![]() |
#331 |
Raczkowanie
|
Dot.: Zmiana tabletek - zbiorczy!
Ostatnio zmienilam Mercilon na Jeanine i nie dopytalam lekarki co i jak?
Mam robic 7 dniowa przerwe czy brac 1 dnia okresu? dziekuje za odpowiedz. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#332 |
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)
|
Odpowiedź znajdziesz na ulotce. Można również zacząć nowe tabletki po prostu w pierwszym dniu cyklu = pierwszy dzień miesiączki. Tak czy siak będzie dobrze
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#333 |
Raczkowanie
|
ZMnienilam diane 35 na yasminelle, mialam 7 dniowa przerwe, lekarz mi nic nie powiedzial o dodatkowym zabezpieczniu przez 7 dni wiec nie wiem czy jestem bezpieczne od 1 dnia brania tabletek yasminelle
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#334 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
zmiana z mocniejszych pigułek na słabsze: - bez przerwy - lub wziąc pierwsza pigulke w 1 dniu krwawienia z odstawienia. w obu przypadkach antykoncepcja zostanie zachowana. Jesli zrobilas 7mio dniową przerwę to musisz sie dodatkowo zabezpieczac.
![]() |
![]() |
#335 |
Raczkowanie
|
ok dzieki za informacje a powiedz mi przez jaki zcas powninnam stosowac dodatkowe zabezpieczenie?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#336 |
BAN stały
|
przez pierwszy tydzień brania yasminelle
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#337 |
Raczkowanie
|
dzieki, ufff bo kochalam sie po przyjeciu 8 tabletki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#338 |
Przyczajenie
|
Witam,
zmieniłam harmonet na novynette (zaczęłam je brać 13.11) i zrobiłam 7dniową przerwę zgodnie z zaleceniami mojej ginekolog... czy postąpiłam dobrze? czy została zachowana ciągłość w zabezpieczeniu? zadaje to pytanie bo po 3 tabletce novynette (tzn. 16.11) pojawił sie u mnie gęsty, ciągliwy, "galaretkowany" śluz.. podobny do owulacyjnego.. ![]() proszę o pomoc bo nie daje mi to spokoju ![]() Edytowane przez ..justina.. Czas edycji: 2008-11-21 o 12:08 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#339 |
Przyczajenie
|
pomoże ktoś mi?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#340 |
Zadomowienie
|
a przecztalas chociaz czesc wqatku? porownalas sk;ad harmonetu i novyette? sklad mam wiedziec czy dobrze ztrobilas skoro nie znamy skladu tabletek, bez tego Ci nie pomozemy
![]() |
#341 |
Przyczajenie
|
przeczytałam cały wątek jeśli o to chodzi...
harmonet: 0,02 mg etynyloestradiolu i 0,075 mg gestodenu novynette: 0,15 mg dezogestrelu i 0,02 mg etynyloestradiol sklad jest podobny wiec sadze ze dobrze je wzielam.. jednak wiekszym problemem dla mnie jest ten śluz... gdyż nie wiem co to bylo... ![]() Edytowane przez ..justina.. Czas edycji: 2008-11-21 o 15:29 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#342 |
Zadomowienie
|
sklad etynyloestradiolu ten sam wiec wszystko jest ok,
a co do tej wydzieliny to ja bym sie nie zamartwiala na zapas bo skoro dopiero zaczelas je brac to organizm sie przyzwyczaja i z tym może być roznie. no i zawsze mozesz spytac swojego ginekologa.
![]() |
#343 |
Raczkowanie
|
A ja zmieniam z Novynette na Yasminelle. Lekarz kazal mi zrobic normalna 7-dniowa przerwe. Tabletki maja taka sama zawartosc estrogenow. Wiec chyba wszystko ok?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#344 |
Zadomowienie
|
tak, jesli maja taka sama ilosc estrogenow to mozesz zrobic 7 dniowa przerw.
![]() |
#345 |
Zakorzenienie
|
dokładnie takie samo zalecenie jest w ulotce yasminelle
![]() |
#346 |
Zakorzenienie
|
Hej,
mnie dziś gin zmienił yasmin na yasminelle. Pierwszą pigułkę yasminelle kazał wziąć w 1 dniu krwawienia, bo to nieco słabsze tabletki. Nic nie mówił o dodatkowym zabezpieczaniu się, więc chyba nie ma takiej potrzeby? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#347 |
Zadomowienie
|
wszystko jest w ulotce,
jesli wezmiesz w 1 dniu krawienia z odstawienia to nie ma potrzeby dodatkowego zabezpieczenia sie
![]() |
#348 |
Rozeznanie
|
Dot.: Zmiana tabletek KONTRA NIEMIłA GINEKOLOG:(:(
nie chce zakladac nowego tematu i zasmiecac forum, natomiast mam pytanie- czy mozna zakonczyc opakowanie 2 tabletki wczesniej? (mialam przesuniecie 2 dniowe czyli skonczylam 1,2 faze 2 dni wczesniej ze wzgledu na brak nowego opakowania) czy teraz ta 3 faze moge w takim razie zakonczyc zgodnie z tym opakowaniem i braniem- 2 dni wczesniej? nie mialam mozliwosci kupienia tabletek z powodu szybkiego wyjazdu za granice. PROSZE O POMOC
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#349 |
Zakorzenienie
|
nie jestem pewna czy dobrze zrozumiałam - bierzesz tabletki 3fazowe tak?
nie biorę ich obecnie, natomiast z mojej krótkiej przygody z nimi pamiętam tyle, że 1 i 2 faza powinny być kompletne, a 3 można dowolnie przedłużać/skracać
![]() |
#350 |
Przyczajenie
|
a ja chce zmienic rigevidon na yasminelle . Rigevidon ma 0,03 estrogenu a yasminelle ma 0,02 . Chcę akonczyc opakowanie rigevidonu i zrobic 7 dniowa przerwe tak jak zwykle i zaczac brac yasminelle . Po jakim czasie bede zabezpieczona?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#351 |
Przyczajenie
|
Napisze jeszcze pełen sklad rigevidon (ethinylestradiolum 0,03 + Levonorgestrelum) yasminelle(0,02 ethinylestradiolum + 3mg drospirenonum)
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#352 |
Zakorzenienie
|
ja bym na Twoim miejscu nie robiła przerwy.
![]() |
#353 |
Raczkowanie
|
![]()
Witam!
Szukałam już na forum kwestii podobnej do mojej ale niestety nie znalazłam. Od ponad roku stostowałam tabletki novynette. Ostatnio lekarz zmienił mi je na rigevidon. Wybrałam jedno opakowanie. Jednakze po tych tabletkach zaczełam sie zle czuc. Byłam strasznie napuchniete i ociezala. Na nic nie mialam ochoty. Po wzieciu ostatniej tabletki postanowilam je odstawic. Jesli wzielambym kolejne opakowanie skonczylabym je 30 listopada 2008 i wtedy dostalabym miesiaczki (juz kieddys mialam taka sytuacje po odstawiniu tabletek i po ich odstawieniu miesiaczka byla przez jakis czas tak regularna jakbym je nadal brala) Niestety do dzis nie dostałam miesiączki tj 18 grudnia 2008. Zdaje sobie sprawe ze po odstawieniu tabletk jest wieksze ryzyko zajscia w ciaze. Jednakze rigevidon jest znacznie mocniejszy niz novynette i chiclaabym sie dowiedziec Czy moj brak miesiaczki moze byc spowodowany takim skokiem hormonow? pierw słabsze tabletki potem zwiekszenie dawki hormonow a nagle nic? z gory dziekuje za pomoc
AW Edytowane przez lolek_87 Czas edycji: 2008-12-18 o 11:27 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#354 |
Zakorzenienie
|
Dot.: zmiana tabletek i brak miesiaczki
brak miesiączki wynika najpewniej z zamieszania hormonalnego jakie sobie zafundowałaś odstawiając tabletki.
i nawet nie chodzi o to, że jedne mocniejsze, drugie słabsze, ile o to, że w tej chwili twój organizm musi zająć się gospodarką hormonalną sam. no i tak długo jak tego nie ogarnie, nie będzie miesiączki. a ile to potrwa - znów sprawa indywidualna.
![]() |
#355 |
Raczkowanie
|
bardzo dziękuję za odpowiedz
![]()
![]() |
#356 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#357 |
Zadomowienie
|
Przechodze z Cilestu na Microgynon 21 musialam zrobic przerwe by dostac krwawienie i w pierwszym dniu @ przyjac tabletke Microgynonu z racji tego ze ten ma mniej hormonow musze sie zabezpieczac przez 7 dni? i czy jezeli wczesniej bralam cilest teraz przechodze na M to sa bardzo prawdopodobne palmienia czy raczej gdy sie zaczyna ogolnie brac tabsy to sie je dostaje?
Cilest: Norgestimatum 0,250 mg, Ethinyloestradiolum 0,035 mg Microgynon 21: etinylestradiolu 0,030mg , 0,150mg lewonorgestrelu
Większość kobiet czyni wszystko, by ich mężczyzna stał się inny. Gdy już się staje, przestają go kochać. Marlena Dietrich Edytowane przez gryzelda Czas edycji: 2009-01-23 o 10:46 Powód: dopisek |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#358 |
Zadomowienie
|
w watklu juz o tym bylo gadane, nie chce mi sie odkopywac, jesli wezmiesz w pierwszym dniu krwawienia z odstawienia to bedziesz zabezpieczona.
![]() |
#359 |
Rozeznanie
|
zmiana z diane-35: 0,035 mg etynyloestradiolu i 0,002 g octanu cyproteronu na cilest: 0,250 mg norgestimatum i 0,035 mg ethinyloestradiolum - czy mam robic przerwe? wolalabym ja zrobic, zeby wystapilo krwawienie. czy jezeli zrobie przerwe to musze sie dodatkowo zabezpieczac? i czy jezeli nie zrobie przerwy to musze sie dodatkowo zabezpieczac?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#360 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:55.