![]() |
#331 |
Przyczajenie
|
Dot.: Lutowo marcowe mamusie - zgłoście się!
Ma-li-na, masz rację, pomyłka
![]() a jeżeli chodzi o rodzinkę, to mieszkają daleko i rodzice i teściowie i szkoda....wolałabym mieć jedną albo drugą mamę trochę bliżej, niekoniecznie oczywiście mieszkać z nimi ![]() ![]() a tak to zostaję ja dzidzia i mój TŻ, Damy radę! |
![]() ![]() |
![]() |
#332 |
Wtajemniczenie
|
Przypomniało mi się coś nie związanego z mamusinymi tematami ale musze Wam to napisać. Mój mąż dostał wczoraj na imieniny specjalny krem z "męskiej" serii AA na zmarszczki, z filtrami, efekt botox itp normalnie wersja lux chyba sama będę mu podbierać
![]() Ale nie to jest najlepsze. W środku była ulotka jakie to inne cuda mozna też kupić. Najbardziej podobały mi się dwie pozycje: - męski balsam do ciała spalający tłuszcz, ujędrniający skóre (już widze jak mój TŻ się ujędrnia) ![]() - najlepsze: płyn do higieny intymnej dla facetów, tu to juz wymiekłam. Dostałam ataku śmiechu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#333 |
Zadomowienie
|
mnie baedziej rozsmieszył ten balsam ujędrniający bo z płynem do higieny intymniej spotkałam sie juz wiele razy nawet u siebie w domu
jednak wątpie zeby facetowi zalezało aby jego skoora była jędrna ![]() ![]()
#334 |
Zakorzenienie
|
dziewuszki czy Wam tez chce sie tak bardzo pić? Mnie praktycznie non stop, wczoraj wyżłopałam w try miga karton mleka łaciatego, maz sie chciał tez napic ale biedak nie zdążył
![]() ![]() I jeszcze wraca mi taki kwaśno-metaliczny posmak w ustach, jaki mialam w I trymestrze, łobrzydlistwo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#335 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#336 |
Zadomowienie
|
CZeść dziewczyny....powiem, Wam, ze czuje sie dzis beznadziejnie. Po porostu nie wiem co mi jest. Bolą mnie krzyze i brzuch, conajmniej tak jak przed samym okresem, co jakiś czas mam taki dziwny skurcz z lewej strony brzucha...modlę się tylko, żeby nie urodzić. Mój humor, to chyba z tego powodu taki dupiasty, bo sie boję. Na dodatek jestem tak na maxa rozdrazniona, że jakbym mogła to bym komus wklepała! A najlepsze jest to, że najchetniej mojemu mężowi, mimo, ze komletnie nic zlego nie zrobił i wcale nie zawinił, az mam z tego powodu wyrzuty sumienia - mśicić sie na biedaku za nic...A....do d...czuje sie jak takie male dziecko, które ma juz dosyc gosci, jest zmęczone, zaczyna sie pokładać po kątach i marudzić ze zmęczenia. Nie wiem, moze to chalny u nas i odwilż,a moze ciąża....?
Co do pragnienia, u mnie jest to samo, w nocy na zmiane wstaje do łazienki si, a w drodzę powrotnej tankuję minerlaną. W ciagu dnia spijam takie ilosci płynów, że szok. Wczorj znów byłam z mamą na mieście, w sumie wyprawka dla Bąbelka gotowa, zostły mi tylko aptezne rzeczy, pt. Bepanthen, Bella itp. Kupiłam też stanik ciażowy do karmienia z Canpolu i powiem Wam, ze jest beznadziejny. Jedyny plus to te otweirane miseczki. Miałam plan wziać 2, ale nie było już rozmiaru i dzieki Bogu. Te staniki nie są w ogóle elastyczne, ot, zwykla bawełna, poza tym wygląda sie w tym jak w jakimś kaftanie i w ogóle jest cholernie nie wygodny. Nie wiem,moze docenię go dopeiro podczas karmienia. W każdym razie, któraś z Was pisała, że woli kupić taki typowo sportowy stanik i uwazam to za świetny pomysł. Ja też tak zrobię, bo one dobrze biust trzyymaja a przynjmniej są elastyczne, tak samo jak te z Bee Dees z Triumpha, taki jeden mam, chodze w nim całą ciaże (oczwiście na zmiane z innym) i jestem z niego bardzo zadowolona. Marzyłby mi się jeszcze jeden taki ,ale ze wzgledu na koszt, chyba sobie daruję. Co do teśiowych i rodzin...mnie dziś znów czeka obiad u teściów. Nic nie mam w sumie do nich ,ale nie chche mi się. W sumie tesciowa sie angażuje i wzieła sie za szycie pościeli i pieluch i jakis tam ochraniaczy na kocyk ( co dla mnie jest bez sensem, bo mam taki piekny kocyk dla Bąbelka, ze wole go prać co tydzień, niż w jkąś szmatę zawijać!) Ale mogliby cos kopić,a nie wszystko szyć. Jak powiem, że zamiast tej szmaty na kocyk wole nowy kocyk, to mi poedzą, że przecież właśnie po to ona to szyje, żeby nie trzeba bytyło 2 kocyków, a ten jak się zbrudzi, to sobie nałoze taką poszewkę i juz jest jakby drugi kocyk! No, genilane po prostu! Juz mam dosyc tych jej szyciowych przebojów - przęscieradła na gumce szkoda jej kupić, bo ona woli uszyć, bo taniej...nie no opad rączek. A jak znam życie, to tak to uszyje, ze se tego prześcieradelka na materacyk nie naciągnę. Na dodatek czeka mnie jeszcze w tym tyg, jej wizyta, bo chce zobaczyc co juz mamy z ciuszków, a czego nam brakuje. I ja się pytam po cholerę ona ma to widzieć, jak i tak jak jej powiem, że brakuje mi np. śpiochów czy kaftaników, to kupi (jak zwykle) najtańsze (albo ambitnie jeszcze uszyje), a takowe wiadomo, nie zawsze są ładne. Ja sie chyba dziś do niczego nie nadaję.... ![]()
#337 |
Zadomowienie
|
Malina, mam do ciebie pytanko: jak ty liczysz tygodnie ciazy? Bo ja od ostatniej miesiączki i tak też robi moja ginka. A ty masz jakis inny posób. czy tak samo?
![]()
![]() |
#338 |
Wtajemniczenie
|
Meme nie przejmuj się każdy ma czasem gorszy dzień, Ty i tak większość czasu masz doskonały humor i tryskasz energią. Może to przez to że coraz bliżej do porodu.
Ja mam odwrotnie dostałam jakiejś totalnej znieczulicy. Myślałam że będe się bać, panikować a mnie jest wszysto jedno. Wiem że chce jak najszybciej mieć to za sobą a jak się to odbędzie to mi kompletnie wisi. Mam nadzieje że jak zobacze moje dziecko to zapomne o całym bólu. Tyle kobiet to przeżyło więc my też damy rade. Paranoja bardziej się boje egzaminu niż porodu jakaś chora jestem. Może później po czwartkowej wizycie u gina bardziej mnie ruszy? Mam wogóle zamiar iść dzisiaj do kina. Oznajmiłam mężowi że organizujemy ostatnią randke przed porodem bo później będziemy uziemnieni na jakis czas. Mam straszną ochote gdzieś wyjść. Przetestuje tą nową polską komedie z Zakościelnym. Przyszedł dzisiaj do mnie zamówiony na allegro przybornik. Fajna rzecz. 8 kieszonek w które sporo rzeczy się zmieci. Powkładam tam pieluchy, kosmetyki i będe mieć pod ręką bo niestety koło łóżeczka nie mam miejsca na jakąś szafke czy stolik. Wogóle to już jestem tak zawalona że się zastawiam czy mam pokój z gumy. Ciągle coś dokładamy i wydaje się że już nic więcej nie wejdzie a jednak okazuje się inaczej. Kiedyś się to jednak skończy i trzeba będzie wreszcie pomysleć o przeprowadzce. Widmo kredytu hipotecznego na 30 lat mnie przeraża ale wyjścia nie mam. |
![]() ![]() |
![]() |
#339 |
Zadomowienie
|
Witajcie! Meme ja licze to na suwaczku poniewaz sama nie umie tego robic poprostu wpisuje termin porodu i samo liczy i zawsze wychodzi tak jak u mojego gina <jest rooznica chyba 3dni bo takie zadanie maja ponoc suwaczki zeby dodac 3 dni lub czasem wiecej>wedłoog tego w przyszłym tygodniu moja kochana zaczynamy 36tc i niech Boog jeszcze dopilnooje zebys skonczyła 36tc zanim urodzisz bo koniec 36tc to znaczy ze ciaza jest DONOSZONA czyli wszystkie organy i to co miało sie wytworzyc u dzidzi wytworzyło sie i dziecko jest gotowe do porodu i zycia na zewnątrz <ostanie 4tyg sa po to aby dziecko nabrało wagi po nic wiecej>Takze mam nadzieje ze te skurcze ktoore cie trzymają nie sa zapowiedzia Porodu <ja miałam tak przez ostatnie 2dni naszczescie mi przeszło>
Zrob sobie herbatke i polez z godzinke napewno ci przejdzie ![]()
#340 |
Zadomowienie
|
joasiu ja tez juz jakos sie nie boje chce juz miec to za sobą tak jak moowiłas nie my pierwsze nie ostatnie rodzimy .Ja tez mam ochote gdzies wyjsc bo takie siedzenie w domu mnie normalnie przytłacza
![]()
#341 |
Zadomowienie
|
Witajcie kochane! Dziekuję za słowa otuchy i usmiechy przesyłane w Waszych wiadomościach. Już mi lepiej, jeśli chodzi o humor. Poszliśmy na ten obiad i było naprawdę w porządku, nawet sie pośmiałam. Teściowa kupiła naprawdę sliczną flanelę na pościel dla Bąbelka i to w dwóch wzorach, dostałam poszyte 25 pieluch tetrowych, także nie jest źle. Skurcze trzymały mnie jakoś do 15-16, ale potem wszystko przeszło. Jakos strasznie zmęczona zis jestem, nie wiem czy to od kosmicznego cisnienia, które u nas jest ,czy co, ale opuchnięta tez jestem cała, jakby mnie ktos podpompował, jeszcze tak nie miałam. Mam nadzieję ,ze jak sie pogoda polepszy, to i mi przejdzie!
Joasiu, co do tej randki z mężem to faktycznie super pomysł. Ja też mam ochotę gdzieś wyskoczyć, ale jak mój mąż wraca z pracy, to później już nic mu się nie chce. Zresztą ja sobie dzień też tak organizuję, zeby nie siedzieć na tyłku perzez cały czas, więc wieczorem sama też jestem po prostu zmęczona. Jeszcze jakieś zakupy, wypad do marketu, składanie łózeczka, abo przewijaka, no i tygodnia nie ma. Ja to bym najchetniej poszła, jak za starych lat, do jakiejś knajpki, ale to be sensu, bo ani się piwa nie napiję jak za starych lat, ani sobie papierosa nie zapalę jak za starych lat a poza tym, dym papierosowy mnie drazni, no i w ogóle tak jakoś dziwnie. A iść do knajpy na soczek to dla mnie bez sensu. Soczku mogę się napić w domu. Do kina jeszce bym poszła, ale u nas Multiplex taką kase za bilety bierze, że przy zakupach dla Bąbelkach trzeba sie 2 razy zastanowić, czy aby to dobry pomysł. Zwłaszcza,ze wypad do kina to nie tylko 2 bilety...a zresztą co ja Wam mówić będę. Trzymajcie się cieplutko!
#342 |
Zakorzenienie
|
Ja też mniewam takie złe dni, że nie mam na nic ochoty, najlepiej bym się gdzieś zamkneła i do nikogo nie odzywała. Przede wszystkim mam dość siedzenia w domu, pogoda jest okropna, nawet nie ma jak wyjść na spacer. Naszczęście dzisiaj wyciągnełam mojego TŻ do kina na film TYLKO MNIE KOCHAJ nawet fajny. Idzie zwariować samej w domu
![]() Chciałam Was zapytać, czy też macie sny o swoim maleństwie? Śniło mi się już jak kupuje ciuszki i układam, a dzisiejszej nocy mój słodki synuś jak go karmie i przewijam ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#343 |
Zadomowienie
|
Fajnie się masz Płatku, ze cos Ci sie śni. mi nic, no może raz czy dwa przyśnił mi sie Bąbelek, taki kochany mieciutki, ale to bylo jeszcze dawno temu. A raz to mi sniło, że urodziłam pomidora, ale wtedy to były początki (2-3 mies) i bardzo sie bałam że poronię, brałam Duphaston na podtrzymanie, to moze dlatego. W ogóle wtedy to przwie co dzień sniło mi się, że budzę sie zalana krwią....dobrze, że to juz przeszło....
#344 |
Zakorzenienie
|
Meme na początku ciąży co noc śniło mi się że leci ze mnie krew, też okropnie się bałam, zwłaszcza, że swoją pierwszą ciąże straciłam
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#345 |
Zadomowienie
|
płatku własnie weszłam sie pochwalic ze sniła mi sie dzis moja dzidzia <wyprzedziłas mnie z pytaniem czy wy tez miewacie takie sny
![]() ![]()
![]() |
#346 |
Zakorzenienie
|
To chyba dlatego, że nie możemy się już doczekać naszego dzidziusia. Takie sny są super, wszystko dzieje się jakby na jawie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#347 |
Wtajemniczenie
|
Mnie bardzo często śni się moje dziecko. Do tego jeszcze jakieś dziwne sytuacje z tym związane np. że zaczyna, rodzić w samochodzie, że na uczelni odchodzą mi wody itd. Prześladuje mnie też sen że rodze syna. Niby wiem że pomyłki się zdarzają ale jakoś już się nastawiłam na Julke i byłabym bardzo zdziwiona. Notorycznie śni mi się też siostra mojego męża która jest w ciąży.
Miałam koszmarną noc. Mała uciskała mnie gdzieś na nerwy i bolały mnie okropnie nogi. Do tego średnio co godzine wstawałam do łazienki. Miałam ochote na spacer ale jak zobaczyłam że jest na termometrze -20 to dałam spokój. Kolejny dzień w domu. Już bzikuje. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#348 |
Zakorzenienie
|
Mnie sie dzidzia nie śni. W ogole jak czytam Wasze posty to stwierdzam ze jestem nienormalna bo ja wcale nie chce miec jeszcze dzidzi przy sobie, niech sobie jeszcze posiedzi w srodku, najlepiej do tego 14 marca. I w ogole coraz bardziej sie boje tego wszystkiego.
![]() Tyle tylko ze podjelismy z mezem decyzje ze kupujemy tą cudną patynowaną komodke z przewijakiem z Ikei ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#349 |
Zakorzenienie
|
Kasiulka mnie też wszystko przeraża, zwłaszcza poród i pobyt w szpitalu
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#350 |
Zadomowienie
|
Kasiulko moze to wynikac z tego ze masz termin własnie dopiero na 14 marca i masz jeszcze sporo czasu <bodajze jestes w 33tc chyba
![]() ![]() I wcale nie jestes nie normalna ![]()
#351 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Joasiu, mogłabys wrzucic link do tego przybornika? ![]() U mnie tez ciasnota cholerna, nie wiem gdzie co upchac, nawet na łozeczko mało miejsca ![]() ![]() Jak sie dowiedzielismy o ciaży to własnie zrobilismy ten radykalny krok - wzielismy kredyt hipoteczny na 30 lat i kupilismy segment z malutkim ogródkiem. Jak bylismy sami to w ogole o tym nie myslelismy, zamiast odkładac na mieszkanie jechało sie co roku na wakacje za granice i generalnie - troche szalelismy ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#352 |
Raczkowanie
|
Jak się czują przyszłe mamuśki?
#353 |
Wtajemniczenie
|
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=80728285 to jest przybornik który kupiłam. Nikt chyba nie ma go seryjnie na allegro ale może znajdzie się jakaś osoba która będzie coś takiego sprzedawać. Całkiem porządnie wykonany. Zapinany na rzepy a nie wiązany tak jak większość przyborników.
Ale mam dzisiaj podły nastrój. Mam ochote kopać, gryźć i wogóle gdzieś się wyładować. Jestem monotematyczna ale znowu chodzi o moją super teściową. Mąż ma wolny weekend co u nas naprawde jest ewenementem. Oczywiście coś wymysliła, że jest jej baaaarrrrddddo potrzebny i od południa sama siedze w domu. Świetnie nie ma co. Ciekawe czemu jej się zawsze coś psuje w najmniej odpowiednim momencie? Kasiulka zakupami się nie przejmuj. Masz jeszcze sporo czasu. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#354 |
Raczkowanie
|
Joasiu mam bardzo podobny. W kolorach różu i błękitu. Może powinnaś iść na zakupy? To ( myślę) sprawi ci dobry humorek. Nie ma co , moja córa kończy dzisiaj pełniutki roczek. Moja siostra teraz u niej jest z koleżanką swoją. I nią podrzucają, śmieją się , bawią się z nią. A ja? Mogę sobie odpocząć z wami kobiecinki. Potem goście będą u nas więc muszę się jakoś ładnie ubrać i Amelię też. Ojoj. Jak mnie kusi żeby spróbować tego tortu który przygotowała moja mama, specjalnie dla Amelki. Jest on o smaku rafaello, z wiórkami kokosowymi, słodką masą śmietankową , bitą śmietaną , olany cały białą czekoladą i napisałe czarną czekoladą tak- Sto lat dla Amelki.
W nim wsadzona świeczka "Jedynka", goście przyjdą na przełomie 16:00. W salonie , a przy okazji mojej sypialni w kątach pokoju zawiesiłam różowe baloniki i niebieskie wstążki. Sprzątałam dzisiaj rano i wczoraj wieczorem. Amelka mi pomagała i układała ( można powiedzieć wrzucała) swoje klocki do pudełka które potem włożyłam na szafę. Na stole już są talerzyki dla gości. Moja koleżanka Hania ze swoją 4 letnią córeczką Klaudią, Łukasz ( mój chłopak ), moja mama i tata, moja siostra ze swoją koleżanką , przyjaciółka Marietta ze swoją pociechą, koleżanka moja Ela z 2 dzieci ( Adam -2 latka, Julia-3 latka) i moja babcia. Wszystkich będzie 15 , włączając mnie i Amelkę. Dzieciom nie stawiałam talerzyków. Na stole stoją jeszcze dwie półmiski. W jednej z nich są czipsy maślane, na drugiej orzeszki prażone w karmelu. Przy nich stoi szklaneczka z paluszkami w maku i sezamie. Zaraz przy kanapie postawiłam tacę z 15 szklaneczkami i wielkim szklanym dzbanem, z kompotem truskawkowym. Myśle że tyle wystarczy nie?
#355 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
"Dziecko może nauczyć dorosłych trzech rzeczy: cieszyć się bez powodu, być ciągle czymś zajętym i domagać się ze wszystkich sił, tego czego się pragnie." Paulo Coelho ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#356 |
Raczkowanie
|
Już dżamprezka urodzinowa mojej niuni się skończyła. Napisać co dostała?
#357 |
Raczkowanie
|
Ja ( Ania , mamusia Amelki) :
*Smoczek uspakajający firmy Canpol Babies, bardzo kolorowy. *Butelka z szeroką szyjką 210 ml ze smoczkiem firmy Nuby. *Gumowo-materiałowego hipopotamka do kąpieli ( jako zabawka lub gąbka). *Nocnik Kaczuszka ,z firmy Brevi. *Śliniak z kieszonką . *Szczotka z miękkim włosiem . Babcia ( Franciszka, moja babcia): *Przyjaciele w podróży - akcesoria do fotelika ( samochodowego). *Gryzak w kształcie gwiazdki ( żółty). *Kocyk z Misiami . Mama i Tata ( Dagmara i Piotr, moi rodzice): *Pled z flanelki. *Balsam Calendula . *Kolorowy pojemnik na zabawki. *Żel do kąpieli z olejkiem migdałowym i wyciągiem z aloesu 300 ml. *Chusteczki pielęgnacyjne w pudełku 150 szt. *Puder dla niemowląt Kubuś Puchatek . *Oliwka pielęgnacyjna Calendula 200 ml. Siostra ( Justyna, moja siostra): *Komplecik dziewczęcy . *Szlafrok frotte. Hania ( moja koleżanka ze swoimi dziećmi): *Body al'a sukienka . *Sukienka polarowa . *Sukieneczka jeansowa Jean . Koleżanka mojej siostry , Daria: *Sweterek dziewczęcy . *Uśmiechnięta rybka - Uśmiechnięta i niezwykle kolorowa rybka jest wykonana z delikatnego i miłego w dotyku pluszu. Moja przyjaciółka Marietta ze swoją pociechą: *Wesoły żółwik na kółkach. Kiedy dziecko popycha żółwia, żółwik porusza główką, a kolorowe kuleczki w środku wirują. *Kolorowa wańka-wstańka z gongiem w postaci łaciatego dalmatyńczyka. Moja koleżanka Ela z dwójką swoich dzieci: *Mój przyjaciel konik - Zabawka fascynuje oraz rozwija u dziecka umiejętność myślenia poprzez lekcję przyczyny i skutku. Zabawka posiada trzy różne dźwięki, aktywne po naciśnięciu siodła, wydłużane nóżki oraz grzechotki. Zabawka ma pozytywną opinię Centrum Zdrowia Dziecka. *Kolorowa wańka-wstańka z gongiem w postaci wiewióreczki. *Smoczek Dentistar dla dzieci z ząbkami . Łukasz ( mój chłopak): *Kolorowe grające radyjko zajmuje, fascynuje i motywuje. Aby usłyszeć trzy różne utwory muzyki klasycznej, dziecko musi naciskać kolorowe guziczki umieszczone na radyjku. *Książeczka interaktywna-Na pięciu stronach tej kolorowej książeczki ukryty jest fascynujący świat, który maluch odkrywa poprzez elementy takie jak: piszczek, gryzaczek, lusterko z żabką a ku-ku - pociągnij za rączkę by zobaczyć moją buzię odbijającą się w lusterku. Różne faktury materiału. Na okładce kolorowe, grzechoczące paciorki. Książeczkę można z łatwością przymocować do wózka lub łóżeczka. *Pluszowy, mięciutki miś z kokardką.
#358 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#359 |
Zadomowienie
|
Cześć Dziewczyny! No jak tam po Dniu Babci i Dzadka? Wasi rodzice juz swietowali?
![]()
#360 |
Wtajemniczenie
|
Meme jak przyjdziesz od lekarza to koniecznie napisz czego się dowiedziałaś. Ja też jestem przerażona ta temperaturą. Nawet okna mi od środka zarzają. Z tą twoją wagą to nie mam pojęcia. Może podaj jej jednak tą wagę wczorajszą? Sama nie wiem.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:44.