|
|
#331 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Kwietniowe mamusie 2016 <3 - część III
Dzięki Laski
*** też dostalam skierowanie na glukozę bleee
|
#332 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#333 |
|
Raczkowanie
|
Podziwiam te dziewczyny które chcą jechać na pieluchach wielo.
SZACUN dla Was. Ja miałam 80 szt. przy pierwszym dziecku,pieluszkowałam,cz yli przy kazdym przebraniu 3 pieluchy i cały czas mokre i brudne pieluchy do prania a do tego ubranka. Trwało to któryś tydzień i basta i koniec Pózniej do roku pampry a przy drugim dziecku tylko pampry i teraz tak samo,za wygodna jestem a poza tym szkoda mi czasu na papranie sie z tym wszystkim ![]() GOSIACZEK chyba jakiś wirus panuje bo mój młody od wczoraj gorączka i coś na gardło zaczyna narzekać....
|
#334 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#335 |
|
Zakorzenienie
|
Dodaję zdjęcie mojego brzucha z 21 tygodnia, strój po domowemu, bo jeszcze nie wolno mi chodzić
|
|
|
|
#336 | ||
|
Zakorzenienie
|
To dla Mamusiek z bliźniakami pod serduszkiem hihi
https://www.facebook.com/CuoiTetRun8...8815254476828/ ---------- Dopisano o 19:12 ---------- Poprzedni post napisano o 19:09 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:12 ---------- Poprzedni post napisano o 19:12 ---------- Cytat:
|
|
|
#337 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:28 ---------- Poprzedni post napisano o 19:25 ---------- dobry wynik |
|
|
|
|
#338 |
|
Rozeznanie
|
Szkoda, że mój tż kokosu nie lubi bo bym sobie zjadła te rafaello. A będę mieć wyrzuty sumienia jak zjem całą porcję
Za to robiłam dzisiaj naleśniki z domowym dżemem porzeczkowym ![]() A propos kupy to wlazłam wczoraj w końską Jakaś ślepa chyba jestem
|
#339 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#340 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#341 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
OO piękny i juz całkiem spory ![]() Cytat:
W ogóle dzieciaki mega sprytne
|
|
#342 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
PILKA DO CWICZEN
ktora to ma w domu? bo nie pamietam dzis mielismy prawie cale zajecia na pilce (bożżż uwielbiam ćwiczenia na niej )Jak coś to mogę potem opisać te ćwiczenia póki pamietam ![]() W ogóle nie bijcie ale zrobiłam coś głupiego uch... Poszłam do kaufa i zrobiłam zakupy - troszkę za ciężkie zakupy. No ale jak już zrobiłam to jakoś je dotachalam do domu. I teraz zjadłam mega za☠☠☠jaszcze kanapeczki (chyba sobie dorobie zaraz) i leże bo brzuch mnie boli taki twardy eh. jak szlam juz czulam ze sie spina. a czeka mnie salatka do zrobienia (po to polazlam zreszta do kaufa heh) No nic, zrobie jak chwile przeleże to. Cytat:
Chodzę koło limanowskiego na FIT MAMA zajęcia, a takie o spokojne w miare choć pytałam dziewczyn, czy były gdzieś indziej i podobno tu się idzie zmęczyć najbardziej ![]() Ale od nast tyg będę na L4 i idę na joge dla kobiet w ciąży by sobie potem w domu trenować to samo i na osiedlu mam pilates dla kobiet w ciąży to też się wybiore. Bo te zajęcia są rano wiec teraz jak pracowałam to nie było opcji. Cytat:
Cytat:
![]() mój mąż nie lubi masować, więc mu juz oznajmiłam, że jak mnie zaczną plecy boleć to ma mi wykupić masaż hehe ![]() ![]() A co do słodyczy - mam to samo!! tak mnie ciągnie do ciast i słodkiego, że oszaleć idzie. NIgdy tak nie miałam! staram się to kontrolować ale no ... ciężko Tylko dzis zjadłam po śniadaniu kawałek szarlotki, w pracy kawałek (duzy) piernika, jajko niespodziankę.... Codzienie coś! Cytat:
Kupiłam w kaufie mleko kokosowe to o którym pisałyście i będę robić!! nie wiem kiedy hehhe ale będę ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
no jakoś tak w kazdym razie Cytat:
śliczny brzuszeczek Mistrz bujałaś w obłokach ??ZGUBIŁAM CZAPKĘ W TRAMWAJU ![]() ![]() jutro zadzwonie do MPK może znajdę ją a jak mi jakiś bezdomny zakosi? i będę przejeżdżała przez planty i zobacze takiego w mojej pięknej czapce z pomponem ![]() haha no dobra wyobraźnia mi dobrze działa hehhee
|
|
|
#343 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#344 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale co tam, na pewno nie bede sobie psuc mojego superowego humorku przez taka ☠☠☠☠☠☠☠e ![]()
|
|
|
#345 |
|
Rozeznanie
|
wlazłam bo nie patrzyłam pod nogi
byłam na zakupach a tu mi siostra dzwoni, że czeka z mamą i babcią pod drzwiami, więc myk do domu, pcham wózek a tu mi tak nagle jakoś miękko się zrobiło ![]() ja miałam taką piłkę do ćwiczeń, ale kot mi ją przebił pazurem muszę nową kupić bo fajnie się na niej siedziało i przyznam, że mój tż syna na niej usypiał bo skakał z nim jak był w rożek zawinięty, oczywiście z umiarem, ale działało zawsze
|
#346 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#347 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja już po ćwiczeniach z neta na kręgosłup szyjny,robiłam z synkiem,ale szybko mu się znudziło. Mąż poleciał do apteki po amol, najpierw mi rozmasował kark i barki olejkiem do masażu z cynamonem i czarnym pieprzem,co rozgrzało mięśnie, potem wmasował amol a ja myk w ciepły szalik synka i się grzeję, zobaczymy jak jutro będzie. Co do słodyczy ja dziś wciągnęłam 2 princessy zebry i kilka cukierków melisowych,nie zebym się denerwowala,ale takie miałam w torebce a do słodkiego ciągnęło. Może znajdziesz tę czapkę w MZK,fajnie by było,chociaż znając realia polskie to już pewnie ktoś w niej śmiga
|
|
|
|
|
#348 |
|
Zadomowienie
|
Jeśli chodzi o słodycze to ja mam mnie na mentosy. .. i te słodkie i mietowe. oczywiscie dziś pochłonęła 2 paczki, wcziraj tylko jedną ale czas przestać bo juz żeby bolą :-P
|
#349 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
mi powoli wraca apetyt na słodkie, najbardziej wieczorem, ale wczoraj teściowa upiekła sernik na czekoladowym spodzie i dzisiaj dała rano do kawy. Pierwszy raz od początku ciąży miałam apetyt na ciasto, nałożyłam sobie kawałek na talerzyk i przyszła do mnie chrześniaczka. umościła się na kolanach i pochłonęła prawie wszystko. To sobie włożyłam jeszcze pół kawałka, a ta mała czerepa wciągnęła i to. Straciłam apetyt, napatrzyłam się jak mała zajada |
|
|
|
|
#350 | ||||
|
Zadomowienie
|
Ineso-dzieki za namiary na sklepy
![]() Cytat:
Cytat:
Gratulacje ![]() A Hb taka w ciąży to norma. Cytat:
![]() Szkarlatyną, mimo obiegowej opinii, dosć ciężko sie zarazić. No ale zaczyna sie gorączką, więc oby nie to. Cytat:
Homocysteina to samo zło i bardzo dobrze robisz Tez mam okropny apetyt na słodkie. Mój kalendarz adwentowy juz jest prawie cały pootwierany ![]() Polinezyjka- szkoda czapki, ale to tylko czapka. Co do piłki- w poprzedniej ciązy miałam długo skurcze przepowiadające i zawsze sobie na niej w nocy skakałam, żeby mi przeszły. Baaaardzo pomagało.
|
|
#351 |
|
Raczkowanie
|
Polinezyjka ja bym była zachwycona jakbym jakiegoś bezdomnego zobaczyła w swojej czapce na mieście
Ja mam piłkę, zamierzam na niej ćwiczyć jak juz będę mogła robić coś więcej niż leżenie i siedzenie. Powiem Wam, że już mam dosyć. Bolą mnie plecy od ciągłego leżenia, już nie wiem jak się układać. Jeszcze te 3 dni musze przelezec żeby nie było żadnych powikłań. Jeszcze TZ ciągle nie ma i siedzę sama... Dobrze ze do tej teściowej mogę się odezwać w ciągu dnia. Chciałabym pojechać do rodziców na trochę ale ani nie mogę teraz, ani za bardzo nie mogę stąd wyjechać bo ciągle coś mnie trzyma tutaj. |
|
|
|
#352 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#353 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#354 |
|
Rozeznanie
|
Słodkie
Ani mi nie mówcie... Codziennie grzeszę, a to ciasteczka, a to pączek, a to czekolada, słodkie jogurty, ciasta, drożdżówki, a po ciastko z wiśniami potrafię specjalnie do Lidla jechać ... Długo by wymieniać ![]() Ale z drugiej strony... Kiedy jak nie teraz? To wyjątkowy czas ![]() Glukoza U mnie można było mieć cytrynę i to był moj ratunek, bo mniej mdliło
|
|
#355 | |
|
Winter is coming
|
Cytat:
takiego czerwonego wytrawnego oooo jak mi się chce w ogóle mam dzisiaj jakiś taki kryzys, nawet pisać mi się nie chce, chociaż was czytam. Jakaś taka duża się czuję i upośledzona :/ na słodkie też mam ochotę całą ciążę. Za dużo nie jem, ale jednak...
Edytowane przez velika Czas edycji: 2015-12-08 o 20:49 |
|
|
|
|
#356 | |||||
|
Matka Smoka
|
Cytat:
Cytat:
Z takich oszukanych słodyczy do tej pory udało mi się wytropić jeden przepis, w którym daję sobie ręce uciąć nikt nie rozpozna, że nie ma mąki a jest ciecierzyca. Ciasto jest po prostu obłędne Link: http://www.jadlonomia.com/2015/02/be...ecierzycy.html Tylko ja daję jajko, mniej masła orzechowego (i tak czuć) i dodaję trochę mleka kokosowego - tak do wyrobienia konsystencji. Robiłam też brownie z jaglanej. Lepsze było drugiego dnia, no i je mocno podrasowałam polewą - masą kajmakową z puszki ze stopioną gorzką czekoladą Przepis tu: http://www.mojewypieki.com/post/brow...rzechami-pekan Robiłam bez orzechów, za to trochę posiekanej czekolady do środka dałam, zamiast cukru - syrop z agawy i przez to, że zbyt płynne było, to zagęściłam zmielonym siemieniem lnianym.Cytat:
W Polsce wiedza o tej mutacji jest nikła, ale trochę poczytałam na stronach zagranicznych. Którego genu masz? I jakie jeszcze inne zalecenia w związku z tym?Cytat:
Cytat:
Słyszałam o wielu zajęciach, które wbrew nazwie wcale dla ciążówek nie są. Wg mnie nawet pilates, jeśli prowadzony prawie normalnie, dla kogoś kto nie ćwiczył albo ćwiczył mało wcześniej to już zbyt niebezpieczne. Przecież tam napina się brzuch, a my powinnyśmy jak najwięcej go relaksować. Na jodze bardzo u mnie pilnują, żebym miała rozluźniony brzuch. |
|||||
|
|
|
#357 |
|
Zadomowienie
|
Ale dzis macie tempo! Ja od rana zalatana, teraz dogorywam na kanapie i czekam az mi sie pyrki do obiadu ugotuja... Jak zwykle obiad w porze kolacyjnej u nas
jestem ostatnio taka zmeczona ze to koniec. Nie wiem czy to od ciazy czy po prostu za duzo mam na glowie ![]() Wszystkie macie sliczne i malutkie brzuszki slodkie Tez codziennie cos jem
|
#358 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
) ja przez kilka ostatnich dni dala ym sie za ic za cole i pilam codziennie, no tak mi sie chcialo, ze musialam a wczoraj dla odmiany rzucilam sie na kasze gryczana.Co do aktywnosci - uwierzycie, ze ja wstalam tak na dobre dopiero 2 godziny temu? Przespalam cala noc i praktyczńie caly dzien. Wstalam podczas dnia na sniadanie, leki, spacer z psem i wizaz. I ze trzy drzemki podczas dnia. O 19 nareszcie wstalam, posprzatalam i wstawilam obiad, ktory za chwile bedziemy jesc, a teraz pije przedpopoludniowa kawe:P |
|
|
|
|
#359 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Mąż przyszedł i zrobił ze mną sałatkę <3 uwielbiam Go
Każe mi iść pod prysznic i do łóżka i chyba go posłucham dawno taka padnięta nie byłam hihi.Cytat:
racja padłabym ze smiechu w tramwaju widząc moja czape na bezdomnym hehheheOj biedna Cytat:
Ale mnie odepchnęło od każdego alkoholu Cytat:
![]() Ja przed ciążą też tak kombinowałam z różńościami, raz nawet zrobiłam pizze z kalafiora hahahha (w sensie ciasto).Ale było OCHYDNE Musiało mi coś nie wyjść bo komentarze miało świetne. A na joge do fizjomy pójdę, wcześniej chodziłam do Katarzyny Pilorz ale tam nie ma takich hm spokojniejszych zajęć. Pójdę zobaczyć, teraz tam gdzie jestem bardzo pilnują by brzuch był luźny dlatego masz rację, jak wyczuję, że tam tak nie jest to nie przyjdę więcej. ---------- Dopisano o 21:02 ---------- Poprzedni post napisano o 21:00 ---------- Cytat:
Jestes dobra! To ladnie leniwy dzien mialas i dobrze! Relaks najwazniejszy
|
|
|
#360 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---brzuchy--- specjalnie kompa odpalilam, zeby obejrzec fotki, ktore od wczoraj nawrzucalyscie... z nadzieja, ze znajde sobie rowna... i... no nic to, poczekam chyba jeszcze pare miesiecy, moze ktora mnie dogoni
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:30.

*** też dostalam skierowanie na glukozę bleee

że też ludzie nie sprzątają po swoich pupilach.

Przepis tu: