Mamusie czerwcowe 2014 - cz. II - Strona 12 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2015-01-21, 19:18   #331
alingles
Zadomowienie

Dot.: Mamusie czerwcowe 2014 - cz. II

Cytat:
Napisane przez karolkya Pokaż wiadomość
Niestety mam porzyczoną od szwagierki więc nie mogę A mam tkaną LL.

Staram się o stałych ale np jak odmawia to nie zmuszam tak jak dziś o 17 chciałam jej dać jak zwykle jakiś podwieczorek ale wolała się bawić i tak do 20 nie jadła...
Szkoda.
Ale nic musiałabym się rozejrzeć.

25.10.2014

Tomcio Lipiec 2014

Fasola czekamy
alingles jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-01-21, 19:34   #332
__Sylwia__88
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez alingles Pokaż wiadomość
Szkoda.
Ale nic musiałabym się rozejrzeć.
Jak szukasz chusty żeby kupić to kliknij sobie na fb Chusty sprzedam/kupię/zamienie Karolina, Berenika (chyba też) i ja tam kupowałyśmy. Tylko trzeba polować bo tanie a dobre znikają w pare chwil. Ja swoją kupiłam za 140 zł z przesyłką.

Dziś próbowałam Miłoszka zawiązać na plecach, ale coś nie w humorze był i krzyczł przy tym. Jutro będe próbować dalej. Ale jak go już przełożyłam na plecy to skończyło się na moich plecach

26.10.2013

Jesteś z nami
http://www.suwaczki.com/tickers/16udyx8dc2t2u5uz.png

Wybieram NOWOŚCI z mikroperełkami!
__Sylwia__88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-01-21, 19:38   #333
alingles
Zadomowienie

Skoro tak to ruszam na poszukiwania

25.10.2014

Tomcio Lipiec 2014

Fasola czekamy
Stary 2015-01-21, 19:53   #334
Sola1
Zakorzenienie

...

Edytowane przez Sola1
Czas edycji: 2018-01-12 o 09:24 Powód: ...
Sola1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-01-21, 20:05   #335
alingles
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez __Sylwia__88 Pokaż wiadomość
Jak szukasz chusty żeby kupić to kliknij sobie na fb Chusty sprzedam/kupię/zamienie Karolina, Berenika (chyba też) i ja tam kupowałyśmy. Tylko trzeba polować bo tanie a dobre znikają w pare chwil. Ja swoją kupiłam za 140 zł z przesyłką.

Dziś próbowałam Miłoszka zawiązać na plecach, ale coś nie w humorze był i krzyczł przy tym. Jutro będe próbować dalej. Ale jak go już przełożyłam na plecy to skończyło się na moich plecach
To jeszcze poproszę małe info jakie są najlepsze, wiem ze juz złamana. Ale firmy prócz LL?
No I Długość, Ja mam 170, Tz 185 wzrostu..

25.10.2014

Tomcio Lipiec 2014

Fasola czekamy
Stary 2015-01-21, 20:19   #336
__Sylwia__88
Zadomowienie

Cytat:
To jeszcze poproszę małe info jakie są najlepsze, wiem ze juz złamana. Ale firmy prócz LL?
Dziewczyny z tamtąd zawsze na początek polecają Natibaby, LittleFrog i Lenny Lamb. Ja mam LittleFrog i jest spoko. Kupiłam używaną. Co do długości to niestety nie pomogę bo za bardzo sie nie znam. Ja mam 165 cm, ubrania noszę raczej rozmiar S i mam długość 4,2 i jest w sam raz. Może Karolina coś więcej podpowie bo ona dłużej nosi albo jest jeszcze jeden fanpage Chusty-nosimy, wiążemy, motamy i tam dużo jest takich pytań i odpowiedzi na początek np jaką długość chusty itp

26.10.2013

Jesteś z nami

Stary 2015-01-21, 20:49   #337
Pradip
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolkya Pokaż wiadomość
Staram się o stałych ale np jak odmawia to nie zmuszam tak jak dziś o 17 chciałam jej dać jak zwykle jakiś podwieczorek ale wolała się bawić i tak do 20 nie jadła...
A jak o 17 nie chciała to próbowałaś co jakiś czas znowu czy ominęłaś podwieczorek i dałaś dopiero kolację?
Cytat:
hahaha ale Cię syn załatwił
Cytat:
Napisane przez Sola1 Pokaż wiadomość
Moja tez bardzo lubi mleko, a reszta to dodatek na chwile obecna. Proponuje jej rozne rzeczy, ale mysle ze ona lepiej wie co potrzebuje. Dlatego ja osobiscie jestem przeciwna przetrzymywaniu.
A co byś zrobiła w mojej sytuacji?
Cytat:
Ja mam Natibaby i według mnie jest bardziej miękka niż ll z długością nie pomogę
Pradip jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-01-21, 21:34   #338
alingles
Zadomowienie

Jak się uda to zakupię LL zumba za 130 zł

Dobra wiem, że zawalam tym postem, ale jestem bardzo podekscytowana
Przepraszam

25.10.2014

Tomcio Lipiec 2014

Fasola czekamy

Edytowane przez alingles
Czas edycji: 2015-01-21 o 21:35
Stary 2015-01-22, 07:35   #339
Ka rolina
Zadomowienie

Sola niestety pokazywanie nie zaspokaja ciekawości Izy.Ja jej zawsze wszytko tłumaczę co robie,czego używam i do czego,ale ona zawsze i tak musi wszystko wziąć. I jak stanie przy blacie w kuchni to włącza wszyskie urządzenia,które tam stoją.Namiętnie wlacza mikrofale i piekarnik i musze wylaczac wszystko z prądu.Albo odwrotnie- jak ja coś gotuje to mi palniki wyłącza a z mojego "nie wolno" nic sobie nie robi.
Wczoraj moi rodzice mieli próbkę co się dzieje jak atak histerii Izy zgra się z napadem płaczu Radka i byli przerażeni...a ja to mam kilka razy dziennie mały zmęczony nie może zasnac ,a Iza się drze i mu w tym nie pomaga Faktem jest,ze mnie juz wszystko irytuje i moje nastawienie na pewno nie pomaga. Już jestem zdecydowana,ze Iza pójdzie do prywatnego przedszkola od marca jak będzie miała skończone 2,5 roku. Bo ja tak dłużej nie pociagne,a małej towarzystwo dzieci też dobrze zrobi.Widzę jak zmienia jej się zachowanie jak na spacerze spotkamy te nasze znajome- od razu jej humor wraca i ładnie bawi się z koleżanką.

---------- Dopisano o 08:35 ---------- Poprzedni post napisano o 08:30 ----------

Alingles super,ze zdecydowałas się na chustę Jeśli ta LL zumba to ta wystawiona na fb to bardzo fajna Myślę,że długość 4,6 będzie dla Ciebie odpowiednia. Ja mam bardzo mięciutka LL,widać,że była dużo używana i super się sprawdziła na początek. Ale teraz kupuje krótsza i ta LL chyba sprzedam,bo bez sensu ma leżeć w szafie...Tylko,ze ona jest różowa,wiec pewnie Tobie nie podpasuje mi na początku było wsztstko jedno jaki kolor,ważne,że miękka i tania
Ka rolina jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-01-22, 07:41   #340
Bogini Bastet
Zadomowienie

Czołem Mamusie

dlaczego znów zaczęliśmy dzień o 5:00?! mały dziś marudzi na całego nie ma jeszcze 9:00 a już nie mam siły

Pradip próbowałaś podawać Kubie słoiczki? u nas rozszerzanie idzie w miarę poprawnie, Mały je coraz bardziej selektywnie, gdy tylko nie pasuje mu jakiś smak (czytaj warzywa) pluje na wszystkie strony świata i nie ma opcji by spróbował kolejną łyżeczkę a ja, choć szlag mnie trafia, szanuję to i nie zmuszam. ale też nie podaje czegoś innego w zamian oprócz piersi. do tego warzywa/dania wracamy za jakiś czas. U nas rządzą owoce, mały nie zna granic jeżeli chodzi o ich spożycie

Alingles
jak chusta? Kupiona?
Bogini Bastet jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-01-22, 07:54   #341
Ka rolina
Zadomowienie

Żeby nie było,że tylko narzekam na moje dzieci: właśnie leżą sobie razem w łóżeczku- ostatnio stały punkt dnia Iza tłumaczy Radkowi kto się kręci na karuzeli: To Radulku jest Kubuś Puchatek itd A mały z radości ja ciągnie za włosy

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-01-22, 07:56   #342
7436419bdde6dac9254d6bd67d9526de215a6d26_5f3c5dac4904a
Konto usunięte

Alingles ja chustę kupiłam z olx, bo ta którą sobie wybrałam z fb już się okazała sprzedana. Kupiłam lf onyks 3,6M, ale jeszcze nie przyszła

Wysłane z mojego HUAWEI P6-U06 przy użyciu Tapatalka
7436419bdde6dac9254d6bd67d9526de215a6d26_5f3c5dac4904a jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-01-22, 08:09   #343
alingles
Zadomowienie

[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;49872506]Alingles ja chustę kupiłam z olx, bo ta którą sobie wybrałam z fb już się okazała sprzedana. Kupiłam lf onyks 3,6M, ale jeszcze nie przyszła

Wysłane z mojego HUAWEI P6-U06 przy użyciu Tapatalka[/QUOTE]
Ja Zakupiłam na fb, Karolina tą LL zumba
. Przelew juz zrobiony

25.10.2014

Tomcio Lipiec 2014

Fasola czekamy
Stary 2015-01-22, 09:03   #344
Bogini Bastet
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ka rolina Pokaż wiadomość
Już jestem zdecydowana,ze Iza pójdzie do prywatnego przedszkola od marca jak będzie miała skończone 2,5 roku. Bo ja tak dłużej nie pociagne,a małej towarzystwo dzieci też dobrze zrobi.Widzę jak zmienia jej się zachowanie jak na spacerze spotkamy te nasze znajome- od razu jej humor wraca i ładnie bawi się z koleżanką.
bardzo dobra decyzja Iza jest już w tym wieku, że potrzebuje socjalizacji z rówieśnikami. Zobaczysz jak ładnie Ci się rozwinie. Z jednej strony chciałabym mieć za chwilę kolejne dziecko, by dzieciaki były równieśnikami z drugiej strony przeraża mnie to Jeszcze gdyby Jurek chodził do żłobka, to ok, jakoś to widzę, ale z dwójką Jurkopodobnych non stop

Karolka jak nosidełko się sprawuje?
Bogini Bastet jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-01-22, 09:35   #345
NecroKitty
Wtajemniczenie

Hej wczorajsze bioderka na 6+, idealne. Ostatnie badanie jak zacznie dobrze chodzić.
Za to dzisiejsza wizyta u naszej pediatry mnie załamała. Pół godziny siedziałyśmy. Z tego co nie toleruje wychodzi podejrzenie jeszcze kilku alergii, ale na testy za wcześnie. Puki co przechodzimy jednak na Nutramigen. Ze stałych mogę dawać tylko marchewkę, ziemniaka, dynię, jabłko i banana. Kaszki do odstawienia, ewentualnie kleik ryżowy na wodzie albo cienka manna z 1,5 łyżeczki jak będzie tolerować bo dobrze by było żeby ten gluten dostawała. Z mięsa cielęcinę i z owoców spróbować z brzoskwinią. Nic więcej puki brzuszek się nie unormuje ale ze zbożami wstrzymać się jeszcze ze 2 miesiące. Czyli dupa straszna

Żeby było przyjemniej dostałyśmy skierowanie na rehabilitację bo Nadia nadal się nie przekręca. No ale mamy zapisać się na fundusz żeby dać jej jeszcze ten miesiąc, może się zdecyduje bo wg lekarki nic złego się nie dzieje ale ona specjalistką też nie jest.

Wisienką na torcie jest, ze dziecko nie jest ubezpieczone. Jakim cudem w tamtym roku było a teraz nie jest dobrze, że babka w aptece mnie zna bo w 2 wcześniejszych nie chcieli mi sprzedać tego głupiego mleka z receptą.

Jestem niewyspana, zmęczona i zła. Od tygodnia non stop boli mnie głowa

Cytat:

U nas na plecach w ogóle nie przejdzie, musi mnie widzieć bo inaczej ryk. Dwa razy próbowaliśmy i zostajemy przy kieszonce bo najwygodniej jej.

Edytowane przez NecroKitty
Czas edycji: 2015-01-22 o 09:36
NecroKitty jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-01-22, 10:38   #346
7436419bdde6dac9254d6bd67d9526de215a6d26_5f3c5dac4904a
Konto usunięte

Przyszła moja chusta

Wysłane z mojego HUAWEI P6-U06 przy użyciu Tapatalka
7436419bdde6dac9254d6bd67d9526de215a6d26_5f3c5dac4904a jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-01-22, 10:44   #347
pater86
Zadomowienie

NecroKitty jak to się stało, że niby mała nie jest już ubezpieczone? Znowu coś pokręcili w przychodniach... Brawo za bioderka Współczuję tych problemów z brzuszkiem, może jak faktycznie odstawisz to wszystko to się polepszy i za parę miesięcy znowu zaczniesz rozszerzanie diety Rehabilitacja nie zaszkodzi, więc warto pójść

Mam pytanie do mam chłopców. Powiedzcie jak to powinno być z siusiakiem, ta skórka ma schodzić cała czy w ogóle?
Stary 2015-01-22, 11:18   #348
bluesky89
Zakorzenienie

Pater, ostatnio czytałam, że do 2 roku życia nie powinno się nic z siusiakiem robić.

Be the kind of woman, that when your feet hit the floor each morning the devil said 'Oh crap, she's up!'
Stary 2015-01-22, 11:26   #349
Ka rolina
Zadomowienie

Bogini tez myślę,że przedszkole dobrze wpłynie na Ize,zwłaszcza,ze ona jest bardzo towarzyska i aż laknie obecności innych dzieci. Może u Ciebie drugie dziecko będzie tak mało wymagające jak mój Radek-w porównaniu z Iza to on jest aniolkiem i gdybym miała tylko jego to chyba bym się nudzila no ale wiadomo,ze ma tez gorsze okresy a pytałaś wcześniej o brudzenie się przy jedzeniu.Iza w wieku Radka byla zawsze cała upackana,nie dość,ze połowę wpluwala na sliniak to jeszcze tym brudnym sliniakiem wycierala sobie buzię,wiec jedzenie miała nawet na oczach I ręce po każdej lyzeczce pakowala do buzi i wycierala we wszystko naokoło.A Radek ma troszeczkę pobrudzone wokół ust i tyle,a sliniak czysty
Necro za bioderka. Kiepsko z tymi alergiami Oby ta ograniczona dieta pomogła w problemach brzuszkowych...
Pater wg lekarki Radek ma bardzo ciasny napletek i tylko troszeczkę schodzi.Ja to nawet nie próbuje mu nic odciągać.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-01-22, 11:33   #350
pater86
Zadomowienie

Właśni ja się naczytałam, że przez zaniedbanie matek i złą pielęgnację siusiaka w tym najmłodszym okresie później mogą być problemy z stulejką itd. więc już sama nie wiem czy coś robić czy nie. Do 3 roku życia to się normuje, ale może takie lekkie naciąganie tej skórki by pomogło raz tak lekarz mi właśnie radził...
Karolina przedszkole to bardzo dobry pomysł, Iza by się pobawiła, na pewno rozwinęła, Ty byś odpoczęła, tylko pewnie zaczną się choroby...
Stary 2015-01-22, 11:52   #351
__Sylwia__88
Zadomowienie

Karolina super plan z Izą i przedszkolem. U mnie w rodzinie są 3 dziewczyny- siostry i nad najstarsza ciężko było zapanować, a najmłodsza to by najlepiej cichutko w kąciku siedziałą, a średnia to tak po środku. Jak zaczeły po kolei chodzić do przeszkola to nie te dziewczyny. Starsza się wyciszyła, zdyscyplinowała, średnia bierze przykład ze starszej, bardzo rozsądna się zrobiłą, a najmłodsza- zrobiła się wygadana i odważniejsza i nie daje już sobie w kaszę dmuchać.

Pater nasza pediatra nic na temat siusiaków nie mówiła, ale jak byłam u chirurga dziecięcego to mówiła żeby delikatnie odsuwać tak troszeczkę, przemyć i tyle.

Necro ja mam nadzieje że okiełznam Miłosza na plecach bo jak jest z przodu to głowa mu we wszystkie strony lata taki ciekawy świata. Mnie też codziennie głowa boli i tłumaczę to zmeczeniem i tym nocnym wstawaniem

Alingles za zakup chusty

Berenika miłego noszenia Olka. Kupiłaś tą nową chustę na olx? Chyba na nią się Czaiłam, bo Karola mi podlinkowała ale udało się kupić inną.

U nas pogoda okropna, pada od rana wiec nici ze spaceru. Zaplotłam warkocz z mojej chusty i siedze na niej bo dziewczyna od której ją kupiłam pisała że jeszcze troche trzeba nad nią popracować

26.10.2013

Jesteś z nami

Stary 2015-01-22, 13:55   #352
alingles
Zadomowienie

Karolina, ja różowego kolory jakoś niezbyt. Jak byłam mała to wszystko miałam niebieskie, zielone lub brązowe. Teraz różową co najwyżej mam bieliznę..

Spotkałam dziś na zakupach moja nauczycielkę z gimnazjum. wtedy była świeżo po studiach, teraz ma pewnie z 33 lata. Tez ma dziecko, rodziła koniec czerwca i mało tego jak ja rodziłam Tomka to ona jeszcze leżała(miała gbs dodatni i mała podlapala od niej). Ale oczywiście obie w szoku i nawet nie wiedzialysmy.

A znowu sąsiadka pytała gdzie odczulalismy Tomka (pisałam, że się unormowala alergia i jest czysty? )
Bo sąsiadów kuzynka urodziła w marcu syna i domyślaja się ze ma skaze bo cały czerwony i się drapie. Nic w tym dziwnego nie byłoby gdyby nie fakt ze od skończenia 6 mies dziecko dostaje zwykle mleko Uht z kartonu. Bo oni bardzo oszczędzają, chcą się budować. A przecież dziecku przejdzie bo po 3 roku przechodzi.. Ja aż się zagotowałam jak mi sąsiadka mówiła..

Uciekam bo mama mnie wzywa.

25.10.2014

Tomcio Lipiec 2014

Fasola czekamy
Stary 2015-01-22, 14:14   #353
Sola1
Zakorzenienie

...

Edytowane przez Sola1
Czas edycji: 2018-01-12 o 09:24 Powód: ...
Stary 2015-01-22, 14:26   #354
Pradip
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ka rolina Pokaż wiadomość
Sola niestety pokazywanie nie zaspokaja ciekawości Izy.Ja jej zawsze wszytko tłumaczę co robie,czego używam i do czego,ale ona zawsze i tak musi wszystko wziąć. I jak stanie przy blacie w kuchni to włącza wszyskie urządzenia,które tam stoją.Namiętnie wlacza mikrofale i piekarnik i musze wylaczac wszystko z prądu.Albo odwrotnie- jak ja coś gotuje to mi palniki wyłącza a z mojego "nie wolno" nic sobie nie robi.
Wczoraj moi rodzice mieli próbkę co się dzieje jak atak histerii Izy zgra się z napadem płaczu Radka i byli przerażeni...a ja to mam kilka razy dziennie mały zmęczony nie może zasnac ,a Iza się drze i mu w tym nie pomaga Faktem jest,ze mnie juz wszystko irytuje i moje nastawienie na pewno nie pomaga. Już jestem zdecydowana,ze Iza pójdzie do prywatnego przedszkola od marca jak będzie miała skończone 2,5 roku. Bo ja tak dłużej nie pociagne,a małej towarzystwo dzieci też dobrze zrobi.Widzę jak zmienia jej się zachowanie jak na spacerze spotkamy te nasze znajome- od razu jej humor wraca i ładnie bawi się z koleżanką.
Świetna decyzja z puszczeniem Izy do przedszkola napewno skorzystacie na ty obie tylko kto będzie pokazywał Radkowi Kubusia? Al to musi być słodkie widok jak sobie razem gadają w łóżeczku
Cytat:
Napisane przez Bogini Bastet Pokaż wiadomość
Pradip próbowałaś podawać Kubie słoiczki? u nas rozszerzanie idzie w miarę poprawnie, Mały je coraz bardziej selektywnie, gdy tylko nie pasuje mu jakiś smak (czytaj warzywa) pluje na wszystkie strony świata i nie ma opcji by spróbował kolejną łyżeczkę a ja, choć szlag mnie trafia, szanuję to i nie zmuszam. ale też nie podaje czegoś innego w zamian oprócz piersi. do tego warzywa/dania wracamy za jakiś czas. U nas rządzą owoce, mały nie zna granic jeżeli chodzi o ich spożycie
Próbowałam jeden jedyny raz zjadł pół małego słoiczka dyni z ziemniakiem a resztę wywalałam :/
Właśnie tego sie boje że Kuba będzie wcinał tylko słodkie owoce a warzyw nie Czyli jak sadzasz Jerzyka do krzesełka i nie chce warzyw to wyjmujesz i od razu dajesz cyca ? Wiem że każdą z Was tak głupio przepytuje ale nie ogarniam tego mojego niejadka bo dziś ni z tego niż z owego zjadł płatki owsiane z bananem i jabłkiem które wczoraj rozsmarował na mnie
Ile owoca dajesz małemu na raz lub dziennie?

Cytat:
Napisane przez NecroKitty Pokaż wiadomość
Hej wczorajsze bioderka na 6+, idealne. Ostatnie badanie jak zacznie dobrze chodzić.
Za to dzisiejsza wizyta u naszej pediatry mnie załamała. Pół godziny siedziałyśmy. Z tego co nie toleruje wychodzi podejrzenie jeszcze kilku alergii, ale na testy za wcześnie. Puki co przechodzimy jednak na Nutramigen. Ze stałych mogę dawać tylko marchewkę, ziemniaka, dynię, jabłko i banana. Kaszki do odstawienia, ewentualnie kleik ryżowy na wodzie albo cienka manna z 1,5 łyżeczki jak będzie tolerować bo dobrze by było żeby ten gluten dostawała. Z mięsa cielęcinę i z owoców spróbować z brzoskwinią. Nic więcej puki brzuszek się nie unormuje ale ze zbożami wstrzymać się jeszcze ze 2 miesiące. Czyli dupa straszna

Żeby było przyjemniej dostałyśmy skierowanie na rehabilitację bo Nadia nadal się nie przekręca. No ale mamy zapisać się na fundusz żeby dać jej jeszcze ten miesiąc, może się zdecyduje bo wg lekarki nic złego się nie dzieje ale ona specjalistką też nie jest.

Wisienką na torcie jest, ze dziecko nie jest ubezpieczone. Jakim cudem w tamtym roku było a teraz nie jest dobrze, że babka w aptece mnie zna bo w 2 wcześniejszych nie chcieli mi sprzedać tego głupiego mleka z receptą.
Kiepsko z tą alergią Kuba nie je prawie nic oprócz cyca a też raz ma większe raz mniejsze zmiany atopowe na łokciach Dziwie się że pediatra pozwoliła Wam na brzoskwinie bo ona często uczula
A jak to mała nie jest ubezpieczona ???
Fajnie że z bioderkami wszystko ok
[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;49874921]Przyszła moja chusta

Wysłane z mojego HUAWEI P6-U06 przy użyciu Tapatalka[/QUOTE]
i jak?
Jak sie czują chłopaki?
Cytat:
Napisane przez pater86 Pokaż wiadomość
Mam pytanie do mam chłopców. Powiedzcie jak to powinno być z siusiakiem, ta skórka ma schodzić cała czy w ogóle?
Nam pediatra kazała nie ruszać ale znajomi jak poszli z synkiem do swojego to zapytał ojca małego czy sam się też tam nie myje
Ja nie ściągam nic na siłę ale myję to co mogę
Pradip jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-01-22, 14:54   #355
Sola1
Zakorzenienie

...

Edytowane przez Sola1
Czas edycji: 2018-01-12 o 09:23 Powód: ...
Stary 2015-01-22, 14:57   #356
karolkya
Wtajemniczenie

Nosidełko super Jestem mega zadowolona nosimy się jak mała zaczyna marudzić i jest zmęczona a nie chce spać to odpoczywa i potem bawi się znowu I wielkość podstawowa dla nas ok - pisałam do Tuli to mi tak doradzili, bo w todlerze małą by miała nóżki prosto a to już ni tak... a teraz jej akurat zwisają
Stary 2015-01-22, 14:58   #357
bluesky89
Zakorzenienie

Pater, polecam poczytać http://wrolimamy.pl/co-z-tym-siusiakiem/

Be the kind of woman, that when your feet hit the floor each morning the devil said 'Oh crap, she's up!'
Stary 2015-01-22, 15:53   #358
Prowansja88
Raczkowanie

Cześć! Wykasowal mi się mega dlugi post...... aaaaaaaaa
W takim razie napiszę tylko, ze żyjemy.
Byłyśmy dziś na szczepieniu, Ewa była bardzo dzielna. Zostały nam.pneumokoki i bedzie z glowy. Ruszamy z nimi w przyszlym tyg. W tym schemacie szczepień po 7miesiącu.
Rozszerzanie diety idzie ok, ale baaardzo powoli, monotonnie. Juz bym chciała by jadla to co my. Na BLW nie mam odwagi, więc papkujemy... o tyle dobrze, ze E. lubi prawie wszystko.
Ponad miesiąc minął od mojej pierwszej @ od porodu, brzuch mnie powoływał juz dawno, ale @ ani śladu :-\ ja nadal kp i to dość często, może dlatego.
Od tygodnia jeździmy w spacerowce. Udało mi się przestawic Ewę, wczesniej chodzi spać (przez co wcześniej wstaje :'( ), no ale nie można mieć wszystkiego.
Nie mamy jeszcze żadnego zęba. Ani śladu...

Mama Ssaka
Chcesz czuć się, wyglądać i żyć lepiej?
Praca z domu, praca przy dzieciach, dodatkowa podpora finansowa-> napisz!
Prowansja88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-01-22, 15:55   #359
pater86
Zadomowienie

Dzięki dziewczyny za rady dotyczące siusiaka
bluesky89 fajny artykuł, dzięki
karolkya super, że nosidełko się tak sprawdza, daj jakieś zdjęcie
Stary 2015-01-22, 16:09   #360
bluesky89
Zakorzenienie

Pater, cieszę się, że Ci się podoba i nie ma za co

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości