Którego faceta byście wybrały? - Strona 12 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2016-03-18, 22:19   #331
Atavish
Zakorzenienie

Dot.: Którego faceta byście wybrały?

Cytat:
Napisane przez FacetZ Pokaż wiadomość
Rozumiem Cię i szanuję twoją koncepcję związku. Niestety ja nadal pozostanę przy światopoglądzie że to facet prowadzi w związku i nie tylko w związku ale i w społeczeństwie.
O ile uważam kobiety za bardzo mądre istoty o tyle uważam że do prowadzenia się nie nadają, chyba że chodziło o jakąś ograniczoną strukturę którą tak czy jak na najwyższym stopniu nadzorowałby mężczyzna (czyli np. kobieta prezes w korporacji której właścicielem jest mężczyzna).
To pozostań przy nim. Ja nie próbuję Cię "nawracać". Mimo, że się z Tobą kompletnie, kompletnie nie zgadzam. Ale zaakceptuj, że nie jest to jedyny słuszny światopogląd, i że można mieć inny. I nie próbuj wmawiać kobietom (i innym mężczyznom w sumie też), że Twoje widzenie świata to prawda objawiona. Bo to naprawdę wzbudza agresję - kiedy ktoś próbuje Ci wmówić, że lepiej wie jak powinno wyglądać Twoje życie uczuciowe czy rodzinne (skoro podałeś przykład z dzieckiem).
Atavish jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-03-18, 22:40   #332
FacetZ
BAN stały

Cytat:
Napisane przez SALIX Pokaż wiadomość
Też znam jedną zamożną osobę, która ma z lekka wywalone i zamiast kupować markowe koszule, nadal je szyje u znajomej krawcowej. No ale większość jednak zachowuje się inaczej, wystarczy przejrzeć plotkarskie serwisy, które rozpisują się w co jaka gwiazda była ubrana na tej czy inne gali i oko od cen bieleje.

Taką silną potrzebę kontroli się leczy, wiesz?
Celebryci przywiązują ogromną wagę do emanowania luksusem i pieniędzmi. Z tego żyją. Ja mówię o ludziach posiadających wiedzę i władzę.

Co do leczenia kontroli. Pierwsze słyszę że coś takiego się leczy. Myślę że każdy z nas ma w sobie taką chęć kontroli lecz większość pogodziła się z porażką przy pierwszej wypłacie i pierwszej racie kredytu hipotetycznego.

---------- Dopisano o 22:40 ---------- Poprzedni post napisano o 22:25 ----------

Cytat:
Napisane przez Atavish Pokaż wiadomość
To pozostań przy nim. Ja nie próbuję Cię "nawracać". Mimo, że się z Tobą kompletnie, kompletnie nie zgadzam. Ale zaakceptuj, że nie jest to jedyny słuszny światopogląd, i że można mieć inny. I nie próbuj wmawiać kobietom (i innym mężczyznom w sumie też), że Twoje widzenie świata to prawda objawiona. Bo to naprawdę wzbudza agresję - kiedy ktoś próbuje Ci wmówić, że lepiej wie jak powinno wyglądać Twoje życie uczuciowe czy rodzinne (skoro podałeś przykład z dzieckiem).
Całkowicie Cię rozumiem i dzięki za wyrozumiałość. Niestety nie potrafię nie dążyć do nazwijmy to "kontroli" (to nie jest kontrola tylko bardziej opieka) dlatego zniwelowałem to przez przeniesienie tego mankamentu osobowości na sferę "biznesu".

Edytowane przez FacetZ
Czas edycji: 2016-03-18 o 22:28
FacetZ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-03-19, 00:58   #333
Leszy
Zakorzenienie

Cytat:
Też znam jedną zamożną osobę, która ma z lekka wywalone i zamiast kupować markowe koszule, nadal je szyje u znajomej krawcowej. No ale większość jednak zachowuje się inaczej, wystarczy przejrzeć plotkarskie serwisy, które rozpisują się w co jaka gwiazda była ubrana na tej czy inne gali i oko od cen bieleje.
Wiesz Salix, ja bardzo nie lubię serwisów plotkarskich, czy też gwiazd/gwiazdek/celebrytek z powodów, które napisał FacetZ:

Cytat:
Celebryci przywiązują ogromną wagę do emanowania luksusem i pieniędzmi. Z tego żyją. Ja mówię o ludziach posiadających wiedzę i władzę.
Co oznacza Salix większość? Większość celebrytów? Większość biznesmenów? Większość bogaczy? Jeśli to ostatnie, to czy można porównywać bogacza, którzy sam doszedł do pieniędzy do np. (wiem ze skrajnie) Kim Kardashian?

Drukuję w czy de! Projekt: FoldaRap.
http://szczecin.tvp.pl/23874420/030216 24:20
http://szczecin.tvp.pl/23995784/120216 29:30
Leszy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-03-19, 04:56   #334
Sabbath
Wiedźma

Cytat:
1. Normalny niebrzydki facet, wierny i bardzo bogaty.
2. Bardzo przystojny facet(wręcz ideał), wierny, ale zarabiający najniższą krajową.
Proste: wybrałabym tego, którego kocham.

Cytat:
O ile uważam kobiety za bardzo mądre istoty o tyle uważam że do prowadzenia się nie nadają, chyba że chodziło o jakąś ograniczoną strukturę którą tak czy jak na najwyższym stopniu nadzorowałby mężczyzna (czyli np. kobieta prezes w korporacji której właścicielem jest mężczyzna).
Ale tak wszystkie?
Sabbath jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-03-19, 08:53   #335
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Napisane przez Leszy Pokaż wiadomość
Osobiście spotkałem 3 osoby, które można uznać za bogate (magia tworzenia start-upu i szukania inwestorów). Powiem tak: nie znam się na markach i nie mogę powiedzieć czy mieli marynarkę za kilka tysięcy, czy za kilkaset złotych. Natomiast jedna z tych osób biega z takim samym plecakiem na laptopa jak ja. Targus za 200 zł. A że akcelerowała kilka udanych startupów, to jestem pewien, że mogłaby kupić o wiele droższy. Tyle w kwestiach finansowych bogaczy.
Ja naprawdę bogatej osoby nie znam (ale dla mnie bogactwo to kasa Angeliny Jolie, więc kwestia interpretacji słowa jak widać ), natomiast ci mający pieniądze, którzy pracują z ludźmi (podpisywanie na co dzień umów z wielkimi konsorcjami, obracanie dużą kasą i "praca w biurze"), to są ludzie, którzy mają zdecydowanie więcej niż dwa stroje służbowe (czyt. garnitury/garsonki). I nie są to ciuchy, które kupię w każdym sklepie na rogu. A już spinki do mankietów to jest taki obłęd cenowy, że nogi się uginają.

No, chyba że mówimy o ludziach, którzy pracują głównie zdalnie i w ich pracy prezencja nie ma najmniejszego znaczenia

---------- Dopisano o 09:53 ---------- Poprzedni post napisano o 09:43 ----------

Cytat:
Co do leczenia kontroli. Pierwsze słyszę że coś takiego się leczy.
A jednak się leczy. Obsesyjna potrzeba kontroli do zdrowych nie należy.

Edytowane przez elvegirl
Czas edycji: 2016-03-19 o 08:50
elvegirl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-03-19, 09:00   #336
201607110949
Konto usunięte

Odpowiem zbiorczo:

Cytat:
Cytat:
Napisane przez Leszy Pokaż wiadomość
Co oznacza Salix większość? Większość celebrytów? Większość biznesmenów? Większość bogaczy? Jeśli to ostatnie, to czy można porównywać bogacza, którzy sam doszedł do pieniędzy do np. (wiem ze skrajnie) Kim Kardashian?
Rzut oka na historię: przez wieki arystokracja zamiast chodzić we włosienicy, budowała sobie okazałe pałace, w których m.in. organizowała wystawne przyjęcia. I tam panie paradowały w przepięknych sukniach ze sprowadzanych specjalnie na tę okazję materiałów, butach z mięciutkiej skóry, biżuterii; panowie gorsi nie byli - oczywistości. Mieli władzę, mieli pieniądze, byli świetnie wykształceni (w porównaniu do mas biedoty). I tak jest przecież do tej pory. Obojętne, czy to celebrytka Kim, Królowa Anglii, aktorka Andżelina - mianownik jest wspólny, bogactwo, które w pewien sposób zobowiązuje do takiego a nie innego ubioru w towarzystwie. Mało jest osób, które potrafią mieć totalnie w zadku wyśmianie lub nawet wykluczenie ze środowiska, w którym muszą się obracać, więc się dostosowują do wymogów.

Cytat:

Co do leczenia kontroli. Pierwsze słyszę że coś takiego się leczy. Myślę że każdy z nas ma w sobie taką chęć kontroli lecz większość pogodziła się z porażką przy pierwszej wypłacie i pierwszej racie kredytu hipotetycznego.

Całkowicie Cię rozumiem i dzięki za wyrozumiałość. Niestety nie potrafię nie dążyć do nazwijmy to "kontroli" (to nie jest kontrola tylko bardziej opieka) dlatego zniwelowałem to przez przeniesienie tego mankamentu osobowości na sferę "biznesu".
A Ty dalej o pieniądzach Niczego nie zniwelowałeś, bo uważasz, że wiesz co najlepsze dla Twojej kobiety i myślisz, że powinieneś w związku rządzić. To się objawia między innymi listą "właściwych", dozwolonych prezentów.
201607110949 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-03-19, 09:12   #337
StarFighter
BAN stały

Wiesz co Salix, FacetZ ma jednak trochę racji
StarFighter jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-03-19, 09:20   #338
201607110949
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez StarFighter Pokaż wiadomość
Wiesz co Salix, FacetZ ma jednak trochę racji
W czym konkretnie?
Stary 2016-03-19, 09:28   #339
stewardesa
BAN stały

Borze, ktoś jeszcze go nie ma w ignorach?
stewardesa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-03-19, 10:13   #340
201604250941
Konto usunięte

Cytat:
No niby nie, ale po co mam się bawić w sprzedawanie biżuterii, skoro od razu mogłabym mieć łódkę ?
Od razu widac, ze nie jestes lepszego chowu, jak mozna pomyśleć o pokazaniu się na łódce bez dajmondow, nie wypada
201604250941 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-03-19, 10:19   #341
Atavish
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez candycotton Pokaż wiadomość
Od razu widac, ze nie jestes lepszego chowu, jak mozna pomyśleć o pokazaniu się na łódce bez dajmondow, nie wypada
Ale to kolię na sztormiak trzeba? I kupować większy rozmiar pierścionków aby na rękawiczki weszły? Proszę, wytłumacz Bo ja z niższych sfer jestem i się nie znam

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-03-19, 10:24   #342
201604250941
Konto usunięte

Cytat:
Ale to kolię na sztormiak trzeba? I kupować większy rozmiar pierścionków aby na rękawiczki weszły? Proszę, wytłumacz Bo ja z niższych sfer jestem i się nie znam
Jaki sztormiak, w Saint Tropez nie ma sztormow. Wsiadasz w samolot, lecisz w ciepłe miejsce, tam wsiadasz na łódź.
201604250941 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-03-19, 10:28   #343
Atavish
Zakorzenienie

Cytat:
Jaki sztormiak, w Saint Tropez nie ma sztormow. Wsiadasz w samolot, lecisz w ciepłe miejsce, tam wsiadasz na łódź.
Ale ja chciałam na Morze Barentsa i dalej na północ...
Stary 2016-03-19, 13:13   #344
201703061049
Konto usunięte

Cytat:
Nie wymyślaj pierdół, popłyniesz tam, gdzie ci facet rozporządzi!
201703061049 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-03-19, 14:10   #345
6294979b07e94e60c86b4a71a35022ccf5d1d257_656d16825a5b5
Konto usunięte

Cytat:
Wyższego. Wyższego chowu.
To oczywiste, że gdyby była "ładną szlachcianką z wyższego chowu" to wiedziałaby takie oczywistości. Smutne.
6294979b07e94e60c86b4a71a35022ccf5d1d257_656d16825a5b5 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-03-19, 14:27   #346
StarFighter
BAN stały

Zaś gwiazdy zdziwieniowego opanowały wątek i sobie heheszkują
Stary 2016-03-19, 14:59   #347
201607111028
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez victorion Pokaż wiadomość
"Jeśli kogoś kochasz za jego urodę, to nie jest miłość, ale pożądanie. Jeśli kochasz kogoś za jego inteligencję, to nie jest miłość, lecz podziw. Jeśli kochasz kogoś dla jego majątku, to nie miłość, ale zainteresowanie. Jeśli kogoś kochasz i nie wiesz dlaczego - to jest Prawdziwa Miłość."
Ty tak serio?
201607111028 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-03-19, 15:06   #348
StarFighter
BAN stały

-Victorion bardzo dobrze napisane

-Karola
Stary 2016-03-19, 15:10   #349
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Napisane przez carolina662 Pokaż wiadomość
Ty tak serio?
Też się nie zgadzam z postem victorion, ale żeby od razu haftować?

---------- Dopisano o 16:10 ---------- Poprzedni post napisano o 16:09 ----------

Cytat:
A to już fanaberie
Stary 2016-03-19, 15:11   #350
201607111028
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez elvegirl Pokaż wiadomość
Też się nie zgadzam z postem victorion, ale żeby od razu haftować?
Elve, przecież to tylko emotka :P
Jest reakcją na ten głupi cytat, nie chciałam być jakaś chamska wobec victorion :P

Edytowane przez 201607111028
Czas edycji: 2016-03-19 o 15:12
Stary 2016-03-19, 15:13   #351
StarFighter
BAN stały

A czemu się niby nie zgadzasz z postem Viki, superElve?
Stary 2016-03-19, 15:18   #352
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Elve, przecież to tylko emotka :P
No wiem, ale to taka emotka dość...silnie wyrażająca emocje

Cytat:
Dlatego, że nie wybieram sobie partnera życiowego z łapanki. To jest człowiek o konkretnym zbiorze cech, a nie "yyyyyyy no w sumie to nie wiem czemu z tobą jestem".
Stary 2016-03-19, 15:19   #353
201607111028
Konto usunięte

Cytat:
No wiem, ale to taka emotka dość...silnie wyrażająca emocje
Takie emocje mną targają po przeczytaniu tego cytatu XD
Nie no, a tak serio, to uważam po prostu, że jest szkodliwy. Chyba się ze mną zgodzisz
Stary 2016-03-19, 15:21   #354
thirky
on tired little feet

Cytat:
Bo trzeba być wyjątkowo tępym, żeby nie wiedzieć za co się kocha drugą osobę. Zwykle takie teksty walą kobiety w związkach z przemocowcami i alkoholikami- co tam że czasem misio pobije, będę go kochać bo "kocha się za nic ".
Ja tam wiem za co mojego faceta kocham, uroda i inteligencja również się w te przyczyny włączają.

I saw it first!’ squeaked Sniff, ‘I must choose a name for it.
Wouldn’t it be fun to call it Sniff? That’s so short and sweet.
thirky jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-03-19, 15:24   #355
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Ostatnie zdanie tak, jest szkodliwe.

---------- Dopisano o 16:23 ---------- Poprzedni post napisano o 16:22 ----------

Cytat:
Napisane przez thirky Pokaż wiadomość
Zwykle takie teksty walą kobiety w związkach z przemocowcami i alkoholikami- co tam że czasem misio pobije, będę go kochać bo "kocha się za nic ".
I "nie kocha się za, a pomimo że ".

---------- Dopisano o 16:24 ---------- Poprzedni post napisano o 16:23 ----------

I jeszcze "jak to się stało, że obchodzą 60rocznicę ślubu? Bo kiedyś to się związki naprawiało, a nie wyrzucało do kosza"
Stary 2016-03-19, 15:24   #356
201607111028
Konto usunięte

"nie istnieje żaden powód do miłości"
Stary 2016-03-19, 15:29   #357
201607110949
Konto usunięte

Cytat:

I "nie kocha się za, a pomimo że ".

---------- Dopisano o 16:24 ---------- Poprzedni post napisano o 16:23 ----------

I jeszcze "jak to się stało, że obchodzą 60rocznicę ślubu? Bo kiedyś to się związki naprawiało, a nie wyrzucało do kosza"
Cytat:
"nie istnieje żaden powód do miłości"
Klasyki zła 1 i 3 to chyba z mojego ulubionego gównoautora Koejlo?
Stary 2016-03-19, 15:29   #358
karola008
Raczkowanie

Wybrałabym tego z którym miałabym więcej tematów do rozmów, dobrze bym się przy nim czuła i ten który bardziej by się starał
karola008 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-03-19, 15:29   #359
thirky
on tired little feet

Cytat:
ja lubię jeszcze "kiedyś rozpadało się tylko 5% małżeństw a dzisiaj??? co się dzieje z tym światem ;//////// "

I saw it first!’ squeaked Sniff, ‘I must choose a name for it.
Wouldn’t it be fun to call it Sniff? That’s so short and sweet.
thirky jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-03-19, 15:30   #360
201607111028
Konto usunięte

Cytat:
Klasyki zła 1 i 3 to chyba z mojego ulubionego gównoautora Koejlo?
Of kors XD
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości