|
|
#331 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Małe szanse na ciążę mamy, ale się nie poddamy!
Cytat:
|
|
|
#332 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#333 |
|
Zakorzenienie
|
Nic nie powtarzamy..
|
|
#334 |
|
Kocia mama
|
Dziewczyny zrobilam AMH wynik prawie 5. Ale mam wątpliwości co do badania nasienia, generalnie wszystko super 84 mln w ejakulacie, 65% żywych, ruchliwosc ponad normę ale wyszlo " upłynnienie mechaniczne" wiecie może o co chodzi? Poczytalam troche w necie i sprzeczne info znalazlam, albo ze trzeba po poleżeć i bedzie spoko albo ze tylko inseminacja.
|
|
#335 |
|
Konto usunięte
|
Czemu? W 1 poście pisałaś że za 3 mce powtórzycie
Edytowane przez 201604261006 Czas edycji: 2016-01-19 o 19:56 |
|
|
|
|
#336 | |
|
Zakorzenienie
|
Szczerze? To na dzień dzisiejszy ani ja ani tz nie mamy na to ochoty. Może nam się odmieni z czasem :-\
Dla nas to bez sensu. Wątpię że się poprawiło bo w ciąży nie jestem. A nawet jak sie poprawiło to też co z tego, jak w ciąży nie będę :-\ tak, ostatnio ze mnie pesymistka. ---------- Dopisano o 20:08 ---------- Poprzedni post napisano o 20:07 ---------- Cytat:
|
|
|
#337 |
|
Konto usunięte
|
Ale nie masz pewności że się nie poprawiło! To że w ciąży nie jesteś jeszcze nic nie znaczy. U niego mogło się poprawić !
|
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#338 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gosia, na którą dzis macie spotkanie w ośrodku adopcyjnym?
|
|
|
#339 |
|
Konto usunięte
|
No to macie wtedy szansę na ciąże. Za wcześnie się poddajesz
|
|
|
|
|
#340 |
|
Zakorzenienie
|
No to bez znaczenia czy będziemy znali wynik czy nie
jak mam być w ciąży to będę :-P
|
|
#341 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#342 |
|
Zakorzenienie
|
Ze mną na pewno wszystko ok. Chodzę do gina i za każdym razem słyszę że mam piękna szyjke macicy i że jestem okaz zdrowia ;-) a byłam już u kilku.
|
|
#343 |
|
Konto usunięte
|
Hormony ok? Nie ma 100% pewności że jest ok. I np mimo poprawy nasienia możesz nie zajść w ciąże bo coś.
U nas np myślałam że tylko ze mną jest nie tak, a się okazało że i z Tż. ---------- Dopisano o 16:03 ---------- Poprzedni post napisano o 16:03 ---------- Ja też mam piękną szyjkę macicy i co |
|
|
|
|
#344 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiesz cudów nie ma :-P nie bez powodu tyle par ma problem z plodnoscia. My już naprawdę dużo zrobiliśmy, wydaliśmy masę kasy. Taak, zawsze da się zrobić więcej ;-) Może i masz piękną szyjke tak jak ja, ale jak nasi tz mają uszkodzone plemniki (mój w 99%) to w ciąży nie będziemy. Chyba że zdarzy się cud
|
|
|
#346 |
|
Zakorzenienie
|
Ja niestety musze się zgodzić z Jeannee
![]() Wierzę, że wielu osobom cuda się zdarzają. Mi się cud nie zdarzy. A jeżeli juz ten cud będzie w stanie przemienić kilka plemników w kilkadziesiąt milionów, to będzie I w stanie poradzić sobie i z ewentualnymi małymi brakami w moim organiźmie :P A już poważniej: zgadzam się z Jeanne. Obydwie jesteśmy w sytuacji, że choćbyśmy nie wiem jak "podrasowywały" nasze organizmy, to z takimi parametrami nasienia nie zachodzi się naturalnie w ciążę. Jeżeli kilkakrotnie odstępstwach czasu zostało zrobione badanie nasienia, to samonic się nie naprawi. Nam pozostają jeszcze 2 czynniki, które musimy zweryfikować i wykluczyć: bakterie (TZ robi wymaz z cewki i posiew nasienia) i ewentualne wady genetyczne. Jeżeli wyjdzie to pierwsze, to można leczyć i wierzyć, że coś się zmieni. Jeżeli wyjdzie genetyka - definitywny koniec wszystkiego. Jeżeli obydwa wyjdą dobrze - robimy ivf. W moim przypadku zrobiłam wszsytkie podstawowe badania, cały panel hormonalny, regularnie owuluję, prowadzę kalendarzyk. Też na początku nie chciałam, ale w końcu uwierzyłam 4 z rzędu ginekologowi, że szukanie dziury w całym nie odczaruje rzeczywistości. Smutne, ale prawdziwe
You are so much stronger than you think Edytowane przez midusia86 Czas edycji: 2016-01-20 o 20:52 |
|
|
|
|
#347 |
|
Konto usunięte
|
Do ciązy wystarczy jeden plemnik
![]() ---------- Dopisano o 20:51 ---------- Poprzedni post napisano o 20:49 ---------- Ale oni robili RAZ. (tak zrozumiałam) Więc nawet nie jest to realistyczny wynik. |
|
|
|
|
#348 |
|
Zakorzenienie
|
No to chyba coś źle pokojarzyłam.
Lekarz potwierdzi u mężczyny niepłodność dopiero po min 3, robionych w odstępach czasu, badaniach nasienia. Jeżeli rzeczywiście robiliście seminogram tylko raz, to powtórka jest konieczna. Najlepiej jeszcze w innym laboratorium. Jedno badanie zmienia postać rzeczy! Jeanne, nie dokopię sięteraz, gdzie opisywałaś swoje wyniki, ale wy mieliście 100% uszkodzonych? Duża ilość? Robiliście genetyke? Przepraszam, że jeszcze raz dopytuje, ale czytuając ostatnimi czasy tyle o wszsytkim zaczynają mi się pewne informacje już powoli zlewać.
You are so much stronger than you think Edytowane przez midusia86 Czas edycji: 2016-01-20 o 21:09 |
|
|
|
|
#349 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Genetycznych nie robilismy. To z krwi? Jaki koszt? Cytat:
Mysza, my po prostu jesteśmy starsze, dłużej się staramy. Widzimy jak to wygląda i niestety ale takie są realia. Tak, to prawda, do ciąży wystarczy jeden plemnik. Lekarz też nam tak powiedział. I dodał że szansa na ten jeden plemnik jest mniejsza niż wygrana w totka. Wiem że Cię dołuje... przepraszam :-( ---------- Dopisano o 21:20 ---------- Poprzedni post napisano o 21:16 ---------- R Cytat:
Pisałam już że lekarze wykluczają nawet inseminacje. Za słabe wyniki. Tylko in vitro ale my nie chcemy. Genetycznych nie robiliśmy, w sumie to prawie nic nie wiem na ten temat. 99% uszkodzeń, dwukrotnie za mało plemników, połowa bez ruchu. Jak lekarz z nami gadał to nawet w oczy nam nie patrzył bo mu było głupio.
|
|
|
#350 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Androlog/ urolog nie chciał się zając tymi bakteriami/grzybami, że tak powiem, do skutku?Lekarz odniósł się do tego, jaki mogą one mieć wpływ na jakość nasienia? Kurde...... przecież to wygląda, jakby się było czego uchwycić...?! Tak, inseminację robi się przy min 10mln/1ml i pozostałych dobrych paramentrach. Inaczej jest to nie tyle niemożliwe, co o znikomych szansach i wtedy zaleca się ivf. Przy tak małym procencie plemników o prawidłowej budowie lekarz nie chciał się pokusić o walkę o większą ich całkowita ilość? TŻ dostał jakieś suplementy? Skoro piszesz "lekarze", to nawet nie pytam, czy konsultowaliście u kilku.... ![]() Badania genetyczne robi się w zestawie: kariotypy, AZF i CFTR. Koszt oczywiście spory 1200-1500. Traktuje sie je jako niezbędne przy ilości plemników <5mln/1ml. Może wykryć mutacje genetyczne, które zaburzają produkcję plemników, powiedzieć coś o ewentualnych szansach na wystąpienie wad genetycznych u dziecka oraz wykluczyć podwyższone ryzyko choroby nowotworowej. Jakbyś była zainteresowana, to podsylam kilka linkow, tam to latwo tłumaczą: https://www.klinikainvicta.pl/nie-mo...ka-genetyczna/ http://www.genesis.pl/akademia-wiedzy/pokaz/662 Mój TŻ ma tylko pojedyńcze plemniki. Wykluczone wszelakie niedrożności i nieprawidlowe poziomy hormonów. Wciąż jednak nie wiadomo, dlaczego plemniki nie są produkowane
You are so much stronger than you think Edytowane przez midusia86 Czas edycji: 2016-01-21 o 00:35 |
|
|
|
|
|
#351 |
|
Raczkowanie
|
Wiecie, co ja i tak wolałabym wiedzieć, że na ciążę nie mam szans i znać przyczynę, niż tak jak my wszystko super a i tak kupa. Co do plemników ja za bardzo nie pomogę, ale u nas pierwsze badanie męża też wyszło marnie i myśleliśmy, że znamy przyczynę, ale później (dokładnie rok to trwało) mąż odstawił alkohol, zmieniliśmy dietę, zaczął biegać, jadł suplementy dla sportowców i następne badanie wyszło idealnie z resztą każde następne też.
No ale co do wizyty w ośrodku, wiadomości o wiele lepsze niż u Jeannee . Na kurs powinniśmy się załapać jeszcze na jesień tego roku, pani mówiła, że czeka się max rok. Na dziecko różnie zależy jakie para ma wymagania ale mówiła, że też robią wszystko żeby w ciągu roku od zakończenia kursu dziecko było w rodzinie. No to postanowiliśmy, że składamy dokumenty, mamy już założoną kartę, jakieś oświadczenia i czekamy teraz na telefon.
|
|
|
|
|
#352 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tz był u kilku urologow. Napiszę co mu powiedzieli1. Nadzerka i antybiotyk 2. Grzybica i mascie 3. Ja się tym nie zajmuje (wtf?) 4. Pan się musi obrzeżac 5. Pan ma na pewno hiv i stąd te problemy 6. Przepisal testosteron choc jak tz robił badania to mial w normie 6. Sugerował że to przeze mnie, że go zdradzam 7. Specjalnie pojechaliśmy 200km w jedną stronę i wzięliśmy wolne w pracy.. lekarz zlecił badania i w sumie nic nie wyszlo 8. Ten ostatni urlog przepisał mascie. I takich mamy konowalow w Polsce. Zaznaczam że wszystkie wizyty były prywatnie. Ogólnie robiliśmy większość badań na własną rękę. Za każdym razem jak mial usg robione to wychodzi że jedno.jądro ma za małe i nic sie nie da z tym zrobić. Tz dostał suplementy ale od razu lekarze zaznaczaja że to nic nie da, ale oczywiście można brać, bo cuda się zdarzają. Dzięki za linki, poczytam. ---------- Dopisano o 09:18 ---------- Poprzedni post napisano o 09:12 ---------- Cytat:
Myślę żeby powysylac maile do innych ośrodków z pytaniem jak.długo się czeka na kurs. Myślisz że warto? Mój tz alkoholu nie pije. Czasem jakieś piwo czy winko ![]() Jemy zdrowo, bez tłuszczu, dużo warzyw i owoców.. słodycze też ograniczamy, naprawdę dbamy o.dietę. Suplementy tz bierze. Ruchu ma.dużo w pracy, pracuje fIzycznie i choć to jego firma to.cały czas na nogach jest.
|
|
|
#353 |
|
Zakorzenienie
|
Jeannee, ja pierdziuuuuuu..... Wy chyba na samych popaprańców trafialiscie....
Ręce załamać.... A któryś z urologów miał dodatkowa specjalizacje andrologiczna? U nas jednak androlog doszedł o wiele dalej, niż urolog. Urolog raczej nie ogarnie chociażby hormonów i nie zdziwię sie, jakby seminogramu nie umiał zinterpretować.... A z której części PL jestes?
|
|
#354 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Napiszę Ci na priv skąd jesteśmy
|
|
|
#355 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przyznam ci racje. Pomijając same koszty diagnostyki, gdzie nie mając se gdzie zaczepić bada sie wszystko i każde badanie kosztuje masę kasy. Taka niewiedza i bezsilność jest jeszcze gorsza, mi z pewnością byłoby dużo trudniej psychicznie sobie z tym poradzić... Z każdym cyklem liczysz na to, ze może jednak sie odmieni. Smutno sie tu zrobiło.... Jak licytacja, która z nas ma gorzej :p Ale cieszę sie, Żr sytuacja z adopcja lepiej u ciebie wyglada czyli teraz zbieracie jeszcze jakaś dokumentacje i czekacie jesień?---------- Dopisano o 09:40 ---------- Poprzedni post napisano o 09:38 ---------- Cytat:
Napisz proszę. Może trzeba, żeby spojrzał na was nie pierwszy lepszy urolog, ale ktoś, ktoś sie problemami niepłodności zajmuje na co dzień?
|
|
|
#356 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłałam pw
|
|
|
#357 |
|
Raczkowanie
|
Midusia dokładnie, teraz czekanie na jesień a dokumenty będziemy zbierać przed samym kursem, bo one mają jakąś datę ważności i za wcześnie nie ma co szaleć.
Jeannee pani nam mówiła, że każdy ośrodek ma swoje wymagania u nas nic nie mówiła o wywiadach w pracy czy z sąsiadami. Zaświadczenie z pracy będzie potrzebne dopiero do sądu czyli jak już będzie pewność, że masz dziecko. A tak swoją drogą Jeannee to trafiliście na cudownych "specjalistów" najbardziej mi się podoba, że zdradzasz męża . Nie wiem czy się śmiać czy płakać. Licytować się która ma gorzej nie ma sensu, wszystkie mamy ten sam problem i to samo marzenie. Ja wierzę, że taką czy inną drogą w końcu się uda i zostaniemy mamami, ważne że są takie fora i możemy sobie razem pomarudzić i wspierać się, bo kto nas lepiej zrozumie?
|
|
|
|
|
#358 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Odpisze, jak tylko dotrę do domu ![]() ---------- Dopisano o 10:25 ---------- Poprzedni post napisano o 10:19 ---------- Ja dzielnie czekam, aż któraś z nas wreszcie odczaruje ten wątek
|
|
|
#359 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nam Pani powiedziała że dokumenty trzeba złożyć jak najszybciej. Jak nie będzie dokumentów to nie można zacząć 1,5 rocznego oczekiwania na kurs. U nas zaświadczenie z pracy to konieczność. Po zapisach jest wywiad z rodziną i sąsiadami. Jeszcze przed rozpoczęciem kursu. No dokładnie, tacy są lekarze... A ten wątek chce żeby był pozytywny ![]() ---------- Dopisano o 10:32 ---------- Poprzedni post napisano o 10:31 ---------- Cytat:
![]() Odczarować go mogą tylko dwie kreseczki :-D
|
|
|
#360 | |
|
Konto usunięte
|
I nic kompletnie się nie zmieniło?
Nawet po suplementach? A czy w ogóle jest szansa żebyście się kiedykolwiek dowiedzieli czemu? Cytat:
O! To o wiele szybciej niż u Jeannee Powodzenia ![]() Jeannee może podzwońcie do innych ośrodków, może gdzieś będzie krótszy ten proces? |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:47.

Powodzenia