Od cyca do cyca, od kupy do kupy, nareszcie są z nami nasze maluchy! Mamy luty 2016:) - Strona 12 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-04-18, 08:48   #331
ja :)
Zakorzenienie

Dot.: Od cyca do cyca, od kupy do kupy, nareszcie są z nami nasze maluchy! Mamy luty

Hej
Melduje ze my od 24godzin w donku Lilka spała od 17 do 8 rano z 3 przerwami na szybkie mleko.
Nie ma to jak wyspać sie w swoim lozku

Ale miałam sprzątania po powrocie!

Sent from my iPhone using Tapatalk
ja :) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-18, 08:54   #332
figa84
Zakorzenienie

Dot.: Od cyca do cyca, od kupy do kupy, nareszcie są z nami nasze maluchy! Mamy luty

Na rota nie szczepię (jak dla mnie mizerna skuteczność tej szczepionki), pneumo będę szczepić myśle, że koło lata, ale będe jeszcze rozmawiać z pediatrą. Nie wiem co robić z meni, bo cena przeraża :/

---------- Dopisano o 09:54 ---------- Poprzedni post napisano o 09:52 ----------

Ja super, że już Was puścili
figa84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-18, 08:56   #333
wykalacka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ja :) Pokaż wiadomość
Hej
Melduje ze my od 24godzin w donku Lilka spała od 17 do 8 rano z 3 przerwami na szybkie mleko.

Super! W domu najlepiej
wykalacka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-18, 08:58   #334
marciar7
Zakorzenienie

Cytat:
Hej

Super :-D az tyle sprzatania?
Mamusiaczek wiem ze orientacyjnie ale mniej wiecej.
Stary 2016-04-18, 09:10   #335
lamia12344
Rozeznanie

Ja super że już w domku.

Figa meningokoki to jakaś porażka z ceną dlatego ja się nawet nie zastanawiam to plus pneumokoki to prawie 2 tys zl we wszystkich dawkach :-o

Mąż po próbie nauczenia Zuzki spania w łóżeczku eksmitował się z naszego łóżka :/ stwierdził ze my plus mała to już tłok :|

Edytowane przez lamia12344
Czas edycji: 2016-04-18 o 09:16
lamia12344 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-18, 09:29   #336
NanaR
Zadomowienie

Ha super ze juz w domku jesteście

Dumna mama Dominika
07.02.2016
NanaR jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-18, 09:41   #337
marciar7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lamia12344 Pokaż wiadomość
Ja super że już w domku.

Figa meningokoki to jakaś porażka z ceną dlatego ja się nawet nie zastanawiam to plus pneumokoki to prawie 2 tys zl we wszystkich dawkach :-o

Mąż po próbie nauczenia Zuzki spania w łóżeczku eksmitował się z naszego łóżka :/ stwierdził ze my plus mała to już tłok :|
Moj tez tak twierdzi ale nie ma dokąd pójść hehehe

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-04-18, 09:46   #338
Paumyd
Raczkowanie

My wczoraj mieliśmy troche zabiegany dzien, ale mały na szczęście był znośny on Ewidentnie nie lubi spacerować w gondoli od wózka bo w foteliku mozna z nim chodzić i chodzić :/ wczoraj przez 3 godziny przeszliśmy przez wszystkie sklepy a on sie tylko raz przebudził i zaraz usnął. Zaliczyliśmy tez wizytę u teściów , moja teściowa jest wręcz oburzona ze niczym nie przepajam Igora, bo za jej czasów to było konieczne. A wogole cudem natury jest woda z glukoza 😞Jakos nie umiem sie porozumieć z ta kobieta, irytuje mnie niemiłosiernie.

Pózniej pojechaliśmy jeszcze w odwiedziny do cioci i tam dziecko jak aniołek, gadał, śmiał sie i nawet usnął na godzinę- co normalnie mu sie nie zdarza.

A dzisiejsza noc tez całkiem spoko, poszedł spac koło 22, pobudka o 4 i o 6.

Teraz młody kima w huśtawce a ja idę sie ogarniać bo znowu troche podróży nas dziś czeka.

Słonecznego dnia wszystkim !
Paumyd jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-18, 09:48   #339
marciar7
Zakorzenienie

Paumyd Zoska tez nienawidzi na lezaco w wozku.. Zaczybam sie za spacerowka rozgladac bo cos czuje ze jeszcze miesiac i tam ja przesadze. Na leżąco ale jednak tam wiecej widac
Stary 2016-04-18, 10:08   #340
mamusiaczek
Rozeznanie

Cytat:
Hej
Super Nie ma jak w domu
Cytat:
Napisane przez figa84 Pokaż wiadomość
Na rota nie szczepię (jak dla mnie mizerna skuteczność tej szczepionki), pneumo będę szczepić myśle, że koło lata, ale będe jeszcze rozmawiać z pediatrą. Nie wiem co robić z meni, bo cena przeraża :/
No właśnie... starszak złapał rota rok temu, czyli miał 6 lat (a odkąd skończył 2 latka, to chodził do klubu malucha, przedszkola itd.). Na pneumokoki będę szczepić teraz młodego, bo wystarczy jedna dawka. Z Martą też tak zamierzam. Ile kosztują meni?
Cytat:
Mój w kryzysowych momentach też idzie spać do innego łóżka
Cytat:
Napisane przez Paumyd Pokaż wiadomość
A dzisiejsza noc tez całkiem spoko, poszedł spac koło 22, pobudka o 4 i o 6.

Teraz młody kima w huśtawce a ja idę sie ogarniać bo znowu troche podróży nas dziś czeka.

Słonecznego dnia wszystkim !
Ciekawy świata, to co się dziwić że nie chce leżeć
Mnie nosi...pojechałabym gdzieś na zakupy Muszę tż namówić choćby na Obi

Cytat:
Napisane przez marciar7 Pokaż wiadomość
Paumyd Zoska tez nienawidzi na lezaco w wozku.. Zaczybam sie za spacerowka rozgladac bo cos czuje ze jeszcze miesiac i tam ja przesadze. Na leżąco ale jednak tam wiecej widac
Wymyśliłaś jakąś? Ja szukam takiej kompaktowej do bagażnika.

Lola - dziękuję Ci za namiar na DW Halicz Byłaś może tam niedawno? Wczoraj zarezerwowałam tam tydzień w sierpniu Wygląda trochę na komunę, ale w razie "w" już mamy gdzie jechać Do sierpnia mogę z tego bezpłatnie zrezygnować Ale kuszą mnie te Bieszczady bo nigdy tam nie byliśmy.
Stary 2016-04-18, 10:08   #341
esor
Mamusia Luty 2016

Cytat:
Na rota nie szczepię (jak dla mnie mizerna skuteczność tej szczepionki)
Serio??? Ja już prawie zdecydowana byłam, a teraz mnie zniechecilas. Słyszałaś o zachorowaniach mimo szczepienia? Kurde bo co ja słyszę to wszyscy na to ostatnio szczepia...

Wczoraj Hania nie spała nawet na spacerze od 7 do 21:30 masakra jakaś fakt, była grzeczna, ale kurde... Za to od 21:30 do 10 spała z przerwą na mleko o 5 i 8:30

03.10.2015 żona

22.02.2016 Hania
19.04.2017 Agatka
esor jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-04-18, 10:14   #342
Czarnooka_Paula
Zakorzenienie

Cytat:
Hej

super ze juz w domku

my po rehabilitacji. Jestem dumna z mojej malutkiej. Terapeutka mówi ze ma silne miesnie i ładnie głowke trzyma, a ze nie trzyma z pozycji na brzuszku to fakt ze przez szelki bo tak nie lezy nigdy. Pokazala nam kilka cwiczen jak pozbyc sie lekkiej asymetrii. Jak ja podnosic, przewijac, odbijac - nie wiedzialam ze to wszystko jest takie wazne !

Bedziemy chodzic do niej w kazdy poniedzialek az do konca czerwca

A kobietka bardzo miła - smieszne bo rehabilitacja w Nieczech, kobietka Holenderka a rozmawiamy po angielsku
nie ma to jak UE

Mia i Tosia <3

Czarnooka_Paula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-18, 10:17   #343
figa84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez esor Pokaż wiadomość
Serio??? Ja już prawie zdecydowana byłam, a teraz mnie zniechecilas. Słyszałaś o zachorowaniach mimo szczepienia? Kurde bo co ja słyszę to wszyscy na to ostatnio szczepia...

Wczoraj Hania nie spała nawet na spacerze od 7 do 21:30 masakra jakaś fakt, była grzeczna, ale kurde... Za to od 21:30 do 10 spała z przerwą na mleko o 5 i 8:30
Poczytaj co wywołuje biegunki i wymioty (nie tylko rota), ile % biegunek to rota oraz ile szczepów rota masz w szczepionce a ile występuje.
Kilka koleżanek było z dziecmi w szpitalu mimo szczepienia.
Ogólnie nawet jak się szczepi to dzieci mogą chorować, więc trudno komuś coś doradzić, każdy musi sam decydować. Ja wolę zaszczepić na pneumo niż rota jak mogę wybrać.

Mamusiaczek meni są 2 rodzaje, u mnie jedna dawka jednego rodzaju to 380 zł.

Edytowane przez figa84
Czas edycji: 2016-04-18 o 10:26
Stary 2016-04-18, 10:21   #344
Paumyd
Raczkowanie

Dziewczyny, czy któraś z Was planuje wrócić do pracy po pół roku ? Ja bym chciała ale tż jest mocno przeciwny
Stary 2016-04-18, 10:33   #345
figa84
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny, czy któraś z Was planuje wrócić do pracy po pół roku ? Ja bym chciała ale tż jest mocno przeciwny
Wracalam przy starszej corce, bo nie miałam dluzszego macierzynskiego. Teraz mam zamiar rok skorzystać.
Wiele zależy od pracy i czy masz z kim dziecko zostawić. Łobuz został z moja siostra, teraz mogę tylko dac do żłobka lub płacić niani. Prace mam niby 8h, realnie 8-12 dziennie + telefony 24h na dobę... nawet z urlopem jest problem (dzięki temu będę dłużej z Lusia o prawie 3 miesiace). Na chwilę obecna kiepsko widzę powrót po roku, koleżanki biorą bezpłatny wychowawczy, a co dopiero po pół roku.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-04-18, 10:38   #346
Paumyd
Raczkowanie

Mały by został z moją mamą. Ja prace mam dość "luźną", koło 15 juz zawsze jestem w domu, z dniami wolnymi czy nagłym wyjściem z pracy tez niema problemu. Sama juz nie wiem ...
Stary 2016-04-18, 10:52   #347
Elena_22
Wtajemniczenie

Dzień dobry!
u nas dzień śpiocha ciag dalszy , az strach pomyśle jak nadejdzie tydzień marudy, oby nie!
2 prania zrobione, poprasowane, posciel zmieniona, dom ogarnięty, obiadu nie gotuję, bo wczoraj zrobiłam na 2 dni . Szkoda, ze pogoda się psuje bo byśmy poszli na dłuuugi spacerek.

Niuniuś fajnie powtarza za mną i się śmieje aż serce matce rosnie , a głowką tak macha na wszystkie strony, tak sie wygina, żeby jak najwięcej swiata zobaczyć, że aż sie boję, ze sobie krzywdę zrobi .
Dziś z rana tak fajnie pykał ustkami i robił bańki ze sliny, ze aż dziadek się śmiał, bo zajrzał do nas z rana.
Elena_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-18, 10:54   #348
mamusiaczek
Rozeznanie

Cytat:
Mały by został z moją mamą. Ja prace mam dość "luźną", koło 15 juz zawsze jestem w domu, z dniami wolnymi czy nagłym wyjściem z pracy tez niema problemu. Sama juz nie wiem ...
Musisz sama oszacować sytuację i Wasze potrzeby (Twoje i małego). Ja prz starszym wracałam na pół etatu jak miał 8 m-cy, bo już szału dostawałam i musiałam wyjść do ludzi. Młody był na zmianę z jedną i drugą babcią. Było bezproblemowo, ja odżyłam, babcie szczęśliwe itd.
Przy średniaku wracałam po roku (a właściwie po 15 miesiącach z zaległym urlopem) i kosztowało mnie to wiele nerwów, bo babcie nie mogły z nim zostawać, żłobka nie miałam, do tego wieczne szukanie opieki. Na szczęście zaszłam w ciążę i problem chwilowo się rozwiązał
Póki co w moim wypadku nie wyobrażam sobie powrotu do pracy Muszę się skupić na dodatkowej robocie w domu i będzie dobrze
Stary 2016-04-18, 11:17   #349
Elena_22
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez NanaR Pokaż wiadomość
Figa bardzo dziękuję za szybką odp co ja bym bez Was zrobiła. Wysłałam tz po mleko a w między czasie zauważyłam biała plamke na brodawve (wczesniej o tym czytałam że jak by była to przebić igła i odciągnąć ale nie widziałam nic pod wieczór już coś wychodziło a przy kąpieli patrzę i byłam pewna że jest plamka) przetatlam spirytusem tzn wodka tz dobrze ze coś miał przebilam igła i odciągnęłam i poszło matko co za ulga. Żebym szybciej widziała ta kropkę i przebila a cały dzień się meczylam. Z tego w sumie niedużego aż zgrubienia od ciągnęłam 90ml mleka dla malego będzie akurat jak wstanie
Nana, jak to dobrze, ze wiedziąłaś, zeby przebic tę plamkę, ja nawet nie wiedziałabym, że tak trzeba i super, że ominęło Cię zapalenie piersi.

---------- Dopisano o 11:58 ---------- Poprzedni post napisano o 11:55 ----------

Cytat:
Napisane przez Aninis Pokaż wiadomość
My nie czekaliśmy. Lika zaszczepiona w wieku 6 tygodni 2 dni.

Pytanko mam do Was. Szczepicir na rotawirusy? Albo pneumokoki?
Ja nie zaszczepilam, ale teraz się zastanawiam, czy jednak nie zaszczepić na to.

Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk.
Aninis, ja szczepię 6 w 1 , na rota też, a na pneumo jak mały bedzie miał około pół roku, meningo sobie darujemy.
Córci nie szczepiłam na dodatkowe, tylko obowiązkowe, i nie chorowała (tzn. rota raz miała przez tydzień), ale teraz obawiam się, ze ona mogłaby różne swiństwa ze szkoły przynieść, sam nie zachorować ale małego zarazić. Poza tym jestem przewrażliwiona na jego punkcie po jego chorobie .

---------- Dopisano o 12:03 ---------- Poprzedni post napisano o 11:58 ----------

Cytat:
My szczepimy na pneumokoki ze względu na Michała... Nigdy nie wiadomo co przywlecze z przedszkola. Na rota nie szczepię, bo nie do końca wierzę tej szczepionce jakoś :/

My od 16 wczoraj mieliśmy z Zuzą niezłą akcję. Nagle przestał jej pasować prawy cyc. Za nic nie chciała z niego jeść wyła przeokropnie z głodu a jego sie nawet nie tknęła. Myłam go, cudowałam z pozycjami : nie i wrzask :/ wieczorem już był okropnie twardy a ta dalej swoje, zassała się i zaraz wrzask. W końcu z desperacji wzięłam laktator. Odciągam i odciągam a tam po kropelce dopiero po 60 ml coś się odblokowało i jak zaczeło tryskać to laktator nie nadążał i całą ręke miałam w mleku :/ coś się chyba przy blokowało i wkurzała sie że jej nie leci... A teraz najlepsze. Przez ten czas odciągania mała zasnęła u taty na rękach. No to ja smok na butlę i próbujemy. Zassała się przez sen ściągła 60 ml, poźniej się obudziła i koniec dobroci. Zaczęła pluć smoczkiem z komiczną miną, ale przynajmniej z cyca zjadła jak człowiek i spała poźniej 6h... Ale pierwszy raz udało się ją z butli nakarmić światełko w tunelu
Dobrze wiedzieć, bo ja tez miałam taką sytuację, a nie pomyślałam, że mgło się coś przytkać .
super z tą butlą, pierwsze koty za ploty .
Mój od jakiegoś czasu pluje smoczkiem

---------- Dopisano o 12:06 ---------- Poprzedni post napisano o 12:03 ----------

Cytat:
Napisane przez mamusiaczek Pokaż wiadomość
Po przejściach weekendowych też się zaczęłam zastanawiać nad szczepieniem na rota... Sama nie wiem co zrobić, ale raczej odpuszczę.

Marcia u nas też szczepienie bylo później niż 6 tygodni bo akurat były święta i w przychodni nie szczepili. To tylko orientacyjne terminy
Mamusiaczek, co się stało?

Z tymi terminami szczepień masz rację u nas o tydzień sie przesunęło, bo po chorobie małego najpierw musielismy odbyc kontrolę w poradni neonat a potem normalna wizyta u pediatry i dopiero nas dopuscili do szczepienia.
I nikt nic nie mówił o wcześniejszym zagojeniu na ramieniu tego bąbla.

---------- Dopisano o 12:17 ---------- Poprzedni post napisano o 12:06 ----------

Cytat:
Hej

Super, ze jesteście juz w domku , Lilka zaszalała ze snem .

jakbym siebie słyszała

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-04-18, 11:19   #350
Aninis
Zakorzenienie

Cytat:
Hej

Wow super, że już w domku ☺

Aninis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-18, 11:31   #351
Elena_22
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Czarnooka_Paula Pokaż wiadomość
super ze juz w domku

my po rehabilitacji. Jestem dumna z mojej malutkiej. Terapeutka mówi ze ma silne miesnie i ładnie głowke trzyma, a ze nie trzyma z pozycji na brzuszku to fakt ze przez szelki bo tak nie lezy nigdy. Pokazala nam kilka cwiczen jak pozbyc sie lekkiej asymetrii. Jak ja podnosic, przewijac, odbijac - nie wiedzialam ze to wszystko jest takie wazne !

A kobietka bardzo miła - smieszne bo rehabilitacja w Nieczech, kobietka Holenderka a rozmawiamy po angielsku
nie ma to jak UE
Dzielna Mia , dobrze, ze trafiliscie na fachową rehabilitantkę
Stary 2016-04-18, 11:32   #352
Aninis
Zakorzenienie

Cytat:
Poczytaj co wywołuje biegunki i wymioty (nie tylko rota), ile % biegunek to rota oraz ile szczepów rota masz w szczepionce a ile występuje.
Ogólnie nawet jak się szczepi to dzieci mogą chorować, więc trudno komuś coś doradzić, każdy musi sam decydować. Ja wolę zaszczepić na pneumo niż rota jak mogę wybrać.

No właśnie z tym rota, to tak trochę loteria, bo dziecko może zachorować na inny szczep wirusa niż zostało zaszczepione.

Ja miałam na to nie szczepić. Ale gadałam ostatnio z kuzynką i jej córa złapała rota jak była w szpitalu. A druga kuzynka zaszczepiła.
I teraz się zastanawiam jak to jest, czy ich dzieci skoro mają odporność na jakiś tam szczep rota, to mogą gdzieś się zarazić i nie zachorować a przenieść na moją Lilkę?
Nasze dzieci będą się widywać co jakiś czas, bo to jedyne dzieci w rodzinie i mniej więcej rocznikowo zbliżone 2014 + 2015 + Lilka 2016 ☺

Stary 2016-04-18, 11:34   #353
Elena_22
Wtajemniczenie

Cytat:

Figa, masz z tym swiętą rację , ja jka leżałam z moją w szpitalu na rota, i żałowałam, ze nie zaszczepiłam, i lekarze i pielęgniarki mówili, ze nie wiadomo, czy akurat by to coś dało, bo były dzieci szczepione, które tez chorowały i leżały a niektóre przechorowały jeszcze ciężej. Trudno powiedziec, zleży jaki szczep się trafi.
Ja teraz szczepie, zobaczymy, jak będzie . Na pneumo tez będe szczepić.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-04-18, 11:48   #354
justynka333
Wtajemniczenie

GG do justynka333

Witamy się i my
Kochane mamy chyba kryzys laktacyjny Tz. mleka jest mało... co robić???? Pijemy herbatki, dostawiamy się często ale mało mleka jest i mały się po dosłownie 3 minutach przy cyckach drze
06.06.2015 II kreski
06.02.2016 Jakub Andrzej syn Justyny i Michała
14.12.2016 II kreski
16.08.2017 Barbara Maria córka Justyny i Michała
justynka333 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-18, 11:55   #355
Aninis
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justynka333 Pokaż wiadomość
Witamy się i my
Kochane mamy chyba kryzys laktacyjny Tz. mleka jest mało... co robić???? Pijemy herbatki, dostawiamy się często ale mało mleka jest i mały się po dosłownie 3 minutach przy cyckach drze
A próbowałaś pić Karmi albo Bavarię bezalk.?

---------- Dopisano o 12:55 ---------- Poprzedni post napisano o 12:52 ----------

Ja nie piję żadnych herbatek na laktację. Tabletek na laktację też nie biorę. Tylko codziennie piwko sobie piję ☺ i pokarm mam.
Jedynie jak Lilka wisi 2h na cycach to czasem muszę ją dopoić mm. A tak to nie narzekam.

Stary 2016-04-18, 12:14   #356
marciar7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mamusiaczek Pokaż wiadomość
Super Nie ma jak w domu

No właśnie... starszak złapał rota rok temu, czyli miał 6 lat (a odkąd skończył 2 latka, to chodził do klubu malucha, przedszkola itd.). Na pneumokoki będę szczepić teraz młodego, bo wystarczy jedna dawka. Z Martą też tak zamierzam. Ile kosztują meni?

Mój w kryzysowych momentach też idzie spać do innego łóżka

Ciekawy świata, to co się dziwić że nie chce leżeć
Mnie nosi...pojechałabym gdzieś na zakupy Muszę tż namówić choćby na Obi

Wymyśliłaś jakąś? Ja szukam takiej kompaktowej do bagażnika.

Lola - dziękuję Ci za namiar na DW Halicz Byłaś może tam niedawno? Wczoraj zarezerwowałam tam tydzień w sierpniu Wygląda trochę na komunę, ale w razie "w" już mamy gdzie jechać Do sierpnia mogę z tego bezpłatnie zrezygnować Ale kuszą mnie te Bieszczady bo nigdy tam nie byliśmy.
Podobaja mi sie mutsy bo maja przekladaba raczke. Caretero czy jakos tak nie maja ale też lekkie. W ogole mutsy to drogie a ja szukam czegos do 600 zl:-\ chyba ze uzywka.. Jak cos mamuski macie to dawajcie znac!!

Cytat:
Napisane przez esor Pokaż wiadomość

Ja slyszalam o zachorowaniach mimo szczepienia i to przy najmniej kilku w moim mieście..

Cytat:
Napisane przez Czarnooka_Paula Pokaż wiadomość
super ze juz w domku

nie ma to jak UE

Dzielna Mia. Super :-D

Cytat:
W twojej sytuacji ja bym szla. Ja nie mam pracy i nie mam w wawie nikogo do pomocy i juz sie boje jak to bedzie..

Cytat:
Napisane przez Aninis Pokaż wiadomość
A próbowałaś pić Karmi albo Bavarię bezalk.?

---------- Dopisano o 12:55 ---------- Poprzedni post napisano o 12:52 ----------

Ja nie piję żadnych herbatek na laktację. Tabletek na laktację też nie biorę. Tylko codziennie piwko sobie piję ☺ i pokarm mam.
Jedynie jak Lilka wisi 2h na cycach to czasem muszę ją dopoić mm. A tak to nie narzekam.

Ja tez codzien karmi na noc duje i mleka uhuhu

Dziewczyny rece mi opadaja ile dziecko dni moze nie spac? Jakby w nocy chociaz jakos spala ale tez nie.. Jeki i placze caly dzien od kilku dni. Nie chce mi sie nawet na dwor isc bo co z tego jak po 20 min musze biegiem wracac :-\
Stary 2016-04-18, 12:38   #357
kaaasi
Zakorzenienie

Cytat:
pierwszy raz udało się ją z butli nakarmić światełko w tunelu
jest sukces
Cytat:
Hej

nareszcie w domku
aż tak nabałaganili? jak tam Pola?
Cytat:
chciałabym ale nie będę miała z kim syna zostawić więc problem sam się rozwiązał
Cytat:
Napisane przez justynka333 Pokaż wiadomość
Witamy się i my
miałam moment że pokarmu wydawało mi się że było mniej ale to była zdecydowanie moja wina za mało piłam wody teraz tego pilnuje już chciałam Karmi spróbować ale darowałam sobie i samo jakoś unormowało się przystawiaj non stop to wróci do normy
Cytat:
Dziewczyny rece mi opadaja ile dziecko dni moze nie spac? Jakby w nocy chociaz jakos spala ale tez nie.. Jeki i placze caly dzien od kilku dni. Nie chce mi sie nawet na dwor isc bo co z tego jak po 20 min musze biegiem wracac :-\
dzieci nie śpią tylko ładują baterie a poważnie to nie wiem Marcia a Twoja to twarda sztuka

czekam aż synek wstanie i pędzimy na długi spacer i zakupy ależ mi się podobają wyprawy z nim do sklepu czy gdziekolwiek

kaaasi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-18, 12:51   #358
Czarnooka_Paula
Zakorzenienie

Ja slyszalam o zachorowaniach mimo szczepienia i to przy najmniej kilku w moim mieście..

W twojej sytuacji ja bym szla. Ja

Dziewczyny rece mi opadaja ile dziecko dni moze nie spac? Jakby w nocy chociaz jakos spala ale tez nie.. Jeki i placze caly dzien od kilku dni. Nie chce mi sie nawet na dwor isc bo co z tego jak po 20 min musze biegiem wracac :-\[/QUOTE]

Marcia

Ja nie wiem bo moja tez nie śpi w dzien prawie wcale.... a na podwórku coś się jej odmieniło ostatnio i za każdym razem mam cyrk ze musze ja z wózka wyciągać uspokoic i rąk kilka razy aż zaśnie cala zaplakana i wtedy śpi z 1,5 godziny. A w domu śpi po 5 minut ttlko .

Zazdroszczę dziewczynom ze im dzieci śpią. ..

Mia i Tosia <3

Stary 2016-04-18, 12:57   #359
Elena_22
Wtajemniczenie

Własnie do mnie dotarło, ze mój M ma dzisiaj równe 2 miesiące .
kiedy to zleciało?!
Urosły mu rzęsy, są takie długie jak u dziewczynki i nie ma juz łysinki na czubku główki- wyrosły gęste włoski, na razie taki jeż, ale na chrzcie za mc bedzie kudłaty .
Putin odchodzi w siną dal .

---------- Dopisano o 13:57 ---------- Poprzedni post napisano o 13:51 ----------

Cytat:
Podobaja mi sie mutsy bo maja przekladaba raczke. Caretero czy jakos tak nie maja ale też lekkie. W ogole mutsy to drogie a ja szukam czegos do 600 zl:-\ chyba ze uzywka.. Jak cos mamuski macie to dawajcie znac!!

W twojej sytuacji ja bym szla. Ja nie mam pracy i nie mam w wawie nikogo do pomocy i juz sie boje jak to bedzie..

Ja tez codzien karmi na noc duje i mleka uhuhu

Mi tez mutsy sie baaardzo podobaja, ale cena dla mnie za wysoka, tym bardziej, ze to ostatnie dziecko, a jak usiadzie, to i tak pójdzie spacerówka w ruch. U Ciebie Marcia jeszcze sie przyda przy drugim dziecku...właśnie, moze poszukaj uzywek?

Marcia, na pewno Cię to nie pocieszy, ale moja K. od urodzenia praktycznie nie spała w dzień , jak zasneła u mojej mamy kiedys na 3 godz. to było swieto że ho ho . a jak miała coś około 1,5 roku całkiem przestała spać w dzień!
I nic nie mogłam na to poradzić .

Za to teraz M. nadrabia za nia i za siebie.
Śpi cały czas, z 2 przerwami na karmienie od rana!i to na spiocha, jak zmieniałam pampka, to zasnął na przewijaku . Zaczynam się na powaznie niepokoić. 2miesieczne dziecko chyba tyle nie śpi?
Stary 2016-04-18, 12:57   #360
Czarnooka_Paula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Elena_22 Pokaż wiadomość
Własnie do mnie dotarło, ze mój M ma dzisiaj równe 2 miesiące .
kiedy to zleciało?!
Urosły mu rzęsy, są takie długie jak u dziewczynki i nie ma juz łysinki na czubku główki- wyrosły gęste włoski, na razie taki jeż, ale na chrzcie za mc bedzie kudłaty .
Putin odchodzi w siną dal .
Aż spr w kalendarz

Moja za tydzień trzy miesiące kończy

Mia i Tosia <3

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości