![]() |
#331 |
Konto usunięte
|
Dot.: Ile kosztuje wyprawka ?
Ja od początku nie liczyłam - bo i po co? Ubranek wiele mam kupionych do rozmiaru 80 (była fajna okazja - kupowałam), na co dzień część rzeczy mam lepszych, droższych, część tańszych - przy czym najbardziej kierowałam się ilością używanych rzeczy. Chusteczek używam mnóstwo, to najtańsze wypróbowałam - nie uczulają, to zostaję przy nich. Natomiast nie łakomię się na najtańsze ubranka - kupiłam kilka TIP, ot tak, z myślą - będą do spania. Ale kijowe są bardzo. Wolę poszukać w ciuchlandzie i mieć jakościowo świetne rzeczy za grosze.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#332 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Zakupy również planuje przez Allegro, a część w hurtowni dziecięcej. A co do wózka za 200 zł to... dało by rade kupić! ![]() Niektórzy chcą poprostu oddać wózek bo im przeszkadza i wystawiają na rożnych aukcjach za śmieszne ceny. ---------- Dopisano o 13:44 ---------- Poprzedni post napisano o 13:34 ---------- Poza tym dla mnie ta cała wyprawka to czarna magia ![]() Wiem tylko, że muszę kupić: -łóżeczko z szufladą, dębowe (bo sosnowe szybciej się niszczy) -wózek -pościel z wypełnieniem + materac -pampersy i pieluszki -chusteczki nawilżane -kocyk -wanienka Reszta to tylko teoria bo 10 osób powie że firma Oilatum jest fantastyczna a 15 powie że J&J jest najlepsza. Ubranka? Porażka bo nie wiadomo jakie dziecko się urodzi, łatwo można wpaść w zakupowy szał- a po co? No i tak jest z całą resztą: odciągacz pokarmu, przewijak, butelki, kosmetyki, szczoteczki i milion innych mniej lub bardziej potrzebnych rzeczy z kosmosu ![]()
![]() |
![]() |
#333 |
Konto usunięte
|
Pościel + wypełnienie raczej na razie możesz sobie darować
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#334 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Przewijak to przydatna rzecz moim zdaniem . Pościel na razie sobie daruj , ale kupiłabym ochraniacz moje dziecko szybko zaczęło przemieszczać się w łóżeczku ![]() butle - trudno stwierdzić co polubi , ja miałam lovi i avent, lovi nie chce avent ok , odciągacz też bardzo przydatna rzecz ![]() w szpitalu poradzili mi używać Octenisept płyn- do pępka ![]() Edytowane przez 201607291951 Czas edycji: 2010-07-16 o 13:20 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#335 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na początek wystarczy kupić serię jednej firmy i obserwować czy nie wywołuje uczuleń, dobrze się rozprowadza itp. Może od razu trafisz dobrze. Ja polecam i Oilatum, Emolium, Hippa i Babydreama ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;20717936]Pościel + wypełnienie raczej na razie możesz sobie darować ![]() ![]() ja w sumie miałam podobną ilość pieluszek i uważam, że to jednak za dużo, (chyba że do stosowania jako pampersy ale to wtedy za mało ![]() w sumie zależy jak wyrabiasz z ich praniem i prasowaniem ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#336 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
szajajaba pościeli chyba nie mogę sobie darować bo jak to łóżeczko będzie bez niej wyglądało? Na materacu i pod kocykiem ma dziecko spać? ![]() ![]() W głowie mi się to wszystko nie mieści ![]()
![]() |
![]() |
#337 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() no tak normalnie. ja kupiłam łóżeczko z piękną pościeką, która... leży w szafie ![]() w łóżeczku tylko prześcieradło, jak jest chłodniej to mała pakowana w rożek, żeby się nie rozkopała. jak gorąco, to leży "samopas" nakrywana najwyżej cienkim kocykiem lub pieluszką. poducha wiadomo, nie nadaje się w ogóle dla maleństwa, jest na później. a i kołdra taka wielka, że by mi dziecko pod nią zginęło (wielka jak wielka, standardowa 90x120). |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#338 |
Zakorzenienie
Lokalizacja: "Na peryferiach miasta, gdzie asfalt trawą zarasta..."
|
[1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;2077394 8]ja nie szaja ale się wypowiem
![]() no tak normalnie. ja kupiłam łóżeczko z piękną pościeką, która... leży w szafie ![]() w łóżeczku tylko prześcieradło, jak jest chłodniej to mała pakowana w rożek, żeby się nie rozkopała. jak gorąco, to leży "samopas" nakrywana najwyżej cienkim kocykiem lub pieluszką. poducha wiadomo, nie nadaje się w ogóle dla maleństwa, jest na później. a i kołdra taka wielka, że by mi dziecko pod nią zginęło (wielka jak wielka, standardowa 90x120).[/QUOTE] popieram ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#339 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#340 |
Rozeznanie
|
Ja jak narazie na dzidziusia wydalam niewiele ale chyba tylko dlatego ze mam duza rodzine. Wozek jeden dostalam od ciotki, 2 mam w domu po malym szwagrze. Lozeczko tez po nim, a poza tym dostala kolyske taka do pol roczku od ciotki. Fajna i zaoszczedzilam na niej 340zl. dzis znajomi sprezentowali nam wanienke Fisher Price (bardzo mi sie podobala ale z racji tego ze dziecko szybko by z niej wyroslo szkoda mi bylo 150zl) a tu dostalismy nowiutka w prezencie. Fotelik wylicytowlam na allegro za 35,50zl z przesylka. Ubranka dostalam od ciotki a druga juz szykuje nastepna porcje. teraz rozgladam sie za pieluchami, kocykami, recznikami, butelkami i kosmetykami wiec teraz zaczna sie wydatki ale cos czuje ze trzeba sie sprezyc bo maly moze sie szybciej pojawic a nie wyobrazam sobie meza na takich zakupach
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#341 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
właśnie na to zwrócono nam uwagę w szkole rodzenia. Jeżeli zastosujesz jedną firmę i pojawi się uczulenie wiesz że musisz z niej rezygnować i kupujesz coś innego. Nie masz problemu z dochodzeniem co tak naprawdę szkodzi. Poza tym potrzebujesz na początek tak naprawdę tylko płynu do mycia i kremu, ew. oliwki na główkę. To są trzy rzeczy i aż tyle wyrzucania nie ma. I odnośnie pościeli dziewczyny dobrze radzą. Ale skoro uważasz, że pościel niezbędna (i łóżeczko dziwnie bez niej wygląda - ![]() Nie rozumiem skąd masz takie podejście pełne przerażenia ?! Rozumiem że hormony robią swoje, nowa sytuacja ale bez przesady.... Spokojnie. Poradzisz sobie ze wszystkim i wszystko ogarniesz. edit: w łóżeczku możesz zastosować ochraniacz (np. taki dookoła)- nie jest wtedy łyso jak z samym materacem i dzieciątko będzie się bezpieczniej czuło ![]()
![]() Edytowane przez zuzaneczka Czas edycji: 2010-07-19 o 13:39 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#342 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Na dobra sprawę to ja nic nie uważam bo pojecia nie mam co dobre a co nie ![]() ![]()
Razem od 01.10.2006 ADAŚ 21.02.2011 ![]() Edytowane przez ammbuziaczek Czas edycji: 2010-07-26 o 12:11 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#343 | |
szeryfcio
|
Co do pościeli
![]() ![]() ![]() Mój mały spał sobie długo w rożku, potem jak wyrósł zrobiliśmy z tego kołderkę i tego właśnie używaliśmy długo, a nie tej właściwej kołdry. Cytat:
![]() Btw: nie polecam pościeli Feretti. Śliczna, ale badziewna. Wypełnienie się zbryla już po paru miesiącach.
![]() |
![]() |
#344 |
Wtajemniczenie
|
Jesli chodzi o wyprawkę to zaczęłam ją gromadzić jak tylko postanowiliśmy
powiększyć rodzinkę. Tak więc ubranek mam całą szafę . W piatek kupiliśmy 2 łóżeczka ( będą bliźniaki) , kojec, 2 kocyki, 4 ochraniacze, 2 rozki , 2 kołderki i krzesełko do karmienia za 250 zł. W tamtym roku kupiłam już 1 fotelik i chuśdawkę . Teraz tylko kupuję ubranka na roczek i dalej. Zrobiłam też listę wszystkiego co potrzebuję. W zeszłym tygodniu kupiłam na all 13 szt butelek nowych canpola za 11 zł i 16 par kapciuszków za 1 zł. I nowy podgrzewacz za 30 zł. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#345 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wątpię żeby autorowi listy chodziło o rzeczy używane. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Coś musisz wybrać, bo jak z dzieckiem do domu przyjdziesz to nie będzie czasu na dumanie nad kosmetykami. ![]() Cytat:
![]() 62 ciągle leży w szafie. ---------- Dopisano o 08:32 ---------- Poprzedni post napisano o 08:28 ---------- Cytat:
![]() Odciągacz elektryczny ok, ale jeśli nie wiadomo czy będzie karmić... ![]() W szpitalu korzystałam z elektrycznego wypasu za kilka stów bo miałam nawał, a odciągacza nie posiadałam... Po powrocie do domu kupiłam ręczny Sanity Lux za 8,50zł. ![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:37 ---------- Poprzedni post napisano o 08:32 ---------- Cytat:
![]() Ja sobie w ogóle nie wyobrażam jak można noworodka w pościel wsadzić. ![]() ![]() Daniel spał w rożku jakiś tydzień, potem wsadziłam go w śpiworek polarowy z rękawkami, a później zrobiło się gorąco, więc spał pod cienkim kocykiem, a ostatnio pod pieluszką. |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#346 |
Konto usunięte
|
I tak dochodzimy do tego, że dziecię śpi bez przykrycia
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#347 |
Konto usunięte
|
kołdry używałam raz;
przykryłam Gada i otworzyłam okno (to był marzec) przykrywam rożkiem, kocem, prześcieradłem śpiworka używam do wózka i się nie wykopuje Gadzina |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#348 |
Raczkowanie
|
Dobra, spoko. Czuje, że dam radę
![]()
![]() |
#349 |
Zakorzenienie
|
oczywiście że dasz radę
![]() zobaczysz że jak tylko urodzisz nagle wszystko stanie się jasne i będziesz wiedziała co robić ![]()
![]() |
![]() |
#350 |
Konto usunięte
|
Co do tej pościeli to dziewczyny dobrze radzą, oczywiście możesz sobie kupić do wystroju łóżeczka , będzie na ozdobę,
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#351 |
Raczkowanie
|
[1=13aa9d55ec6ef8489ab3852 d90deb2979ef9d608;2079750 5]nie doczytałam kiedy masz poród ale przy tych upałach to napewno się ona nie sprawdzi i dla niemowlaków jest niefunkcjonalna wcale[/QUOTE]
Termin mam na 14 lutego 2011 ![]() Co do pościeli to już zdecydowałam. Kupię ochraniacz w zestawie z poszewka na poduszkę i poszewką na kołderkę. Nie bedzie później problemu ze skompletowaniem pościeli. Ochraniacz się założy a poszewki się schowa do szuflady. Ot, cała moja filozofia ![]() ![]() No bo skoro ma i tak spać pod kocykiem to cóż...
![]() |
#352 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#353 |
Zakorzenienie
|
O, następny arcyciekawy wątek
![]() Subskrybuję, w wolnej chwili przeczytam od początku do końca ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#354 |
Konto usunięte
|
Kretencjo gratuluję
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#355 |
Zakorzenienie
|
Ach, dziękuję
![]() To już końcówka szóstego miesiąca, więc dużo czasu na kompletowanie wyprawki nie zostało...
![]() |
#356 |
Konto usunięte
|
Lovela? Nie dziękuję, po 3 miesiącach stosowania uczulił i córkę, i mnie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#357 |
Zakorzenienie
|
Ja już kupiłam dla mojego malucha wszystko (przynajmniej mam taką nadzieję) i w sumie to tego jeszcze nie sumowałam, więc wątek jest fajną okazją
![]() 1. Łóżeczko z Ikea - 99 zł, materac dostałam za friko od bratowej 2. Wózek + fotelik do samochodu - 1530 zł (wózek 1060, reszta to cena fotelika) 3. Ubranka - większość dostałam po bratanicy, wydałam na swoje może ze 150 zł w tym z pieluchami tetrowymi 4. Pościel + ochraniacze + rożek + baldachim - 300 zł, drogo, ale mi się bardzo podobała ta pościel ![]() 5. Butelki + laktator + pojemniki na mleko (Nuby) - 130 zł 6. Smoczki, smoczki do butelek i inne tego typu - 20 zł 7. Kosmetyki: Emolium do kąpieli - 32 zł, Ziaja krem do pupy - 8 zł, krem do twarzy jakieś 5 zł, mam też sudocrem 8. Termometr, szczotka do włosków, nożyczki, grucha, inne tego typu: 50 zł 9. Wanienka z Ikea - 19 zł 10. Pieluchy z rossmana nie pamiętam ile, jakieś 20 zł?? 11. Chusteczki do tyłka z Biedronki ok. 4 zł RAZEM: 2367,00 zł W sumie to mam wrażenie, że wydałam więcej, ale to pewnie dlatego, że też trochę musiałam zainwestować w rzeczy do szpitala dla siebie i jakieś ubrania ciążowe. Do tego wszystkie badania, witaminy itd. no i tak w sumie zbiera się niezła kwota. Do tego kawałek mebla dla dziecka (szafa) no i mały remont był konieczny. [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;21965589]Lovela? Nie dziękuję, po 3 miesiącach stosowania uczulił i córkę, i mnie ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#358 |
Konto usunięte
|
Dzidziusia też lubię
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#359 |
Zadomowienie
|
A ja darowałam sobie te wszystkie proszki i płyny przeznaczone dla dzieci- poszłam na żywioł
![]() wszystko prałam i piore w normalnych proszkach do płukania używam lenora - nic mojej Gabryśki nie uczuliło i nie uczula ![]() kosmetyki - zakupiłam cały zestaw niezbedny z Penatena też sie przyjął - zero alergii itp. ![]() Gdyby była jakaś alergia na proszek pewnie bym zmieniła na ten specjalny ![]() ![]()
![]() |
#360 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
ale dzidziuś jest tańszy, to chyba opakowanie (wygląd) zdecydowało ![]() jelp jest z psem ?? to szczególnego jest w loveli, że może uczulać ? Edytowane przez 749d3470e67da5a340716cf11c99d98c9d41692a_5eab587331573 Czas edycji: 2010-09-10 o 16:08 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:16.