|
|
#331 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Manifestacje przeciwko zaostrzeniu prawa aborcyjnego
Na FB wyciekła informacja, że na tą feministkę donos do prokuratury złożyła działaczka partii "Zmiana".
|
|
|
|
|
#332 |
|
ctrl alt delete
|
Taaa, widziałam g*noburzę. Najśmieszniejsze jest to, że GW próbowała nagłośnić sprawę, jak tylko się dało, było o tym też w innych portalach, w telewizji - ale na Fajsie skandal, że ktoś śmiał "donieść" do prokuratury.
|
|
|
|
|
#333 |
|
Konto usunięte
|
Słusznie. Babki zrobiły pokojowy protest, jedna trochę pokrzyczała, ale nikomu nic nie zrobiła, a jakaś fanatyczka pod szyldem szemranej partii donosi na nią do prokuratury o "obrazę uczuć religijnych". Przecież to jakiś absurd.
|
|
|
|
|
#334 | |
|
ctrl alt delete
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#335 |
|
BAN stały
|
Dopiero teraz zobaczyłem kabaret u Morozowskiego z udziałem tej feministki. Najlepsze oczywiście były "palmy" na warszawskiej ulicy. Czekam na jej starcie bezpośrednie z Korwinem, będzie to lepsze niż ostatnia walka Adamka.
|
|
|
|
|
#336 |
|
Konto usunięte
|
I za zakłócanie ceremonii religijnej grożą 2 lata? To nadal jest absurd, a to prawo tak samo bezsensowne, jak legalność uboju rytualnego w imię uczuć religijnych.
|
|
|
|
|
#337 | ||
|
ctrl alt delete
|
Cytat:
Cytat:
Aczkolwiek zgadzam się, że ten paragraf to przesada. |
||
|
|
|
|
#338 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Znasz coś takiego, jak agresja słowna? Jak ktoś na Ciebie krzyczy, to jest pokojowy? Może na wykładzie Baumana narodowcy też tylko trochę pokrzyczeli i nikomu nic złego nie zrobili , więc nie było sensu złożyć doniesienia do prokuratury? Polskie prawo jest, jakie jest, a ona je złamała. Zawsze w takich przypadkach trzeba się liczyć, że ktoś z przeciwnej strony doniesie. Do więzienia to akurat na pewno nie pójdzie, ale co się nastresuje to jej. Dlatego trzeba inteligentnie manifestować. Wymowne wyjście z kościołów, czy nawet manifestowanie z transparentami przed nimi, rozdawanie ulotek z informacjami skierowanymi do tej grupy ludzi, żeby dać im do myślenia, niektórych przekonać. Po za tym agresja zawsze przyniesie odwrotny skutek, wierni poczują się atakowani i tym bardziej nie będą wnikać o co chodzi, byleby być przeciwko. W ten sposób rośnie wsparcie dla drugiej strony. Wizerunek agresywnej, krzyczącej feministki, która i w telewizji nie umie zdobyć się na normalną rozmowę tylko szkodzą sprawie. Ta kobieta na pewno zaszkodziła, jeszcze teraz wywlekają jej teksty z przeszłości, np. nie ogarnia procentów, matematyki na poziomie podstawowym. Niektórzy lepiej, żeby się nie pchali na pierwszy ogień.
Edytowane przez LuckyJane Czas edycji: 2016-04-06 o 12:08 |
|
|
|
|
|
#339 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:01 ---------- Poprzedni post napisano o 12:24 ---------- Zobaczcie sobie kto wypowiada się w 1:58, to wiele faktów można skojarzyć. ![]() https://www.youtube.com/watch?v=tO7omB_pSHM |
|
|
|
|
|
#340 |
|
Konto usunięte
|
na babcie, ktora ja szarpala oczywiscie donosu nie bedzie, nawet grzywny, nic
|
|
|
|
|
#341 |
|
ctrl alt delete
|
|
|
|
|
|
#342 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
To ty marudzisz, że pomnika nie ma. O osobach homo w obozach się mówi. Za to prawie nikt nie wie np. o tym, że po wojnie Polacy żywcem palili Ślązaków w dawnych niemieckich obozach. Też nie mają pomnika. Co więcej, właściwie do dzisiaj jest to temat tabu. Trzeba być kompletnym ignorantem, żeby uważać, że w odniesieniu do II wś najważniejsze jest teraz postawienie pomnika osobom homo. Pomniki to narzędzie polityki, a nie prawdy historycznej i jej poznania. |
|
|
|
|
|
#343 |
|
Konto usunięte
|
Swoją drogą na Zawadzką doniosła babka z partii Zmiana (oszołomska nacjonalistyczna lewica, jeśli tak to można nazwać, bardzo niszowa), która podobno jest też w stowarzyszeniu ateistycznym. Jej znajomi twierdzą na FB, że na imprezach wyzywała papieża. Są już teorie spiskowe, że zrobiła to by wypromować partię.
---------- Dopisano o 17:09 ---------- Poprzedni post napisano o 17:08 ---------- [1=ce453443562697063682673 4dc4cc81c1d23e519_62b0fbf 266bee;58525561] O osobach homo w obozach się mówi. Za to prawie nikt nie wie np. o tym, że po wojnie Polacy żywcem palili Ślązaków w dawnych niemieckich obozach. Też nie mają pomnika. Co więcej, właściwie do dzisiaj jest to temat tabu. Trzeba być kompletnym ignorantem, żeby uważać, że w odniesieniu do II wś najważniejsze jest teraz postawienie pomnika osobom homo. Pomniki to narzędzie polityki, a nie prawdy historycznej i jej poznania. [/QUOTE] Jedno nie wyklucza drugiego. Pomnik przypominający o prawdzie historycznej i ważny społecznie może istnieć. A piszesz tak, jakby jedno z drugim się wykluczało. Kolejna rzecz, to nie pisałem, że to jest najważniejsze, a wycieczki ad personam mogłabyś sobie darować. Dyskusja jak zwykle jałowa, Noane. Edytowane przez 201605090949 Czas edycji: 2016-04-06 o 18:11 |
|
|
|
|
#344 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Poza tym jak pisałam - czas na takie pomniki minął. Tablica upamiętniająca ok, ale nie pomnik. Już pomijając, że lepsze byłoby wydanie takiej kasy na wydrukowanie i sprzedaż w większym nakładzie jakiejś rzetelnej pracy naukowej na ten temat. Mieszanie ofiar sprzed ponad 70 lat do aktualnej polityki i wycieranie sobie tym gęby jest po prostu obrzydliwe. Bo masz mizerne pojęcie o tym, co piszesz. Wg ciebie w szkole nic nie ma na temat osób homo w obozach - a jest. Wg ciebie to jest fakt nieznany - a przecież to nie jest nic zapomnianego i nieznanego. Podajesz przykład innych krajów - np. w Szwecji wiele młodych osób uważa, że w obozach koncentracyjnych trzymano w przeważającej większości osoby homo. Nie wiem, czy po prostu o tym nie wiesz, czy pomijasz te rzeczy specjalnie. Ty nie chcesz tego pomnika dla upamiętnienia historii, tylko do walki o prawa LGBT. To nie jest fajne. |
|
|
|
|
|
#345 |
|
Konto usunięte
|
Niektórzy na FB zaczęli rozsyłać drastyczne zdjęcia płodów z zespołami wad wrodzonych, jako odpowiedź na fotoshopowe "zdjęcia" "słodkich" płodów po aborcji. Np. tutaj można zobaczyć, tylko ostrzegam, że widok nieprzyjemny, raczej +18 i dla osób o mocnych nerwach.
---------- Dopisano o 18:19 ---------- Poprzedni post napisano o 18:14 ---------- [1=ce453443562697063682673 4dc4cc81c1d23e519_62b0fbf 266bee;58528736] Ty nie chcesz [/QUOTE] Spoko, bo Ty wiesz co ja chce. Zero argumentacji, tylko jakieś z tyłka wzięte zaczepki. Jak w sąsiednich wątkach. Jak wyżej, dyskusja jałowa, z mojej strony eot. |
|
|
|
|
#346 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Napisałam ci kilka postów z argumentami, ale nie chcesz ich przyjąć do wiadomości. Jak w innych wątkach. |
|
|
|
|
|
#347 |
|
Konto usunięte
|
"Dumam i dumam i dumam nad wczorajszym wystąpieniem Anny Zawadzkiej w TVN. Widzę wiele aspektów tego wystąpienia w następujący sposób: otóż zestawianie hardkorowej prowokatorki z dobrotliwym ojczulkiem nie może wypaść dobrze dla hardkorowej prowokatorki i przysporzyć jej zwolenników oraz sprawie, w której ona prowokuje. Inna kwestia to sama postać Zawadzkiej, którą znam z kilku już akcji i sama z siebie jej nie wspieram, z wielu różnych powodów, bo mam wrażenie, że jest feministycznym odbiciem posłanki Pawłowicz i więcej jej akcje szkodzą niż pomagają, ale z drugiej strony... podoba mi się, że nareszcie w mediach pojawiła się laska, która nie gra według reguł. Robi to fatalnie, ja wiem, bo palma i w ogóle, ale w sumie to dlaczego by nie? Dlaczego by nie krzyczeć, nie podporządkowywać się, nie dać się wepchnąć w reguły gry Mrozowskiego, który jest protekcjonalnym bucem i już nie raz takowym się okazał? Skończymy wreszcie z wizerunkiem miłych, sympatycznych kobiet, bo i tak od lat nas nikt nie słucha. W dupie mają Ci wszyscy eksperci nasze statystyki, opracowania, raporty oraz analizy. W dupie mają nasze akcje, protesty, manify to może i my powinnyśmy mieć w dupie ich programy, ich zdanie i ich dobrotliwość kościelną?
Ja wiem, że na dłuższą metę się tak nie rozgrywa konfliktów politycznych. Wiem, że trzeba się czasem dostosować i pójść na kompromis, ale wiecie... ileż można. Także Zawadzka jako "nasz" Maciarewicz mnie w sumie nie żenuje, no bo czemu my jako tak zróżnicowane środowisko nie mogłybyśmy mieć swojego Maciarewiczo-Pawłowicz? Rzucam temat do dyskusji. W każdym razie od razu zastrzegam, że wszystkie obrażające Annę Zawadzką komcie usunę, bo chcę gadać o sytuacji a nie o niej osobiście. Ona się już nasłuchała, uwierzcie mi." by Lady Pasztet. Chyba się z tym zgadzam. Zainteresowanych informuję, że demo w Londynie o 14 w tę sobotę pod ambasadą (47 Portland Place,W1B 1JH) |
|
|
|
|
#348 |
|
Konto usunięte
|
Ja się nie zgadzam. Takimi występami w TV nic, kompletnie nic się nie ugra. Za to ośmieszy się siebie i ruch, jaki się reprezentuje. Zniżać się do poziomu "prolajfów" to można na demonstracjach, pokazując zdjęcia płodów z zespołami wad wrodzonych, czy jak ktoś na FB pisał np. z kobietą z wbitym w krocze patykiem, w celu usunięcia ciąży. Choć i to jest poziom żenada, to przyniesie oczekiwane skutki, w postaci przekonywania opinii publicznej. A takimi występami jak ten Pani Zawadzkiej to raczej nikogo się nie przekona, a niezdecydowanych zniechęci.
|
|
|
|
|
#349 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#350 |
|
Konto usunięte
|
Niewykluczone.
|
|
|
|
|
#351 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Naprawdę bycie kobietą "niegrzeczną", nie grającą według reguł, to jakaś szokująca nowość? Większym szokiem to byłaby chyba grzeczna feministka. Mamy trochę wyszczekanych babek w mediach, które nie dają się stłamsić prowadzącym, czy zaproszonym gościom. Moim zdaniem ona bardziej wyszła na niezdolną do normalnej komunikacji. Skoro nikt nie słucha grzecznych, to tym bardziej nie posłucha kogoś, kto odcina się od dyskusji i nawija o palmie nie wiedzieć czemu. Jest chyba coś pomiędzy tymi skrajnościami? To jest jednak zbyt ważny dla nas temat na coś takiego.
|
|
|
|
|
|
#352 |
|
Przyczajenie
|
Dziewczyny, skoro zaczęli zbierać podpisy, żeby zaostrzyć ustawę to nie można być zacząć zbierać ich rowniez przeciwko tej zmianie?? Kaczyniak opowiedział się za zaostrzeniem i powiedział, że na pewno większość, jeśli nie wszyscy z pisuaru zagłosują za tym..jestem zalamana
|
|
|
|
|
#353 |
|
Zakorzenienie
|
W Dublinie będzie manifestacja w tą sobotę razem z irlandzkim stowarzyszeniem ROSA
|
|
|
|
|
#354 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#355 |
|
Konto usunięte
|
Matka dziecka z zespołem Downa i dziecka adoptowanego napisała ciekawy tekst na mamadu http://mamadu.pl/126255,w-imieniu-dz...zespolem-downa
|
|
|
|
|
#356 |
|
hakuna matata
|
Chętnie bym się przeszła, ale do Warszawy nie dam rady się wybrać
![]() Orientuje się któraś, czy jest coś organizowane w Katowicach w ten weekend? Szukałam, ale chyba niezbyt dokładnie, bo wszystko przekierowuje mnie do manifestacji zeszłotygodniowej
|
|
|
#357 |
|
Zadomowienie
|
Ja wybiorę się na Plac Solny, we Wrocławiu, jutro.
Trochę mi ciężko, bo jestem osobą zamkniętą, a też nie mam nikogo bliższego żeby iść, ale chciałabym choć pokazać, swoją obecnością, sprzeciw .
|
|
#358 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#359 |
|
Zakorzenienie
|
O ile sama akcje wspieram o tyle smiesza mnie ostatnie pomysly typu: sparalizujmy banki, wyjmujac cala kase!
|
|
|
|
|
#360 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, coś w Płocku? Przegladam wydarzenia na fb, ale chyba nic się nie dzieje?
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:10.

Znasz coś takiego, jak agresja słowna? Jak ktoś na Ciebie krzyczy, to jest pokojowy? Może na wykładzie Baumana narodowcy też tylko trochę pokrzyczeli i nikomu nic złego nie zrobili
, więc nie było sensu złożyć doniesienia do prokuratury? Polskie prawo jest, jakie jest, a ona je złamała. Zawsze w takich przypadkach trzeba się liczyć, że ktoś z przeciwnej strony doniesie. Do więzienia to akurat na pewno nie pójdzie, ale co się nastresuje to jej. Dlatego trzeba inteligentnie manifestować. Wymowne wyjście z kościołów, czy nawet manifestowanie z transparentami przed nimi, rozdawanie ulotek z informacjami skierowanymi do tej grupy ludzi, żeby dać im do myślenia, niektórych przekonać. Po za tym agresja zawsze przyniesie odwrotny skutek, wierni poczują się atakowani i tym bardziej nie będą wnikać o co chodzi, byleby być przeciwko. W ten sposób rośnie wsparcie dla drugiej strony. Wizerunek agresywnej, krzyczącej feministki, która i w telewizji nie umie zdobyć się na normalną rozmowę tylko szkodzą sprawie. Ta kobieta na pewno zaszkodziła, jeszcze teraz wywlekają jej teksty z przeszłości, np. nie ogarnia procentów, matematyki na poziomie podstawowym. Niektórzy lepiej, żeby się nie pchali na pierwszy ogień. 

.