|
|
#331 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: ~~~Czerwcóweczki 2016 - to tu :)~~~
Ja sie tu do Was troche wciskam jako marcowka
ale ja gadula jestem :pJa dzis po wizycie i 200 % chlopak
|
|
|
|
#332 |
|
Konto usunięte
|
Cześć Dziewczyny! Być może do Was dołączę...
|
|
|
|
#333 |
|
Przyczajenie
|
Ale wiecie co... moze to nieladnie zabrzmi ale jakos szczegolnie nie odczuwam ciazy - w sensie tej mojej drugiej ciazy.... w pierwszej jakos tak wszystko wyostrzone mialam - codziennie macalam jak mi sie brzuch zmienia itp a teraz..... poprostu czuje ssanie w zoladku, czesciej jem... Wy tez tak macie (te co maja kolejna ciaze?) ??? Ogolnie troche mnie pobolewa brzuch ale tez nie zwracam zbytnio uwagi... Rzciaga sie wszystko i chyba dlatego... Macie jakies smaki??? Ja wszystko co kwasne, zero gazowanych napoi bo mnie zaraz muli - a z Viki pilam litry coli (bardzo zdrowo :p ) i multum slodyczy - teraz nie mam na to parcia :p czasem cos mnie zmuli i chwilowo jest mi niedobrze, ale to tyle - no i czesciej ganiam do kibelka :p ale tez duzo pije jakos tak... Musze w ogole na krew isc bo mam skierowanie a jakos mi nie po drodze :p
|
|
|
|
#334 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A marcową mamę witam ciepło
|
|
|
#335 |
|
Przyczajenie
|
Misia - gratuluje!!!!! Tez bym chciala zeby byl i u nas chlopak
![]() ---------- Dopisano o 10:13 ---------- Poprzedni post napisano o 10:09 ---------- i jeszcz emi powiedzcie - idziecie na prenatalne? Bo moj gin z Viki wtedy wykombinowal ze cos tam nisko macica czy cosi i mnie skierowal na darmowe... Mamy troche beznadzieje usg moze dlatego. Bo potem mialam polowkowe prenetalne i na prezent zrobili mi cale od A do Z bo to bylo w moje urodziny i wtedy dopiero dowiedzialam sie ze bedziemy milei coreczke Kurcze moze znowu pokombinujemy z ginem i mnie posle na prenatala
|
|
|
|
#336 | ||||
|
Zadomowienie
|
Heja
![]() Wyjątkowo z domu, bo teraz ja siedzę na l4 z młodą, w zeszłym tyg tż z nią był. No cóż takie uroki żłobka ![]() Cytat:
Niby zawsze chciałam dużą rodzinę 4, a z tż-tem kompromisem była 3. Ostatnio pytam tż-a co by było gdyby były bliźniaki, stwierdził że pół biedy bliźniaki damy radę, byleby nie trojaczkiCytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() anuszka1984 dużo zdrówka Viktorio1982 faktycznie, maratony w naszym stanie niewskazane. Teraz zwalniamy tempo ![]() sliweczka85 no to mocne czekamy na wynikmisia880 niebieskie gratulacje ![]() ------------- Co mi się przypomniało, uważajcie z farbowaniem włosów. W drugiej ciąży nie wiedząc, że mam fasolkę, byłam u fryzjera na farbowaniu włosów. I zamiast pięknego brązu wyszedł mi rudawy. Pani fryzjerka zapewniała mnie i pokazywała,z których farb korzystała. Za tydzień zagadka się rozwiązała po zrobieniu testu. Teraz w tej ciąży już coś było na rzeczy, bo szybko włosy mi się przetłuszczały, a ogólnie nie mam z tym problemu. Po co mi testy ciążowe, jak mam takie czułe włosięta ![]() Co do zwalniania tempa, to właśnie to robię. Obiad mam wczorajszy, w domu względnie czysto więc oddaje się mojej nowej pasji A i najważniejsze duże dla wizytujących.
|
||||
|
|
|
#337 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#338 |
|
tut tuut
|
Sliweczka, to czekamy, czekamy
![]() Ja wrocilam z synkiem z miasta.. Dzizaaas. Ledwo czlapalam, a jeszcze skupienie uwagi na dziecku. Mdlosci, brzuch pobolewa, i jaies czarne mysli mnie zaczely nachodzic, bez sensu. Kryzys chyba mam, w pierwszej ciazy czysta radosc a teraz jakies leki, pffffff. Co do prenatalnych, to mi zaproponowali ot tak w pierwszej ciazy, to i teraz pewnie zaproponuja. I jestem im za to wdzieczna, bo mozna sie uspokoic, wiedzac ze male dobrze sie rozwija. Anuszka, jeszcze raz zycze powrotu do zdrowia A wiecie, moja mama zapowiedziala mi ta ciaze z tydzien czy dwa przed testowaniem. Pierwszy raz w zyciu nie wyszly mi nalesniki, wszystko sie zwarzylo (?!?) Podobno wczesna ciaza zalatwila ciasto. Nigdy o czyms takim nie slyszalam i sie niezle obsmialam |
|
|
|
#339 |
|
Zakorzenienie
|
Ja robilam prenatalne prywatnie bo nie bylo wskazan ale chcialam i nie zaluje
|
|
|
|
#340 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:42 ---------- Poprzedni post napisano o 13:33 ---------- Sliweczka
|
||
|
|
|
#341 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
) Choć może to przez mój obecny stan zdrowia Ja nie mam żadnych smaków No jest coraz gorzej z jedzeniem i chyba szykuje się powtórka z rozrywki Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Hehe, niezła przepowiednia
|
|
#342 |
|
Zakorzenienie
|
Ja na poczatku ciazy rzygalam jak kot, ciagle spalam i jedzenie mnie brzydzilo masakra
|
|
|
|
#344 |
|
Zadomowienie
|
Mam na 16.30, ale dzis bez usg. Wlasnie sie zbieram
|
#346 |
|
Zakorzenienie
|
Ja w końcu się dodzwoniłam i umówiłam, ale zawsze jest jakieś ale. Dzwonię i mówię, że chcę się umówić na wizytę do dr.W. A kobita mi wyskakuje z tekstem że pierwszy termin to w drugiej połowie grudnia ( nadmieniam że to wizyta prywatna). No to jej mówię że jestem w ciąży, i na dodatek stała pacjentka doktora. No i stanęło na tym że dwie pierwsze wizyty będę miała u innego lekarza ( który pracuje dla tego mojego) a już następną i każde kolejne u mojego lekarza. Jedyny plus jest taki, że znam tego lekarza do którego mam iść na te 2 pierwsze wizyty bo on zajmował się mną jak mojego lekarza nie było na dyżurze, kiedy byłam po laparo, i jest bardzo spoko. Także bardzo proszę o wpisanie mi wizyty na 30 października na godz 13.00 No i czekamy dziewczyny na relacje z wizyty
|
|
|
|
#347 |
|
tut tuut
|
Monika, a myslalam ze to ja bede miala najpozniej pierwsza wizyte
![]() Dopisze dane w wolnej chwili. ---------- Dopisano o 16:36 ---------- Poprzedni post napisano o 16:35 ---------- Misia, moze i Ciebie dopisac do listy? Przetrzesz nam szlaki
|
|
|
|
#348 |
|
Zakorzenienie
|
Jak chcecie marcowke to ja chetnie
![]() Agnieszka, 24 lata, pierwsza ciaza, 19 tydz - synus Igor
______________________ W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca Edytowane przez misia880 Czas edycji: 2015-10-12 o 17:45 |
|
|
|
#349 |
|
Zakorzenienie
|
Monini
O ja Cię! Długo się czeka. Ja się umówiłam do gina,do którego chodzę od jakichś 10 lat. Ale teraz mam wątpliwości. W internecie ludzie dość sporo go krytykują... Ale zawsze dla mnie był ok. Nie wiem co tu zrobić. Iść do kogoś jeszcze?
Aparatka od 11.10.2014 (góra). Dół od 11.04.2015. Edytowane przez kat123 Czas edycji: 2015-10-12 o 17:55 |
|
|
|
#350 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja też coś podświadomie czuję, że u mnie będzie chłopak :P Cytat:
Czekamy razem z Tobą na wyniki testu.Cytat:
![]() Może to głupie pytania ale to moja pierwsza ciąża ![]() Cytat:
Wszystko jest ok. Fasolka ma 8mm ułożona jest prawidłowo, serduszko biło. Dziś mam wg OM 6tydz i 6 dzień.Jutro idę do ginekologa z wynikiem USG zalożyć kartę ciąży
|
|
#351 |
|
tut tuut
|
~~~Czerwcóweczki 2016 - to tu :)~~~
Magda, gratuluje
![]() Badania prenatalne wykrywaja wczesne wady plodu, oraz np zespol Downa. Mi po nich ulzylo, bo dobry wynik oznacza ze co najwaznoejsze jest w porzadku. Kasia, jak go lubisz, masz zaufanie poparte 10 letnimi kontaktami, to po co zmieniac? Jak tylko dorwe tableta to liste poprawie ![]() Agnieszka, witamy oficjalnie na pokladzie Imie Igor bardzo mi sie podoba. No ale w kwestii meskiego imienia nie mam tym razem niestety nic do gadania aha, podaj jeszcze tp
Edytowane przez silly78 Czas edycji: 2015-10-12 o 18:13 |
|
|
|
#352 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Kat wydaje mi się że skoro tyle czasu do niego chodzisz u byłaś zadowolona i Tobie odpowiada to nie widzę sensu go zmieniać. No i pamiętaj jeszcze się taki nie narodził co by wszytskim dogodził ![]() Cytat:
za serduszko i za wizytę
|
|||
|
|
|
#353 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Ale teraz ciąża, taką ważna sprawa... Ale może macie rację. Zaczynam wariować. Dla uspokojenia wybieram zdjęcia ślubne do albumu Nie mogę uwierzyć, że to już ponad dwa miesiące minęły
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#354 | ||
|
Zadomowienie
|
Ja po wizycie. Dostałam skierowanie na usg i badania laboratoryjne
![]() Silly zmień mi prosze na 1 stronie - 19.10 USG ![]() Cytat:
Także nie ma się co tak bardzo opierać na opinii innych, tym bardziej, że 10 lat to niemało Cytat:
|
|
#355 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#356 |
|
Zakorzenienie
|
Madzia tak jak dziewczyny mowia, prenatalne pierwsze wykrywaja wady genetyczne np downa. Szacuja ryzyko chorob. Ja placilam 200 zl za usg i 150 za test z krwi. Robilam w 12 tyg ciazy.
Termin porodu 11 marca
|
|
|
|
#357 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może macie rację Dziś mam padły nastrój, stąd pewnie takie myśli.
|
|
|
#358 |
|
tut tuut
|
Dot.: ~~~Czerwcóweczki 2016 - to tu :)
Kasia, glowa do gory! Przed nami rosnace brzuchy, mega rozstepy, zgaga, hemoroidy, zmeczenie, zatwardzenia, klopoty z cera, brak mozliwosci dopiecia ulubionego ciucha, zmienne nastroje, napady placzu, wymioty, oslabienie pamieci, bolesny porod, pogryzione do krwi sutki, gojenie poporodowe, baby blues, niewyspanie, nocne kolki, pelne pieluchy, nocne wrzaski.......
Widzisz jakis powod do podlego nastroju? Cieszmy sie i radujmy ![]()
|
|
|
|
#359 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja wczoraj przed spaniem naczytałam się wątków o ciąży pozamacicznej, spadającej beta hcg i innych ekscesach w początkowej ciąży... Masakra potem spać nie mogłam, w nocy zaczął mnie mocniej brzuch boleć. Pewnie trochę z nerwów.
Bez sensu już tak nie robię! Szkoda czasu na negatywne emocje....---------- Dopisano o 20:25 ---------- Poprzedni post napisano o 20:24 ---------- Cytat:
Nie strasz! :P To się ja cieszę w takim razie szczęsciem, że jestem w ciąży
|
|
#360 |
|
Zakorzenienie
|
Gratulacje udanych wizyt i bijących serduszek
chodzicie prywatnie czy na NFZ ? no i jak z L4, bierze już któraś ?? |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:23.

ale ja gadula jestem :p

Niby zawsze chciałam dużą rodzinę 4, a z tż-tem kompromisem była 3. Ostatnio pytam tż-a co by było gdyby były bliźniaki, stwierdził że pół biedy bliźniaki damy radę, byleby nie trojaczki

czekamy na wynik