Mamusie lutowe 2016 ♥ to już III część naszego wątku! - Strona 12 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-10-26, 10:14   #331
siasia13
Rozeznanie

Dot.: Mamusie lutowe 2016 ♥ to już III część naszego wątku!

Cytat:
Napisane przez himbeere Pokaż wiadomość
tak tylko sobie myślę że może przez tą moją anemie mała jest mało odżywiana a brzuszek mały z drugiej strony mnie cieszy że po porodzie szybko wrócę do formy

a mam dziewczyny do Was pytanie czy robi się Wam czasami twardy brzuch???

Robi mi sie twardy popoludniu I tak juz zostaje. Ale jak twoj robi sie twardy pare razy dziennie to pewnie masz te BH skurcze a one sa raczej nie grozne. Ja wie duzo o tych skurczach bo miala.

Cytat:
Napisane przez kaaasi Pokaż wiadomość
robi się, ale jak mi się syn wypycha czasem na jedną stronę, czasem na dwie, ale po chwili znika chyba, że mówisz o twardnieniu całego ? wiesz co myślę, że maleństwo sobie poradzi na tym etapie dzielisz się nim wszystkim więc słabsze wyniki masz....postaraj się jeść więcej czerwonego mięsa, buraczków itd
siasia bidulko...skąd taki ból ?

Mam wzdecia, nie chodze do wc regularnie I to wszystko mi sie tam chyba blokuje I boli.
siasia13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-26, 10:14   #332
esor
Mamusia Luty 2016

Cytat:
Napisane przez ja :) Pokaż wiadomość
No wlasnie, 1000k jest ale dla tych bez dochodow. Dla tych ktorzy maja bidne 1200zł na miesiąć nie ma żadnego ratunku
a w 500zł na dziecko nie wierze nic a nic, nie wiem skad by kase mieli na to wziac jak i na swoje wszystkie obietnice. wszystkei partie tylko chca dawac, ale skad brac pieniadze? niech sie zajmą porzadnie gospodarka to ludzie zaczna lepiej zarabiac i nie trzeba bedzie obiecywac gruszek na wierzbie i prezentow i tak swoją drogą nierelealnych

Zgadzam się Nie dawac prezentów tylko zrobic tak by ludzie mieli mozliwosc SAMI sobie na prezenty zarobic

Jak sie czujesz?

03.10.2015 żona

22.02.2016 Hania
19.04.2017 Agatka
esor jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-26, 10:15   #333
agaczilla21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez badzia987 Pokaż wiadomość
aga- wyluzuj. Ja odkąd jestem w ciąży to wychodzę z założenia: "co masz zrobić dziś- zrób jutro- będziesz miała 2 dni wolnego

Badzia tym tokiem myslenia pójdę do gina z olejem na głowie 😉
agaczilla21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-26, 10:16   #334
ja :)
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agaczilla21 Pokaż wiadomość
Nie rozumiem dlaczego w pl musi zależeć od dochodu...w nl rodzinne jest niezależne od tego tylko jest coś takiego jak dodatek do rodzinnego( wyższy niż rodzinne) i on jest zależny od calorocznego dochodu ale nie w przeliczeniu na osobę tylko ogólnie...ale to dla nas i tak niebotyczne kwoty bo mój M to ani polowy z tego nie zarabia....
bo polska to nie kraj rozwiniety a kraj rozwijajacy sie. ni ma hajsu. bida
ja :) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-26, 10:16   #335
esor
Mamusia Luty 2016

Cytat:
Napisane przez siasia13 Pokaż wiadomość
Robi mi sie twardy popoludniu I tak juz zostaje. Ale jak twoj robi sie twardy pare razy dziennie to pewnie masz te BH skurcze a one sa raczej nie grozne. Ja wie duzo o tych skurczach bo miala.

Mam wzdecia, nie chodze do wc regularnie I to wszystko mi sie tam chyba blokuje I boli.

BH nie sa grozne

Ojej Siasia Ja tez mialam problemy z regularnymi wizytami w WC... Samo przeszlo na szczescie. Mi gin polecila jesc rzeczy z pestkami (kiwi itp) bo one moga ruszyc Ci tym co masz w jelitach, jakas zielona herbata, slaba kawa (maks 2x dziennie).
W najgorszym momencie w 1 trymestrze pamietam zjadlam sliwki i popilam mlekiem I NIC !!!!!

03.10.2015 żona

22.02.2016 Hania
19.04.2017 Agatka
Stary 2015-10-26, 10:18   #336
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lola2828 Pokaż wiadomość
I przestancie z ta polityka z rana w Polsce to juz chyba nigdy nie będzie dobrze ! Bardzo bym chciała wrócić ale jak tam godnie żyć !! Bez stresu
zacząć nalezy od zblokowania wszelakich stron inetrnetowych z wiadomosciami i wyrzuceniem TV przez okno

---------- Dopisano o 11:18 ---------- Poprzedni post napisano o 11:17 ----------

Cytat:
To wiezadla Esor, nie przejmuj sie tym wcale, to bolesne ale normalne. Macica "wisi" na takich "gumkach" I im jest wieksza tym bardziej "gumki" sie rozciagaja I bola. W pierwszej ciazy zazwyczaj bardziej niz w nastepnych

Jak boli tak jak jajnik to wiezadla

Wiatam z rana Ja przez weekend czulam sie tak fatalnie, ze nawet przy kompie nie moglam usiedziec zeby nadrabiac I pisac. Zaczelo sie w tym bolem gardla w tamtym tygodniu ktory mi nieby przeszedl, ale w zamian zaczelo sie takie drapanie, niby nic. W piatek po pracy pojechalam na zakupy I czulam taki ucisk w brzuchu na dole. Potem przyszla do mnie kumpela, cos zjadlysmy I wtedy dopiero sie zaczelo. Tak mnie brzuch bolal, ze myslalam, ze nie dam rady wejsc na gore I polozyc mala spac. Jak juz sie polozylam to myslalam ze mi przejdzie ale nie Bolalo mnie cala noc, przez co prawie nic nie spalam. W sobote poszlam na M na urodziny jej kolezanki. Brzuch bolal mnie tak, ze zaczelam wierzyc ze mam skurcze I wrocilysmy do domu. Zadzwonilam do szpitala, mowie to wszystko poloznej a ona mi na to zebym wziela paracetamol Nie moge napisac tu tego co jej potem powiedzialam bo I tak wyczaszkuja Wzielam nospe, rozlozylam sie na kanapie I dogorywalam. Do tego moje drapanie w gardle zmienilo sie w kaszel, bol glowy I katar. W niedziele brzuch jakby troche ustapil, za to przeziebienie zostalo. Ale bylam twarda, zrobila 60 pierogow, kopytka, obiad I mam zamiar codziennie po pracy wylegiwac sie na kanapie I opoczywac przez caly tydzien Musze zmienic diete bo mysle, ze mam powazne problemy z przewodem pokarmowym I dlatego te bole No to sie pozalilam na potege. A poniedzialek zaczal sie pieknie I gdyby nie przeziebienie to moglabym o calej tej sprawie zapomniec.
No to przybijam piatke bo mnie rozlozylo na lopatki przeziebienie. Zdycham wlasnie w lozku z bolem gardla, zatok, mega katarem.. Szprycuje sie czym sie da i mam nadzieje ze pusci za pare dni. Do pracy nie poszlam, utro tez ciezko to widze..
Stary 2015-10-26, 10:18   #337
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez esor Pokaż wiadomość
Mnie też denerwują ludzie jak cholera. Daleka koleżanka napisała "Kto głosował na PIS, ten niech mnie usunie ze znajomych!!!!" Nie głosowałam na PIS, ale nienawidze takiego zionięcia nienawiścią. Więc usunęłam ją i tak
zionie nienawiścią, jakbym mojego ojca słyszała

Cytat:
a gdzie masz umiejscowione łożysko?
jesli chodzi ci o to,czy u Esor jest na przedniej ścianie to napisze o sobie- mam na przedniej, czuję ruchy od 13/14 tc, teraz już mocne kopniaki. I wiele dziewczyn tutaj tak ma, więc mi się wydaje,że to jednak nie ma nic do rzeczy.

A w to 500 zł nie wierzcie dziewczyny, kiełbasa wyborcza.

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-10-26, 10:18   #338
himbeere
Rozeznanie

Cytat:

właśnie sporo o tych skurczach czytałam, porozmawiam dziś z moją gin
himbeere jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-26, 10:19   #339
Zakorzenienie

Cytat:
Zgadzam się Nie dawac prezentów tylko zrobic tak by ludzie mieli mozliwosc SAMI sobie na prezenty zarobic

Jak sie czujesz?
hmm, chcialabym tu użyć słowa na ch ale nie chce przeklinać do bani łagodnie mowiac. ale leze w lozku, w pracy pozalowali kazali sie kurowac. wiec tyle dobrze.. żrem czosne i cebule i popijam imbir. Pola bryka z nianią wiec moge odpoczywac.
Stary 2015-10-26, 10:21   #340
Mordsith
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez for_you_for_me Pokaż wiadomość
A to przepraszam, widocznie przeoczyłam,

Ja jak byłam na glukozie to mi pielęgniarz powiedział, że po glukozie można napić się wody. Ale zaraz to Tobie tylko po prostu dolali wody więcej czy rozpuścili więcej glukozy niż jedno opakowanie?

U mnie np nie wymieszałam do końca i na dnie troszeczkę zostało, więc zapytałam czy mam dolać wody ale powiedzieli że już tyle mi darują. A co do kupowania to też musiałam sama kupić w aptece, ale wiedziałam o tym wcześniej. Z tego co słyszałam w publicznych przychodniach trzeba kupić glukozę, jak się robi prywatnie zazwyczaj jest wliczona w cenę badania.

Co do mojego samopoczucia , u mnie w miarę ok. Z dokuczliwych objawów to jedynie zgaga, ale na szczęście tylko wieczorem i tylko jak późno coś zjem. Czasami też czuję że gorzej mi się oddycha i mam problem z przespaniem całej nocy, budzę się w środku nocy i nie mogę potem zasnąć. Poza tym jest ok.
Ja robiłam badania prywatnie, zresztą wszystkie tak robię, bo do lekarza też chodzę prywatnie i glukozę musiałam sobie kupić. Jakby tego było mało, o 7 rano musiałam szukać czynnej apteki, bo w szpitalu nie ma możliwości zakupienia glukozy, czego kompletnie nie rozumiem

Cytat:
Hej Mamusie
ja odzywałam się na początku wątku 1 części, później było sporo smutnych historii i wyłączyłam się całkowicie, żeby nie czytać i się nie martwić . Przyjmiecie mnie znowu do swojego grona?
Pewnie że przyjmiemy

Cytat:
To wiezadla Esor, nie przejmuj sie tym wcale, to bolesne ale normalne. Macica "wisi" na takich "gumkach" I im jest wieksza tym bardziej "gumki" sie rozciagaja I bola. W pierwszej ciazy zazwyczaj bardziej niz w nastepnych

Jak boli tak jak jajnik to wiezadla

Wiatam z rana Ja przez weekend czulam sie tak fatalnie, ze nawet przy kompie nie moglam usiedziec zeby nadrabiac I pisac. Zaczelo sie w tym bolem gardla w tamtym tygodniu ktory mi nieby przeszedl, ale w zamian zaczelo sie takie drapanie, niby nic. W piatek po pracy pojechalam na zakupy I czulam taki ucisk w brzuchu na dole. Potem przyszla do mnie kumpela, cos zjadlysmy I wtedy dopiero sie zaczelo. Tak mnie brzuch bolal, ze myslalam, ze nie dam rady wejsc na gore I polozyc mala spac. Jak juz sie polozylam to myslalam ze mi przejdzie ale nie Bolalo mnie cala noc, przez co prawie nic nie spalam. W sobote poszlam na M na urodziny jej kolezanki. Brzuch bolal mnie tak, ze zaczelam wierzyc ze mam skurcze I wrocilysmy do domu. Zadzwonilam do szpitala, mowie to wszystko poloznej a ona mi na to zebym wziela paracetamol Nie moge napisac tu tego co jej potem powiedzialam bo I tak wyczaszkuja Wzielam nospe, rozlozylam sie na kanapie I dogorywalam. Do tego moje drapanie w gardle zmienilo sie w kaszel, bol glowy I katar. W niedziele brzuch jakby troche ustapil, za to przeziebienie zostalo. Ale bylam twarda, zrobila 60 pierogow, kopytka, obiad I mam zamiar codziennie po pracy wylegiwac sie na kanapie I opoczywac przez caly tydzien Musze zmienic diete bo mysle, ze mam powazne problemy z przewodem pokarmowym I dlatego te bole No to sie pozalilam na potege. A poniedzialek zaczal sie pieknie I gdyby nie przeziebienie to moglabym o calej tej sprawie zapomniec.
Ojej skąd te bóle?? Może powinnaś skonsultować to ze swoim lekarzem?

Cytat:
Mnie też denerwują ludzie jak cholera. Daleka koleżanka napisała "Kto głosował na PIS, ten niech mnie usunie ze znajomych!!!!" Nie głosowałam na PIS, ale nienawidze takiego zionięcia nienawiścią. Więc usunęłam ją i tak

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
chciałabym zauważyć,że ten 1000 przez rok to dla bezrobotnych, osób na śmieciówkach i studentów. I osób na dg, które miałyby prawo do niższego zasiłku niż 1000 tys. zostanie wyrównane do 1000 zł, podobno czyli nie jest to żadnym dodatkiem do naszej pensji
No i to uważam za bezsensowne, wręcz niesprawiedliwe. Ktoś zarabiający najniższą krajową, który harował na to, by należało mu się macierzyńskie, dostanie praktycznie tyle samo, co ktoś, kto siedział na tyłku w domu (często z lenistwa, a nie braku perspektywy) i nie robił nic..
Mordsith jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-26, 10:21   #341
Lucy31
Zakorzenienie

Ja dziś pospałam

Cytat:
Napisane przez wykalacka Pokaż wiadomość
Oł dzizas jaka wstrętna ta glukoza - 2 kubeczki musiałam wypić bleeee......
za wynik

Ja muszę w końcu iść na tą krzywą. Dziś mam 261d a jeszcze się nie wybrałam A gin od paru tygodni prosi Zrobię możę w tym tygodniu..a może w następnym

Cytat:
wszystko jest jak najbardziej ok będę mieć córę dziś wizyta u lekarza niestety tylko wizyta bez usg więc małej nie zobacze
Gratuluję córy

Cytat:
a mam dziewczyny do Was pytanie czy robi się Wam czasami twardy brzuch???
Non stop Z tego powodu dostałam od nowa luteinę, którą już odstawiłam w 15 tygodniu. Poza tym końskie dawki magnezu, potasu i doraźnie no-spę. Szyjka mi sie nieznacznie skróciła, ale dalej mam jeszcze bardzo ładną, więc jak widać nie zawsze takie wzmożone twardnienie musi od razu oznaczać coś najgorszego tfu tfu
A lutki jeszcze nie biorę, lekarz powiedział, że jak będzie tak źle, to mam sama zdecydować i zacząć wkładać. Wstrzymuję sie z tym, bo jak zacznę to prawdopodobnie będę już wkładać do końca..a ja mam po niej grzybka

Cytat:
cały się robi twardy 2-3 razy dziennie
aaaaa to malusio, to masz w normie Mi lekarz kazał liczyć i jak będzie więćej niż 10x na dobę to dzownić. A ja miałam 10x na godzinę..
Stary 2015-10-26, 10:21   #342
kaaasi
Zakorzenienie

Cytat:
chciałabym zauważyć,że ten 1000 przez rok to dla bezrobotnych, osób na śmieciówkach i studentów. I osób na dg, które miałyby prawo do niższego zasiłku niż 1000 tys. zostanie wyrównane do 1000 zł, podobno czyli nie jest to żadnym dodatkiem do naszej pensji
Cytat:
Ale chyba tylko dla bezrobotnych? Bo ja zrozumialam, ze PIS to chce dla KAZDEJ rodziny dac. Co by bylo bez sensu.. tzn nie powiem, nie pogardzilabym tysiaczkiem co miesaic przez rok, ale bedac szczera nie nalezy mi sie bo mam lepsza sytuacje niz polowa Polakow i lepiej by bylo to dac komus biedniejszemu.. A najlepiej nie dawac nic za darmo nikomu
Cytat:
No wlasnie, 1000k jest ale dla tych bez dochodow. Dla tych ktorzy maja bidne 1200zł na miesiąć nie ma żadnego ratunku
a w 500zł na dziecko nie wierze nic a nic, nie wiem skad by kase mieli na to wziac jak i na swoje wszystkie obietnice. wszystkei partie tylko chca dawac, ale skad brac pieniadze? niech sie zajmą porzadnie gospodarka to ludzie zaczna lepiej zarabiac i nie trzeba bedzie obiecywac gruszek na wierzbie i prezentow i tak swoją drogą nierelealnych
właśnie mnie olśniło, że my nie dostaniemy nic o czym wy piszecie becikowe- za duży dochód, te 1000k - mamy prace oboje, 500- przekraczamy dochód i to nasze pierwsze dziecko uffff w jakim ja kraju żyję bez kitu no powinno być dla wszystkich...

ja jak się dziś czujesz?

kaaasi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-26, 10:21   #343
himbeere
Rozeznanie

Cytat:

jesli chodzi ci o to,czy u Esor jest na przedniej ścianie to napisze o sobie- mam na przedniej, czuję ruchy od 13/14 tc, teraz już mocne kopniaki. I wiele dziewczyn tutaj tak ma, więc mi się wydaje,że to jednak nie ma nic do rzeczy.

ja właśnie też mam na przedniej ścianie ruchy czuję od 19 tyg, teraz już wiem o których godzinach mogę się spodziewać kopniaków
Stary 2015-10-26, 10:22   #344
esor
Mamusia Luty 2016

Dziewczyny poruszę temat UWAGA NIEPRZYJEMNY - hemoroidy. Mam tylko pytania, tak zapobiegawczo do tych Mamuś, które już są Mamusiami

Podobno dotyczy to ponad 50% ciężarnych.
1) Czy jeśli się nie ma problemów z toaletą to czy też mogą się pojawić? (póki co nie mam dlatego zastanawiam sie czy mam sie obawiac)
2) Jakie są pierwsze objawy, że należy coś robić z tematem? Krwawienie, pieczenie, czy mozna jeszcze wczesniej cos zauwazyc?

03.10.2015 żona

22.02.2016 Hania
19.04.2017 Agatka
Stary 2015-10-26, 10:22   #345
butterfly20
Zakorzenienie

Ja nigdy nie miałam BH, ale za to mam inne nieprzyjemne bóle i bóliki:/

I potwierdzam,że na problemy z wypróżnianiem świetne jest kiwi i śliwki suszone

Stary 2015-10-26, 10:22   #346
Zakorzenienie

Cytat:
zionie nienawiścią, jakbym mojego ojca słyszała

A w to 500 zł nie wierzcie dziewczyny, kiełbasa wyborcza.
Ja tez mam na przedniej i cuzje dlugo juz, znacznie szybciej i wyrazniej niz w porpzedniej chociaz bylo wtedy na tylnej. Wydaje mi sie ze lozysko moze i ma tu do rzeczy ale nie ono jedno ale cala budowa brzucha i ciala kobiety. No i jeszcza aktywnosc dziecka robi swoje na pewno
Stary 2015-10-26, 10:23   #347
esor
Mamusia Luty 2016

Cytat:

No wlaśnie

Chyba sobie zaraz na pocieszenie posłucham serduszka

03.10.2015 żona

22.02.2016 Hania
19.04.2017 Agatka
Stary 2015-10-26, 10:24   #348
Zakorzenienie

Cytat:
Ja nigdy nie miałam BH, ale za to mam inne nieprzyjemne bóle i bóliki:/

Ja mialam BH. POnoc zwieksza sie ich ilosc jak organizm odwodniony i zmecozny wiec jak lapia czesto to warto wypic 2 szklanki owdy i troche odpoczac jesli jest okazja.
Tyle ze BH nie powinny bolec.
W tej ciazy mam znacznie rzadziej ale mam.

---------- Dopisano o 11:24 ---------- Poprzedni post napisano o 11:24 ----------

Cytat:
Dziewczyny poruszę temat UWAGA NIEPRZYJEMNY - hemoroidy. Mam tylko pytania, tak zapobiegawczo do tych Mamuś, które już są Mamusiami

1) Czy jeśli się nie ma problemów z toaletą to czy też mogą się pojawić? (póki co nie mam dlatego zastanawiam sie czy mam sie obawiac)
2) Jakie są pierwsze objawy, że należy coś robić z tematem? Krwawienie, pieczenie, czy mozna jeszcze wczesniej cos zauwazyc?
Ja nie mialam, nic nie wiem na ten temat..
Stary 2015-10-26, 10:25   #349
himbeere
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Lucy31 Pokaż wiadomość

Non stop Z tego powodu dostałam od nowa luteinę, którą już odstawiłam w 15 tygodniu. Poza tym końskie dawki magnezu, potasu i doraźnie no-spę. Szyjka mi sie nieznacznie skróciła, ale dalej mam jeszcze bardzo ładną, więc jak widać nie zawsze takie wzmożone twardnienie musi od razu oznaczać coś najgorszego tfu tfu
A lutki jeszcze nie biorę, lekarz powiedział, że jak będzie tak źle, to mam sama zdecydować i zacząć wkładać. Wstrzymuję sie z tym, bo jak zacznę to prawdopodobnie będę już wkładać do końca..a ja mam po niej grzybka

aaaaa to malusio, to masz w normie Mi lekarz kazał liczyć i jak będzie więćej niż 10x na dobę to dzownić. A ja miałam 10x na godzinę..
uspokoiłaś mnie trochę

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-10-26, 10:25   #350
Zakorzenienie

Cytat:
właśnie mnie olśniło, że my nie dostaniemy nic o czym wy piszecie becikowe- za duży dochód, te 1000k - mamy prace oboje, 500- przekraczamy dochód i to nasze pierwsze dziecko uffff w jakim ja kraju żyję bez kitu no powinno być dla wszystkich...

ja jak się dziś czujesz?
Juz napisalam wyzej wie cnie bede znow sie zalic Ale psychicznie czuje sie rewelacyjnie - zawsze to cos

Tez nic nie dostane. No chyba że mąż mi kupi bukiet kwaitkow czy cos, w ramach podziwu za trud porodowy ?
Stary 2015-10-26, 10:25   #351
Lucy31
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mordsith Pokaż wiadomość
Ja robiłam badania prywatnie, zresztą wszystkie tak robię, bo do lekarza też chodzę prywatnie i glukozę musiałam sobie kupić. Jakby tego było mało, o 7 rano musiałam szukać czynnej apteki, bo w szpitalu nie ma możliwości zakupienia glukozy, czego kompletnie nie rozumiem
U mnie w prywatnym labie też trzeba mieć swoją glukozę
Najlepiej to zadzwonić wcześniej i dopytać. Ja tak właśnie zrobiłam i stąd wiem, że mam zajść przygotowana.
Stary 2015-10-26, 10:26   #352
Zakorzenienie

Cytat:
właśnie sporo o tych skurczach czytałam, porozmawiam dziś z moją gin
porozmawiaj. jesli szyjka sie nie skraca i nie rozwiera i nie bolą to pewnie niegrozne BH
Stary 2015-10-26, 10:27   #353
wykalacka
Zadomowienie

Cytat:
No niestety, też się obejdziemy smakiem...

Cytat:

ja jak się dziś czujesz?
Ja mam nadzieję, że jak dochody podzielimy na 3 to jeszcze się może załapiemy

Po glukozie pojechałam do sklepu po rzeczy na obiad i tak mega słabo mi się przy kasie zrobiło, dobrze że do domu blisko w końcu śniadanie zjedzone
wykalacka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-10-26, 10:27   #354
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mordsith Pokaż wiadomość

Pewnie że przyjmiemy

Ojej skąd te bóle?? Może powinnaś skonsultować to ze swoim lekarzem?

No i to uważam za bezsensowne, wręcz niesprawiedliwe. Ktoś zarabiający najniższą krajową, który harował na to, by należało mu się macierzyńskie, dostanie praktycznie tyle samo, co ktoś, kto siedział na tyłku w domu (często z lenistwa, a nie braku perspektywy) i nie robił nic..
no ja od początku uważam,że bezsens, bo nieroby dostaną, w dodatku patolodży będzie się mnożyć dla 12 tys zł. na rok a potem dziecka porzucać itp...

mnie w ogóle wkur... temat socjalu. Bo też dajmy np. tych uchodźców-gdyby im zależało na ucieczce tylko przed wojną to siedliby na Węgrzech i cieszyli się,że żyją. Ale nieee, oni gnają tam, gdzie dostaną dobry socjal... ja w ogóle nie pochwalam tego co zachód robi w tym temacie...

Cytat:

ja jak się dziś czujesz?
a na becikowe nadal jest do 1922 netto na łebka w rodzinie?Czyli do 5700 na trzyosobową rodzinę?

Stary 2015-10-26, 10:28   #355
Lucy31
Zakorzenienie

Cytat:
Ja co prawda problemów nie mam. Od lat moje śniadanie to otręby. Ale bałam się właśnie tego zapachania i tak ze strachu zapobiegliwie popijam śliwki suszone zalane wrzątkiem na noc. Zjadam też te śliwki i jest gitara

Cytat:
uspokoiłaś mnie trochę
To dobrze Lekarz Cię też na pewno uspokoi
Stary 2015-10-26, 10:28   #356
figa84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agaczilla21 Pokaż wiadomość
Do becikowego

Akt urodzenia

Kopie dowodów osobistych rodziców

Zaświadczenie o gospodarstwie rolnym lub oświadczenie ze sie go nie posiada

Zaświadczenie o dochodach z US

Zaświadczenie o wysokości składki zdrowotnej z ZUS

Zaświadczenie od gina o byciu pod opieka najpóźniej od 10 tyg
czyli trzeeba się do us pofatygować?

Cytat:
robiłam poziom żelaza więc chyba żelazo a anemie stwierdzili po badaniach krwi krwinki czerwone 3,42, hemoglobina 10,3, hematokryt 30,6

---------- Dopisano o 10:42 ---------- Poprzedni post napisano o 10:39 ----------

mnie Pani ginekolog straszyła antybiotykami jeśli bym cały czas miała te ciała :/ dlatego ucieszyłam się że ich już nie ma
żelazo można mieć ok, ale magazyn żelaza czyli ferrytyne nok i wtedy też trzeba uzupełniać, dlatego pytałam.

Cytat:
uwielbiam takich, to PIS i mohery zioną nienawiścią, my nie !

Cytat:
Kaaasi dlatego ja czekam aż się połapią, że nie mogą dać każdemu od 2 dziecka tych 500zł i zrobią limit i tam Jak jakimś cudem chociaż raz ten 1k zobaczę, to wszystko odszczekam
figa84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-26, 10:30   #357
badzia987
Wtajemniczenie

Cytat:

Nie miałam objawów/problemu z hemoroidami.

Małgosia 06.10.2013 r.
badzia987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-26, 10:31   #358
esor
Mamusia Luty 2016

Cytat:
Juz napisalam wyzej wie cnie bede znow sie zalic Ale psychicznie czuje sie rewelacyjnie - zawsze to cos

Tez nic nie dostane. No chyba że mąż mi kupi bukiet kwaitkow czy cos, w ramach podziwu za trud porodowy ?
Nooooo ja nawet na bukiet kwiatów nie liczę W sumie kwiatów nie lubię Drogie to i umiera szybko. Wolalabym butelkę wina na czas kiedy już będzie można Albo dużą paczkę żelków

03.10.2015 żona

22.02.2016 Hania
19.04.2017 Agatka
Stary 2015-10-26, 10:31   #359
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
ja właśnie też mam na przedniej ścianie ruchy czuję od 19 tyg, teraz już wiem o których godzinach mogę się spodziewać kopniaków
ja w poprzedniej ciąży miałam na tylnej ścianie i czułam od 19 tc. I to takie delikatne smyrania A teraz w 19 tc to już mi sadziła mocne kopniaki

Cytat:

Mnie temat nie dotyczył, ale z tego co pamiętam pojawiały się u niektórych dziewczyn, z tym,że to po porodzie. Nie wiem czy sama ciąża ma znaczenie, tylko właśnie chyba parcie podczas porodu?

Cytat:
Ja mialam BH. POnoc zwieksza sie ich ilosc jak organizm odwodniony i zmecozny wiec jak lapia czesto to warto wypic 2 szklanki owdy i troche odpoczac jesli jest okazja.
Tyle ze BH nie powinny bolec.
W tej ciazy mam znacznie rzadziej ale mam.

---------- Dopisano o 11:24 ---------- Poprzedni post napisano o 11:24 ----------

Ja nie mialam, nic nie wiem na ten temat..
nie wiem czy wolałabym bezbolesne BH, czy moje obecne boleści. Tak czy siak, oba objawy mocno by mnie martwiły/martwią.

Stary 2015-10-26, 10:33   #360
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez figa84 Pokaż wiadomość
czyli trzeeba się do us pofatygować?

żelazo można mieć ok, ale magazyn żelaza czyli ferrytyne nok i wtedy też trzeba uzupełniać, dlatego pytałam.

uwielbiam takich, to PIS i mohery zioną nienawiścią, my nie !

Kaaasi dlatego ja czekam aż się połapią, że nie mogą dać każdemu od 2 dziecka tych 500zł i zrobią limit i tam Jak jakimś cudem chociaż raz ten 1k zobaczę, to wszystko odszczekam
Ja gdzies widzialam ze to od 3ciego dziecka ma byc juz ponoc - te 500zł. Ale to chyba narazie takie dumanie. Nie liczylabym na zbyt wiele

---------- Dopisano o 11:33 ---------- Poprzedni post napisano o 11:32 ----------

Cytat:
Nooooo ja nawet na bukiet kwiatów nie liczę W sumie kwiatów nie lubię Drogie to i umiera szybko. Wolalabym butelkę wina na czas kiedy już będzie można Albo dużą paczkę żelków
O nie, ja jestem winomaniakiem, bardzo by mnie kusilo i tylko by mi smutno bylo ze nie mozna juz wole kwiatki

---------- Dopisano o 11:33 ---------- Poprzedni post napisano o 11:33 ----------

Cytat:
ja w poprzedniej ciąży miałam na tylnej ścianie i czułam od 19 tc. I to takie delikatne smyrania A teraz w 19 tc to już mi sadziła mocne kopniaki

Mnie temat nie dotyczył, ale z tego co pamiętam pojawiały się u niektórych dziewczyn, z tym,że to po porodzie. Nie wiem czy sama ciąża ma znaczenie, tylko właśnie chyba parcie podczas porodu?

nie wiem czy wolałabym bezbolesne BH, czy moje obecne boleści. Tak czy siak, oba objawy mocno by mnie martwiły/martwią.
Mnie BH nie martwia. Ale juz to przerabialam, wiem ze nie ma sie czym martwic Wole BH niz rwe kulszowa
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości