Kwietniowe mamusie 2016 <3 - część III - Strona 12 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-12-08, 18:36   #331
kajaja
Zadomowienie

Dot.: Kwietniowe mamusie 2016 <3 - część III

Dzięki Laski *** też dostalam skierowanie na glukozę bleee
30.03.2016 Antek Fabian
kajaja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-08, 18:46   #332
GGI
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AsiaPo Pokaż wiadomość
Lucy w poprzednim, moim ukochanym mieszkanku miałam identyczny układ przedpokoju i nawet ten sam dywan Piękne wspomnienia we mnie wzbudziłaś
A brzusio masz taki zgrabniutki, że aż zazdroszczę
Mama mnie dziś zapytała (bo wysłałam jej mmsem swoją fotę), czy przypadkiem nie noszę dwójki pod sercem

Patrycja: Dlatego ja jeżdżę samochodem tylko z musu... Też jak widzę wózki to tracę kontrolę nad rzeczywistością :-P A poza tym się boję, bo wszędzie widzę zagrożenie
Jak Mąż prowadzi to się śmieje, że niedługo dziury w podłodze zrobię, tak często "za niego" hamuję
Dobrze, że Wam się nic nie stało - samochód rzecz nabyta, wyklepie się

Zachęciłyście mnie tym Rafaello do zrobienia czegoś słodkiego. Ja raczej z tych, co jak słyszą słowa: "zdrowe", "wegańskie", "bezglutenowe" i "nawet nie poczujesz różnicy" (tia, między czekoladą a rodzynką? no błagam!), więc ukręciłam ciasto 3bita
A skoro już się pofatygowałam do sklepu to trzasnęłam jeszcze zupę ogórkową, więc mam z głowy obiad na dziś i jutro Potem Mąż ma dwa dni wolnego, więc pewnie coś ugotuje

Polinezyjka: Ty to znasz historie :O Babsztyl w SH bezczelny! To się w głowie nie mieści!!!
Apropo diety bezglutenowej to naprawdę można jeść i nie zauważyć różnicy. Ja jestem na tej diecie oczywiście nie destrykcyjnej ale staram się i robiłam 3-bita bez gluta wszyscy się zachwycali.
Stary 2015-12-08, 19:08   #333
NieIdealna82
Raczkowanie

Podziwiam te dziewczyny które chcą jechać na pieluchach wielo.

SZACUN dla Was.

Ja miałam 80 szt. przy pierwszym dziecku,pieluszkowałam,cz yli przy kazdym przebraniu 3 pieluchy i cały czas mokre i brudne pieluchy do prania a do tego ubranka.

Trwało to któryś tydzień i basta i koniec

Pózniej do roku pampry a przy drugim dziecku tylko pampry i teraz tak samo,za wygodna jestem a poza tym szkoda mi czasu na papranie sie z tym wszystkim

GOSIACZEK chyba jakiś wirus panuje bo mój młody od wczoraj gorączka i coś na gardło zaczyna narzekać....
NieIdealna82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-08, 19:08   #334
gosiaczek071
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez GGI Pokaż wiadomość
Apropo diety bezglutenowej to naprawdę można jeść i nie zauważyć różnicy. Ja jestem na tej diecie oczywiście nie destrykcyjnej ale staram się i robiłam 3-bita bez gluta wszyscy się zachwycali.
A czemu jesteś na bezglutenowej? Masz wskazania, czy uległaś modzie? Nie pytam złośliwie zeby nie było.
gosiaczek071 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-08, 19:09   #335
lulka19
Zakorzenienie

Dodaję zdjęcie mojego brzucha z 21 tygodnia, strój po domowemu, bo jeszcze nie wolno mi chodzić
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P1050223.JPG (103,3 KB, 57 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1050224.JPG (93,0 KB, 35 załadowań)
lulka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-08, 19:12   #336
GGI
Zakorzenienie

To dla Mamusiek z bliźniakami pod serduszkiem hihi
https://www.facebook.com/CuoiTetRun8...8815254476828/

---------- Dopisano o 19:12 ---------- Poprzedni post napisano o 19:09 ----------

Cytat:
Napisane przez gosiaczek071 Pokaż wiadomość
A czemu jesteś na bezglutenowej? Masz wskazania, czy uległaś modzie? Nie pytam złośliwie zeby nie było.
Mam mutację genu MTHFR zalecenie lekarza przez 3 miechy pierwsze ciąży bluta ani grama, a później zadecydowałam że nie wracam bo zaczne strasznie tyć i tak dalej staram się nie jeść owszem czasami sobie pozwole na kromkę chleba bo jego czasami brak ale tak ogólnie nie

---------- Dopisano o 19:12 ---------- Poprzedni post napisano o 19:12 ----------

Cytat:
Napisane przez lulka19 Pokaż wiadomość
Dodaję zdjęcie mojego brzucha z 21 tygodnia, strój po domowemu, bo jeszcze nie wolno mi chodzić
no cudny
Stary 2015-12-08, 19:28   #337
salud
Zadomowienie

Cytat:
ja nie mam wyyjscia, niestety-stety. Mam dwojke dzieci i sila rzeczy MUSZE miec sile robic to wsyztsko, no bo kto zrobi... ale w sumie sie ciesze, ze czuje sie na tyle dobrze, by funkcjonowac, mimosporych utrudnien. Corka niestety ma goraczke... i nie wiem jak ta szkarlatyna sie objawia, musze poczytac.

---------- Dopisano o 17:43 ---------- Poprzedni post napisano o 17:42 ----------
To jest angina z reakcją toksyczną na paciorkowca co objawia się wysypką. Gorączka,gardło aginowe,język "malinowy", czerwone policzki, wolny od wysypki jest ten trójkat pod nosem poniżej fałdów policzkowo nosowych,drobna wysypka na skorze ciała,albo taka jakby szorstka skóra, potem może być luszczenie skóry na dłoniach i podeszwach stóp!

---------- Dopisano o 19:28 ---------- Poprzedni post napisano o 19:25 ----------

Cytat:
prawie 8 i 5 lat. Kurcze jakie byly te normy cukrzycy?
j ja mam taki wynik

Glukoza na czczo 72,0 mg/dl
Glukoza po 1 godz. 140,4 mg/dl
Glukoza po 2 godz. 119,5 mg/dl

to dobre?
dobry wynik
salud jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-08, 19:29   #338
annihilate
Rozeznanie

Szkoda, że mój tż kokosu nie lubi bo bym sobie zjadła te rafaello. A będę mieć wyrzuty sumienia jak zjem całą porcję Za to robiłam dzisiaj naleśniki z domowym dżemem porzeczkowym

A propos kupy to wlazłam wczoraj w końską Jakaś ślepa chyba jestem

PIOTR 08.04.2016
annihilate jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-08, 19:31   #339
salud
Zadomowienie

Cytat:
super brzusio
Stary 2015-12-08, 19:32   #340
GGI
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez annihilate Pokaż wiadomość
Szkoda, że mój tż kokosu nie lubi bo bym sobie zjadła te rafaello. A będę mieć wyrzuty sumienia jak zjem całą porcję Za to robiłam dzisiaj naleśniki z domowym dżemem porzeczkowym

: hahaha: dobrze ze już zima a nie lato bo by ci między paluchy wlazło jakbyś w japonkach szła
Stary 2015-12-08, 19:41   #341
beth007
Zadomowienie

Cytat:

OO piękny i juz całkiem spory

Cytat:
To dla Mamusiek z bliźniakami pod serduszkiem hihi
https://www.facebook.com/CuoiTetRun8...8815254476828/

---------- Dopisano o 19:12 ---------- Poprzedni post napisano o 19:09 ----------

Już się nie mogę doczekać
W ogóle dzieciaki mega sprytne

beth007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-08, 19:54   #342
Polinezyjka
Zakorzenienie

PILKA DO CWICZEN
ktora to ma w domu? bo nie pamietam
dzis mielismy prawie cale zajecia na pilce (bożżż uwielbiam ćwiczenia na niej )
Jak coś to mogę potem opisać te ćwiczenia póki pamietam

W ogóle nie bijcie ale zrobiłam coś głupiego uch...
Poszłam do kaufa i zrobiłam zakupy - troszkę za ciężkie zakupy. No ale jak już zrobiłam to jakoś je dotachalam do domu.
I teraz zjadłam mega za☠☠☠jaszcze kanapeczki (chyba sobie dorobie zaraz) i leże bo brzuch mnie boli taki twardy eh. jak szlam juz czulam ze sie spina.
a czeka mnie salatka do zrobienia (po to polazlam zreszta do kaufa heh)
No nic, zrobie jak chwile przeleże to.

Cytat:
Napisane przez Ineso Pokaż wiadomość
polinezyjka - widzisz, może u nas te kradzieże nie aż tak nagminne. Ale ja też często daję do kosza i torbę i kurtkę - dziś mnie coś tknęło, bo strasznie ciasny ten sh i dużo ludzi i postanowiłam się przemęczyć - i potem westchnęłam z ulgą, że większych strat nie było?
Ty chodzisz na pilates dla ciężarnych?
Uch dobrze zrobiłaś!
Chodzę koło limanowskiego na FIT MAMA zajęcia, a takie o spokojne w miare choć pytałam dziewczyn, czy były gdzieś indziej i podobno tu się idzie zmęczyć najbardziej
Ale od nast tyg będę na L4 i idę na joge dla kobiet w ciąży by sobie potem w domu trenować to samo
i na osiedlu mam pilates dla kobiet w ciąży to też się wybiore. Bo te zajęcia są rano wiec teraz jak pracowałam to nie było opcji.

Cytat:
Napisane przez danika Pokaż wiadomość
muszę się pochwalić bo normalnie cieżar ze mnie spadł NIE MAM CUKRZYCY nawet nie wiecie jak się cieszę bo mimo dobrych pomiarów z glukometru stresowałam sie...
za to morfologia spadła, hemoglobina 11,7
Superowo!!! piekniutko ze nie masz

Cytat:
Napisane przez salud Pokaż wiadomość
Kręgoslup szyjny mi nawala od 3 dni i ciągnie do lewego barku,mam ograniczoną ruchomość. Próbuję rozmasować, wygodnie spać ale efekt słaby. Szkoda,że nie można wziąć nic na rozluźnienie mięśni ani p/zapalnego. Poproszę męża o masażyk,może będzie lepiej i poszukam ćwiczeń na ten odcinek.
Witaj w klubie,na śledziu co prawda sie jeszcze nie poślizgnęłam,ale kupę dzis zaliczyłamże też ludzie nie sprzątają po swoich pupilach.
Piękna fotka i super zakupy!

---------- Dopisano o 16:58 ---------- Poprzedni post napisano o 16:53 ----------

Masakra,muszę iść na odwyk,tak mnie ciągnie do słodyczy w tej ciąży ,że nie mogę tego opanować. Będę mieć ze 20 kg do przodu jak nic
Mam ochotę tez na lampkę wina,albo grzańca i tu sobie umiem odmówic,ze względu na szkodliwość dla dzidzi,a ze słodyczami sobie nie przemówię.W ogóle coś bym ciągle jadla,dojadam owocami,ale to też cukier
Może jakiś masażyk dla kobiet w ciąży? W krk jest tego pełno
mój mąż nie lubi masować, więc mu juz oznajmiłam, że jak mnie zaczną plecy boleć to ma mi wykupić masaż hehe
A co do słodyczy - mam to samo!! tak mnie ciągnie do ciast i słodkiego, że oszaleć idzie. NIgdy tak nie miałam! staram się to kontrolować ale no ... ciężko
Tylko dzis zjadłam po śniadaniu kawałek szarlotki, w pracy kawałek (duzy) piernika, jajko niespodziankę....
Codzienie coś!

Cytat:
Napisane przez madzia2409 Pokaż wiadomość
Dziewczyny tak na szybko zdjęcie Raffaello. Te które nie robiły, polecam. Mówi to najwiekszy sceptyk względem kaszy jaglanej. Mój mąż nie umiał się powstrzymać, a i Ja ledwo trzymam się z daleka od lodówki... .
Uaaaaaaaaaaaa!!!!!!! pięnie wygladają!
Kupiłam w kaufie mleko kokosowe to o którym pisałyście i będę robić!! nie wiem kiedy hehhe ale będę

Cytat:
mój nowy sposób do wypróbowania przy kłótni z mężem

http://www.damsko.pl/30493/Jezeli_kl...hlopakiem.html
rewelacja hehahh
Cytat:
Polinezyjka: Ty to znasz historie :O Babsztyl w SH bezczelny! To się w głowie nie mieści!!!
To dziewczyna z wrześniówek albo październikówek pisała no jakoś tak w kazdym razie

Cytat:
uuuuu la la
śliczny brzuszeczek
Cytat:
Mistrz bujałaś w obłokach ??

ZGUBIŁAM CZAPKĘ W TRAMWAJU
jutro zadzwonie do MPK może znajdę ją
a jak mi jakiś bezdomny zakosi? i będę przejeżdżała przez planty i zobacze takiego w mojej pięknej czapce z pomponem
haha no dobra wyobraźnia mi dobrze działa hehhee
21 tc córeczka
Polinezyjka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-08, 20:05   #343
GGI
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Polinezyjka Pokaż wiadomość

a jak mi jakiś bezdomny zakosi? i będę przejeżdżała przez planty i zobacze takiego w mojej pięknej czapce z pomponem
Ja też wiecznie gubiłam czapki i szaliki teraz mam manie odrazu pakowania do torebki dlatego nosze takie wory jak św. Mikołaj
Stary 2015-12-08, 20:11   #344
Polinezyjka
Zakorzenienie

Cytat:
Ja też wiecznie gubiłam czapki i szaliki teraz mam manie odrazu pakowania do torebki dlatego nosze takie wory jak św. Mikołaj
No ja mam taki worek wielki na zakupy, który zawsz enosze i tam zawsze wkladam sszalik i czapke jak wsiadam do tram. Ale tym razem chyba polozylam na kolanie i chyba mi spadla. No nie jestem na 100 % pewna, przy wysiadaniu szukalam jej i popatrzylam na siedzenie ale nic nei lezalo, nie widzialam co bylo pod siedzeniem, ale wysiadlam myslac ze moze mam w kieszeni lub jakos pod kurtka. No i dupka .

Ale co tam, na pewno nie bede sobie psuc mojego superowego humorku przez taka ☠☠☠☠☠☠☠e
21 tc córeczka
Stary 2015-12-08, 20:14   #345
annihilate
Rozeznanie

wlazłam bo nie patrzyłam pod nogi byłam na zakupach a tu mi siostra dzwoni, że czeka z mamą i babcią pod drzwiami, więc myk do domu, pcham wózek a tu mi tak nagle jakoś miękko się zrobiło na szczęście za bardzo butów nie uwaliłam

ja miałam taką piłkę do ćwiczeń, ale kot mi ją przebił pazurem muszę nową kupić bo fajnie się na niej siedziało i przyznam, że mój tż syna na niej usypiał bo skakał z nim jak był w rożek zawinięty, oczywiście z umiarem, ale działało zawsze także polecam

PIOTR 08.04.2016
annihilate jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-08, 20:15   #346
GGI
Zakorzenienie

Cytat:
No ja mam taki worek wielki na zakupy, który zawsz enosze i tam zawsze wkladam sszalik i czapke jak wsiadam do tram. Ale tym razem chyba polozylam na kolanie i chyba mi spadla. No nie jestem na 100 % pewna, przy wysiadaniu szukalam jej i popatrzylam na siedzenie ale nic nei lezalo, nie widzialam co bylo pod siedzeniem, ale wysiadlam myslac ze moze mam w kieszeni lub jakos pod kurtka. No i dupka .

Ale co tam, na pewno nie bede sobie psuc mojego superowego humorku przez taka ☠☠☠☠☠☠☠e
No to jej tak strasznie nie lubiałaś :P ja jakbym moją zgubiła to bym ryczała jak bóbr
Stary 2015-12-08, 20:19   #347
salud
Zadomowienie

Cytat:
PILKA DO CWICZEN
ktora to ma w domu? bo nie pamietam
dzis mielismy prawie cale zajecia na pilce (bożżż uwielbiam ćwiczenia na niej )
Jak coś to mogę potem opisać te ćwiczenia póki pamietam

W ogóle nie bijcie ale zrobiłam coś głupiego uch...
Poszłam do kaufa i zrobiłam zakupy - troszkę za ciężkie zakupy. No ale jak już zrobiłam to jakoś je dotachalam do domu.
I teraz zjadłam mega za☠☠☠jaszcze kanapeczki (chyba sobie dorobie zaraz) i leże bo brzuch mnie boli taki twardy eh. jak szlam juz czulam ze sie spina.
a czeka mnie salatka do zrobienia (po to polazlam zreszta do kaufa heh)
No nic, zrobie jak chwile przeleże to.

Uch dobrze zrobiłaś!
Chodzę koło limanowskiego na FIT MAMA zajęcia, a takie o spokojne w miare choć pytałam dziewczyn, czy były gdzieś indziej i podobno tu się idzie zmęczyć najbardziej
Ale od nast tyg będę na L4 i idę na joge dla kobiet w ciąży by sobie potem w domu trenować to samo
i na osiedlu mam pilates dla kobiet w ciąży to też się wybiore. Bo te zajęcia są rano wiec teraz jak pracowałam to nie było opcji.

Może jakiś masażyk dla kobiet w ciąży? W krk jest tego pełno
mój mąż nie lubi masować, więc mu juz oznajmiłam, że jak mnie zaczną plecy boleć to ma mi wykupić masaż hehe
A co do słodyczy - mam to samo!! tak mnie ciągnie do ciast i słodkiego, że oszaleć idzie. NIgdy tak nie miałam! staram się to kontrolować ale no ... ciężko
Tylko dzis zjadłam po śniadaniu kawałek szarlotki, w pracy kawałek (duzy) piernika, jajko niespodziankę....
Codzienie coś!
Ja akurat nie lubiłam tych ćwiczeń na piłce,może jakieś średnie mieliśmy. Teraz ćwiczę w domu w YT co drugi dzień.
Ja już po ćwiczeniach z neta na kręgosłup szyjny,robiłam z synkiem,ale szybko mu się znudziło. Mąż poleciał do apteki po amol, najpierw mi rozmasował kark i barki olejkiem do masażu z cynamonem i czarnym pieprzem,co rozgrzało mięśnie, potem wmasował amol a ja myk w ciepły szalik synka i się grzeję, zobaczymy jak jutro będzie.
Co do słodyczy ja dziś wciągnęłam 2 princessy zebry i kilka cukierków melisowych,nie zebym się denerwowala,ale takie miałam w torebce a do słodkiego ciągnęło.
Może znajdziesz tę czapkę w MZK,fajnie by było,chociaż znając realia polskie to już pewnie ktoś w niej śmiga
Stary 2015-12-08, 20:22   #348
beth007
Zadomowienie

Jeśli chodzi o słodycze to ja mam mnie na mentosy. .. i te słodkie i mietowe. oczywiscie dziś pochłonęła 2 paczki, wcziraj tylko jedną ale czas przestać bo juz żeby bolą :-P

beth007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-08, 20:23   #349
agusia8919
Raczkowanie

Cytat:
Codzienie coś!

mi powoli wraca apetyt na słodkie, najbardziej wieczorem, ale wczoraj teściowa upiekła sernik na czekoladowym spodzie i dzisiaj dała rano do kawy.
Pierwszy raz od początku ciąży miałam apetyt na ciasto, nałożyłam sobie kawałek na talerzyk i przyszła do mnie chrześniaczka. umościła się na kolanach i pochłonęła prawie wszystko. To sobie włożyłam jeszcze pół kawałka, a ta mała czerepa wciągnęła i to. Straciłam apetyt, napatrzyłam się jak mała zajada
agusia8919 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-08, 20:35   #350
Trisdom
Zadomowienie

Ineso-dzieki za namiary na sklepy
Cytat:
Lucy ale malutki Taki to ja miałam przed ciążą, a dziś prawie 100 w obwodzie
Pierwszą ciąże kończyłam ze 103 w pasie, teraz na bank będzie więcej...

Cytat:
Napisane przez danika Pokaż wiadomość

muszę się pochwalić bo normalnie cieżar ze mnie spadł NIE MAM CUKRZYCY nawet nie wiecie jak się cieszę bo mimo dobrych pomiarów z glukometru stresowałam sie...
za to morfologia spadła, hemoglobina 11,7
Super Gratulacje
A Hb taka w ciąży to norma.

Cytat:
ja nie mam wyyjscia, niestety-stety. Mam dwojke dzieci i sila rzeczy MUSZE miec sile robic to wsyztsko, no bo kto zrobi... ale w sumie sie ciesze, ze czuje sie na tyle dobrze, by funkcjonowac, mimosporych utrudnien. Corka niestety ma goraczke... i nie wiem jak ta szkarlatyna sie objawia, musze poczytac.[COLOR="Silver"]
Salud już Ci wszytsko napisała
Szkarlatyną, mimo obiegowej opinii, dosć ciężko sie zarazić. No ale zaczyna sie gorączką, więc oby nie to.

Cytat:

Mam mutację genu MTHFR zalecenie lekarza przez 3 miechy pierwsze ciąży bluta ani grama, a później zadecydowałam że nie wracam bo zaczne strasznie tyć i tak dalej staram się nie jeść owszem czasami sobie pozwole na kromkę chleba bo jego czasami brak ale tak ogólnie nie[COLOR="Silver"]
Homocysteina to samo zło i bardzo dobrze robisz

Tez mam okropny apetyt na słodkie. Mój kalendarz adwentowy juz jest prawie cały pootwierany

Polinezyjka- szkoda czapki, ale to tylko czapka.
Co do piłki- w poprzedniej ciązy miałam długo skurcze przepowiadające i zawsze sobie na niej w nocy skakałam, żeby mi przeszły. Baaaardzo pomagało.
Stary 2015-12-08, 20:39   #351
Sunmade
Raczkowanie

Polinezyjka ja bym była zachwycona jakbym jakiegoś bezdomnego zobaczyła w swojej czapce na mieście

Ja mam piłkę, zamierzam na niej ćwiczyć jak juz będę mogła robić coś więcej niż leżenie i siedzenie. Powiem Wam, że już mam dosyć. Bolą mnie plecy od ciągłego leżenia, już nie wiem jak się układać. Jeszcze te 3 dni musze przelezec żeby nie było żadnych powikłań. Jeszcze TZ ciągle nie ma i siedzę sama... Dobrze ze do tej teściowej mogę się odezwać w ciągu dnia. Chciałabym pojechać do rodziców na trochę ale ani nie mogę teraz, ani za bardzo nie mogę stąd wyjechać bo ciągle coś mnie trzyma tutaj.
Sunmade jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-08, 20:42   #352
gosiaczek071
Zakorzenienie

Cytat:
Sunmade, doczytałam,że teściowa jeszcze super prezenty zamówiła. Dobrze masz i odpadną Wam poźniejsze wydatki,a kojec i krzesełko na pewno się przyda.

Kręgoslup szyjny mi nawala od 3 dni i ciągnie do lewego barku,mam ograniczoną ruchomość. Próbuję rozmasować, wygodnie spać ale efekt słaby. Szkoda,że nie można wziąć nic na rozluźnienie mięśni ani p/zapalnego. Poproszę męża o masażyk,może będzie lepiej i poszukam ćwiczeń na ten odcinek.
Witaj w klubie,na śledziu co prawda sie jeszcze nie poślizgnęłam,ale kupę dzis zaliczyłamże też ludzie nie sprzątają po swoich pupilach.
Piękna fotka i super zakupy!

---------- Dopisano o 16:58 ---------- Poprzedni post napisano o 16:53 ----------

Masakra,muszę iść na odwyk,tak mnie ciągnie do słodyczy w tej ciąży ,że nie mogę tego opanować. Będę mieć ze 20 kg do przodu jak nic
Mam ochotę tez na lampkę wina,albo grzańca i tu sobie umiem odmówic,ze względu na szkodliwość dla dzidzi,a ze słodyczami sobie nie przemówię.W ogóle coś bym ciągle jadla,dojadam owocami,ale to też cukier
Wlasnie, miałam ci juz wcześniej napisać! Ja uwielbiam wino! Do tego stopnia, ze pare dni temu zamówiłam 5 butelek wina bezalkoholowego. Bede miec na sylwestra i wyjazd. Szampan i wina białe czerwone i różowe, jutro przychodzi przesyłka. Wzięłam za ok daniem bo sie boje ze sie potłuką. Ciekawe czy dobre
gosiaczek071 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-08, 20:44   #353
MiniMonix
Zakorzenienie

Cytat:
Wlasnie, miałam ci juz wcześniej napisać! Ja uwielbiam wino! Do tego stopnia, ze pare dni temu zamówiłam 5 butelek wina bezalkoholowego. Bede miec na sylwestra i wyjazd. Szampan i wina białe czerwone i różowe, jutro przychodzi przesyłka. Wzięłam za ok daniem bo sie boje ze sie potłuką. Ciekawe czy dobre
Nawet nie wiedziałam że takie wina istnieją. Otwórz jedno i powiedz jak smakuje:p

4 V 2013
Żona
31.III.2016 Córeczka !

MiniMonix jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-08, 20:45   #354
MaLoS
Rozeznanie

Słodkie
Ani mi nie mówcie... Codziennie grzeszę, a to ciasteczka, a to pączek, a to czekolada, słodkie jogurty, ciasta, drożdżówki, a po ciastko z wiśniami potrafię specjalnie do Lidla jechać ... Długo by wymieniać i oczywiście codziennie obietnica, ze odmówię sobie słodyczy

Ale z drugiej strony... Kiedy jak nie teraz? To wyjątkowy czas a pózniej będziemy zrzucać

Glukoza
U mnie można było mieć cytrynę i to był moj ratunek, bo mniej mdliło

Zmiany? Zawsze na lepsze
MaLoS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-08, 20:46   #355
velika
Winter is coming

Cytat:
oo daj znać jak przetestujesz z bezalkoholowe.com? ja dzisiaj mam kryzys, chłop sobie kupił wermuta i wąchałam go sobie z korka jezu jak bym się wina napiła to koniec świata. Na wódkę to nawet nie mogę na półkach patrzeć, ale wino...
takiego czerwonego wytrawnego oooo jak mi się chce
w ogóle mam dzisiaj jakiś taki kryzys, nawet pisać mi się nie chce, chociaż was czytam. Jakaś taka duża się czuję i upośledzona :/
na słodkie też mam ochotę całą ciążę. Za dużo nie jem, ale jednak...

Edytowane przez velika
Czas edycji: 2015-12-08 o 20:49
velika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-08, 20:51   #356
Ineso
Matka Smoka

Cytat:

Ruchy

Dzisiaj prawie w ogole nie czuje, wczorja tez malo. Mlody nawet po lodach sie ni ozywia, troche zaczynam sie martwic.
Mój lekarz mówi, że dopiero od 27 t. trzeba wiecej zwracać uwagę na ruchy, wcześniej nawet dzień dwa przerwy nie są niepokojące.
Cytat:
Zachęciłyście mnie tym Rafaello do zrobienia czegoś słodkiego. Ja raczej z tych, co jak słyszą słowa: "zdrowe", "wegańskie", "bezglutenowe" i "nawet nie poczujesz różnicy" (tia, między czekoladą a rodzynką? no błagam!), więc ukręciłam ciasto 3bita
Ja od kilku lat piekę różne dziwne rzeczy z fasoli, soczewicy i innych dziwactw, ale wcale nie twierdzę że to smakuje tak samo, jak zwykłe słodkie I to rafaello z kaszy też bardzo daleko stoi od prawdziwego - ale jest smaczne Poza tym to sprytny sposób na przeszmuglowanie jaglanki i kulki są syte bardzo - idealne na podwieczorek/drugie śniadanie.

Z takich oszukanych słodyczy do tej pory udało mi się wytropić jeden przepis, w którym daję sobie ręce uciąć nikt nie rozpozna, że nie ma mąki a jest ciecierzyca. Ciasto jest po prostu obłędne
Link: http://www.jadlonomia.com/2015/02/be...ecierzycy.html Tylko ja daję jajko, mniej masła orzechowego (i tak czuć) i dodaję trochę mleka kokosowego - tak do wyrobienia konsystencji.

Robiłam też brownie z jaglanej. Lepsze było drugiego dnia, no i je mocno podrasowałam polewą - masą kajmakową z puszki ze stopioną gorzką czekoladą Przepis tu: http://www.mojewypieki.com/post/brow...rzechami-pekan Robiłam bez orzechów, za to trochę posiekanej czekolady do środka dałam, zamiast cukru - syrop z agawy i przez to, że zbyt płynne było, to zagęściłam zmielonym siemieniem lnianym.

Cytat:
Mam mutację genu MTHFR zalecenie lekarza przez 3 miechy pierwsze ciąży bluta ani grama, a później zadecydowałam że nie wracam bo zaczne strasznie tyć i tak dalej staram się nie jeść owszem czasami sobie pozwole na kromkę chleba bo jego czasami brak ale tak ogólnie nie
No coś Ty, ja też mam tą mutację i nic o glutenie nie słyszałam/czytałam W Polsce wiedza o tej mutacji jest nikła, ale trochę poczytałam na stronach zagranicznych. Którego genu masz? I jakie jeszcze inne zalecenia w związku z tym?
Cytat:
Ale ta porcja jest nieduża. Zresztą na następny dzień są jeszcze lepsze. Albo tż wymieszaj z płatkami migdałowymi, jak pisałam wczesniej.
Cytat:
A gdzie się wybierasz na tą jogę? Pewnie tam, gdzie i ja
Słyszałam o wielu zajęciach, które wbrew nazwie wcale dla ciążówek nie są. Wg mnie nawet pilates, jeśli prowadzony prawie normalnie, dla kogoś kto nie ćwiczył albo ćwiczył mało wcześniej to już zbyt niebezpieczne. Przecież tam napina się brzuch, a my powinnyśmy jak najwięcej go relaksować. Na jodze bardzo u mnie pilnują, żebym miała rozluźniony brzuch.
Ineso jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-08, 20:55   #357
justyna_fli
Zadomowienie

Ale dzis macie tempo! Ja od rana zalatana, teraz dogorywam na kanapie i czekam az mi sie pyrki do obiadu ugotuja... Jak zwykle obiad w porze kolacyjnej u nas jestem ostatnio taka zmeczona ze to koniec. Nie wiem czy to od ciazy czy po prostu za duzo mam na glowie
Wszystkie macie sliczne i malutkie brzuszki mi juz wywalilo konkretnie, dam zdjecie jak bede miec luzniejszy dzien.
slodkie
Tez codziennie cos jem musze sie ogarnac bo nie chce potem zrzucac niewiadomo ile kg
Dawidek 31.10.2018
justyna_fli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-08, 20:55   #358
Jak dobrze
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez MaLoS Pokaż wiadomość
Słodkie
Ani mi nie mówcie... Codziennie grzeszę, a to ciasteczka, a to pączek, a to czekolada, słodkie jogurty, ciasta, drożdżówki, a po ciastko z wiśniami potrafię specjalnie do Lidla jechać ... Długo by wymieniać i oczywiście codziennie obietnica, ze odmówię sobie słodyczy

Ale z drugiej strony... Kiedy jak nie teraz? To wyjątkowy czas a pózniej będziemy zrzucać

Glukoza
U mnie można było mieć cytrynę i to był moj ratunek, bo mniej mdliło
Tez tak mysle o slodkim) ja przez kilka ostatnich dni dala ym sie za ic za cole i pilam codziennie, no tak mi sie chcialo, ze musialam a wczoraj dla odmiany rzucilam sie na kasze gryczana.

Co do aktywnosci - uwierzycie, ze ja wstalam tak na dobre dopiero 2 godziny temu? Przespalam cala noc i praktyczńie caly dzien. Wstalam podczas dnia na sniadanie, leki, spacer z psem i wizaz. I ze trzy drzemki podczas dnia. O 19 nareszcie wstalam, posprzatalam i wstawilam obiad, ktory za chwile bedziemy jesc, a teraz pije przedpopoludniowa kawe:P
Jak dobrze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-08, 21:02   #359
Polinezyjka
Zakorzenienie

Mąż przyszedł i zrobił ze mną sałatkę <3 uwielbiam Go
Każe mi iść pod prysznic i do łóżka i chyba go posłucham dawno taka padnięta nie byłam hihi.

Cytat:
Napisane przez Sunmade Pokaż wiadomość
Polinezyjka ja bym była zachwycona jakbym jakiegoś bezdomnego zobaczyła w swojej czapce na mieście

Ja mam piłkę, zamierzam na niej ćwiczyć jak juz będę mogła robić coś więcej niż leżenie i siedzenie. Powiem Wam, że już mam dosyć. Bolą mnie plecy od ciągłego leżenia, już nie wiem jak się układać. Jeszcze te 3 dni musze przelezec żeby nie było żadnych powikłań. Jeszcze TZ ciągle nie ma i siedzę sama... Dobrze ze do tej teściowej mogę się odezwać w ciągu dnia. Chciałabym pojechać do rodziców na trochę ale ani nie mogę teraz, ani za bardzo nie mogę stąd wyjechać bo ciągle coś mnie trzyma tutaj.
Ahahaha racja padłabym ze smiechu w tramwaju widząc moja czape na bezdomnym hehhehe
Oj biedna dobrze, że ta tesciówka jest bo byś oszalała z ciszy

Cytat:
Nie wiedziałam, że takowe są!
Ale mnie odepchnęło od każdego alkoholu

Cytat:
Napisane przez Ineso Pokaż wiadomość
A gdzie się wybierasz na tą jogę? Pewnie tam, gdzie i ja
Słyszałam o wielu zajęciach, które wbrew nazwie wcale dla ciążówek nie są. Wg mnie nawet pilates, jeśli prowadzony prawie normalnie, dla kogoś kto nie ćwiczył albo ćwiczył mało wcześniej to już zbyt niebezpieczne. Przecież tam napina się brzuch, a my powinnyśmy jak najwięcej go relaksować. Na jodze bardzo u mnie pilnują, żebym miała rozluźniony brzuch.
O dobra jesteś z tymi przepisami

Ja przed ciążą też tak kombinowałam z różńościami, raz nawet zrobiłam pizze z kalafiora hahahha (w sensie ciasto).Ale było OCHYDNE
Musiało mi coś nie wyjść bo komentarze miało świetne.

A na joge do fizjomy pójdę, wcześniej chodziłam do Katarzyny Pilorz ale tam nie ma takich hm spokojniejszych zajęć.
Pójdę zobaczyć, teraz tam gdzie jestem bardzo pilnują by brzuch był luźny dlatego masz rację, jak wyczuję, że tam tak nie jest to nie przyjdę więcej.

---------- Dopisano o 21:02 ---------- Poprzedni post napisano o 21:00 ----------

Cytat:
Napisane przez Jak dobrze Pokaż wiadomość
Tez tak mysle o slodkim) ja przez kilka ostatnich dni dala ym sie za ic za cole i pilam codziennie, no tak mi sie chcialo, ze musialam a wczoraj dla odmiany rzucilam sie na kasze gryczana.

Co do aktywnosci - uwierzycie, ze ja wstalam tak na dobre dopiero 2 godziny temu? Przespalam cala noc i praktyczńie caly dzien. Wstalam podczas dnia na sniadanie, leki, spacer z psem i wizaz. I ze trzy drzemki podczas dnia. O 19 nareszcie wstalam, posprzatalam i wstawilam obiad, ktory za chwile bedziemy jesc, a teraz pije przedpopoludniowa kawe:P
Juz mialam isc ale zobaczylam Twojego posta!
Jestes dobra! To ladnie leniwy dzien mialas i dobrze! Relaks najwazniejszy
21 tc córeczka
Stary 2015-12-08, 21:03   #360
cloche
Zakorzenienie

Cytat:

a przeszukalas swoj "worek" dokladnie?

---brzuchy---
specjalnie kompa odpalilam, zeby obejrzec fotki, ktore od wczoraj nawrzucalyscie... z nadzieja, ze znajde sobie rowna... i... no nic to, poczekam chyba jeszcze pare miesiecy, moze ktora mnie dogoni
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości