę świat w ciemnych barwach. Jest fajnie, bo pijemy herbatę, gadamy, jest ładna pogoda, ale mam w sobie czarną dziurę, która cały czas promieniuje. R. Więckiewicz |
|
|
|
|
|
#334 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#335 |
|
Zakorzenienie
|
No i obejrzałam ten Silent House. Niech to będzie dla mnie nauczką,żeby nie zawsze kierować się ocenami,bo film był świetny. Dawno nic mnie tak nie trzymało w napięciu. Świetna praca kamery,w typie śledzenia głównego bohatera,ciekawy twist pod koniec,dobra Olsen. Jedynie co mnie rozpraszało i żenowało to ten ostentacyjnie wywalony na wierzch biust
,ale na szczęście nie zepsuło mi to seansu. Bardzo dobry thriller(nie horror).
|
|
|
|
|
#336 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:06 ---------- Poprzedni post napisano o 19:04 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 19:08 ---------- Poprzedni post napisano o 19:06 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
|
#337 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja jestem z tych tchórzliwych, a mimo to mało, który horror z zeszłego roku był dla mnie chociaż trochę straszny. A właśnie taką tematykę lubię najbardziej.Cytat:
Olsenki są ładne, mają duże dziecinne "oczy"
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#338 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No z tą bluzeczką ostro przesadzili,naprawdę,taki klimatyczny film i ta Olsen w sumie taka delikatna i eteryczna i kazali jej tak ten biust wyeksponować,no żal mi jej nawet było
|
|
|
|
|
|
#339 |
|
Zakorzenienie
|
Spojrzałam i jednak "Where the devil hides" jest już z napisami
![]() Obejrzę któregoś dnia. |
|
|
|
|
#340 | |
|
Pani Mizantrop
|
Cytat:
|
|
|
#341 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Teraz obejrzałam "Nothing left to fear" i też raczej lipa. Jedyny plus za to, że lubię motyw "idyllicznych" miasteczek i takiej zamkniętej społeczności. Czy ktoś mógłby polecić jakiś horror właśnie z takim motywem? |
|
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#342 |
|
Zakorzenienie
|
Obejrzeliśmy kilka filmów, dzisiaj kolejne będą
![]() Would You Rather - średniawy, dałam 5*. bardzo podobny motyw do Cheap Thirlls, który dużo bardziej mi się podobał ![]() Starry Eyes - również średniaczek. Myślałam, że ta "przemiana" zrobi na mnie większe wrażenie 5*Non-Stop - świetny! Chociaż on uratował wieczór 8*Co robimy w ukryciu - dałam całe 2*, no dla mnie porażka, nie mój humor ![]() Oltre il guado - ogólnie za dużo się nie działo, ale za trzymanie w napięciu dałam 7*, ciekawie się oglądało
Edytowane przez agnieszka_2612 Czas edycji: 2015-02-15 o 12:16 |
|
|
|
|
#343 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#344 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Dzisiaj tez 'obejrzalam' Teksanska masakre ale takze mi sie nie podobalo. Serio, powiem wam, ze zadna krew i flaki nie zastapia dla mnie dreszczy i szoku, ktore zafundowaly mi 'Szosty zmysl' czy 'Inni'. Do tego 'Nieproszeni goscie' czy za malolata 'Bunkier' (choc ten drugi nie wiem jak teraz bym odebrala ale 13 lat temu bylo WOW). Z nowszych filmow, juz o tym pisalam ale 'The den' mnie poruszylo i 'Megan is missing'. Ogladalam tez obie ludzkie stonogi ale to bardzo z przymruzeniem oka. No i najwstretniejszy srpski film - serio bylam na skraju szalenstwa z obrzydzenoa i niedowierzania po tym, kompletne swinskie i chore gie. |
|
|
|
|
|
#345 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Do "Teksańskiej..." nawet nie podchodziłam, bo filmy gdzie leje się tylko krew i latają flaki na dłuższą metę mnie nudzą. Chociaż podobał mi się Hostel 1 i uwielbiam wszystkie części Piły Ludzka Stonoga dało się obejrzeć, szczególnie jedynka, chociaż zastanawiałam się potem co trzeba mieć w głowie, żeby stworzyć taki film W Stonodze 2 bawił mnie główny bohater, szacun dla aktora za duży dystans do samego siebie, bo był momentami na prawdę obleśny Srpski film mega pojechany, szczególnie zakończenie, nie polecam.Ostatnio mało który film potrafi mnie przestraszyć, ale jeżeli trzyma w napięciu to już jest dobrze
|
|
|
|
|
|
#346 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:02 ---------- Poprzedni post napisano o 22:59 ---------- Cytat:
"Starry eyes" już pisałam, że podobał mi się, więc wiadomo. A "Non stop"też bardzo mi się podobał, dałam 9. Świetnie trzyma w napięciu, bardzo ciekawa akcja. Bardzo też lubię Neesona Bardziej jednak podobał mi się właśnie w tym filmie niż np "Uprowadzonej 2" co ostatnio oglądałam, bo tam dla mnie jednak zbyt wiele absurdów, no i ok, było nadal nieźle, ale jeszcze nie dobrze jakoś bardzo moim zdaniem. "Co robimy w ukryciu" nie wiem czy się skuszę, bo nie lubię za bardzo połączenia właśnie horroru i komedii, wolę same horrory, a czasem i komedie, ale same ![]() Ostatni film jak pisałam parę stron temu mam w planach. O właśnie, "The Den" kręcone też chyba z ręki, a podobało mi się. To też dla mnie taki wyjątek i fajnie Przeraża swoją wymową, całkiem dobry. Z 6/10 na pewno bym dała, ale za klimat, dozę napięcie, zaskoczenie, dobrą końcówkę jest ode mnie 7/10 i polecam ![]() "Ludzkiej stonogi" nie oglądałam, ona mnie nie zachęca kompletnie i raczej nie chcę. "Sprski film" widziałam i no cóż, mocne gore, wstrząsający, zwłaszcza ostatnie sceny, nie mogłam na nie patrzeć Ten film był dla mnie jednak za mocny, przesadzony z brutalnością, która niewiele wnosi, tylko wywołuje wstręt - jak dla mnie. Z gore naprawdę lubie dużo bardziej "Martys", owszem, tam też jest gore, bezsensowne torturowanie, jednak czuć dla mnie bardziej, że jednak film jakieś zadanie ma spełniać (może choćby pokazać chory umysł, psychikę maltretowanych dziewczyn), no nie wiem, "Sprski film" gorzej dla mnie, oglądając miałam poczucie bezsensowności jednak, że to dla mnie za mocny obraz.
Edytowane przez Candy_lips Czas edycji: 2015-02-15 o 23:09 |
||
|
|
|
|
#348 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
to ciekawe. Szosty zmysl w kinie to musialo byc cos, klimat x100 ![]() Hostel nigdy nie ogladalam, bardzo duzo flakow? Jakos jestem zmeczona poszukiwaniem czegos, co da dreszcze... Co film wlaczam to klapa, bajka albo bezsensownie brutalne cos. Chociaz Sinister i Amityville tez mi sie podobaly Ale w srode moj facet wyjezdza na kilka dni, wiec musze omijac straszne filmy szerokim lukiem, bo sama to sie bede bac i schizowac
|
|
|
|
|
|
#349 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W Hostel jest dużo flaków ![]() Również Sinister i Amityville mi się podobały ![]() A Stonoga to totalna klapa dla mnie |
|
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#350 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() To Hostel odpuszczam. Nawet druga czesc Wolf Creek byla dla mnie obrzydliwa i przesadzona, pierwsza jeszcze ok. |
|
|
|
|
|
#351 | |
|
Zakorzenienie
|
Jestem ciekawa Anioła Śmierci, za tydzień z tż jedziemy do kina i nie wiemy na jaki film jechać
![]() Zapisałam sobie właśnie Anioła, Snajper i Kingsman ![]() ---------- Dopisano o 10:40 ---------- Poprzedni post napisano o 10:40 ---------- Cytat:
Pomysł jest co najmniej chory
|
|
|
|
|
|
#352 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Za to drugiej części Hostel nie polecam, tam już przelały się hektolitry krwi, obraz przesadzony i po prostu to już było
|
|
|
|
|
|
#353 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i większość filmów Tarantino mi się podobało
|
|
|
|
|
|
#354 | ||
|
Holy Crap!
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Może nie odpuszczaj, Hostel jest fajny Fakt, trochę brutalny, ale nie jak Srpski
|
|
|
|
#355 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
. Lubie jego tworczosc. Wszystkie czesci sa od niego?
|
|
|
|
|
|
#356 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Co do Stonogi to racja, film miał zaszokować i to zrobił, utkwił w pamięci, wywołał dyskusję i tym samym zdobył popularność, niektórzy pewnie sięgnęli po niego, by się samemu przekonać o czym mowa, czy to faktycznie aż tak bulwersujące itd. O popularności tego filmu może świadczyć to, że powstała druga część i chyba powstaje też i trzecia (?) jak dobrze pamiętam. ---------- Dopisano o 13:27 ---------- Poprzedni post napisano o 13:19 ---------- Cytat:
![]() Hostel 1 i Hostel 2 to produkcje Tarantino, Hostel 3 już nie i przyznam się, że po trzecią część już nie sięgnęłam, bo druga mi już nie przypadła do gustu, więc wolę pozostawić w pamięci wrażenia z pierwszej części
|
||
|
|
|
|
#357 | ||
|
Holy Crap!
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ma powstać trzecia część?
|
|
|
|
#358 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
reżyserem był Eli Roth. Ludzka stonoga 3 http://www.filmweb.pl/film/The+Human...29-2014-625878 premiera w tym roku ja zamierzam obejrzeć
|
|
|
|
|
|
#359 |
|
Zakorzenienie
|
A zapomniałam o Instytucie, również oglądaliśmy dałam 6*. Trochę mnie wkurzało wykonanie filmu, bo wolałabym całość ciągiem a nie takie wracanie do momentów akcji. No ale ogólnie film był ok
|
|
|
|
|
#360 | |
|
Holy Crap!
|
Cytat:
![]() Ja też obejrzę, jeśli będzie mi to dane
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Kultura(lnie)
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:42.

,ale na szczęście nie zepsuło mi to seansu. Bardzo dobry thriller(nie horror).

Ten film był dla mnie jednak za mocny, przesadzony z brutalnością, która niewiele wnosi, tylko wywołuje wstręt - jak dla mnie. Z gore naprawdę lubie dużo bardziej "Martys", owszem, tam też jest gore, bezsensowne torturowanie, jednak czuć dla mnie bardziej, że jednak film jakieś zadanie ma spełniać (może choćby pokazać chory umysł, psychikę maltretowanych dziewczyn), no nie wiem, "Sprski film" gorzej dla mnie, oglądając miałam poczucie bezsensowności jednak, że to dla mnie za mocny obraz.

. Lubie jego tworczosc. Wszystkie czesci sa od niego?