|
Notka |
|
Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
Pokaż wyniki sondy: postinor | |||
zażywałam i zadziałał |
![]() ![]() ![]() ![]() |
26 | 50,98% |
zażywałam i nie zadziałał |
2 | 3,92% |
nie zażywałam |
23 | 45,10% |
Głosujący: 51. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#331 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mam bardzo wazne pytanie....
Ciąży nie usuną,za to całkiem możliwe że uszkodzisz płód...Przemyśl sobie co robisz.Dokładnie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#332 |
Zakorzenienie
|
Bierzesz cały czas co 6 godzin 4 tabletki????????!!!!!!!!!
CZY TY DZIEWCZYNO OSZALAŁAŚ KOMPLETNIE!!!! Ty zaraz skończysz w szpitalu, jak nie przestaniesz, myślisz, że to można sobie tak brać ile się chce? Najlepiej całe opakowanie od razu połknij! Muszę cię zmartwić, ale to nic nie daje po upłynięciu pewnego czasu od zapłodnienia.
![]() |
#333 |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Boże...
Po pierwsze, to co robisz to metoda yuzpe. http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=90576 BIERZE SIĘ DWA RAZY PO 4 TABLETKI!! Do 72 godzin po stosunku. Nie powinnaś łykać ich więcej! Po drugie, tabletki Diane35 NIE NADAJĄ SIĘ do tej metody. Posłuchaj, nie łykaj już żadnych tabletek. Idź do ginekologa i powiedz ile tabletek połknęłaś. Pod żadnym pozorem nie łykaj ich więcej! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#334 | ||
Zakorzenienie
|
Przed wizyta u ginekologa plukanie zoladka chyba by bylo wskazane? Ciekawe, jak bardzo szkodliwa bedzie taka ilosc zazytych hormonow. Zastanawia mnie jak bardzo uszkodzi swoj organizm...
![]() |
![]() |
#335 |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Płukanie żołądka, ewentualnie palce w gardło :/
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#336 |
Zakorzenienie
|
A mnie ciekawi u ilu lekarzy byla ta dziewczyna.Prywatnie tez ZADEN ale to ZADEN lekarz w CALYM miescie nie chcial przepisac?niemozliwe.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#337 | ||
Zakorzenienie
|
Ale przed tym palce w gardlo nalezy wypic ok 2l. zimnej, nieprzegotowanej wody.
Do tej pory zjadla minimum 16 tabletek. Z czego wchlonelo sie 12. Aż mnie wątroba zabolała. Moze wprowadzić jakies testy psychologiczne dla osob rozpoczynajacych wspolzycie? Bess, wiesz, to sie nazywa "lenistwo" bo postinor nawet weterynarz moze wypisac, co dopiero mowic zwykly internista. Jak bylam na nocnej pomocy lekarskiej z mega goraczka to dziewczyny przede mna wlasnie po postinor siedzialy. Ew. dziewczynie bylo szkoda tych 60zl. (To teraz bedzie wydawac wiecej na leczenie swojej watroby miedzy innymi)
![]() |
![]() |
#338 |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Mam nadzieję, że nie połknie tych tabletek więcej.
Albo - że to jednak prowokacja... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#339 |
Zakorzenienie
|
Poszla pewnie do jednego albo 2 krzywo sie spojrzeli albo powiedzieli cos niemilego i zwatpila,zamiast chodzic do oporu.A nawet jesli jest z malego miasta mogla pojechac do wiekszego gdzie jest wiecej gabinetow.Skoro tak bardzo nie chce sie byc w ciazy wyobrazam sobie ,ze czlowiek jest zdeterminowany .I wolałabym ganiać po miescie i okolicach niz truć sie tak ailoscia hormonow ,ktore niwiadomo czy przyniosa oczekiwany skutek
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#340 |
Zakorzenienie
|
Bess, ale niestety są 'ludzi' i ludzie. tutaj mamy przykład 'ludzi'. po co sie przejmować? przecież lekarz nie dał. lepiej wziąć sobie całe opakowanie byle jakich pigułek. a nuz się poszczęści i nie będzie dziecka po głupocie, jaką zrobiło się wcześniej?
niestety głupota głupotę pogania..
![]() |
#341 |
Zakorzenienie
|
Oby to była głupia prowokacja...
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#342 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Czy Postinor moze zatrzymac owulacje?
Jesli chodzi o apteke calodobowa to tu takiej nie uswiadczysz bo mieszkam w malutkim miasteczku.
Dzis wlasnie jestem po pracy a jutro mam wolne i pojde spytac sie do przychodni o darmowy test. Jak nie beda mieli to kupie. Nie podejrzewam ciazy, mialam okres zaraz po Postinorze i dwa plamienia. Zadnych objawow ciazy (a juz minely dwa miesiace) nie mam wiec jestem w miare spokojna. No ale jednak chce sie upewnic. I tez jutro to zrobie. Tak jak pisala Makarena prawdopodobnie wszystko mi powariowalo ale mam nadzieje ze sie ustabilizuje. Dzieki za porady. Pozdrawiam
![]() |
#343 |
Raczkowanie
|
ja tez mam problem.. od paru m-cy regularnie zazywam tabletki antykoncepcyjne jeanine bylo to juz moje 4 opakowanie gdy zdazyla sie wpadka, zostały mi dwie tabletki do konca opakownia i jednej - dokladnie dwudziestej zapomnialam zjesc (pisalam juz o tym w watku zapomnialam tabletki)po 24 h zjadlam obie naraz, gdzie w przypadku konca opakownaia po zjedzeniue dwoch trzeba zjesc następne opakowanie bez robienie przerwy, niestety nie dostalam recepty bylo za pozno -co za tym idzie nie dostalam nowego opakowania i nie zjadlam kolejnej tabletki przerazilam sie niemiłosiernie(poniewaz odbyl sie stosunek seksualny) i juz następnego dnia pobieglam po postinor duo -po 52 h zjadlam wczoraj peirwsza tabletke o 16.30 nastepna o 4.30 rano - byly to moje pierwsze tabletki tzw. po , dzis powinnam dostac krawienie z odstawienie pigulek, niestety nadal go nie mam a tym bardziej objawów mam teraz pytanie czy postinor spowodowal ze przesunie mi sie krwawinie ? chodze znerwicowana i zestreswoana a do ginekologa mam dopiero na piątek juz nie mamcierpliwosci czekac prosze doradzcie, juz sie boje ze moze to byla wpadka, panikara jestem ale niechialabym teraz... pozdrawiam czy któras tak miala ??? ;(
czy nikt nie potrafi mi pomoc ? prosze dziewczyny, a moze pan doktor ? zwariuje niedlugo od tego czekania, pozdr. 4 all Edytowane przez jaga_2001 Czas edycji: 2007-04-15 o 18:52 Powód: post pod postem |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#344 |
Raczkowanie
|
a masz może jeszcze ulotkę po postinorze??? Radziłabym poczytać - z tego co pamiętam, to jest tam napisane, że mogą wystąpić plamienia i krwawienia. Przy tak dużej dawce hormonów takie rozregulowanie wydaje się raczej normalne (ja osobiście miałam krwawienie)
![]() |
#345 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Postinor ! prosze o opinie!!!do pana ginekologa!
po prostu przestań!
panikujesz do przesady. najadła ś się tabletek niepotrzebnie. przecież w instrukcji jest napisane że żeby przesunąć okres można np zjeść jedną mniej i niepotrzebnie wogóle robiłaś cały raban. Tak przynajmniej jest napisane w mojej. w 7 dniowej przerwie działa zatem wszystko w normie. dziwne że dali ci natychmiast receptę na Postinor a na tabletki nie ... po prostu zero paniki bo nikt nie powiedział że ma wystąpić owe krwawienie. może ale nie musi. no i głowa do góry, wszystko będzie dobrze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#346 |
Raczkowanie
|
Dot.: Postinor ! prosze o opinie!!!do pana ginekologa!
dzieki ale chodzi o to, ze ja nie zjadlam tabletki dopiero po 24 h o potem pisalo ze aby nie zajsc musze kontynuowac nast. opakowanie, recepty nie dostalam bo to byl wieczor, a po postionr poszlam od rauz z rana nast. dnia, wiec czekamna ten piep....ony "okres" dzieki i pozdrawiam
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#347 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Test sobie zrobilam, w ciazy oczywiscie nie jestem. ![]() I odpowiedz na moje pytanie brzmi: tak postinor moze zatrzymac owulacje. ![]() Pozdr!
![]() |
![]() |
#348 |
Przyczajenie
|
Postinor Duo - prosze o pomoc...
Witam wszystkich... Mam maly dylemacik i chcialabym sie upewnic, jesli ktos moglby mi pomoc bede wdzieczna. Niedawno spotkal mnie niemily incydent
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#349 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Postinor Duo - prosze o pomoc...
Cytat:
![]() Ja jednak mam nadzieje, ze w ciaze nie zajdziesz ![]() Pzdr.
![]() |
![]() |
#350 |
Raczkowanie
|
![]()
Czy jak zażyję postinor, a okaże się że nie zadziała i będę w ciąży czy może spowodwać jakieś uszkodzenia płodu?
W razie jakby ktoś był zainteresowany http://www.gedeonrichter.pl/pdf/postinor_duo.pdf ulotka dla pacjenta. Edytowane przez jaga_2001 Czas edycji: 2007-04-15 o 18:47 Powód: post pod postem |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#351 |
Przyczajenie
|
tabletka do 72 godzin po
Wszedzie czytam o dostepnej tabletce Postinor, a mnie ginekolog przepisala inna.. Czytalam ulotke- niby wszystko ok, ale nigdzie nie moge znalezc jakichkolwiek informacji o dostepie do innej tabletki 72h po, oprocz postinorze.. a nie pamietam jak sie nazywala moja [na pewno na `E`]. Czy ktoras z Was zazyla i pamieta moze? W opakowaniu byla tylko 1 tabletka.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#352 |
Raczkowanie
|
Dot.: tabletka do 72 godzin po
Pewnie chodzi ci o Escapelle czy jakos tak
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#353 |
Przyczajenie
|
Dot.: tabletka do 72 godzin po
Escapelle zastąpił dotychczas stosowany Postinor, który już nie jest produkowany. Postinor zawierał 2x750 mg lewonorgestrelu, natomiast Escapelle składa się z jednej tabletki zawierającej 1500mg lewonorgestrelu. Skuteczność i profil bezpieczeństwa obu preparatów są niemal identyczne, a ponieważ Escapelle ma prostsze dawkowanie (jednorazowa dawka zamiast dwóch Postinoru) i niższą cenę, dlatego właśnie wszedł na rynek kosztem Postinoru.
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#354 |
Przyczajenie
|
Postinor I Jego Skutki
Sluchajcie, czy ktos z was mial takiproblem...
na poczatku marca zazylam postinor.. potem mialam okres po tygodniu.. a teraz minal kolejny mieisac i okresu brak. .. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#355 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Postinor I Jego Skutki
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#356 |
Raczkowanie
|
Dokladnie tak jest.Moja kolezanka po zazyciu Postinoru nie miala miesiaczki przez 2 miesiace...ale oczywiscie z pojsciem do lekarza sie wahala i biedulka przez taki czas sie zamartwiala czy nie jest w ciazy....no ale jednak poszla i niezle jej sie oberwalo od doktorka
![]()
![]() |
#357 |
Raczkowanie
|
ja też tak miałam. okres w czasie owulacji, a w normalnym terminie brak. poza tym tak jest nawet na ULOTCE , gdzie piszą o SKUTKACH UBOCZNYCH. rozregulował mi się wtedy cykl kompletnie.
aha na ULOTCE jest też, że jeżeli nie pojawi się okres w spodziewanym terminie należy zrobić test ciążowy. więc nie czekaj i nie wgaduj sobie nic tylko marsz do apteki po test. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#358 |
Przyczajenie
|
Bardzo wam dziękuję za odpowiedzi. Dostałam dzisiaj okres. PS. Nie wiedziałam wcześniej, że postinor takie zamieszanie robi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#359 |
Rozeznanie
|
Dot.: Postinor - wątek zbiorczy!
Podnoszę wątek ponieważ muszę zapytać
![]() ![]()
![]() |
#360 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Postinor - wątek zbiorczy!
Cytat:
![]() 2. uwazam, ze na postinor i tak juz jeest za pozno. Najlepiej jest przyjac w ciau 24 h od stosunku. Im dluzej zwleka sie z jej zaezyciem tym jej skutecznosc drastycznie spada. Jak chcesz to mozesz po nia isc, ale uwazam, ze i tak nie ma to sensu ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:56.