|
|
#331 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie wrześniowe 2015 cz. II
Truskafffka- mamy od starego łóżka. Do kompletu była komoda 4- szufladowa i toaletka. Kolorem pasują. Może za jakieś 2-3 miesiące wymienimy. Co do szklanych to nie lubię.
Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
|
#332 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
gratulacje z powodu działalności![]() I też mam nadzieję że dziecko będzie zdrowe, ale jeśli coś będzie nie tak, a ciąża nie będzie zagrażala mojemu życiu to nie usunę bo to dar Boży i cud. Jeśli będzie miało umrzeć po porodzie to będę musiała się z tym pogodzić, ale ja nie będę się bawiła w Boga żeby wybierać czy odebrać życie czy nie. Dla mnie dziecko w brzuchu to to samo co dziecko paro miesięczne, którego już nikt nie zawahałby się ratować za wszelką cenę. Cytat:
Ale jak będzie tak cały czas to lepiej jedź do lekarza.Cytat:
|
|
#333 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#334 |
|
Rozeznanie
|
Jak nie przejdzie za godzine to pojade
|
|
|
|
#335 |
|
Wtajemniczenie
|
Jedź, jedź ... Lepiej mieć pewność ,ze wszystko okay...
---------- Dopisano o 19:38 ---------- Poprzedni post napisano o 19:37 ---------- A co do toaletki - zawsze marzyłam o niej! |
|
|
|
#336 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ostatnio lekarz mnie poprawił jak powiedziałam, że 7 tydzień (a było 6 i kilka dni).
|
|
|
|
|
#337 |
|
Wtajemniczenie
|
Czyli jak ja mam 9tc i 5 dni to znaczy ,że to juz 10tc?
|
|
|
|
#338 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak coś od żołądka to możesz spróbować ranigast wziąć albo węgiel? |
|
|
|
|
#339 |
|
Wtajemniczenie
|
ania_2019
Lepiej pojechać i się upewnić. Ja miałam bardzo długo problemy z żołądkiem (kolonoskopia, gastroskopia, kontrast no wszystko co można było robić) i z doświadczenia powiem, że lepiej od razu sprawdzić czy wszystko jest ok niż tak jak ja miałam olałam sobie na pół roku a potem problem;/. Miałaś wcześniej jakieś problemy? Refluks?Nadkwasote? Jadłaś dużo nabiału?
|
|
#340 |
|
Zakorzenienie
|
Truskafffka- ja tez żyłam marzeniem o toaletce. To był chyba drugi zakup do nowego mieszkania
![]() Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
|
#341 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja nie mam własnego mieszkania (mieszkamy katem u moich rodziców i u mojego rodziców) ale czuje ,ze się niedługo to zmieni. Mojego dziadzio chce wnukowi mieszkanie dac. Na razie w formie "najmu" z tym , że bez odstępnego i kaucji. Może się cos zmieni
![]() ---------- Dopisano o 20:00 ---------- Poprzedni post napisano o 19:58 ---------- W dzisiejszych czasach ciężko o mieszkanie... Ot taka polityka prorodzinna ;( |
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#342 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny dalam sobie na lyzeeczke cukier i polalam to amolem i zjadlam juz o niebo lepiej nadal boli ale wstalam i chodze moze sie rozruszam i jakos przejdzie zrobilam tez herbate sobie z rumiankiem nie wiem czy cos da ale nie mam juz miety
|
|
|
|
#343 |
|
Wtajemniczenie
|
Ania ,a może zwykłą herbatke?
|
|
|
|
#344 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi też się marzy taka z oświetleniem wokół lustra
|
|
|
|
|
#345 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja wolałabym w ramach polityki prorodzinnej comiesięczny dodatek od państwa niezależny od mojego stosunku pracy, dopłaty do pieluch i mleka, dostępność żłobków i przedszkoli. Jak to będzie to z mieszkaniem sobie poradzę. |
|
|
|
|
#346 |
|
Zakorzenienie
|
Truskafffka- my tez własne M w kredycie. Nawet nie było po kim odziedziczyć
. Pierwsze lata mieszkaliśmy w wynajmowanym. Ale rata kredytu taka jak cena wynajmu. A za 25 lat bedzie nasze ![]() Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
|
#347 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny,będziecie sobie kupowały cebuszkę?
|
|
|
|
#348 |
|
Wtajemniczenie
|
Owieczka , ale popatrz na program MDM. Państwo finansuje 50% odsetek przez 8 lat. Nawet do 400tys.zł . Nie, nie jest to żart. Jak dla mnie Panstwo finansuje banki ,a nie młodych. Ja za mniejsza kwotę kupie sobie !mieszkanie sama.
A z drugiej strony pracując i studiując w Wawie pytalismy się z moim o kredy na mieszkanie. Jesteśmy za biedni na kredyt ,a za bogaci na mieszkanie komunalne\ socjalne. ---------- Dopisano o 20:10 ---------- Poprzedni post napisano o 20:09 ---------- O kredyt* |
|
|
|
#349 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Co moge doradzic dla tych z Was co rozmyślają nad kredytem. Nie bierzcie kredytu i mieszkania MDM. Przepłacicie-bardzo często są to mieszkania od dewelopera,gołe ściany i podłogi,od cholery trzeba wpakować kasy dodatkowej w 'zrobienie' mieszkania. Wiadomo ceny są różne,zależa od miejscowości,od dzielnicy itp. Nam się trafiło super mieszkanie przez Biuro Nieruchomości (oni wszystkie papierologie załatwiają),co prawda z rynku wtórnego ale co tam- 65 m,3 pokoje,20 m do wejścia do wielkiego lasu,spokojna dzielnica,przedszkole,szk oła,markeciki,sklepiki osiedlowe,bdb połączenia z centrum miasta a wszystko 140.000. (20tys. mieliśmy wkładu własnego).Mieszkanie do remontu(teraz trwa on na raty) bo poprzedniemu włascicielowi wydawało się,że jest Złotą Rączką i tak popartaczył łazienkę,kuchnię i ściany w dwóch pokojach,że woła to o pomstę do nieba. Edytowane przez oczarowana Czas edycji: 2015-02-02 o 20:17 |
|
|
|
|
#350 |
|
Wtajemniczenie
|
Super mieć własne mieszkanie nawet na kredyt. Ale osobiście uważam, że zobowiązania są nie dla mnie. Balabym się ....
|
|
|
|
#351 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja właśnie przed chwilą kupiłam
---------- Dopisano o 20:16 ---------- Poprzedni post napisano o 20:13 ---------- Cytat:
Na MDM patrzyłam i może nawet skorzystamy, bo jak mam mieć a nie mieć 50% odsetek to ja wolę mieć. Poza tym znaleźć mieszkanie, które spełnia te standardy też nie jest łatwo. Edytowane przez owieczkaa Czas edycji: 2015-02-02 o 20:17 |
|
|
|
|
#352 |
|
Zadomowienie
|
Matko, nie wiedziałam, że coś takiego jest!
Ja nie wiem, jakoś mało ogarnięta w temacie jestem! Mam najlepszego Tatę na świecie - zawiózł mnie do stomatologa, żebym się nie tłukła pociągiem. I jeszcze zabrał na McFlurry z lionem A u stomatologa - jedna plomba nowa, usunięty kamień - wizyta odnotowana w karcie ciąży - reszta zęboli zdrowa
|
#353 |
|
Wtajemniczenie
|
Owieczka ja mogę wynajmować ,ale od Spółdzielni mieszkaniowej, Zakładu Gospodarki Lokalowej itp. Ale bardziej mi "chodzi" o to ,ze nie płaci się przykładowo +950zl ( bo ja placilam tyle odstępnego ,a to i tak mało) w Wawie. Tylko sam czynsz.
Widzialam w Wawie dużo pustostanu. Fakt w kamienicy ,ale 4 ,3,2 pokojowe mieszkania (Praga Północ) ... I bardziej im się opłaca mieć ten pustostan niż wynająć komuś i mieć pieniądze? Ludzie wprowadzali się tam na " dziko" . |
|
|
|
#354 |
|
Zadomowienie
|
[QUOTE=owieczkaa;50060229]Ja właśnie przed chwilą kupiłam
Poka,poka ![]() Aaaaaaaaaaaaaa ja mam dziką ochotę na hot doga i shake'a waniliowego z MD
|
|
|
|
#355 |
|
Wtajemniczenie
|
Robicie mi tylko ochotę.
|
|
|
|
#356 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A z tymi mieszkaniami to nie do końca jest tak, że to jest złośliwość urzędników, tylko w większości przypadków głupie przepisy blokują wynajem takich mieszkań. Albo nieuregulowana sytuacja prawna, albo konieczność wyremontowania przed udostępnieniem lokatorom, itd itp. I ja największy zarzut do Polski jako państwa mam za niechlujne i bezsensowne prawo. No ale jak na posłów i senatorów idzie banda (po co nam ich 460?) ludzi bez żadnego wykształcenia, o prawniczym nie wspomnę to jak to ma dobrze wyglądać... Cytat:
Też bym zjadła ten sam zestaw |
||
|
|
|
#358 |
|
Zakorzenienie
|
Najcześciej mieszkania stoją puste z powodu nieuregulowanego statusu prawnego. Szczególnie w Wawie po dekrecie Bieruta ludziom odebrano kamienice. A teraz chcą je odzyskać i ja sie im nie dziwie.
Ale mi dobrze w nowym łóżku. Nie ma dziury po środku ![]() Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
|
#359 |
|
Konto usunięte
|
Ja chyba jakoś w przyszłym tygodniu kupię.
My niestety też kredyt, jeszcze brany w czasach gdy mieszkania były drogie. Załapaliśmy się na Rodzinę na swoim także jeszcze jest to do przeżycia. Gorzej będzie jak się dopłaty skończą ![]() Ja się ostatnio mało odzywam, bo jestem kompletnie bez humoru. Na głowę można dostać siedząc samemu. Dzisiaj przynajmniej z panią w aptece mogłam porozmawiać, jutro nie będę miała do kogo buzi otworzyć
|
|
|
|
#360 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie jest to złośliwość....
Za granica ludzie wynajmują od gminy, a jak wynajmują od osób prywatnych to maja " dodatki" i to nie małe. U nas to nasze kochane "prawo kuleje" ... Jest tyle martwych przepisów... Uwielbiam art.75 Polskiej Konstytucji... ---------- Dopisano o 20:32 ---------- Poprzedni post napisano o 20:31 ---------- A TBS- to już temat rzeka |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:07.

Ale mąż obiecał pomóc, także w nim nadzieja 
gratulacje z powodu działalności
Ale jak będzie tak cały czas to lepiej jedź do lekarza.

. Pierwsze lata mieszkaliśmy w wynajmowanym. Ale rata kredytu taka jak cena wynajmu. A za 25 lat bedzie nasze