|
|
#331 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Styczniowe mamusie 2015, cz. I
Cytat:
Mój ma 2 tyg więcej i go kładę, z tydzień temu zaczęłam. Wiadomo, ze cały dzień tam nie siedzi ale przez te 45 min jak wysiedzi bez krzyku to krzywdy mu chyba nie robię Słuchajcie mój syn się ślini jakby mu miały już zęby iść i pcha już palce do buzi, nieraz nie mam jak mu smoka wsadzić, bo broni dostępu
|
|
#332 |
|
Zakorzenienie
|
Moj prYbral kg w ciagu 4tyg wiex sporo,ale lekarka twierdzi ze jak.najbardZiej prawidlowp
|
|
|
|
#333 |
|
Zadomowienie
|
Marit, nasz tez sie slini i tez pcha raczki do buzi.
Ja klade praktycznie od poczatku w lezaczku, tylko my mamy takie rozkladany na plasko. Mam taki sam system jak Justyna i tez mam czas zeby paznokcie wymalowac :p i obiady tez codziennie gotuje, a moja coreczka raczej z tych absorbujacych, wiec wszystko robie na raty. |
|
|
|
#335 |
|
Zakorzenienie
|
Tez was tak wysypalo na twarzy?bo do niedawna mogłam sie poszczycić gładka prawie ze idealna cera a od paru dni istny kosmos
|
|
|
|
#336 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
(po tabl;etkach anty). no chyba że cudownie mnie ominie tym razem
|
|
|
|
|
#337 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a wypadaja Wam wlosy? bo mi jeszcze nie i zastanawiam sie kiedy to nastapi
|
|
#338 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#339 |
|
Zakorzenienie
|
Mi na razie nie wypadaja no ale ja jestem dopiero cztery tyg po porodzie
|
|
|
|
#340 |
|
Zadomowienie
|
A czemu włosy mają wypadać? bo nie rozumiem.
|
|
|
|
#341 |
|
Zakorzenienie
|
Mi zaczęły wypadać jakoś dobre pol roku po porodzie i juz sie cieszyłam, ze mnie ominęło
![]() cere tez mam jeszcze idealną, pewnie niedługo
|
|
|
|
#342 | ||
|
Zadomowienie
|
Duzo kobiet z tym boryka ale nie jest to reguła.
Mi w czasie ciazy nie przybylo wlosow wiec mysle ze nie beda mi wypadac ;-) Mojej szwagierce z kolei przybylo jak byla w ciazy, a teraz zaczely wypadac ---------- Dopisano o 21:44 ---------- Poprzedni post napisano o 21:43 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 21:46 ---------- Poprzedni post napisano o 21:44 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 21:49 ---------- Poprzedni post napisano o 21:46 ---------- Ktos wie jak pomóc dziecku zrobic kupke? bo sie prezy i prezy a kupka jest za rzadko ale jak juz pojdzie to kosmos jest. Lepiej byloby jakby regularnie się wyproznial
|
||
|
|
|
#343 |
|
Zadomowienie
|
U mnie jak na razie i cera i wlosy ok.
|
|
|
|
#344 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#345 |
|
Zakorzenienie
|
Czyli wszustko przedemną
![]() Hefitka co znaczy "przybylo"? Ja "dociskAm" malej nozki do brxuszka i kupka wychodzi
|
#346 |
|
Zadomowienie
|
No po prostu w ciazy jej czupryna sie zagescila i sie cieszyla bo ma rzadkie i delikatne wlosy ale teraz zaczely (4 miechy po porodzie) wypadac i pewnie bedzie miała jak sprzed ciąży
---------- Dopisano o 22:02 ---------- Poprzedni post napisano o 22:00 ---------- Tez dociskam jak piszesz, masuje brzuszki, poklepuje po tyleczku ale kupka nie wychodzi ;-) szukam czegos skuteczniejszego bo czopkow nie chve dawac |
|
|
|
#347 |
|
Rozeznanie
|
U mnie włosy i cera póki co ok.
Znalazlam info o nowej serii warsztatów dla mamusiek z cyklu "mamo to ja" https://mamotoja.pl/mamo-to-ja-warsz...-bedziemy.html |
|
|
|
#348 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() moja miała wczoraj i dziś jeden raz kupę wodę, normalnie ją wysikała i jest trochę śluzu-miał ktoś tak po Rotarixie?-bo wydaje mi się, że to po nim Edytowane przez TOMORROW Czas edycji: 2015-02-27 o 11:21 |
||
|
|
|
#349 |
|
Zadomowienie
|
do końca tygodnia mam zapisy na pielęgnacje ogródków moich sąsiadów, w poniedziałek robię im renowację ławki ogrodowej. (mam takie ogródki pod blokiem, jutro najwyżej zrobię wam zdjęcie jak to wygląda i sąsiedzi pracują itp. a ja mam dużo siły i zapału oraz czasu więc dla mnie to nie jest problem posprzątać im po zimie)
A od wtorku.. będę robić ser własnej roboty! tylko muszę wszystko kupić. już znalazłam nawet miejsce gdzie w Szczecinie są krówki i można ogarnąć świeżutkie mleko. później taki ser będę wam sprzedawać i zarabiać w ten sposób na pampersy :P |
|
|
|
#350 |
|
Rozeznanie
|
Heffitka jak już tu chyba Kinga mówiła Windi. Wiem że to dość kontrowersyjna metoda ale działa.
Po kilku godz patrzenia jak córeczka się męczy, pręży i płacze, wyprobowałam, na szczęście póki co więcej razy nie musiałam używać ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#351 |
|
Zakorzenienie
|
Hej. Czy któryś Wasz dzieciaczek uklada sie w literę C i macie pieluchowac? My po bioderkach, każą pieluchowac " na wszelki wypadek"a teraz czytam ze to niewskazane przy tej asymetrii
---------- Dopisano o 22:38 ---------- Poprzedni post napisano o 22:32 ---------- Martusia a Wy byliscie na bioderkach? Bo pisalas ze Twojego Malucha tez "znosi" i jedna nóżka bardziej macha, tak jak u mnie. Wiec jak u Was sytuacja? |
|
|
|
#352 |
|
Rozeznanie
|
Ewka my mamy termin na 9 marca dopiero to wtedy się okaże
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#353 |
|
Zadomowienie
|
Wiecie ja mam jeden problem z córką.
Ma swoją ulubioną pozycję na pleckach i głowa przekręcona na prawą stronę. Już kombinuję z poduszkami, owijam kołdrą, kładę na lewym boku. a ona i tak mi się rozkopuje i przekręca tak jak lubi. Jak ją biorę do siebie do łóżka to staram się ją w nocy trzymać żeby leżała inaczej, a ona i tak robi po swojemu A ja się boję że jej się główka w tym miejscu zrobi płaska i jej tak zostanie. Już jest trochę płaska. Ma ktoś jakiś genialniejszy pomysł? |
|
|
|
#354 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
wlasnie sama usnela z glowka ulozona jak mamusia chce
|
|
|
|
|
#355 |
|
Zadomowienie
|
http://www.wykop.pl/ramka/2418604/pi...nieszczepione/
a wiecie że w Szczecinie jest wścieklizna. echo... cho... ho... o.... :P idę ogarniać ogródki, babrać się w ziemi, no i może sprawdzę przy okazji co tam w piwnicy słychać :P Edytowane przez justynalyp Czas edycji: 2015-02-27 o 11:26 |
|
|
|
#356 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w nocy nie mieliśmy wpływu, ale w dzień zagadywaliśmy do niej od innej strony, zabawki w inną stronę i jak spała w dzień, to przekręcaliśmy jej na siłę do znudzenia i o dziwo po 2 dniach już lubi tą stronę, chyba aż za bardzo ![]() ale jest też takie coś jak kręcz szyi-poczytaj o tym, ale to wtedy dziecko raczej w ogóle nie trzyma główki na innej stronie, nasza sama czasem z siebie przekręcała, to wiedzieliśmy, że to nie to ---------- Dopisano o 11:30 ---------- Poprzedni post napisano o 11:27 ---------- dziś na siłę zwlokłam z łóżeczka naszego bąka po 7 godzinach przerwy w jedzeniu, spała jak suseł, to już 2 raz tak długa przerwa (zazwyczaj jest 5-6 h) |
|
|
|
|
#357 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#358 |
|
Zakorzenienie
|
justyna że jak? wścieklizna?
|
#359 |
|
Zakorzenienie
|
Chyba czas na kucyki
|
|
|
|
#360 |
|
Zakorzenienie
|
Tomorrow w nocy tyle ciągiem prxesypia? Szczęściara
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:04.

pytalam czy to nie za duzo, ale lekarka do mnie ze prZecieZ nie bede jej odchudzać 
i pcha już palce do buzi, nieraz nie mam jak mu smoka wsadzić, bo broni dostępu

(po tabl;etkach anty). no chyba że cudownie mnie ominie tym razem