|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#331 | |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Janusze, Grażyny, Sebixy i Karyny - odsłona III
Cytat:
|
|
|
|
|
#332 |
|
Zakorzenienie
|
Treść usunięta
Edytowane przez Trzepotka Czas edycji: 2016-08-15 o 18:38 |
|
|
|
#333 |
|
Zakorzenienie
|
Znajomy rolnik sprzedaje warzywa do zoo. Mówil, że zoo ma tak ogromne restrykcje co do jakości warzyw dla zwierząt, że przywozil mi te "dla małp" dla mojego niemowlaka, jako te zdrowsze i bardziej eko, niż te które on sprzedaje ludziom W związku z tym jakoś nie chce mi się wierzyć, żeby ogrody zoologiczne skupowaly padlinę
|
|
|
|
#334 |
|
Konto usunięte
|
w ogrodach zoologicznych nie, ale to co jest w karmach dla zwierząt z uśmiechniętymi pieskami i kotkami na opakowaniu to już inna sprawa...
polecam do poczytania: http://www.z-palacu-cesarza.j.com.pl..._przemyslu.htm |
|
|
|
#335 |
|
Konto usunięte
|
Tinkerbell zamiast tekstu, żeby przywiozła i się zobaczy można rzucić tekstem wyślij zdjęcia to zobaczę.
|
|
|
|
#336 |
|
Rozeznanie
|
w temacie kradzieży roślin-w miejscowosci mojej koleżanki regularnie znikały kwiaty z cmentarza. i jakims cudem zawsze wyrastały u pewnej rodziny na podwórku
prawdziwa grazynka (a raczej klaudia)-corka tej pani, ktora kradła (cała wies wie, ze kobieta chora psychicznie i nalezaloby nia przypilnowac) na wszelkie uwagi na ten temat odpowiadała "ale mamusia głupia, co wam szkodzi" itp itd zero zainteresowania.tak mi sie przypomnialo jak czytalam wasza dyskusje o utylizacji psa-kolezanka z pracy wypomni innej kolezance, ze dopytuje, wypomina ile co kosztuje itp po czym na nastepnej przerwie robi to samo (tak, na ten sam temat). |
|
|
|
#337 |
|
Zakorzenienie
|
A znacie przesad że kradzione lepiej rośnie? Moja sp. babcia zawsze skubala listki na rozsady bez wiedzy właścicieli
|
|
|
|
#338 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mieliśmy kiedyś w domu pięknego Beniamina. Wystawiliśmy na klatkę bo już się nie mieścił. Nasi sąsiedzi bardzo go polubili, dbali o niego razem z nami. Pewnego dnia zniknął. Ktoś ukradł. Jeden z sąsiadów to nawet chciał iść sprawdzać monitoring kto go zabrał... |
|
|
|
|
#339 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#340 |
|
Konto usunięte
|
Co do kradzieży - kiedyś mieszkałam na takiej krótkiej, wąskiej i ślepej uliczce. Wyjazd na normalną był utrudniony, z jednej strony na rogu dom, z drugiej betonowy płot. Więc naprzeciw wylotu miejscowe władze postawiły lustro. Długo nie stało, bo ktoś je sobie wziął i przywiesił gdzieś przy swoim garażu.
|
|
|
|
#341 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Kuzynka prowadzi jakiś lumpeks i co jakiś czas ma misję oddawania worków z ciuchami dla mojej mamy. Jeszcze, żeby to były jakieś mało znoszone rzeczy, a to niestety nawet na szmaty się nie nadaje. Prowadziłam z mamą regularne wojny na ten temat, niech w końcu powie, że nie chce tych szmat i niech sobie znajdzie inne miejsce, gdzie może opchnąć niesprzedane odpadki, ale jej głupio było odmówić. Według znajomej mi Klaudii, założenie aparatu ortodontycznego po 25 roku życia to już przesada. Po co jak zaraz wypadną i mogę kupić sobie protezę. |
|
|
|
|
#342 | |
|
damn good coffee
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#343 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
[1=788bb1639a979260fb00534 6e9120b060466cef5;5916771 1]Ale jak to? ![]() Że niby ktoś trawę okopał i taki dywanik zrobił na balkonie? Czy w skrzynki kwiatowe dał taką ozdobę? Zaproponuj mamie taką grę, niech teraz ona znajdzie taką Grażynę ![]() A tak serio to można wystawić takie rzeczy na olx chociażby i nawet za darmo komuś oddać, jeśli ktoś takowego mebla potrzebuje.[/QUOTE] wycial i zrobil sobie dywanik z trawy na balkonie Cytat:
|
||
|
|
|
#344 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#345 |
|
damn good coffee
|
[1=9bfc43f248fa3dd370e3b64 5ec22fc32ebbe1d0f;5918057 1]niech Twoja mama każdą wiązankę "przyozdabia" roztopionym woskiem. u mnie na kradzieże pomogło, bo o ile na grobie coś takiego nie przeszkadza to już nikt nie kupi takiej znaczonej.[/QUOTE]
U moich dziadków jest masakra z takimi kradzieżami. Kazdy znicz, kazdy kwiatuszek trzeba zaznaczyc i podpisac. Flakony ginely tak często że trzeba bylo zrobic marmurowy i przczepic na stałe. Wykopują nawet kwiatki z gruntu np bratki czy wrzosy. |
|
|
|
#346 |
|
Raczkowanie
|
Wiem, że moje poglądy często są dziwne, ale nie rozumiem tego ozdabiania grobów. Bardzo podoba mi się w Stanach. Trawka, tabliczka i ławeczki.
Swoje zwierzęta pewnie zutylizuje jak przyjdzie czas. Sama chcż być skremowana. A i dla mnie zwierzę ma pysk i zdechło a człowiek twarz i umiera. Zwierzę to zwierzę a nie człowiek. Kocham mojego kota, nawet kiedyś uratowała mnie przed pożarem, ja z kolei wybiegłam przed motocykl, by jej nie przejechał. Nie słowa a czyny swiadczą o tym kim się jest. Żeby było jasne rozumiem, że ktoś może mówić inaczej do swojego pupila, ale życzę sobie tego samego. Wysłane z mojego D6503 |
|
|
|
#347 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ale dla mojej mamy te wiazanki i kompozycje z kwiatow to rodzaj hobby :p |
|
|
|
|
#348 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#349 |
|
Zakorzenienie
|
No tak, zwierzę zdechlo bo nie jest równe człowiekowi. Gej i lesba to zboczency. Osoba chora psychicznie to psychol. Mogę mnożyć przykłady użycia wartosciujacego języka, który "umila" życie jeszcze długo.
Edytowane przez favianna Czas edycji: 2016-04-19 o 15:51 |
|
|
|
#350 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
To nie jest taki sam ładunek emocjonalny. Słowo ''zdechło'' jest obiektywnie emocjonalnie neutralne, i używane od zawsze po to tylko, by odróżnić śmierć zwierzęcia od człowieka. Zwierzę nie jest równe człowiekowi. Gej, leba i inne słowa ''wyrażające poglądy'' to określenia pejoratywne, niosące duży ładunek negatywnych emocji. |
|
|
|
|
#351 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#352 | |
|
damn good coffee
|
Cytat:
Znowu? |
|
|
|
|
#353 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#354 |
|
Konto usunięte
|
No nie wiem, dla mnie mój pies który umarł po 10 latach wiernej przyjaźni (razem dorastałyśmy) był milion razy ważniejszy niż mój ojciec, który po był nierobem i alkoholikiem od zawsze a który zostawił rodzinę, bo wóda była (i jest) ważniejsza. pies został pochowany na wsi, w gaiku na naszej posesji. I powiem więcej, na tym "pogrzebie" była cała moja rodzina - mama, babcia, siostra, dziadek. Oczywiście nie było modlitw, kwiatów, ale Astra została pochowana że swoim kocem, zabawką, smyczą.
Za to mój ojciec może zdechnąć gdzieś pod krzakiem, oby boleśnie. Oby szybko, to dostaniemy 15 tys. Odszkodowania. |
|
|
|
#355 |
|
Konto usunięte
|
favianna, masz tu jeszcze definicję ze słownika
http://sjp.pwn.pl/sjp/zdechn%C4%85%C4%87;2545156 |
|
|
|
#356 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wysłane z mojego D6503 |
|
|
|
|
#357 |
|
Zakorzenienie
|
Sjp
"Zdechnac jest nacechowane pejoratywnie, gdy jest odnoszone do ludzi, i to nacechowanie może udzielać się także wypowiedziom, w którym słowo to odnosi się do zwierząt. Gdy mowa o zwierzęciu domowym lub hodowlanym, do którego ktoś czuje się przywiązany, o sympatycznym zwierzaku w zoo, o zwierzętach leśnych, obserwowanych na wycieczce, o zwierzątku z bajki, z wierszyków dla dzieci itp. –zdechnąć☠może zupełnie być nie na miejscu. Rozumiem, że można w tym słowie nie widzieć nic nieodpowiedniego i że o martwej sarnie napotkanej w lesie niejedna osoba nie powie: „Umarła”, gdyż wydawałoby się to jej infantylne. W takim wypadku jednak wolałbym powiedzieć: „Padła”. W języku widać liczne dowody na postrzeganie zwierząt jako gorszego rodzaju stworzeń. Jednym z nich są zwierzęce wyzwiska" http://sjp.pwn.pl/poradnia/haslo/umr...nac;14051.html Kurtyna |
|
|
|
#358 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#359 |
|
Konto usunięte
|
Trzeba zatem zmienić nazwę świni, osła, małpy, krowy, może i ślimaka czy żółwia. Nie jest to wykluczone, bo już bywały tego typu zmiany - kiedyś debilizm, kretynizm to były rozpoznania medyczne, odkąd ludzie zaczęli się obrażać wzajemnie tymi określeniami, to je wycofano. Zarówno moje imię jak i odzwierzęce nazwisko są elementami frazeologicznych powiedzonek o pejoratywnym brzmieniu, też mogłabym się oburzać...
|
|
|
|
#360 |
|
Raczkowanie
|
Czytanie ze zrozumieniem się kłania "może się udzielać" co znaczy że nie jest, choć niektórzy uwazają inaczejz
Wysłane z mojego D6503 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:46.