Majówki 2016 sezon V epizod unboxing - Strona 12 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-04-14, 09:24   #331
Rudziack
Raczkowanie

Dot.: Majówki 2016 sezon V epizod unboxing

Hej hej nie mam na nic dzisiaj siły po wczorajszych wrażeniach zapowiada się dzień w łóżku z przemeblowania i łóżeczka najbardziej cieszy się nasz królik, pomimo tego że ledwo się pod nie mieści to czołga się i wygląda jak przerośnięty szczur bez ogona
Rudziack jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-14, 09:30   #332
Monanka83
Zakorzenienie

Ja też jakaś rozlazla dziś. Poszłabym pobiegać ale zaczyna kropic i brzuch boli, chyba okres dostane. ..
Stary 2016-04-14, 09:31   #333
aciddisco
Raczkowanie

a ja po obejrzeniu pytanie na śniadanie zostałam natchniona i właśnie zrobiłam pilling olejno kawowo cukrowy ale co za męczarnia to zmyć i doprowadzic wannę do stanu pierwotnego
aciddisco jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-14, 09:36   #334
mialavi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Monanka83 Pokaż wiadomość
Ja też jakaś rozlazla dziś. Poszłabym pobiegać ale zaczyna kropic i brzuch boli, chyba okres dostane. ..
Ah to moze dobrze bo cos ostatnio wspominalas ze Ci sie spoznia...
Tez bym pobiegala ale za cholere nie wiem gdzie podzialam buty do biegania...
mialavi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-14, 09:37   #335
201701091517
Konto usunięte

My już po wizycie Maluch przybrał na wadze i przekroczył magiczne 2,5 kg Dokładnie 2553 ;D Cieszę się strasznie, że już jest w tych bezpiecznych normach Ale chłopa wielkiego to chyba z niego nie będzie, skoro przytył 200 g w 2 tyg (za to mamusia 3 kg.. jaka tu uczciwość?!)
Na pytanie o szyjke mój "wspaniały" lekarz odpowiedział "aaa Pani teraz to się będzie wszystko otwierać już to po co badać?"
A że Graża boli, ważne że nie tak jak wcześniej.
No ale liczę, że może dotrwam do maja i będę majówką! W końcu w szpitalu zapowiadali mi, że za 2 tyg rodzę (czyli jutro xD) a dałam radę! ^^

A poza tym usg śliczne mam takiego małego wstydziocha, bo tylko cały czas zastawiał buźkę tymi malutkimi rączkami.. achh te malutkie piąstki
A no i nie byłoby to normalne, gdyby mój maż z lekarzem nie zachwycali się z kolei jego jądrami " aleeee jajaaaa"
Faceci

Cytat:
Napisane przez Mad_lenka Pokaż wiadomość
A z pozytywnych spraw- to kupiliśmy wczoraj wózek
Roses- jak będziesz mieć chwilkę, możesz dopisać do listy karoc moja - Baby Design Dotty. I oczywiście Miś tester znowu miał robotę Załącznik 6355876
Super bryka!!!

Cytat:
Napisane przez aciddisco Pokaż wiadomość
przybij pionę tylko u mnie to norma
Oby się u mnie w normę nie zamieniło bo będę marudna jak stary dziad z geriatrii
Liczę, że dzisiaj lepsza noc będzie..

Cytat:
ej dziewczyny a tych majtek siateczkowych to ile kupujecie ? bo ja mam 2 szt wielorazówek i nie wiem czy jeszcze dokupić czy jak ...
Mam 2 sztuki wielorazowych. Mam dostać jeszcze też w szpitalu.. Myślę, że i tak ważniejsza to ilość tych "latawców" do zmiany.. Co by regularnie je wymieniać i było ok

Cytat:
Napisane przez paulllina91 Pokaż wiadomość
Dzień dobry Kiedyś tu pisałam i zaginęłam w akcji, praca, dom, brak czasu, ale od 4 wątku poczytuje Was regularnie wiec ujawniam się po raz kolejny

Spodziewamy się córeczki, Michalinki na początku miała być Liliana, ale padło na Michaline bo to połączenie męża imienia i mego.
Ooo jakie ładne imie Witamy ponownie!

Cytat:
Napisane przez RosesAreRed Pokaż wiadomość
Poranne mdlosci w 34tc
U Ciebie to sie ta ciąża cofie czy jak? ;D Woda z imbirem podobno pomaga

Cytat:
Napisane przez AnneMariie Pokaż wiadomość
Dzis 36+1, kluseczka wazy 2,8kg, wszystkie wymiary piekne, przeplywy tez piekne.
Teraz czekamy na lekarza i wyniki krwi.
Gratulacje z wagi! Trzymam kciuki za wyniki badań

Cytat:
Bona, a jak tam twoja mleczarnia? Nadal boli?

Kurde u mnie tez non stop stercza sutki. Widac przez stanik i bluzke. Juz nie wiem jak to zakrywac. Chyba zaczne jakies wkladki/waciki wkladac pod stanik...
Samanta z Seksu w wielkim miescie by sie pewnie cieszyla. Pamietam scene ze sztucznymi sterczacymi sutkami, jako wabikiem na faceta
Hahaha Ej ale nie martw się u mnie to samo jest.. Położna mi się kazała od jutra bawić brodawkami a ja że no ale jak to..
Podobno trzeba je tak wyciągać, żeby były odstające i żeby dzidziuch mógł sobie łatwiej złapać..
To takie troche dziwne i zboczone.. co mam leżeć i se kręcić sutem? noł łej!

Laseczki, powodzenia na wizytach!
201701091517 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-14, 09:39   #336
BonaDea75
Zadomowienie

Cytat:
Bona, a jak tam twoja mleczarnia? Nadal boli?

Kurde u mnie tez non stop stercza sutki. Widac przez stanik i bluzke. Juz nie wiem jak to zakrywac. Chyba zaczne jakies wkladki/waciki wkladac pod stanik...
Samanta z Seksu w wielkim miescie by sie pewnie cieszyla. Pamietam scene ze sztucznymi sterczacymi sutkami, jako wabikiem na faceta
Boli ale tylko wieczorami, ale zniknęła mi ta siara teraz, wczoraj chciałam sprawdzić czy dalej jest, wymiętoliłam sutki w każdą stronę i pusto. Liczę na Zuzię że instynktownie będzie wiedziała co robić
Stary 2016-04-14, 09:41   #337
martunia_199
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Rudziack Pokaż wiadomość
Hej hej nie mam na nic dzisiaj siły po wczorajszych wrażeniach zapowiada się dzień w łóżku z przemeblowania i łóżeczka najbardziej cieszy się nasz królik, pomimo tego że ledwo się pod nie mieści to czołga się i wygląda jak przerośnięty szczur bez ogona
Tydzień jesteś moim specem od królika... okazało się że nasz krolik to pani i teraz paskuda zaczyna nam sikac gdzie popadnie. Masz na to jakiś pomysł?

Ząbki
Synuś
+2
martunia_199 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-04-14, 09:42   #338
BonaDea75
Zadomowienie

Cytat:
Mam identyczne odczucia, siorbię teraz kawę i zbieram się na spotkanie służbowe, a jestem rozlazła jak mops w kisielu. I brzuch boli okresowo, dziwne odczucie.
Stary 2016-04-14, 09:45   #339
_itakinie_
Zakorzenienie

LASKI - HELP

Własnie wymyśliłam, że chcę kupić jakąś narzutę na kanapę do pokoju. Macie jakiś pomysł gdzie jej szukać? Z racji bana samochodowego w grę wchodzi jedynie zamówienie online.

TENKJU
Stary 2016-04-14, 09:47   #340
Monanka83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _itakinie_ Pokaż wiadomość
LASKI - HELP

Własnie wymyśliłam, że chcę kupić jakąś narzutę na kanapę do pokoju. Macie jakiś pomysł gdzie jej szukać? Z racji bana samochodowego w grę wchodzi jedynie zamówienie online.

TENKJU
Oooo, Ita, ja szukam juz 2gi miesiąc narzuty na łóżko do sypialni ..najbardziej podobają mi się takie patchworkowe ale są takie drogie ((
Stary 2016-04-14, 09:47   #341
201701091517
Konto usunięte

Cytat:
LASKI - HELP

TENKJU
Jaki kolor kanapy i pokoju? Jakaś eko czy naturalna skóra czy materiał masz na kanapie?
Z jakiego materiału byś chciała narzute?

Mona, a nie masz jakiegoś rynku tam u siebie w okolicach? Mnie mama taką właśnie kupiła na zwykłym targu i dała za narzute+2 poszewki na poduszki ok 80 zł. A w internetach identyczne było 2x droższe jak nie i więcej..

Edytowane przez 201701091517
Czas edycji: 2016-04-14 o 09:50

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-04-14, 09:53   #342
_itakinie_
Zakorzenienie

Cytat:
Oooo, Ita, ja szukam juz 2gi miesiąc narzuty na łóżko do sypialni ..najbardziej podobają mi się takie patchworkowe ale są takie drogie ((
Ja do sypialni mam - dostaliśmy na ślub od znajomych, taką zwykła z juska, ale nei mam cierpliwości żeby ją zakładać. Tzn. zakładam jak mnie najdzie ochota. A tak to mi się nikt po sypialni nie pałęta więc często to łóżko rozmymłane. Jak będzie dzidka, to myślę, że będzie cześciej w użyciu.

---------- Dopisano o 09:53 ---------- Poprzedni post napisano o 09:50 ----------

Cytat:
Napisane przez Lambadaa Pokaż wiadomość
Jaki kolor kanapy i pokoju? Jakaś eko czy naturalna skóra czy materiał masz na kanapie?
Kanapa beżowa, taka pseudo eko skóra pluszowa/zamszowa? - nie wiem jak to opisać Narzuta mogłaby być kremowa - ale ciemniejsza albo szara, ewentualnie coś z granatem. . Dobrze sprawdza mi się teraz taki większy koc, ale już jest wymymłany i przestał mi się podobać.

Widziałam fajną w pepco, ale miała kolor bladobeżowy. Taka jasna jakoś mnie nie przekonała.
Stary 2016-04-14, 09:54   #343
Monanka83
Zakorzenienie

Cytat:
Ja do sypialni mam - dostaliśmy na ślub od znajomych, taką zwykła z juska, ale nei mam cierpliwości żeby ją zakładać. Tzn. zakładam jak mnie najdzie ochota. A tak to mi się nikt po sypialni nie pałęta więc często to łóżko rozmymłane. Jak będzie dzidka, to myślę, że będzie cześciej w użyciu.

---------- Dopisano o 09:53 ---------- Poprzedni post napisano o 09:50 ----------

Kanapa beżowa, taka pseudo eko skóra pluszowa/zamszowa? - nie wiem jak to opisać Narzuta mogłaby być kremowa - ale ciemniejsza albo szara, ewentualnie coś z granatem. . Dobrze sprawdza mi się teraz taki większy koc, ale już jest wymymłany i przestał mi się podobać.

Widziałam fajną w pepco, ale miała kolor bladobeżowy. Taka jasna jakoś mnie nie przekonała.
No właśnie ja ze względu na pojawienie się tego małego turlacza chcę, po podejrzewam że będziemy się tam przewalaly na potęgę
Stary 2016-04-14, 09:57   #344
_itakinie_
Zakorzenienie

o, ja mam taką - http://jysk.pl/sypialnia/narzuty/nar...220x220cm-braz

Szału ni ma, ale jakoś nie mam potrzeby szukać czegoś innego.
Stary 2016-04-14, 10:01   #345
Monanka83
Zakorzenienie

Cytat:

Mona, a nie masz jakiegoś rynku tam u siebie w okolicach? Mnie mama taką właśnie kupiła na zwykłym targu i dała za narzute+2 poszewki na poduszki ok 80 zł. A w internetach identyczne było 2x droższe jak nie i więcej..
No nie mam nic tu chyba, nic mi nie przychodzi do głowy

---------- Dopisano o 10:01 ---------- Poprzedni post napisano o 10:00 ----------

Cytat:
o, ja mam taką - http://jysk.pl/sypialnia/narzuty/nar...220x220cm-braz

Szału ni ma, ale jakoś nie mam potrzeby szukać czegoś innego.
Oj nie, nie jestem fanką satyny i wolałabym zdecydowanie coś niezbyt sliskiego

Zdarzają się fajne w home &you ale są tak cholernie ciężkie że nie wyobrażam sobie z nią walczyć codziennie

Edytowane przez Monanka83
Czas edycji: 2016-04-14 o 10:02
Monanka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-14, 10:02   #346
AnneMariie
Zadomowienie

Cytat:
a ja po obejrzeniu pytanie na śniadanie zostałam natchniona i właśnie zrobiłam pilling olejno kawowo cukrowy ale co za męczarnia to zmyć i doprowadzic wannę do stanu pierwotnego

Co to za peeling??? Dawaj przepis. Tez sobie zrobie dzien pieknosci!

Cytat:
My już po wizycie Maluch przybrał na wadze i przekroczył magiczne 2,5 kg Dokładnie 2553 ;D Cieszę się strasznie, że już jest w tych bezpiecznych normach Ale chłopa wielkiego to chyba z niego nie będzie, skoro przytył 200 g w 2 tyg (za to mamusia 3 kg.. jaka tu uczciwość?!)

Na pytanie o szyjke mój "wspaniały" lekarz odpowiedział "aaa Pani teraz to się będzie wszystko otwierać już to po co badać?"

A że Graża boli, ważne że nie tak jak wcześniej.

No ale liczę, że może dotrwam do maja i będę majówką! W końcu w szpitalu zapowiadali mi, że za 2 tyg rodzę (czyli jutro xD) a dałam radę! ^^

A poza tym usg śliczne mam takiego małego wstydziocha, bo tylko cały czas zastawiał buźkę tymi malutkimi rączkami.. achh te malutkie piąstki

A no i nie byłoby to normalne, gdyby mój maż z lekarzem nie zachwycali się z kolei jego jądrami " aleeee jajaaaa"

Faceci

Super bryka!!!

Oby się u mnie w normę nie zamieniło bo będę marudna jak stary dziad z geriatrii

Liczę, że dzisiaj lepsza noc będzie..

Mam 2 sztuki wielorazowych. Mam dostać jeszcze też w szpitalu.. Myślę, że i tak ważniejsza to ilość tych "latawców" do zmiany.. Co by regularnie je wymieniać i było ok

Ooo jakie ładne imie Witamy ponownie!

U Ciebie to sie ta ciąża cofie czy jak? ;D Woda z imbirem podobno pomaga

Gratulacje z wagi! Trzymam kciuki za wyniki badań

Hahaha Ej ale nie martw się u mnie to samo jest.. Położna mi się kazała od jutra bawić brodawkami a ja że no ale jak to..

Podobno trzeba je tak wyciągać, żeby były odstające i żeby dzidziuch mógł sobie łatwiej złapać..

To takie troche dziwne i zboczone.. co mam leżeć i se kręcić sutem? noł łej!

Laseczki, powodzenia na wizytach!

Teraz to juz z gorki!!! Ale matka daj cos malemu tez zjesc :p
Moimi sutkami ma sie kto bawic, nie jest to zboczone hAha mysle ze facet nie odmowi!

Wyniki w dol, choc wciaz wysokie. Ale wszystko gra. Za tydzien to samo, krew i badania i kontrolujemy. Ale wywolywac porodu nie beda. Chociaz czuje, ze ten porod sam sie juz wywoluje. Czuje sie jak kupa.
AnneMariie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-14, 10:04   #347
asta9126
Zadomowienie

Dzień dobry
ja dziś obudziłam się około 4-5 i zebrało mi się na czytanie w telefonie jakichś artykułów nt. karmienia piersią

Wczoraj miałam wizytę. Dziś idę na pierwsze KTG. I jeszcze w najbliższym czasie zrobić morfologię. Odwiedzam przychodnię częściej niż własną matkę

Może wiecie czy z zapisem ktg wchodzi się do lekarza, żeby zobaczył nie wiem czy martwić się tym, że nie mam umówionej wizyty.

Cytat:
ej dziewczyny a tych majtek siateczkowych to ile kupujecie ? bo ja mam 2 szt wielorazówek i nie wiem czy jeszcze dokupić czy jak ...
Mam też tyko 2 sztuki wielorazowych. Ale zamierzam jeszcze dokupić, bo nie wiadomo czy się nie zabrudzą, a prać niekoniecznie będzie się chciało. Zastanawiam się czy ich używa się tylko w szpitalu czy w domu też? (obstawiam tą drugą opcję)
Stary 2016-04-14, 10:04   #348
Monanka83
Zakorzenienie

Dziewczyny, gratuluję wizyt! Jesteście supermammuski!!!!!
Stary 2016-04-14, 10:05   #349
_itakinie_
Zakorzenienie

Cytat:
Oj nie, nie jestem fanką satyny i wolałabym zdecydowanie coś niezbyt sliskiego

Zdarzają się fajne w home &you ale są tak cholernie ciężkie że nie wyobrażam sobie z nią walczyć codziennie
Ja też za satyną nie przepadam, ale w tym wypadku olałam temat. W home&you rzeczywiście fajne są, ale ceny...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-04-14, 10:08   #350
Monanka83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asta9126 Pokaż wiadomość
Dzień dobry
ja dziś obudziłam się około 4-5 i zebrało mi się na czytanie w telefonie jakichś artykułów nt. karmienia piersią

Wczoraj miałam wizytę. Dziś idę na pierwsze KTG. I jeszcze w najbliższym czasie zrobić morfologię. Odwiedzam przychodnię częściej niż własną matkę

Może wiecie czy z zapisem ktg wchodzi się do lekarza, żeby zobaczył nie wiem czy martwić się tym, że nie mam umówionej wizyty.

Mam też tyko 2 sztuki wielorazowych. Ale zamierzam jeszcze dokupić, bo nie wiadomo czy się nie zabrudzą, a prać niekoniecznie będzie się chciało. Zastanawiam się czy ich używa się tylko w szpitalu czy w domu też? (obstawiam tą drugą opcję)
Asta, to zależy od praktyki przychodni. Często jest tak, że położne tylko dają lekarzowi do wglądu zapis i jeśli wszystko jest git, to badanie sobie darują bo tak jak dziewczyny piszą, że badanie daje już teraz obraz tylko tu i teraz, za godzinę stan szyjki może być już zupełnie inny i możesz jechać na porodówkę
Stary 2016-04-14, 10:08   #351
201701091517
Konto usunięte

Cytat:

No jasne kolory trzeba prać niestety często.. Nam coś odwaliło i do białych mebli w salonie, wzieliśmy też biały narożnik. Nie muszę wam chyba mówić jak często go muszę odkurzać i myć
No ale chcieli to majo

Hmm a może takie wełniaki? Czy koce w stylu etno?

http://2.bp.blogspot.com/-YZxkR9YY3p...zara+kniga.jpg

https://static.westwing.pl/glossary/...o%C5%BCnik.jpg

Tylko to pewnie cenowo będzie dramat.

Google pokazało jeszcze coś takiego :
http://podusia.pl/show_cat.php?CatID=344&StartP=1

Ale nie dziwię Ci się, że ciężko coś znaleźć..

Ann, nawet nie wiesz jak ja się tuczyłam przez te ostatnie 2 tygodnie ;P Plus mało ruchu bo leżałam dużo.. Za niedługo będę mieć d. jak Kardashianka :| Oczywiście mój stary się cieszy.. tylko nie ja bo tęsknie za swoimi starymi rozmiarami

Edytowane przez 201701091517
Czas edycji: 2016-04-14 o 10:12
Stary 2016-04-14, 10:10   #352
gingerbre
Zakorzenienie

Super Lambadaa

zabciajs - to raczej nie ciśnienie, ja nie reaguje tak na ciśnienie, samo przyszło, to pewnie samo pójdzie
gingerbre jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-14, 10:12   #353
_itakinie_
Zakorzenienie

Cytat:

Hmm a może takie wełniaki? Czy koce w stylu etno?

http://2.bp.blogspot.com/-YZxkR9YY3p...zara+kniga.jpg

https://static.westwing.pl/glossary/...o%C5%BCnik.jpg

Tylko to pewnie cenowo będzie dramat.

Google pokazało jeszcze coś takiego :
http://podusia.pl/show_cat.php?CatID=344&StartP=1

Ale nie dziwię Ci się, że ciężko coś znaleźć..

Te koce wełniaki są boskie. Tylko jeszcze jeden problem - zazwyczaj są za małe i spadywują w najmniej oczekiwanym momencie. Albo ta nasza kanapa jakaś dziwna

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-04-14, 10:40   #354
Monanka83
Zakorzenienie

A weźcie idźcie w cholerę z tym ciaganiem sutow. Sobie pociagalam pod prycha żeby je powyciagac dla ciumkacza i mi się teraz sączy z nich!
Stary 2016-04-14, 10:44   #355
_itakinie_
Zakorzenienie

Cytat:
A weźcie idźcie w cholerę z tym ciaganiem sutow. Sobie pociagalam pod prycha żeby je powyciagac dla ciumkacza i mi się teraz sączy z nich!
Dlatego nic nie ciągam. Młody se da radę. Niech walczy o przetrwanie od maleńkości

---------- Dopisano o 10:44 ---------- Poprzedni post napisano o 10:42 ----------

Myślicie, że coś takiego się nada na kanapę?? Czy raczej jest za cienkie?

http://www.decovena.pl/index.php?id_product=112& controller=product

w ogóle to to jest boskie, ale zeby choć było o 10 cm szersze...
Stary 2016-04-14, 10:45   #356
201701091517
Konto usunięte

Cytat:
Hahaha
Ty.. tylko uważaj, bo ciąganiem sutów się poród wywołuje ;D
Wydziela się oksytocyna i pobudza macicę do skurczów, wiec reklamacji w ramach bolów czy też porodu nie przyjmujemy

A co do dzisiejszego dnia..

Stary 2016-04-14, 10:46   #357
Jowi20
Raczkowanie

Cytat:
My kupiliśmy taką w English Home- tam często jest minus 50%
i wyszło całkiem tanio i leciutko jest i w ogóle super.. tylko te wzorki mnie zmeczyly po miesiącu i leży w szafie od kilku miesiecy

Milanek
Jowi20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-14, 10:57   #358
Monanka83
Zakorzenienie

Dzięki dziołchy, zaraz popaczam. Nina mi się przekulgala kurka wodna, ale jeszcze nie ogarniam jak się teraz prezentuje, dżizasss
Stary 2016-04-14, 10:58   #359
Iwonia27
Zakorzenienie

Czy wyście powariowały?
Ledwo nadrobiłam.
Pospałam dziś do 10tej w nocy raz sie obudziłam ale nie chciało mi sie wstawać więc stwierdziłam że zrobie siku moze pozniej. Potem jak juz sie obudziłam to żałowałam że juz nie śpie bo ból pleców był nieznośny.
Śniło mi się że mi się łóżeczko rozpadło trzeba było szukać śróbek i na nowo kręcić.

---------- Dopisano o 10:58 ---------- Poprzedni post napisano o 10:58 ----------

Brawo za wizyty i kciuki za kolejne jesli jakies jeszcze dzis są w planach.
Iwonia27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-14, 10:58   #360
Monanka83
Zakorzenienie

Aaaaaaaa, dziewczyny, mam zapytanie na fb, ale nie wiem od kogo? !

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości