![]() |
#331 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Majówki 2016 - przyszłe majowe mamy cz. III
No ja mam właśnie mega problem z tym jego paleniem. Sama nie palę i mi to przeszkadza. Mimo tego, że odkąd jesteśmy razem nigdy nie palił przy mnie. Przeszkadza mi ten zapach i w ogóle sama świadomość, że się truje. Pewnie gdyby nie ta jego obietnica, to jakoś inaczej bym do tego podchodziła, pewnie już bym była przyzwyczajona. A tak, to czuję się zawiedziona i oszukana. Już raz rzucił na 3 miesiące, później na krótko wrócił, teraz znowu zaczyna...
W sumie mogę mieć pretensje tylko do siebie, bo jak zaczynaliśmy związek to wiedziałam, że pali, ale wyglądało na to, że naprawdę będzie chciał rzucić dla mnie i dla naszego przyszłego dziecka. A wczoraj ja już tego nie widziałam, wyglądało to tak, jakby całkiem sobie odpuścił. Edytowane przez kaylla Czas edycji: 2016-02-17 o 10:57 |
![]() ![]() |
![]() |
#332 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#333 |
Wtajemniczenie
|
Cześć
![]() Byłam u ginekologa. Po glukozie wyniki w normie ![]() ![]() Muszę wzbogacić dietę o żelazo, ale nie nadaję się jeszcze na suplementację. Macie jakieś bomby żelazowe? Dzidek wymiarowo jest duży na 27 tydzień (a zaczęłam 26...). Co do chusty - bardzo bym chciała! ale nie wiem czy sobie poradzę z wiązaniem, z córcią nie mogłam się przemóc, żeby spróbować. Teraz obawiam się że chusta to będzie konieczność - wolne ręce to mega komfort! Też chciałabym urodzić już dwuletnie dziecko! ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#334 | |
Z deszczem w butach
|
Cytat:
Ja przestalam palic jak poznalam meza. Ale faktem jest, ze palilam wowczas mniej niz rok. Potem, gdy bylismy na odleglosc to wlasnie sobie popalalam. Od kiedy na stale zamieszkalismy razem palilam tylko na imprezach, czy to babskich czy to wspolnych. Jakos przy piwku, gdy inni pala tez nabieram ochoty. Teraz moja szwagierka (przyjaciolka, ktora wyszla za mojego szwagra ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#335 |
Zakorzenienie
|
Kurna znowu mnie choróbsko rozkłada. Na razie tylko katar ale już mnie to męczy. Chyba w ciągu całego życia nie chorowałam tyle co w tej ciąży
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#336 |
Zakorzenienie
|
Szczerze mówiąc papierosy to jest nałóg, którego nigdy nie zrozumiem. Ani to smaczne, ani zdrowe. To już prędzej rozumiem, że ktoś lubi sobie piwko czy winko wypić:P
Jedyny plus tej całej akcji z fajkami jest taki, że zamiast myśleć o badaniach i się stresować wynikami, to ja się wkurzam na narzeczonego ![]() W ogóle zważyłam się dzisiaj (i to po śniadaniu) i się lekko przeraziłam. Staram się jeść dużo, ale przez to, że jem same lekkostrawne rzeczy to waga mi spada zamiast rosnąć. Na początku stycznia miałam jakieś 2 kg na plusie, a teraz w zasadzie wróciłam do wagi sprzed ciąży, albo nawet ciut mniej mam. Jak to zatrzymać? |
![]() ![]() |
![]() |
#337 |
Wtajemniczenie
|
Marta, współczuję
![]() Trudno rzucić palenie. Dla mnie po wieloletnim nałogu sukcesem było palenie tylko na babskich spotkaniach czy imprezach. Ewidentnie nie o nikotynę chodzi, tylko o psychikę. Nie dość, że dobre chwile kojarzą się z fajką (np. przerwa w pracy, wyjście z koleżankami, impreza, etc) to jeszcze papieros staje się wentylem ujścia stresu, potem trudno się przestawić na jakąś inną formę rozładowania nerwów. Połączenie kawa + papieros to już zabójcza forma udręczenia przy rzucaniu, zwłaszcza jak się jest jeszcze uzależnionym od kawy ;-) |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#338 |
Zakorzenienie
|
kaylla, to normalne, że na takiej diecie chudniesz, ja przez miesiąc zjechałam ok 1,5 kg przez pilnowanie jedzenia i wczoraj usłyszałam, że to jest jak najbardziej prawidłowe
![]() Żabcia, ja sobie tak jeszcze myślę, że może się na razie nie wzoruj na mnie z tym słodkim, bo u mnie problemem był cukier na czczo, po wypiciu się w normach zmieściłam, więc to jednak chyba trochę inna para gaci...na razie kurcze może spasuj dopóki glukometru nie masz, ewentualnie jakaś kostka gorzkiej czekolady jak już bardzo ssie. Dziś jesteśmy po usg i wreszcie same raczej dobre wieści i wyszłam uśmiechnięta a nie wystraszona ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#339 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Super, że takie pozytywne wiadomości dziś usłyszałaś ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#340 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak sobie myślę że może i ja sobie wdroże taka dietę cukrzycowa hmmm ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:19 ---------- Poprzedni post napisano o 13:18 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#341 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
No to całe szczęcie, że ominęła Cię cudna cukrzyca ciążowa. Na podniesienie żelaza proponuje zakwas buraczany. Szybki, tani i skuteczny. Przepisu nie pamietam, ale duże tego w necie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#342 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Fablous ja Ci zapodaję instrukcję w tym temacie taką, że 26.02 o 17.30 w szpitalu na Prostej są warsztaty z chustowania ale wtedy mamy SR jeszcze... chyba że na SR u nas będą o tym mówić ;D chyba odciąża też kręgosłup trochę? zawsze lepiej tak niż na biodrze opierać a dziecko swoje waży...
![]() |
#343 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Chociaż zobaczymy, w przyszłym tygodniu robię badanie glukozy, zobaczymy co wyjdzie, może będę musiała trzymać dietę ![]() ![]() pluszowy kot świetne wiadomości ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#344 |
Moderatorka z pazurem
|
Kocie super wiesci
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#345 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#346 |
Moderatorka z pazurem
|
Dzis dzien kota?
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#347 | |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() |
![]() |
#348 |
Moderatorka z pazurem
|
Nie wiem czy to dobry pomysl, zeby naszego Pluszowego Kota utozsamiac z kotem...
W ubieglym tygodniu małż nazwal mnie munchkinem (to taki jamnik wsrod kotow, ma krotkie lapki na skutek jakiejs mutacji w genach). Skonczylo sie moim placzem, prawie histeria, ze porownuje mnie do zj#eba genetycznego ![]() Takze teges...z tymi hormonami to ostroznie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#349 |
Zakorzenienie
|
ja jestem Fatty, albo mońkubator
![]()
![]() |
#350 |
Moderatorka z pazurem
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#351 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Ale hormony to ja to znam.. beczę czasem z byle powodu ![]() Już chcę maj i żeby te wariacje minęły ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#352 |
Moderatorka z pazurem
|
To ze sama siebie nazywam krowa, orka czy foczka to akurat spoko, ale zeby maz?
![]() Hormony tak szybko nie dadza nam spokoju. Jeszcze 2-3 miechy po porodzie moga byc takie jazdy ![]() U was tez tak wieje? U mnie jest masakra jakas. Kratki wentylacyjne swiszcza jak szalone |
![]() ![]() |
![]() |
#353 |
Zakorzenienie
|
U mnie śnieg padał ...
|
![]() ![]() |
![]() |
#354 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
U mnie wieje sakramencko, do tego tak mi się chce spać, że ledwo siedzę, a tu trzeba obiad rozchodzić cukier przed badaniem. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#355 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Ciąża może i cud natury, ale wolałabym być w niej max. miesiąc.. Ale by było fajnie.. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#356 |
Zakorzenienie
|
U mnie to nawet słońce świeci.. ale co z tego, głowa mnie boli, tak jak bolała.
Zawiozłam małża do pracy i wstąpiłam do lumpka. Kupiłam kilka bodziaków - ale o dziwo w rozmiarze 12-18. Nie było nic mniejszego, ale dobrze, że zapasy mam. Dodatkowo jeszcze kilka par spodenek, flanelowe coś - w domyśle poszewka na kołdrę, ale ja myślę to wykorzystać jako matę na podłogę. Dziś wszystko po złotówce, myślałam, że o 14 tam już nic nie będzie, a w sumie całkiem nieźle. W ogóle - masa ludzi i każdy z siatami ![]() Muszę znaleźć sobie jakieś zajęcie na popołudnie, bo inaczej oszaleję ze sobą.
#357 | |
Z deszczem w butach
|
Cytat:
Przynajmniej ja nie sadzalam corki, nie trzymalam bez podparcia kręgosłupa, dopoki sama nie zaczela siadac. I wozilam w wozku na pollezaco do tego czasu (jak juz byla wieksza). |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#358 |
Moderatorka z pazurem
|
Jak to nie? Sasiadki dzieciak juz siada a moj nie? Zaraz go tu naucze, poduchami obloze, do chodzika wsadze. Moj sie pisac nauczy zanim wypowie pierwsze slowo
![]() Coming soon... oby nie ![]() A tak na serio, slyszalyscie juz pewnie nie raz o tego typu wyscigach? |
![]() ![]() |
![]() |
#359 |
Przyczajenie
|
Och to u mnie dziś piękna spacerowa pogoda
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#360 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:28.